Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#3151 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

Rob_Atl wrote:
splend wrote:ja sad klik'o po onom fifinom kalkulatoru, ispada da cemo iduci mjesec bit' na 10-11 mjestu :shock:
prelazimo englesku, rusiju, ekvador i svicarsku :-?
italija ce nam bjezati 10 bodova.
garant sam ja nesto zajeb'o :mrgreen:
Preletice nas Grcka ne znam kako oni sa pobjedom u litvaniji dobijaju 30 poena :shock: , a mi gubimo 10-tak , takodje i Mexico bi nas mogao preskociti jer oni igraju sad kvalifikacije i onaj kup konfederacija, mozda skocimo za jedno ili dva mjesta
Pali smo kurcu iza uši, svi nas preskaču.

:mrgreen:
Kontra__

#3152 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Kontra__ »

cindrlimindrli wrote:Gubimo 13 bodova zato sto smo pobijedili 5-0? :D Bog te pit'o kakav je drogeras postim'o onaj digitron.
A jok eto treba ti orden dati jer si dobio reprezentaciju koja je 90 mjesta ispod tebe!" :roll: Kad bi se tako racunalo kako ti hoces, ekipe bi imale po 100.000 bodova...
Djubre_

#3153 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Djubre_ »

Jebo tabelu.. bitno je da pobjedjujemo.. :wink:

Da ces skociti.. skocit ces do kraja kvalifikacija jos.. top 10 ako budemo.. nekad.. gledat cu svaki dan tabelu :P

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Rob_Atl

#3154 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Rob_Atl »

Kontra__ wrote:
cindrlimindrli wrote:Gubimo 13 bodova zato sto smo pobijedili 5-0? :D Bog te pit'o kakav je drogeras postim'o onaj digitron.
A jok eto treba ti orden dati jer si dobio reprezentaciju koja je 90 mjesta ispod tebe!" :roll: Kad bi se tako racunalo kako ti hoces, ekipe bi imale po 100.000 bodova...

i litvanija je 105 pa grci dobise 30 poena, doduse latvia je 119 :D
jeza u ledja

#3155 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

jel izvlacenje za ep kvalifikacije obicno krajem godine? ja mislim da je tako. znaci sta skupimo do kraja ovih kvalifikacija to je to.
fakat

#3156 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by fakat »

zlajapravaraja wrote:
Partijaner wrote:Mogla ti je biti sudbina ko u onog Mustafe gdje se zaputio u drugu drzave mjesto Latvije. :lol: :lol:
Cuj to :lol: Otisao u Letoniju, jel'? :D

Pa kako ni to nisam procitao? :? :lol:
Letonija, Latvija, Lituanija, Litvanija, ...pa koliko ih ima?
jeza u ledja

#3157 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

fakat wrote:
zlajapravaraja wrote:
Partijaner wrote:Mogla ti je biti sudbina ko u onog Mustafe gdje se zaputio u drugu drzave mjesto Latvije. :lol: :lol:
Cuj to :lol: Otisao u Letoniju, jel'? :D

Pa kako ni to nisam procitao? :? :lol:
Letonija, Latvija, Lituanija, Litvanija, ...pa koliko ih ima?
Pa cetiri.

ps: pardon, ima jos i litva, ona od mirnesa ajanovica.
Rob_Atl

#3158 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Rob_Atl »

jeza u ledja wrote:jel izvlacenje za ep kvalifikacije obicno krajem godine? ja mislim da je tako. znaci sta skupimo do kraja ovih kvalifikacija to je to.
9 marta je izvlacenje, a sesiri ce se odrediti krajem ovih kvalifikacija , dobro bi bilo kad bi Rusiju izvukli iz prvog sesira pposto imaju 3 utakmice bez gledaca da odrade :D
sinuhe

#3159 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by sinuhe »

U martu i maju sljedece godine treba odigrati jace prijateljske utakmice. Mozda sa Njemackom, Holandijom.
shake69

#3160 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

Mozda ne bi bilo lose uraditi kratki "research", ko je od forumasa gledao i koliko uzivo fudbalsku reprezentaciju BiH?
Recimo, a) jednu do deset utakmica
b) deset i vise
c) nijednu
Tako bismo dobili odgovore je li forumasi samo s mindera mudruju a na stadione idu 'konkretniji' navijaci!
simonese

#3161 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by simonese »

shake69 wrote:Mozda ne bi bilo lose uraditi kratki "research", ko je od forumasa gledao i koliko uzivo fudbalsku reprezentaciju BiH?
Recimo, a) jednu do deset utakmica
b) deset i vise
c) nijednu
Tako bismo dobili odgovore je li forumasi samo s mindera mudruju a na stadione idu 'konkretniji' navijaci!
b) domace 90% ,gostovanja slabo(dok sam bio momak malo vise :D )
ultima_palabra

#3162 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Meni je zadnja bila 1-1 protiv Litvanije 2005. :-D
GeneralBHF

#3163 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

Rob_Atl wrote:
jeza u ledja wrote:jel izvlacenje za ep kvalifikacije obicno krajem godine? ja mislim da je tako. znaci sta skupimo do kraja ovih kvalifikacija to je to.
9 marta je izvlacenje, a sesiri ce se odrediti krajem ovih kvalifikacija , dobro bi bilo kad bi Rusiju izvukli iz prvog sesira pposto imaju 3 utakmice bez gledaca da odrade :D
Mozda ste zaboravili da na Euro idu 24 pa samim tim u grupnoj fazi bi trebali biti nosioci grupe s tim da racunam sve pobjede do kraja.

Zna li neko strukturu za kvalifikacije EURO2016? Koliko ce biti grupa?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3164 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Velkoski »

Nisam bar 10 godina otiš'o na repku 8-)
Jack Be Nimble

#3165 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Jack Be Nimble »

GeneralBHF wrote:
Zna li neko strukturu za kvalifikacije EURO2016? Koliko ce biti grupa?
Nije odredjeno.
Herr Flick

#3166 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Herr Flick »

Po mojoj racunici,kada se objavi naredna rang lista fife,vise bodova cemo imat od 3 repke koje su ispred nas a to su:Engleska,Rusija i Svicarska.Od repki kojih su iza Grcka nas preskace to je 100% sigurno.Da budu ispred nas jos imaju sanse Meksiko i Urugvaj ali to zavisi kakvi ce im rezultati biti na Kupu Konfederacija.Vjerovatno ce i nas Urugvaj preskociti.Takodje ako Ekvador ne pobjedi Argentinu i njih preskacemo po bodovima.Dakle kada se objavi naredna rang lista trebali bi biti 13-ti. :bih:

Edit:Cak bi mogli preskociti i Obalu Slonovace :D :D Ukoliko sutra ne pobijede Ganu imati ce manje bodova od nas 8)
zlajapravaraja

#3167 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zlajapravaraja »

semirizsvemira wrote:E stvarno onaj polukomentator Mijajlovic pojma nema . Deset puta je ponovio da igramo u ponedeljak sa Omanom a utakmica prije nekoliko dana otkazana. Meni promakla informacija ali da jednom novinaru promakne !? E stvarno ako on bude prenosio utakmice BH repke u buducnosti moracu smanjiti ton da ne slusam onoliku kolicinu neznanja
Eto, sad znam otkud mi crni Oman :-)

A Marjan je fakat postao naporan i dosadan, najblaze receno :roll:

Mi smo cak tokom prvog poluvremena pokusavali naci funkciju na TV-u da iskljucimo komentatora, a da ostane ton sa stadiona :-)
Pitarrr82

#3168 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Pitarrr82 »

Ni ja ne znam za tu informaciju prije te tekme, tek sam u subotu saznao da se nece igrati u Omanu, ne znam da je prije bila informacija o tome...
Herr Flick

#3169 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Herr Flick »

Pitarrr82 wrote:Ni ja ne znam za tu informaciju prije te tekme, tek sam u subotu saznao da se nece igrati u Omanu, ne znam da je prije bila informacija o tome...
I bolje je sto ne igramo dzaba bi izgubili 50 bodova :lol: :D
Infaze Studio

#3170 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

semirizsvemira wrote:E stvarno onaj polukomentator Mijajlovic pojma nema . Deset puta je ponovio da igramo u ponedeljak sa Omanom a utakmica prije nekoliko dana otkazana. Meni promakla informacija ali da jednom novinaru promakne !? E stvarno ako on bude prenosio utakmice BH repke u buducnosti moracu smanjiti ton da ne slusam onoliku kolicinu neznanja
Jest' prije nekoliko dana kada brojis od danas, ali sigurno ne nekoliko dana prije utakmice koju je Marijan prenosio.
GeneralBHF

#3171 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

Herr Flick wrote:
Pitarrr82 wrote:Ni ja ne znam za tu informaciju prije te tekme, tek sam u subotu saznao da se nece igrati u Omanu, ne znam da je prije bila informacija o tome...
I bolje je sto ne igramo dzaba bi izgubili 50 bodova :lol: :D
Lijepo receno i mislim da su u N/FSBiH tek kasnije shvatili da su napravili gresku samim pristankom da se igra i iskoristili propust organizatora da se odbije.

Kada su birali izmedju USA i Engleske skontali su da bi mogli tu utakmicu izgubiti sto bi nas bodovno opet spustilo a prihvatanjem protiv Amerike da se igra u Europi samo mozemo dobiti iz vise razloga; kvalitetna provjera i sa nasim navijacima pobjeda sto bi nam opet dalo vise bodova i napredovanje ka prvoj jakosnoj skupini.

Note: http://www.uefa.com/uefaeuro/qualifiers ... index.html

Nisu jos odlucili o formatu kvalifikacija za EURO2016
Djubre_

#3172 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina

Post by Djubre_ »

Evo da kazem slobodno da cemo pobjediti i sve ostale naredne utakmice.. dvomec slovacke i litvanije.

Ne znam kako neko moze ovako poniziti nase momke i safeta strucnjaka. Protiv lihtenstajna se pricalo.. "dosta 1:0.." pa mislim stvarno.. ako zele na sp.. znaju da trebaju sve poderati izuzev grcke koju smo hvala bogu poderali..

Grupa je lagana sto jest jest. Ma da smo uvijek imali slicne.. jednog glavnog jednog srednjeg i dva losa.. ali u svakoj grupi je bitno biti iznad favorita. U ovom slucaju grcka..

Momci zabijaju alal vera.. sto na svjetskom i nece biti bas tako.. samo da nam se ne desi kao francuzima kada je hanry dao rukom gol i odveo ih.. a onda su svaku izgubili.. bit cu zadovoljan sa 2-3 pobjede remijem.. i bez teskog poraza..

Mozda cemo imati srece na ovom prvenstvu.. ali nebi im zamjerio.. to ce biti sve jake reprezentacije. Pogledajte srbiju.. nama dosta i trebamo biti ponosni na njih.

Ko god psuje igrace repku i safeta treba ga banovati. Ne mogu da vjerujem da ste onako pisali prvo pol... ako gubis ili ne vodis u 90oj min.. onda se moze nesto reci..

Koliko je ljudi igraca u timu i odbojkasi u sjedecoj.. to je do 50 ljudi.. jedini ponos ove drzave.. i to ne dirajte sve dok se bore za ovu drzavu. Igraju vani svi primaju milione.. ali ipak ginu za nas.

Jeb te ne mogu da vjerujem da smo ovako razjebana livada.. zemlja.. u top 15.. kako nas latvijci gledaju kao neke prvake.. hvala bogu da smo na tom nivou. Gledao sam ovaj video i najezim se kad slusam komentatora na engleskom jeziku.. nismo odbaceni.. zatrpani.. nego smo visoko iznad mnogih. Hvala im i ovo ce biti najbolje prvenstvo za gledati napokon. Toliko nas uzbudjenja ocekuje slavlja i radosti. Zivimo za reprezentaciju do kraja!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
popokatepetl_com

#3173 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by popokatepetl_com »

Joj ovih bolida iz saveza, koji je ovo put da pomjeraju otvaranje ovog trening centra. Trebao je davno biti otvoren sad otvaranje najavljeno za septembar.
shake69

#3174 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

popokatepetl_com wrote:Joj ovih bolida iz saveza, koji je ovo put da pomjeraju otvaranje ovog trening centra. Trebao je davno biti otvoren sad otvaranje najavljeno za septembar.
I mene su bas razocarali. Zamisli, dva okupljanja reprezentacije do tada, igraca koji su zeljni da pobjegnu od one kaljuge i prizora sijena u pozadini kod davanja izjava za tv iz Hrasnice i oni pomjeraju tri mjeseca otvaranja Trening centra samo da dodje Michel!??? Dat ce nam q..c pare sto ocekuju cigancenjem za reprezentativni stadion.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3175 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

pa hebat ga...neka koriste centar prije otvaranja....ne kontam u čemu je problem da repka to već koristi a da Mišel kad dođe otvori to zvanično uz fanfare, aplauz, zahvalnice, slikanja i pjesmu vesele djece.

najgluplja bi stvar bila da se ovo sad kiseli zatvoreno tri mjeseca dok stignu velikaši :-)
Post Reply