SDP

MVeis

#31526 Re: SDP

Post by MVeis »

It_is_a_Leclerc wrote:Aleksandra P (SDS), emisija "Apostrof", sinoć : "Lagumdžija je svjesno na vijeću ministara glasao protiv smjene Šarovića da bi onda tu istu noć, zajedno sa Čovićem, u prostorijama poslaničkog kluba "HDZ"-a zvao Dodika da mu ponudi više, ako hoće glasove. U paket su ušli i RAK, i referndum za NATO".
Lagumdzija nije glasao protiv smjene sarovica nego protiv uvrstavanja te tacke u dnevni red zasjedanja vijeca ministara

zanimljivo je koliko ovaj poseljaceni narod izvrce cinjenice i takmici se u laganju nanoseci stetu sam sebi
Innovation

#31527 Re: SDP

Post by Innovation »

MVeis wrote: Lagumdzija nije glasao protiv smjene sarovica nego protiv uvrstavanja te tacke u dnevni red zasjedanja vijeca ministara

zanimljivo je koliko ovaj poseljaceni narod izvrce cinjenice i takmici se u laganju nanoseci stetu sam sebi
Ja kao laik "poseljacenog naroda " pitam Vas, koji niste "poseljaceni" , sta bi bilo da Vijece ministara nije uvrstilo tu tacku u dnevni red zasijedanja Vijeca ministara?
Skijaš

#31528 Re: SDP

Post by Skijaš »

MVeis wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Aleksandra P (SDS), emisija "Apostrof", sinoć : "Lagumdžija je svjesno na vijeću ministara glasao protiv smjene Šarovića da bi onda tu istu noć, zajedno sa Čovićem, u prostorijama poslaničkog kluba "HDZ"-a zvao Dodika da mu ponudi više, ako hoće glasove. U paket su ušli i RAK, i referndum za NATO".
Lagumdzija nije glasao protiv smjene sarovica nego protiv uvrstavanja te tacke u dnevni red zasjedanja vijeca ministara

Elitistička kučka Zlatko će na kraju sigurno posegnuti i za tim argumentima kako su za njegov debakl krivi svi, pa i "poseljačeni narod" a nikako on sam. Što naravno nema veze sa realnošću, kada se odmah po formiranju vlasti brata premijera entitetske vlade imenuje na bitnu poziciju a taj sam premijer javno, pred kamerama kaže kako je korupcija normalna, i da svi imaju "prijatelja" preko kojeg završavaju stvari, onda nije do naroda nego do tog klana okupljenog oko Lagumdžije a koji bi nas, kao trebao povesti u bolje sutra.
saibaba

#31529 Re: SDP

Post by saibaba »

MVeis wrote:

U dobro si... on je sigurno podrzavao smjenu dok je bio protiv uvrstavanja te tacke na dnevni red :lol:
Alfons Kauders

#31530 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Da Pandurevicka nije patoloski lazov ovo bi bila super vijest - ali kita. Ako je ista dobio, dobio je manje.
MVeis

#31531 Re: SDP

Post by MVeis »

Innovation wrote:Ja kao laik "poseljacenog naroda " pitam Vas, koji niste "poseljaceni" , sta bi bilo da Vijece ministara nije uvrstilo tu tacku u dnevni red zasijedanja Vijeca ministara?
prijedlog ne bi otisao na glasanje u parlament i ne bi bilo nikakvih smjena. kad su Lagumdzija i Hadzic ipak nadglasani onda je inicijativa prosla i parlament je dovrsio posao. SDP je tu glasao za smjenu da ne bi doslo do blokade Vijeca ministara. na suptilan nacin su rekli da im se j*be za igre SDS-a i SNSD-a, ono sto ne zele je nova kriza vlasti.

to jeste interes drzave.
sv12

#31532 Re: SDP

Post by sv12 »

MVeis wrote:

Na to tvoje poseljaceni narod bi rekao, "nije govno, nego se pas posr'o".

SDP nije svjestan koliko gubi u tom istom "poseljacenom" narodu.

Mozda bi vama bilo dobro da uzmete jos par spin doktora, ocigledno da onaj ne radi svoj posao kako treba, zapravo radi on i zaradi sve i jednu desetinu hiljada funti koju mu SDP ne znam odakle plati, medjutim sto bi opet rekao taj isti "poseljaceni" narod, "ne mozes od govneta napraviti pitu", mislim mozes, ali smrdi.

Nazalost tim nadmenim i arogantnim pametovanjem ste prevarili mnoge, vi niste nista ni pametniji ili tacnije manje glupi, manje zatucani i niste nista sposobniji od minderasa iz SDA. Tu razlika nije ni u pet deka, a jedina je razlika sto ste vi agresivno nadmeni i volite pametovati, a kao i oni, nemate pojma o poslu za koji ste itekako placeni niti ste manje korumpirani od njih.

Hajmo fino jos tih manje od godinu dana izdrzati, pa onda u opoziciju, gdje se vi najljepse osjecate. Nije za vas pozicija. Vi ste vjecita opozicija i vi jednostavno ne znate funkcionirati kad vam se da vlast.

Suvise ste arogantni i nadmeni u svojoj gluposti. Pored toga, iritirate "poseljaceni" narod pametovanjem bez podloge.

P.S. I recite dear leaderu da sljedeci put preko TV ekrana mase sa knjigama nekog genijalnog, a manje propagiranog Skandinavca, a ne nesto manje jalovog od njega Obame.
Last edited by sv12 on 26/10/2013 17:42, edited 1 time in total.
MVeis

#31533 Re: SDP

Post by MVeis »

sv12 wrote:Hajmo fino jos tih godinu dana izdrzati, pa onda u opoziciju
sto je babi milo to joj se i snilo. :izet:

takvi se za buducnost SDP-a ne pitaju. oni koji su se ranije pitali pitace se opet, a oni kazu da je SDP jedina partija kojoj se moze vjerovati i koja ima intelektualnog i svakog drugog kapaciteta da od Bosne napravi drzavu koja nece bolovati od proslosti nego ce se radovati buducnosti.
sv12

#31534 Re: SDP

Post by sv12 »

MVeis wrote:

takvi se za buducnost SDP-a ne pitaju. oni koji su se ranije pitali pitace se opet, a oni kazu da je SDP jedina partija kojoj se moze vjerovati i koja ima intelektualnog i svakog drugog kapaciteta da od Bosne napravi drzavu koja nece bolovati od proslosti nego ce se radovati buducnosti.
Je li vi zato placate onog Engleza da takve splacine ovdje pisete? Je li vas on prevario da vas "poseljaceni" narod voli?

SDA ce ni kriva ni duzna profitirati.
MVeis

#31535 Re: SDP

Post by MVeis »

sv12 wrote:Je li vi zato placate onog Engleza da takve splacine ovdje pisete? Je li vas on prevario da vas narod voli?
ja ne ocekujem od nekoga ko podrzava lopovsku destruktivnu sda i ne razumije SDP da shvati kako je angazman takvih ljudi normalna pojava u svjetskoj modernoj diplomatiji

minder varijanta kao vasa metoda nema buducnosti i zato i propadate, hvala Jedinom

Lagumdzija je najveca bosnjacka i bosanska politicka figura nakon Bijedica svojevremeno. skolovan, mudar, uporan, namazan. pametni dio Bosnjaka ga voli i ponosi se njime. onim ostalim niko nije kriv sto ne mogu da se oslobode okova proslosti i priznaju da su prevareni od takozvanih zastitnika njihovih interesa iz SDA - stranke od ranije poznate policiji
Skijaš

#31536 Re: SDP

Post by Skijaš »

MVeis wrote:

Te floskule su stvar prošlosti i potrebna su djela. Evo neka gospoda riješe problem diskriminacije nad djecom čiji se roditelji pate pred OHR-om, lako je rastaliti gotovinu Elektroprenosa, hajde neka urade nešto što ne vodi podjeli love ili moći s Dodikom. Pička im materina izdajnička. Ja sam mislio da od gubara iz SDA i HDZ-a ne može biti većih gnjida ali sam očigledno pogriješio.
Corto Maltese

#31537 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

MVeis wrote: ja ne ocekujem od nekoga ko podrzava lopovsku destruktivnu sda i ne razumije SDP da shvati kako je angazman takvih ljudi normalna pojava u svjetskoj modernoj diplomatiji

minder varijanta kao vasa metoda nema buducnosti i zato i propadate, hvala Jedinom

Lagumdzija je najveca bosnjacka i bosanska politicka figura nakon Bijedica svojevremeno. skolovan, mudar, uporan, namazan. pametni dio Bosnjaka ga voli i ponosi se njime. onim ostalim niko nije kriv sto ne mogu da se oslobode okova proslosti i priznaju da su prevareni od takozvanih zastitnika njihovih interesa iz SDA - stranke od ranije poznate policiji
Ovo besplatno spinovanje koje (pretpostavljam) SDA sprovodi po forumima, hvaleći Lagumdžiju do povraćanja, bolje se prima od Alisterovog.
Narodna medicina zakon :)
Innovation

#31538 Re: SDP

Post by Innovation »

MVeis wrote: Innovation je napisao/la:Ja kao laik "poseljacenog naroda " pitam Vas, koji niste "poseljaceni" , sta bi bilo da Vijece ministara nije uvrstilo tu tacku u dnevni red zasijedanja Vijeca ministara?

prijedlog ne bi otisao na glasanje u parlament i ne bi bilo nikakvih smjena. kad su Lagumdzija i Hadzic ipak nadglasani onda je inicijativa prosla i parlament je dovrsio posao. SDP je tu glasao za smjenu da ne bi doslo do blokade Vijeca ministara. na suptilan nacin su rekli da im se j*be za igre SDS-a i SNSD-a, ono sto ne zele je nova kriza vlasti.

to jeste interes drzave.
To je cak i "poseljaceni narod" pa i ja kao laik, prepoznao kao igru SDP-a i SBB.a, znajuci da ce biti nadglasani.Glasanje na Parlamentu je vec bilo dogovoreno u "interesu Drzave".
Koja blokada Vijeca ministara i njihova "suptilnost"? :roll:
MVeis wrote: ono sto ne zele je nova kriza vlasti.
:lol:
MVeis

#31539 Re: SDP

Post by MVeis »

Skijaš wrote:Evo neka gospoda riješe problem diskriminacije nad djecom čiji se roditelji pate pred OHR-om
krajnje je vrijeme da naucis ko je za sta nadlezan u ovoj drzavi. RS ima vlastitu vladu, skupstine i ministarstva (zahvaljujuci potpisima trojice destruktivnih nacionalista devedesetih) i tamo se rjesava pitanje djece iz Konjevic polja. nema tog ministra, predsjednika i ne znam cega u Federaciji ko ima ovlasti i moci da to rijesi. jedine institucije koje su u Federaciji a mogu rijesiti ovaj problem su OHR i OSCE
sv12

#31540 Re: SDP

Post by sv12 »

MVeis wrote:
sv12 wrote:Je li vi zato placate onog Engleza da takve splacine ovdje pisete? Je li vas on prevario da vas narod voli?
ja ne ocekujem od nekoga ko podrzava lopovsku destruktivnu sda i ne razumije SDP da shvati kako je angazman takvih ljudi normalna pojava u svjetskoj modernoj diplomatiji
Haha, Alister cini cuda. Pa ima da se ljudi sprdaju sa vama kad budete selili iz institucija nakon izbornog debakla. Kao "sljedbenik SDA" ja se nadam da ce vam i oni praviti drustvo i da ce te zajedno potuniti, sto dublje to bolje za "poseljaceni narod".

A to za modernu diplomatiju, haha, jesi ti to glavom i bradom dear leader? De reci tom "modernom diplomati" da se oglasi i ispita u vezi onog nogometasa iz Kolumbije koji mu pljuje na tu "modernu diplomatiju", ono da se bar malo umijesa u "modernu diplomatiju" za koju je placen i sa kojom se kurci.
MVeis

#31541 Re: SDP

Post by MVeis »

sto je babi milo to joj se i snilo. :izet: o buducnosti SDP-a odlucuju njihovi glasaci. ako nisi jedan od njih onda nema potrebe da te shvatam ozbiljno o tvojim izbornim teorijama.
Skijaš

#31542 Re: SDP

Post by Skijaš »

MVeis wrote:
Skijaš wrote:Evo neka gospoda riješe problem diskriminacije nad djecom čiji se roditelji pate pred OHR-om
krajnje je vrijeme da naucis ko je za sta nadlezan u ovoj drzavi.
Krajnje je vrijeme da se prestaneš kriti iza floskula jer obojica znamo da se ovo može riješiti jednim Dodikovim pozivom. A to što niko iz Sarajeva nije Dodiku rekao "Odjebi i nema više dijaloga dok to ne riješiš", to je pitanje na koje nemaš odgovor.
MVeis

#31543 Re: SDP

Post by MVeis »

Skijaš wrote:to što niko iz Sarajeva nije Dodiku rekao "Odjebi i nema više dijaloga dok to ne riješiš", to je pitanje na koje nemaš odgovor.
to je politika koja ne pije vodu. na tome je propao silajdzic, na tome propada sda. i najgore - uz njih smo propadali mi. dodika ne sekira mnogo kad mu ko odavde laje i prijeti jer on ionako nema interesa za ljubav. moze se drzava raspasti komotno, to bi njemu bilo ispunjenje sna. njemu je zivotna zelja da se svadjamo. tako da te bajke da neko moze iz Sarajeva naredjivati dodiku ili meni iz Banjaluke su opste budalastine. nema tu razuma i mudrosti. igre prepadanja i svadje moraju ostati iza nas. postoji ustav, zakoni, institucije i tamo treba ganjati prava, a ne glumeci mangupa. nema ovdje mangupa i nema se ko kome ovdje vise k*rciti.
Alfons Kauders

#31544 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

MVeis wrote:
Skijaš wrote:to što niko iz Sarajeva nije Dodiku rekao "Odjebi i nema više dijaloga dok to ne riješiš", to je pitanje na koje nemaš odgovor.
to je politika koja ne pije vodu. na tome je propao silajdzic, na tome propada sda. i najgore - uz njih smo propadali mi. dodika ne sekira mnogo kad mu ko odavde laje i prijeti jer on ionako nema interesa za ljubav. moze se drzava raspasti komotno, to bi njemu bilo ispunjenje sna. njemu je zivotna zelja da se svadjamo. tako da te bajke da neko moze iz Sarajeva naredjivati dodiku ili meni iz Banjaluke su opste budalastine. nema tu razuma i mudrosti. igre prepadanja i svadje moraju ostati iza nas. postoji ustav, zakoni, institucije i tamo treba ganjati prava, a ne glumeci mangupa. nema ovdje mangupa i nema se ko kome ovdje vise k*rciti.
grijesis

dodiku ne da ne smeta kad ko na njeg laje iz sarajeva - vec mu godi

na tome je dobio izbore 2006, zahvaljujuci silajdzicu... a onda se lagumdzija upecao
Skijaš

#31545 Re: SDP

Post by Skijaš »

MVeis wrote:
to je politika koja ne pije vodu
Ta druga metoda popuštanja je dovela do toga da se u PIC-u pojedini ambasadori pitaju zašto se zaista BiH ne bi raspala. S pravom, jer vide da Sarajevo nema dosljedan stav.
MVeis

#31546 Re: SDP

Post by MVeis »

Alfons Kauders wrote:grijesis

dodiku ne da ne smeta kad ko na njeg laje iz sarajeva - vec mu godi
upravo to sam i rekao
MVeis

#31547 Re: SDP

Post by MVeis »

Skijaš wrote:Ta druga metoda popuštanja
metoda kontra lajanja nije popustanje. dodiku niko ne popusta. samo se politika postavi na realne cinjenice i idemo skupa u ono sto ce svima donijeti korist. prosto ko pasulj

za ambasadore pic-a me boli neka stvar. oni svakako ne sluze nicemu osim da sebi obezbjede bogatstvo preko nasih ledja
Alfons Kauders

#31548 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Skijaš wrote:
MVeis wrote:
to je politika koja ne pije vodu
Ta druga metoda popuštanja je dovela do toga da se u PIC-u pojedini ambasadori pitaju zašto se zaista BiH ne bi raspala. S pravom, jer vide da Sarajevo nema dosljedan stav.
pa naravno da nema kada je 90% clanstva u svim stranakama nakaceno na budzet, kao i barem pola glasaca... jedino mogu biti dosljedni u uhljebljenju... cak i kad bi se sutra fakat raspala drzava, to se ne bi promijenilo...

to ti je prosjecni bosnjo, za regres u telecomu bi i mater prodao, kamoli drzavu
Skijaš

#31549 Re: SDP

Post by Skijaš »

MVeis wrote:
metoda kontra lajanja nije popustanje
Nije lajanje ako na primjer Dodiku kažeš da sa njim nećeš razgovarati dok se ne distancira od izjava kako u Srebrenici nije bilo genocida.
Alfons Kauders

#31550 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Skijaš wrote:
MVeis wrote:
metoda kontra lajanja nije popustanje
Nije lajanje ako na primjer Dodiku kažeš da sa njim nećeš razgovarati dok se ne distancira od izjava kako u Srebrenici nije bilo genocida.
hm, a dodik se ubi pokusavajuci da napravi upravo to

lajanje je davno prevazidjeno, samo zubi u debelom mesu se pikaju
Post Reply