ma nisi je zaradio nego si ispunio uslove i to je sveHakiz wrote: ↑22/06/2022 20:57Za vrijeme dok ispunjavaju uslove za svoju penziju, zarađuju penzije nekom ko je prije njih penzionisan.kakotisesvidja wrote: ↑22/06/2022 20:22
ne prave sami sebi penziju nego samo ispune uslove za penziju kao sto si rekao iznad a onda u istom postu se posrao po tome rekavsi da si je zaradio
ja danas zaradjujem penziju za danasnje penzionere kao sto ce sutra neko za mene i sl
ja tj moja firma danas uplacuje da petog penzioner dobije onoliko koliko je uplaceno
ako uplatim 500 maraka kao i ostali a ti imas penziju 500 znaci da je to omjer koji mogu dati
da sutra ja i ostali mozemo uplatiti 3000 i penzija bi ti bila npr 3000 a ne 500
doduse u to nismo sigurno dok su lopovi iz sda a vlasti i fadil premijer
Hoću li ja uplaćivati u fond iz kojeg će se isplaćivati prethodnoj generaciji, a sljedeća meni ili ću ja uplaćivati za sebe, a sljedeća sebi je tehnička stvar. Ali i ja moram tu penziju zaraditi, neće mi je sljedeća generacija idpkatiti ako je nisam zaradio.
Niko nikom ne duguje, svi rade i za druge.
to su dvije razlicite stvari al odosmo od teme da ti gledas samo svoj profit a ne svih nas u cjelini ili svih pojedinih skupina