Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#31626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Nešto kontam da postavim ovako isto... glavne ljude iz rukovostava nekih naših drugih stranaka... al bojim se da više ličilo na Interpolovu potjernicu...
kmirsad

#31627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

seln wrote:Image
:shock: :shock: :shock: :shock: za "ovo"... glasam odma... jebo te... vidi bolan očiju...
kmirsad

#31628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

seln wrote:.
selne, ja tek sad vidjeh tvoju Lokaciju na profilu... izgleda stvarno da sam nešto pogriješio... meni ne predstavlja neki problem da se izvinim kad uvidim da sam nešto pogriješio... :-D... svaki neprijatelj Kartagine, moj je prijatelj... :-D
SSemir

#31629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

kmirsad wrote:Nešto kontam da postavim ovako isto... glavne ljude iz rukovostava nekih naših drugih stranaka... al bojim se da više ličilo na Interpolovu potjernicu...
Ako imas volju, bilo bi super. Da ovce vide za kakve nepismene cobane glasaju
criticos

#31630 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

SSemir wrote:
kmirsad wrote:Nešto kontam da postavim ovako isto... glavne ljude iz rukovostava nekih naših drugih stranaka... al bojim se da više ličilo na Interpolovu potjernicu...
Bilo bi lijepo otvoriti posebnu temu na forumu pod naslovom Biografije rukovodstva stranaka . Pa redom izvući (predsjednik, potpredsjenik, generalni sekretar, predsjenik glavnog odbora) 4 do 5 najvažnijih osoba stranke.
kmirsad

#31631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

SSemir wrote:
criticos wrote:
SSemir wrote:
Bilo bi lijepo otvoriti posebnu temu na forumu pod naslovom Biografije rukovodstva stranaka . Pa redom izvući (predsjednik, potpredsjenik, generalni sekretar, predsjenik glavnog odbora) 4 do 5 najvažnijih osoba stranke.

Da... to mi se dugo vrzma po glavi... samo guglanje mi teško ide, jebo starohana... a malo mi i mrsko, lakše mi unijet 5 tona čumura u šupu, nego pola sata guglat...... gone me obaveze neprekidno, ovo moje forumanje je u pauzama izveđu dva udarca macolom po veš mašini...
A bila bi dobra... za promociju NS... ta neka uporedna tabela... da forumašii mogu pregledno i precizno da vide... ko su oni... a ko mi...da još jednom vide s kim imaju posla...
Mense čini da bi Kluz to mogao iz glave, direktno na tastaturu...
ili ko iz stranke da to napravi i metne...
A vidjet ću i ja... dug je dan... :-D
seln

#31632 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

SSemir wrote:
Moj SS emire, tebi bi NS trebala sudskom odlukom zabraniti da agitujes za njih.
Tom arogancijom i ufuranoscu si perfektna antireklama za NS.
SSemir

#31633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

Ovce podijeljene u tri tora vec 25 godina i bleje bas onako kako im vodje kazu...izbori ne lazu
drug_profi

#31634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Gledam sinoc na NGC dokumentarac o Musoliniju. Od socijaliste i ljevičara do osnivača i utemeljitelja fašizma.
Politički razvoj tako sličan jednom našem političaru i stranci i sasvim jasni koraci koje mora povući.
Rezultat je kolaps svega.
Ali ni talijani nisu znali shvatiti na vrijeme gdje su pustili da ih voda nosi. Italija je prije 100 godina kad je Il Duce poceo uspon bila isto zemlja na razmeđu između feudalizma i kapitalizma. Sa glasačkim tijelom mahom ruralne sirotinje i nezaposlenih stanovnika gradova.
Tako ne treba čuditi što ova naša nacionalna "pamet" nije u stanju prepoznati ko im misli dobro, a ko ih vodi u propast.
kmirsad

#31635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

seln wrote:
SSemir wrote:
Moj SS emire, tebi bi NS trebala sudskom odlukom zabraniti da agitujes za njih.
Tom arogancijom i ufuranoscu si perfektna antireklama za NS.
kmirsad wrote:https://www.nasastranka.ba/nasi-ljudi/

Vidim priča se o smjeni rukovodstva.

Evo spiska glavnih ljudi u rukovodstvu Naše Stranke.

Molim pristalice smjene da odgovore na tri jednostavna pitanja, evo urneka upitnika :

Koga bi od pobrojanih smijenili ?

Zbog čega bi ga smijenili ?

Koga bi ste na njegovo/njeno mjesto izabrali ?

Predrag Kojović

PREDSJEDNIK
Image

Rođen je 1965. u Travniku. Diplomirao je 1988. na Pravnom fakultetu u Sarajevu. Prije početka rata u Jugoslaviji radio je kao novinar za niz domaćih medija, a od 1991. radi kao izvještač agencije REUTERS iz rata u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH. 1992. odaziva se na mobilizaciju ARBiH i biva raspoređen na radnu obavezu, a od 1993. radi kao ratni izvještač iz BiH, a kasnije i na različitim ratnim žarištima širom svijeta. Na izborima 2010. je izabran za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo te delegata u Domu naroda Parlamenta Federacije, a isti rezultat je ponovio i 2014. godine. Izabran je za predsjednika Naše stranke na Trećem kongresu održanom u maju 2015. godine.

Email: [email protected]...
Tell: 033 408 883

Sabina Ćudić

POTPREDSJEDNICA

Image

Rođena je 1982. u Sarajevu, na Općim izborima 2014. godine izabrana za zastupnicu u Skupštini Kantona Sarajevo. Diplomirala je Političke nauke i Međunarodne studije na Towson Univerzitetu u SAD-u, a magistrirala Ljudska prava i demokratiju na Univerzitetu u Sarajevu i Univerzitetu u Bolonji.

Dobitnica je niza međunarodnih nagrada i priznanja u oblasti debate i govorništva, iz kojih je držala predavanja u SAD-u, Njemačkoj, Siriji, Velikoj Britaniji i drugim zemljama. Sabina predaje na Odsjeku za političke nauke i međunarodne odnose na Univerzitetu Sarajevo School of Science and Technology (Sarajevska škola za nauku i tehnologiju). 2012. godine je bila kandidatkinja Naše stranke za načelnicu Novog Sarajeva, kada je osvojila povjerenje 13,56% građana i građanki ove općine.

Tell: 033 408 893

Edin Forto

POTPREDSJEDNIK

Image

Diplomirao je na Fakultetu za medije i novinarstvo na University of North Carolina at Chapel Hill. Na Fakultetu za međunarodne poslove na njujorškom Columbia University radio je kao politički analitičar u Eurasia Group, konsultantskoj firmi u New Yorku.

Vraća se u Sarajevo i radi u građevinskom sektoru u Sarajevu, gdje provodi preko deset godina na rukovodećim poslovima u upravljanju, proizvodnji i prodaji. Od 2009. godine je u Našoj stranci volonterski radeći na pitanjima privrede i ekonomije, kao i organizacije stranke. Na izborima 2014. izabran je za zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo. Istovremeno, kao predstavnik Ostalih, delegiran je u Dom naroda Federacije BiH. U maju 2015. na Kongresu stranke izabran je za potpredsjednika Naše stranke.

Nasiha Pozder

POTPREDSJEDNICA

Image

Rođena je 1978. u Tuzli. Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu 2003. godine, na kojem je i doktorirala u oblasti arhitektura i urbanizam. Od 2004. godine zaposlena je na Katedri za urbanizam i prostorno planiranje Arhitektonskog fakulteta Univerzteta u Sarajevu. U periodu studiranja i profesionalne karijere sarađivala je sa univerzitetima širom Evrope i svijeta, poput TU Beč, TU Istanbul, TU Delft, ETSA Barcelona, La Villete Pariz, ALBA Beirut, i drugi.

Profesionalnu karijeru razvija i kroz Institut za arhitekturu, urbanizam i prostorno planiranje AFS gdje vodi tim zadužen za projekte iz oblasti urbanizma, ali i kroz saradnju sa lokalnim zajednicama i strukovnim udruženjima poput Asocijacije arhitekata BiH, Green Councile-a, Sarajevo Green Design fondacije. Našoj stranci pridružila se 2011. godine, prvo radom u Općinskom odboru Novi Grad Sarajevo, a potom u Regionalnom odboru Sarajevo do Kongresa Naše stranke 2015. godine, kada je izabrana za jednu od potpredsjednica stranke. Svoj pa je dala doprinos u radu komisija za urbanizam i prostorno planiranje Grada Sarajeva, Kantona Sarajevo, kroz rad u Zelenom savjetu Naše stranke, te kreiranje politika Naše stranke za izbore 2014, 2016. godine.

Elvis Vreto

PREDSJEDNIK GLAVNOG ODBORA

Image

Rođen 1973. godine u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu završio je na Ilidži, a od 1992 – 1995. godine je bio pripadnih Armije BiH. Direktor je porodične firme od 1997. godine. U Našoj stranci je od samog osnivanja. Bio je najprije povjerenik za osnivanje odbora, a vijećnički mandat u Općinskom vijeću Ilidža obnavlja već treći put od 2008. godine. Konstantno predlaže rješenja za poboljšanje uslova života građana i građanki općine Ilidža. Od oktobra 2017. je na čelu Glavnom odbora Naše stranke.

Tell: 033 408 888

Nihad Uk

GENERALNI SEKRETAR

Image

Rođen je 1989. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a potom magistrirao na Katedri za međunarodno javno pravo na istom fakultetu. Tokom dugogodišnjeg djelovanja u Našoj stranci, između ostalog, zalagao se za poboljšanje položaja mladih u lokalnoj zajednici, posebno kada se radi o njihovom zapošljavanju. U tom kontekstu zalagao se za osnivanje biznis inkubatora, stipendiranju deficitarnih zanimanja kao i formiranju grantova za pokretanja biznisa. Od novembra 2016. je vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Centar Sarajevo, a ujedno je delegiran u Gradsko vijeće Grada Sarajeva.
Od septembra 2017. godine je generalni sekretar Naše stranke i vodi Izborni štab za Opće izbore 2018.

malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#31636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Saka wrote: Kako ove budžetlije vole da iskrivljuju činjenice i bezočno lažu. Čuj Peđa nije glasao u domu naroda za zakon i to je dokaz za neku njegovu tvrdnju.
Istina je zapravo da oni nisu htjeli prisustvovati sjednici samo i isključivo zbog kršenja poslovnika. Ne zato što je prvo stavljeno na Dom naroda (poslovnik to ne sprečava), već zato što je stavljeno po redovnoj proceduri u Dom naroda a po hitnoj u Zastupnički dom jer je tako vladajućoj većini odgovaralo da bi zakon lakše prošao. Silovanje procedura koje oni stalno rade.
Evo i posta gdje mi je to Peđa objasnio: nasa-stranka-sve-sto-ste-zeljeli-da-pit ... #p11607961 ali ti malakh očito bolje zna zašto je Peđa odbio glasati od Peđe samog...
da utvrdimo gradivo.
Vijesti.ba: Gospodine Gratz, stizale su određene osude javnosti po pitanju Vaše podrške Zakonu o radu. Kakvo je Vaše mišljenje danas o svemu tome?

Gratz: Moj glas je tada bio rezultat službene i transparentne, dakle u javnosti unaprijed najavljene odluke Predsjedništva Naše stranke da podrži predloženi tekst zakona, pod uslovom da nam Vlada FBiH prihvati određene amandmane koje smo smatrali neophodnima. Povodom toga su se vodili pregovori. Ono što se tada previdjelo jeste da su delegati Forto i Kojović napustili sjednicu Doma naroda s ostatkom opozicije, iz razloga neispoštovane procedure, premda je predsjednik Kojović bio ključni zagovornik glasanja za ZOR. Zbog toga svega u očima javnosti je ispalo da sam djelovao kao 'slobodan strijelac', jer građani nisu bili upućeni u proceduralne tehnikalije prilikom glasanja, a kako rukovodstvo praktično nije stalo iza mene, reakcija određenog dijela javnosti je bila opravdana. Jedan podrži nešto, drugi to ne podrže, to ne izgleda dobro. Nakon toga je Kojović potpisao i apelaciju prema Ustavnom sudu po pitanju ZOR-a, dovodeći situaciju do potpunog apsurda. Ono što je za mene važno iz svega - jeste da je nekoliko važnih amandmana koje smo uputili prema Vladi, a koji su za nas bili uslov za podršku zakonu, stvarno i usvojeno, što smo tada osigurali dodatni prostor sindikatima za pregovore i što sam izdržao pod pritiskom populista. Promjena radnog zakonodavstva je bila neophodna, i ja sam taj test integriteta izdržao. Prema javnosti i glasačima sam bio iskren, i sve sam radio u dobroj vjeri. Ne smijemo imati slabe predstavnike, to se pokazalo i nedavno u diskusiji o borcima. Jer slabi predstavnici ne mogu donijeti ozbiljne odluke.
https://vijesti.ba/clanak/417234/dennis ... se-stranke

i na kraju, naša stranka ostaje u amanet sda poltronu i njihovom potrčku i pijunu za potkusurivanje sa ljevicom, damiru marjanoviću.
baxul

#31637 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

malakh wrote:
Vijesti.ba: Gospodine Gratz, stizale su određene osude javnosti po pitanju Vaše podrške Zakonu o radu. Kakvo je Vaše mišljenje danas o svemu tome?

Gratz: Moj glas je tada bio rezultat službene i transparentne, dakle u javnosti unaprijed najavljene odluke Predsjedništva Naše stranke da podrži predloženi tekst zakona, pod uslovom da nam Vlada FBiH prihvati određene amandmane koje smo smatrali neophodnima. Povodom toga su se vodili pregovori. Ono što se tada previdjelo jeste da su delegati Forto i Kojović napustili sjednicu Doma naroda s ostatkom opozicije, iz razloga neispoštovane procedure, premda je predsjednik Kojović bio ključni zagovornik glasanja za ZOR. Zbog toga svega u očima javnosti je ispalo da sam djelovao kao 'slobodan strijelac', jer građani nisu bili upućeni u proceduralne tehnikalije prilikom glasanja, a kako rukovodstvo praktično nije stalo iza mene, reakcija određenog dijela javnosti je bila opravdana. Jedan podrži nešto, drugi to ne podrže, to ne izgleda dobro. Nakon toga je Kojović potpisao i apelaciju prema Ustavnom sudu po pitanju ZOR-a, dovodeći situaciju do potpunog apsurda. Ono što je za mene važno iz svega - jeste da je nekoliko važnih amandmana koje smo uputili prema Vladi, a koji su za nas bili uslov za podršku zakonu, stvarno i usvojeno, što smo tada osigurali dodatni prostor sindikatima za pregovore i što sam izdržao pod pritiskom populista. Promjena radnog zakonodavstva je bila neophodna, i ja sam taj test integriteta izdržao. Prema javnosti i glasačima sam bio iskren, i sve sam radio u dobroj vjeri. Ne smijemo imati slabe predstavnike, to se pokazalo i nedavno u diskusiji o borcima. Jer slabi predstavnici ne mogu donijeti ozbiljne odluke.

i na kraju, naša stranka ostaje u amanet sda poltronu i njihovom potrčku i pijunu za potkusurivanje sa ljevicom, damiru marjanoviću.
ne znam zbog čega dennisu trebaju ovakve budalaštine ali ko se tada sjeća na društvenim mrežama u medijskim nastupima i ovdje na forumu su baš kojović i forto stali u odbranu tog njegovog glasa. podcjenjivanje građana u vidu "građani nisu upućeni u proceduru" mu je super argument. eto trebalo je kršiti procedura parlamenta fbih da se o njemu ne bi steklo pogrešno mišljenje, to je važnije jbo proceduru.

evo i fortino viđenje na događaje oko usvajanja ZoR-a: https://edinforto.wordpress.com/2015/08 ... on-o-radu/
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#31638 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

baxul wrote:
malakh wrote:

ne znam zbog čega dennisu trebaju ovakve budalaštine ali ko se tada sjeća na društvenim mrežama u medijskim nastupima i ovdje na forumu su baš kojović i forto stali u odbranu tog njegovog glasa. podcjenjivanje građana u vidu "građani nisu upućeni u proceduru" mu je super argument. eto trebalo je kršiti procedura parlamenta fbih da se o njemu ne bi steklo pogrešno mišljenje, to je važnije jbo proceduru.

evo i fortino viđenje na događaje oko usvajanja ZoR-a: https://edinforto.wordpress.com/2015/08 ... on-o-radu/
činjenica je da je dennis gratz glasao za zakon o radu, posredstvom, sada već očito, peđe kojovića i činjenica je da je tada najžešće kritike trpio upravo gratz. činjenica je da je gratzov glas bio odlučujući za usvajanje zakona o radu, a forumaši koji su upoznati sa dešavanjima u našoj stranci tvrde da je gratz ispoštovao stavove rukovodstva naše stranke i da je lično bio protiv zakona o radu. također je činjenica da peđa kojović i edin forto nikada nisu glasali za taj zakon o radu i da je u kompletnoj priči o zakonu o radu izvisio dennis gratz i da je upravo taj isti zakon o radu bio povod svemu što se poslije toga dešavalo, a iz čega proizilazi današnji scenarij.

na kraju krajeva, šta će gratz, neka nama damira marjanovića.
baxul

#31639 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

malakh wrote:
činjenica je da je dennis gratz glasao za zakon o radu, posredstvom, sada već očito, peđe kojovića i činjenica je da je tada najžešće kritike trpio upravo gratz. činjenica je da je gratzov glas bio odlučujući za usvajanje zakona o radu, a forumaši koji su upoznati sa dešavanjima u našoj stranci tvrde da je gratz ispoštovao stavove rukovodstva naše stranke i da je lično bio protiv zakona o radu. također je činjenica da peđa kojović i edin forto nikada nisu glasali za taj zakon o radu i da je u kompletnoj priči o zakonu o radu izvisio dennis gratz i da je upravo taj isti zakon o radu bio povod svemu što se poslije toga dešavalo, a iz čega proizilazi današnji scenarij.

nisu glasali jer nisu htjeli da učestvuju u nečemu što je kršenje procedure. ako su tebi bitniji dennisovi osjećaji od procedure i pravila ok. meni je to sumanuto.
naravno da glasanje o ZoR-u nije razlog dennisovih istupanja kontra rukovodstva NS-a (koje je izabrao kongres NS-a), nego nešto sasvim drugo ;)
malakh

#31640 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

baxul wrote:
malakh wrote:

nisu glasali jer nisu htjeli da učestvuju u nečemu što je kršenje procedure. ako su tebi bitniji dennisovi osjećaji od procedure i pravila ok. meni je to sumanuto.
naravno da glasanje o ZoR-u nije razlog dennisovih istupanja kontra rukovodstva NS-a (koje je izabrao kongres NS-a), nego nešto sasvim drugo ;)
2015. godine, opozicija u domu naroda (uključujući i našu stranku) napušta sjednicu i tada je zakon o radu usvojen. ide ustavni sud, poništavanje i vraćanje na glasanje. 2016. godine se ponovo glasalo za zakon o radu. da li su kojović i forto te 2016. godine glasali za zakon o radu?
criticos

#31641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

Meni nije jasno šta je sporno s tim ZoR?
Taj zakon je dobar, ali šta je zakona u BiH koji su odlični a ne primjenjuju se ili se krše. To treba zahvaliti vladajućim korumpiranim strankama.
Taj ZoR je pripremio SDP i od straha javnosti da ga izglasa u izbornoj godini zbog lošeg rejtinga je ostavljen za novi ciklus. SDA je to sa HDZ iskoristila i poentirala, dok je SDP histerisao tih dana. Za taj zakon nije glasao samo Gratz, već je od 98 zastupnika glasalo 50 osoba među kojim je i on osobno. Svaka osoba je jezičak na vagi ako ćemo tako gledati i odgovornost je jednaka po svakom zastupniku. Ovo naknadno Gratzovo kukumakanje govori o njemu, a ne o stranci.
Saka

#31642 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Saka »

@malakh: Dennis potvrdio upravo ono što sam rekao. U Domu naroda nije glasano isključivo iz proceduralnih razloga. Sad što je time stvorena pogrešna percepcija javnosti i što je omogućeno botivima poput tebe da iskrivljuje činjenice i da li se moglo pametnije o tome se može razgovarati.
malakh

#31643 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Saka wrote:@malakh: Dennis potvrdio upravo ono što sam rekao. U Domu naroda nije glasano isključivo iz proceduralnih razloga. Sad što je time stvorena pogrešna percepcija javnosti i što je omogućeno botivima poput tebe da iskrivljuje činjenice i da li se moglo pametnije o tome se može razgovarati.
30.07.2015. https://www.klix.ba/vijesti/bih/dom-nar ... /150730007 - između ostalih, sjednicu napuštaju kojović i forto.

31.3.2016. https://www.klix.ba/vijesti/bih/dom-nar ... /160331154 - ponovljeno glasanje za zakon o radu, nakon što ga je ustavni sud poništio zbog proceduralnih razloga. da li su peđa i forto ove 2016. godine glasali za zakon o radu? tebe pitam.
kmirsad

#31644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Koliko se makh uhvatio ZOR-a, rekao bi čovjek da je predsjednik Saveza Sindikata BiH... sindikalni Bog...
Meni je zakon o radu mnogo bolji nego što je bio... riješio je mnogo problema iz radnih odnosa, nije doduše sve... neka je izglasan i scaka čast onome ko ga je izglasao... svejedno mi je ko je doprinio njegovom izglasavanju... Denis Gratz, Naša Stranka, marsovci...ko god je svaka mu čast...
Haman2

#31645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Haman2 »

Nasa stranka je stranka nekolicine uhljeba koji od nje profitiraju. Obicno mlate praznu slamu a kad dodje stani pani tek dada mozemo da vidimo ko su oni i koliki su patrioti.
SSemir

#31646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

Haman2 wrote:Nasa stranka je stranka nekolicine uhljeba koji od nje profitiraju. Obicno mlate praznu slamu a kad dodje stani pani tek dada mozemo da vidimo ko su oni i koliki su patrioti.
Tako je. Falatar ti je ocit primjer uhljeba. Predavao na fakultetima, muzao drzavne pare ba. Nije nista konkretno nikad radio, samo se povlacio po fakultetima nekakvim po svijetu.
U sda nema takvih, ovi u sda sa svog radnog mjesta zavrse fakultet, nisu to uhljebi pa da imaju kad vrijeme gubiti po ucionicama fakulteta, jedva uspiju odvojit slobodan dan da trknu do travnika ili pala da preuzmu fakultetsku diplomu. I dalje za takve glasaj, jer prije 20 godina kad si glasao oni nisu imali fakultetske diplome, sad imaju, ocit je njihov napredak u obrazovanju, zasöuzuju jos 20 godina tvoje glaspve
starisalko

#31647 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

malakh wrote:
2015. godine, opozicija u domu naroda (uključujući i našu stranku) napušta sjednicu i tada je zakon o radu usvojen. ide ustavni sud, poništavanje i vraćanje na glasanje. 2016. godine se ponovo glasalo za zakon o radu. da li su kojović i forto te 2016. godine glasali za zakon o radu?
Glasali su
Mayhem

#31648 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Mayhem »

kmirsad wrote:
:shock: :shock: za "ovo"... glasam odma... jebo te... vidi bolan očiju...
"Ovo"??? Postoji i druga zamjenica... ona - "nju"
Haman2

#31649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Haman2 »

Image

Po Ustavu BiH Rep. Srpska je realnosti i to svi Bosnjaci znaju. Ona ima svog predsjednika, svoju skupstinu, policiju itd. To zna svako.
Ali de ti meni objasni kako to Bosnjaci mogu politicki a kako vojno centralizirati BiH da ona bude unitarna drzva sto procaju politicari iz Rep. Srpske.
Last edited by Haman2 on 23/08/2018 19:14, edited 2 times in total.
kluz franjo

#31650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Zastupljenost "uhljeba" iz NS u zakonodavnim i izvršnim tijelima u BiH
1 zastupnik u federalnom i 6 zastupnika u kantonalnim skupštinama
6-7 vijećnika u gradskim i 30-ak u općinskim vjećima.
"Uhljebi" iz NS su po izvještajima uvijek među najaktivnijima po broju pitanja, inicijativa i zakonskih prijedloga u parlamentima i vijećima u kojima su zastupljeni.

Srećom pa ovih ukupno 40-ak "neradnika" iz NS nisu uspjeli poremetiti uspješan i vrijedan rad ostalih oko 2.000 vijećnika, zastupnika, ministara i premijera u BiH i zato danas imamo razvijenu putnu infrastrukturu, funkcionalnu komunalnu privredu, uspješno školstvo i zdravstvo, nizak stepen nezaposlenosti i korupcije, kao i sigurnost i sudstvo na najvišem evropskom nivou.
:run:
Locked