-To bih trebali na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine uraditi,ne sano u jednom tkz kantonu.
-Opet sarajevo pa jeli samo sarajevo bih
-To bih trebali na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine uraditi,ne sano u jednom tkz kantonu.
mega_mashcine wrote: ↑22/06/2022 15:18 Idemo dnevna doza "Nisam za SDA, ali svi su isti.." sa društvenih mreža, komentari na odluku da se dijele besplatni udžbenici za učenike od 5. do 9. razreda:
-Ministrice, jeste li vi uopće svjesni koliko roditelja neće moći priuštiti udžbenike čija su djeca u grupi od 1 do 4 razreda?
-joooj fala minstrice sto ste nam iz svojih dzepova obezbjedili udzbenike
-sto niste dali ljudima pare pa da mogu kupiti polovne knjige a za razliku da mogu kupiti perniceolovke tasne i ostaloo sto im zahtjevaju u skolama
-Ovo je predizborna kampanja. Kudi kamo bih bila sretnija, da vi omogućite radna mjesta roditeljima. Da roditelji mogu kupovati knjige i ostalo. Ovako samo praavite sirotinju bez radnih navika.
Skupo nas je došla humanitarna pomoć.
Puno administracije, a nigdje proizvodnje.
-Ovim od 1 do 5 izgleda NE trebaju...
-Da nisu izbori ove godine, nebi ucenici dobili niti grafitnu olovku.
-Dobro si se sjetila. Gdje su bile knjige za vrijeme corone i poslije, kad većina raje nije radila, a morala je obezbjediti knjige. Ali eto daj Bože i sad
-A šta je do petog razreda ? Uvijek neki cirkus i ograničenja
-A djeca do 5 og razreda ne trebaju knjige nikako?
Dok je Američka ambasada još bila u ulici Đure Đakovića, moj drug, koji je živio na Ciglanama, išao ulicom Kralja Tomislava iako mu je bilo dalje kada je kupio stativ za rasvjetu koji je izgledao iz daljine kao zolja.made_in_sarajevo wrote: ↑22/06/2022 13:29 hakiz je danas dobio poseban zadatak. udari na sve frontove i moli boga da nesto prodje![]()
![]()
moj hakize kako da te covjek ozbiljno shvata. sad sprej navece izgleda kao granata![]()
![]()
![]()
To pokušavam reći, ali ostrašćeni sljedbenici to ne priznaju.kakotisesvidja wrote: ↑22/06/2022 15:39 da se ne lazemo odrzati sjednicu vlade u nekoj kafani ili konjickom klubu je neprofesionalno bez obzira sto vlada trojke radi istorijske stvari u odnosu na prosle vlade
nije tesko raditi bolje od proslih vlada posebno sda vlada
znam ja sta ti pokusavas reci kao sto rekoh nisi ti nekad los samo sto si sebican pa svaki potez vlade od kojeg nemas koristi pljujes al posto ti rece ne pljujes nije to tvoj nivo onda napadas sto ga nisu ucinili da i ti profitirasHakiz wrote: ↑22/06/2022 15:46To pokušavam reći, ali ostrašćeni sljedbenici to ne priznaju.kakotisesvidja wrote: ↑22/06/2022 15:39 da se ne lazemo odrzati sjednicu vlade u nekoj kafani ili konjickom klubu je neprofesionalno bez obzira sto vlada trojke radi istorijske stvari u odnosu na prosle vlade
Ista strast kao kod sljedbenika SDA, nema sa takvima razumnog dijaloga.
Ja stvarno ne vidim nikakav problem da se sjednica nekada održi i izvan zgrade. Održiš 50 sjednica u godini dana i ne vidim gdje je problem da jedna bude izvan zgrade? Bile su i online sjednice, i prije korone su bile telefonske sjednice nekih vlada, imaš nekada zajedničke sjednice nekih vlada... Hajde da nešto ima iza toga, ali oni sami sebi sve platili, nije nas ništa koštalo... Ja zaista ne vidim gdje je problem?! Nisu izmjestili sjedište vlade. Održali su jednu sjednicu na drugoj lokaciji.kakotisesvidja wrote: ↑22/06/2022 16:29nije tesko raditi bolje od proslih vlada posebno sda vlada
ovi samo da upale kompijuter su uradili vise od proslih vlada al ipak treba drzati institucije tamo gdje pripadaju
da je sjednica odrzana na bobovcu 1 marta npr pa ajde al ovako nigdje veze
a valjda smo svjesni da zeleni vise nikad nece uzeti vlast u kantonu bar mislim tako i nadam se
Cilj mora biti da se uzme Vlada FBiH. Jer sve dok tu imas koaliciju SDA-HDZ ne mozes Kanton skroz razviti kako hoces. Jer ima stvari koje mogu blokirati, sto ih rade.kakotisesvidja wrote: ↑22/06/2022 16:29nije tesko raditi bolje od proslih vlada posebno sda vlada
ovi samo da upale kompijuter su uradili vise od proslih vlada al ipak treba drzati institucije tamo gdje pripadaju
a valjda smo svjesni da zeleni vise nikad nece uzeti vlast u kantonu bar mislim tako i nadam se
Cak i Faktor i Stav imaju vise stila.Roditelji prijavili probleme pri online upisu djece u srednje škole, ministrica kaže da sistem funkcioniše
nema veze sto nas nije kostalo nistamirza_15 wrote: ↑22/06/2022 16:37Ja stvarno ne vidim nikakav problem da se sjednica nekada održi i izvan zgrade. Održiš 50 sjednica u godini dana i ne vidim gdje je problem da jedna bude izvan zgrade? Bile su i online sjednice, i prije korone su bile telefonske sjednice nekih vlada, imaš nekada zajedničke sjednice nekih vlada... Hajde da nešto ima iza toga, ali oni sami sebi sve platili, nije nas ništa koštalo... Ja zaista ne vidim gdje je problem?! Nisu izmjestili sjedište vlade. Održali su jednu sjednicu na drugoj lokaciji.kakotisesvidja wrote: ↑22/06/2022 16:29
I to stavili odma ispod glavne vijesti, katastrofa šta rade posljednjih par mjeseci, pravi SDA portal.
ja govorim o sadasnjosti sta je danas a ne sta je ciljLogin77777 wrote: ↑22/06/2022 16:50Cilj mora biti da se uzme Vlada FBiH. Jer sve dok tu imas koaliciju SDA-HDZ ne mozes Kanton skroz razviti kako hoces. Jer ima stvari koje mogu blokirati, sto ih rade.kakotisesvidja wrote: ↑22/06/2022 16:29
Ali ništa zato što sada može onlinemaroon1946 wrote: ↑22/06/2022 16:53I to stavili odma ispod glavne vijesti, katastrofa šta rade posljednjih par mjeseci, pravi SDA portal.
Eh, sve je interes.kakotisesvidja wrote: ↑22/06/2022 16:31znam ja sta ti pokusavas reci kao sto rekoh nisi ti nekad los samo sto si sebican pa svaki potez vlade od kojeg nemas koristi pljujes al posto ti rece ne pljujes nije to tvoj nivo onda napadas sto ga nisu ucinili da i ti profitiras
samo sto je tvoj problem sto gledas samo svoj interesHakiz wrote: ↑22/06/2022 17:05Eh, sve je interes.kakotisesvidja wrote: ↑22/06/2022 16:31
znam ja sta ti pokusavas reci kao sto rekoh nisi ti nekad los samo sto si sebican pa svaki potez vlade od kojeg nemas koristi pljujes al posto ti rece ne pljujes nije to tvoj nivo onda napadas sto ga nisu ucinili da i ti profitiras
Ah gdje su...Narod ZnoooRegistarska oznaka wrote: ↑22/06/2022 17:38 Cuj, to ima para i za udjbenike?
Pa ako sad, u ovakvoj krizi, KS ima ovoliko para i kad im se uzima 100m, gdje su bile pare dok je sda vladala![]()
Najjači komentar na Klixu, parafraziram: udžbenici od 5 do 9 ili 16 trafika (izdvojeno je 4 miliona za 20.000 setova knjiga, a trafika je koštala 250.000)Registarska oznaka wrote: ↑22/06/2022 17:38 Cuj, to ima para i za udjbenike?
Pa ako sad, u ovakvoj krizi, KS ima ovoliko para i kad im se uzima 100m, gdje su bile pare dok je sda vladala![]()