Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tomahawk11 wrote:Meni se cini da vi pricate o dvije razlicite zgrade: labud o ovoj metalnoj, a vi o svjetlucavoj
[emoji2] [emoji1]
Upravu si, tek sad vidim o čemu je riječ. Ja definitivno govorim o ovom light show objektu na Otoci. A što se tiče ove metalne konstrukcije - nisam baš oduševljen dizajnom, ali i to je opet stvar ukusa.
Eto sta ti je ukus. Meni izgleda sjajno. Ne toliko na slikama koliko uzivo.
I meni se jucer na slikama toliko ruznom ucinila - haos, jutro sam prosao pjeske pored i ipak moram povuci rijeci, uzivo fakat lijepo izgleda, neobicno. E sad koliko se uklapa u okolinu ili ne, treba sacekati da se zavrsi. Ali ako bih gledao dizajn same zgrade i kako je do sada ispala, ljepsa mi je od onih dvora 1 i 2 deset puta.
Nepass wrote:Koja je razlika izmedju stambeno poslovni objekat otoka i nova otoka?
Dvije razlicite firme prave. Kolike su cijene kvadrata?
Ima li neko kompletnu mapu ovog djela grada sa ucrtanim novim zgradama i buducim koje se trebaju praviti?
O'zone wrote:Corten čelik nakon mosta na Skenderiji dobio još jedno prebivalište
Samo što to na mostu na Skenderiji nije vidjelo corten čelika....o tome se ovde na forumu vec pisalo!
Inače, lijep korten čelik je upotrebljen i na ogradi vile pored vile Ganića, na uglu ulica Koševo i Gabeline...
A ono na mostu je pranje para od strane stranačkih jarana
amar36 wrote:Da li neko zna koliko se krecu notarske usluge za uknjizenje u Novoj Otoki,
te da li je neko vec prosao tu proceduru pa da nam podijeli iskustva?
Imas cjenovnik na netu, zavisi i od cjene nekretnine. Ako je stan preko 100k oko 400 KM. Neda mi se guglati.
Skupa nova otoka, a skupii fixni troskovi odrzavanja, parking i rezije za 55qm oko 120KM mjesecno.
Pa ako je održavanje stubišta 20 KM, Parking 60 KM i grijanje u ljetnim mjesecima (pretpostavljam) 40 KM, nije to skupo.
To su prosječne cijene koje u gradu.
Ne znam daju li stan bez parkinga jedino. Ako ne daju, svaka im čast.
Haris.ba wrote:Pa ako je održavanje stubišta 20 KM, Parking 60 KM i grijanje u ljetnim mjesecima (pretpostavljam) 40 KM, nije to skupo.
To su prosječne cijene koje u gradu.
Ne znam daju li stan bez parkinga jedino. Ako ne daju, svaka im čast.
Ovo je fiksni trosak mjesecno voda grijanje i odrzavane 1,2KM po qm. Plus na to dodje sto potrosis
Jasno mi je grijanje i održavanje. E sad je li u 120 KM mjesečno uključen i parking? Samo da raščistimo.
Ali, kakav je to fiksni trošak vode, i kakve veze investitor ima sa vodom?
Zgrada na Otoci kod bazena, kada su kopali na dubini mozda 3 metra bilo je puno vode, pa su to ispumpavali konstantno
Vidjelo se dok jos nije bilo kise.
To je vodeno tlo, ne znam kako grade uopste tu, stalno im se skuplja voda.
Posto kupio, po to prodao....
Al fakat se puno gradi na neadekvatnim mjestima, na zemljistu gdje nisu ispunjeni uslovi, gdje je moguce da ce zgrada potonuti u narednih x godina i svi ostali problemi koji dolaze sa vodom.
Haris.ba wrote:Jasno mi je grijanje i održavanje. E sad je li u 120 KM mjesečno uključen i parking? Samo da raščistimo.
Ali, kakav je to fiksni trošak vode, i kakve veze investitor ima sa vodom?
Jeste i parking. Za vodu ne znam. Valjda odrzavanje cijevi.
Na prvu bih rekao da toplane jeftinije ispadnu.
Zgrada na Otoci kod bazena, kada su kopali na dubini mozda 3 metra bilo je puno vode, pa su to ispumpavali konstantno
Al fakat se puno gradi na neadekvatnim mjestima, na zemljistu gdje nisu ispunjeni uslovi, gdje je moguce da ce zgrada potonuti u narednih x godina i svi ostali problemi koji dolaze sa vodom.
otoka naselje ulic brcanska i zrtava fasizma, imaju visoko prizemlje, podrum u suterenu.
ispod podruma u suterenu, ima citav sprat koji je trebao biti podrum, a suteren stanovi. međutim od silne vode nije se moglo uradit, pa su napunili betonom citav taj planirani podrum do nekih 60-70cm od plafona, i roknuli plocu i na njoj napravili podrume a gore dalje stanove. prico mi jedan stari komso birvaktile, ja mu nisam vjerovao, dok VIK nije zbog necega napravio rupu u podu u podrumu...
otoka naselje ulic brcanska i zrtava fasizma, imaju visoko prizemlje, podrum u suterenu.
ispod podruma u suterenu, ima citav sprat koji je trebao biti podrum, a suteren stanovi. međutim od silne vode nije se moglo uradit, pa su napunili betonom citav taj planirani podrum do nekih 60-70cm od plafona, i roknuli plocu i na njoj napravili podrume a gore dalje stanove. prico mi jedan stari komso birvaktile, ja mu nisam vjerovao, dok VIK nije zbog necega napravio rupu u podu u podrumu...
Jbt....oni nisu normalni
''Sretni'' dobitnici koji su tu kupili stanove