Moze li malo pojasnjenje za ovo? Hvala!Hafis wrote: Bošnjaci su svjesni da ne mogu u ovakvom ustavnom arnžmanu države u ovom trenutku a vjerojatno i u slijedećih par decenija pera obiti RS-u
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
BMX1977
#31626 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Hafis
#31627 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
E, znaš se odmah predstaviti kao Hrvat a ne znaš što nam spremaju.BMX1977 wrote:Moze li malo pojasnjenje za ovo? Hvala!Hafis wrote: Bošnjaci su svjesni da ne mogu u ovakvom ustavnom arnžmanu države u ovom trenutku a vjerojatno i u slijedećih par decenija pera obiti RS-u
Jebo ga ti, trebao si se malo pripremiti ranije, a ne da ti sad objašnjavamo sve ispočetka.
- spreca
#31628 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BMX1977 wrote:
Molim te nemojte koristiti rijec Hrvati. U Tuzli, Sarajevu, Lukavcu, Brckom, Posavini ima jako mnogo Hrvata koji vole ovu zemlju. Kao i Sarajevu. Dovoljno da se napuni par puta "stolni grad" u kojem zivi manje Hrvata nego u Tuzli i Sarajevu!
Zasto koristite te Hrvate iz hercegovine kao neki primjer. Vecina Hrvata i dalje zivi u Bosni a ne hercegovini. To sto u hercegovini imaju podrsku Tudjmanove politike iz Zagreba je druga stvar. Neka Sarjaevo nama pomogne da Bosanski hrvati budu glasniji od hercegovackih!
. Ja kao Hrvat se osjecam neugodno kada pricate protiv Hrvata. Kakve ja imam veze sa politikom Franje Tudjmana i Dragana Covica kao Hrvat iz Tuzle i patriota? Onda barem koristete rijec "Hdz-ovac" ili Hercegovacki Hrvati.
-
Hafis
#31629 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sunarodniče iz Tuzle, eto našeg akademca @spreče - za-mal šehida iz rusije. On će ti to ukratko sve pojasniti, onako bauštelski, na ho-ruk.
Last edited by Hafis on 10/09/2018 16:34, edited 1 time in total.
-
BMX1977
#31630 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Na provokacije ne odgovaram. Samo mi odgovori kako u 8 opcina gdje Bosnjaci po zadnjem popisu cine 30-40% stanovnistva i dvije opcine gdje cine iznad 45% stanovnistva (Novo Gorazde i Srebrenica); Bosnjaci nemogu pero odbiti kako ti kazes? I tu cak nismo dodali jos Hrvate kojih svugdje ima jos dodatnih par % pa do 8%.Hafis wrote:E, znaš se odmah predstaviti kao Hrvat a ne znaš što nam spremaju.BMX1977 wrote:Moze li malo pojasnjenje za ovo? Hvala!Hafis wrote: Bošnjaci su svjesni da ne mogu u ovakvom ustavnom arnžmanu države u ovom trenutku a vjerojatno i u slijedećih par decenija pera obiti RS-u
Jebo ga ti, trebao si se malo pripremiti ranije, a ne da ti sad objašnjavamo sve ispočetka.
Znaci to je 10 opcina koji se nasljanjaju direkt na Tuzlu. Pored toga u Doboju i Teslicu upravo Bosnjaci drze najvece fabrike preko Azerbejdzanskog investicionog fonda (fabrika vocnih proizvoda sa 300 zaposlenika i 3000 producenata) te cine takodjer 30-40%. I pored tih dijelova koji se direktno naslanjaju na FBIH (Gorazde, Tuzlu) te od kojih zivi mnogo srpskih porodica iz Istocne Bosne postoje jos Kozarac i Prijedor u kojima Bosnjaci cine 30-40% stanovnistva po zadnjem popisu. Evo vam mapa zadnjeg popisa:
http://www.statistika.ba
Tu dodajmo da je veliki dio ekonomije koja je prisutna u istocnoj Bosni u rukama Tuzlanskog kantona. Jer osim Gorazda i Tuzlanskog Binga te par rudnika tamo nema nista:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... 000033&z=8
Znaci medije, dobar dio ekonomije i 30-50% stanovnistva u cak 12 opstina RS-a. Ti mi objasni kako se Bosnjaci i hrvati tamo nista ne pitaju i kako eto nemogu pero izbiti. Da ne pricam o mehnizmima blokade koje posjeduju zbog zastite vitalnih nacionalnih interesa.
A Ruski pisac se zaustavlja na granici od strane SIPA-e te imamo OSA-u kao obavjestajnu sluzbu i Sarajevu i Mektica.
Last edited by BMX1977 on 10/09/2018 16:36, edited 1 time in total.
-
Hafis
#31631 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jebi me ako sam skontao što me pitaš?BMX1977 wrote:Na provokacije ne odgovaram. Samo mi odgovori kako u 8 opcina gdje Bosnjaci po zadnjem popisu cine 30-40% stanovnistva i dvije opctine gdje cine iznad 45% stanovnistva (Novo Gorazde i Srebrenica); Bosnjaci nemogu pero odbiti kako ti kazes?Hafis wrote:E, znaš se odmah predstaviti kao Hrvat a ne znaš što nam spremaju.BMX1977 wrote:
Moze li malo pojasnjenje za ovo? Hvala!
Znaci to je 10 opcina koji se nasljanjaju direkt na Tuzlu. Pored toga u Doboju i Teslicu upravo Bosnjaci drze najvece fabrike preko Azerbejdzanskog investicionog fonda (fabrika voda sa 300 zaposlenika i 3000 producenata) te cine takodjer 30-40%. I pored tih dijelova koji se direktno naslanjaju na FBIH (Gorazde, Tuzlu) te od kojih zivi mnogo srpskih porodica iz Istocne Bosne postoje jos Kozarac i Prijedor u kojima Bosnjaci cine 30-40% stanovnistva po zadnjem popisu. Evo vam mapa zadnjeg popisa:
Tu dodajmo da je veliki dio ekonomije koja je prisutna u istocnoj Bosni u rukama Tuzlanskog kantona. Jer osim Gorazda i Tuzlanskog Binga te par rudnika tamo nema nista:
https://www.google.com/maps/d/viewer?mi ... 000033&z=8
Znaci medije, dobar dio ekonomije i 30-50% stanovnistva u cak 12 opstina RS-a. Ti mi objasni kako se Bosnjaci i hrvati tamo nista ne pitaju i kako eto nemogu pero izbiti. Da ne pricam o mehnizmima blokade koje posjeduju zbog zastite vitalnih nacionalnih interesa.
A Ruski pisac se zaustavlja na granici od strane SIPA-e te imamo OSA-u kao obavjestajnu sluzbu i Sarajevu i Mektica.
-
BMX1977
#31632 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote: Jebi me ako sam skontao što me pitaš?
Rekao si da Sarajevo u RS-u nemoze pero odbiti. Ja ti kazem da te popis demantuje i realna ekonomska moc na terenu koju velikim dijelom u istocnoj Bosni, Doboju kontrolisu Bosnjaci. Dakle 13 opcina u RS gdje Bosnjaci cine 30-40% stanovnistva. Zbog tih 13 opcina imamo i jednu srpsku politiku koja pocinje da pokazuje totalno drugaciji odnos prema Bosnjacima i BiH jer ti ljudi iz RS-a su ovisni od Gorazda ,Tuzle, Binga, Bosnjackih fabrika za prehranu familija.
Jedino oko Banja Luke Sarajevo nema uticaja. No i to ce se promjeniti kada Dodik padne a Amerikanci su mu vec temelje dobro potkopali da se to i desi. No i tamo Kozarac i Prijedor ima 30-40% Bosjnjaka kao opcina. Znaci cak i odmah pored Banja Luke. A sa druge strane BL Doboj i Teslic takoder 30-40% Bosnjaka i Hrvata. To je ta mocna RS.
Last edited by BMX1977 on 10/09/2018 16:50, edited 1 time in total.
- spreca
#31633 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nema potrebe ...nismo hercegovciHafis wrote: Jebi me ako sam skontao što me pitaš?
-
Hafis
#31634 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne kontam kakve veze ima Kozarac i Prijedor i 30-40 % Bošnjaka u njemu, s tim što je RS faktički država u državi, od vlastite policije, preko medija do sudstva. Čak prave i predstavništva u inozemstvu.BMX1977 wrote:Hafis wrote: Jebi me ako sam skontao što me pitaš?
Rekao si da Sarajevu u RS nemoze pero odbiti. Ja ti kazem da te popis demantuje i realna ekonomska moc na terenu koju velikim dijelom u istocnoj Bosni, Doboju kontrolisu Bosnjaci. Dakle 13 opcina u RS gdje Bosnjaci cine 30-40% stanovnistva. Zbog tih 13 opcina imamo i jednu srpsku politiku koja pocinje da pokazuje totalno drugaciji odnos prema Bosnjacima i BiH jer ti ljudi iz RS-a su ovisni od Gorazda ,Tuzle, Binga, Bosnjackih fabrika za prehranu familija.
Jedino oko Banja Luke Sarajevo nema uticaja. No i to ce se promjeniti kada Dodik padne a Amerikanci su mu vec temelje dobro potkopali da se to i desi. No i tamo Kozarac i Prijedor ima 30-40% Bosjnjaka kao opcina. Znaci cak i odmah pored Banja Luke. A sa druge strane BL Doboj i Teslic takoder 30-40% Bosnjaka i Hrvata. To je ta mocna RS.
Da se lakše razumijevo: sve su prilike da takvo stanje Bošnjaci neće moći promijeniti za idućih 25 godina...to je minimum (a možda i nikad). Normalno je da su se okrenuli rješavanju onog manjeg ''problema'' u FbiH gdje im ruke nisu tako vezane ustavnim i administrativnim zaprekama, i gdje je omjer kudikamo više puta povoljniji za njih .
- mO k3
#31635 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Crtajte mu , možda onda skonta 
-
hizo ramidovic
#31636 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Serijatska drzava, zelena transferzala, islamska deklaracija, dehumanizacija i majorizacija hrvata...pa ima li sta novo ili i dalje cuclaju ove iste ublehe?
-
BMX1977
#31637 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da nacrtam:Hafis wrote:BMX1977 wrote: Ne kontam kakve veze ima Kozarac i Prijedor i 30-40 % Bošnjaka u njemu, s tim što je RS faktički država u državi, od vlastite policije, preko medija do sudstva. Čak prave i predstavništva u inozemstvu.
Da se lakše razumijevo: sve su prilike da takvo stanje Bošnjaci neće moći promijeniti za idućih 25 godina...to je minimum (a možda i nikad). Normalno je da su se okrenuli rješavanju onog manjeg ''problema'' u FbiH gdje im ruke nisu tako vezane i gdje je omjer kudikamo više puta povoljniji za njih .
RS ima iste ovlasti kao prosjecna pokrajina Njemacke. Samo je kvaka u tome sto Bosnjaka u RS ima jako mnogo u jako mnogo opcina i kontrolisu ekonomiju RS-a u vrlo bitnim dijelovima oko Tuzle, Doboja i Gorazda. Znaci od prehrambenih proizvoda i maloprodaje do najvecih fabrika u kojima rade i srbi; sve to izvan BL kontrolisu Bosnjaci u cak 13 opcina. Izvan toga je RS jedna velika nula jer samo sarajevo ima veci BDP od cijele RS. Tvrditi da Bosnjaci nemogu nista u RS kada je granicna policija, drzavna policija i obavjestajna sluzba kao i vise sudstvo u rukama pro Bosanskih snaga i Americke ambasade je naivno. Da ne pricam o medijima N1 i Al Jezeeri koje pokrivaju i Srbiju i BiH sa ciljem.
Znaci stanje je ovako u RS-u:
Zvornik: 34% Bosnjaci
Osmaci : 48,1 % Bosnjaci
Milici: 36,7% Bosnjaci
Vlasenica: 33% Bosnjaci
Bratunac: 38,4% Bosnjaci
Srebrenica: 54,1 % Bosnjaci
Novo Gorazde: 49% Bosnjaci
To je znaci samo Istocna Bosna i oko 40% teritorija Istocne Bosne. U ostalim opcinama imamo 10-20% Bosnjaka u istocnoj Bosni. Znaci ogroman teritorij gdje Bosnjaci cine oko 40% stanovnistva samo u istocnoj Bosni. Prema BL imamo ovu situaciju:
Kotor Varos: 30% Bosnjaci + Hrvati
Doboj: 25% Bosnjaci+ Hrvati
Teslic: 25% Bosnjaci_ Hrvati
Prijedor: 35% Bosnjaci+ Hrvati
Novi Grad: 25% Bosnjaci +Hrvati
Vecina ostalih opcina ima 10-15% Bosnjaka i Hrvata oko BL.
Dakle RS je na klimavim nogama samo tako. Ukinula je se zastava jer ne predstavlja Hrvate i Bosnjake i samo je pitanje vremena kada ce se pitanje imena na ustavnom sudu pokrenuti jer Srpska ne predstavlja 2 konstutivna naroda i to se vidi iz aviona da ce se to mijenjati.
I sto je jako bitno kod brckog je RS jos jednom prepolovljena na dva dijela kao da joj nije dovoljno da je totalno izmijesana i da ima permenentno Americku sapu na sebi i vojne vjezbe NATO pakta na svom tlu (cime se salje jasno poruka iz godine u godinu da se zna ko je gazda u BiH U vojnom smislu).
Last edited by BMX1977 on 10/09/2018 17:10, edited 6 times in total.
- moa
#31638 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
@ hafis
[/quote]
To gore što si napisao je priča za raju iz kvarta, uz dvoguzu sarajevske ispred dragstora.
Bošnjaci su svjesni da ne mogu u ovakvom ustavnom arnžmanu države u ovom trenutku a vjerojatno i u slijedećih par decenija pera obiti RS-u i srpskoj politici u BiH, i normalno je da su se okrenuli pospremanju ''svog'' entiteta u kojem Hrvati,ili manjinski narod (kao što reče Bakir uzoriti u jednom intervjuju) po njihovom političkom promišljaju jednostavno nepotrebni višak kojem još nisu oduzeta sva kolektivna politička prava.
Trenutno je nakon ishabane multietničnosti i zajedništva novi trend - građanska država, to jest preuzimanje Feredacije u svoje ruke. Jednom riječju - ofanziva je trenutno na vrhuncu, počevši od medijske i svake druge dehumanizacije Hrvata pa do izbora njihovih predstavnika.[/quote]
Niko ne tjera hvrate puskom niti neko vrsi nasilje nad njima hafise. Moras malo preispitat HDZovsku politiku prema Hrvatima i Bosnjacima i drzavi BiH kao i samim Srbima. Nemoj tako pricati kad dosta toga nije istian. Imate 33 %vlasti, imate kantone sa vecinom i opet se postavlja pitanje HDZ odnosa. Ne mozes uzimati samo pravo a neimati obaveze valjda toliko znamo. halalite pisem sa telefona
[/quote]
To gore što si napisao je priča za raju iz kvarta, uz dvoguzu sarajevske ispred dragstora.
Bošnjaci su svjesni da ne mogu u ovakvom ustavnom arnžmanu države u ovom trenutku a vjerojatno i u slijedećih par decenija pera obiti RS-u i srpskoj politici u BiH, i normalno je da su se okrenuli pospremanju ''svog'' entiteta u kojem Hrvati,ili manjinski narod (kao što reče Bakir uzoriti u jednom intervjuju) po njihovom političkom promišljaju jednostavno nepotrebni višak kojem još nisu oduzeta sva kolektivna politička prava.
Trenutno je nakon ishabane multietničnosti i zajedništva novi trend - građanska država, to jest preuzimanje Feredacije u svoje ruke. Jednom riječju - ofanziva je trenutno na vrhuncu, počevši od medijske i svake druge dehumanizacije Hrvata pa do izbora njihovih predstavnika.[/quote]
Niko ne tjera hvrate puskom niti neko vrsi nasilje nad njima hafise. Moras malo preispitat HDZovsku politiku prema Hrvatima i Bosnjacima i drzavi BiH kao i samim Srbima. Nemoj tako pricati kad dosta toga nije istian. Imate 33 %vlasti, imate kantone sa vecinom i opet se postavlja pitanje HDZ odnosa. Ne mozes uzimati samo pravo a neimati obaveze valjda toliko znamo. halalite pisem sa telefona
- BHCluster
#31639 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo Hrvati se vec uveliko asimiliraju.

REKORDNA PROIZVODNJA KLASA: PrvoKLASne slastice osvajaju tržište
-
DonieBrasco
#31640 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Klas je firma koja radi protiv hrvata u BiH, zele da isti obole od dijabetisa jeduci ove poslastice.
- Billy The Pljuc
#31641 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma ne moze nas aafizaga da skonta prije svega da je on bosnjak katolicke vjeroispovijesti a kamoli sta drugo, doduse nije on za to kriv, krivi su drugi, on jos ponajmanje. Frustracije su gadna stvar, on se svojih nece rijesiti nikada, cuj mu konstatacije da nam je cilj da se njih rijesimo u FBiH jer su nam kao manji problem a u avliji su nam. Ignorirati cinjenicu da su velikosrpska i politika ADEZEA (da ne napisem velikohrvatska) protjerali/raselili katolicko pucanstvo u BiH je maloumno najblaze receno.mO k3 wrote:Crtajte mu , možda onda skonta
BiH mora biti gradjanska drzava a hoce li se to ikada ostvariti vrlo je upitno jer maloumnika ima na svim stranama. Mi, obicna smrtna raja ili maloumnici guramo te politike i nazovi politicare koji su nista drugo doli lopovi i omogucavamo im da vladaju i kradu. Ocito je valjda da nema ugrozbe katolika u FBiH, ugrozeno je nesto sasma drugo, imovina i bogatstvo steceno na lopovluku. Jebe se zivo ADEZEU i mocnicima iz istog za katolicko pucanstvo, njima je cilj obraniti i ako moze uvecati vec steceno a za takvo nesto im treba prcija na kojoj nece nikomu polagati racune osim sebi.
Vise sam ja ugrozen kao bosnjak musliman u Sarajevu nego ijedan katolik u tom istom Sarajevu a znam ih podosta.
Valjda docekam za zivota da zazivi gradjanska BiH, pravna drzava koja ce sve ove lopove sa sve tri strane strpati iza brave na dugogodisnje robije i oduzeti sve steceno lopovlukom. Istina da nemamo smjestajnih kapaciteta za tako veliki broj govana pa ne bi bilo zgorega mozda zakupiti Goli Otok i jos nekoliko destinacija, vjerujem da je ovo ostvarivo.
-
BMX1977
#31642 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To je srpska propaganda. Situacija na terenu je danas mnogo povoljnija za Bosnjake jer za 6 godina su se srbi jos masovnije iselili u Srbiju te jos par velikih investicija iz Turske i drugih zemalja su se ostvarile u RS.kulturni_optimista wrote:Sve ovo što si nabrojao je rezultat Popisa stanovništva, koji je bio šprdnja žestoka. Situacija je po Bošnjake na terenu ili u praksi daleko od ove. O tome ti svjedoče i podaci broja rođenih Bošnjaka prošle godine.BMX1977 wrote:
Da nacrtam:
RS ima iste ovlasti kao prosjecna pokrajina Njemacke. Samo je kvaka u tome sto Bosnjaka u RS ima jako mnogo u jako mnogo opcina i kontrolisu ekonomiju RS-a u vrlo bitnim dijelovima oko Tuzle, Doboja i Gorazda. Znaci od prehrambenih proizvoda i maloprodaje do najvecih fabrika u kojima rade i srbi; sve to izvan BL kontrolisu Bosnjaci u cak 13 opcina. Izvan toga je RS jedna velika nula jer samo sarajevo ima veci BDP od cijele RS. Tvrditi da Bosnjaci nemogu nista u RS kada je granicna policija, drzavna policija i obavjestajna sluzba kao i vise sudstvo u rukama pro Bosanskih snaga i Americke ambasade je naivno. Da ne pricam o medijima N1 i Al Jezeeri koje pokrivaju i Srbiju i BiH sa ciljem.
Znaci stanje je ovako u RS-u:
Zvornik: 34% Bosnjaci
Osmaci : 48,1 % Bosnjaci
Milici: 36,7% Bosnjaci
Vlasenica: 33% Bosnjaci
Bratunac: 38,4% Bosnjaci
Srebrenica: 54,1 % Bosnjaci
Novo Gorazde: 49% Bosnjaci
To je znaci samo Istocna Bosna i oko 40% teritorija Istocne Bosne. U ostalim opcinama imamo 10-20% Bosnjaka u istocnoj Bosni. Znaci ogroman teritorij gdje Bosnjaci cine oko 40% stanovnistva samo u istocnoj Bosni. Prema BL imamo ovu situaciju:
Kotor Varos: 30% Bosnjaci + Hrvati
Doboj: 25% Bosnjaci+ Hrvati
Teslic: 25% Bosnjaci_ Hrvati
Prijedor: 35% Bosnjaci+ Hrvati
Novi Grad: 25% Bosnjaci +Hrvati
Vecina ostalih opcina ima 10-15% Bosnjaka i Hrvata oko BL.
Dakle RS je na klimavim nogama samo tako. Ukinula je se zastava jer ne predstavlja Hrvate i Bosnjake i samo je pitanje vremena kada ce se pitanje imena na ustavnom sudu pokrenuti jer Srpska ne predstavlja 2 konstutivna naroda i to se vidi iz aviona da ce se to mijenjati.
I sto je jako bitno kod brckog je RS jos jednom prepolovljena na dva dijela kao da joj nije dovoljno da je totalno izmijesana i da ima permenentno Americku sapu na sebi i vojne vjezbe NATO pakta na svom tlu (cime se salje jasno poruka iz godine u godinu da se zna ko je gazda u BiH U vojnom smislu).
-
BMX1977
#31643 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Naravno. Popis nije lazan. Koliko god su se Bosnjaci popisivali koji tu ne zive toliko su to i radili Srbi iz Srbije. Mislim da je danas stanje u Vlasenici i Zvorniku oko 40% Bosnjaka a Doboju 35%. Jednostavno sve ode u Novi Sad i Beograd. Ovo malo Srba sto radi u RSu radi u Konzumu, Bingu Gorazdu te Bijeljini. Ostalo je sve propalo ko Grcka. Bingo i Gorazde kolko tolko drze taj kraj od totalnog kolapsa.kulturni_optimista wrote:Da li si bio i koliko često si u Istočnoj Bosni ili ajde da budemo precizniji u tom dijelu RS?
-
Hafis
#31644 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Jel' vam pričao hodža u mejtefu da postoje ljudi u Bih koje se osjećaju Hrvatima a da su istodobno ateisti? Ili su samo lafo transparentni katolici jer to od njih sredina ''očekuje''. A da nikakve veze s bošnjaštvom nemaju... pogotovo s današnjim pojmom Bošnjaka nastalog u Holidey inu i993.Billy The Pljuc wrote:Ma ne moze nas aafizaga da skonta prije svega da je on bosnjak katolicke vjeroispovijesti a kamoli sta drugo, doduse nije on za to kriv, krivi su drugi, on jos ponajmanje.mO k3 wrote:Crtajte mu , možda onda skonta
Last edited by Hafis on 10/09/2018 17:57, edited 1 time in total.
-
BMX1977
#31645 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Popisano je u svim tim mjestima i Srba vise nego sto ih zivi. Tako da se procentualno nista ne mijenja razummijes? Jer u istocnoj Bosni skoro vise niko ne zivi.Popisali su se vecinom Srbi iz Cikaga i Novog Sada koji veze namaju sa Vlasenicom i Srebrenicom vec 30 godina. Pogledaj ko ekonomiju drzi u Doboju, Priejdoru Vlasenici. U Vlasenici i Zvorniku nemas nista osim Binga. U Foci nemas nista i pola srba iz Foce i Visegrada radi u Gorazdu.kulturni_optimista wrote:Ključno. Imaš pravo misliti. Ja ti kažem, situacija je po Bošnjake daleko "ružnija" od one popisne. Ili kako bih ti lakše ukazao na izrečeno, shvati, u ZV je popisano 6k ljudi Bošnjaka više nego što ih živi. U Bratuncu 3k, Srebrenici takođe, 1,5k u Milićima, 1,5k u Vlasenici, preko 1k u Osmacima. Dakle, samo u tim sredinama na terenu, Bošnjaka je 17k manje. I nažalost odlaze. Zašto odlaze, to su već pitanja za političare i one koji se ubiše pričom o pomoći povratnicima. Samo u ovom dijelu Bosne, ovog septembra u 3 ili 4 škole nije bilo Bošnjaka prvačića, govorim o selima gdje žive isključivo Bošnjaci i gdje postoje škole.BMX1977 wrote:Naravno. Popis nije lazan. Koliko god su se Bosnjaci popisivali koji tu ne zive toliko su to i radili Srbi iz Srbije. Mislim da je danas stanje u Vlasenici i Zvorniku oko 40% Bosnjaka a Doboju 35%. Jednostavno sve ode u Novi Sad i Beograd. Ovo malo Srba sto radi u RSu radi u Konzumu, Bingu Gorazdu te Bijeljini. Ostalo je sve propalo ko Grcka. Bingo i Gorazde kolko tolko drze taj kraj od totalnog kolapsa.kulturni_optimista wrote:Da li si bio i koliko često si u Istočnoj Bosni ili ajde da budemo precizniji u tom dijelu RS?
Znaci popis je realan u procentima. Ako je se u nekom mjetu popisalo 2000 vise Bosnjaka nego sto tu zivi onda je se popisalo makar 3000 vise srba nego sto tu zivi iz patriotskih razloga.
- Billy The Pljuc
#31646 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:Jel' vam pričao hodža u mejtefu da postoje ljudi u Bih koje se osjećaju Hrvatima a da su istodobno ateisti? Ili su samo lafo transparentni katolici jer to od njih sredina ''očekuje''. A da nikakve veze s bošnjaštvom nemaju... pogotovo s današnjim pojmom Bošnjaka nastalog u Holidey inu i993.Billy The Pljuc wrote:Ma ne moze nas aafizaga da skonta prije svega da je on bosnjak katolicke vjeroispovijesti a kamoli sta drugo, doduse nije on za to kriv, krivi su drugi, on jos ponajmanje.mO k3 wrote:Crtajte mu , možda onda skonta
Lazes da nisi bio u Medjugorju.
-
BMX1977
#31647 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vama bas sve treba crtati. Ako je e popisalo 30.000 vise Bosnjaka nego sto ih zivi i ti Bosnjaci su se popisali recimo u Srebrenici, Doboju, Vlasenici a dio ih zivi u Sarajevu, Tuzli. Onda isto tako je se popisalo 40.000 vise srba koji tu uopste ne zive nego zive u Londonu, Novom Sadu, Beogradu. Znaci u procentima se nista ne mijenja. Odbij srbe, odbij Bosnjake i procentualno ostaje isto. Cijela RS se sastoji iz planina, suma i tu i tamo po neki gradic koji je se za 60% isprazio a tih 40% sto se nije isprazio je vrlo cesto 30%-40% Bosnjaci a ostatak srbi barem sto se tice istocne Bosne, Doboja, Prijedora itd.kulturni_optimista wrote:Ja govorim za Bošnjake. Ti si spomenuo to da Bošnjaci drže 40% ovog dijela države. To jednostavno nije tako.BMX1977 wrote:
Popisano je u svim tim mjestima i Srba vise nego sto ih zivi. Tako da se procentualno nista ne mijenja razummijes? Jer u istocnoj Bosni skoro vise niko ne zivi.Popisali su se vecinom Srbi iz Cikaga i Novog Sada koji veze namaju sa Vlasenicom i Srebrenicom vec 30 godina. Pogledaj ko ekonomiju drzi u Doboju, Priejdoru Vlasenici. U Vlasenici i Zvorniku nemas nista osim Binga. U Foci nemas nista i pola srba iz Foce i Visegrada radi u Gorazdu.
Znaci popis je realan u procentima. Ako je se u nekom mjetu popisalo 2000 vise Bosnjaka nego sto tu zivi onda je se popisalo makar 3000 vise srba nego sto tu zivi iz patriotskih razloga.
Shvati 17k više popisanih u tim sredinama je 50% od ukupno popisanih. Bezmalo.
U tom Zvorniku koji pominješ živi više ljudi nego zajedno u Vlasenici, Bratuncu, Šekovićima, Osmacima, Srebrenici i Milićima. I tu je 40k Srba.
To šta bi mi voljeli je druga stvar, ali se ne smijemo praviti slijepci oko činjeničnih stvari.
Sa tim da je se broj Srba drasticno smanjio od te 2013. i skoro sva omladina iz istocne Bosne vec zivi u Beogradu. Ipak je to 5 godina u totalnom ekonomskom kolapsu. Jedino u Gorazdu jos srbi mogu naci posao jer tamo nema nista u jednoj foci, kalinoviku, visegradu; rade kod Bosnjaka u Gorazdu u Preventu, Bekti, AMKA-i itd. ili idu u Beograd, Nis, NS.
Isto vrijedi za srbe iz istocnog sarajeva. 60 ih radi u Sarajevu.
- spreca
#31648 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma vidis da taj iz mejtefa ne izlazi....Sufara mu viri iz dzepa baBilly The Pljuc wrote:
![]()
![]()
![]()
-
Hafis
#31649 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bio sam prošlu nedjelju u Etno selu...na vasdan. Došla mi neka rodbina, pa ih ja onako hadžijski izveo.Billy The Pljuc wrote:
- BHCluster