Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prpa.ba wrote:Izgleda da drzava, federacija i kanton cekaju da gradjani preuzmu migrante "u svoje ruke".
Nece docekati taman da nas vjesaju i kolju ko pascad na ulici...niamo ki od tog posla da petljako sa tim istocnjackim olosem i problemima
To su divljaci i tacka
drug_profi wrote:Ja sam tamo neke 1996-1997 ne znam vise ganjao kome da predam bombe koje sam imao. Ziva istina - niko nece da uzme!!!! Ni MAC, ni policija, ni vojska - NIKO! Kaze policija ako ostavis na cesti uzecemo ali cemo i pisati prijavu.
Zaustavio UNPROFOR, talijani nekakvi ne znaju engleski jebo ih caca... a ja tad nisam talijanski bas znao osim zguza sinjora... prego.
I pokazujem im onaj NUS, bjeze od mene...
Pa vozao se tramvajem po Sarajavu sa torbom punom rucnih bombi, tromblona. I vratio sve kuci.
I tek nekad poslije raspisase ono kao "amnestiju", javni poziv za predaju ekspoliziva i sl.
Uzeo izlaz sa posla samo da odnesem onu torbu u sabirni centar.
A ne bi ni to uradili da ih nije neko natjerao, tipa EU ili slicna babaroge.
Jebo ti ovu drzavu gdje si perspektivniji sto si nepismeniji.
Zato sto je iza rata zavladala seljacka struktura kursista u policiji koji pojma nemaju ni o cemu, a nikad nisu pretjerano bili savjesni u zivotu oko oubiljnijih stvari
Zapamti dobro sta vješalica govori
U tim strukturama se nalaze ljudi koji nikad nista pametno u zivotu nisu radili osim cuvanja stoke i kapka od poljske hale
Ja sam 1996 na vikendici u podrumu pronašao nekoliko minobacačkih granata 82mm, u sanducima. Pozvao policiju, uredno došli i odnijeli.
Prpa.ba wrote:Izgleda da drzava, federacija i kanton cekaju da gradjani preuzmu migrante "u svoje ruke".
Nece docekati taman da nas vjesaju i kolju ko pascad na ulici...niamo ki od tog posla da petljako sa tim istocnjackim olosem i problemima
To su divljaci i tacka
Protjerali su cigane ispred tržnih centara.
Kae meni sellam alejkum brother muslim, pruža ruku. Reko, no muslim, christian.
Sve do jednom dok me neki od njih ne proburazi nožem.
drug_profi wrote:Ja sam tamo neke 1996-1997 ne znam vise ganjao kome da predam bombe koje sam imao. Ziva istina - niko nece da uzme!!!! Ni MAC, ni policija, ni vojska - NIKO! Kaze policija ako ostavis na cesti uzecemo ali cemo i pisati prijavu.
Zaustavio UNPROFOR, talijani nekakvi ne znaju engleski jebo ih caca... a ja tad nisam talijanski bas znao osim zguza sinjora... prego.
I pokazujem im onaj NUS, bjeze od mene...
Pa vozao se tramvajem po Sarajavu sa torbom punom rucnih bombi, tromblona. I vratio sve kuci.
I tek nekad poslije raspisase ono kao "amnestiju", javni poziv za predaju ekspoliziva i sl.
Uzeo izlaz sa posla samo da odnesem onu torbu u sabirni centar.
A ne bi ni to uradili da ih nije neko natjerao, tipa EU ili slicna babaroge.
Jebo ti ovu drzavu gdje si perspektivniji sto si nepismeniji.
Zato sto je iza rata zavladala seljacka struktura kursista u policiji koji pojma nemaju ni o cemu, a nikad nisu pretjerano bili savjesni u zivotu oko oubiljnijih stvari
Zapamti dobro sta vješalica govori
U tim strukturama se nalaze ljudi koji nikad nista pametno u zivotu nisu radili osim cuvanja stoke i kapka od poljske hale
Ja sam 1996 na vikendici u podrumu pronašao nekoliko minobacačkih granata 82mm, u sanducima. Pozvao policiju, uredno došli i odnijeli.
Da to je i meni savjetovao strazar. Kaze ostavi negdje i zovni kazi da si nasao. Doci ce KDZ i odnijeti. Ali mi drugi rece i da ce se morati pisati prijava.
Ogradit! Zatvorit hermetički sve do jednog! I tačka. Pa neka dođe evropa i neka snima, boli me qrac. Znači HERMETIČKI zatvoriti, ograditi žicom. Dok se ne provjeri ko su i šta su. Halo pa jbmu nisu ni naši ljudi tumarali po zapadnoj evropi tek tako. Imam poznanika koji je poslan u Švedsku, sa još jednom skupinom, šta mogli su hodat Štokholmom? Jesu qrac. Strpali su u nekakvu šumu dok se vidi ko je ko, šta i kako. Nema mrdat.
Samo kod nas je normalno da ti u državu uđe osoba za koju nemaš pojma ko je, šta je, odakle je i da hoda centrom grada. Dakle, on može bit i neki profesor, al isto tako može bit i neki silovatelj, ubica itd.
Pa eto jebaji ga, nadaj se da ćeš naletit na profesora.
Thorgerson wrote:
Ogradit! Zatvorit hermetički sve do jednog! I tačka. Pa neka dođe evropa i neka snima, boli me qrac. Znači HERMETIČKI zatvoriti, ograditi žicom.
Tako je, otvorimo "radne logore" u skladu s pozitivnim iskustvima.
svi sto branite taj sljam bjelosvjetski otvorite im vrata svojih stanova i kuca ,najedite ih ,napijte i izvrsite primopredaju kljuceva
sve to treba po kratkom postupku deportovat odakle je doslo.
Ali tu je 85% minimalno avanturista i bjegunaca od zakona u vlastitim zemljama.
Zato radi svoje djece i svega sto sam teskom mukom stekao za 33 godine rada kazem: zica!
Pa nije normalno da ne znas ko ti hoda po ulici. Ko ti ie upao u zemlju?
Jel gradjani tih zemalja mogu bez vize preci granicu? Ako ne mogu jasan je postupak. I boli me kurac hoce li biti na al jazziri ili CNNu
ma kakva emaptija prema marvi koja je dosla da krade i pravi nered? 5% ih je u nevolji,ostalo sve sljam koji hoce da se privali negdje na socijalu...
dosta mi je lokalne ciganije koja gdje god odes vuce za rukav i trazi marku,a ovi zaskacu s ledja u grupicama
bitanga_sa_otesa wrote:svi sto branite taj sljam bjelosvjetski otvorite im vrata svojih stanova i kuca ,najedite ih ,napijte i izvrsite primopredaju kljuceva
bitanga_sa_otesa wrote:svi sto branite taj sljam bjelosvjetski otvorite im vrata svojih stanova i kuca ,najedite ih ,napijte i izvrsite primopredaju kljuceva
Ma jarane, i nas je bilo svuda po bijelom svijetu, pa se znao red, postupak, zakon.
Siguran sam da među njima ima ljudi koji su zaista pobjegli od rata, ali min 90% su ekonomske izbjeglice i kriminalci raznih kalibara.
Niko nema dokumenata, svi se zovu Muhamed, i svi slobodno šetaju okolo i rade što im se prohtije. A u slučaju da mene policija legitimiše, ako nemam LK mislim da je kazna 100KM, ako ne i više!?
Pa mislim...
Slabo ih se tuce i suta nogama. Istuku ih zastitari kad kradu po radnjama i trznim centrima, nakon njih istuce ih policija da valja i sutra ono opet dodje da krade. Dodje opet u istu radnju da krade na isti fazon.
Jedino rjesenje je zica pa deportacija. A dok su u zici, tri skromna obroka dnevno. Lagano u autobus i nazad u Svrbiju.
A istovremeno rjesiti da OS BiH pokriju granice kako treba.
drug_profi wrote:Jedino rjesenje je zica pa deportacija. A dok su u zici, tri skromna obroka dnevno. Lagano u autobus i nazad u Svrbiju.
A istovremeno rjesiti da OS BiH pokriju granice kako treba.
AHAAAA....
A šta ako ih Srbija neće nazad?
A OS BiH neće pokriti granicu, neće im niko izdati naredbu.
Ovakva kakva trenutno jeste, BiH je disfunkcionalna država, da ne kažem - zajebancija od države.
A prije nekoliko godina razapeli smo madzarsku novinarku....a sad bi ih im sutali.....sva dok nas ne zasvrbi u redu je ganjaj ljudska prava zgrazavaj se....a kad na svrbi onda daj lovore zice deportacije......o o je nista sta se Bihacu desava.....pa sami biscani navece rijetko da hodaju ulicama....samo niko ne govori suti se jer se uzima lova....dijaspora iz krajine ne zakljucava kuce ostave tkljucano jeftinije nego da razvaljuju......Ja bi ih fino u zicu a ko mi dodje srat o pravima reko bi da ih vodi sebi....
mali_balon wrote:A prije nekoliko godina razapeli smo madzarsku novinarku....a sad bi ih im sutali.....sva dok nas ne zasvrbi u redu je ganjaj ljudska prava zgrazavaj se....a kad na svrbi onda daj lovore zice deportacije......o o je nista sta se Bihacu desava.....pa sami biscani navece rijetko da hodaju ulicama....samo niko ne govori suti se jer se uzima lova....dijaspora iz krajine ne zakljucava kuce ostave tkljucano jeftinije nego da razvaljuju......Ja bi ih fino u zicu a ko mi dodje srat o pravima reko bi da ih vodi sebi....
Koliko se sjecam, ta novinarka je udarila dijete ili nesto tako.