Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Humljanin

#31651 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

BMX1977 wrote:
kulturni_optimista wrote:Da li si bio i koliko često si u Istočnoj Bosni ili ajde da budemo precizniji u tom dijelu RS?
Naravno. Popis nije lazan. Koliko god su se Bosnjaci popisivali koji tu ne zive toliko su to i radili Srbi iz Srbije. Mislim da je danas stanje u Vlasenici i Zvorniku oko 40% Bosnjaka a Doboju 35%. Jednostavno sve ode u Novi Sad i Beograd. Ovo malo Srba sto radi u RSu radi u Konzumu, Bingu Gorazdu te Bijeljini. Ostalo je sve propalo ko Grcka. Bingo i Gorazde kolko tolko drze taj kraj od totalnog kolapsa.

Ibrahime... Nešto mi se puno ti kao Hrvat... pardon (to ne postoji) kao Bošnjak katoličke vjeroispovijesti brineš o muslimanima ??

Samo nabrajaš statistićke podatke o muslimanima. O svojim katokicima ništa ne pišeš?? :?
Humljanin

#31652 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

Hafis wrote:
Billy The Pljuc wrote:
mO k3 wrote:Crtajte mu , možda onda skonta :mrgreen:
Ma ne moze nas aafizaga da skonta prije svega da je on bosnjak katolicke vjeroispovijesti a kamoli sta drugo, doduse nije on za to kriv, krivi su drugi, on jos ponajmanje.
Jel' vam pričao hodža u mejtefu da postoje ljudi u Bih koje se osjećaju Hrvatima a da su istodobno ateisti? Ili su samo lafo transparentni katolici jer to od njih sredina ''očekuje''. A da nikakve veze s bošnjaštvom nemaju... pogotovo s današnjim pojmom Bošnjaka nastalog u Holidey inu i993.

Nemoj hin zbunjivat ba... Ti si Katolik Ateističke vjeroispovjesti. Nema sad uvodit neke termine poput "Hrvat"
Tako ih u Gluhoj Bukovici ućio hođa :bih:
BMX1977

#31653 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BMX1977 »

Humljanin wrote:
BMX1977 wrote:
kulturni_optimista wrote:Da li si bio i koliko često si u Istočnoj Bosni ili ajde da budemo precizniji u tom dijelu RS?
Naravno. Popis nije lazan. Koliko god su se Bosnjaci popisivali koji tu ne zive toliko su to i radili Srbi iz Srbije. Mislim da je danas stanje u Vlasenici i Zvorniku oko 40% Bosnjaka a Doboju 35%. Jednostavno sve ode u Novi Sad i Beograd. Ovo malo Srba sto radi u RSu radi u Konzumu, Bingu Gorazdu te Bijeljini. Ostalo je sve propalo ko Grcka. Bingo i Gorazde kolko tolko drze taj kraj od totalnog kolapsa.

Ibrahime... Nešto mi se puno ti kao Hrvat... pardon (to ne postoji) kao Bošnjak katoličke vjeroispovijesti brineš o muslimanima ??

Samo nabrajaš statistićke podatke o muslimanima. O svojim katokicima ništa ne pišeš?? :?
Od Bosnjaka zavisi buducnost BiH. Bez Bosnjaka BiH pada i Hrvati sa njom u ruke veliko srba. Znaci i Bosanski Brod i Bosna Srebrena i Kotor Varos i Banja Luka i Derventa i Posavina. Bez Bosnjaka u Srebrenici nema ni Bosne Srebrene ni franjevaca u Srebrenici. Hrvati Bosne (ne Juzni Srbi koji se nazivaju Hrvatima) su premali da se suprostave veliko Srbima. I ja smatram da su Bosnjaci i Bosanski Hrvati prijateljski narodi i za mene je to sve slicno ako ne i isto. Moje prve komsije u Tuzli su Bosnjaci i Srbi i svi smo za Bosnu i volimo je i nikakvih problema nema medju nama. Mislim da u Tuzli ima cak i 22.000 katolika. Neki se nazivaju Hrvatima ali ima i oni koji se smatraju Bosancima i ja to sve postujem. No zlo hercegovacko cemo srusiti i da to fino ode na smetljiste povijesti pa ako je balvanijada neka bude balvanijada da i to vidimo. To je vrlo jasno. Mi koji volimo BiH smo u velikoj vecini i mnogo jaci od vas. A ti nisi Hrvat ti si Juzni Srbin. Kakve veze vi imate sa Hrvatima?

Ovo su Hrvati:

Humljanin

#31654 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

BMX1977 wrote:
Humljanin wrote:

Od Bosnjaka zavisi buducnost BiH. Bez Bosnjaka BiH pada i Hrvati sa njom u ruke veliko srba. Znaci i Bosanski Brod i Bosna Srebrena i Kotor Varos i Banja Luka i Derventa i Posavina. Bez Bosnjaka u Srebrenici nema ni Bosne Srebrene ni franjevaca u Srebrenici. Hrvati Bosne (ne Juzni Srbi koji se nazivaju Hrvatima) su premali da se suprostave veliko Srbima. I ja smatram da su Bosnjaci i Bosanski Hrvati prijateljski narodi i za mene je to sve slicno ako ne i isto. Moje prve komsije u Tuzli su Bosnjaci i Srbi i svi smo za Bosnu i volimo je i nikakvih problema nema medju nama. Mislim da u Tuzli ima cak i 22.000 katolika. No zlo hercegovacko cemo srusiti i da to fino ode na smetljiste povijesti pa ako je balvanijada neka bude balvanijada da i to vidimo. Mi koji volimo BiH smo u velikoj vecini. A ti nisi Hrvat ti si Juzni Srbin. Kakve veze vi imate sa Hrvatima?

Ovo su Hrvati:

Hehe znao sam... slabo kopčaš

Reko' ti da ne postoje Hrvati u BiH. Samo bosanski bošnjaci katolici. Ti si katolik. Nisi Hrvat. Tačka. Hrvati su u Hrvatskoj.

:bih:
Hafis

#31655 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Humljanin wrote:
Hafis wrote:
Billy The Pljuc wrote: Ma ne moze nas aafizaga da skonta prije svega da je on bosnjak katolicke vjeroispovijesti a kamoli sta drugo, doduse nije on za to kriv, krivi su drugi, on jos ponajmanje.
Jel' vam pričao hodža u mejtefu da postoje ljudi u Bih koje se osjećaju Hrvatima a da su istodobno ateisti? Ili su samo lafo transparentni katolici jer to od njih sredina ''očekuje''. A da nikakve veze s bošnjaštvom nemaju... pogotovo s današnjim pojmom Bošnjaka nastalog u Holidey inu i993.

Nemoj hin zbunjivat ba... Ti si Katolik Ateističke vjeroispovjesti. Nema sad uvodit neke termine poput "Hrvat"
A ja, tako je. Prema usvojenim smjernicama kongresa u Holiday innu 1993. ja sam Bošnjak katolik ateističke vjeroispovjedi, što znači da religioznost nije obvezujući uvjet pripadnosti narodu Bošnjaka katolika.
Trebat će izgleda snimiti drugi dio, tj. drugi nastavak Holiday inna. Totalno su se pogubili, tako da nema popisa stanovništva bez bilborda i malog brooote. A iskreno i meni nisu baš sasvim jasne one hipoteze.
BMX1977

#31656 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BMX1977 »

Humljanin wrote:
BMX1977 wrote:
Humljanin wrote:

Od Bosnjaka zavisi buducnost BiH. Bez Bosnjaka BiH pada i Hrvati sa njom u ruke veliko srba. Znaci i Bosanski Brod i Bosna Srebrena i Kotor Varos i Banja Luka i Derventa i Posavina. Bez Bosnjaka u Srebrenici nema ni Bosne Srebrene ni franjevaca u Srebrenici. Hrvati Bosne (ne Juzni Srbi koji se nazivaju Hrvatima) su premali da se suprostave veliko Srbima. I ja smatram da su Bosnjaci i Bosanski Hrvati prijateljski narodi i za mene je to sve slicno ako ne i isto. Moje prve komsije u Tuzli su Bosnjaci i Srbi i svi smo za Bosnu i volimo je i nikakvih problema nema medju nama. Mislim da u Tuzli ima cak i 22.000 katolika. No zlo hercegovacko cemo srusiti i da to fino ode na smetljiste povijesti pa ako je balvanijada neka bude balvanijada da i to vidimo. Mi koji volimo BiH smo u velikoj vecini. A ti nisi Hrvat ti si Juzni Srbin. Kakve veze vi imate sa Hrvatima?

Ovo su Hrvati:

Hehe znao sam... slabo kopčaš

Reko' ti da ne postoje Hrvati u BiH. Samo bosanski bošnjaci katolici. Ti si katolik. Nisi Hrvat. Tačka. Hrvati su u Hrvatskoj.

:bih:
Pomjesao si me sa nekim. Gdje sam ja to rekao?
Humljanin

#31657 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Humljanin »

Hafis wrote:
Humljanin wrote:
A ja, tako je. Prema usvojenim smjernicama kongresa u Holiday innu 1993. ja sam Bošnjak katolik ateističke vjeroispovjedi, što znači da religioznost nije obvezujući uvjet pripadnosti narodu Bošnjaka katolika.
Trebat će izgleda snimiti drugi dio, tj. drugi nastavak Holiday inna. Totalno su se pogubili, tako da nema popisa stanovništva bez bilborda i malog brooote. A iskreno i meni nisu baš sasvim jasne one hipoteze.
"Holiday Inn 2: Povratak Nepopisanih" (2019)
Novak20

#31658 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

Pucanj u franjevce, pucanj u Bosnu. Toliko o iskrenosti i dobronamjernosti.
Kada su ubojeni fratri, fra Nikica Miličević i fra Leon Migić, Hrvata nije bilo u Fojnici, a muslimanska policija je 24 sata stanovala u samostanu, s nama su jeli,u našim sobama su stanovali i tako je to sačuvano-kaže kustos. Zločinac, neposredni izvršitelj osuđen je na 15 godina zatvora i još trojica pomagača na po šest mjeseci zatvora. No, muslimanski čelnik Alija Izetbegović tri puta je pomilovao ubojicu , a kad je četvrti put pomilovan od tadašnjeg predsjednika FBIH Ejupa Ganića, oslobođen je
https://www.dnevnik.ba/teme/alija-izetb ... ih-fratara
BMX1977

#31659 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BMX1977 »

Novak20 wrote:Pucanj u franjevce, pucanj u Bosnu.
Kada su ubojeni fratri, fra Nikica Miličević i fra Leon Migić, Hrvata nije bilo u Fojnici, a muslimanska policija je 24 sata stanovala u samostanu, s nama su jeli,u našim sobama su stanovali i tako je to sačuvano-kaže kustos. Zločinac, neposredni izvršitelj osuđen je na 15 godina zatvora i još trojica pomagača na po šest mjeseci zatvora. No, muslimanski čelnik Alija Izetbegović tri puta je pomilovao ubojicu , a kad je četvrti put pomilovan od tadašnjeg predsjednika FBIH Ejupa Ganića, oslobođen je
To je bio rat. Ratovala je i ARBIH sa muslimanima Velike Kladuse. Ubio je i Tudjman Blaza Kraljevica sa cijelom pratnjom. No vi hercegovci te neke pojedinacne zlocine zelite da kanalisete kako bi opravdali mrznju prema Bosni i Bosnjacima sto je neprirodno. Zna se ko je probao da djeli BiH sa kim. Zna se ko je osudjen za Udruzeni Zlocinacki Poduhvat. I zna se na kojioj su strani i Bosanski Franjevci i Kardinal Vinko Puljic bili cijeli rat i na cijoj su strani danas. Toliko vas je malo u tom pisljivom zapadnom mostaru koji nema ni 40.000 stanovnika a mnogo kmecite i mnogo ste se uskurcili. :)
Fudo387

#31660 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Novak20 wrote:Pucanj u franjevce, pucanj u Bosnu. Toliko o iskrenosti i dobronamjernosti.
Imate li vi kakav primjer da ste nekog, eto, ne mora uhapsili, osudili, pomilovali, bar da je neko, negdje, izgovorio, nije u redu ovo sto radite?
A imate materijala za mali milion Fojnica, nije da nemate.
Hafis

#31661 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Dobar ovaj novi pajdo, krvi mi. Naš, a njihov :)
Hafis

#31662 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Humljanin wrote:
Hafis wrote:
Humljanin wrote:
"Holiday Inn 2: Povratak Nepopisanih" (2019)
Moglo bi se tu štošta ispraviti, sve je to još svježe, ta ima još na cestama golfova trojki tog godišta.
BMX1977

#31663 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BMX1977 »

Hafis wrote:Dobar ovaj novi pajdo, krvi mi. Naš, a njihov :)
Nazalost u zapadnom Mostaru posteni Hrvati koji vole BiH zavrse ovako:

Image
The 51st State

#31664 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by The 51st State »

Eto TI imas monopol na trolaske fazone.
Mislim da ces se ti najiskrenije obradovati pobjedi komsica moci ces da seres po forumu naredne cetiri godine serbez.
Last edited by The 51st State on 10/09/2018 20:00, edited 1 time in total.
Novak20

#31665 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

BMX1977 wrote:
Novak20 wrote:Pucanj u franjevce, pucanj u Bosnu.
To je bio rat. Ratovala je i ARBIH sa muslimanima Velike Kladuse. Ubio je i Tudjman Blaza Kraljevica sa cijelom pratnjom. No vi hercegovci te neke pojedinacne zlocine zelite da kanalisete kako bi opravdali mrznju prema Bosni i Bosnjacima sto je neprirodno. Zna se ko je probao da djeli BiH sa kim. Zna se ko je osudjen za Udruzeni Zlocinacki Poduhvat. I zna se na kojioj su strani i Bosanski Franjevci i Kardinal Vinko Puljic bili cijeli rat i na cijoj su strani danas. Toliko vas je malo u tom pisljivom zapadnom mostaru koji nema ni 40.000 stanovnika a mnogo kmecite i mnogo ste se uskurcili. :)
Jel' Isusa ti ? Osuđeni su poslije rata i ekspresno oslobođeni u miru. I to od koga.
moa

#31666 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by moa »

To je taj problem ako nije kako mi kazemo onda nije nas nego "njihov". dokle vise nas njihov... Dokle?
BMX1977

#31667 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BMX1977 »

Novak20 wrote:
Jel' Isusa ti ? Osuđeni su poslije rata i ekspresno oslobođeni u miru. I to od koga.
Ko mi to prica o pravdi... Juzni Srbi koji su osudjeni za Udruzeni Zlocinacki Poduhvat i najvece zlocine protiv covijecnosti. Koji su zajedno sa ostalim srbima probali da podjele BiH i koji su posluzili kao puleni Zagreba i topovsko meso u ratu a glasacko meso Zagreba u miru. :D

Ko o cemu kurve o postenju. Sada je bar jasno nakon presuda Haskih ko je branio drzavu (ARBIH, HOS HVO Tuzle, Usore i Sjeverne Bosne) a ko je napadao BiH (HVO Hercegovine, Cetnici).

Tako je uslo u povijest i tako je to svijet okarakterisirao u priznao. Cica mica gotova prica. Mozete guslati po starom srpskom obicaju! :D
Novak20

#31668 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Novak20 »

BMX1977 wrote:
Novak20 wrote:
Ko mi to prica o pravdi... Juzni Srbi koji su osudjeni za Udruzeni Zlocinacki Poduhvat i najvece zlocine protiv covijecnosti. Koji su zajedno sa ostalim srbima probali da podjele BiH i koji su posluzili kao puleni Zagreba i topovsko meso u ratu a glasacko meso Zagreba u miru. :D

Ko o cemu kurve o postenju. Sada je bar jasno nakon presuda Haskih ko je branio drzavu (ARBIH, HOS HVO Tuzle, Usore i Sjeverne Bosne) a ko je napadao BiH (HVO Hercegovine, Cetnici).

Tako je uslo u povijest i tako je to svijet okarakterisirao u priznao. Cica mica gotova prica. Mozete guslati po starom srpskom obicaju! :D
:lol: :lol: :lol:

Koji si ti troll. Pardon, klon. Šta kažeš, Hrvat katolik od Tuzle jučer prijavljen na forum. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by Novak20 on 10/09/2018 20:06, edited 1 time in total.
Kolinda

#31669 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Sad ti on ispred zadruge sa tuzlanskom u ruci pojašnjava braći Bošnjacima kako je on taj pravi Bošnjak katolik i kako jebe ovu gamad hercegovačku. Naravno publika kliče na njegovo bošnjaštvo odnosno hrvatstvo... Svi redom bulje u Leago XY5 i iako nije kako dobra rezolucija ipak se vidi moć i snaga koja izvire iz našega Hrvoja...šteta što je premlad inače bi bio nositelj zlatnog ljiljana...
Fudo387

#31670 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Fudo387 »

Novak20 wrote:Jel' Isusa ti ? Osuđeni su poslije rata i ekspresno oslobođeni u miru. I to od koga.
Pa de pajdo, krvi ti Is'sove,

Jeste li koga uhapsili, pa makar ga kasnije i pomilovali?

...sta, ne vide im se face, nema dokaza, englezi nastimali snimak?
BMX1977

#31671 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BMX1977 »

Novak20 wrote:
BMX1977 wrote:
Novak20 wrote:

:lol: :lol: :lol:

Koji si ti troll. Šta kažeš, Hrvat katolik od Tuzle jučer prijavljen na forum. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pa sta ako sam jucer prijavljen nisam Hrvat? Ti ces mi reci sta sam. Zeljko nije Hrvat, Slavko Kukic nije Hrvat, Pejakovic nije Hrvat, pola Tuzle i cijeli HVO Tuzle su Ibrahimi po vama. Dobro znam kako Hrvati ovdje misle i misljenje tih ljudi nema veze sa Juznim Srbima.

Kao sto sam rekao po zadnjem popisu Hrvata u Tuzli je 20.000 i u Sarajevu 20.000. To je znaci samo u ta 2 grada jedan broj kao u Mostaru. I svi znamo da su oni tradicionalno za Bosnu. Vas se 10 javi iz mostara a jedan Hrvat ako se javi iz Tuzle i Sarajeva odmah je Ibrahim :D
Last edited by BMX1977 on 10/09/2018 20:09, edited 1 time in total.
Hafis

#31672 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

moa wrote:
To je taj problem ako nije kako mi kazemo onda nije nas nego "njihov". dokle vise nas njihov... Dokle?
Jebo ga ti, pa lik koristi izraz ''južni srbi''. K'o da ga je point ili spreča pravio :D
Sad ćeš mi ti objasniti da ako netko nije iz Hercegovine i ako koristi za Hrvate izraz ''južni srbi'' po mojim rasističkim shvaćanjima nije dobar Hrvat :P
Hafis

#31673 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Kolinda wrote:
Sad ti on ispred zadruge sa tuzlanskom u ruci pojašnjava braći Bošnjacima kako je on taj pravi Bošnjak katolik i kako jebe ovu gamad hercegovačku. Naravno publika kliče na njegovo bošnjaštvo odnosno hrvatstvo... Svi redom bulje u Leago XY5 i iako nije kako dobra rezolucija ipak se vidi moć i snaga koja izvire iz našega Hrvoja...šteta što je premlad inače bi bio nositelj zlatnog ljiljana...
Ovaj ti je orijentalni Hrvat tipa Nerkez Arifhodžić ili Halid Bešlić.
Last edited by Hafis on 10/09/2018 20:11, edited 1 time in total.
mO k3

#31674 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Fudo387 wrote:
Novak20 wrote:Jel' Isusa ti ? Osuđeni su poslije rata i ekspresno oslobođeni u miru. I to od koga.
Pa de pajdo, krvi ti Is'sove,

Jeste li koga uhapsili, pa makar ga kasnije i pomilovali?

...sta, ne vide im se face, nema dokaza, englezi nastimali snimak?
Strasno... necemo dalje
BMX1977

#31675 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BMX1977 »

Hafis wrote:
moa wrote:
Jebo ga ti, pa lik koristi izraz ''južni srbi''. K'o da ga je point ili spreča pravio :D
Sad ćeš mi ti objasniti da ako netko nije iz Hercegovine i ako koristi za Hrvate izraz ''južni srbi'' po mojim rasističkim shvaćanjima nije dobar Hrvat :P
Moja familija je ratovala u HVO-u protiv srba i neki su i poginuli. A vi ste sa srbima dijelili BiH i poklanjali posavinu. Sta je to ako ne Juzni Srbi? Osudjeni ste za to pravomocnom presudom. I mozda vas covijek i nebi nazivao Juznim Srbima no danas u miru to isto radite evo vec 20 godina. Rasturate ovu drzavu gdje god mozete. I ako se pojave Hrvati koji drugacije misle onda ih ili ismijavate ili premlacujete ili ih nazivate balijama. Fashisti. Nego sta ste nego Juzni Srbi:
Post Reply