Nemoj sada mijesati babe i zabe, ti jesi uzp-ovac, kao i vecina bosanskih katolika. Najradije bi svjedocili nestanku bih. Kulin je ipak na drugaciji nacin gledao na bih.Humljanin wrote:Streptokok wrote:Jos samo ocekujem da guznici lansiraju mudrost po kojoj je i kulin uzp zlocinac.mirza_15 wrote:Povelja Kulina bana je dokaz drzavnosti BiH. Ne postoji nesto kao "krscanski identitet BiH". Da ne ulazimo sada u pricu o bogumilima, papama, bilinom polju, prisilama i slobodnim izborima, cinjenica je da BiH ima hiljadugodisnju tradiciju i da pripada ljudima koji zive u njoj kako god se oni izjasnjavali o svojoj vjeroispovjesti u proslosti, sadasnjosti i buducnosti. Vjera svakako nije stvar tradicije nego ubjedjenja pa je prica o "krcanskom identitetu BiH" zestok promasaj.
Meni nije jasna ovolika kuknjava o nekakvim pravima i majorizaciji hrvata u BiH. Ni po kakvoj logici hrvati u BiH ne bi trebali imati veca prava od srba u Hrvatskoj. Samo gola sila i omjer snaga na terenu je dovela do toga da su srbi u Hrvatskoj gradjani drugog reda, a Hrvati u BiH konstitutivni sa mogucnoscu da blokiraju svaki proces u drzavi. Ja da sam na mjestu bosanskih politicara, na svako kukanje iz Hrvatske bih odgovorio "sve sto vi date srbima u Hrvatskoj dobit ce i hrvati u BiH."
Pa evo tvoj kolega je prije par stranica vezao početak Isusove molitve sa UZP.
Pa sam mu zalijepio početak Povelje Kulina Bana.
Ako je Kulinova vjera i povelja UZP. Onda sam i ja![]()
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Streptokok
#31501 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Humljanin
#31502 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BHCluster wrote:Ja se drzim ovozemaljskog zakona i glasam prema istim.Humljanin wrote: Ja ga ne izabrah nijednom sebi.Kažu da svatko bira po sebi, a i odgovara za svoj izbor.
Meni je simpatično kad promislim kako će to izgledati kad neki vjernik muskiman dođe na sudnjem danu pred Boga a ovaj ga upita: Deder mi reci kako si ti ono mogo na izborima glas dati alkoholičaru i kjafiru? Kako se to uklapa u islam?![]()
![]()
To mi je komedija Bosne i Hercegovine.![]()
Za malo pakosti prema "aname tojizim tamo" spremno pogazit sva svija vjerovanja i stavove
A sad sto tebi to ne ogovara i moras ponizavati osobe koje postuju Zakone ove drzave samo pokazuje tvoj sovinizam, vjersku netrpelivost a valjda se to sve uklapa u verziju Svetog Jevanđelja kod nositelja europskih vrijednosti.Član V
Predsjedništvo
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka, jednog Hrvata, koji se biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske.
1. Izbor i trajanje mandata
a) Članovi Predsjedništva biraju se neposredno u svakom entitetu (tako da svaki glasač glasa za popunjavanje jednog mjesta u Predsjedništvu), u skladu sa izbornim zakonom koji donosi Parlamentarna skupština.
A gledaj... može čovjek nekada poštivati zemaljske zakone a u isto vrijeme i grubo prekršiti ljudske pa i Božije.
Nekada su zakoni dozvoljavali držanje robova, ubijanje robova, ubijanje žena...i slično.
Danas ti zakon dozvoljava abortus, alkohol, homoseksualne brakove, rastavu braka...itd pa svejedno neznam koliko je to po islamu.
Puno su uvredljive naravi.
Ako ja kažem da mi je smiješno kako osoba u isto vrijeme može zagovarati šerijat, pozivati se na Allaha dok drugome gleda kako može napakostiti, što je tu ponižavanje?
Ako ja ukažem da je meni perverzno i bolesno da jedan uvjereni musliman izađe na izbore da glasa za jednog protivnika islama i ništicu od čovjeka samo i isključivo da bi napakostio svom susjedu, šta je tu vrijeđanje muslimana?
Musliman koji glasa za alkoholičara i bahatog neradnika koji je na budžetu od kad zna za sebe , samo da napravi zlo susjedu , kakav je to vjernik?
Zar nije smiješan zamišljeni dijalog (vrlo vrlo moguć) izeđu Boga i BH muslimana na sudnjem danu, kada bi došlo pitanje kako jedan iskreni vjernik može glas dati ološu od čovjeka samo da komšiji zlo načini?
Meni je ovo urnebesno
Vi još u uvijek mislite da će alkos nešto bitno naštetiti Hrvatima
Ne kontate da je ista situacija u državi tko god bio na vlasti.
Meni savršeno svejedno tko će sljedećih 4 godine ubirat državne pare. Isto će biti i apsolutno se ništa promijenit neće.
Niti je Ž.K. išta učinio kada je bio na vlasti, niti je ovaj poslje njega išta učinio. Oni se kolju za svoje pozicije.
Volio bi sa Bošnjačke (ili muslimanske) strane čuti razlike između ta dva mandata.
Niti je Ž.K. ojačao BiH, a niti ju je Čović imalo oslabio
Sve je isto ko i lani...i tako već 20 godina..
Zato je jedino vrijedno praćenja u ovoj BH šizofrenoj situaciji, ponašanje naroda , i za koliko je malo spreman netko prodat sva svoja uvjerenja.
- moa
#31503 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Evo ja kao Bosnjak dat cu svoj glas Covicu.Humljanin wrote:BHCluster wrote:Ja se drzim ovozemaljskog zakona i glasam prema istim.Humljanin wrote: Ja ga ne izabrah nijednom sebi.Kažu da svatko bira po sebi, a i odgovara za svoj izbor.
Meni je simpatično kad promislim kako će to izgledati kad neki vjernik muskiman dođe na sudnjem danu pred Boga a ovaj ga upita: Deder mi reci kako si ti ono mogo na izborima glas dati alkoholičaru i kjafiru? Kako se to uklapa u islam?![]()
![]()
To mi je komedija Bosne i Hercegovine.![]()
Za malo pakosti prema "aname tojizim tamo" spremno pogazit sva svija vjerovanja i stavove
A sad sto tebi to ne ogovara i moras ponizavati osobe koje postuju Zakone ove drzave samo pokazuje tvoj sovinizam, vjersku netrpelivost a valjda se to sve uklapa u verziju Svetog Jevanđelja kod nositelja europskih vrijednosti.Član V
Predsjedništvo
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine se sastoji od tri člana: jednog Bošnjaka, jednog Hrvata, koji se biraju neposredno sa teritorije Federacije, i jednog Srbina, koji se bira neposredno sa teritorije Republike Srpske.
1. Izbor i trajanje mandata
a) Članovi Predsjedništva biraju se neposredno u svakom entitetu (tako da svaki glasač glasa za popunjavanje jednog mjesta u Predsjedništvu), u skladu sa izbornim zakonom koji donosi Parlamentarna skupština.
A gledaj... može čovjek nekada poštivati zemaljske zakone a u isto vrijeme i grubo prekršiti ljudske pa i Božije.![]()
Nekada su zakoni dozvoljavali držanje robova, ubijanje robova, ubijanje žena...i slično.
Danas ti zakon dozvoljava abortus, alkohol, homoseksualne brakove, rastavu braka...itd pa svejedno neznam koliko je to po islamu.
Puno su uvredljive naravi.![]()
Ako ja kažem da mi je smiješno kako osoba u isto vrijeme može zagovarati šerijat, pozivati se na Allaha dok drugome gleda kako može napakostiti, što je tu ponižavanje?
Ako ja ukažem da je meni perverzno i bolesno da jedan uvjereni musliman izađe na izbore da glasa za jednog protivnika islama i ništicu od čovjeka samo i isključivo da bi napakostio svom susjedu, šta je tu vrijeđanje muslimana?
Musliman koji glasa za alkoholičara i bahatog neradnika koji je na budžetu od kad zna za sebe , samo da napravi zlo susjedu , kakav je to vjernik?
Zar nije smiješan zamišljeni dijalog (vrlo vrlo moguć) izeđu Boga i BH muslimana na sudnjem danu, kada bi došlo pitanje kako jedan iskreni vjernik može glas dati ološu od čovjeka samo da komšiji zlo načini?
Meni je ovo urnebesno
Vi još u uvijek mislite da će alkos nešto bitno naštetiti Hrvatima
Ne kontate da je ista situacija u državi tko god bio na vlasti.
Meni savršeno svejedno tko će sljedećih 4 godine ubirat državne pare. Isto će biti i apsolutno se ništa promijenit neće.
Niti je Ž.K. išta učinio kada je bio na vlasti, niti je ovaj poslje njega išta učinio. Oni se kolju za svoje pozicije.
Volio bi sa Bošnjačke (ili muslimanske) strane čuti razlike između ta dva mandata.
Niti je Ž.K. ojačao BiH, a niti ju je Čović imalo oslabio
Sve je isto ko i lani...i tako već 20 godina..
Zato je jedino vrijedno praćenja u ovoj BH šizofrenoj situaciji, ponašanje naroda , i za koliko je malo spreman netko prodat sva svoja uvjerenja.
- Humljanin
#31504 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Streptokok wrote:Nemoj sada mijesati babe i zabe, ti jesi uzp-ovac, kao i vecina bosanskih katolika. Najradije bi svjedocili nestanku bih. Kulin je ipak na drugaciji nacin gledao na bih.Humljanin wrote:Streptokok wrote: Jos samo ocekujem da guznici lansiraju mudrost po kojoj je i kulin uzp zlocinac.
Pa evo tvoj kolega je prije par stranica vezao početak Isusove molitve sa UZP.
Pa sam mu zalijepio početak Povelje Kulina Bana.
Ako je Kulinova vjera i povelja UZP. Onda sam i ja![]()
Kulin ban je bio katolik, ja sam isto katolik. Ako je većina katolika UZP, onda smo i Kulin Ban i ja kao katolici UZPovci.
Meni ne smeta biti u njegovom društvu
- Humljanin
#31505 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
MaxPayne wrote:nema problema,zato ću ti njega izglasati da se ne zabrinešHumljanin wrote: Ja ga ne izabrah nijednom sebi.Kažu da svatko bira po sebi, a i odgovara za svoj izbor.
a vidi majorizacije neću ti ni biti odgovoran za taj izbor
Duša dedina, naravno da si odgovoran za svoj izbor. Ako nisi pred zemaljskim sudovima, jesi pred onim Vječnim Božanskim.
Jes mene briga za koga ćeš ti glasati, to je tvoja stvar. Ali nemoj se meni pravdati i svoju savijest prati
- escobar__
#31506 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
^^ Zar nije točno 'glasovati', a ne 'glasati'? Čemu uporaba tih džihadističkih termina?
- MaxPayne
#31507 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To Ćirilo ima nekog kredita kod boga?Pod stijenu ćeš ti uskoro ponovo 
- Humljanin
#31508 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Što meni to govoriš? To je tvoja stvar. Ako ti vjera i uvjerenja dozvoljavaju takvo što , bujrummoa wrote:
Evo ja kao Bosnjak dat cu svoj glas Covicu.
- Humljanin
#31509 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Oba izraza su točna u hrvatskom jeziku. Upitaj Bošnjake koji žive u RH ako mi ne vjeruješ, ima ih dosta na forumuescobar__ wrote:^^ Zar nije točno 'glasovati', a ne 'glasati'? Čemu uporaba tih džihadističkih termina?
-
Novak20
#31510 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne znam zašto Hrvate nazivaš bosanskim katolicima osim ako nemaš silnu želju da ih provociraš ili vratiš u nekadašnja vremena. Za UZP su pojedini Hrvati osuđeni, a tvojom presudom da je većina Hrvata UZP obriši usta.Streptokok wrote: Nemoj sada mijesati babe i zabe, ti jesi uzp-ovac, kao i vecina bosanskih katolika. Najradije bi svjedocili nestanku bih. Kulin je ipak na drugaciji nacin gledao na bih.
Hrvatski književnik i putopisac Matija Mažuranić o svojim iskustvima tokom boravka u Bosni i Hercegovini 1839. i 1840. godine napisao je djelo ‘Pogled u Bosnu, ili kratak put u onu krajinu’. Donosimo vam posebno zanimljiv dio u kojem autor opisuje društvene odnose koji vladaju između etničkih i vjerskih grupa u BiH
“Krstjani i Turci mrze se strašno među sobom: nu neka bi i to bilo, samo da se Krstajni jedne i druge izpovedi malo bolje gledaju. Nego premda su i po krvi i po svetoj veri prava rođena bratja, ipak se mrze, kao da nikakove svojbine neima među njimi. Turci zovu svakog Krstjanina Vlahom, a Vlasi među sobom jedan zove drugoga Šokcem; a on njega Šiakom: a ipak bi mogli znati, da im neće biti sreće, ni napredka, dok god se ova sramotna imena nezametnu. U Bosni se Krstjani nesmiu zvati Bošnjaci: kad se reče Bošnjaci: onda Muhamedovci samo sebe razumiu, a Krstjani su samo raja Bošnjačka a drugčije Vlasi; Bošnjaci i Osmanlije prem da su Muhamedovci i jedan i drugi, opet se mrze strašno kao prava nebratja. – Bošnjak mrzi na Osmanliu, jerbo kaže, da neima pod nebom gadniega čoveka od Osmanlie, a Osmanlia kaže, da su Bošnjaci poturice, i da su gori od đaura, zato da jih treba davit i gaziti, nek se boje poturice, i nek znadu, tko jim zapoveda. I od tuda dolazi, da se Bošnjaci boje Osmanliah, kao i Krstjani od Bošnjakah Turakah.”
- Streptokok
#31511 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Katolik, kurca graha.Humljanin wrote:[
Kulin ban je bio katolik, ja sam isto katolik. Ako je većina katolika UZP, onda smo i Kulin Ban i ja kao katolici UZPovci.
Meni ne smeta biti u njegovom društvu
- vatrogasac
#31512 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I ja ću i to ni zbog čega drugog nego samo da dokažem komšijama i susjedima da nisam džihatlija jer mi stalno spočitavaju Islamsku deklaraciju i ISIL.Humljanin wrote:Što meni to govoriš? To je tvoja stvar. Ako ti vjera i uvjerenja dozvoljavaju takvo što , bujrummoa wrote:
Evo ja kao Bosnjak dat cu svoj glas Covicu.
- Streptokok
#31513 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pojedini katolici nisu mogli sami provesti uzp. Primjera radi, poglavnik vam je drzao logor a svi ga i danas pofrzavate. Podrzavate i hb, zlocinacki poduhvat. Iz navedenog se sam zakljucak namece.Novak20 wrote:[
Ne znam zašto Hrvate nazivaš bosanskim katolicima osim ako nemaš silnu želju da ih provociraš ili vratiš u nekadašnja vremena. Za UZP su pojedini Hrvati osuđeni, a tvojom presudom da je većina Hrvata UZP obriši usta.
Glede hrvata, kakve ti tacno veze imas sa hrvatskom?
- vatrogasac
#31514 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ćuti more, i Severina radi što Crkva brani, 33 Očenaša na spomen Isusova života i pet Zdravomarija i eno je k'o djevica.Humljanin wrote: Ja zaboravio da u šerijatu nema pitanja. Moja krivnja
- Humljanin
#31515 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
vatrogasac wrote:I ja ću i to ni zbog čega drugog nego samo da dokažem komšijama i susjedima da nisam džihatlija jer mi stalno spočitavaju Islamsku deklaraciju i ISIL.Humljanin wrote:Što meni to govoriš? To je tvoja stvar. Ako ti vjera i uvjerenja dozvoljavaju takvo što , bujrummoa wrote:
Evo ja kao Bosnjak dat cu svoj glas Covicu.Hem je čovjek kršteni Hrvat, hem se ne trijezni. Ne možeš naći boljeg,a da mi Ustav omogućava.
Simpatična mi je potreba da se javno pravda za koga će se glasati. Ima nešto u podsvijesti ljudskoj što ne da mira...ehh
- Humljanin
#31516 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
vatrogasac wrote:Ćuti more, i Severina radi što Crkva brani, 33 Očenaša na spomen Isusova života i pet Zdravomarija i eno je k'o djevica.Humljanin wrote: Ja zaboravio da u šerijatu nema pitanja. Moja krivnja
Izgleda da ovdje imamo i poslanika u rangu Erdogana koji čita srca i duše ljudi pa ovako odoka se može postaviti u Božiju ulogu sudeći tko je djevica a tko nije.
Nisam znao da je i to u islamu dopušteno?
- vatrogasac
#31517 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Stalno nam namećete to kako ste predziće kršćanstva i kao takvi štitite Evropu od nas novoosmanlija koji bi da treći puta opsjednu Beč i tamo naprave džamiju.Humljanin wrote: Simpatična mi je potreba da se javno pravda za koga će se glasati. Ima nešto u podsvijesti ljudskoj što ne da mira...ehh
- Humljanin
#31518 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tko ti to nameće?vatrogasac wrote:Stalno nam namećete to kako ste predziće kršćanstva i kao takvi štitite Evropu od nas novoosmanlija koji bi da treći puta opsjednu Beč i tamo naprave džamiju.Humljanin wrote: Simpatična mi je potreba da se javno pravda za koga će se glasati. Ima nešto u podsvijesti ljudskoj što ne da mira...ehh
-
Novak20
#31519 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Koji poglavnik ? Za šta je osuđen ? Eno Zubaka i drugih iz vlade HB, jesu li osuđeni za UZP ? Svoje zaključke ostavi za sebe i pusti katolike na miru.Streptokok wrote:Pojedini katolici nisu mogli sami provesti uzp. Primjera radi, poglavnik vam je drzao logor a svi ga i danas pofrzavate. Podrzavate i hb, zlocinacki poduhvat. Iz navedenog se sam zakljucak namece.Novak20 wrote:[
Ne znam zašto Hrvate nazivaš bosanskim katolicima osim ako nemaš silnu želju da ih provociraš ili vratiš u nekadašnja vremena. Za UZP su pojedini Hrvati osuđeni, a tvojom presudom da je većina Hrvata UZP obriši usta.
Glede hrvata, kakve ti tacno veze imas sa hrvatskom?
Zaboli te kakve ja veze imam sa Hrvatskom. Odoh gledati utakmicu.
- Streptokok
#31520 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ja po noci ne mogu da spavam jer imam strasne vjetrove. Molim vas doktore, da li to ima veze sto glasam za zk?Humljanin wrote:[
Simpatična mi je potreba da se javno pravda za koga će se glasati. Ima nešto u podsvijesti ljudskoj što ne da mira...ehh
- Streptokok
#31521 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nista me ne boli, samo imam vjetrove. No konsultovao sam doktora i mislim da smo na pravom putu da nađemo uzrok.Novak20 wrote:[quot
Zaboli te kakve ja veze imam sa Hrvatskom. Odoh gledati utakmicu.
- Point.
#31522 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zašto lažeš i petljaš kao ker? Zašto? Kao prvo lažeš za komentare za ovu jadnu ženu a drugo, koliki mentalni kepec moraš biti, da ne vidiš da te loži ko kandilo?Humljanin wrote:Tako je!!!! Živila građanska i demokratska BiH sa šerijatskim uređenjem!vatrogasac wrote:Humljanin wrote:
Najbolje izbrisat i dijelove Povelje Kulina Bana koji svjedoče o kršćanskoj povijesti i identitetu Bosne...
OH WAIT !!
https://m.vecernji.ba/u-ime-oca-i-sina- ... ark-455101
To je sada prošlost koju treba poštovati, ali ne možemo zaustaviti trendove i javni diskurs o prednostima šeriata. Valja nama naprijed.![]()
Prednosti šerijata se vide i na temi u kojoj je brat izudarao sestru a većina se okomila na jadnu ženu jer ga nije pitala šta smije graditi na svojoj zemlji sa svojim novcem.
A kažu da je zaslužila jer ga je VJEROJATNO isprovocirala dugim jezikom.
Ima li još kakvih prednosti za koje neznamo?
Samo da upitam još jednom kako se građanin Željko K. (ateist i alkos) uklapa u šerijat?
- Humljanin
#31523 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Proradila dobra ćud? Lijepo se izražavaš, moram priznatiPoint. wrote:Zašto lažeš i petljaš kao ker? Zašto? Kao prvo lažeš za komentare za ovu jadnu ženu a drugo, koliki mentalni kepec moraš biti, da ne vidiš da te loži ko kandilo?Humljanin wrote:Tako je!!!! Živila građanska i demokratska BiH sa šerijatskim uređenjem!vatrogasac wrote:
To je sada prošlost koju treba poštovati, ali ne možemo zaustaviti trendove i javni diskurs o prednostima šeriata. Valja nama naprijed.![]()
Prednosti šerijata se vide i na temi u kojoj je brat izudarao sestru a većina se okomila na jadnu ženu jer ga nije pitala šta smije graditi na svojoj zemlji sa svojim novcem.
A kažu da je zaslužila jer ga je VJEROJATNO isprovocirala dugim jezikom.
Ima li još kakvih prednosti za koje neznamo?
Samo da upitam još jednom kako se građanin Željko K. (ateist i alkos) uklapa u šerijat?
Ako ja lažem, mogu drugi otići i provjeriti na temi koliko je ljudi na ovaj ili onaj način opravdavalo mlaćenje starije žene od strane njenog brata. Možda je i tebi to prihvatljivo ako žena ne šuti pred muškarcem?
A tko koga loži nisam siguran.
- tandmand
#31524 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sasvim je LEGITIMNO da građani bilo koje etničke pripadnosti glasaju za čovjeka bilo koje etničke pripadnosti, ukoliko smatraju da će on donijeti boljitak njemu osobno, tako svima drugima građanima, društvu općenito i državi. Bilo bi sasvim glupo da neko svjesno glasa protiv prevenstveno vlastitog interesa i samoga sebe ograđuje aparthjedskom žicom. Takvo glasanje je na kraju krajeva i LEGALNO, tj. zakonito kao i u većini demokratskih zemalja u svijetu. Od HDZ se osim retoričke pružene ruke pomirenja ne nudi ništa drugo, osim pauze u antibošnjačkoj politici do oktobra. Nikakav konkretan potez, npr. da Čović kaže - eto hajde da potpišemo do izbora taj sporazum sa Islamskom zajednicom. Samo isprazna riječ tkzv. "pomirenje" ili "relaksacija".moa wrote:Ja kao Bosnjak dajem glas Covicu jer ima odlican plan i program razvoja BiH. EU integracije, NATO, kantonalizacija Drzave BiH, ukidanje dvije skole pod jednim krovom...
- mO k3
#31525 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Kako lahko padaju maske
@humljanin to sto si katolik nikoga nije briga a i zaboli nas ona stvar da ti bude jasno