A bas se vidi, ono pravo produhovljena i intelektualna faca, covjek sklon nematerijalnim vrijednostima.bersK wrote:
P.S. A jedan od njih je blokirao poruke na fb stranici. Hehe rodzo moj https://www.facebook.com/VA%C5%A0-Vije% ... 604474150/
SDA-All about
- seln
#31626 Re: SDA-All about
- JThomas
#31627 Re: SDA-All about
nema čela frajer...
- bersK
#31628 Re: SDA-All about
seln wrote:A bas se vidi, ono pravo produhovljena i intelektualna faca, covjek sklon nematerijalnim vrijednostima.bersK wrote:
P.S. A jedan od njih je blokirao poruke na fb stranici. Hehe rodzo moj https://www.facebook.com/VA%C5%A0-Vije% ... 604474150/
Baca mi facom na onog Zahiragića no.2.
Najjače - 2016 godine čestita Bajram, tekst kilometar i kusur. 2017 - ništa.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#31629 Re: SDA-All about
http://www.6yka.com/novost/129532/sda-i ... na-cengicaSarajevom danas, nešto više od dvije decenije nakon rata upravljaju politički idioti koji na imenovanje studentskog doma na Palama po Radovanu Karadžiću ili na mostarske ulice nazvane po Budaku ili Francetiću imaju adekvatan odgovor, a taj odgovor nije Goran Čengić.
U Sarajevu, a pogotovo na Grbavici očigledno ništa se neće zvati po Goranu Čengiću. Nekadašnji rukometni reprezentativac SFRJ, simbol rukometnog kluba Bosna i u konačnici čovjek koji je svoj život dao 14. juna 1992. godine spašavajući poznanika Husniju Ćerimagića od grbavičkog monstruma Veselina Vlahovića Batka, po mišljenju većine vijećnika u opštini Novo Sarajevo nije ni zaslužio da se bilo šta zove njegovim imenom.
Bez obzira na medijski pritisak, mišljenja građana Sarajeva, potpisane peticije i činjenicu da bi se ovaj grad barem simbolički trebao zahvaliti Goranu Čengiću, čovjeku koji je u najodvratnijem periodu naše istorije imao ovo što mnogima od nas danas fali, ljudskost i hrabrost, uhljebljeni anonimusi iz SDA i SBB-a u opštinskom vijeću visoko dignutim rukama uskratili su barem elementarno priznanje.
I tako je saga oko imena nove sportske dvorane na Grbavici konačno završena. Građena je punih šest godina, koštala nas je oko devet miliona i nosit će ime „Novo Sarajevo“. Zahvaljujući glasovima 17 vijećnika, 12 ih je bilo protiv a jedan suzdržan.
Čija majka bolju pitu pravi? Čudni su kriteriji za imenovanje ulica, trgova i osnovnih škola u Sarajevu. Tako je Sarajevo zahvaljujući lokalnim vlastima izgubilo ulice nazvane po Mariji Bursać, prvoj ženi koja je proglašena za jugoslovenskog narodnog heroja, ulicu antifašiste Mesuda Džemidžića žrtve Maksa Luburića, ulicu Ivana Krndelja, ulicu Nikole Tesle, trg Oslobođenja. Iz kolektivnog sjećanja izbrisani su Alija Alijagić, Vaso Miskin Crni, Ravijojla Rava Janković, a po svemu sudeći Mirza Delibašić, Dario Džamonja, Izet Sarajlić, Dražen Ričl, Milan Mladenović nisu zaslužili da u ulicama sa njihovim imenima rastu novi opštinski vijećnici.
Razlozi zbog kojih ime Gorana Čengića neće krasiti barem sportsku dvoranu sasvim su jasni. Čengić se jednostavno ne uklapa, ne paše, ne odgovara. Klasični je antipod nacionalističkom diskursu u kojem nažalost živimo. Za mnoge danas tek „kopile“ iz miješanog braka od roditelja partizanskih prvoboraca, majke Nataše i oca Ferida Čengića Fiće, prvog sarajevskog gradonačelnika u periodu vlasti krvožednih i zlih komunista.
Goran Čengić nije ni Srbin ni Hrvat ni Bošnjak već čovjek koji je svoj život dao spašavajući komšiju. Problem koji sadašnja politička svijest ima sa Goranom Čengićem je što bi taj čovjek isto to napravio bez obzira da li se komšija zove Husnija, Milovan ili Hrvoje. A nemojmo se lagati ni činjenica da nosi švedsko ime ne spada u odgovarajuće kriterije za dobijanje ulice, trga ili sportske dvorane.
Zato kada ne može Goran Čengić može i to veoma lako u skladu sa procedurama Mustafa Busuladžić. Slični, ako ne identični onima koji dižu svoje ruke protiv Gorana Čengića nedavno su visoko dignutim desnim dlanovima imenovali školu po antisemitu, ustaškom i nacističkom apologetu. Iz vizure onih koji odlučuju sasvim je jasno, bolje da nam djeca odrastaju sa Mustafom nego s Goranom.
Sarajevom danas, nešto više od dvije decenije nakon rata upravljaju politički idioti koji na imenovanje studentskog doma na Palama po Radovanu Karadžiću ili na mostarske ulice nazvane po Budaku ili Francetiću imaju adekvatan odgovor, a taj odgovor nije Goran Čengić.
Zahvaljujući upravo ljudima koje smo izabrali, ovom zemljom danas a i u skorijoj budućnosti hodat će ljudi koji neće praviti razliku između Gorana Čengića i Mušana Topalovića Cace ili Srđana Aleksića i Milana Lukića. Tragično ali istinito.
dodik i čović suhim zlatom plaćaju izjave onog mlađahnog sdaovca o promijeni titove ulice, ali i ovo ne podržavanje gorana čengića.
možda je ovo i najbolji dokaz da sve troje pušu u istu tikvu i da se zalažu za onu "bosna cijela iz tri dijela".
ali što bi naš prosvijetljeni, predivni i prepametni ex reis rekao: "kome ba mi da se mi prilagođavamo?"
- Alfons Kauders
#31630 Re: SDA-All about
Onda si atipicni Sarajlija.joint union wrote:Pa vidis, ni ja ne glasam sa SDA, nisam u opoziciji, ne molim Allaha ni za sta, a nisam ni na budzetu.Alfons Kauders wrote:Kako ne bi?
Ne glasam za SDA, a nisam ni u budzetskoj opoziciji, ne molim Allaha za vodu, nisam na budzetu.
Vidis da ocito nisam Sarajlija.
A jesam Sarajlija.
Kao i Damir Dzumhur.
Kao i pokojni Goran Cengic.
Prosjek je ono sto sam opisao.
-
megaman4
#31631 Re: SDA-All about
Uklonjen Trg Pere Kosorica, koji je bio narodni heroj i koji je poginuo 1945 od strane cetnika na Sokocu, kada je pocela deblokada Sarajeva. Razija Omanovic takodjer uklonjena, a radi se o narodnoj heroini Bosnjakinji. Nema vise Matije Gupca, Ivana Krndelja, Borise Kovacevica, narodnog heroja... Ima ih jos.malakh wrote:http://www.6yka.com/novost/129532/sda-i ... na-cengicaSarajevom danas, nešto više od dvije decenije nakon rata upravljaju politički idioti koji na imenovanje studentskog doma na Palama po Radovanu Karadžiću ili na mostarske ulice nazvane po Budaku ili Francetiću imaju adekvatan odgovor, a taj odgovor nije Goran Čengić.
U Sarajevu, a pogotovo na Grbavici očigledno ništa se neće zvati po Goranu Čengiću. Nekadašnji rukometni reprezentativac SFRJ, simbol rukometnog kluba Bosna i u konačnici čovjek koji je svoj život dao 14. juna 1992. godine spašavajući poznanika Husniju Ćerimagića od grbavičkog monstruma Veselina Vlahovića Batka, po mišljenju većine vijećnika u opštini Novo Sarajevo nije ni zaslužio da se bilo šta zove njegovim imenom.
Bez obzira na medijski pritisak, mišljenja građana Sarajeva, potpisane peticije i činjenicu da bi se ovaj grad barem simbolički trebao zahvaliti Goranu Čengiću, čovjeku koji je u najodvratnijem periodu naše istorije imao ovo što mnogima od nas danas fali, ljudskost i hrabrost, uhljebljeni anonimusi iz SDA i SBB-a u opštinskom vijeću visoko dignutim rukama uskratili su barem elementarno priznanje.
I tako je saga oko imena nove sportske dvorane na Grbavici konačno završena. Građena je punih šest godina, koštala nas je oko devet miliona i nosit će ime „Novo Sarajevo“. Zahvaljujući glasovima 17 vijećnika, 12 ih je bilo protiv a jedan suzdržan.
Čija majka bolju pitu pravi? Čudni su kriteriji za imenovanje ulica, trgova i osnovnih škola u Sarajevu. Tako je Sarajevo zahvaljujući lokalnim vlastima izgubilo ulice nazvane po Mariji Bursać, prvoj ženi koja je proglašena za jugoslovenskog narodnog heroja, ulicu antifašiste Mesuda Džemidžića žrtve Maksa Luburića, ulicu Ivana Krndelja, ulicu Nikole Tesle, trg Oslobođenja. Iz kolektivnog sjećanja izbrisani su Alija Alijagić, Vaso Miskin Crni, Ravijojla Rava Janković, a po svemu sudeći Mirza Delibašić, Dario Džamonja, Izet Sarajlić, Dražen Ričl, Milan Mladenović nisu zaslužili da u ulicama sa njihovim imenima rastu novi opštinski vijećnici.
Razlozi zbog kojih ime Gorana Čengića neće krasiti barem sportsku dvoranu sasvim su jasni. Čengić se jednostavno ne uklapa, ne paše, ne odgovara. Klasični je antipod nacionalističkom diskursu u kojem nažalost živimo. Za mnoge danas tek „kopile“ iz miješanog braka od roditelja partizanskih prvoboraca, majke Nataše i oca Ferida Čengića Fiće, prvog sarajevskog gradonačelnika u periodu vlasti krvožednih i zlih komunista.
Goran Čengić nije ni Srbin ni Hrvat ni Bošnjak već čovjek koji je svoj život dao spašavajući komšiju. Problem koji sadašnja politička svijest ima sa Goranom Čengićem je što bi taj čovjek isto to napravio bez obzira da li se komšija zove Husnija, Milovan ili Hrvoje. A nemojmo se lagati ni činjenica da nosi švedsko ime ne spada u odgovarajuće kriterije za dobijanje ulice, trga ili sportske dvorane.
Zato kada ne može Goran Čengić može i to veoma lako u skladu sa procedurama Mustafa Busuladžić. Slični, ako ne identični onima koji dižu svoje ruke protiv Gorana Čengića nedavno su visoko dignutim desnim dlanovima imenovali školu po antisemitu, ustaškom i nacističkom apologetu. Iz vizure onih koji odlučuju sasvim je jasno, bolje da nam djeca odrastaju sa Mustafom nego s Goranom.
Sarajevom danas, nešto više od dvije decenije nakon rata upravljaju politički idioti koji na imenovanje studentskog doma na Palama po Radovanu Karadžiću ili na mostarske ulice nazvane po Budaku ili Francetiću imaju adekvatan odgovor, a taj odgovor nije Goran Čengić.
Zahvaljujući upravo ljudima koje smo izabrali, ovom zemljom danas a i u skorijoj budućnosti hodat će ljudi koji neće praviti razliku između Gorana Čengića i Mušana Topalovića Cace ili Srđana Aleksića i Milana Lukića. Tragično ali istinito.
dodik i čović suhim zlatom plaćaju izjave onog mlađahnog sdaovca o promijeni titove ulice, ali i ovo ne podržavanje gorana čengića.
možda je ovo i najbolji dokaz da sve troje pušu u istu tikvu i da se zalažu za onu "bosna cijela iz tri dijela".
ali što bi naš prosvijetljeni, predivni i prepametni ex reis rekao: "kome ba mi da se mi prilagođavamo?"
Zeleni ce unistiti antifasisticku proslost Bosnjaka, pa ce nam natovariti crnokosuljase kao istinske antifasiste. Crno nam se pise.
- JThomas
#31632 Re: SDA-All about
apsolutno normalno kad je zvanični narativ antiantifašizam.
treba osuditi sve zločine, neki su bili na krivom mjestu u krivo vrijeme, obični narod svakako nije znao puno o idelogiji, bilo je i tu nekih dobrih ideja...i tako. potpuno iste floskule kojima četnici relativizuju događaje u zadnjem ratu.
treba osuditi sve zločine, neki su bili na krivom mjestu u krivo vrijeme, obični narod svakako nije znao puno o idelogiji, bilo je i tu nekih dobrih ideja...i tako. potpuno iste floskule kojima četnici relativizuju događaje u zadnjem ratu.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#31633 Re: SDA-All about
i eto im materijala da sutra kažu eto ne valja im ni taj goran čengić, ne valja im samo zato jer je srbin i još puno tih bla bla floskula... a samo mi reci zarad čega?JThomas wrote:apsolutno normalno kad je zvanični narativ antiantifašizam.
- JThomas
#31634 Re: SDA-All about
zarad toga što su ciljevi isti.
- malakh
#31635 Re: SDA-All about
bosna cijela iz tri dijela.JThomas wrote:zarad toga što su ciljevi isti.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#31636 Re: SDA-All about
Penzionerka kao predsjedavajuća ima platu od 10 prosječnih penzija u Bosni i Hercegovini....najskuplje se prodala realno...JThomas wrote:i čuveni "penzioneri"...
Zuhmed Džaka iz BPS-a , niti jednu rečenicu ne izgovori bez književne greške u ponekoj riječi , od sinoć TREĆI PREDSJEDAVAJUĆI U OV Novo Sarajevo....naknada mu je sitna - cca 250,00 KM mjesečno , ipakda li bi ti odbio povišicu od dvije i po joje a ne košta te ništa i ništa ne moraš
raditi izuzev da dižeš ručicu...opskurni Semir Halilović koji blati GS i Našu Stranku mu je ustupio mandat....
SBB - zar treba trošiti riječi na uvaženog Gavrić Igora koji je jelte PREDSJEDAVAJUĆI GRADSKOG VIJEĆA...ipak nije kod njega baš tako lako kao kod penzionerke jer mu je grupa unutar vijeća - blago rečeno šarolika , jedan od njih se u prošlom sazivu vijeća GOTOVO DVIJE GODINE NIJE POJAVLJIVAO na sjednicama jer su ga tražili zbog nekakvih obećanja o općinskim stanovima....elem sve četvero po plafon jednu inicijativu za godinu vijećničkog mandata...
A šta reći o samozvanim "nezavisnim" ili bivšim DF-ovcima...dakle Srđan Srdić koji sinoć NIJE GLASAO ZA Novo Sarajevo (bio je suzdržan) je uz Adema Olovčića napustio DF na konstitutivnoj sjednici OV i to direktno sa posljednjeg sastanka NS-DF-SDP i GS gdje je dogovorena većina i sklopljen dogovor o predsjedavajućoj.
Fikreta Nevesinjac se "osamostalila" kasnije , ruku na srce , većina je bila jasna (SDA-SBB-SP-BPS i ex DF) pa joj je i bio jasan smjer vijeća u naredne 4 godine ali za razliku od prve dvojice ona nije trgovala komisijama niti je uzurpirala kvote DF-a , od njih troje ispala je najčestitija.
E sad pričalo se svašta da im se obećavalo , poslovi , pozicije u gradskim vijećima...nema naravno nikakvih dokaza a pisala sam u oktobru 2016 da bi ovakva stvar u svakoj pravnoj državi odavno bila predmet istražnih organa no....na prošloj sjednici sve troje su napustili istu pa SDA nije imala većinu...Sinoć je Srdić bio suzdržan a ovo dvoje su bili ZA , ili je nešto puklo , ili obećanja nisu ispunjena , ili su sve troje sjajni glumci...
Da i Srdić je gradski vijećnik...ispred reda srpskog naroda...gradsko vijeće se bira na osnovu naroda , biraju ih općinska vijeća koja se opet ne popunjavaju na nacionalnoj osnovi...
O SDA vijećnicima je dovoljna samo jedna riječ - SDA.
Sapunica se nastavlja o našem trošku i zahvaljujući nama....
Pozdrav.
- JThomas
#31637 Re: SDA-All about
opet nije srdačan...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#31638 Re: SDA-All about
JThomas wrote:opet nije srdačan...
- shbc
#31639 Re: SDA-All about
A Tuzlak koliko sam ja upratio na forumu. Ja sam kroz zivot isao misleci da nema vecih mrzitelja Sarajeva od Zenicana dok nisam naisao na ove Tuzlake. Inace mrzim rijec "kompleks" jer se koristi i kad treba i kad ne treba, ali kod njih je upravo to. Kod ovog pogotovo. To izbija, da ja u zivotu nisam vidio. Tacno nekad imam osjecaj da njihovi zivoti ne bi imali smisla da nema nas. Da nemaju na koga da laju.joint union wrote:A ti si, pretpostavljam, iz Sarajeva?Alfons Kauders wrote:I tako dodjosmo do tog ta Sarajevo patoloski MRZI jednog Dzumhura, jer se nije zahvalio Allahu na svom uspjehu na turniru, i da jos vise MRZI Cengica samo zato jer mu mati nije bila muslimanka...
Ali zato valjaju Busuladzici, Zahiragici, Dautovici itd.
Sarajlije su ove godine definitivno pokazale da su najvece seljacine i primitivci u drzavi. Bez konkurencije.
- Cherry-Cherry
#31640 Re: SDA-All about
Nisam ja na tu mržnju naišla kod zeničana, samo kod tuzlaka.shbc wrote:A Tuzlak koliko sam ja upratio na forumu. Ja sam kroz zivot isao misleci da nema vecih mrzitelja Sarajeva od Zenicana dok nisam naisao na ove Tuzlake. Inace mrzim rijec "kompleks" jer se koristi i kad treba i kad ne treba, ali kod njih je upravo to. Kod ovog pogotovo. To izbija, da ja u zivotu nisam vidio. Tacno nekad imam osjecaj da njihovi zivoti ne bi imali smisla da nema nas. Da nemaju na koga da laju.joint union wrote:A ti si, pretpostavljam, iz Sarajeva?Alfons Kauders wrote:I tako dodjosmo do tog ta Sarajevo patoloski MRZI jednog Dzumhura, jer se nije zahvalio Allahu na svom uspjehu na turniru, i da jos vise MRZI Cengica samo zato jer mu mati nije bila muslimanka...
Sarajlije su ove godine definitivno pokazale da su najvece seljacine i primitivci u drzavi. Bez konkurencije.
- Alfons Kauders
#31641 Re: SDA-All about
Istina boli, sve sto sam naveo je prosjek Sarajeva kao kolektiviteta, presjek stanovnika.
Meni je Sarajevo drugi najdrazi grad na svijetu, a Sarajlije su recimo treci u tom nekom poretku.
Eh, posto smo to razjasnili - meni smeta u sta se grad pretvorio. Kako se doguralo do Kifle i Sebije, redukcija i opsteg rasula, namjeravam s merakom nastaviti urinirati po poziciji i opoziciji, kao i gradjanima Sarajeva koji su odgovorni za trenutno stanje.
Dok se ne kutarise ovih budala, nemam namjeru prestati. Ako kome smeta, eto razlog vise da sljedeci put ne bude 12 kandidata opozicije po glavi stanovnika.
Eh, posto smo to razjasnili - meni smeta u sta se grad pretvorio. Kako se doguralo do Kifle i Sebije, redukcija i opsteg rasula, namjeravam s merakom nastaviti urinirati po poziciji i opoziciji, kao i gradjanima Sarajeva koji su odgovorni za trenutno stanje.
Dok se ne kutarise ovih budala, nemam namjeru prestati. Ako kome smeta, eto razlog vise da sljedeci put ne bude 12 kandidata opozicije po glavi stanovnika.
- malakh
#31642 Re: SDA-All about

i onda jebemo neletu mater, a nismo u stanju nagraditi herojstvo jednog srbina koji je spasio život jednom bošnjaku i kojeg je ubio najveći krvolok sarajevskih mahala.Ko god smatra da "Nele sere i pljuje po Sarajevu i Sarajlijama" kada tvrdi da Sarajevo danas nit je Sarajevo - nit je multikulturno, ima priliku da pojede govno i prizna da su se ovi dole svojim glasanjem podobro "istovarili" po Sarajevu
a o tom veoma bitnom pitanju odluče oni koji su se prodali i izdali partiju koja im je dala mjesto u vijeću.
- seln
#31643 Re: SDA-All about
Nele je supak iz drugih razloga, koji su svima poznati. Jedan Tifa ima puno pravo da nazove Sarajevo kako god hoce. Jedan supak, koji se ispalio, pa iz daljine srao po gradu koji ga je ucinio slavnim nema pravo da bilo sta kaze. Ne treba zaboraviti, Sarajevo je postalo selendra dobrim dijelom zahvaljujuci neletovoj "braci koja su na vrijeme javila".malakh wrote:
i onda jebemo neletu mater, a nismo u stanju nagraditi herojstvo jednog srbina koji je spasio život jednom bošnjaku i kojeg je ubio najveći krvolok sarajevskih mahala.
a o tom veoma bitnom pitanju odluče oni koji su se prodali i izdali partiju koja im je dala mjesto u vijeću.
- malakh
#31644 Re: SDA-All about
i ti sada takvom šupku kakav je nele, kojeg bi najradije zadavio golim rukama, daš povoda da kenja i da pravda svoj bijeg iz sarajeva i da sebi diže cijenu kao neko ko je prvi provalio ovo bezcijenje.seln wrote:Nele je supak iz drugih razloga, koji su svima poznati. Jedan Tifa ima puno pravo da nazove Sarajevo kako god hoce. Jedan supak, koji se ispalio, pa iz daljine srao po gradu koji ga je ucinio slavnim nema pravo da bilo sta kaze. Ne treba zaboraviti, Sarajevo je postalo selendra dobrim dijelom zahvaljujuci neletovoj "braci koja su na vrijeme javila".malakh wrote:
i onda jebemo neletu mater, a nismo u stanju nagraditi herojstvo jednog srbina koji je spasio život jednom bošnjaku i kojeg je ubio najveći krvolok sarajevskih mahala.
i sarajevo je dopustilo da kemo monteno nema ni sokak, dok mnogobrojni anonimusi, zatvorski, ratni i poratni pajdaši imaju. i nije tu kriva sda, oni imaju svoj neki pravac, kriva je alternativa koja ne postoji ili postoji ali se u potpunosti uklapa u sda mentalni sklop.
- seln
#31645 Re: SDA-All about
Supak i protocetnik ce uvijek kenjati. Kenjao je i Karadzic u vrijeme kada je Sarajevo bilo GRAD... jugoslavenska prestonica muzike i humora, dom dobrih, gostoljubivih i kultiviranih ljudi. Kenjanje supaka ne mozes sprijeciti, jer supak je tu da bi kenjao.malakh wrote:i ti sada takvom šupku kakav je nele, kojeg bi najradije zadavio golim rukama, daš povoda da kenja i da pravda svoj bijeg iz sarajeva i da sebi diže cijenu kao neko ko je prvi provalio ovo bezcijenje.seln wrote: Nele je supak iz drugih razloga, koji su svima poznati. Jedan Tifa ima puno pravo da nazove Sarajevo kako god hoce. Jedan supak, koji se ispalio, pa iz daljine srao po gradu koji ga je ucinio slavnim nema pravo da bilo sta kaze. Ne treba zaboraviti, Sarajevo je postalo selendra dobrim dijelom zahvaljujuci neletovoj "braci koja su na vrijeme javila".
i sarajevo je dopustilo da kemo monteno nema ni sokak, dok mnogobrojni anonimusi, zatvorski, ratni i poratni pajdaši imaju. i nije tu kriva sda, oni imaju svoj neki pravac, kriva je alternativa koja ne postoji ili postoji ali se u potpunosti uklapa u sda mentalni sklop.
To naravno ne abolira ni SDA ni "opoziciju", jer, ne moze cetnik srusiti ni pobiti koliko SDA moze sjebati i otjerati.
- Haris.ba
#31646 Re: SDA-All about
Ja mislim da će SDA pobjediti 2018. 
- Beaverknight
#31647 Re: SDA-All about
Dok je IZ, ne trebaju se sekirati
Akos njihov, Saff je to postao (nije uvijek bio), Preporod (IZ), Faktor, mnogobrojne asocijacije mladih gdje se afirmišu mladi naraštaji koji će znati slušati starije. Obavezno citati rahmetli Alije, slika kako uči fatihu, zaštitnik Bošnjaka, da nije SDA ne bi bilo BiH priča, ne smijemo u džamije ako ne glasamo za SDA itd.
Najjače oružje koje ima SDA jeste IZ. Nije džabe odrađena kampanja oko Bošnjaka pretvaranje Muslimana u njih. Bošnjaci da, to je tako i trebalo biti, jest da kasnimo 200 godina ali opet dobro, no kampanja se svela na to da su Bošnjaci samo muslimani, kao da nema Bošnjaka pravoslavaca i katolika. To je sa namjerom urađeno i sada uživamo u tim plodovima koje je posadila naša "draga" zelena opcija.
Oni su glavni krivci što se religijska uvjerenja pretvorila u etničku pripadnost. Da su ikako mogli, rekli bi ljudima da se izjasne kao Turci
Akos njihov, Saff je to postao (nije uvijek bio), Preporod (IZ), Faktor, mnogobrojne asocijacije mladih gdje se afirmišu mladi naraštaji koji će znati slušati starije. Obavezno citati rahmetli Alije, slika kako uči fatihu, zaštitnik Bošnjaka, da nije SDA ne bi bilo BiH priča, ne smijemo u džamije ako ne glasamo za SDA itd.
Najjače oružje koje ima SDA jeste IZ. Nije džabe odrađena kampanja oko Bošnjaka pretvaranje Muslimana u njih. Bošnjaci da, to je tako i trebalo biti, jest da kasnimo 200 godina ali opet dobro, no kampanja se svela na to da su Bošnjaci samo muslimani, kao da nema Bošnjaka pravoslavaca i katolika. To je sa namjerom urađeno i sada uživamo u tim plodovima koje je posadila naša "draga" zelena opcija.
Oni su glavni krivci što se religijska uvjerenja pretvorila u etničku pripadnost. Da su ikako mogli, rekli bi ljudima da se izjasne kao Turci
- joint union
#31648 Re: SDA-All about
Ne znam na kolikom si uzorku radio taj prosjek i kojom metodom, no, uz duzno postovanje, licno znam vise Sarajlija ovakvih kao ja, nego ti svih ukupno. I kada vrijedjas te Sarajlije, i kako kazes "uriniras po njima", vrijedjas i Gorana, i Damira, i sve one koje kao "branis". Poznajem i ja nekoliko Tuzlaka, no na pamet mi ne bi palo da na osnovu njih pravim reper za sve ostale Tuzlake koje ne poznajem. No da probamo ovako, sta bi to Sarajlije trebale uraditi i na koji nacin, da bi uriniranja na njih od strane tebe prestala?Alfons Kauders wrote:Onda si atipicni Sarajlija.joint union wrote:Pa vidis, ni ja ne glasam sa SDA, nisam u opoziciji, ne molim Allaha ni za sta, a nisam ni na budzetu.Alfons Kauders wrote:Kako ne bi?
Ne glasam za SDA, a nisam ni u budzetskoj opoziciji, ne molim Allaha za vodu, nisam na budzetu.
Vidis da ocito nisam Sarajlija.
A jesam Sarajlija.
Kao i Damir Dzumhur.
Kao i pokojni Goran Cengic.
Prosjek je ono sto sam opisao.
- Thorgerson
#31649 Re: SDA-All about
Nemojte padati u zamku generalizovanja, kao sto to radi doticni.shbc wrote:A Tuzlak koliko sam ja upratio na forumu. Ja sam kroz zivot isao misleci da nema vecih mrzitelja Sarajeva od Zenicana dok nisam naisao na ove Tuzlake. Inace mrzim rijec "kompleks" jer se koristi i kad treba i kad ne treba, ali kod njih je upravo to. Kod ovog pogotovo. To izbija, da ja u zivotu nisam vidio. Tacno nekad imam osjecaj da njihovi zivoti ne bi imali smisla da nema nas. Da nemaju na koga da laju.joint union wrote:A ti si, pretpostavljam, iz Sarajeva?Alfons Kauders wrote:I tako dodjosmo do tog ta Sarajevo patoloski MRZI jednog Dzumhura, jer se nije zahvalio Allahu na svom uspjehu na turniru, i da jos vise MRZI Cengica samo zato jer mu mati nije bila muslimanka...
Eto on u tri recenice procjenio haman 450.000 ljudi. Genije lik.
Dvorana se mora zvati Goran Čengić. I to se veoma lako opet moze uraditi. Dovoljno je da kriticna masa izadje pred dvoranu i to trazi. Ali jbg to se nece desiti.
- problemnatravunu