SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Gray

#3151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Gray »

Baudelaire wrote:Nije ba normalno drkati nag na balkonu gledajući na ulicu, koliko god se trudili da dokažete da jeste. I nije to problem, problem je da li bi takvi ljudi vremenom postali pohotniji.
Ne kaže niko da je normalno, ali nije normalno ni odmah pozivati na kastriranje čovjeka. I tom logikom bi za krađu trebali osuđivati na doživotni zatvor, jer bi lopov vremenom sigurno ubio.
Baudelaire

#3152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Baudelaire »

A da li su ovakvi poremećaji i devijantna ponašanja izlječiva? Ako jesu, kako to da se nije izliječio još uvijek, a bio je nekoliko puta na liječenju, tako piše u članku. Ako je neizlječivo, šta uraditi? Sigurno ga ne treba pretući, ali isto tako, ne možeš ga samo pustiti da radi to što radi.
quasar

#3153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

Baudelaire wrote:Nije ba normalno drkati nag na balkonu gledajući na ulicu, koliko god se trudili da dokažete da jeste. I nije to problem, problem je da li bi takvi ljudi vremenom postali pohotniji.
Niko nije rekao da ja normalno. Samo kazem da znam da je lik takav duuuugo vec i da mu je to plafon. Egzibicionizam obicni. Mogao je isto raditi i iza prozora i nok ne bi znao. To mu je vrhunac uzbudjenja. Kazme ti da ne znam da se ikad ikom obratio. Mozda gospodja govori istinu, a mozda i ne. Kazem sta ja znam, i kazem da mi jako smeta sto novinari kreiraju sliku kakva im u tom momentu pase.
Da ti vidis danas, to isto kao da je ne znam sta. Jedno 3-4 kamere, gomila fotoaparata, gungula. Doslo i meni da ih zatjeram u klinac. Covjek je trebalo obraditi medicinski, specijalisticki. Poslati mu nalog da se javi u stanicu ili ljekaru, pa ako se ne pojavi, onda slati patrolu da ga privede i to je max koji se moze uraditi.
PA jel treba ja sad da pravim urnebes i zovem novinare kad mi komsija pusti Cecu da grmi, i da pozivam na linc jer zagadjuje zrak sa time Ili kad mi jedan komsija dila sa desne strane, a drugi sa lijeve, a to gospodjama ne smeta, a ne smeta ni policiji?
PRESERAVANJE!
and

#3154 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by and »

muz66 wrote:
Qler wrote:Meni nisu jasno ovi sto se protive batinjanju kriminalaca, kretena i sl. Da mi je brat rodjeni, treba ga nagazati da ga ne mogu prepoznati. Da je onako ukrao lanac kao onaj gelipter u Zenici, pa ja bi ga prijavio policiji prvi i jos ih molio da ga ugazaju da mu izbiju iz glave i zube i te ideje. Treba ih samo lomiti, pa da vidimo kome ce prije dosaditi. Sto ih nije u doba milicije bilo ovoliko. Lijepi strah. Samo pandrek i preko zuba. Kao sto su oni zastitari slomili obje ruke klosaru sa A.Polja...
Tastatura ti se pozlatila. Batine, batine i samo batine za problematicne likove koji nanose stetu svima oko sebe.
slabo bi ko koga izbatinao,osim nekog bolesnika ili jadu.pa momka u punom tramvaju zbodoše ,non stop se otimaju mobiteli,napadaju nemoćni,otimaju ženama tašne pa ne čuh da je nekad neko nekoga namlatio.sve što većina zna je samo okrenuti glavu.miševi ne da nesmiju pomoći nekome u nevolji,već ne smiju ni svjedočiti.
nemojte bogati o gazanju
Qler

#3155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Qler »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Qler wrote:Meni nisu jasno ovi sto se protive batinjanju kriminalaca, kretena i sl. Da mi je brat rodjeni, treba ga nagazati da ga ne mogu prepoznati. Da je onako ukrao lanac kao onaj gelipter u Zenici, pa ja bi ga prijavio policiji prvi i jos ih molio da ga ugazaju da mu izbiju iz glave i zube i te ideje. Treba ih samo lomiti, pa da vidimo kome ce prije dosaditi. Sto ih nije u doba milicije bilo ovoliko. Lijepi strah. Samo pandrek i preko zuba. Kao sto su oni zastitari slomili obje ruke klosaru sa A.Polja...

evo ja se ne protivim batinanju lopova,ali ako ti se pođeš svetiti kriminalcu jer te je napao i premlatiš ga rizikuješ da te opravdano tuži za k. djelo,takva su vremena sad
Ne govorim da ga ja, ti peti deseti batinamo, nego policija. Oni vec znaju ko je kreten, znaju ko otima, ali ne mogu nista. E sad da im se da malo slobode, da ne moraju odgovarati za cvoku, pa kad ga onako, usput sretnu na ulici, pa ga opale pendrekom preko usta, zanat ce on zasto, drugi put ce razmisliti hoce li otimati lancice...
simpozijum delirijum

#3156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by simpozijum delirijum »

sada sam se prisjetio moga iskustva negdje oko 1999 ili 1998 u Sarajevu , idem ja kuci a tada sam bio na Visnjiku , petak iza ponoci , i dvije zgodne cure valjda studentice , moje komsinice idu kuci takodjer , ja sam bio mozda oko 30 metara ispred njih pozdravim ih i furam dalje
staje auto ispred te dvije djevojke , i tipovi pocinju dobacivanja , cure ih posalju u tri p... materine :lol:
ali bogme dvojica tipova izletise iz auta , i stadose ispred djevojaka pjano' urlikajuci i psujuci , cure stadose i zagrlise jedna drugu i pocnu plakati ja se okrenem i viknem :' majke cu vam se na..bat pustite ih na miru "
ali hebajiga jos dvojica su u autu a ja sam i bez oruzja :x
srecom komsija iz zgrade preko puta izletio na balkon sa puskom i zaprijetio da ce ih zarafalati :roll:
tipovi uskocise u auto i pobjegose , pridjem ja curama i komsija sidje takodjer i otpratimo cure do sigurnosti njihovoga doma , cure se tresu u soku totalnome ..
dolazi policija i hoce mene i komsiju da hapse ( kao prijetimo nasiljem i slicno )
ma poslao sam ih u sto p.. materini , poslije krace rasprave pustise nas na miru , napisali mi kao neku prijavu i nesto , ma bacio sam to u smece ali fakat nisam neki "heroj" ili nasilan tip ali bas svasta !
e svasta !
Last edited by simpozijum delirijum on 24/03/2012 22:53, edited 1 time in total.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#3157 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by stetoskop »

quasar wrote:
Niko nije rekao da ja normalno. Samo kazem da znam da je lik takav duuuugo vec i da mu je to plafon. Egzibicionizam obicni. Mogao je isto raditi i iza prozora i nok ne bi znao. To mu je vrhunac uzbudjenja. Kazme ti da ne znam da se ikad ikom obratio. Mozda gospodja govori istinu, a mozda i ne. Kazem sta ja znam, i kazem da mi jako smeta sto novinari kreiraju sliku kakva im u tom momentu pase.
Da ti vidis danas, to isto kao da je ne znam sta. Jedno 3-4 kamere, gomila fotoaparata, gungula. Doslo i meni da ih zatjeram u klinac. Covjek je trebalo obraditi medicinski, specijalisticki. Poslati mu nalog da se javi u stanicu ili ljekaru, pa ako se ne pojavi, onda slati patrolu da ga privede i to je max koji se moze uraditi.
PA jel treba ja sad da pravim urnebes i zovem novinare kad mi komsija pusti Cecu da grmi, i da pozivam na linc jer zagadjuje zrak sa time Ili kad mi jedan komsija dila sa desne strane, a drugi sa lijeve, a to gospodjama ne smeta, a ne smeta ni policiji?
PRESERAVANJE!
Treba da zoveš policiju i da oni sve dalje riješe. U ovom slučaju policija je pozvana ranije, ali ništa nije riješeno i na kraju ne preostaje ništa drugo već zvati novinare. I evo, ovako djeluje.
quasar

#3158 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

stetoskop wrote:
Treba da zoveš policiju i da oni sve dalje riješe. U ovom slučaju policija je pozvana ranije, ali ništa nije riješeno i na kraju ne preostaje ništa drugo već zvati novinare. I evo, ovako djeluje.
Eto nek si mi reko, nisam to znao.
Samo pod uslovom da mi je to najveci problem, i samo ako sam prethodno zvao policiju i da prijavim dilanje i da svjedocim.
Ovako je lako za bezopasnog lika zvati muriju, a za malo zajebanije stvari se poklopi.
Da je lik imalo ugrozavao djecu, kao da ga vecdo sad ne bi objesili za muda. I covjek koji se svadjao sa novinarima ima kcerke. Jel vi mislite da smo mi svi u komsiluku budale i da mi je trebao doci neko da mi to kaze? Sta cemo za budalasa koji pijan dolazi navece i svima psuje majku redom? Sin mu pljacka kladionice puca bez rezona.
Hej, ako su oni slobodni, onda je ovaj lik sa balkona svetac. Lako je na bezopasnog dici hajku da se skrene paznja sa ozbiljnih problema. Ovog lika su djeca sama rjesavala, toliko je opasan.
todd_smith

#3159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by todd_smith »

Urban B. wrote:taman krenuo da napisem kad vidim vec je neko postavio ovo hapsenje ovog pedofila u subotu :x
znal iko sta i kako ce dalje ovo ici?hocel ga sad ovdje zadrzat ili cce ga pustiti na slobodu?
kakva je procedura kad je strani drzavljanin u pitanju?
Postao/la Urban B. dana 02/11/2011 16:39

http://www.sarajevo-x.com/vijesti/crna- ... /120324096

Objavljeno 24.03.2012

koja slucajnost :-) :lol: :lol:
plejka2

#3160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plejka2 »

Od tog novembra pa do danas ja sam ga svaki dan viđala golog na balkonu, samo što je bio raspust i djeca zbog snijega nisu išla u školu, pa nisam zvala policiju.

Ovo mi je jaka izjava :mrgreen:
Znaci ok joj je da seta pitona dok nema djece to joj ne smeta :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by PipiDugaDevetka »

Primih e-mail poruku od prijateljice:
prijateljica wrote:Vidim da si na forumu, pa evo informacija o "pedofilu" (moj komšija iz ulaza). Radi se o osobi psihički teško bolesnoj. Još prije rata otišao je u invalidsku penziju. Rat,a potom i smrt majke, pogoršali su njegovo psihičko stanje, pa je često na psihijatriji. Uopće nije pedofil, egzibicionist svakako, na balkonu je i kada nema djece. On uopće nema osjećaj da nešto loše radi, sav je u svom svijetu. Kada ga na psihijatriji malo "poprave" nema ispada ove vrste. Inače, živi sam od majčine smrti. Dok mu je majka bila živa nije imao ovakvih problema. Kad sam pročitala pozive na linč, naježila sam se. Čovjek je zaista bolestan.
plejka2

#3162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plejka2 »

PipiDugaDevetka wrote: Kad sam pročitala pozive na linč, naježila sam se. Čovjek je zaista bolestan.
deder je upitaj koji je to pedofil zdrav? :roll:
svi smo mi izgubili nekog i prezivjeli svasta pa sta sad treba da ubijamo okolo jel i drkamo na balkonu?
mislim rezon joj je bas bas..... :-)
ne kazem da ga treba ubit i sta vec al ako je bolestan treba na ljecenje.sutra moze neko djete namamit u stan i silovat pa me zanima kakve bi onda izjave bile.zasto cekat da se nesto krupnije desi kako bi se nesto poduzelo? :roll:
gerberica

#3163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gerberica »

Ja sam se zgrozila od pomisli da moje dijete vidi takvo sto.Ne bih cekala da neko drugi reaguje kakva sam.Kod mene nema labavo. :mrgreen:
todd_smith

#3164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by todd_smith »

PipiDugaDevetka wrote:Primih e-mail poruku od prijateljice:
prijateljica wrote:Vidim da si na forumu, pa evo informacija o "pedofilu" (moj komšija iz ulaza). Radi se o osobi psihički teško bolesnoj. Još prije rata otišao je u invalidsku penziju. Rat,a potom i smrt majke, pogoršali su njegovo psihičko stanje, pa je često na psihijatriji. Uopće nije pedofil, egzibicionist svakako, na balkonu je i kada nema djece. On uopće nema osjećaj da nešto loše radi, sav je u svom svijetu. Kada ga na psihijatriji malo "poprave" nema ispada ove vrste. Inače, živi sam od majčine smrti. Dok mu je majka bila živa nije imao ovakvih problema. Kad sam pročitala pozive na linč, naježila sam se. Čovjek je zaista bolestan.
iskreno mogu da razumijem sve to, ali cim jednom vidis sliku one djevojcice ispred balkona a on onako na balkonu, sve to iznad propada u vodu
todd_smith

#3165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by todd_smith »

samo da jos dodam

Image

sliku je uzela majka ove djevojcice, pa ako je ona imalo normalna i zabrinuta ne bi svoju kcerku ovako stavila ispred ovog lika i jos ova poza i daj da te slikam da imam dokaz, wtf to nije "zabrinut" roditelj :-)
gerberica

#3166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gerberica »

Ma mi smo svi izgleda bolesni.Tuku nas,kradu,napadaju mi nista.Ako te napadnu,komsija ti kaze"cuti,ne prijavljuj osvetit ce ti se".Dobro je nama kako smo zasluzili.

Jos da dodam.Jaki smo izgleda samo kad smo iza tastature.
Gray

#3167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Gray »

plejka2 wrote:Od tog novembra pa do danas ja sam ga svaki dan viđala golog na balkonu, samo što je bio raspust i djeca zbog snijega nisu išla u školu, pa nisam zvala policiju.

Ovo mi je jaka izjava :mrgreen:
Znaci ok joj je da seta pitona dok nema djece to joj ne smeta :lol:

Pa zar i ovo ne pokazuje da nije automatski pedofil, nego da je egzibicionista?

Niko ne kaze da je to sto radi ok, ali za to imaju predvidjene kazne za remecenje javnog reda i mira, ili kako se vec moze okarakterisati, imaju i terapije da mu se pomogne ako nije psihicki dobro, ali nije uradu odmah covjeka zvati pedofilom i radi egzibicionizma pozivati na to da bude zatvoren u psihijatrijskoj ustanovi ili lastriran, pretucen i sl.
donBeton

#3168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by donBeton »

Eo ga šta zakon kaže o ovome:
Za sigurno jutarnje olakšanje na svježem zraku potrebno je obezbjediti:

1. privatnu kuća sa avlijom udaljenom od najbliže susjedne minimalno 300m (tri stotine metara)
2. balkon na višim spratovima (iznad šestog) stambene zgrade.

Dakle kriv je. 8)
todd_smith

#3169 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by todd_smith »

donBeton wrote:Eo ga šta zakon kaže o ovome:
Za sigurno jutarnje olakšanje na svježem zraku potrebno je obezbjediti:

1. privatnu kuća sa avlijom udaljenom od najbliže susjedne minimalno 300m (tri stotine metara)
2. balkon na višim spratovima (iznad šestog) stambene zgrade.

Dakle kriv je. 8)
znaci da je dr**o na 7. spratu, uredu bi bilo? :lol: :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by PipiDugaDevetka »

plejka2 wrote:
PipiDugaDevetka wrote: Kad sam pročitala pozive na linč, naježila sam se. Čovjek je zaista bolestan.
deder je upitaj koji je to pedofil zdrav? :roll:

svi smo mi izgubili nekog i prezivjeli svasta pa sta sad treba da ubijamo okolo jel i drkamo na balkonu?
mislim rezon joj je bas bas..... :-)

ne kazem da ga treba ubit i sta vec al ako je bolestan treba na ljecenje.sutra moze neko djete namamit u stan i silovat pa me zanima kakve bi onda izjave bile.zasto cekat da se nesto krupnije desi kako bi se nesto poduzelo? :roll:
Pederfili koji je zdrav je onaj pederfili koji boluje ujedno i od gravitacione bolesti. Gravitacija čini da stvari padaju, a NEKE STVARI beznadežno vise.
:D
michal

#3171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by michal »

todd_smith wrote:samo da jos dodam
[...]
sliku je uzela majka ove djevojcice, pa ako je ona imalo normalna i zabrinuta ne bi svoju kcerku ovako stavila ispred ovog lika i jos ova poza i daj da te slikam da imam dokaz, wtf to nije "zabrinut" roditelj :-)
Kao da je čujem: "Hajd još malo naprijed, loš mi je ugao, pa da mu se kurac bolje vidi. E, ok, sad gledaj njega i napravi facu kao da ti je strah."
gerberica

#3172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gerberica »

Upadoh sa stolice :lol: :lol:
alica.k

#3173 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by alica.k »

nije ovo smijesno.
poznanik

#3174 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

Pitanje je koliko još neotkrivenih pedofila i sličnih manijaka hoda gradom :-)
gerberica

#3175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by gerberica »

alica.k wrote:nije ovo smijesno.
Ako pratis temu mozes da procitas kritike koje sam uputila radi ovakvog cina tog pedofila.Smijala sam se prethodnom postu,tj.uputama za fotografisanje.
Locked