SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#31551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hladno oruzje je daleko opasnije u neposrednoj borbi prsa u prsa od vatrenog.
Tacno je da vatreno oruzje olaksava ubijanje, ali na daljinu. U bliskoj borbi noz je daleko opasnija stvar. Ako je neko nameracio nekoga lisiti života, uradice on to ovako ili onako.
A u ovakvom drustvu u kojem zivimo meni licno je daleko prihvatljivija opcija da imam oruzje za samoodbranu, jer su klosari i ljudski otpad naoruzani do zuba. Obican gradjanin dobrim dijelom nije i u konfrontaciji sa onim prvospomenutim ga opasno pusi.
Tacno je da vatreno oruzje olaksava ubijanje, ali na daljinu. U bliskoj borbi noz je daleko opasnija stvar. Ako je neko nameracio nekoga lisiti života, uradice on to ovako ili onako.
A u ovakvom drustvu u kojem zivimo meni licno je daleko prihvatljivija opcija da imam oruzje za samoodbranu, jer su klosari i ljudski otpad naoruzani do zuba. Obican gradjanin dobrim dijelom nije i u konfrontaciji sa onim prvospomenutim ga opasno pusi.
- insomnia78
#31552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bolan ko je naumio ubiti sina ubosce ga viljuskom na spavanju.
- JThomas
#31553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa ništa, valja nam onda ili uvesti dozvole za viljuške ili ukinuti za vatreno oružje. dozvoliti svakako i automate, pošto je svejedno, ko je naumio naumio.
- insomnia78
#31554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa naravno da je svejedno
A moremo i ukinuti auta jer ima ljudi koji pijani voze
A moremo i ukinuti auta jer ima ljudi koji pijani voze
-
BadBoy
#31555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve su prilike da ga nije ubio sa predumišljajem nego u afektu. Tu vatreno oružje mijenja stvariinsomnia78 wrote:Bolan ko je naumio ubiti sina ubosce ga viljuskom na spavanju.
- insomnia78
#31556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A da nije im’o pistolja smirio bi se? Prošla bi ga huja?
Mozes li zamisliti koliko dugo se to kupilo kad je odlucio ubiti sina?
Mozes li zamisliti koliko dugo se to kupilo kad je odlucio ubiti sina?
-
BadBoy
#31557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da nije imao pištolj vjerojatno ne bi bila smrtna posljedica... Tuča
- JThomas
#31558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma lud cijeli svijet što reguliše. treba do žvaka na kase staviti.
- insomnia78
#31559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakav cijeli svijet?JThomas wrote:ma lud cijeli svijet što reguliše. treba do žvaka na kase staviti.
- insomnia78
#31560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Plus sto su penzionisani policajaci u citavom tom svijetu regularno naoruzaniinsomnia78 wrote:Kakav cijeli svijet?JThomas wrote:ma lud cijeli svijet što reguliše. treba do žvaka na kase staviti.
- insomnia78
#31561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jah. Djed koji jedva hoda ce se tuci sa duplo mladjim covjekomBadBoy wrote:Da nije imao pištolj vjerojatno ne bi bila smrtna posljedica... Tuča
- славянин
#31562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Trebas onda otici prijaviti escajg i kuhinjski inventar, znas li ti koliko ima napada nozevima i tako - veoma opasno - dakle samo sa dobrim opravdanjem i oruDzanim listom mos kuhinju opremit.JThomas wrote:čemu inače služi vatreno oružje, kad su već ranije postojali noževi, mačevi i koplja? služi tome da je lakše ubiti. i tehnički i fizički i psihološki.
a kontraši će kontrašiti u svakom slučaju. eto ispade sva regulativa o oružju, bilo gdje na svijetu bespotrebna.
Ne ubija oruzije nego ljudi...
- insomnia78
#31563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo. Ljudi se ubijaju dok je svijeta i vijeka. Nije li Kain ubio brata kamenom jbt
- JThomas
#31564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ima vas nekoliko koji tačno prvo vidite kakvih je upisa više, pa onda idete kontra. nije insomnia jedini.
eto svaki zakon o posjedovanju oružja na svijetu je besmislen i promašen. teksas je donekle na tragu pameti, ali naravno ni blizu vaše.
eto svaki zakon o posjedovanju oružja na svijetu je besmislen i promašen. teksas je donekle na tragu pameti, ali naravno ni blizu vaše.
- славянин
#31565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa postoji zakon o posjedovanju oruzija i u BiH,imas li oruzije ? Znas li kolika je procedura za nabavku i koliko se ceka a ne smijes imati ni prekrsaj (osim saobracajnog) da bi dobio dozvolu za oruzije + za bilo kakvo lovacko moras 2 godine biti clan lovackog udruzenja,poloziti ispit i opet traziti dozvolu za nabavku lovackog oruzije (uz to da vec imas za normalno)... u cemu je konkretno problem sto se tice zakona o posjedovanju oruzija u BiH ?JThomas wrote:ima vas nekoliko koji tačno prvo vidite kakvih je upisa više, pa onda idete kontra. nije insomnia jedini.
Nego ovdje neki idiot/ludjak ubije sina - kriv pistolj (a ovaj bio jos u policiji)
- JThomas
#31566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nije "kriv" pištolj jer nije ljudsko biće da bude kriv. ali njegova dostupnost olakšava i povećava mogućnost da se desi ubistvo.
sad ćeš i ti meni napisati, pa može se ubiti i kuhinjskim nožem. i misliti da si demantovao ovo što ja kažem. vi ste prvo sa čitanjem i razumijevanjem napisanog u zavadi, pa dalje.
sad ćeš i ti meni napisati, pa može se ubiti i kuhinjskim nožem. i misliti da si demantovao ovo što ja kažem. vi ste prvo sa čitanjem i razumijevanjem napisanog u zavadi, pa dalje.
- славянин
#31567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upotreba legalnog oruzija za nelegalne stvare je veoma rijetka u BiH posebno - eto zakon postoji a idiota sa oruzijem bez dozvole na sve strane, pa pucaju na policiju iz kalasnjikova a ti pricas o legalnom oruziju i zakonu.JThomas wrote:nije "kriv" pištolj jer nije ljudsko biće da bude kriv. ali njegova dostupnost olakšava i povećava mogućnost da se desi ubistvo.
- insomnia78
#31568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
De ti nama reci koje zemlje? Odnosno cijeli svijet?JThomas wrote:nije "kriv" pištolj jer nije ljudsko biće da bude kriv. ali njegova dostupnost olakšava i povećava mogućnost da se desi ubistvo.
- insomnia78
#31569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Fr npr ima jako rigorozne zakone o posjedovanju oruzja. Sad uporedi stopu ubistava u Fr i BiH
Pa onda pogledaj jednu Svicu i Kanadu
- JThomas
#31570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja napisao - dostupnost oružja. ni manje ni više. a ti mi kažeš, pa ima ga i bez dozvole
i to je to, vi dolazite da nekome šuknete. nema veze ima li to smisla, veze sa onim što on piše, i veze s mozgom generalno...
i to je to, vi dolazite da nekome šuknete. nema veze ima li to smisla, veze sa onim što on piše, i veze s mozgom generalno...
- славянин
#31571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
JThomas wrote:ja napisao - dostupnost oružja. ni manje ni više. a ti mi kažeš, pa ima ga i bez dozvole![]()
Aha dobro .... neka ti imas veze sa mozgom.JThomas wrote:ima vas nekoliko koji tačno prvo vidite kakvih je upisa više, pa onda idete kontra. nije insomnia jedini.
- JThomas
#31572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i jel ti stvarno misliš da bi sve ostalo isto (u istom društvu, da se ništa drugo ne mijenja) da se taj zakon sutra ukine skroz, i da možeš kupiti pištolj u granapu i nositi ga za pojasom. pošto je to sve svejedno, i ko hoće da ubije ubiće i viljuškom.insomnia78 wrote:Fr npr ima jako rigorozne zakone o posjedovanju oruzja. Sad uporedi stopu ubistava u Fr i BiH
ili ipak samo kontriraš kao i uvijek?
- insomnia78
#31573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ko je pric’o o tome?JThomas wrote:i jel ti stvarno misliš da bi sve ostalo isto (u istom društvu, da se ništa drugo ne mijenja) da se taj zakon sutra ukine skroz, i da možeš kupiti pištolj u granapu i nositi ga za pojasom. pošto je to sve svejedno, i ko hoće da ubije ubiće i viljuškom.insomnia78 wrote:Fr npr ima jako rigorozne zakone o posjedovanju oruzja. Sad uporedi stopu ubistava u Fr i BiH
ili ipak samo kontriraš kao i uvijek?
- JThomas
- insomnia78
#31575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uopste. Ti si zapeo sa nekakim kontrolama “ko unostatku svijeta”. Ovaj dedo bi u tom ostatku svijeta mogao biti legalno naoruzan ko i u BiH sto je bio