BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mostarac

#3151 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mostarac »

Ono se ne sudi penal u vecini slucajeva, cak ni za domacina u cirkusu zvanom Premijer liga BiH, a pogotovo u dvojbenoj situaciji je li penal bio unutar ili van 16.
Spahic je igracina i kapiten i napravio penal pa sta. Ono dajte ljudi kakve to veze ima. Fudbal je njegov posao i obavlja ga fenomenalno, a greske se desavaju i najboljima i u odsudnim trenucima. Ne treba Spahica kritikovati zbog ovoga i na kraju krajeva da nije svirao penal, popasli bi mi jedan fin crveni karton jer jednostavno to je tako u UEFA-i.

Sama cinjenica da pored toga sto bolje rangirane ekipe postaju nosioci u barazu i drugu utakmicu igraju kuci dovoljno govori o pravicnosti UEFA-e. Ali pustimo to na stranu. Momci su odigrali odlicno i zasluzili su pobjedu i ja sam ponosan na njih vise nego ikada, jer igrali smo fenomenalno. Povlacenje u drugom poluvremenu je vise bilo plod nedostatka snage, nego nekog taktiziranja, a ne postoji ekipa koja u onom tempu kao sto smo mi igrali prvo poluvrijeme moze odigrati cijelu utakmicu. Jednostavno nemoguce je. Po ko zna koji put nismo imali srece, ali veceras se pokazala jos jedna stvar, a to je da nama leze VELIKI tereni jer mi smo ekipa sa puno kombinatorike, igre po zemlji i prije svega napadacka ekipa. Iz tog razloga igrama na oranici i premalom terenu kao sto je Bilino polje mi hendikepiramo sami sebe, ali jbg to je vec ispricana prica. Bjelorusija je najbolji dokaz toga kad su posadili svih 11 u sesnaesterac i nismo mogli da primaknemo golu jer je jednostavno teren premali i neuslovan i ne moze se igrati na njemu nasim stilom igre. Baraz igrati obavezno na Kosevu, ali znam da je to sanak pusti iako bi nam to povecalo sanse bar za 20%.

U svakom slucaju veceras sam neizmjerno tuzan jer smo odigrali odlicnu utakmicu i utakmicu za ponos i zasluzili smo da pobjedimo ali jednostavno ova zemlja kao da je prokleta. Cinjenica da nam Francuzi iz igre nisu nijednom opucali po golu najbolje govori u prilog tome koliko smo veceras bili superiorni i koliko imamo respektabilnu reprezentaciju koja je izrasla u opasnog protivnika za ama bas svakoga.

Mislim da u prvoj tekmi baraza ostajemo bez Mujdze, Pandze i Papca, a nadam se da ce se vratiti Salihovic. Samo da se jos neko ne povrijedi. Miske je veceras zajedno s Pjanicem odigrao utakmicu zivota i jednostavno dok su on i Pjanic imali snage poderali smo sredinu Francuza.

Kakav je Portugal danas ne znam, ali za Hrvatsku, Cesku i Tursku mi smo zaista klasa iznad, da ne kazem svjetska klasa i trebali bi to bez problema proci. Hrvatska je realno od 4 moguca protivnika najslabija i oni su jedan tim u opstem rasulu i raspadanju cija igra se zasniva na jednom do dva igraca, a ovo ostalo je jad i cemer. Cesi i Turci nisu mnogo bolji.

Moja zelja za baraz je Turska, jer mislim da bi ih rastavili na proste faktore. Ne bi volio Hrvatsku i Cesku, Hrvatsku zbog situacije kakva jeste u zemlji, a Cesku jer sa ovim slavenskim i bivsim socijalistickim zemljama mislim da imamo katastrofalan ucinak i nikako nam ne leze. Portugal bi svakako valjalo izbjeci kao najjacu ekipu od ove 4, ali daleko od toga da se mi sa njima ne mozemo nositi. Za razliku od Cirinog cirkusa, Papetu se mora priznati da je napravio respektabilan tim kojem se zna i glava i rep i koji moze da se ravnopravno nosi sa svima.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
xyzz3

#3152 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by xyzz3 »

kokuz_sa wrote: da je hasagic ostao na golu on bi onu loptu samo pogledom ispratio.
nek je nju Bega u precku lansirao a onda KUN FU PANDA je izbaci u korner
a ti znas sto posto kako bi hasaga reagovao ?
100% si siguran.?.. jesi li znao da cemo primiti u 78 minuti ili si sumnjao da nam uleti u 80toj ?
ma ne,, ti si znao da tacno u minut.
joj,, co'ece, sto volim ove proroke/.//
amidzazeher

#3153 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by amidzazeher »

pici wrote:onaj džekin gol me umalo nije života košto...hebe mi se i za baraž i europsko i kvalifikacije isve....ovo je bila igra koju sam želio od ovih igrača i dobio je.... :thumbup: :bih: ....do dalje sam pod suspenzijom na gledanje repke jer mi je žena limun pod jezik gurala :mrgreen: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: VOOOOLIIIMM TEEEE BiH :thumbup: :bih:
Znaci isti smo!!! :lol: :lol: :lol: :bih: :bih: :bih: :bih:
leki hz

#3154 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by leki hz »

LSD wrote:Nemojte više crnjaciti i svoju tegobu izbacivati, molim vas...nakon tekme, morao sam izaci vani i sat vremena hodati ko manijak po ovoj magli bez ikakvog cilja i smisla....dajte kakve pozitive nakon ovog zla koje nam se desilo veceras ili ako ne može pozitivno, onda bolje i ne pisati ništa.
Nemam snage ni koncentracije da pišem o utakmici, da sam pisao odmah poslije tekme o sudijama i UEFI dobio trajni ban ovdje sigurno...proklet bio škotski gad koji umjesto da svira faul u napadu nad Spahićem, on vidi penal za francuze :x i na tome cu se zadržati.
Suze u ocima Papeta i njegova izjava na kraju sve govori - "Mene bi bilo stid da se ovako kvalifikujemo na EP".
:thumbup: :thumbup: :thumbup: bilo je i za očekivat čim puhne neko u nih blizu šesnest da će svirat penal,vidjelo se u drugom da je sudija okreno ploču,valjda dobio instrukcije :x :x :x :x
Janjicar

#3155 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Janjicar »

BOSNO TI SI DIO ZIVOTA MOG,
BOSNO TI SI SAMPION
:bih: :bih: :bih:
Fabridjijo

#3156 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Fabridjijo »

Nakon prvog poluvremena mi bilo zao sto nisam otisao u Pariz a nakon drugog ipak nije :-? :( :roll: :cry:

ali glavu gore, nismo se obrukali. igrali smo solidno :bih:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#3157 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by odesveuhonduras »

topcam wrote:
Gray wrote:
topcam wrote:Zuti se brisu.

Jesi li siguran?
Jesam 99%, osim ako fifa nije u meduvremenu nova pravila izmislila.

Mislim da ti ni Susic preciznije ne bi odgovorio.
ne lupaj (halali, moram) sviju ti... i u prošlim kvalifikacijama su se kartoni prenosili, a prenose se i u ovim
Fabridjijo

#3158 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Fabridjijo »

HAJMO BOSNO BOSNO BOSNO

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#3159 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by anthraxQ »

IlijaLadin wrote:Mene zanima samo da li će rang-lista koeficijenta biti ažurirana nakon ovih zadnjih mečeva. Ova aktuelna je referentna do 8. 9. 2011.

Našim igračima naklon, od Begovića do Džeke, kao i za gospodina Sušića.
i da se aktuelizira, mi smo idalje van nositelja. nebitno više.
Fabridjijo

#3160 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Fabridjijo »

HAJMO HERCEGOVINO :bih:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3161 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Velkoski »

http://www.world-results.net/uefa/ranking.html#2011

Croatia 32723
Portugal 31202
Ireland 28203
Czech Republic 27982

nosioci..
ja71

#3162 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by ja71 »

Kad smo vec kod golmana:
Ja sam se iznenadio kada je Begovic usao u 2. poluvremenu jer je Hasagic dobro branio u 1.
Tek sam kasnije saznao da ima problema sa ledjima za sto on nije kriv.

Ali sam se ponovo iznenadio sta je sve Begovic odbranio.

Ljudi mi imamo 2 ODLICNA golmana i zato ne k.a.k.i.t.e. koji je bolji
Atticus Finch

#3163 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Atticus Finch »

Image
Image

Jel ovo penal? :roll:
kamen spoticanja

#3164 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by kamen spoticanja »

xyzz3 wrote:
kokuz_sa wrote: da je hasagic ostao na golu on bi onu loptu samo pogledom ispratio.
nek je nju Bega u precku lansirao a onda KUN FU PANDA je izbaci u korner
a ti znas sto posto kako bi hasaga reagovao ?
100% si siguran.?.. jesi li znao da cemo primiti u 78 minuti ili si sumnjao da nam uleti u 80toj ?
ma ne,, ti si znao da tacno u minut.
joj,, co'ece, sto volim ove proroke/.//
do kad vise ljudino,do kad ?
jel ti otac,amidja,tetak,sta ti je?
vascijeli dunjaluk vidi da nas je pakas od hasagica kostao jedne izmjene samo zbog egotripa i ti i dalje guslas isto
popusti ba...smorio si ovih 5 dana citav forum
Janjicar

#3165 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Janjicar »

Ne znam cemu tuga i blamiranje nasih igraca ?

Svaka cast Pape, Svaka cast momci !!

Barem sam imao sta da gledam na tv i srce mi je lupalo kao ludo...
tataćusak

#3166 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by tataćusak »

LSD wrote:Nemojte više crnjaciti i svoju tegobu izbacivati, molim vas...nakon tekme, morao sam izaci vani i sat vremena hodati ko manijak po ovoj magli bez ikakvog cilja i smisla....dajte kakve pozitive nakon ovog zla koje nam se desilo veceras ili ako ne može pozitivno, onda bolje i ne pisati ništa.
Nemam snage ni koncentracije da pišem o utakmici, da sam pisao odmah poslije tekme o sudijama i UEFI dobio trajni ban ovdje sigurno...proklet bio škotski gad koji umjesto da svira faul u napadu nad Spahićem, on vidi penal za francuze :x i na tome cu se zadržati.
Suze u ocima Papeta i njegova izjava na kraju sve govori - "Mene bi bilo stid da se ovako kvalifikujemo na EP".
Da neko kaže pravu istinu :thumbup: FAUL ko kuća a ostalo poslije toga nebitno
Al smo igrali ko u priči
shalla

#3167 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by shalla »

I dalje sam pozitivno sokiran prvim poluvremenom. Ponavljam, rapsodija!
RIZVA

#3168 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by RIZVA »

Srbi nas hvale na njihovim forumima,dok je index šaren :-)
palermo

#3169 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by palermo »

E jebem mu mater, sad gledam na you tubu penal, ma sto post bio van šesnaesterca Nasri....auuuuuu......
Autobus

#3170 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Autobus »

E moj Spahiću.. pa onakav faul se ne pravi ni na terminima u Kiseljaku...

A Sušića pozdravljam zbog zadnjih 10 minuta, vjerovatno nije bilo mentalne aktivnosti u njemu da možda pokuša sa izmjenom i ubaci nekog napadača.. ili je kompleks inferiornosti toliko dubok da je 1-1 protiv Francuza uspjeh, bez obzira na situaciju.

Pa jebote, ne da smo bolji od ove Francuske, satrali smo ih 55-60 minuta utakmice.. sa malo boljim trenerom i neamaterskim greškama, ovo je komotno moglo biti 0-2 i više...

Šteta, veliki kompleks imamo na leđima, koji će nas pljusnuti u facu u utakmicama baraža i onda će svi misliti na Francusku i na onaj moronski penal.
Sasvim_Obican

#3171 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Sasvim_Obican »

Evo i nakon svega - meni je samo žao što su dečki i selektor onoliko tužni... A nemaju razloga. Znam da je gorak okus u ustima i znam da misao kako nas je 15 minuta dijelilo od sna sad djeluje poražavajuće i grozno, ali unatoč svemu, večeras smo pokazali da smo reprezentacija. Večeras smo gorili na terenu za svaku loptu i očitali bukvicu samodopadnim francuskim zvijezdama koju neće lako zaboraviti..

Možemo mi sad žaliti se na sudije, komentirati UEFA-u i slično, ali je bio naivan svako ko je očekivao da će bilo koji sudija u srcu Platinijeve domovine propustiti priliku da onako nagradi Francuze.

Nema veze.. Idemo se psihički dići, oporaviti ozlijede.. Jedna meč lopta je propuštena za malo, ali drugu ćemo, ako budemo ovako igrali, definitivno realizirati !

Bravo BiH !

Bravo Zorane Šuko ! Dokazao je da je - jak kao beton ! :bih: :bih:
mikogoago

#3172 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mikogoago »

Sušić: Bolje u baraž, nego kao Francuzi na EP

Ovo nije ista reprezentacija koja je prije dvije godina ispala od Portugala, rekao je Pape...

Nakon sjajne utakmice bh. reprezentacije u Parizu izjavu za BHT1 dao je naš selektor Safet Sušić. Legendarni Pape odmah je prokomentarisao najstrožu kaznu kojom su Francuzi poravnali rezultat.

- Čudno mi je bilo kada je sudija pokazao na bijelu tačku. Mislim da nije bio ni prekršaj, a kamoli penal. Ako je bilo faula, onda je to bilo izvan 16 metara, rekao je Sušić.

Selektor je pohvalio igru svojih izabranika, priznavši da su "malo pali u drugom poluvremenu".

- Možda nas je malo umorio i težak teren u Zenici. Malo smo pali u drugom dijelu. Očekujem ipak da ćemo uz malo sreće kroz baraž ići dalje, istakao je popularni Pape.

Selektor se osvrnuo na baraž, rekavši da se "naši igrači ne plaše nikoga".

- Ovo nije ista reprezentacija koja je prije dvije godina ispala od Portugala. Ovi momci se više nikoga na boje. Mi večeras Francuzima nismo dozvolili da igraju u prvom dijelu. Iskreno, ja ne bih volio ići dalje, na način kako je to Francuska uradila večeras. Ono je bio sumnjiv penal, hrabro je poručio Sušić.

Na kraju je naš selektor poslao jasnu poruku našim sjajnim navijačima: "Ovo nije kraj!"
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#3173 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by anthraxQ »

točno., u pravu si

dakle ja želim u baražu bilo koga osim bosne
sa jednog hrvatskog popularnog foruma.

e ovo trebamo zapamtiti... Svi sada žele da nas izbjegnu!!!!!

:thumbup:
hary

#3174 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by hary »

BegA_ wrote:
eyesburn wrote:hoće li meni neko odgovoriti - ko od naših nema pravo nastupa u baražu?
Cini mi se Papac samo.
I Pandza. Valja opet trpiti Mravca :x
IlijaLadin

#3175 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by IlijaLadin »

Ma da. Ko god da nam dođe u doigravanju gledat će EP sa malih ekrana!

Ova ekipa je pokazala da može odigrati vrhunski. Portugal, Češka, Hrvatska i Irska(!?), dakle.

Preferirao bih da izbjegnemo Portugalce, a najviše bih volio Irsku.
Locked