kluz franjo wrote:Čisto da poredamo.Saka wrote: Tražio, uzeo pa vratio navodno. Ok, svejedno, ostaje činjenica da je sam čin traženja nečeg što je nemoralno i protiv svih načela za koje se NS deklarativno zalaže je dovoljno da ne sjedi ne 10 nego nijedan Haverić niti sličan “gospodin”, ne ulazeČi u moralnost i zakonitost čina.
Po zvaničnom prestanku mandata (negdje u Nov. '14.), prof. Haverić je pravovremeno od Skupštine KS TRAŽIO da mu izdaju rješenje o prestanku profesionalnog zastupničkog angažmana, kako bi se bez odlaganja i dodatnih troškova po budžet vratio u radni odnos profesora na matičnom fakultetu.
Zahvaljujući "revnosnim" skupštinskim službama i komisijama, prof. Haverić ne dobija traženu i potrebnu radnu dokumentaciju.
Dakle ne zbog svoje "nemoralne gramzivosti", već zbog aljkavosti i nemarnosti službenika podnosi zahtjev za nastavak uplaćivanja pio i zdravstvenog do momenta dobijanja traženog rješenja.
Toliko o "nemoralu" .
Čim se pojavila informacija o "bijelom hljebu", Naša stranka je reagovala sa zvaničnim saopštenjem/objašnjenjem. Čak je i ovdje na forumu, tada forumaš @pk iznio i stav stranačkih organa, ali i lični stav po tom pitanju.
Toliko o "nereagovanju" ili "ignorisanju" javnosti u ovom slučaju.
Stavljanje moralnog znaka jednakosti između prof. Haverića i nekih drugih profesora, koji su po prestanku funkcije odmah zatražili tzv. "bijeli hljeb" za čitav zakonski period, a istovremeno po ugovoru o djelu predavali i naplaćivali na fakultetima je u najmanju ruku bezobrazluk.
Pored trenutnih nosioca listi, koji su duže vremena naplaćivali "bijeli hljeb", nego što su bili na funkciji, čije stranke i simpatizeri nikada i nikakvu reakciju po tom pitanju nisu imali, neki se ovdje uhvatili "moralnosti" gospodina Haverića, "naknadne" stranačke pameti i "licemjerstva" nekih forumaša...
"Naknadna" pamet barem svjedoči o postojanju iste. Između ljudi sa pameti (pa makar i naknadna bila) i ljudi bez i takve pameti, biram ove prve
Kao što već rekoh, Naša stranka ima dovoljno poteza koji se mogu u objektivnoj i kvalitetnoj diskusiji kritizirati. Ali zdrava diskusija izgleda nije poenta. Poenta je "zamagliti" nečije tone i tone hljeba...
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#31501 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Saka
#31502 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jeste li vi pročitali uopšte šta sam ja ranije napisao? Naravno da nisu isti, nigdje ja nisam stavio znak jednakosti. Ali ako se boriš protiv nečega moraš sopstvenim primjerom pokazati. Ne smiješ ni jedan mjesec to tražiti jer gubiš kredibilitet. Dakle, mogao je sam uplatiti PIO, mogla mu je stranka uplatiti, mogao je tražiti donacije, humanitarnu, ali bijeli hljeb nije smio tražiti. Reakcije jeste bilo, mislim da je PK baš meni ovdje odgovorio, ali ne znači da sam zadovoljan odgovorom, iako sam zahvalan na istom. Za ove druge slučajeve nisam vidio reakciju. Za mene je priča tu završena, nije mi cilj ni da izjednačavam ni poredim niti da relativizujem kriminal/nemoral drugih. Ja gledam šta rade oni za koje glasam, a nisam se jednom opekao.kluz franjo wrote:Čisto da poredamo.Saka wrote: Tražio, uzeo pa vratio navodno. Ok, svejedno, ostaje činjenica da je sam čin traženja nečeg što je nemoralno i protiv svih načela za koje se NS deklarativno zalaže je dovoljno da ne sjedi ne 10 nego nijedan Haverić niti sličan “gospodin”, ne ulazeČi u moralnost i zakonitost čina.
Po zvaničnom prestanku mandata (negdje u Nov. '14.), prof. Haverić je pravovremeno od Skupštine KS TRAŽIO da mu izdaju rješenje o prestanku profesionalnog zastupničkog angažmana, kako bi se bez odlaganja i dodatnih troškova po budžet vratio u radni odnos profesora na matičnom fakultetu.
Zahvaljujući "revnosnim" skupštinskim službama i komisijama, prof. Haverić ne dobija traženu i potrebnu radnu dokumentaciju.
Dakle ne zbog svoje "nemoralne gramzivosti", već zbog aljkavosti i nemarnosti službenika podnosi zahtjev za nastavak uplaćivanja pio i zdravstvenog do momenta dobijanja traženog rješenja.
Toliko o "nemoralu" .
Čim se pojavila informacija o "bijelom hljebu", Naša stranka je reagovala sa zvaničnim saopštenjem/objašnjenjem. Čak je i ovdje na forumu, tada forumaš @pk iznio i stav stranačkih organa, ali i lični stav po tom pitanju.
Toliko o "nereagovanju" ili "ignorisanju" javnosti u ovom slučaju.
Stavljanje moralnog znaka jednakosti između prof. Haverića i nekih drugih profesora, koji su po prestanku funkcije odmah zatražili tzv. "bijeli hljeb" za čitav zakonski period, a istovremeno po ugovoru o djelu predavali i naplaćivali na fakultetima je u najmanju ruku bezobrazluk.
Pored trenutnih nosioca listi, koji su duže vremena naplaćivali "bijeli hljeb", nego što su bili na funkciji, čije stranke i simpatizeri nikada i nikakvu reakciju po tom pitanju nisu imali, neki se ovdje uhvatili "moralnosti" gospodina Haverića, "naknadne" stranačke pameti i "licemjerstva" nekih forumaša...
"Naknadna" pamet barem svjedoči o postojanju iste. Između ljudi sa pameti (pa makar i naknadna bila) i ljudi bez i takve pameti, biram ove prve
Kao što već rekoh, Naša stranka ima dovoljno poteza koji se mogu u objektivnoj i kvalitetnoj diskusiji kritizirati. Ali zdrava diskusija izgleda nije poenta. Poenta je "zamagliti" nečije tone i tone hljeba...
-
Haman2
#31503 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala ne trebaju mi nikakva saznanja o njoj. Stranka samo da se neki ljudi uhljebe.
-
kluz franjo
#31504 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Čitam detaljno, zato i reagujem.Saka wrote: Jeste li vi pročitali uopšte šta sam ja ranije napisao? Naravno da nisu isti, nigdje ja nisam stavio znak jednakosti. Ali ako se boriš protiv nečega moraš sopstvenim primjerom pokazati. Ne smiješ ni jedan mjesec to tražiti jer gubiš kredibilitet. Dakle, mogao je sam uplatiti PIO, mogla mu je stranka uplatiti, mogao je tražiti donacije, humanitarnu, ali bijeli hljeb nije smio tražiti. Reakcije jeste bilo, mislim da je PK baš meni ovdje odgovorio, ali ne znači da sam zadovoljan odgovorom, iako sam zahvalan na istom. Za ove druge slučajeve nisam vidio reakciju. Za mene je priča tu završena, nije mi cilj ni da izjednačavam ni poredim niti da relativizujem kriminal/nemoral drugih. Ja gledam šta rade oni za koje glasam, a nisam se jednom opekao.
Znači i dalje ste mišljenja da je Naša stranka tada morala iz članstva isključiti prof. Haverića?
-
Saka
#31505 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne, nisam nigdje to napisao. Ako je tačno da je vratio pare u budžet i to što više nije na listama je sasvim adekvatna reakcija u ovom slučaju.kluz franjo wrote:Čitam detaljno, zato i reagujem.Saka wrote: Jeste li vi pročitali uopšte šta sam ja ranije napisao? Naravno da nisu isti, nigdje ja nisam stavio znak jednakosti. Ali ako se boriš protiv nečega moraš sopstvenim primjerom pokazati. Ne smiješ ni jedan mjesec to tražiti jer gubiš kredibilitet. Dakle, mogao je sam uplatiti PIO, mogla mu je stranka uplatiti, mogao je tražiti donacije, humanitarnu, ali bijeli hljeb nije smio tražiti. Reakcije jeste bilo, mislim da je PK baš meni ovdje odgovorio, ali ne znači da sam zadovoljan odgovorom, iako sam zahvalan na istom. Za ove druge slučajeve nisam vidio reakciju. Za mene je priča tu završena, nije mi cilj ni da izjednačavam ni poredim niti da relativizujem kriminal/nemoral drugih. Ja gledam šta rade oni za koje glasam, a nisam se jednom opekao.
Znači i dalje ste mišljenja da je Naša stranka tada morala iz članstva isključiti prof. Haverića?
- kmirsad
#31506 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ooooo... hvala ti bože, konačno ušlo u glavu... pa što ga onda više spominjete... naravno da je tačno, ko bi se usudio da laže... a na listama ga definitivno nema, par puta sam detaljno pregledao liste na stranici CIK-a.
Šokiran sam što ga nema...
Izvini Pedja, ako čitaš ovo... prestrogo je to...
Ne mogu se zbog bezazlenih propusta tako oštro kažnjavati ovakvi pouzdani kadrovi.... slažem se da je pogriješio što je prihvatio... dali mu bjeli hljeb... za samo jedan mjesec..., stranka tražila da vrati pare... on odmah poslušao i vratio... đe je tu problem... nema štete...Izvini... al... meni je to prestrogo...kako god prokontam...
Onaj Suljagić uzeo 60 000 maraka za ležanje na leđima... i ne pada mu na pamet da išta vrati... niti njegovoj stranci pada na pamet da od njega traži da vrati otete pare...još mu botovi šire laži po mrežama i forumima...da ih je uplatio u humanitarnr svrhe... fol narodne kuhinje... Fuj...
Šokiran sam što ga nema...
Izvini Pedja, ako čitaš ovo... prestrogo je to...
Ne mogu se zbog bezazlenih propusta tako oštro kažnjavati ovakvi pouzdani kadrovi.... slažem se da je pogriješio što je prihvatio... dali mu bjeli hljeb... za samo jedan mjesec..., stranka tražila da vrati pare... on odmah poslušao i vratio... đe je tu problem... nema štete...Izvini... al... meni je to prestrogo...kako god prokontam...
Onaj Suljagić uzeo 60 000 maraka za ležanje na leđima... i ne pada mu na pamet da išta vrati... niti njegovoj stranci pada na pamet da od njega traži da vrati otete pare...još mu botovi šire laži po mrežama i forumima...da ih je uplatio u humanitarnr svrhe... fol narodne kuhinje... Fuj...
- kmirsad
#31507 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nešto kontam... pa se vratih na temu da napišem, dok nisam zaboravio...
Jebo te... kad bi ovakve oštre kriterije za formiranje kandidatskih listi... primjenjivali ovi iz SDA; SBB; HDZ; SNST; NiP, GS, DF, SDP... pa Bog te mazo... oni ne bi mogli sastaviti listu, ma šta listu...po liste, listić... ni za jedan kanton, ni za jedan nivo vlasti... ma ni za Predsjedništvo...
Na izborima bi bile liste samo Naše Stranke... i još bi mogli da im iznajme kadrova za neku kintu...Ovi imaju pare... al nemaju kadrove...eto ideje za finasiranje Naše kokuz stranke......
Jebo te... kad bi ovakve oštre kriterije za formiranje kandidatskih listi... primjenjivali ovi iz SDA; SBB; HDZ; SNST; NiP, GS, DF, SDP... pa Bog te mazo... oni ne bi mogli sastaviti listu, ma šta listu...po liste, listić... ni za jedan kanton, ni za jedan nivo vlasti... ma ni za Predsjedništvo...
Na izborima bi bile liste samo Naše Stranke... i još bi mogli da im iznajme kadrova za neku kintu...Ovi imaju pare... al nemaju kadrove...eto ideje za finasiranje Naše kokuz stranke......
-
Saka
#31508 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A što vi spominjete Šamardžiju na temi o NS?kmirsad wrote:pa što ga onda više spominjete...
Zar Šamardžija i iReuf nemaju posebnu temu?
- kmirsad
#31509 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja to dvojicu o kojoj govoriš nikada nisam ni spomenuo...
Ko su ta dvojica...

Ko su ta dvojica...
- kmirsad
#31510 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nego Evo riblja Čorba snimila novi hit... pjesmu posvečenu Našoj Stranci i Selimu Bešlagiću...
evo teksta... a ide i spot
Tek kad sam u pozne
godine zasao,
ja sam pravu ljubav
konacno pronasao.
Pa mi seset peta
sad nije smak sveta,
zbog tebe sam i mator
opet gladijator.
Kazi mi da krenem,
idem bilo kuda,
sagradicu novih
sedam svedskih cuda.
Ti si meni zemlja,
vatra, vazduh i voda,
ti si moja ljubav,
ropstvo i sloboda!
I pogresnim putem
ja sam krenuo,
da tebe nije,
ja bih uvenuo.
I sve sam poroke
potpuno ukinuo,
da tebe nije,
ja bih uginuo.
Kazi mi da krenem,
idem bilo kuda,
sagradicu novih
sedam svedskih cuda.
Ti si meni zemlja,
vatra, vazduh i voda,
ti si moja ljubav,
ropstvo i sloboda!
evo teksta... a ide i spot
Tek kad sam u pozne
godine zasao,
ja sam pravu ljubav
konacno pronasao.
Pa mi seset peta
sad nije smak sveta,
zbog tebe sam i mator
opet gladijator.
Kazi mi da krenem,
idem bilo kuda,
sagradicu novih
sedam svedskih cuda.
Ti si meni zemlja,
vatra, vazduh i voda,
ti si moja ljubav,
ropstvo i sloboda!
I pogresnim putem
ja sam krenuo,
da tebe nije,
ja bih uvenuo.
I sve sam poroke
potpuno ukinuo,
da tebe nije,
ja bih uginuo.
Kazi mi da krenem,
idem bilo kuda,
sagradicu novih
sedam svedskih cuda.
Ti si meni zemlja,
vatra, vazduh i voda,
ti si moja ljubav,
ropstvo i sloboda!
-
Hakiz
#31511 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ima li reakcija NS-a na današnje kršenje pravila službe policije na Ilidži? Da vidimo ako sutra NS dođe na vlast da li će nas policija tući i kada ih ne ugrožavamo fizički nego verbalno ih vrijeđamo i napadamo ili nas neće smjeti tući.
-
Novak20
#31512 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo podebljano jednostavno nije tačno. Imajući u vidu da je NS jedna od stranaka koja gura donošenje zakona o Izbornim jedinicama F BiH, vidi se da rade na zacrtanom programu u skladu sa političkom snagom koju realno imaju.NeDirajSirotinju wrote:Ja zamjeram Našoj stranci što im se kandidat za člana predsjedništva sastajao sa upravnicima logora, što glume političku korektnost oko srebreničkog cvijeta, što zastavu sa ljiljanima nazivaju ratnom, što su odustali od ideje građanske uređene države i zadovoljili se dejtonskom. Smiješno je napadati Našu stranku zbog nekog nepostojećeg lopovluka jer ljudi nisu lopovi, niti su pljačkali, namještali tendere, izvlačili novac preko kompanija na zapošljavanje invalida, a onda taj novac trošili na automobile, računarsku opremu, bicikle itd. Njihov jedini problem je ideološke prirode.
http://nasastranka.ba/bs/bolji-ustav/
POLITIKE NAŠE STRANKE | EVROPSKA BOSNA I HERCEGOVINA
BOLJI USTAV
Ukinut će se Predsjedništvo BiH (u skladu s Mišljenjem Venecijanske komisije CDL-AD [2005] 004, od 11. marta 2005), a šef države s protokolarnim ovlastima i dvogodišnjim mandatom birat će se u Parlamentu, gdje će se poslovnikom osigurati rotacija pripadnika „konstitutivnih naroda“ i Ostalih.
Izvršne ovlasti Predsjedništva prenijet će se na Vijeće ministara, koje će na taj način postati prava vlada koju će formirati skupštinska većina. Odredbe o etničkom sastavu vijeća (propisan broj Hrvata, Bošnjaka, Srba i Ostalih među ministrima) ostaju na snazi, ali se ne vezuju za entitetsku pripadnost, u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH o konstitutivnosti narodâ na cijelom teritoriju.
Ukinut će se domovi naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH i Parlamentu FBiH, čime će oba ova tijela postati jednodomne skupštine. Uvodi se minimalan broj pripadnika konstitutivnih naroda i Ostalih među poslanicima/zastupnicima.
U oba tijela odlučivat će se natpolovičnom većinom, osim u pitanjima od „vitalnog nacionalnog interesa“ za koja će promijenjeni Ustav zahtijevati kvalifikovanu većinu.
U tim pitanjima, poslanici/zastupnici koji pripadaju nekom konstitutivnom narodu ili Ostalima postaju klub tog naroda/klub Ostalih, bez obzira na stranačku pripadnost. Uslov za opstanak institucije „vitalnog nacionalnog interesa“ jest da spomenuta pitanja budu prethodno ustavno definirana. Krajnja instanca pravne zaštite u pitanjima od „vitalnog nacionalnog interesa“ postaje Ustavni sud BiH, u kome će do punopravnog članstva BiH u EU sjediti i strane sudije.
Uvest će se Vrhovni sud BiH, kao kasacioni sud i treća instanca u sudskom postupku.
Struktura zaposlenih u ministarstvima, javnim preduzećima i državnoj upravi na svim razinama odražavat će strukturu stanovništva, s pozitivnom diskriminacijom: onih kojih je procentualno najmanje u populaciji mora biti procentualno nešto malo više u javnim službama.
-
Hakiz
#31513 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zadovoljili su se dejstonskom. Onaj ko nije za dejtonsku državu, taj će raditi na ukidanju i entiteta i kantona. Onaj ko ostavlja kantone i entitete, taj se zadovoljava dejtonskom državom.Novak20 wrote:Ovo podebljano jednostavno nije tačno. Imajući u vidu da je NS jedna od stranaka koja gura donošenje zakona o Izbornim jedinicama F BiH, vidi se da rade na zacrtanom programu u skladu sa političkom snagom koju realno imaju.NeDirajSirotinju wrote:Ja zamjeram Našoj stranci što im se kandidat za člana predsjedništva sastajao sa upravnicima logora, što glume političku korektnost oko srebreničkog cvijeta, što zastavu sa ljiljanima nazivaju ratnom, što su odustali od ideje građanske uređene države i zadovoljili se dejtonskom. Smiješno je napadati Našu stranku zbog nekog nepostojećeg lopovluka jer ljudi nisu lopovi, niti su pljačkali, namještali tendere, izvlačili novac preko kompanija na zapošljavanje invalida, a onda taj novac trošili na automobile, računarsku opremu, bicikle itd. Njihov jedini problem je ideološke prirode.
http://nasastranka.ba/bs/bolji-ustav/POLITIKE NAŠE STRANKE | EVROPSKA BOSNA I HERCEGOVINA
BOLJI USTAV
Ukinut će se Predsjedništvo BiH (u skladu s Mišljenjem Venecijanske komisije CDL-AD [2005] 004, od 11. marta 2005), a šef države s protokolarnim ovlastima i dvogodišnjim mandatom birat će se u Parlamentu, gdje će se poslovnikom osigurati rotacija pripadnika „konstitutivnih naroda“ i Ostalih.
Izvršne ovlasti Predsjedništva prenijet će se na Vijeće ministara, koje će na taj način postati prava vlada koju će formirati skupštinska većina. Odredbe o etničkom sastavu vijeća (propisan broj Hrvata, Bošnjaka, Srba i Ostalih među ministrima) ostaju na snazi, ali se ne vezuju za entitetsku pripadnost, u skladu s odlukom Ustavnog suda BiH o konstitutivnosti narodâ na cijelom teritoriju.
Ukinut će se domovi naroda u Parlamentarnoj skupštini BiH i Parlamentu FBiH, čime će oba ova tijela postati jednodomne skupštine. Uvodi se minimalan broj pripadnika konstitutivnih naroda i Ostalih među poslanicima/zastupnicima.
U oba tijela odlučivat će se natpolovičnom većinom, osim u pitanjima od „vitalnog nacionalnog interesa“ za koja će promijenjeni Ustav zahtijevati kvalifikovanu većinu.
U tim pitanjima, poslanici/zastupnici koji pripadaju nekom konstitutivnom narodu ili Ostalima postaju klub tog naroda/klub Ostalih, bez obzira na stranačku pripadnost. Uslov za opstanak institucije „vitalnog nacionalnog interesa“ jest da spomenuta pitanja budu prethodno ustavno definirana. Krajnja instanca pravne zaštite u pitanjima od „vitalnog nacionalnog interesa“ postaje Ustavni sud BiH, u kome će do punopravnog članstva BiH u EU sjediti i strane sudije.
Uvest će se Vrhovni sud BiH, kao kasacioni sud i treća instanca u sudskom postupku.
Struktura zaposlenih u ministarstvima, javnim preduzećima i državnoj upravi na svim razinama odražavat će strukturu stanovništva, s pozitivnom diskriminacijom: onih kojih je procentualno najmanje u populaciji mora biti procentualno nešto malo više u javnim službama.
To je na primjer sttrateški cilj, i bilo bi lijepo znati da li bi NS u teroiskom slučaju apsolutne pobjede na izborima mijenjao Dejtonski mirovni sporazum i Ustav na način da se ukinu entiteti i kantni ili ne.
Ja smatram da je podjela na entitete rezultat privremene okupacije 49% teritorije BiH od onih koje su sudovi osudili kao učesnike u zločinima protiv čovječnosti, genocidu i udruženom zločinačkom poduhvatu. I zato ni jedna stranka koja nije strateški opredjeljena za ukidanje entiteta ne može biti moj iskren izbor. Možda licemjeran izbor zbog trenutne koristi (nikada nisam tvrdio da nisma licemjer), ali stvaran izbor ne može biti.
-
Novak20
#31514 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja smatram da bih trebao biti kralj jedinstvene BiH sa dva izlaza na more. Nadam se da ćeš ti i svi drugi u BiH glasati za mene.Hakiz wrote:
Zadovoljili su se dejstonskom. Onaj ko nije za dejtonsku državu, taj će raditi na ukidanju i entiteta i kantona. Onaj ko ostavlja kantone i entitete, taj se zadovoljava dejtonskom državom.
To je na primjer sttrateški cilj, i bilo bi lijepo znati da li bi NS u teroiskom slučaju apsolutne pobjede na izborima mijenjao Dejtonski mirovni sporazum i Ustav na način da se ukinu entiteti i kantni ili ne.
Ja smatram da je podjela na entitete rezultat privremene okupacije 49% teritorije BiH od onih koje su sudovi osudili kao učesnike u zločinima protiv čovječnosti, genocidu i udruženom zločinačkom poduhvatu. I zato ni jedna stranka koja nije strateški opredjeljena za ukidanje entiteta ne može biti moj iskren izbor. Možda licemjeran izbor zbog trenutne koristi (nikada nisam tvrdio da nisma licemjer), ali stvaran izbor ne može biti.
Pa valjda znaš čitati sa razumijevanjem. Ukidanje Doma naroda F BiH i BiH ti valjda nešto govori.
-
Hakiz
#31515 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne. Ukidanje Doma naroda je samo ukidanje Doma naroda. Nije eksplicitno ukidanje entiteta. Ako nešto hoćeš, onda to reci, nemoj išaretiti. Dakle, ja nemam namjeru da pretpostavljam ko šta misli. Samo čitam ili slušam ono šta ko napiše ili kaže. Ako hoćeš da ukineš entitete, reci "Ako ja dođem na valst, ukidam entitete". Kraj priče.Novak20 wrote:Ja smatram da bih trebao biti kralj jedinstvene BiH sa dva izlaza na more. Nadam se da ćeš ti i svi drugi u BiH glasati za mene.Hakiz wrote:
Zadovoljili su se dejstonskom. Onaj ko nije za dejtonsku državu, taj će raditi na ukidanju i entiteta i kantona. Onaj ko ostavlja kantone i entitete, taj se zadovoljava dejtonskom državom.
Ja smatram da je podjela na entitete rezultat privremene okupacije 49% teritorije BiH od onih koje su sudovi osudili kao učesnike u zločinima protiv čovječnosti, genocidu i udruženom zločinačkom poduhvatu. I zato ni jedna stranka koja nije strateški opredjeljena za ukidanje entiteta ne može biti moj iskren izbor. Možda licemjeran izbor zbog trenutne koristi (nikada nisam tvrdio da nisma licemjer), ali stvaran izbor ne može biti.![]()
Pa valjda znaš čitati sa razumijevanjem. Ukidanje Doma naroda F BiH i BiH ti valjda nešto govori.
Znam da je neodređen govor tehnika političara kojom oni uvijek imaju vadionu, zato ga i ne podnosim. Koliko god to bilo naivno.
- kmirsad
#31516 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Domovi naroda, bez precizno jasno definisanih, a veoma malog broja, tema koje mogu biti predmet rasprave, kao vitalnog interesa nekog naroda, je mehanizam isključivo smišljen od nacionalističkih stranaka, močno oružje kojim mogu kad god to požele, da iskoriste u cilju spriječavanja bilo kakvog napretka i demokratskog progresa BiH i to u dnevno političke svrhe, kao i zaštitu ličnog interesa močnih pojedinaca iz pomenutih stranki. Radi se o masovnoj a zakonitoj zloupotrebi Domova naroda, koja se ne može spriječiti izuzev njegovim ukidanjem i pripajanjem parlamentarnom domu. Rezervni položaj s kojeg mogu da snajperišu svaku pozitivu i napredak. Što propusti Kraljeviću Marko, to dočeka Musa Keseđija...Pola Dragan pije, pola Dodiku daje...
-
Novak20
#31517 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Smiješno.
Ja recimo poštujem realnost u politici. A realnost je da nijedna stranka koja je bila na vlasti, bez obzira na programski cilj i priču, nije ukinula RS i kantone. Pa opet raja za njih glasa i drži ih na/u vlasti.
Ja recimo poštujem realnost u politici. A realnost je da nijedna stranka koja je bila na vlasti, bez obzira na programski cilj i priču, nije ukinula RS i kantone. Pa opet raja za njih glasa i drži ih na/u vlasti.
-
Hakiz
#31518 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znam. Ali, kako kaže Džordž Bernard Šo u djelu "Čovjek i nadčovjek": Normalan čovjek sebe prilagodi svijetu. Nenormalan čovjek pokušava prilagoditi svijet sebi. I zato napredak zavisi od nenormalnog čovjeka.Novak20 wrote:Smiješno.
Last edited by Hakiz on 09/08/2018 22:18, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#31519 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To je fin strateški cilj. Bolje dva gotivna izlaza na more, nego dva usrana ulaza u potok. Ali prije nego što glasam za tebe, bilo bi lijepo znati, hoćeš li u teorijskom slučaju apsolutne izborne pobjede nogirati Ekrema iz kuhinje?Novak20 wrote:
Ja smatram da bih trebao biti kralj jedinstvene BiH sa dva izlaza na more. Nadam se da ćeš ti i svi drugi u BiH glasati za mene.![]()
I nemoj mi govor vadione i stalnih izgovora, traženja dlake u jajetu i sl. To me ljuti. I onda ljutito apstiniram.
- kmirsad
-
Novak20
#31521 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote:To je fin strateški cilj. Bolje dva gotivna izlaza na more, nego dva usrana ulaza u potok. Ali prije nego što glasam za tebe, bilo bi lijepo znati, hoćeš li u teorijskom slučaju apsolutne izborne pobjede nogirati Ekrema iz kuhinje?Novak20 wrote:
Ja smatram da bih trebao biti kralj jedinstvene BiH sa dva izlaza na more. Nadam se da ćeš ti i svi drugi u BiH glasati za mene.![]()
I nemoj mi govor vadione i stalnih izgovora, traženja dlake u jajetu i sl. To me ljuti. I onda ljutito apstiniram.
Kralj nogira sve koji mu nisu po volji.
Sve što mu treba je vlast i podanici.
p.s. Malo su me iznervirali ovi što traže dlaku u jajetu.
- kmirsad
#31522 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kralj je mrtav... Živio Kralj!!!
-
Novak20
#31523 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kmirsade, je li ti vrijeme za godišnji ? Opusti se uz Boru Čorbu i uživaj barem par dana.kmirsad wrote:Kralj je mrtav... Živio Kralj!!!
-
kluz franjo
#31524 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nisi me uvjerio da će Ekrem da leti.Novak20 wrote:kluz franjo wrote:To je fin strateški cilj. Bolje dva gotivna izlaza na more, nego dva usrana ulaza u potok. Ali prije nego što glasam za tebe, bilo bi lijepo znati, hoćeš li u teorijskom slučaju apsolutne izborne pobjede nogirati Ekrema iz kuhinje?Novak20 wrote:
I nemoj mi govor vadione i stalnih izgovora, traženja dlake u jajetu i sl. To me ljuti. I onda ljutito apstiniram.![]()
Kralj nogira sve koji mu nisu po volji.![]()
Sve što mu treba je vlast i podanici.
p.s. Malo su me iznervirali ovi što traže dlaku u jajetu.
Što bi Grunf rekao u epizodi "(Ne) glasajte za Notaxa": "Tko leti vrijedi. Tko ne leti, ne vrijedi!"
Dakle, zaboravi na moj glas.
-
Hakiz
#31525 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da li je ismijavanje ljudi čija priča se čini ludom ikada donijela rezultat u smislu da ti ljudi prihvate ono šta im govore oni koji ih ismijavaju?