klixoris wrote:Moze uz tu pastrmku palenta sa ruzmarinom. Skuhas je tako, pustis da se ohladi i onda narezes par kockica kao prilog uz ribu![]()
pitao je - za -zeleno - povrce ,,,trava,,,
Moderator: anex
klixoris wrote:Moze uz tu pastrmku palenta sa ruzmarinom. Skuhas je tako, pustis da se ohladi i onda narezes par kockica kao prilog uz ribu![]()
Apsolutno nelosa ideja, mislim da cu ici sa ovim...klixoris wrote:Moze uz tu pastrmku palenta sa ruzmarinom. Skuhas je tako, pustis da se ohladi i onda narezes par kockica kao prilog uz ribu
Dobra je za prilog i ona salata varijanta: kuhani krompir, luk, paradajz, maslinovo ulje, vinsko sirce, soli i bibera pa sve promijesas i ostavis da pusti malo sok
Pa i ruzmarin je travamoonca wrote:klixoris wrote:Moze uz tu pastrmku palenta sa ruzmarinom. Skuhas je tako, pustis da se ohladi i onda narezes par kockica kao prilog uz ribu![]()
![]()
GandalfSivi wrote:Apsolutno nelosa ideja, mislim da cu ici sa ovim...klixoris wrote:Moze uz tu pastrmku palenta sa ruzmarinom. Skuhas je tako, pustis da se ohladi i onda narezes par kockica kao prilog uz ribu
Dobra je za prilog i ona salata varijanta: kuhani krompir, luk, paradajz, maslinovo ulje, vinsko sirce, soli i bibera pa sve promijesas i ostavis da pusti malo sok
..da - dobra je ta krompir-salata - mislim da su Njemci po njoj poznati..klixoris wrote:Pa i ruzmarin je travamoonca wrote:klixoris wrote:Moze uz tu pastrmku palenta sa ruzmarinom. Skuhas je tako, pustis da se ohladi i onda narezes par kockica kao prilog uz ribu![]()
![]()
I jos mirise. A evo dao sam mu prijedlog i sa zelenilom
Ne mogu krompir salatu, ne voli mi bolja polovica svjezi luk. Idem sa palentom...klixoris wrote:GandalfSivi wrote:Apsolutno nelosa ideja, mislim da cu ici sa ovim...klixoris wrote:Moze uz tu pastrmku palenta sa ruzmarinom. Skuhas je tako, pustis da se ohladi i onda narezes par kockica kao prilog uz ribu
Dobra je za prilog i ona salata varijanta: kuhani krompir, luk, paradajz, maslinovo ulje, vinsko sirce, soli i bibera pa sve promijesas i ostavis da pusti malo sok![]()
Ako budes isao na ovu salata varijantu, jako je bitno da krompir bude hladan kad ga budes miksao sa ostatkom povrca

Teletina.GandalfSivi wrote:Dajte mi kakav dobar, zdrav prilog uz pastrmke, a da nije blitva...
Na Kubu, na KubuFudo387 wrote: Jaci vjetar kad puhne moras se svezat za kucu da te ne otpuse u kostariku.![]()
čuj blitva, pa krumpir salata, onako ledeno hladnaGandalfSivi wrote:Dajte mi kakav dobar, zdrav prilog uz pastrmke, a da nije blitva...

Tebi ide ovaj dole komad na dnu slikemoonca wrote:..Tuzlanski- presovani chevapi...ili' tako nekakvav naziv..

--na rostilju...znaci, KFC piletina
jel'ovo 'trtica'Tebi ide ovaj dole komad na dnu slike![]()
E ovo su porcije. Nije ko Mooncadječak sa šibicama wrote:
znaci, KFC piletinaprsa uvaljana u smjesu kurkume i jogurta, malo bibera, to kasnije ide u brasno i duboko ulje ali ja sam drugacije, umjesto brasna uzeo krompir pahuljice za instant pire i pekao u Air Fryeru, krompir dobije malo boju pa izgleda kao da je peceno na ulju
jako je ukusno, volim kurkumu a i zdrava je