Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Baudelaire

#3151 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Baudelaire »

JThomas wrote:meni lično šta je najviše poražavajuće u svemu ovome...jeste da je '97 i '98 u ova doba liga bila pet puta bolja i posjećenija nego sad. kad me stari vodio na grbavicu na derbi, karte su se kupovale danima prije, potezale su se štele da se uđe, ostajala je raja ispred...na koševu 25-30 hiljada bilo norma. a 13 godina kasnije, umjesto da bude bolje...na grbavici 9.000 bez hordi, na koševu sa hordama i manijacima jedno 13.000. i to svi bili pozitivno iznenađeni posjetom :skoljka:

Kad gledam sad snimke na youtubeu sjebem se. Djeluje nekako nevjerovatno. Budi fakat u meni sjećanje na te dane, kakva je samo atmosfera bila. 7 dana do dderbija, već ni o čemu drugom i ne razmišljaš, moliš Boga da kiša ne bude. Noć prije ne možeš spavati, a na dan derbija leptirići u stomaku. Sad tog više nema, bar kod mene. I dalje je derbi daleko najbitnija utakmica, ali ne može se sa onim posljeratnim ni porediti. Prijeratne neću da komentarišem, jer nisam nijedan upamtio.
JThomas

#3152 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

onaj derbi '98 kad je nouken dao dva gola, a vazda za nas, moj stari je morao moliti a.m. violinu :mrgreen: da uvede mene, njega i brata na sjever na derbi. NIJE BILO karata :mrgreen:

danas dođeš, popiješ kafu, pivu, šta ti se već pije, i deset minuta prije utakmice lagano kupiš kartu...
Jeff Bingham

#3153 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Jeff Bingham »

JThomas wrote:onaj derbi '98 kad je nouken dao dva gola, a vazda za nas, moj stari je morao moliti a.m. violinu :mrgreen: da uvede mene, njega i brata na sjever na derbi. NIJE BILO karata :mrgreen:

danas dođeš, popiješ kafu, pivu, šta ti se već pije, i deset minuta prije utakmice lagano kupiš kartu...
jesi siguran da je dva dao Nuki?

pretpostavljam da mislis na ovo

ja sam ovo gledo s juga :lol: kupio kartu za istok i nisam mogao nista vidjet, puno bilo, pa produzio na jug :D sreca nisam imao timskih obiljezja. jebote, zar ima 12 godina od ovoga, jest se ostarilo :roll: :roll: :sad:

al cuj hordi poslije izjednacenja:
guso, pederu, napusi se sjeveru :lol:
JThomas

#3154 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

ja sve ove godine živim u uvjerenju da jeste :D i sad vidim da nije :D
LSD

#3155 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Vremena kad je bilo hladno po 20 milja na Grbavici, a po 30 na Koševu...a imalo se šta i vidjeti na terenu...danas je sve u pola manje...više nasilja i huligana (u i oko stadiona), a daleko manje kvalitetnog fudbala su razlog toga.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3156 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

Kmitet je nenormalan. Ako zabrane Hz da idu na Grbavicu ku*rac ce iko moci iskontrolisati isfrustriranu masu zbog ZABRANE ,i tek onda nastaje veliki potencijal za obracune po gradu i to ucestale. :roll:

Ja se nadam da shvataju sta bi postigli sa tom zabranom..ali iskreno se nadam. :run:
Charuga
Globalni moderator

#3157 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Plavih_11 wrote:Idem malo u off. U Hrvatskoj su od danas privremeno zabranjeni dolasci gostujucih navijaca. Uvode nekakve nove mjere protiv huligana i jedna od njih je i ta.
Par dana prije odluke Komiteta za normalizaciju HNS je isto uradio.
Charuga
Globalni moderator

#3158 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

-LIBERO- wrote:Kmitet je nenormalan. Ako zabrane Hz da idu na Grbavicu ku*rac ce iko moci iskontrolisati isfrustriranu masu zbog ZABRANE ,i tek onda nastaje veliki potencijal za obracune po gradu i to ucestale. :roll:

Ja se nadam da shvataju sta bi postigli sa tom zabranom..ali iskreno se nadam. :run:
Kupovat ce vasi karte za sjever, izmjesat ce se sa nasim i samo ce se gora stvar napraviti. Ko ce zabraniti navijacima Sarajeva da kupe karte? Niko. To za derbi bi trebali malo preispitati i pustiti HZ da dodju organizovano.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3159 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

O tome ti pricam...plus ono sto je najosjetljiviji dio je ULICA. Zar neko stvarno misli da ce se ako zabrana bude na snazi moci iskontrolisati ,recimo 15 klinaca sa Kosevskog Brda ili Otoke (lupio naselja) da napadnu onako isfrustrirani drugih 15 klinaca u drugim bojama jer ovi mogu na utakmicu a ovi prvi ne zbog neke zabrane? :roll: :-)

I neka se ne zavaravaju,bilo kakvi proglasi klubova ,policije,udruzenja navijaca to nebi moglo sprijeciti. Kombinovati navijace sa frustracijom i osjecajem nepravde (makar taj osjecaj samo subjektivan bio) je temprirana bomba.

Nadam se da znaju kakvu odluku donose,narocito u gradu koji je tako navijacki "podjeljen"
LSD

#3160 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Pa fino je Baković najavio da ce se u slucaju Derbija napraviti iznimka, što se tice ove zabrane za gostujuce navijace....cak je i ranije najavljeno da zabrane nece važiti za one navijace koji dolaze iz istog grada.
I ne znam šta sad talasate bezveze :? cemu ta prica uopšte.
donja_crtica

#3161 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by donja_crtica »

Plavih_11 wrote:Kupovat ce vasi karte za sjever, izmjesat ce se sa nasim i samo ce se gora stvar napraviti. Ko ce zabraniti navijacima Sarajeva da kupe karte? Niko. To za derbi bi trebali malo preispitati i pustiti HZ da dodju organizovano.
Koliko kafane je planirao gazda sada? Jel nosimo svoje stolice od kuce?

Kako mozes uopce povlaciti pricu o organizaciji derbija, nakon gostoprimstva od prosle godine?
Last edited by donja_crtica on 08/10/2011 20:31, edited 1 time in total.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#3162 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by bordo gandalf »

LSD wrote:Pa fino je Baković najavio da ce se u slucaju Derbija napraviti iznimka, što se tice ove zabrane za gostujuce navijace....cak je i ranije najavljeno da zabrane nece važiti za one navijace koji dolaze iz istog grada.
Odluceno je da ce se i gradski derbiji u Mostaru i Sarajevu igrati bez "gostujucih" navijaca...naletih na clanak negdje na forumu sad ga ne nađoh
Last edited by bordo gandalf on 08/10/2011 20:32, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#3163 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

donja_crtica wrote:
Plavih_11 wrote:Kupovat ce vasi karte za sjever, izmjesat ce se sa nasim i samo ce se gora stvar napraviti. Ko ce zabraniti navijacima Sarajeva da kupe karte? Niko. To za derbi bi trebali malo preispitati i pustiti HZ da dodju organizovano.
Koliko kafane je planirao gazda sada? Jel nosimo svoje stolice od kuce?

Kako mozes uopce povlaciti pricu o organizaciji derbija?
U pravu si sve, ponesite po stolicu i na istok, ima prostora ..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3164 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

negdje je bila izjava nekoga iz saveza da odluka vazi i za derbi jer bi se mogli zaliti mostarci bla bla :-)
ultima_palabra

#3165 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

rashtiman wrote:
LSD wrote:Pa fino je Baković najavio da ce se u slucaju Derbija napraviti iznimka, što se tice ove zabrane za gostujuce navijace....cak je i ranije najavljeno da zabrane nece važiti za one navijace koji dolaze iz istog grada.
Odluceno je da ce se i gradski derbiji u Mostaru i Sarajevu igrati bez "gostujucih" navijaca...naletih na clanak negdje na forumu sad ga ne nađoh
Ma ne znaju ni oni šta su odlučili, vidio si šta je Baković rekao... i da jesu, ima sasvim dovoljno vremena da se to izmijeni.

A bolje je da ne uplićemo stare derbije u ovu priču...
-LIBERO-
Čiča Gliša

#3166 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by -LIBERO- »

Image
LSD

#3167 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Kako ne kontate da je i Želji (kao klubu) u interesu da bude što više gostujucih navijaca :? pa jbt, zar treba biti Tesla pa da se skontaju neke osnovne stvari :shock: ...kad ce zaraditi kakvih para, ako nece za derbi?? kad :? ...nece protiv Kozare ili Travnika jer njihovi navijaci i ne idu na gostovanja.
Dammme

#3168 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Dammme »

LSD wrote:Kako ne kontate da je i Želju (kao klubu) u interesu da bude što više gostujucih navijaca :? pa jbt, zar treba biti Tesla pa da se skontaju neke osnovne stvari :shock: ...kad ce zaraditi kakvih para, ako nece za derbi?? kad :? ...nece protiv Kozare ili Travnika jer njihovi navijaci i ne idu na gostovanja.
Pa mislim da gore postavljeni članak i izjava Direktora FK Sarajevo idu upravo u tom smjeru.
LSD

#3169 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by LSD »

Dammme wrote:
LSD wrote:Kako ne kontate da je i Želju (kao klubu) u interesu da bude što više gostujucih navijaca :? pa jbt, zar treba biti Tesla pa da se skontaju neke osnovne stvari :shock: ...kad ce zaraditi kakvih para, ako nece za derbi?? kad :? ...nece protiv Kozare ili Travnika jer njihovi navijaci i ne idu na gostovanja.
Pa mislim da gore postavljeni članak i izjava Direktora FK Sarajevo idu upravo u tom smjeru.
Pa jasno i logicno...ali eto bila je prica (da se sad ne vracamo puno) ko biva Žujo zabranio HZ jer bi nadjacali u navijanju i slicne djecije gluposti...a zapravo Žuju samo zanimaju cifre i on svakog navijaca gleda kao kupca (što je i javno i otovreno izjavio na TV-u :x )...znaci taj covjek ne yebe ni 2% sopstvene navijace Manijake, a da tjera HZ sa stadiona (jedina prilika u godini kad može doci do para o kojima samo sanja) :lol: :lol: pa takve konstrukcije i gluposti u samom startu totalno nelogicne....ali ne možeš ti to objasniti nekima.
Dammme

#3170 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Dammme »

LSD wrote:
Dammme wrote:
Pa jasno i logicno...ali eto bila je prica (da se sad ne vracamo puno) ko biva Žujo zabranio HZ jer bi nadjacali u navijanju i slicne djecije gluposti...a zapravo Žuju samo zanimaju cifre i on svakog navijaca gleda kao kupca (što je i javno i otovreno izjavio na TV-u :x )...znaci taj covjek ne yebe ni 2% sopstvene navijace Manijake, a da tjera HZ sa stadiona (jedina prilika u godini kad može doci do para o kojima samo sanja) :lol: :lol: pa takve konstrukcije i gluposti u samom startu totalno nelogicne....ali ne možeš ti to objasniti nekima.
Ja sam se fokusirao na ovaj derbi.
A ako pričaš o onoj sramoti od prošle godine, gdje je pojedinac poistovjetio DERBI sa sopstvenom kafanom, o tome radije ne bih, jer se sigurno nećemo složiti.
veljaca

#3171 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by veljaca »

Moje je misljenje da PRAVILA trebaju vaziti isto za sve ..... inace ce biti jos gore .....
Zalice se onda TM87 sto im se ne dozvoljava odlazak u Gabelu, Lukavicu, Gradisku ......
Zalice se HZ sto im se ne dozvoljava odlazak u Banja Luku, zalice se neko treci i onda ce tek nastati haos ....
Po meni je ova odluka glupa - ali ako je donesena - onda se treba ispostovati do kraja ....
ultrajvosa 1987

#3172 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultrajvosa 1987 »

Nadao sam se da ce komitet malo mozak ukljuciti i okrenuti se nasoj jadnoj ligi, a ne samo "zmajevima".
Opasno sam se zajeb'o...

Ukidanje gostovanja ,a belaj prave 90%domaci navijaci, je dokaz da oni nemaju pojma sta se desava ili jednostavno ne zele da imaju... ??? Idu linijom manjeg otpora, ne mozemo kazniti ultrase i leseve, ali mozemo sve ostale zajedno sa njima, jebem ti vise kompromise...

Derbi ??? Pa stvarno nisu normalni, uvijek bude neke frke, trzavica na sjeveru (doduse vecinom verbalne) , a tu ograda, murija, redari... a sad nista od toga. Znaju li oni sta ce biti na sjeveru, a pogotovo ako padne kakav gol ???
Boze sacuvaj, je l' treba jos da se medjusobno pobijemo, da bacamo jedni druge sa tribine ??? Dovoljno je jedan nabrijani balavac da ustane i ode sve u pm... Ne daj Boze mrtva glava da padne, pa da ne mozemo normalno hodati ni po kvartovima gdje zivimo ako si u manjini, o tekmam da ne pricam... O cemu li oni razmisljaju ???

Da me pogresno neko ne shvati, ovo nije neko huskanje raje(boze sacuvaj), nego nazalost REALNOST.
Taman da nam sjebu i ovo malo sto je ostalo u ligi da valja, GRADSKI DERBI.
Ma fuj ...

KOMITET ZA NENORMALIZACIJU ... definitivno.
campa_xxx

#3173 Re: FK Željezničar

Post by campa_xxx »

Zabranjen je ORGANIZOVAN odlazak navijaca na gostujuce tekme...Ko moze zabraniti pitarima da normalno kupe kartu za sjever? Kao da ce pitati onaj na onom kiosku "za koga navijas".
Jedino sto se vjerovatno nece traziti dodatno obezbjedjenje pa bi moglo doci do belaja...smrdi sve ovo!
veljaca

#3174 Re: FK Željezničar

Post by veljaca »

LSD wrote:
Mislim da ce skinuti tu zabranu kad je derbi u pitanju, tj. da ce napraviti iznimku...gotovo sam siguran da ce tako biti....normalno ,moraju se i klubovi i čelnici (prije svega) a i navijaci između sebe (udruženja navijaca) dogovoriti da ne bude belaja - ako nam vec Komitet izlazi u susret.
Ja mislim da bi to bila velika glupost .... Pravilo gostujucih navijaca mora da vazi za sve ....
Zasto bi oni privilegovali HZ a ne recimo nase TM87 u Lukavici ili Gradisci .....
Zasto bi privilegovali HZ ovdje a ne u Banaj Luci ....
Odlukom da se pravilo prekrsi u sarajevsko derbiju - ucinila bi se neregularnost na Prvenstvo ( uz sve neregularnosti kojih je bilo )

Vidis ima previse Zasto - zato ( po meni ) jedinstven stav za sve ..... Isto bih ovo napisao da se derbi igra na Kosevu ...
Pravilo vazi za sve ili ni za koga - veoma jednostavno ....

Dupli arsini - nisu nikada dovodili do dobrih rezultata ....
Dammme

#3175 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Dammme »

Ja se samo pitam da li je ovom Komitetu jasno da će navijači Sarajeva doći na derbi NEORGANIZOVANO?
Da li oni uopšte imaju pojma kakav potencijalni belaj mogu napraviti?
Ako je neorganizovano, to znači da za te navijače ne odgovara ni klub niti navijačka grupacija.
Ako je neorganizovano, onda to znači da policija nema nikakve uslove da obezbijedi utakmicu. Kada vidimo kako je u dosadašnjem prvenstvu policija loše odradila posao, onda možeš misliti kako će biti kada ne budu ni imali uslova da ga rade.
ITD
ITD

Fakat nisu normalni, a trebali bi biti komitet za normalizaciju.
Locked