Demokratska fronta Željko Komšić

putokaz1

#31676 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Ujedinjena ljevica:SDP-NS-DF-GS-SDU-LDS-LIBH(BPK)-SUND-GDS-SDF-Ko ima još...
''ma dajte molim vas''
90% nabrojanih rade za SDA!!!
Pertini

#31677 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Pertini »

Ko je danas istupio iz DF-a?
putokaz1

#31678 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by putokaz1 »

Pertini wrote:Ko je danas istupio iz DF-a?
Svaki dan istupi neko AHAHHAAHAHAH
Hafis

#31679 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

malakh wrote:
Hafis wrote:
malakh wrote: izbori se bliže, a sve je izvjesnije da neće doći do promjene izbornog zakona čime pada u vodu i pomisao na kandidaturu "legitimnog".
očekujem da će komšiću na megdan izaći ljubić ili opet borjana krišto :lol: :lol:
Genijalna ideja :thumbup: . Što veliš, past će u zaborav odluka Ustavnog suda i izbori će se održati po starim pravilima bez ikakvih promjena, kao da nije ništa bilo. Upravo kao i što se u Mostaru redovito održavaju unatoč odluke ustavnog suda. Genijalna ideja. Kolega, dajte indeks da vam upišem ocjenu.
odluka koje se tiče izbora delegata u domu naroda. tri mjeseca prošlo, a o izmjeni izbornog zakona ništa. ostalo još tri, pa se preko hrvatskih zvaničnika lobira da se u paketu dobije i izborna jedinica. :lol:

kada je to ustavni sud donio odluku o trećoj izbornoj jedinici ili da budem precizniji o uslađivanju glasanja za predsjednika države unutar federacije bosne i hercegovine?

hajde de kod bože ljubića po instrukcije pa se vrati na forum da diskututiramo o komšićevoj kandidaturi.
Kolega, morat će te na dodatne konsultacije i sve su prilike na dekanski rok.
''
odluka koje se tiče izbora delegata u domu naroda.....tri mjeseca prošlo, a o izmjeni izbornog zakona ništa....ostalo još tri.
O tome i pričamo. I od odluke ustavnog suda o Mostaru je prošlo gotovo deset godina, a o izmjeni izbornog zakona za Mostar također ništa.

Skoknite kod kolege Kasima T., recite mu da sam Vas ja osobno uputio. On će Vam to polako i prijateljski razložiti, pošto je gotovo u mirovini, a ja imam stvarno veliki pritisak studentarije i ne mogu svakome od njih posvetiti baš toliko vremena da ih uputim u osnovne zakonske postulate
nemampojma0

#31681 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by nemampojma0 »

Jao mudrosera..napelo se govno ono misli srce. Postane vijećnik i odmah se osjeca sposobnim mijenjati drzavu. Odmah bi da bude glavni u stranackim organima, jer oni koji su ga "stvorili" su nesposobni, a on je sposoban...cudna mi junaka. Kad istekne mandat bice ko truleks krpa, al et.
Banksy

#31682 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

nemampojma0 wrote:
Jao mudrosera..napelo se govno ono misli srce. Postane vijećnik i odmah se osjeca sposobnim mijenjati drzavu. Odmah bi da bude glavni u stranackim organima, jer oni koji su ga "stvorili" su nesposobni, a on je sposoban...cudna mi junaka. Kad istekne mandat bice ko truleks krpa, al et.

''Vrhunski obrazovan momak, vrlo vrijedan''

Željko Komšić o Denisu Challengeru

https://www.youtube.com/watch?v=D6OkqTjzu7M
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#31683 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Hafis wrote:
odluka koje se tiče izbora delegata u domu naroda. tri mjeseca prošlo, a o izmjeni izbornog zakona ništa. ostalo još tri, pa se preko hrvatskih zvaničnika lobira da se u paketu dobije i izborna jedinica. :lol:

kada je to ustavni sud donio odluku o trećoj izbornoj jedinici ili da budem precizniji o uslađivanju glasanja za predsjednika države unutar federacije bosne i hercegovine?

hajde de kod bože ljubića po instrukcije pa se vrati na forum da diskututiramo o komšićevoj kandidaturi.
Kolega, morat će te na dodatne konsultacije i sve su prilike na dekanski rok.
''
odluka koje se tiče izbora delegata u domu naroda.....tri mjeseca prošlo, a o izmjeni izbornog zakona ništa....ostalo još tri.
O tome i pričamo. I od odluke ustavnog suda o Mostaru je prošlo gotovo deset godina, a o izmjeni izbornog zakona za Mostar također ništa.

Skoknite kod kolege Kasima T., recite mu da sam Vas ja osobno uputio. On će Vam to polako i prijateljski razložiti, pošto je gotovo u mirovini, a ja imam stvarno veliki pritisak studentarije i ne mogu svakome od njih posvetiti baš toliko vremena da ih uputim u osnovne zakonske postulate
svega na ovom forumu
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#31684 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

spali smo na to da nam se dvadesetogodišnjag bori da imamo hljeb na sotlu.

malo mi prenapuhano zvuči i neuvjerljivo, ali gdje god ima omladine to i podržavam. pa makar i naopako bilo.
Banksy

#31685 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

malakh wrote:

malo mi prenapuhano zvuči i neuvjerljivo, ali gdje god ima omladine to i podržavam. pa makar i naopako bilo.
Ne pretjeruj :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#31687 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

https://www.faktor.ba/vijest/denis-chal ... sdp-238330

1. SDP može (treba) biti stožerna stranka ljevice u cijeloj BiH zbog tradicije i samo zbog tradicije i to pod uslovom da tuzlanski ogranak do izbora istinski preuzme vođenje stranke.
2. Naša Stranka mora biti stožerna stranka ljevice u Sarajevu nevezano za ostatak BiH.
3. Neka Denis Challenger pripoji svoju cjelokupnu pokretnu i nepokretnu imovinu - SDP-u kada je toliko oduševljen SDP-om. To što on želi nije čak ni simpatično. Evo u SDP-u su opet Almedin i Miladin i Lazović i Zlatar pa pade kandidatkinja ljevice iako su se noć prije svi pismeno obavezali da će se držati dogovora u duhu ljevice.

Vezano za post gore : Željko Komšić ne treba i neće biti kandidat ljevice za predsjedništvo , razlozi su slijedeći :
- njegova stranka infrastrukturno i kadrovski može samo rasuti glasove a nikako sakupiti
- nije mu strana koalicija sa SDA , to je učinio u dva navrata
- prestankom mandata u predsjedništvu izgubio je sav kredibilitet jer je sav imidž nastao u SDP-u nepovratno izgubljen
- ne treba nam još jedan povod za silne političke krize koje su pusti izgovori za trošenje novca i sistematsku krađu , korupciju i nepotizam. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi smo se mi , Bošnjaci , ponašali da nama Hrvati izaberu člana predsjedništva.

Zapravo SDP će morati birati između Reufa , Naše Stranke i Komšića. Samo ukoliko Reuf i Emir obrnu ćurak pa ga podrže (uz gotovo imaginarni DF) , Naša Stranka bi na to morala pristati opet samo ako bi dobila debelu protivuslugu od SDP-a.

Ako se Radončić uplete u bilo kakav predizborni dogovor sa SDP-om , od toga nema ništa. Komšić može 2020 na lokalne u Novo Sarajevo.
Jednom načelnik , uvijek načelnik.
:sax:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31688 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:
nemampojma0 wrote:

''Vrhunski obrazovan momak, vrlo vrijedan''

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

to baby samooooo trpaj :izet:
Toffee karamela

#31689 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Toffee karamela »

Banksy wrote:

Željka je uvijek bil0 lako impresionirati, kad na tren zanemarimo sve njegove lijepe osobine mogu se nazrijeti u daljini i neki haustorsko-mahalaški kompleksi, lako ga zabljesnuti titulom sa kakvog stranog univerziteta, stranim prezimenom (velškim jelte :mrgreen: ), glamurom Denisovog ringa i bijelog praha što se njegovim očima čini da je vilinski....Za svakoga misli da je Zvončica a ono Kapetan Kuka :lol:

Image
IMT25

#31690 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

malakh wrote:

Pa dobro, Denis Challenger i meni izgleda kao klasični šupak, mladi prepotentni karijerista, ali opet kontam, izgled i moji balkanski stereotipi na stranu- možda momak zaista nešto i vrijedi. Pa zna li iko navesti nešto argumentovano i konkretno, osim ovoga prelaska iz DF-a, (koji je usput krcat šupcima mnogo većim od Denisa), navesti nešto kao temelj ovolikoj antipatiji prema njemu. Ili smo svi ljubomorne, sitne duše, ono kako bi Hercegovci rekli " a 'ta će on, vidi mu glave".
drug_profi

#31691 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Lice mi promjeni boju kad cujem: mi Bosnjaci, mi Hrvati, mi Srbi...
Hebo vas Ustav nakaradni.
malakh

#31692 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

IMT25 wrote:
malakh wrote:

Pa dobro, Denis Challenger i meni izgleda kao klasični šupak, mladi prepotentni karijerista, ali opet kontam, izgled i moji balkanski stereotipi na stranu- možda momak zaista nešto i vrijedi. Pa zna li iko navesti nešto argumentovano i konkretno, osim ovoga prelaska iz DF-a, (koji je usput krcat šupcima mnogo većim od Denisa), navesti nešto kao temelj ovolikoj antipatiji prema njemu. Ili smo svi ljubomorne, sitne duše, ono kako bi Hercegovci rekli " a 'ta će on, vidi mu glave".
ipak mislim da su @banksy i @katarina stari hejteri, a sve u službi nOrod znO :lol: :lol:
fosna2014

#31693 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

Ja ne vidim u cemu je problem ovo sa Denisom? Svaka budala zna da je DF propali projekt i da je pitanje vremena kada ce se ugasiti. To je rekao i sami Komsic. Ovaj prelazak treba podrzati; i ne samo taj nego i sve koji imaju namjeru da predju u SDP. Svakako treba gledati "ko ti ulazi u kucu", ali ovom mladom covjeku ne pruziti priliku ...? Nije SDP glup. :wink:

Namjera mu je korektna i zelim mu sve najbolje u SDP-u!
VjecitiStudent

#31694 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

fosna2014 wrote:Ja ne vidim u cemu je problem ovo sa Denisom? Svaka budala zna da je DF propali projekt i da je pitanje vremena kada ce se ugasiti. To je rekao i sami Komsic. Ovaj prelazak treba podrzati; i ne samo taj nego i sve koji imaju namjeru da predju u SDP. Svakako treba gledati "ko ti ulazi u kucu", ali ovom mladom covjeku ne pruziti priliku ...? Nije SDP glup. :wink:

U ovom slučaju ne vrijedi narodna "s konja na magarca", no "sa magarca na drugog magarca".
Ponuda je svakako jadna.
Ridjobrki

#31695 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ridjobrki »

VjecitiStudent wrote:
fosna2014 wrote:Ja ne vidim u cemu je problem ovo sa Denisom? Svaka budala zna da je DF propali projekt i da je pitanje vremena kada ce se ugasiti. To je rekao i sami Komsic. Ovaj prelazak treba podrzati; i ne samo taj nego i sve koji imaju namjeru da predju u SDP. Svakako treba gledati "ko ti ulazi u kucu", ali ovom mladom covjeku ne pruziti priliku ...? Nije SDP glup. :wink:

U ovom slučaju ne vrijedi narodna "s konja na magarca", no "sa magarca na drugog magarca".
Ponuda je svakako jadna.
Ako mogu, ispravio bih ovo u "sa lipsalog magarca na kljakavog magarca", mislim da je adekvatnije.

A za DF definitivno vrijede Nietzscheova načela i samo ih treba naučiti da što brže padnu kad ne umiju da lete.
Novak20

#31696 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Zajedno smo jači. :D

U ponedeljak, 06.03.2017. u 11,55 u Lukavcu (u hotelu “Lukavac”), predsjednici SDP-a i DF-a, Nermin Nikšić i Željko Komšić održaće zajedničku press konferenciju.

Tema : „Jačanjem i integracijom ljevice u klasnu borbu protiv kriminala i korupcije!“

Riječ je o procesu jačanja i dalje integracije stranaka lijeve orijentacije sa ciljem pobjede nad političkim snagama koje su ugrozile opstanak društva, osiromašile i obespravile pripadnike vlastitih naroda. Tokom PRESS konferencije obznanit će se pristupanje uglednih aktivista Edina Delića, koji pristupa Socijaldemokratskoj partiji, i Zlatana Begića, koji pristupa Demokratskoj fronti. PRESS konferencija se održava u Lukavcu i nosi jasnu poruku da je koncept koji su imale stranke ljevice na proteklim izborima u ovom gradu jedan od putokaza daljih kretanja u integraciji političkih snaga koje su danas jedina relevantna alternativa beznađu bosansko-hercegovačkog društva.

Stranke ljevice se više nikada ne smiju međusobno obračunavati i stvarati prostor nacionalističkim i klasnim neprijateljima. Bez obzira u kom obliku nastupale u političkom djelovanju, stranke ljevice moraju biti dosljedne principima vlastite ideologije, te interes radnika i građana staviti u prvi plan, a posebno voditi borbu protiv vladajuće kaste nacionalističkih oligarhija.

Ulazak dokazanih boraca za građanska prava – profesora Zlatana Begića i Edina Delića, dugogodišnjih saradnika i prijatelja, šalje svojevrsnu poruku – kako pripadnicima svih stranaka lijeve orijentacije, tako i društvu u cjelini. Begić i Delić će biti dio vezivne strukture koja će osigurati međusobnu saradnju i harmonizaciju djelovanja ljevice na području Tuzlanskog kantona.

Ovaj čin ima podršku i rukovodstva obje stranke, a o čemu će govoriti predsjednici Nermin Niksić i Željko Komsić.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31697 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

čuj "klasnu borbu" :facepalm: :lol: :lol: :lol: :lol:

pa Smućko i Trenerko su klasa za sebe
VjecitiStudent

#31698 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Ujedinjenje u nešto ima smisla jedino ako će i jedan i drugi danas podnijeti neopozive ostavke.
U suprotnom, film sa pravom i lažnom SDA će se nastaviti. Ko je voljan da se po ko zna koji put nasadi i glasa za ove kleptokrate, bujrum ...
IMT25

#31699 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by IMT25 »

JoseMujica wrote:čuj "klasnu borbu" :facepalm: :lol: :lol: :lol: :lol:

pa Smućko i Trenerko su klasa za sebe
A jeste brate smiješno. Borba protiv kriminala i korupcije je opšte-društvena borba i opšti interes svih društvenih klasa, a operativno je provode organi zakona. A klasna borba radničke klase je nešto drugo.
fosna2014

#31700 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by fosna2014 »

Novak20 wrote:Zajedno smo jači. :D

U ponedeljak, 06.03.2017. u 11,55 u Lukavcu (u hotelu “Lukavac”), predsjednici SDP-a i DF-a, Nermin Nikšić i Željko Komšić održaće zajedničku press konferenciju.

Tema : „Jačanjem i integracijom ljevice u klasnu borbu protiv kriminala i korupcije!“

Riječ je o procesu jačanja i dalje integracije stranaka lijeve orijentacije sa ciljem pobjede nad političkim snagama koje su ugrozile opstanak društva, osiromašile i obespravile pripadnike vlastitih naroda. Tokom PRESS konferencije obznanit će se pristupanje uglednih aktivista Edina Delića, koji pristupa Socijaldemokratskoj partiji, i Zlatana Begića, koji pristupa Demokratskoj fronti. PRESS konferencija se održava u Lukavcu i nosi jasnu poruku da je koncept koji su imale stranke ljevice na proteklim izborima u ovom gradu jedan od putokaza daljih kretanja u integraciji političkih snaga koje su danas jedina relevantna alternativa beznađu bosansko-hercegovačkog društva.

Stranke ljevice se više nikada ne smiju međusobno obračunavati i stvarati prostor nacionalističkim i klasnim neprijateljima. Bez obzira u kom obliku nastupale u političkom djelovanju, stranke ljevice moraju biti dosljedne principima vlastite ideologije, te interes radnika i građana staviti u prvi plan, a posebno voditi borbu protiv vladajuće kaste nacionalističkih oligarhija.

Ulazak dokazanih boraca za građanska prava – profesora Zlatana Begića i Edina Delića, dugogodišnjih saradnika i prijatelja, šalje svojevrsnu poruku – kako pripadnicima svih stranaka lijeve orijentacije, tako i društvu u cjelini. Begić i Delić će biti dio vezivne strukture koja će osigurati međusobnu saradnju i harmonizaciju djelovanja ljevice na području Tuzlanskog kantona.

Ovaj čin ima podršku i rukovodstva obje stranke, a o čemu će govoriti predsjednici Nermin Niksić i Željko Komsić.
Meni se ovo dopada sa "klasna borba". Ne zato sto ce mene upecati na taj fazon, jer cu svakako glasati za SDP, nego vise zbog starijih glasaca. Jos jedna stvar. Pa u sustini se radi o klasnoj borbi tj. borbi izmedju polugladnog obicnog puka i parazita sa druge strane. Da bi se to ostvarilo potrebne su infrastruktura i pare, a to SDP ima. Prestanite sanjariti o nekoj stranci koja je prepostena i koja ima 1000KM na racunu, da bi zatim uzela i izbore. :thumbup:
Post Reply