Spahic je igracina i kapiten i napravio penal pa sta. Ono dajte ljudi kakve to veze ima. Fudbal je njegov posao i obavlja ga fenomenalno, a greske se desavaju i najboljima i u odsudnim trenucima. Ne treba Spahica kritikovati zbog ovoga i na kraju krajeva da nije svirao penal, popasli bi mi jedan fin crveni karton jer jednostavno to je tako u UEFA-i.
Sama cinjenica da pored toga sto bolje rangirane ekipe postaju nosioci u barazu i drugu utakmicu igraju kuci dovoljno govori o pravicnosti UEFA-e. Ali pustimo to na stranu. Momci su odigrali odlicno i zasluzili su pobjedu i ja sam ponosan na njih vise nego ikada, jer igrali smo fenomenalno. Povlacenje u drugom poluvremenu je vise bilo plod nedostatka snage, nego nekog taktiziranja, a ne postoji ekipa koja u onom tempu kao sto smo mi igrali prvo poluvrijeme moze odigrati cijelu utakmicu. Jednostavno nemoguce je. Po ko zna koji put nismo imali srece, ali veceras se pokazala jos jedna stvar, a to je da nama leze VELIKI tereni jer mi smo ekipa sa puno kombinatorike, igre po zemlji i prije svega napadacka ekipa. Iz tog razloga igrama na oranici i premalom terenu kao sto je Bilino polje mi hendikepiramo sami sebe, ali jbg to je vec ispricana prica. Bjelorusija je najbolji dokaz toga kad su posadili svih 11 u sesnaesterac i nismo mogli da primaknemo golu jer je jednostavno teren premali i neuslovan i ne moze se igrati na njemu nasim stilom igre. Baraz igrati obavezno na Kosevu, ali znam da je to sanak pusti iako bi nam to povecalo sanse bar za 20%.
U svakom slucaju veceras sam neizmjerno tuzan jer smo odigrali odlicnu utakmicu i utakmicu za ponos i zasluzili smo da pobjedimo ali jednostavno ova zemlja kao da je prokleta. Cinjenica da nam Francuzi iz igre nisu nijednom opucali po golu najbolje govori u prilog tome koliko smo veceras bili superiorni i koliko imamo respektabilnu reprezentaciju koja je izrasla u opasnog protivnika za ama bas svakoga.
Mislim da u prvoj tekmi baraza ostajemo bez Mujdze, Pandze i Papca, a nadam se da ce se vratiti Salihovic. Samo da se jos neko ne povrijedi. Miske je veceras zajedno s Pjanicem odigrao utakmicu zivota i jednostavno dok su on i Pjanic imali snage poderali smo sredinu Francuza.
Kakav je Portugal danas ne znam, ali za Hrvatsku, Cesku i Tursku mi smo zaista klasa iznad, da ne kazem svjetska klasa i trebali bi to bez problema proci. Hrvatska je realno od 4 moguca protivnika najslabija i oni su jedan tim u opstem rasulu i raspadanju cija igra se zasniva na jednom do dva igraca, a ovo ostalo je jad i cemer. Cesi i Turci nisu mnogo bolji.
Moja zelja za baraz je Turska, jer mislim da bi ih rastavili na proste faktore. Ne bi volio Hrvatsku i Cesku, Hrvatsku zbog situacije kakva jeste u zemlji, a Cesku jer sa ovim slavenskim i bivsim socijalistickim zemljama mislim da imamo katastrofalan ucinak i nikako nam ne leze. Portugal bi svakako valjalo izbjeci kao najjacu ekipu od ove 4, ali daleko od toga da se mi sa njima ne mozemo nositi. Za razliku od Cirinog cirkusa, Papetu se mora priznati da je napravio respektabilan tim kojem se zna i glava i rep i koji moze da se ravnopravno nosi sa svima.