Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
zoro3
#31601 Ahmetović i Ćosić prekršili propise o tajnosti podataka
Ahmetović i Ćosić prekršili propise o tajnosti podataka
Tužilaštvu BiH podnesena je krivična prijava zbog afere u vezi sa kršenjem propisa o bezbednosti i poverljivosti podataka čiji su glavni akteri donedavni ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović i komesar policije Sarajevskog kantona Vahid Ćosić.
Prijave se odnose na kršenje zakona, odnosno nelegalno zapošljavanje stranačkih kadrova i omogućavanje pristupa tajnim podacima licima koja nisu prošla nikakve bezbednosne provjere, prenose sarajevski mediji.
Prema zakonu, svaka osoba zaposlena na bilo koje radno mesto koje podrazumeva pristup tajnim podacima prvo mora proći temeljne provere bezbednosnih agencija.
Ćosić je proljetos zaposlio četiri lica upravo na takve pozicije, a da za njih nisu obavljene apsolutno nikakve provere, čime je prekršio zakon, ali i ugrozio privatnost i bezbednost građana.
Tek neko vreme nakon što su ova lica počela raditi, Ćosić je posredstvom MUP-a Kantona Sarajevo uputio bezbednosnim agencijama zahtev za njihovim proverama.
O tome se izjasnilo i Ministarstvo bezbednosti BiH, gde je pomoćnik ministra Mate Miletić izdao uputstvo svim kantonima u kojem se ističe da je s obzirom na uočene nepravilnosti neophodno poštovati zakonsku proceduru pri zapošljavanju kadrova koji imaju pristup tajnim podacima.
Ahmetović je ignorisao stav pomoćnika ministra i stao na Ćosićevu stranu, te umjesto da zatraži da bude poništen konkurs i da procedura izbora zaposlenih bude provedena na zakonit način, poslao dopis u kojem bezbjednosnim agencijama nalaže da okončaju proceduru provera lica koja su nelegalno već zaposlena.
Time je aminovao kršenje zakona, nelegalno zapošljavanje kadrova, kao i činjenicu da je osobama koje nisu prošle nikakve bezbednosne provere dozvoljeno da već mesecima neometano barataju tajnim podacima.
Tužilaštvu BiH podnesena je krivična prijava zbog afere u vezi sa kršenjem propisa o bezbednosti i poverljivosti podataka čiji su glavni akteri donedavni ministar bezbednosti BiH Sadik Ahmetović i komesar policije Sarajevskog kantona Vahid Ćosić.
Prijave se odnose na kršenje zakona, odnosno nelegalno zapošljavanje stranačkih kadrova i omogućavanje pristupa tajnim podacima licima koja nisu prošla nikakve bezbednosne provjere, prenose sarajevski mediji.
Prema zakonu, svaka osoba zaposlena na bilo koje radno mesto koje podrazumeva pristup tajnim podacima prvo mora proći temeljne provere bezbednosnih agencija.
Ćosić je proljetos zaposlio četiri lica upravo na takve pozicije, a da za njih nisu obavljene apsolutno nikakve provere, čime je prekršio zakon, ali i ugrozio privatnost i bezbednost građana.
Tek neko vreme nakon što su ova lica počela raditi, Ćosić je posredstvom MUP-a Kantona Sarajevo uputio bezbednosnim agencijama zahtev za njihovim proverama.
O tome se izjasnilo i Ministarstvo bezbednosti BiH, gde je pomoćnik ministra Mate Miletić izdao uputstvo svim kantonima u kojem se ističe da je s obzirom na uočene nepravilnosti neophodno poštovati zakonsku proceduru pri zapošljavanju kadrova koji imaju pristup tajnim podacima.
Ahmetović je ignorisao stav pomoćnika ministra i stao na Ćosićevu stranu, te umjesto da zatraži da bude poništen konkurs i da procedura izbora zaposlenih bude provedena na zakonit način, poslao dopis u kojem bezbjednosnim agencijama nalaže da okončaju proceduru provera lica koja su nelegalno već zaposlena.
Time je aminovao kršenje zakona, nelegalno zapošljavanje kadrova, kao i činjenicu da je osobama koje nisu prošle nikakve bezbednosne provere dozvoljeno da već mesecima neometano barataju tajnim podacima.
- Co0l
#31602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eto ne znate, pa SDA, SDP, SBiH, BPS, SDU se sve zajedno zalažu za unitarnu republiku, sa simboličnom, a ne suštinskom decentralizacijom. Jedino je Naša stranka ponudila adekvatnu alternativu, kroz stepenastu decentralizaciju.MuaDib wrote:Co0l wrote:E super,jos kad bi nam rekao koja to relevantna politicka partija zagovara unitarizam u BiH pa da i mi ostali znamo o cemu pricas.MuaDib wrote:Ako se teži rješenju, moraju se stvari gledati hladno, a ne sa emocionalne strane. To što mi nikada nismo naučili da gledamo stvari kakve one zaista jesu, već ih gledamo onako kako mi hoćemo i očekujemo, nas je i dovelo dovde. Velikosrpska ideja se ne može, pobjediti bošnjačkim unitarizmom. Koji se trenutno međusobno nadopunjuju, kao isprazne ideologije u službi oligarhije nastale tokom i nakon rata.
[/quote]
Ni jedna od navedenih partija nema u svojim programima,statutima itd. unitarizam kao svoj cilj djelovanja ili kao viziju uredjenja BiH niti lideri i visokopozicionirani stranacki kadrovi iz tih stranaka pozivaju na unitarizam ili ukidanje manjeg entiteta.Barem ne oni koji imaju nekog uticaja na zbivanja u BiH.Oni nebitni i neuticajni nisu ni vrijedni komentara.
U proslosti je toga mozda i bilo (primjer Silajdzica) ali vise kao reakcija na pozive na referendum iz PC-ija ili cisto kao jeftin pokusaj dobijanja glasova na izborima.
Dakle,unitarizam kojim se plase biraci pred svake izbore u manjem entitetu,u nedostatku boljih argumenata za dobijanje glasova,jednostavno ne postoji na politickoj sceni u BiH osim u glavama onih koji strahom od njega pravdaju svoj kriminal.
Zna se odakle se svakodnevno poziva na krsenje dejtonskog sporazuma kroz sprovodjenje separatizma.
-
Propast i katastrofa
#31603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Unitarizam nije nista lose sam po sebi. To bi trebao biti krajnji, idealni cilj.
-
Spriderman
#31604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Problem je što to druga dva naroda ne žele.Propast i katastrofa wrote:Unitarizam nije nista lose sam po sebi. To bi trebao biti krajnji, idealni cilj.
- MuaDib
#31605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@ LBVIEW i Skijaš
Gospodo ja bi vas zamolio da stvari gledate nepristrasno, ukoliko želite da razumijete šta ja govorim.
Čim počnete ko papagaji ponavljati serviranu nam historiju, rasprave pretvarate u naglabanje.
Vi kao građani ove zemlje, predpostavljam Bošnjaci, kako bi se osjećali kada bi sutra Hrvati i Srbi uz 10% Bošnjaka i par % Ostalih, izglasali referndum o mirnom razdruživanju Bosne i Hercegovine, i bi li to bile legitimno za vas.
Po meni SDA je najveća hinja koja je postojala u historiji BiH, i čije pogrešne procjene ćemo još dugo iskihavati. Jer suludo je kriti dogovor iz Karađorđeva, u ternutku kada su Kiro Gligorov, Ante Marković, Vasil Tuprkovski, Janez Drnovšek, Bogić Bogićević i Stipe Mesić predložili Aliji da se to iznese na zajedniču sjednicu Predsjedništva SFRJ, Predsjednika SIV-a i predsjednika republika, i proglase katom protiv ustavnog poretka SFRJ. Što je Alija odbio u aprilu 1991. godine, a potom i na Haškoj konferenciji, pod izgovorom ja to ne vjerujem, to su naši prijatelji. A potom ići u zagrljaj Tuđmanu, na prijedlog Irfana Ajanovića uz argumentaciju Vatikan, Njemačka i SAD su arhitekte novog evropskog poretka, te se stoga mora prikloniti katolicima. Uz to znajući da je Srbija već dva vijeka strateški partner Francuske i Britanije na Balkanu, što se tokom rata i vidjelo, sve dok Amerikanci nisu krhnuli šakom od sto.
U tim konstalacijama Bosna i Hercegovina je izgubila društvenu koheziju, a Bošnjački narod je prošao golgotu, da bi dobili fol nezavisnu državu, u kojoj su Bošnjaci zbijeni na 32% teritorije zemlje. Zatim Srbima se ogadila Bosna i Hercegovina koju doživljavaju kao sredstvo bošnjačko-hrvatske dominacije njima. A Hrvatima postala nepravedna zemlja, bošnjačko-srpske dominacije nad njima. Ta tri paralelna svijeta postoje danas i nema naznaka da će u skorije vrijeme doći do rušenja barijera između BiH naroda. S druge strane luđaci su sklonjeni sa scene, umjesto njih su došli profiteri, koji nacionalizam koriste kao sredstvo opstanka na vlasti.
Gospodo ja bi vas zamolio da stvari gledate nepristrasno, ukoliko želite da razumijete šta ja govorim.
Čim počnete ko papagaji ponavljati serviranu nam historiju, rasprave pretvarate u naglabanje.
Vi kao građani ove zemlje, predpostavljam Bošnjaci, kako bi se osjećali kada bi sutra Hrvati i Srbi uz 10% Bošnjaka i par % Ostalih, izglasali referndum o mirnom razdruživanju Bosne i Hercegovine, i bi li to bile legitimno za vas.
Po meni SDA je najveća hinja koja je postojala u historiji BiH, i čije pogrešne procjene ćemo još dugo iskihavati. Jer suludo je kriti dogovor iz Karađorđeva, u ternutku kada su Kiro Gligorov, Ante Marković, Vasil Tuprkovski, Janez Drnovšek, Bogić Bogićević i Stipe Mesić predložili Aliji da se to iznese na zajedniču sjednicu Predsjedništva SFRJ, Predsjednika SIV-a i predsjednika republika, i proglase katom protiv ustavnog poretka SFRJ. Što je Alija odbio u aprilu 1991. godine, a potom i na Haškoj konferenciji, pod izgovorom ja to ne vjerujem, to su naši prijatelji. A potom ići u zagrljaj Tuđmanu, na prijedlog Irfana Ajanovića uz argumentaciju Vatikan, Njemačka i SAD su arhitekte novog evropskog poretka, te se stoga mora prikloniti katolicima. Uz to znajući da je Srbija već dva vijeka strateški partner Francuske i Britanije na Balkanu, što se tokom rata i vidjelo, sve dok Amerikanci nisu krhnuli šakom od sto.
U tim konstalacijama Bosna i Hercegovina je izgubila društvenu koheziju, a Bošnjački narod je prošao golgotu, da bi dobili fol nezavisnu državu, u kojoj su Bošnjaci zbijeni na 32% teritorije zemlje. Zatim Srbima se ogadila Bosna i Hercegovina koju doživljavaju kao sredstvo bošnjačko-hrvatske dominacije njima. A Hrvatima postala nepravedna zemlja, bošnjačko-srpske dominacije nad njima. Ta tri paralelna svijeta postoje danas i nema naznaka da će u skorije vrijeme doći do rušenja barijera između BiH naroda. S druge strane luđaci su sklonjeni sa scene, umjesto njih su došli profiteri, koji nacionalizam koriste kao sredstvo opstanka na vlasti.
-
ušće
#31606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@ MuaDib tvoja opsjednutnost SDA i Alijom Izetbegovićem se počinje graničiti sa Mržnjom prema jednom narodu ,koju ponekad pokrivaš svojim Bosanstvom ...
Ako Mrziš Bošnjake i ako kao i Salkin mali ne možeš oprostiti jednom ili oba od roditelja što su te činom rođenja svrstali međru Bošnjačku naciju tu mržnju izražavaj na nekom drugom mjestu ,.
U slučaju da nemaš ama baš nikakve krvene veze sa Bošnjacima okreni tu mržnju prema onima čije korijene nosiš u sebi ..ili za to nemeš dovoljno mu.a,,
Ako Mrziš Bošnjake i ako kao i Salkin mali ne možeš oprostiti jednom ili oba od roditelja što su te činom rođenja svrstali međru Bošnjačku naciju tu mržnju izražavaj na nekom drugom mjestu ,.
U slučaju da nemaš ama baš nikakve krvene veze sa Bošnjacima okreni tu mržnju prema onima čije korijene nosiš u sebi ..ili za to nemeš dovoljno mu.a,,
-
Canton
#31607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ušće wrote:@ MuaDib tvoja opsjednutnost SDA i Alijom Izetbegovićem se počinje graničiti sa Mržnjom prema jednom narodu ,koju ponekad pokrivaš svojim Bosanstvom ...
ahaha
Alija = Bosnjaci?
-
ušće
#31608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tu samo budala može napraviti znak jednakosti ili neko ko je dovoljno pakostan da kroz mržnju prema jednom čovjeku mrzi sve druge , ali eto ti i dokaži da nije takoCanton wrote:ušće wrote:@ MuaDib tvoja opsjednutnost SDA i Alijom Izetbegovićem se počinje graničiti sa Mržnjom prema jednom narodu ,koju ponekad pokrivaš svojim Bosanstvom ...
ahaha
Alija = Bosnjaci?
Što nisi dovoljno hrabar pa da napišeš
Srbi =
Hrvati=
- Za i Protiv
#31609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne... SDA=Bosnjaci=Drzava BiHCanton wrote:ušće wrote:@ MuaDib tvoja opsjednutnost SDA i Alijom Izetbegovićem se počinje graničiti sa Mržnjom prema jednom narodu ,koju ponekad pokrivaš svojim Bosanstvom ...
ahaha
Alija = Bosnjaci?
Svi ostali, pogodotvo oni koji naginju SDP su lopovi, izdajnici, i sad bi dali drzavu na pladnju bilo Dodiku bilo Covicu...
-
Canton
#31610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto tako nije bilo kada je Alija davao BiH na pladnju malo Franji malo Slobi u Daytonu?Za i Protiv wrote:Ne... SDA=Bosnjaci=Drzava BiHCanton wrote:ušće wrote:@ MuaDib tvoja opsjednutnost SDA i Alijom Izetbegovićem se počinje graničiti sa Mržnjom prema jednom narodu ,koju ponekad pokrivaš svojim Bosanstvom ...
ahaha
Alija = Bosnjaci?
Svi ostali, pogodotvo oni koji naginju SDP su lopovi, izdajnici, i sad bi dali drzavu na pladnju bilo Dodiku bilo Covicu...
- Skijaš
#31611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Razumijem ja, ne razumiješ ti. A evo da pomognem, malo ću i bojiti ;MuaDib wrote:@ LBVIEW i Skijaš
Prvi dupli standard; "nametanje rješenja čitavom narodu"
Tvrdiš da je Sarajevo trebalo ostati u zajednici s Beogradom jer je to tražio srpski narod u BiH
Boli te uho za stav hrvatskog naroda u BiH a koji nakon Vukovara nije htio ostati vezan za Beograd
Drugi dupli standard ; "strancima će da prekipi zbog nefunkcionalnosti i napraviće rez"
Tvrdiš da bi u tom slučaju eutanazirali BiH pritiscima ograničavajući Bošnjake u rezervat
Siguran si da taj rez ne može biti ukidanje svih tih mehanizama blokada ili čak manjeg entiteta
Dakle, prvi primjer služi kao legitimizacija velikosrpskog divljanja i okrivljivanje žrtve jer nije pristala na status vazala, dok drugi primjer služi kao prijetnja dodatnom patnjom bošnjačkog naroda ako ne prihvate velikosrpska i pogrešna tumačenja Ustava. Ali nemoj stati, trebaš se i treći put uvaliti u blato, zbog uroka.
-
Canton
#31612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nemam ja tebi sta dokazivati. Ti stavljas znak jednakosti.. cuj mrznja prema Aliji granici sa mrznjom prema narodu...ušće wrote:
Tu samo budala može napraviti znak jednakosti ili neko ko je dovoljno pakostan da kroz mržnju prema jednom čovjeku mrzi sve druge , ali eto ti i dokaži da nije tako
Srbi =
Hrvati=
Zalosno.
- MuaDib
#31613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odoh ja odavde, stvarno mi se ne da crtati.Skijaš wrote:Razumijem ja, ne razumiješ ti. A evo da pomognem, malo ću i bojiti ;MuaDib wrote:@ LBVIEW i Skijaš
Tvrdiš da je Sarajevo trebalo ostati u zajednici s Beogradom jer je to tražio srpski narod u BiH
Boli te uho za stav hrvatskog naroda u BiH a koji nakon Vukovara nije htio ostati vezan za Beograd
Drugi dupli standard ; "strancima će da prekipi zbog nefunkcionalnosti i napraviće rez"
Tvrdiš da bi u tom slučaju eutanazirali BiH pritiscima ograničavajući Bošnjake u rezervat
Siguran si da taj rez ne može biti ukidanje svih tih mehanizama blokada ili čak manjeg entiteta
Dakle, prvi primjer služi kao legitimizacija velikosrpskog divljanja i okrivljivanje žrtve jer nije pristala na status vazala, dok drugi primjer služi kao prijetnja dodatnom patnjom bošnjačkog naroda ako ne prihvate velikosrpska i pogrešna tumačenja Ustava. Ali nemoj stati, trebaš se i treći put uvaliti u blato, zbog uroka.
-
ušće
#31614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja mislim da si ti postavio znak jednakosti a ne ja .Ja sam izričito protiv bilo kog znaka jednakosti između jedinke i naroda i dalje te pitam imaš li mu.a da taj znak jednakosti uptrijebiš za dva druga narodaCanton wrote:Nemam ja tebi sta dokazivati. Ti stavljas znak jednakosti.. cuj mrznja prema Aliji granici sa mrznjom prema narodu...ušće wrote:
Tu samo budala može napraviti znak jednakosti ili neko ko je dovoljno pakostan da kroz mržnju prema jednom čovjeku mrzi sve druge , ali eto ti i dokaži da nije tako
Srbi =
Hrvati=
Zalosno.
-
Bodkin
#31615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a reci ti meni ovo, ako sutra na referendumu o cijepanju drzave bude 51% stanovnistva za, sta bi ti uradio?Skijaš wrote:Razumijem ja, ne razumiješ ti. A evo da pomognem, malo ću i bojiti ;MuaDib wrote:@ LBVIEW i Skijaš
br2 da hoce vise ta tvoja mz dodji i napraviti te rezove, cekamo je skoro 20 godina ali nema je. sta mislis da se do tada nesto i napravi u fbih?
-
Canton
#31616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ušće wrote:
Ja mislim da si ti postavio znak jednakosti a ne ja .Ja sam izričito protiv bilo kog znaka jednakosti između jedinke i naroda i dalje te pitam imaš li mu.a da taj znak jednakosti uptrijebiš za dva druga naroda
ušće wrote:@ MuaDib tvoja opsjednutnost SDA i Alijom Izetbegovićem se počinje graničiti sa Mržnjom prema jednom narodu ,koju ponekad pokrivaš svojim Bosanstvom ...
-
LaBomba
#31617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bodkin wrote:a reci ti meni ovo, ako sutra na referendumu o cijepanju drzave bude 51% stanovnistva za, sta bi ti uradio?Skijaš wrote:Razumijem ja, ne razumiješ ti. A evo da pomognem, malo ću i bojiti ;MuaDib wrote:@ LBVIEW i Skijaš
br2 da hoce vise ta tvoja mz dodji i napraviti te rezove, cekamo je skoro 20 godina ali nema je. sta mislis da se do tada nesto i napravi u fbih?
Taj navodni "sutrasnji" referendum "o cijepanju BiH" se nikada nece desiti jer ne postiji nikakva pravna, istorijska ili bilo koja druga podloga za takvo nesto. I nemoj se sada zaletiti pa poceti sa uporedjivanjem sticanja nezavisnosti BiH sa nekom eventualnom izdavajanju entiteta tzv rs iz BiH!
- Skijaš
#31618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
MuaDib wrote:Odoh ja odavde, stvarno mi se ne da crtati.Skijaš wrote:Razumijem ja, ne razumiješ ti. A evo da pomognem, malo ću i bojiti ;MuaDib wrote:@ LBVIEW i Skijaš
-
ušće
#31619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da i šta nije jasno već duže vrijeme povezuje mržnju prema Aliji pa se nadovezuje na Bošnjake .. ako mrzi ili jednostavno ne podnosi nekog to je njegova lična stvar ali da tu mržnju veže za jedan narod i to uvijek za isti je nedopustivo ja svim vašim istomišljenicima postavljam pitanje koje sam tebi postavio a ti mi sve nešto naokolo odgovaraš...Canton wrote:ušće wrote:
Ja mislim da si ti postavio znak jednakosti a ne ja .Ja sam izričito protiv bilo kog znaka jednakosti između jedinke i naroda i dalje te pitam imaš li mu.a da taj znak jednakosti uptrijebiš za dva druga naroda
Dakle probajte staviti taj znak jednakosti koji sa sarakzmom i uživanjem stavljate kod Alije i Bošnjaka, kod dva druga naroda tada ću vjerovati da ste stvarni Bosnci i a ne Oni koji mrze sve što ih podsjeća na Bošnjake ..
-
Canton
#31620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ti onda nisi svjestan sta si napisao. Pa ti covjece kazes da njegova opsjednutost alijom oslikava mrznju prema Bosnjacima? Nisam ja to napisao, ti si. Alija nije = Bosnjaci i Hvala Bogu nikad nece biti.ušće wrote:
Da i šta nije jasno već duže vrijeme povezuje mržnju prema Aliji pa se nadovezuje na Bošnjake .. ako mrzi ili jednostavno ne podnosi nekog to je njegova lična stvar ali da tu mržnju veže za jedan narod i to uvijek za isti je nedopustivo ja svim vašim istomišljenicima postavljam pitanje koje sam tebi postavio a ti mi sve nešto naokolo odgovaraš...
Dakle probajte staviti taj znak jednakosti koji sa sarakzmom i uživanjem stavljate kod Alije i Bošnjaka, kod dva druga naroda tada ću vjerovati da ste stvarni Bosnci i a ne Oni koji mrze sve što ih podsjeća na Bošnjake ..
- Skijaš
#31621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Podržao bih pravedno rješenje (bez obzira na to koliko kojeg naroda podržava ovo ili ono). Ako na političkoj sceni ne bi bilo onih koji bi zastupali to pravedno rješenje, držao bih se po strani.Bodkin wrote:a reci ti meni ovo, ako sutra na referendumu o cijepanju drzave bude 51% stanovnistva za, sta bi ti uradio?Skijaš wrote:Razumijem ja, ne razumiješ ti. A evo da pomognem, malo ću i bojiti ;MuaDib wrote:@ LBVIEW i Skijaš
Pa jedna od mojih primjedbi na rad SDP-a je i to što nisu pokazali spremnost da područja gdje su imali inicijativu, učine prosperitetnijim, čišćim, bezbjednijim itd. Nije Dodik kriv za pse lutalice u Sarajevu.br2 da hoce vise ta tvoja mz dodji i napraviti te rezove, cekamo je skoro 20 godina ali nema je. sta mislis da se do tada nesto i napravi u fbih?
-
LaBomba
#31622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Spriderman wrote:Problem je što to druga dva naroda ne žele.Propast i katastrofa wrote:Unitarizam nije nista lose sam po sebi. To bi trebao biti krajnji, idealni cilj.
Pa cak i da jeste tako, sta onda, treba se najbrojniji narod u BiH, tj Bosnjaci, koji su temeljni narod i nosioci bh drzavotvornosti, jednostavno odreci jedine domovine, da bi se ostala dva naroda , koji vec imaju maticne drzave, jos malo prosirili po BiH, i to naravno na nas racun?
-
ušće
#31623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Itekako sam ja svjetan šta sam napisao i već sam jednom prije opomenuo MuaDib-a da svoju mržnju prema Aliji ne reflektuje na Narod ...jer uvijek počine sa Alijom a nastavi podmuklo sa Bošnjacima to što ste vas dvojica na istom fonu to je nešto drugo ...Canton wrote:Ti onda nisi svjestan sta si napisao. Pa ti covjece kazes da njegova opsjednutost alijom oslikava mrznju prema Bosnjacima? Nisam ja to napisao, ti si. Alija nije = Bosnjaci i Hvala Bogu nikad nece biti.ušće wrote:
Da i šta nije jasno već duže vrijeme povezuje mržnju prema Aliji pa se nadovezuje na Bošnjake .. ako mrzi ili jednostavno ne podnosi nekog to je njegova lična stvar ali da tu mržnju veže za jedan narod i to uvijek za isti je nedopustivo ja svim vašim istomišljenicima postavljam pitanje koje sam tebi postavio a ti mi sve nešto naokolo odgovaraš...
- Skijaš
#31624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema temeljnih naroda u BiH. Imamo tri konstitutivna i ravnopravna.LaBomba wrote:Pa cak i da jeste tako, sta onda, treba se najbrojniji narod u BiH, tj Bosnjaci, koji su temeljni narod i nosioci bh drzavotvornosti, jednostavno odreci jedine domovine, da bi se ostala dva naroda , koji vec imaju maticne drzave, jos malo prosirili po BiH, i to naravno na nas racun?Spriderman wrote:Problem je što to druga dva naroda ne žele.Propast i katastrofa wrote:Unitarizam nije nista lose sam po sebi. To bi trebao biti krajnji, idealni cilj.
-
Propast i katastrofa
#31625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ko jos voli Aliju? Ja ne mogu da shvatim da nko Aliju moze voliti