Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ponasanje Rusije je sasvim racionalno u datoj situaciji.
NATO se sve dalje siri prema istoku i to jeste jedan oblik agresije.
Medjutim ne treba zaboraviti da Rusija jeste neprijatelj zapada. "Pokret nesvrstanih" je bio nekada davno. Danas toga vise nema.
Na zalost je neminovno zauzeti stranu. Nije slucajno to da su sve zemlje bivseg sovjetskog saveza bjezale od Rusije glavom bez obzira.
Jednostavno. nije im bilo dobro.
Ionako za deceniju-dvije cemo imati vece probleme od Ruske prijetnje.
Slusaj momcino, te podvale ostavi za nekog drugog.
Slušaj ti momčino. Ostavi se propagande.
Crno na bijelo, Putin uopšte ne priznaje da Ukrajinci postoje, da ukrajinska država ima pravo na postojanje.
O kakvim onda bajkama pričaš da je ovo nešto oko prava Rusa u Ukrajini? Nešto si ti pomiješao.
Znam da je Putin nešto bulaznio oko Ukrajine, ali ako je istina da smatra da Ukrajina nema pravo na postojanje onda nije ništa drugačiji od iranskih mula i terorističke ideologije ISIL-a.
llull wrote: ↑15/02/2022 11:35
Idemo nova tura izmisljotina... Cuj ne proznaje... Pa sa kim onda ispade verga, sa drugim rusima. Hahahaha
Pročitaj dobro njegove izjave. Ne zalijeći se bezveze.
Tvrditi nakon svega ovoga da je ovo nešto oko prava Rusa u Ukrajini, a to je spomenuto, ima istu težinu kao i kad je Hitler Poljsku napao da zaštiti prava Nijemaca u Poljskoj.
Ne razgovaras sa onima koje ne priznajes. Mani me svoje zatucanosti jasno se zna kako funcionisu medjunarodni odnosi. Pusti to tvoje izvlacenje iz konteksta.
Ja ne branim Ruse, cak naprotiv ali brate lazes previse
llull wrote: ↑15/02/2022 11:42
Ne razgovaras sa onima koje ne priznajes. Mani me svoje zatucanosti jasno se zna kako funcionisu medjunarodni odnosi. Pusti to tvoje izvlacenje iz konteksta.
Ja ne branim Ruse, cak naprotiv ali brate lazes previse
Razgovara zato što mora da razgovara.
Jasno je pisao da je Ukrajina sovjetski neprirodni koncept, i da su Rusi i Ukrajinci (i Bjelorusi) jedan narod.
Šta tu ima biti nejasno? Baš kao što srpski fašista tvrdi da su Srbi, Crnogorci i Makedonci jedan narod, i da su granice administrativne.
daddy-kool wrote: ↑15/02/2022 10:49
Kako se god okrene, Rusi su već izgubili medijsku bitku.
Ako se ništa ne desi onda će zapad likovati kako su ih uspješno razotkrili i odvratili, prepali ih sankcijama, a Ukrajina će biti ohrabrena da nastavi putem uključivanja u zapadne alijanse. Ako Rusi napadnu, biće prokazani kao lažovi, nesposobni da sakriju planove o invaziji, izvršioci brutalne agresije, glavni faktor nestabilnosti u Evropi.
Ne bih se slozio. Zanimljivo je razlicito vidjenje javnosti i vodecih medija na zapadu u ovoj situaciji. Koliko primjecujem dok mediji pumpaju strah od ruske invazije najveci broj obicnih ljudi dozivljava ovu situaciju kao prelamanje americkih interesa preko vlastitih ledja. Evropljanin je pragmatican i vise ga zanima cijena plina (samo grijanje je poskupilo duplo u odnosu na isti period prosle godine) nego ulazak Ukrajine u NATO. Ogromna vecina komentara ovdje osudjuje americki i britanski pristup ovoj krizi. Ljudi su izmoreni korona mjerama, poskupljenjima i losom ekonomskom situacijom i ne vide da bi rat u Ukrajini ikome donio ista dobro, osim Amerima.
daddy-kool wrote: ↑15/02/2022 10:49
Kako se god okrene, Rusi su već izgubili medijsku bitku.
Ako se ništa ne desi onda će zapad likovati kako su ih uspješno razotkrili i odvratili, prepali ih sankcijama, a Ukrajina će biti ohrabrena da nastavi putem uključivanja u zapadne alijanse. Ako Rusi napadnu, biće prokazani kao lažovi, nesposobni da sakriju planove o invaziji, izvršioci brutalne agresije, glavni faktor nestabilnosti u Evropi.
Ne bih se slozio. Zanimljivo je razlicito vidjenje javnosti i vodecih medija na zapadu u ovoj situaciji. Koliko primjecujem dok mediji pumpaju strah od ruske invazije najveci broj obicnih ljudi dozivljava ovu situaciju kao prelamanje americkih interesa preko vlastitih ledja. Evropljanin je pragmatican i vise ga zanima cijena plina (samo grijanje je poskupilo duplo u odnosu na isti period prosle godine) nego ulazak Ukrajine u NATO. Ogromna vecina komentara ovdje osudjuje americki i britanski pristup ovoj krizi. Ljudi su izmoreni korona mjerama, poskupljenjima i losom ekonomskom situacijom i ne vide da bi rat u Ukrajini ikome donio ista dobro, osim Amerima.
Evropljanin je bio pragmatičan i 30tih godina prošlog vijeka.
Pa naravno da rat u Ukrajini ne bi nikom ništa dobro donio.
Vrlo je lako. Povuci vojsku u kasarne, jer apsolutno nikakvu prijetnju Rusija nema na svojim granicama.
Da je ovo samo pitanje rata i mira u Ukrajini, lako se to rješava. Nego Kokošar koristi sve ovo da razgovara o dosta drugih stvari. Niko drugi to ne koristi kao on.
nosara wrote: ↑15/02/2022 11:57
Plin tek ide gore, ovo je bez rabata, socijalna cijena.
Mislim da neće ići gore, jer izlazimo iz zimskog perioda kad je energetski pritisak najveći.
Ali ako se ne rješe neka pitanja, pred sledeću zimu biće još gora situacija.
Slažem se ali to će samo ubrzati neke procese pronalska alternative i novih tehnologija
Kao na primjer?
Recimo plin iz Irana (neko je ranije pisao o tome) plin iz Azerbejđana, već sam postavljao www.iter.org, eksperimentalni reaktor je već završen i rade pripreme