Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

almir90

#31526 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by almir90 »

Šta ste stavili u ovo prvo polje kod potpisivanja ugovora? Ja kad kliknem ništa se ne dešava, niti se može šta napisati.
el gancho

#31527 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by el gancho »

mikrozadatak wrote:
mailek wrote:Veliki pozdrav svima :) Pratim vas vec par meseci tako da sam sa osnovnim stvarima upoznata i imate srece da vas necu gnjaviti pocetnickim pitanjima :-) Sto se tice posla pocela sam nekad sredinom novembra a prvi task ulovila tek krajem meseca..imala sam uslov za prvi nivo, nisu mi ga dali, pisala im sto puta i kao da me neko pravio budalom jer su mi trazili stalno screenshot-ove koje sam im poslala u vise navrata da bi mi na kraju odgovorili da ne mogu da dobijem nivo za sada jer imam previse zadataka u expelled statusu i na kraju 'keep tasking' sad sam pala i ispod 70% ali se ne dam :) valjda cu uspeti. Puno hvala drugu mikrozadatku :thumbup:
Dobro došla, nadam se da ces brzo dobiti level.

Obratite pažnju na ovo
https://www.neobux.com/forum/?frmid=3&t ... F3AEDB3A57
Za sta se koristi ovaj Add Fiver? Mozel pojasnjenje?
mikrozadatak

#31528 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by mikrozadatak »

el gancho wrote:
Na AdFiver-u se valjda ponešto može zaraditi, puno se reklamirao u posljednje vrijeme, nisam baš najbolje upoznat. Valjda ko se tamo registrovao mogao je skinuti neku njihove ekstenziju. Izgleda ima propust.
el gancho

#31529 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by el gancho »

almir90 wrote:Šta ste stavili u ovo prvo polje kod potpisivanja ugovora? Ja kad kliknem ništa se ne dešava, niti se može šta napisati.
Ne misliš da je bolje malo sačekati prije potpisivanja istog dok se malo stvari ne razaberu nego trčati pred rudu. Da ne bude kao sa extenzijom pa ko je instaliraio i imao više profila (99 % od nas ima) nastade cirkus ... bolje nek malo prenoći, neće nigdje ništa pobječi....

Meni ovo sve smrdi na to da će se u budučnosti poslovi moći raditi samo putem linkova koji će biti dostupni ili na profilu ili na mailu. Imam neki osječaj da će ubrzo smanjiti ili potpuno ukinuti rad preko Oooopsova i mislim da će se posao dodjeljivati ili preko portala ili preko e-maila. Zato i ne primaju nove testere nego nastoje isprofilirati kvalitet iz ovoga što imaju.... kako je krenulo, na kraju će ovim što ostanu, ponuditi stalni ugovor i zaposlenje kao ''Dog Walker'' u San Francisku :D
Last edited by el gancho on 16/01/2016 11:18, edited 1 time in total.
almir90

#31530 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by almir90 »

Neko mora probiti led. Ja ću, evo, vrlo rado riskirati, samo ne znam kako da popunim ovo prvo polje.
el gancho

#31531 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by el gancho »

mikrozadatak wrote:
el gancho wrote:
Na AdFiver-u se valjda ponešto može zaraditi, puno se reklamirao u posljednje vrijeme, nisam baš najbolje upoznat. Valjda ko se tamo registrovao mogao je skinuti neku njihove ekstenziju. Izgleda ima propust.
Jel to nešto vezano za to da nekakav programčić da za tebe klika sve one reklame na ovim PTC sajtovima....
kako_kad

#31532 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by kako_kad »

almir90 wrote:Neko mora probiti led. Ja ću, evo, vrlo rado riskirati, samo ne znam kako da popunim ovo prvo polje.
ja sam na drugom koraku
Prihvatanje uvjeta
prvi je bio potpis, u potpisu dao samo ime
da vidimo sta kazu forumasi sa CS-a :D
Last edited by kako_kad on 16/01/2016 11:21, edited 1 time in total.
almir90

#31533 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by almir90 »

Uspio sam potpisati dokument i poslano, vidit ću šta će dalje biti.
kako_kad

#31534 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by kako_kad »

almir90 wrote:Uspio sam potpisati dokument i poslano, vidit ću šta će dalje biti.
nadam se da ce biti sve ok, hocemo ugovore, mjesecnu redovnu platu, topli obrok, naknadu za sjedenje na stolici, naknadu za buljenje u monitor, i jos mnogo toga, ne bih dalje, e da, putni trosak do wc-a :D
almir90

#31535 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by almir90 »

kako_kad wrote:
almir90 wrote:Uspio sam potpisati dokument i poslano, vidit ću šta će dalje biti.
nadam se da ce biti sve ok, hocemo ugovore, mjesecnu redovnu platu, topli obrok, naknadu za sjedenje na stolici, naknadu za buljenje u monitor, i jos mnogo toga, ne bih dalje, e da, putni trosak do wc-a :D
Ako bude kakvog ozbiljnijeg keša, mislim ono, ne poznajemo se. :lol:
kako_kad

#31536 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by kako_kad »

108,131
Testers (24h),ja mislim da nas ima i vise

btw, da izdvojim najinteresantniji dio sa cs foruma
Seeing as NDA's are now being given out, I would like to remind everyone that:
NDA's are legal documents! If you violate them(ex. talking about the companies jobs on forum), Rainforest will block you forever and it can be possible you will also lose your Crowdflower and connected accounts forever! (this includes Clixsense, Neobux, Elite...) You may be even sued for a lot of money! Take the NDA's seriously! (you can talk about there being a new qualification as you haven't signed the NDA yet when you see the new qualification)

Anyways, looks like we are starting to get qualifications. Hope that Rainforest will soon make more general qualifications so that there won't be as many cheaters and thus more jobs for us
almir90

#31537 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by almir90 »

Ma ništa ne komentarisati i to je to. Raditi kvalitetno posao, i ne bi trebalo da bude sikirancije.
el gancho

#31538 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by el gancho »

kako_kad wrote:108,131

NDA's are legal documents! If you violate them(ex. talking about the companies jobs on forum), Rainforest will block you forever and it can be possible you will also lose your Crowdflower and connected accounts forever! (this includes Clixsense, Neobux, Elite...) You may be even sued for a lot of money! Take the NDA's seriously! (you can talk about there being a new qualification as you haven't signed the NDA yet when you see the new qualification)

Anyways, looks like we are starting to get qualifications. Hope that Rainforest will soon make more general qualifications so that there won't be as many cheaters and thus more jobs for us
108.000 testera??? :shock:

Mozes li mi reci jesi li dobio kakav link sa vise posla na e-mail nakon popunjavanja sporazuma? Citam tamo na CS-u napisao neki da je do sada dobio samo neke slike i njihov logo (mislim na Rainforest).

Kaze da od sada oni Consumeraffairs TW-ovi idu samo preko tih linkova na e-mailu. Znacu li to da ce sada sve one njihove TW koje imaju na kraju onaj ''Done'' ići samo preko tih linkova ili sam ja to pogresno razumio?
almir90

#31539 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by almir90 »

Dobio sam prvi email sa ugovorom koji treba potpisati i poslati, u drugom emailu sam dobio potvrdu potpisanog ugovora i adresu da postavim svoju šifru, i piše tamo da će me poslije kontaktirati vezano za posao.
kako_kad

#31540 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by kako_kad »

el gancho wrote:
kako_kad wrote:108,131

108.000 testera??? :shock:

Mozes li mi reci jesi li dobio kakav link sa vise posla na e-mail nakon popunjavanja sporazuma? Citam tamo na CS-u napisao neki da je do sada dobio samo neke slike i njihov logo (mislim na Rainforest).

Kaze od sad idu oni Consumeraffairs preko tih linkova na e-mailu. Znacu li to da ce sada sve one njihove TW koje imaju na kraju onaj ''Done'' ići tih linkova?
nista za sad, ne znam sta je sa almirom, imal kod njega sta novo :), a potpisii i ti nda :D
kako_kad

#31541 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by kako_kad »

almir90 wrote:Dobio sam prvi email sa ugovorom koji treba potpisati i poslati, u drugom emailu sam dobio potvrdu potpisanog ugovora i adresu da postavim svoju šifru, i piše tamo da će me poslije kontaktirati vezano za posao.
to isto sam i ja dobio
AbelNR

#31542 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by AbelNR »

jeli iko potpisao ovo, sta li ovo sve znaci...neke informacije???'
relativno84

#31544 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by relativno84 »

Koliko panike na temi :? Ne moraju svi raditi TW, ima i drugih taskova :D
Ko hoce da radi, mora po njihovim pravilima i to je to, vrlo jednostavno.
:pusi2:
almir90

#31545 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by almir90 »

Ezele šta se s tobom, jesi li i ti prijavio se?
begsoon1510

#31546 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by begsoon1510 »

relativno84 wrote:Koliko panike na temi :? Ne moraju svi raditi TW, ima i drugih taskova :D
a šta ćemo sa ''YES,NO,YES,YES,YES,DONE?''
almir90

#31547 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by almir90 »

.........
Last edited by almir90 on 21/11/2016 10:02, edited 1 time in total.
relativno84

#31548 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by relativno84 »

begsoon1510 wrote:
relativno84 wrote:Koliko panike na temi :? Ne moraju svi raditi TW, ima i drugih taskova :D
a šta ćemo sa ''YES,NO,YES,YES,YES,DONE?''
Uvijek ima bar jedno NO :oops:
begsoon1510

#31549 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by begsoon1510 »

almir90 wrote:Ezele šta se s tobom, jesi li i ti prijavio se?
Nisam,ne treba žuriti.Polahko,tamam je vikend ionako nema posla..
AbelNR

#31550 Re: Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Post by AbelNR »

begsoon1510 wrote:
almir90 wrote:Ezele šta se s tobom, jesi li i ti prijavio se?
Nisam,ne treba žuriti.Polahko,tamam je vikend ionako nema posla..
i ja sam za tu opciju haha
Post Reply