Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
bach

#31551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bach »

vauvau wrote:
bach wrote:Zanimljiv lik. Kandidat KS za Kanton.

http://style.ba/novost/25741/alen-girt- ... ki-tekstil
Zašto smatraš da je zanimljiv? Iz obavještajno-sigurnosnih aspekata?
Mislim da nema stranke koja je članstvom manja, a da u njoj ima veći broj obavještajno-sigurnosno zanimljivih osoba.
Meni ne izgleda kao James Bond. Ali eto...Ko zna
kluz franjo

#31552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

sabina1 wrote:
kluz franjo wrote: Čitam...
Apsolutno...
Demokratija i sloboda izbora podrazumjevaju po mom mišljenju i slobodu neizbora, ali i obavezu odgovornog izbora.
Između slobode neizbora i obaveze odgovornog izbora ja ću se uvijek odlučiti za teži put i pokušati za sebe, svoje bližnje i za društvo u kojem živimo odgovorno BIRATI.
Ponuda je takva, kakva jeste. I ne slažem se sa Vama. Volio bih da je i spomenuti profesor u ponudi, a potpuno svjestan političke greške od prije skoro 4 godine.
Analizirajući sve liste, drago mi je da imam utisak da postoje liste i kandidati za koje odgovorno mogu dati svoj glas.
OČEKUJEM od političke opcije za koju zajedno glasamo od njenog osnivanja, i koja (da budemo i malo neskromni) i "našem budnom oku" možda može zahvaliti izostanak nekih velikih političkih korupcija i afera, da da jasan odgovor na pitanje:
"Šta ćete učiniti sa mojim glasom nakon izbora?"
Liste kandidata su objavljene i sigurno se u ocjeni kvaliteta liste NS razlikujemo. Ja ponuđenu listu NS u poređenju sa drugom ponudom apsolutno mogu prihvatiti.
Ono što mene interesuje i što sam već pitao, a još odgovor nisam dobio, šta se planira učiniti sa mojim glasom? I sa kim?
Ja ne vidim nijednu ideološku ili programsku poveznicu između Marjanovića sa jedne i Efendića, Konakovića ili Kurića-Rileta sa druge strane.
Da zaključim. Možemo se predati i slati poruku kako je sve propalo, ništa ne valja itd.
A možemo se i boriti za IZBOR.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#31553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

kluz franjo wrote:
sabina1 wrote:
kluz franjo wrote: Čitam...
Apsolutno...
Demokratija i sloboda izbora podrazumjevaju po mom mišljenju i slobodu neizbora, ali i obavezu odgovornog izbora.
Između slobode neizbora i obaveze odgovornog izbora ja ću se uvijek odlučiti za teži put i pokušati za sebe, svoje bližnje i za društvo u kojem živimo odgovorno BIRATI.
Ponuda je takva, kakva jeste. I ne slažem se sa Vama. Volio bih da je i spomenuti profesor u ponudi, a potpuno svjestan političke greške od prije skoro 4 godine.
Analizirajući sve liste, drago mi je da imam utisak da postoje liste i kandidati za koje odgovorno mogu dati svoj glas.
OČEKUJEM od političke opcije za koju zajedno glasamo od njenog osnivanja, i koja (da budemo i malo neskromni) i "našem budnom oku" možda može zahvaliti izostanak nekih velikih političkih korupcija i afera, da da jasan odgovor na pitanje:
"Šta ćete učiniti sa mojim glasom nakon izbora?"
Liste kandidata su objavljene i sigurno se u ocjeni kvaliteta liste NS razlikujemo. Ja ponuđenu listu NS u poređenju sa drugom ponudom apsolutno mogu prihvatiti.
Ono što mene interesuje i što sam već pitao, a još odgovor nisam dobio, šta se planira učiniti sa mojim glasom? I sa kim?
Ja ne vidim nijednu ideološku ili programsku poveznicu između Marjanovića sa jedne i Efendića, Konakovića ili Kurića-Rileta sa druge strane.
Da zaključim. Možemo se predati i slati poruku kako je sve propalo, ništa ne valja itd.
A možemo se i boriti za IZBOR.
Mogu i ja prihvatiti listu NS-a ali ni u ludilu necu prihvatiti ljude koji vode trenutno NS.

Neradnu , nekorisnu i nesposobnu napola snobovsku kastu kojoj malo fali da zagrabi jako ukusan kolac , samo mjesec i kusur je do toga.

A posto ljudi koji vode NS su uglavnom i na listama NS-a , neizbor je jasan.
NEMATI STAV = NE POSTOJATI , BITI NEBITAN.

Potencijalno koalirati sa sljedbenicima Mustafe Busuladzica je zabijanje noza u ledja svima onima koji ih podrzavali radi promjena , simpatizerima , glasacima i clanstvu i nek se nose u neku stvar, za te i takve necu glasati.

Puno toga je tu....koalirati sa ljudima koji nisu dozvolili da se dvorana preimenuje u Goran Cengic SRAMNO , JADNO BIJEDNO.

Ne nece koalirati sa SDA , NEKA KAZU NECEMO KOALIRATI NIKADA I NIGDJE SA RADONCICEM ZBOG GORANA.

Price o glavnim odborima i kadrovskim komisijama su jednake jadnom pokusaju Zeljka Komsica da opravda svoje visegodisnje lelemudanje za ozbiljne ali bas ozbiljne pare za nase uslove.
(Ne poredim kontekst samo izjednacavam besmislenost izgovora)

Da , vama zelim svu srecu u ocekivanju.
Vidimo se valjda u nekom drugom krugu posto ostajemo zarobljenici legalnih na vlasti i legalnih u opoziciji sljedbenika Mustafe Busuladzica.

Pozdrav.
SSemir

#31554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

Karikiram sad: ako prva stranka bude SDA a druga NS i ako imas opciju da ili sa SDA koaliras ili pustis da SDA izabere drugog partnera koji je ideoloski ( citaj: kradja, korupcija, kriminal, nacionalizam) isti kao SDA, i prepustis da takvi imaju apsolutnu vecinu i sprovode svoje mjere bez problema. Onda je bolje da NS udje u koaliciju sa SDA i da svojom ideologijom utice na njih.
Vi treda da shvatite jedno: Biti u koaiciji sa nekim ne znaci automatski da prihvatas sve njihovo vec da imas mogucnost da utices na njihovo misljenje i njihove interese, da imas mogucnost da i oni prihvate tvoje interese i ciljeve.

Nece NS nikad osvojiti sama vecinu sta cam je. A ako vi trazite da ne koaliraju ni sa kim znaci nikad nece biti dio vöasti. Jebo to. Cemu onda glasanje za njih
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#31555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

Nemojte ljudi brkati babe i žabe... neprirodno je da neka lijevo orjentisana stranka koalira sa desnom... sta se je desilo sa SDP-om... svaki put kad su koalirali sa desnicarima, odbilo im se od glavu.Zadnji primjer je DF i Komsiceve izjave kako nece da stopira reforme i bla bla bla pa ga HDZ i SDA pojedose za uzinu.Kad je odbrana zemlje u pitanju, nacionalni interesi itd onda OK al i tad treba to drzati sa rezervom.Ovdje ljudi nemaju u svom mentalnom sklopu da su te ideologije potpune suprotnosti tj nebo i zemlja (zaostavstina jednopartijskog sistema).Ponasaju se koda je to sve isto tj politika je to jebi ih sve. NS se ponasa ko malo cu lijevo pa malo cu desno, ne može se biti prostitutka i onda se istusirati i hajd jovo na novo.Mora se biti dosljedan u svojim nacelima, ima se statut stranke i tu biti dosljedan.Dase ponekad biti fleksibilan u datim momentima al tu moras biti cvrstog stava i zadati liniju preko koje se ne ide i ne smije.Rukovodstvo se nesmije ponasati staljinisticki i odredjivati o clanstvu koda su ovce, ako se tako ponasa prema svojim clanovima kako ce tek prema ostalima.Hajd zivjeli i ostajte mi u zdravlju i veselju i dobijte procente koje ocekujete na izborima.
SSemir

#31556 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

Bas me zanima koji je to momenat bio kad si ti primijetio da je NS pocela da naginje desno
pici

#31557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

SSemir wrote:Bas me zanima koji je to momenat bio kad si ti primijetio da je NS pocela da naginje desno

slucaj jednog papka ilitiga muhameda za glasovanje o ZORu... sad se perete od njega
Hakiz

#31558 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Da. Iako mislim da su amandmani NS-a popravili ZOR, ako gledamo principijelno to je izgledalo ovako:

Ne, nema šanse, ne dolazi u obzir, nikad. Ipak da.

A još ne znamo , i nikada nećemo saznati, istinu zašto se sa principijelnog nema šanse u manje od 24 sata došlo do ipak da.

Malo me podsjeća na situaciju kao iz filma. Nudi lik ženi milion dolara da spava sa njim i ona principijelno i čvrsto odbija. A onda lik prestaje da priča i nudi, umjesto toga otvara aktovku u kojoj je milion dolara. Žena prestaje da govori, njen pogled se spušta prema aktovci, svjetla idu fade-out, a kamera se polako udaljava...

Dakle, šta kada neko otvori aktovku, metaforičku ili stvarnu, sljedeći put? Da se neće opet dogoditi evolucija, možda i revolucija, iz nema šanse u ipak da?

I onda, saberu se povremeni incidenti i iako ih nema koliko kod ovih što već tri decenije brutalno nas prave budalama, ipak se skupi dovoljno da se treba upitati, da li je alternativa kojoj smo se nadali zaista alternativa?

Opozicija, i NS sve više, me podsjećaju na priču o otvaranju arhiva. Krene priča o otvaranju arhiva, počne se voditi rasprava o tome da li otvoriti arhive stare do 70 ili 50 godina, a onda uleti neki alternativac borac za promjenu paradigme i zagrmi istorijsko NE!, ako mi dobijemo priliku da odlučujemo, mi otvaramo arhivu staru 30 godina. I svi padnu u nesvjest tom hrabrošću. A mene interesuje arhiva otprije 5 godina jer je to aktuelno, to direktno određuje život koji me trenutno melje, ova i otprije 30 godina je već stara.

A arhive otprije 5 godina ili od juče niko nema hrabrosti da otvara, pa ni ti alternativci i opozicionari.

Kada se bolje pogleda, mnogo toga je kozmetika, nije suština.
criticos

#31559 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

Ispravite me ako griješim, ali zar ZoR nije Nikšićev tj. SDP zakon izvučen iz ladice kako bi SDA pobrala poene?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#31560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Hakiz wrote:Da. Iako mislim da su amandmani NS-a popravili ZOR, ako gledamo principijelno to je izgledalo ovako:

Ne, nema šanse, ne dolazi u obzir, nikad. Ipak da.

A još ne znamo , i nikada nećemo saznati, istinu zašto se sa principijelnog nema šanse u manje od 24 sata došlo do ipak da.
Denis Grac je bio privatno potpuno protiv ZOR-a , ipak 24h prije je prihvatio stav stranke i glasao za isti , dakle priče nam se podudaraju ali ne znam drugi a važniji dio - zbog čega ?

Ipak u potpunosti prihvatam ovakav stav Naše stranke iz dva razloga :

1. pokazali su stav , pokazali su da se političkim pregovorima može dobiti nešto. Ukoliko je novi ZOR otežao pozicije radnika , NS je pogriješila i treba biti kažnjena na izborima ali NS je LIBERALNA , DAKLE LIBERALNA STRANKA i taj ZOR je amandmanski ispravljala iz vlastite (liberalne) vizure , ključno je prihvaćeno i ona ga je podržala , potpuno i potpuno legitimno ali tu nema govora O POLITIČKOJ KOORDINACIJI NAŠE STRANKE SA OSTATKOM političke bulumente i blata u vidu SDA ili SDP-a koji su jedna drugoj (obično ova druga ovoj prvoj) najlojalniji i najsigurniji saveznik jer su im pogledi na svijet - jednaki , ikonografija zbunjuje ljude i pravi tobožnju razliku.

Na kraju krajeva i da je oboren ZOR , ponovo bi po nekoj hitnoj proceduri bio nametnut uz pomoć neke Dijane Zelenike ili A-SDA a slučaj s akcizama na državnom nivou to jasno dokazuje
.
2.
criticos wrote:Ispravite me ako griješim, ali zar ZoR nije Nikšićev tj. SDP zakon izvučen iz ladice kako bi SDA pobrala poene?
Džek - pot , našao se stari SDA saradnik koji se zove SDP - da kritikuje vlastiti zakon i da proziva NS da koalira sa SDA , valjda se uplašio da SDA može zamijeniti piune...

(svi oni koji su izgubili Zakonom , na izborima trebaju kazniti tvorca Zakona - SDP , inicijatora i usvajača - SDA te Našu stranku proporcionalno procentu zasluga...)
SSemir

#31561 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SSemir »

pici wrote:
SSemir wrote:Bas me zanima koji je to momenat bio kad si ti primijetio da je NS pocela da naginje desno

slucaj jednog papka ilitiga muhameda za glasovanje o ZORu... sad se perete od njega
Kakve to veze ima sa "naginjanjem udesno". Zato stp je taj zakon predlozila SDA ? Dakle, ako ne zelis biti optuzen da saradjujes sa nacionalistima, sta god da oni predloze ti moras glasati protiv? Bez obzira sta da predloze..
Glupost..
Uostalom, i sam kazes da se stranka "pere od njega". Znaci eto da to nije odluka stranke vec njenog tadasnjeg clana od kojeg se sad peru. Valjda iz toga mozes nedto zakljuciti
pici

#31562 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

SSemir wrote:
pici wrote:

Kakve to veze ima sa "naginjanjem udesno". Zato stp je taj zakon predlozila SDA ? Dakle, ako ne zelis biti optuzen da saradjujes sa nacionalistima, sta god da oni predloze ti moras glasati protiv? Bez obzira sta da predloze..
Glupost..
Uostalom, i sam kazes da se stranka "pere od njega". Znaci eto da to nije odluka stranke vec njenog tadasnjeg clana od kojeg se sad peru. Valjda iz toga mozes nedto zakljuciti

ako koza laze rog ne laze...
sabina1 wrote:
Denis Grac je bio privatno potpuno protiv ZOR-a , ipak 24h prije je prihvatio stav stranke i glasao za isti , dakle priče nam se podudaraju ali ne znam drugi a važniji dio - zbog čega ?
Hakiz

#31563 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

sabina1 wrote:
1. pokazali su stav , pokazali su da se političkim pregovorima može dobiti nešto. Ukoliko je novi ZOR otežao pozicije radnika , NS je pogriješila i treba biti kažnjena na izborima ali NS je LIBERALNA , DAKLE LIBERALNA STRANKA i taj ZOR je amandmanski ispravljala iz vlastite (liberalne) vizure .
Da li ovo znači da sam bio ipak na dobrom tragu kada sam bio napadan jer sam govorio da je neprirodno biti liberalno-socijalan, da ne idem toliko daleko da kažem da je to bio mali pokazatelj da već u startu tu nešto nije kao što se predstavlja :saveta:
seln

#31564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

sabina1 wrote:
1. pokazali su stav , pokazali su da se političkim pregovorima može dobiti nešto. Ukoliko je novi ZOR otežao pozicije radnika , NS je pogriješila i treba biti kažnjena na izborima ali NS je LIBERALNA , DAKLE LIBERALNA STRANKA i taj ZOR je amandmanski ispravljala iz vlastite (liberalne) vizure
Ono kad gomila "umetnika" bez dana radnog staza u realnoj privredi uzme da glumi liberale....
criticos

#31565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

seln wrote:
sabina1 wrote:
1. pokazali su stav , pokazali su da se političkim pregovorima može dobiti nešto. Ukoliko je novi ZOR otežao pozicije radnika , NS je pogriješila i treba biti kažnjena na izborima ali NS je LIBERALNA , DAKLE LIBERALNA STRANKA i taj ZOR je amandmanski ispravljala iz vlastite (liberalne) vizure
Ono kad gomila "umetnika" bez dana radnog staza u realnoj privredi uzme da glumi liberale....
Meni je bolnije kada nadu polažemo u one koji su bez dana radnog staža uskočili u parlamentarne klupe (ginekolozi, novinari, sportaši, glazbenici, domari, vozači, srednjoškolci, taksisti i dr.) i sjede u tim klupama po 20-25 godina obučeni u skupa odjela sa kupljenim travničkim diplomama, a ne znaju sastaviti dvije rečenice ali i dalje imaju neizmjerno povjerenje od onih koji su protiv gomile ''umjetnika''.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#31566 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

sabina1 wrote:

Ipak u potpunosti prihvatam ovakav stav Naše stranke iz dva razloga :

1. pokazali su stav , pokazali su da se političkim pregovorima može dobiti nešto. Ukoliko je novi ZOR otežao pozicije radnika , NS je pogriješila i treba biti kažnjena na izborima ali NS je LIBERALNA , DAKLE LIBERALNA STRANKA i taj ZOR je amandmanski ispravljala iz vlastite (liberalne) vizure , ključno je prihvaćeno i ona ga je podržala , potpuno i potpuno legitimno ali tu nema govora O POLITIČKOJ KOORDINACIJI NAŠE STRANKE SA OSTATKOM političke bulumente i blata u vidu SDA ili SDP-a koji su jedna drugoj (obično ova druga ovoj prvoj) najlojalniji i najsigurniji saveznik jer su im pogledi na svijet - jednaki , ikonografija zbunjuje ljude i pravi tobožnju razliku.

Na kraju krajeva i da je oboren ZOR , ponovo bi po nekoj hitnoj proceduri bio nametnut uz pomoć neke Dijane Zelenike ili A-SDA a slučaj s akcizama na državnom nivou to jasno dokazuje
.
kolegice, u praksi se isti taj zakon o radu pokazao katastrofalno. po tom istom zakonu o radu, poslodavac ima pravo pozvati porodilju na posao nakon pola godine, što je utvrđeno pravilnikom zakona o radu, a isto tako, općinski sud u sarajevu grca u problemima zbog otkaza na radu, a koji je uslijedio nakon bolovanja dužeg od pola godine. ja lično poznajem dva slučaja gdje su ljudi dobivali otkaz i to dok su bili na bolovanju, uz svu medicinsku dokumentaciju, oni su otpušteni.

i jedan od njih još uvijek čeka prvo ročište, a otkaz je dobio prije godinu dana, a drugi slučaj je svjež, ali razlog otkaza je identičan kao kod prvog.

ako je cilj tog zakona o radu uređivanje javnog sektora, ja ga i razumijem i podržavam, ali je činjenica da se javni sektor zaštitio općim kolektivnim ugovorom, dok je realni sektor još više upao u kandže poslodavaca i taj zakon se mora mijenjati čim prije.

vrijeme je pokazalo da je naša stranka pogriješila, da je odlučujući glas ipak trebao biti zelenikin ili a-sda, a ne denisov, jer je na kraju i naša stranka izigrana maksimalno i sve se gurnulo pod tepih i zaboravilo. dokaz moje tvrdnje jeste peđino neglasanje za taj isti zakon o radu u domu naroda čime su pokazali da lutaju političkom scenom i da nemaju baš jasne stavove, kako ti to reče.
seln

#31567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

criticos wrote:
seln wrote:
sabina1 wrote:
Meni je bolnije kada nadu polažemo u one koji su bez dana radnog staža uskočili u parlamentarne klupe (ginekolozi, novinari, sportaši, glazbenici, domari, vozači, srednjoškolci, taksisti i dr.) i sjede u tim klupama po 20-25 godina obučeni u skupa odjela sa kupljenim travničkim diplomama, a ne znaju sastaviti dvije rečenice ali i dalje imaju neizmjerno povjerenje od onih koji su protiv gomile ''umjetnika''.
Da, ali ti uhljebi u parlamentu bar ne glume liberale.
Mi znamo (a oni ne kriju) da su gomila uhljupa koji traze sinekuru.
kluz franjo

#31568 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

SSemir wrote:Karikiram sad: ako prva stranka bude SDA a druga NS i ako imas opciju da ili sa SDA koaliras ili pustis da SDA izabere drugog partnera koji je ideoloski ( citaj: kradja, korupcija, kriminal, nacionalizam) isti kao SDA, i prepustis da takvi imaju apsolutnu vecinu i sprovode svoje mjere bez problema. Onda je bolje da NS udje u koaliciju sa SDA i da svojom ideologijom utice na njih.
Vi treda da shvatite jedno: Biti u koaiciji sa nekim ne znaci automatski da prihvatas sve njihovo vec da imas mogucnost da utices na njihovo misljenje i njihove interese, da imas mogucnost da i oni prihvate tvoje interese i ciljeve.

Nece NS nikad osvojiti sama vecinu sta cam je. A ako vi trazite da ne koaliraju ni sa kim znaci nikad nece biti dio vöasti. Jebo to. Cemu onda glasanje za njih
Ne radi se o tome da neko mrzi SDA. Ne radi se ni o tome da neko u normalnim uslovima ne može zamisliti koalicionu saradnju lijevog centra i konzervativaca u ideološkom smislu.
Radi se o tome da su SDA i njene filijale (Silajdžić, Radončić, Konaković, Šepić, Kukić, Halilović...) u protekle dvije decenije dokazale da ih ne interesuje ni država, ni društvo.
Jedina politička konstanta u djelovanju "sda-družine" je politika destrukcije i nestabilnosti. Ako svim sredstvima ne ruše većine i premijere drugih stranaka, onda ruše svoje. Politička kriza i neizvjesnost je jedini biotop u kojem mogu opstati.
Ne može se kuća graditi sa nekim, kome je jedini plan, namjera i sposobnost da ruši.
Ako birači svojim aktivnim izborom (glasanjem za takve stranke) ili pasivnim izborom (apstinencijom od glasanja) daju većinu takvoj politici, onda jednostavno ne postoji mogućnost konstruktivnog djelovanja.
Uzmimo primjer Kantona Sarajevo i ako se npr. nakon izbora i formira neka skupštinska većina SDP/NS/DF sa jedne i SBB ili Konaković sa druge strane.
Da li iko ozbiljan misli da takva većina može stabilno opstati i raditi svoj posao pune 4 godine, ako postoji mogućnost većine SDA sa SBB/Konaković?
Jedino u varijanti da SDP/NS/DF dobiju povjerenje glasača za min. 18 zastupnika u skupštini se može imati kakva-takva nada da će se neke stvari početi mjenjati.
A jedini način da se ostvari takav rezultat jeste da se te stranke jasno i nedvosmisleno obrate svojim potencijalnim biračima i ponude konkretnu političku alternativu SDA bloku.
pici

#31569 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

kluz franjo wrote: Ne radi se o tome da neko mrzi SDA. Ne radi se ni o tome da neko u normalnim uslovima ne može zamisliti koalicionu saradnju lijevog centra i konzervativaca u ideološkom smislu.
Radi se o tome da su SDA i njene filijale (Silajdžić, Radončić, Konaković, Šepić, Kukić, Halilović...) u protekle dvije decenije dokazale da ih ne interesuje ni država, ni društvo.
Jedina politička konstanta u djelovanju "sda-družine" je politika destrukcije i nestabilnosti. Ako svim sredstvima ne ruše većine i premijere drugih stranaka, onda ruše svoje. Politička kriza i neizvjesnost je jedini biotop u kojem mogu opstati.
Ne može se kuća graditi sa nekim, kome je jedini plan, namjera i sposobnost da ruši.
Ako birači svojim aktivnim izborom (glasanjem za takve stranke) ili pasivnim izborom (apstinencijom od glasanja) daju većinu takvoj politici, onda jednostavno ne postoji mogućnost konstruktivnog djelovanja.
Uzmimo primjer Kantona Sarajevo i ako se npr. nakon izbora i formira neka skupštinska većina SDP/NS/DF sa jedne i SBB ili Konaković sa druge strane.
Da li iko ozbiljan misli da takva većina može stabilno opstati i raditi svoj posao pune 4 godine, ako postoji mogućnost većine SDA sa SBB/Konaković?
Jedino u varijanti da SDP/NS/DF dobiju povjerenje glasača za min. 18 zastupnika u skupštini se može imati kakva-takva nada da će se neke stvari početi mjenjati.
A jedini način da se ostvari takav rezultat jeste da se te stranke jasno i nedvosmisleno obrate svojim potencijalnim biračima i ponude konkretnu političku alternativu SDA bloku.
:thumbup: u sridu
seln

#31570 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

kluz franjo wrote: Radi se o tome da su SDA i njene filijale (Silajdžić, Radončić, Konaković, Šepić, Kukić, Halilović...) u protekle dvije decenije dokazale da ih ne interesuje ni država, ni društvo.
Ovo je tacno. Jednom SDA, uvijek SDA, pa makar i u drugoj stranci.
To je kao ujed zombija: jedini spas je da odmah odsijeces ujedeni dio.
Ili, ako ne uspijes, da skratis sebi muke prije preobrazbe.
criticos

#31571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

seln wrote: Da, ali ti uhljebi u parlamentu bar ne glume liberale.
Te uhljebe što ne glume (al su fašisti, nacionalisti i feudalisti), treba nagraditi sa još 20 godina. A glumce kazniti jer glume (ustvari pretpostavljamo da glume). Ja bih barem probao s ''glumcima'' 4 godine, jer svakako sa ovim degenericima ćemo izgubiti 4 godine kao i prethodnih 20.
seln

#31572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seln »

criticos wrote:
seln wrote: Da, ali ti uhljebi u parlamentu bar ne glume liberale.
Te uhljebe što ne glume (al su fašisti, nacionalisti i feudalisti), treba nagraditi sa još 20 godina. A glumce kazniti jer glume (ustvari pretpostavljamo da glume). Ja bih barem probao s ''glumcima'' 4 godine, jer svakako sa ovim degenericima ćemo izgubiti 4 godine kao i prethodnih 20.
Bujrum, slobodno probaj.
Ja ti nisam birao ni ove ni one.
jefff

#31573 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

S kim ce te u koaliciju?
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#31574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

jefff wrote:S kim ce te u koaliciju?
opozicija, i to opozicija narednih 16 godina. i lijepo čitat ono što im se napiše.

žao mi je, ali tako će biti. volio bih da me demantiraju.
baxul

#31575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by baxul »

malakh wrote: vrijeme je pokazalo da je naša stranka pogriješila, da je odlučujući glas ipak trebao biti zelenikin ili a-sda, a ne denisov, jer je na kraju i naša stranka izigrana maksimalno i sve se gurnulo pod tepih i zaboravilo. dokaz moje tvrdnje jeste peđino neglasanje za taj isti zakon o radu u domu naroda čime su pokazali da lutaju političkom scenom i da nemaju baš jasne stavove, kako ti to reče.
Image

zakon je mimo porcedure prvo stavljen na dom naroda, pa tek onda na zastupnički dom. kojović i forto su napustili zasjedanje zbog kršenja procedure, a ne zbog protivljenja ZoR-u.

i pedja i forto i dennis su postupili principijelno i ispravno u situaciji "ZoR" ;)
Last edited by baxul on 13/08/2018 12:09, edited 1 time in total.
Locked