Kad čitaš novine, umjesto da pratiš ko, kako i zašto glasa.sarajevo999999 wrote:BPS mi nikako nije jasan, kad se zna historija Sefera i Izetbegovica
Da nije tog, ko fol sukoba, Sefer nikad ne bi izborni prag prešao.
Kad čitaš novine, umjesto da pratiš ko, kako i zašto glasa.sarajevo999999 wrote:BPS mi nikako nije jasan, kad se zna historija Sefera i Izetbegovica
VoilaVjecitiStudent wrote: Da nije tog, ko fol sukoba, Sefer nikad ne bi izborni prag prešao.
sarajevo999999 wrote:BPS mi nikako nije jasan, kad se zna historija Sefera i Izetbegovica
Kako je Semir Halilović dobijao novac od Kantona
Sukob interesa: Poslanik Semir Halilović osnovao Fondaciju Pravednost i uzimao novac iz budžeta!
Kako je Fondacija Semira Halilovića iz Budžeta za 4 godine dobila 800.000 KM
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=14792
Maystor wrote:
Podržavam svakoga ko je protiv SDA. Tačka.
DOGOVORENA KOALICIJA: Okosnicu vlasti činit će SDA i DF
Komšić nudio da ostane dio koalicije, Izetbegović ga odbio
Banksy wrote:sarajevo999999 wrote:BPS mi nikako nije jasan, kad se zna historija Sefera i Izetbegovica
Kako je Semir Halilović dobijao novac od Kantona
Sukob interesa: Poslanik Semir Halilović osnovao Fondaciju Pravednost i uzimao novac iz budžeta!
Kako je Fondacija Semira Halilovića iz Budžeta za 4 godine dobila 800.000 KM
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=14792
čitam danas jedan odličan Jergovićev tekst koji završava s ovim:Banksy wrote:Maystor wrote:
Podržavam svakoga ko je protiv SDA. Tačka.
DOGOVORENA KOALICIJA: Okosnicu vlasti činit će SDA i DF
Komšić nudio da ostane dio koalicije, Izetbegović ga odbio
DF sigurno neće, ali će se Ljiljan prišlapati, kome god.putokaz1 wrote:DF neće proći prag nijednog kantona 2018?
Istina. Nije svaka većina ološ, ali je svaki ološ u većini.JoseMujica wrote:
čitam danas jedan odličan Jergovićev tekst koji završava s ovim:
"Nijedan ološ nikad i nigdje neće sebi dopustiti da ostane u manjini"
Zanimljivo,Neznam a onih ostalih 15 SDA?malakh wrote:naravno da ce df preci prag u sarajevu i imace 3 ili 4 zastupnika u skusptini. treba malo odvojiti objektivno od subjektivnog.
i evo moje prognoze za 2018. u kantonu sarajevo:
1. nasa stranka - 7 mandata
2. sdp - 5 mandata
3. df - 3 mandata (ali ce se dva prodati sda)
4. gs - 1 mandat
a željko će ponovo biti hrvatski član predsjedništva i to je sada i više nego izvjesno.
df je postala klasična sarajevsko - šanerska stranka sa saopćenjima tipa "to ti maMgup, ša je ba, ša gledaš, on je kriv i na kraju ma hajte molim vas".
Maystor wrote:Tačno 100%. U suprotnosti je s elementarnom logikom baviti se intenzivno nečim što je mrtvo na političkoj sceni. SDA zna vrlo dobro da bez DFa (kakav god da je) nema ujedinjene ljevice i zato udaraju na najslabiju kariku u lancu. Međutim, manevarski prostor se sužava, sve je manje Stojnića u DFu, a režimski mediji to nazivaju "osipanjem kadrova DF". Hamšoša i ostali botovi SDA će pojačavati svoje prisustvo na temi u narednih godinu i po.mario001 wrote:Da DF nema potencijal snažne stranke, sigurno se DF-om niko ne bi ni bavio.![]()
![]()
Pored tog sukoba Seferova zena je godina u UO ZZOKK, ispred SDA naravnosabina1 wrote:VoilaVjecitiStudent wrote: Da nije tog, ko fol sukoba, Sefer nikad ne bi izborni prag prešao.,
u praksi su im Seferovci najodanije vodonoše.
vala ti nije poređenje, stranka za bih je svoju, kakvu takvu, infrastrukturu, gradila 20 godina,nije čudo da su negdje ostali ostaci te strukture. Ovi su za godinu dana i rodili se i propali....ne stigavši ništa sagraditi.....malakh wrote:ultima totalno si neozbiljan.
da te napomenem, stranka za bih još uvijek postoji a negdje su jači i od sda.
To, ponegdje ako budu imali jakog čovjeka da se na njegovo ime proguraju.palermo wrote:vala ti nije poređenje, stranka za bih je svoju, kakvu takvu, infrastrukturu, gradila 20 godina,nije čudo da su negdje ostali ostaci te strukture. Ovi su za godinu dana i rodili se i propali....ne stigavši ništa sagraditi.....malakh wrote:ultima totalno si neozbiljan.
bogami, bliži sam onome što Ultima reče....možda koji mandatić, al ništa više
SDA ekipa će sve češće šoping obavljati u KPZ-umario001 wrote: Jak DF treba SDA, kada zafali neka rukica za vecinu da imaju gdje ici u shoping![]()
Kojeg "ko fol" sukobaVjecitiStudent wrote:Kad čitaš novine, umjesto da pratiš ko, kako i zašto glasa.sarajevo999999 wrote:BPS mi nikako nije jasan, kad se zna historija Sefera i Izetbegovica
Da nije tog, ko fol sukoba, Sefer nikad ne bi izborni prag prešao.
stranka za bih je za jedan izborni ciklus izgubila duplo više nego što df može izgubiti, pa se onda zapitaj koliko su moji navodi releventni.ultima_palabra wrote:To, ponegdje ako budu imali jakog čovjeka da se na njegovo ime proguraju.palermo wrote:vala ti nije poređenje, stranka za bih je svoju, kakvu takvu, infrastrukturu, gradila 20 godina,nije čudo da su negdje ostali ostaci te strukture. Ovi su za godinu dana i rodili se i propali....ne stigavši ništa sagraditi.....malakh wrote:ultima totalno si neozbiljan.
bogami, bliži sam onome što Ultima reče....možda koji mandatić, al ništa više
Mada ne vidim gdje, u KS i USK su definitivno usrali motku ovim lokalnim, SBK, HNK, Goražde nikad nisu ni bili jaki. Možda poneki mandat u TK i ZDK, u Sarajevu mogu biti na nivou nekadašnjeg SDU, ako okupe dovoljno kabadahijica koji će "na terenu" skupljati glasove.
pošto ne govoriš na bazi činjenica, eto pa provjeri gdje je ova ubleha od stranke dobila najviše glasova u oba izborna ciklusa.putokaz1 wrote:DF i Kanton Sarajevo nidje veze