Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

super_bayern

#31576 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by super_bayern »

Tigar1 wrote:Gledajući Revenant naumpade mi film koji sam davno gledao a priča je identična.

Karavana negdje u nedođijama američke prerije, dobro naoružani, većinom muškarci, imaju nekog harizmatičnog lika kao vođu iste, trebaju negdje stići, a non-stop su izloženi napadima lokalnih Siuoux ratnika (mislim da je to pleme), sa isto tako harizmatičnim plemenski vođom.

Jedan od članova karavane biva teško ranjen te oni odlučuju da ga ostave da ne bi gubili vrijeme, ovaj sa slomljenom nogom i još sijaset nekih povreda uspijeva da se othrva svim nedaćama : glad, divlje životinje, i jednom prikikom od vukova otima komad neke lešine te ga Indijanci primjećuju ali ih taj njihov poglavica zaustavlja u namjeri da ga ubiju, te ga tako i zapamti kao nekog ko se ne predaje.

Ovaj u međuvremenu uspijeva da se oporavi i stigne svoje ljude... kad ih indijanci kasnije opkole poglavica mu priznaje hrabrost... šta se kasnije zbiva ne sjećam se ali je 95% isti kao Revenant.

Stari film, stari glumci, vjerovatno više mnogi nisu među živima a ne mogu nikako da pronađem koji je, ako neko zna please neka postavi.
http://www.whatismymovie.com/ probaj sa ovim potražiti
Eggsy

#31577 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Eggsy »

Tigar1 wrote:Gledajući Revenant naumpade mi film koji sam davno gledao a priča je identična.

Karavana negdje u nedođijama američke prerije, dobro naoružani, većinom muškarci, imaju nekog harizmatičnog lika kao vođu iste, trebaju negdje stići, a non-stop su izloženi napadima lokalnih Siuoux ratnika (mislim da je to pleme), sa isto tako harizmatičnim plemenski vođom.

Jedan od članova karavane biva teško ranjen te oni odlučuju da ga ostave da ne bi gubili vrijeme, ovaj sa slomljenom nogom i još sijaset nekih povreda uspijeva da se othrva svim nedaćama : glad, divlje životinje, i jednom prikikom od vukova otima komad neke lešine te ga Indijanci primjećuju ali ih taj njihov poglavica zaustavlja u namjeri da ga ubiju, te ga tako i zapamti kao nekog ko se ne predaje.

Ovaj u međuvremenu uspijeva da se oporavi i stigne svoje ljude... kad ih indijanci kasnije opkole poglavica mu priznaje hrabrost... šta se kasnije zbiva ne sjećam se ali je 95% isti kao Revenant.

Stari film, stari glumci, vjerovatno više mnogi nisu među živima a ne mogu nikako da pronađem koji je, ako neko zna please neka postavi.
Man in the Wilderness?
last mohicans

#31578 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by last mohicans »

Znači Tarantino opet prekucao. Nevjerovatno odakle čovjek crpi energiju, drzi tu svoju furku i stil, ali jednako uspješno preko 20 godina.Mozete ga voljeti ili mrziti, ali on sa svojim filmovima razvaljuje i ostavlja bez daha.
Pakleni šund i Cetri sobe su meni neprevaziđeni i gledao sam ih bezbroj puta. Serijal Kill Bill je također dobar.Malo mi je podbacio, po meni, za Inglourious Basterds, ali nimalo nije dosadan i šteta je ne pogledati ga kao i vecinu njegovih filmova.
Šveđanin

#31579 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Šveđanin »

Panic Room (2002)
http://www.imdb.com/title/tt0258000/

Ni sam ne znam kako sam propustio ovaj film, mislio sam da sam sve popularno iz tog perioda pogledao. Dobar triler, bas brzo vrijeme prodje, vrijedi pogledati ako neko nije gledao...
KB9

#31580 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by KB9 »

last mohicans wrote:Znači Tarantino opet prekucao. Nevjerovatno odakle čovjek crpi energiju, drzi tu svoju furku i stil, ali jednako uspješno preko 20 godina.Mozete ga voljeti ili mrziti, ali on sa svojim filmovima razvaljuje i ostavlja bez daha.
Pakleni šund i Cetri sobe su meni neprevaziđeni i gledao sam ih bezbroj puta. Serijal Kill Bill je također dobar.Malo mi je podbacio, po meni, za Inglourious Basterds, ali nimalo nije dosadan i šteta je ne pogledati ga kao i vecinu njegovih filmova.
pse ocito nisi gledo cim nema osvrta na isti, najbolji tarantinov film
last mohicans

#31581 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by last mohicans »

KB9 wrote:
last mohicans wrote:Znači Tarantino opet prekucao. Nevjerovatno odakle čovjek crpi energiju, drzi tu svoju furku i stil, ali jednako uspješno preko 20 godina.Mozete ga voljeti ili mrziti, ali on sa svojim filmovima razvaljuje i ostavlja bez daha.
pse ocito nisi gledo cim nema osvrta na isti, najbolji tarantinov film
Naravno da je očito, na listi mi je. Polahko, u međuvremenu ce izaci i bolji snimak. A komentar je bio na osnovu pohvalnih kritika ostalih forumaša, a svoj sud cu donijeti nakon gledanja.
KB9

#31582 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by KB9 »

http://www.imdb.com/title/tt0105236/

na ovaj mislim, davno izaso film, nema cekanja dobrog snimka
klixo

#31583 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by klixo »

Sinoc kasno upalim "Mrsku osmorku" i ugasim nakon cca. sat vremena :mrgreen:
Jel meni fali sivih celija u glavi ili sta vec ,ali ja stvarno ne kontam sta vi vidite u onom filmu... Sat vremena filma prodje u dijalogu , jos kad sam kasnije prelistao na brzinu vidim da se komplet radnja odvija u ,SPOILER ALERT, kolibi
KB9

#31584 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by KB9 »

citav film su dijalozi
cassius

#31585 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by cassius »

klixo wrote:Sinoc kasno upalim "Mrsku osmorku" i ugasim nakon cca. sat vremena :mrgreen:
Jel meni fali sivih celija u glavi ili sta vec ,ali ja stvarno ne kontam sta vi vidite u onom filmu... Sat vremena filma prodje u dijalogu , jos kad sam kasnije prelistao na brzinu vidim da se komplet radnja odvija u ,SPOILER ALERT, kolibi
Sta reci a ostat normalan , na ovakav post :roll: :-)
last mohicans

#31586 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by last mohicans »

KB9 wrote:http://www.imdb.com/title/tt0105236/

Gledao šefe. Davno apsolvirano gradivo, a kad spominjemo Tarantina ne mora se apriori navesti svaki uradak doticnog.
KB9

#31587 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by KB9 »

last mohicans wrote:

Gledao šefe. Davno apsolvirano gradivo, a kad spominjemo Tarantina ne mora se apriori navesti svaki uradak doticnog.
ne vadi se sad, nije toliko bitno
black

#31588 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by black »

Eggsy wrote:

Man in the Wilderness?
'The Revenant' is based on the real-life story of frontiersman Hugh Glass, whose story was also told in the little-seen 1971 western 'Man in the Wilderness', starring Richard Harris. Perhaps one could consider director Alejandro Gonzalez Inarritu's film an unofficial remake then.
dječak sa šibicama

#31589 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by dječak sa šibicama »

Sicario, odlican film, ali mi je glavna zenska uloga nejasna... koja je poruka, smisao njenog iscudjavanja, kad su ovi "negativci" apsolutno u pravu... zatvoris jednog narko dilera na 150 godina, vec ih 50 ceka u redu da zauzmu njegovo mjesto. Problem sa narkoticima nisu narko dileri, vec krajnji konzumenti.
Ali kao, "americka javnost je zgrozena tom cinjenicom", sto bi valjda trebala biti poruka uloge "prosjecne americke policajke".
zigson

#31590 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by zigson »

mozda ceka 2160p snimak :D
moa

#31591 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by moa »

http://www.imdb.com/title/tt1355683/
Black mass- crna misa nije lose nije lose...
taureg71

#31592 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by taureg71 »

dječak sa šibicama wrote:Sicario, odlican film, ali mi je glavna zenska uloga nejasna... koja je poruka, smisao njenog iscudjavanja, kad su ovi "negativci" apsolutno u pravu... zatvoris jednog narko dilera na 150 godina, vec ih 50 ceka u redu da zauzmu njegovo mjesto. Problem sa narkoticima nisu narko dileri, vec krajnji konzumenti.
Ali kao, "americka javnost je zgrozena tom cinjenicom", sto bi valjda trebala biti poruka uloge "prosjecne americke policajke".
Ne mozemo mi to odavde shvatiti...drugi je to svijet, druga planeta.Mi smo naucili na bezakonje i nered, nama su normalne stvari nenormalne..jbg..inace film solidan, ali sam vise ocekivao kad je par forumasa dolazilo odusevljeno iz kina jos u septembru ili kad vec :thumbup:
johnnykola

#31593 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by johnnykola »

Šveđanin wrote:Panic Room (2002)
http://www.imdb.com/title/tt0258000/

Ni sam ne znam kako sam propustio ovaj film, mislio sam da sam sve popularno iz tog perioda pogledao. Dobar triler, bas brzo vrijeme prodje, vrijedi pogledati ako neko nije gledao...

E da, fulaju se oldie but goldie. :)

Srijeda, mada sam i sam fulao garant jer sam na najavama vidio
da će negdje ići bar još jedan zanimljiv:

RTS1 21.05, išao na SFF-u prošle godine, vrlo dobra crna komedija
sastavljena iz više priča:

Image

Odlična akcija ako je ko fulao na TV 1000 u 22.10:

Image

I da, od režisera Malog Quinquina, Brune Dumonta, o kojem trubim evo već dvije godine, autora Humanitea i Hadewijcha
također, večeras je na HRT3 film Flanders kojeg nisam gledao. Ne bih da mečem sliku na neviđeno
jer čovjek snima baš na nož - u sutrašnjosti, što rekao Ivan Goran Vitez i kolega mu u njega Lazić, :D bih mogao biti četnikom proglašen. :D
A ovako kad se nešto napiše ispod finih slika slabo ko čita, a opet - najavih ga pa ko voli neka izvoli. :)
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#31594 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by W0rM »

__Phoenix__ wrote: Drži se svog stila, ima to i prednosti i mana, ali prvih sat vremena nije vrijedno gledanja...
Slažem se
Filter

#31595 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Filter »

klixo wrote:Sinoc kasno upalim "Mrsku osmorku" i ugasim nakon cca. sat vremena :mrgreen:
Jel meni fali sivih celija u glavi ili sta vec ,ali ja stvarno ne kontam sta vi vidite u onom filmu... Sat vremena filma prodje u dijalogu , jos kad sam kasnije prelistao na brzinu...
ima dobrih momenata, ali kad se sve sabere bezveze film
Tigar1

#31596 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Tigar1 »

black wrote:
Eggsy wrote:

Man in the Wilderness?
'The Revenant' is based on the real-life story of frontiersman Hugh Glass, whose story was also told in the little-seen 1971 western 'Man in the Wilderness', starring Richard Harris. Perhaps one could consider director Alejandro Gonzalez Inarritu's film an unofficial remake then.

Jest to je taj, hvala svima :thumbup:

Richard Harris glumčina na kvadrat. :thumbup:
Altsa

#31597 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by Altsa »

cassius wrote:
Sta reci a ostat normalan , na ovakav post :roll: :-)
Jes vala. Ako nema pucacine, klanja i drugih sranja film odmah ne valja. Sami dijalozi su dovoljni da se moze reci da je film odlican.
wickerman

#31598 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by wickerman »

Mene su ucili, da ako ne volis Quentina da si papak i da ne poznajes umjetnost, pa sam shodno tome poceo gledati njegove filmove da izadjem iz kola :D
markioni
Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar

#31600 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2013

Post by markioni »

Don Verdean (2015)
http://www.imdb.com/title/tt3534282/
Image

nema neku ocjenu ali je meni odlicno legao.
Post Reply