Tacno kanalise moj bijes.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- jeza u ledja
#31676 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Preskocite na 1:05:33
- ultima_palabra
#31677 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa ima tu malo vise slojeva... vecina Amerikanaca su fah-idioti, razumiju jednu stvar vrlo dobro a o citavom ostalom univerzumu nemaju pojma (uostalom, i sam Trump je takav). I drustvo i obrazovni sistem kanalisu to jer je vrlo prakticno, ali nusproizvod je da imas armiju gluhih i slijepih na neke vrlo ocigledne drustvene pojave. To se onda samo pojacava influksom emigranata koji dolaze da rade fizicke ili mentalno repetitivne poslove i nemaju vremena razmisljati ni o cemu, niti imaju osjecaj pripadnosti nekom vecem kolektivu. Pa jos onda dodaj socijalne mreze koje ih navode da misle da nesto znaju o stvarima o kojim nista ne znaju.
Drugo, Amerikanci nisu imali rat na svom tlu preko 150 godina, niti su imali neke diktature koje su im oduzimale prava. Osim crnaca naravno, i na njima vidimo da se oni opiru diktaturi uspjesnije nego bilo koja druga skupina (jer im je to jednostavno u krvi, kolektivna memorija/PTSP). Ali generalno, imas nekoliko generacija koje nisu imale nikakve znacajnije teskoce u zivotu, i oni ne razumiju opasnost koje diktatura moze donijeti.
Onda imas i tu kulturu individualizma, svako socijalno davanje je komunizam, nemoj da meni vlada nesto namece (sto smo vidjeli za vrijeme Covida), sta ce nam ikakvi porezi, nek se svako snalazi za sebe... ta neka kultura libertarijanstva je specificna za Ameriku i proizvodi ljude bez osjecaja za opste dobro. Vidjeli smo u Njemackoj i Francuskoj da tamo postoji neka kriticna masa koja se probudi kada postoji opasnost da radikalna desnica preuzme vlast, u Americi ne.
-
talijan97
#31678 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://x.com/SuppressedNws/status/1920223362384580872
Izgleda da ce megaloman bilo sta pricati kako bi ostao glavni na vijestima.
Izgleda da ce megaloman bilo sta pricati kako bi ostao glavni na vijestima.
- jeza u ledja
#31679 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa dobro, ti objasnjavas razloge iza ovakvog mentalnog sklopa, ali to ne mijenja cinjenicu da ih treba prezirati.ultima_palabra wrote: ↑07/05/2025 16:27Pa ima tu malo vise slojeva... vecina Amerikanaca su fah-idioti, razumiju jednu stvar vrlo dobro a o citavom ostalom univerzumu nemaju pojma (uostalom, i sam Trump je takav). I drustvo i obrazovni sistem kanalisu to jer je vrlo prakticno, ali nusproizvod je da imas armiju gluhih i slijepih na neke vrlo ocigledne drustvene pojave. To se onda samo pojacava influksom emigranata koji dolaze da rade fizicke ili mentalno repetitivne poslove i nemaju vremena razmisljati ni o cemu, niti imaju osjecaj pripadnosti nekom vecem kolektivu. Pa jos onda dodaj socijalne mreze koje ih navode da misle da nesto znaju o stvarima o kojim nista ne znaju.
Drugo, Amerikanci nisu imali rat na svom tlu preko 150 godina, niti su imali neke diktature koje su im oduzimale prava. Osim crnaca naravno, i na njima vidimo da se oni opiru diktaturi uspjesnije nego bilo koja druga skupina (jer im je to jednostavno u krvi, kolektivna memorija/PTSP). Ali generalno, imas nekoliko generacija koje nisu imale nikakve znacajnije teskoce u zivotu, i oni ne razumiju opasnost koje diktatura moze donijeti.
Onda imas i tu kulturu individualizma, svako socijalno davanje je komunizam, nemoj da meni vlada nesto namece (sto smo vidjeli za vrijeme Covida), sta ce nam ikakvi porezi, nek se svako snalazi za sebe... ta neka kultura libertarijanstva je specificna za Ameriku i proizvodi ljude bez osjecaja za opste dobro. Vidjeli smo u Njemackoj i Francuskoj da tamo postoji neka kriticna masa koja se probudi kada postoji opasnost da radikalna desnica preuzme vlast, u Americi ne.
Cisto da se razumijemo, ja prezirem i mnoge bogate liberale, koji su liberali samo dok nije u njihovom dvoristu. E onda postaju country club Republikanci.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#31681 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
'Kralj' Trump je 'napustio' Europu kako bi se borio protiv Putina i Kine
„Kako Sjedinjene Države napuštaju Ukrajinu, to znači da su Sjedinjene Države napustile Europu, a suočavaju se i s Kinom Sjevernom Korejom.“
Dok se čini da je Trump odlučan oprati ruke od Ukrajine, Europa je ostavljena „na nišanu“ Kine, Sjeverne Koreje, Irana i Rusije, kaže Fiona Hill, viša direktorica za Europu i Rusiju američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost.
-
omar little
#31682 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
da ne bude zabune kome americka drzava sluzi.
ovo je navodno bilo u januaru. ne znamo da li se jos uvijek desava ili je to splasnulo sa njegovim distanciranjem.
US pushes nations facing tariffs to approve Musk's Starlink, Washington Post reports
WASHINGTON (Reuters) -The United States has pushed some nations facing tariffs imposed by President Donald Trump to approve Elon Musk's Starlink, the Washington Post reported on Wednesday, citing State Department cables.
The cables show how U.S. embassies and the department pushed countries to clear hurdles for satellite companies, often mentioning Starlink by name, the Post reported.
The documents do not show that the Trump administration has demanded favors for Starlink in exchange for lower tariffs, the newspaper reported. But they indicate that Secretary of State Marco Rubio has instructed officials to push for regulatory approvals for Musk's satellite firm, it reported.
US pushes nations facing tariffs to approve Musk's Starlink, Washington Post reports
WASHINGTON (Reuters) -The United States has pushed some nations facing tariffs imposed by President Donald Trump to approve Elon Musk's Starlink, the Washington Post reported on Wednesday, citing State Department cables.
The cables show how U.S. embassies and the department pushed countries to clear hurdles for satellite companies, often mentioning Starlink by name, the Post reported.
The documents do not show that the Trump administration has demanded favors for Starlink in exchange for lower tariffs, the newspaper reported. But they indicate that Secretary of State Marco Rubio has instructed officials to push for regulatory approvals for Musk's satellite firm, it reported.
- eltroxin
#31683 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Suknu Vatikan Trumpu! 
- TAFKAP
#31684 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koji su ovo kreteni majko mila
- drug_profi
#31685 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovaj predsjednicki par je kao iz holivudske parodije.
- Jack Be Nimble
-
zilog
#31687 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nisu samo Nadrealisti predvidjali buducnost...
-
Sociolog
#31688 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Musk je cini mi se polu Bur, po majci, pa zato Trump protezira Bure..Iskreno veliki radnici, farmeri ali i veliki rasisti..steta sto su im Britanci anektirali one dvije republike Transval i Oranje
prapradjed od Charlize Thron, je bio njihov veliki vojskovodja.
prapradjed od Charlize Thron, je bio njihov veliki vojskovodja.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#31689 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
'Trump uništava snagu Amerike' | Ekonomist objašnjava gdje je Trump pogriješio
"Puca sam sebi u nogu."
Trump svojim ratom protiv sveučilišta oduzima Americi "prednost nad svijetom", kaže Američki ekonomist i dobitnik Nobelove nagrade Joseph Stiglitz.
-
omar little
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#31691 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
šta je ovo pukla tikla sa Izraelom? 
-
omar little
#31692 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
nesto oko gaze potencijalno.
- jeza u ledja
#31693 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pravice kazino
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#31694 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ne znam koliko je 'Kann' pouzdan, ali ako je tačno onda wow
- SmokingMan
#31695 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Još jedna pravna pobjeda nad Canary Mission. 
- GandalfSivi
#31696 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ali bukvalno se roknuti svega mi…
-
Osmi Socrates
#31697 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump bi se i jeb'o ne bi se jeb'o. Čuj nije čovjek računao da ako on zatvori američko tržište da će i drugi zatvoriti svoja tržišta za američke proizvode.
-
snijeg_led
#31698 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sacekaj jedno 2jest dana kad im se pocnu gomilati zalihe 
- banjaluka078
#31699 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ček, on to misli da je Matel zemlja?!
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#31700 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa Barbie svijet! Neznalico jedna