BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Suicidal Siberian

#3151 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Suicidal Siberian »

BHF_Manijak wrote:
harisaga wrote:Ma nije papetov poraz uopste.Dobra formacija sve dobro,ali nema trke,nema zelje,nema hrabrosti.Pape je gospodin covjek,i sposoban je uraditi dobre stvari,ako bog da ce i uspjeti u tome,treba ga podrzati.
Ti si meni idol!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

@Sasvim_obican, ne zanosi se previse bice ti lakse...Volim i ja buraz, pravo volim repku, ali vjeruj mi da tu ima 10% ljudi kojima je stalo do onih navijaca koji prelaze kilometre i kilometre da ih bodre, sve goli shupak buraz, pusti ti te price po novinama "za navijace ovo za navijace ono", kad papcima danas nije bio motiv onaj fastistcki transparent podrske hebenom Ratku, sta onda treba bit?! Umjesto da naguze Rumune nakon toga, njih zaboli djon a sto?! JEr ih zaboli i za repku i drzavu ba, znaju da ce se svojim vilama i jahtama vratit, skupim bolidima i hanumama, otic malo na ljetovanje i onda opet pare ubirat u Lyonu, Manchesteru, Monpellieru, itd....Nismo mi ba zapad i da imamo taj osjecaj patriotizma, gledam Svabe, on jebo te usadi jednom Tunizaninu Khediri ili poljaku Kloseu ko da je Svabo, da on gine za reprezentaciju, a sto?! Jer mu je sve dao, njegovo je samo da igra, a nase ne moze ni hepo kocka nalozit nit transparent podrske supku Ratku! :( :roll: Sta dalje pricati i komentarisati??? JEdnostavno mentalitet je nesto sto najvise jebe nas narod u svim segmentima, od ekonomije do sporta! Znam da zvuci isfrustrirano nakon poraza, ali nakon onog "jebem i tebe i navijace", sta covjek da vise kaze?! Ma upravo to, hebe se njima vecini za nas ba, oni odose svojim standardnim zivotima, a repka im je rekreacija nazalost, kakav zar kakva borba!
Odlican komentar.

To je prisutno u svim kolektivnim sportovima na Balkanu, a pogotovo u fudbalu. Manjak mentalne discipline i kako da kazem odnosa prema sportu, igri, suigracima, selektoru, navijacima nadoknadjujemo sa individualnim kvalitetom koji ne moze uvijek da odreaguje, jer nekada odnosno u vecini slucajeva, uspijeh je odvisan od voljnog momenta, srčanosti...to se vidjelo danas na utakmici protiv Rumunije ili npr jedna druga paralela teniski meč izmedju Djokovića i Federera...taj voljni i mentalni momenat.
splend

#3152 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by splend »

da ne citam sada sve, pljuju vjerovatno oni koji su do prije tekme, istu smatrali argentinom. oni koji su ocekivali laganu pobjedu u rumuniji, jer pobogu, mi smo evropska velesila, koja ovakve utakmice lagano rijesava :mrgreen:
s tim u vezi, da se citiram jos jednom :!: :!: :!:
splend wrote:ma kakav crni cocalic :lol: osim ako ne potpise u medjuvremenu za HSV, fulham, psg ili sl. :mrgreen:
a sad sam malo gledao kvote, na nas protiv albanije 1.20 :dance: ne gine im 4 komada, da stoperski par budu cocalic - nadarevic.

neuspjeh ce biti ako osvojimo manje od 3 boda iz ove dvije tekme, sve preko je ogroman uspjeh.

kao sto rece, kolega solo2, danas pred utakmicu :thumbup:
bit ce vam lakse kad shvatite, da hasagic, mujdza, lulic, mravac, spahic, ibricic, pjanic, medunjanin, rahimic, misimovic nisu igraci SVJETKSE KLASE. svako od nas bi volio da jesu, ali nisu.
ako pobjedimo albaniju, opet odlucujemo sami o sebi. ako uporedimo kvalitet nas i albanije, tu pobjeda nebi trebala doci u pitanje.
solo2 wrote:Barbarez prvo govori da smo svijetski sampioni u euforiji a onda kaze da je REMI protiv Rumunije u gostima KIKS.
Dajte spustite se na zemlju. S cime da imamo pobjednicki mentalitet, s kojim igracima, jeste li vi uopste normalni?
Gdje su vrhunski fudbaleri koji igraju za nasu reprezentaciju?
U najboljih 20 europskih klubova koliko ima nasih igraca? Napisite sebi na papir sastav ekipe i pogledajte gdje igraju, ako drugima (nekad) glumimo silu nemojte da sebe lazemo.

Polahko i pametno. :bih:
fosil

#3153 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by fosil »

LSD wrote: Pape ce nakon ove mlamaže vjerovatno i još nekim se zahvaliti i dodatno zavesti disciplinu, ali ce to forumaši i novinari protumaciti kao autogol njegov, on ce biti krivac zašto necemo gledati neke naše zvijezde kojima je mrsko potrcati....možda jest njegova krivica što je previše blag covjek i sa taktvim karakterom, ali ovi igraci su nezahvalni i koriste to...treba njima tiranin i diktator koji ce ih slati na spavanje u 22.00 , provjeravati jesu li u sobama, maltretirati na treninzima i ne dati im da maknu iz karantina.
Bez zajebancije jedno pitanje. Smije li Pape u utorak poceti bez Spahica i Dzeke u prvih 11. Prema onom sto su veceras pokazali, jedan kao kapiten, a drugi kao nasa najveca zvijezda i nisu bolje zasluzili. A bio bi to i najbolji primjer ostalim.
ODVRATAN_i_GADAN

#3154 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Ma treba njima dovesti Federera da im odrzi kratko predavanje kao sto je Hitzfeld uradio nakon poraza od Luxemburga. :)
harisaga

#3155 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by harisaga »

Ja bi poceo bgm bez dzeke.Igro bi mi muslimovic,ako nista gledo bi borbenost na terenu.Nije bolji od dzeke al bi je utjero na silu.
smoki_choko

#3156 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by smoki_choko »

fosil wrote:
LSD wrote: Pape ce nakon ove mlamaže vjerovatno i još nekim se zahvaliti i dodatno zavesti disciplinu, ali ce to forumaši i novinari protumaciti kao autogol njegov, on ce biti krivac zašto necemo gledati neke naše zvijezde kojima je mrsko potrcati....možda jest njegova krivica što je previše blag covjek i sa taktvim karakterom, ali ovi igraci su nezahvalni i koriste to...treba njima tiranin i diktator koji ce ih slati na spavanje u 22.00 , provjeravati jesu li u sobama, maltretirati na treninzima i ne dati im da maknu iz karantina.
Bez zajebancije jedno pitanje. Smije li Pape u utorak poceti bez Spahica i Dzeke u prvih 11. Prema onom sto su veceras pokazali, jedan kao kapiten, a drugi kao nasa najveca zvijezda i nisu bolje zasluzili. A bio bi to i najbolji primjer ostalim.
najbolje bez papeta da pocnemo jednu tekmu. neka se izmedju sebe dogovore ko ce igrati pa vidimo koji bi rezutat bio
ODVRATAN_i_GADAN

#3157 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

fosil wrote:
Sto se mene tice moze igrati i sa ovim iz nase lige jer je kod njih bar voljni momenat izrazen. Ne znaju ali bi ginuli GARANT. :) :)
samo_ti

#3158 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by samo_ti »

Amateri , alkoholicari , klosari i p.ičke !

p.s. kupujem kartu za Jug , sad` protiv Albanije , dajem kao i za finale Kupa , 3 KM , iko !? :D
alphonse kauders

#3159 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by alphonse kauders »

Rookie wrote:
campa_xxx wrote:Sto se tice Ibricica on je ovdje sve rekao :x

Nakon utakmice protiv Rumuna u Zenici .... 1:04 Ibricic: "je.em i tebe i navijace..." :x
Ne bi me iznenadilo da sad ovo što je Ibričić rekao i dobije na težini. Sad kad smo poniženi. A nakon te pobjede sam trubio o tome i niko ništa. Svi sretni i zadovoljni. Ista stvar i sa ovim slikama sa roštilja. Ako su već slikane prije 3-4 dana, zašto taj roštilj nije bio problem prije utakmice?! Al' da, do ćevapa je, do pristupa. Svi smo pametni odjednom. I svi odjednom mnogo više znamo o taktici i od jednog trenera na svijetu. Od selektora? Pa naravno. To se podrazumijeva. Sve nam je jasno odjednom. Uzeću samo Džeku za primjer. Odigrao je hiljadu ovakvih utakmica. Bez nekog presinga i sa nešto lošijim posjedom lopte, kad do njega dođe. Možda čak i izborio penal, koji nije sviran. Dakle, ovakav njegov nastup bi u nekoj drugoj partiji(pobjedi) bio označen kao odličan. Sad je prosto ogavan, i on i njegov City i Rumunke, koje odjednom svi znamo da su igrači privodili noć prije utakmice(ništa se od toga ne zna prije meča), alkohol, blagi Sušić, koji nije Ćiro, pa da ih motiviše da jednom u životu(istoriji) odvedu svoju napaćenu zemlju na veliko takmičenje...

I ko god ovdje hvali Hasagića, neka se zapita šta bi o njemu mislio, da smo bili bolji, pa izgubili sa 1:0 onim golom nakon auta, za koji niko ni ne zna zašto je poništen. Idiotska greška. I da nekad progledate, pa vidite da je Mravac apsolutno presmiješan igrač, jer ga se dovoljno ne kritikuje. Baš kao i protiv Albanije(izjednačenje), baš kao i protiv Meksika(drugi gol), i večeras dečko sam skače na najvisočije ispucanu loptu, koja ga preskače :lol: Pa ja fakat eto tog Želju, koji je kao u toj nekoj jadnoj neevropskoj ligi, dugo pratim i nikad nisam vidio da stoper ne zna najprostiju visoku loptu bez ikakvog pritiska da procijeni. Znači, da ga baloni preskaču, a da ima svo vrijeme svijeta da se pozicionira. To ni Vasilić ne radi. Mujdža nas ubi kod prva dva gola. Kod jednog, igrač prođe kroz njega, a kod drugog ga uopšte nije bilo ni u kadru, na strani na kojoj je trebao biti. I kuku nama kad smo od Džeke i Misimovića očekivali da zaganjaju zadnju liniju Rumuna :lol: Ibričić, Misimović, Pjanić, Medunjanin. Četvorica igrača, koje kamerman nije uspio uhvatiti u prvom poluvremenu. Posjed lopte smiješan, svi prespori, a u defanzivi preblagi. Slinavi Džeko i Misimović su prva linija odbrane, pa onda munje u vidu Ibričića mangupa koji uspješno ucjenjuje selektora i psuje navijače, korpulentnog Pjanića i Gennara Medunjanina. Ako kojim čudom i njih prođeš, dolaziš do korpulentnog veznjaka koji ima više godina, nego kilograma i koji je realno najteža prepreka do našeg gola. Eh, ako kojim čudom sve njih izbaciš iz igre, dobiješ bonus u vidu lutajućeg Mujdže i izgubljenog mrava koji nekom prevarom zarađuje hljeb u fudbalu. Zadnja prepreka je već opisani gigant kojem se sve nekako ne da da makne iz Istanbul bbšavbgjiasfrspora, iz prostog razloga što je mentalno neuravnoteženi gubitnik.
:thumbup:

Slično sam nešto napisao, ali dijelimo iste frustracije. Pape nešto priča kako nam Barselona treba biti uzor u situacijama kad nemaju loptu (konstantni presing na zadnju liniju) i onda dobijemo mlako trčkaranje Dzeke i Misimovića ( a i to samo u prvih 10 minuta) i nijemo promatranje njihovih dodavanja i građenja akcija.

Odličan post!
jutarnji

#3160 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jutarnji »

fosil wrote: Smije li Pape u utorak poceti bez Spahica i Dzeke u prvih 11.
Zasto?
Da potvrdi da je 100% idiot?
Ono qrcenje i vadjenje Dzeke iz igre je samo dokaz qrca od trenera.
Suicidal Siberian

#3161 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Suicidal Siberian »

Uzmite jednu Sloveniju npr koja ima slabiji igracki kadar od BiH, Srbije i Hrvatske ali ipak biljeze dobre odnosno bolje rezultate...jedna stvar je sigurna da imaju prednost u organizaciji saveza itd..ali generalno, igraci dolaze sa ovih prostora ali ipak imaju drugaciji pristup igri...oni žele pobjedu i kidaju na terenu, nebitno ko je protivnik...vjerovatno je fudbalska edukacija u pitanju ili su mozda vise gladni jer ne igraju svi za Man City i slicno.
BHF_Manijak

#3162 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by BHF_Manijak »

Rookie wrote: Ne bi me iznenadilo da sad ovo što je Ibričić rekao i dobije na težini. Sad kad smo poniženi. A nakon te pobjede sam trubio o tome i niko ništa. Svi sretni i zadovoljni. Ista stvar i sa ovim slikama sa roštilja. Ako su već slikane prije 3-4 dana, zašto taj roštilj nije bio problem prije utakmice?! Al' da, do ćevapa je, do pristupa. Svi smo pametni odjednom. I svi odjednom mnogo više znamo o taktici i od jednog trenera na svijetu. Od selektora? Pa naravno. To se podrazumijeva. Sve nam je jasno odjednom. Uzeću samo Džeku za primjer. Odigrao je hiljadu ovakvih utakmica. Bez nekog presinga i sa nešto lošijim posjedom lopte, kad do njega dođe. Možda čak i izborio penal, koji nije sviran. Dakle, ovakav njegov nastup bi u nekoj drugoj partiji(pobjedi) bio označen kao odličan. Sad je prosto ogavan, i on i njegov City i Rumunke, koje odjednom svi znamo da su igrači privodili noć prije utakmice(ništa se od toga ne zna prije meča), alkohol, blagi Sušić, koji nije Ćiro, pa da ih motiviše da jednom u životu(istoriji) odvedu svoju napaćenu zemlju na veliko takmičenje...

I ko god ovdje hvali Hasagića, neka se zapita šta bi o njemu mislio, da smo bili bolji, pa izgubili sa 1:0 onim golom nakon auta, za koji niko ni ne zna zašto je poništen. Idiotska greška. I da nekad progledate, pa vidite da je Mravac apsolutno presmiješan igrač, jer ga se dovoljno ne kritikuje. Baš kao i protiv Albanije(izjednačenje), baš kao i protiv Meksika(drugi gol), i večeras dečko sam skače na najvisočije ispucanu loptu, koja ga preskače :lol: Pa ja fakat eto tog Želju, koji je kao u toj nekoj jadnoj neevropskoj ligi, dugo pratim i nikad nisam vidio da stoper ne zna najprostiju visoku loptu bez ikakvog pritiska da procijeni. Znači, da ga baloni preskaču, a da ima svo vrijeme svijeta da se pozicionira. To ni Vasilić ne radi. Mujdža nas ubi kod prva dva gola. Kod jednog, igrač prođe kroz njega, a kod drugog ga uopšte nije bilo ni u kadru, na strani na kojoj je trebao biti. I kuku nama kad smo od Džeke i Misimovića očekivali da zaganjaju zadnju liniju Rumuna :lol: Ibričić, Misimović, Pjanić, Medunjanin. Četvorica igrača, koje kamerman nije uspio uhvatiti u prvom poluvremenu. Posjed lopte smiješan, svi prespori, a u defanzivi preblagi. Slinavi Džeko i Misimović su prva linija odbrane, pa onda munje u vidu Ibričića mangupa koji uspješno ucjenjuje selektora i psuje navijače, korpulentnog Pjanića i Gennara Medunjanina. Ako kojim čudom i njih prođeš, dolaziš do korpulentnog veznjaka koji ima više godina, nego kilograma i koji je realno najteža prepreka do našeg gola. Eh, ako kojim čudom sve njih izbaciš iz igre, dobiješ bonus u vidu lutajućeg Mujdže i izgubljenog mrava koji nekom prevarom zarađuje hljeb u fudbalu. Zadnja prepreka je već opisani gigant kojem se sve nekako ne da da makne iz Istanbul bbšavbgjiasfrspora, iz prostog razloga što je mentalno neuravnoteženi gubitnik.
Bravo majstore, nakon ovog komentara slobodno zakljucati temu, frajer sve reko! :thumbup: I ja se prvi nekad zanseme, kontam imamo tim, imamo igrace, ma iammo kitu, nista mi nemamo ba, ni infrastrukture, ni plana ni projekta, ni ljude sposobne, nista pod milim Bogom, gomila prosjeka i nista vise! Ljudi nam na klupi sjede u timovima a mi bi na euro, ma u PM, ne moze neko uci u formu za 5 dana, niti postat bolji nego sto prakticno i jeste tj irac mrtvog Freiburga, mrtvog Monpelliera, mrtvog Young Boysa itd...Volio bih i ja da su nam igraci u Unitedu, Barci, Bayernu, Milani ali...Mudo Marjanovo!
Opet se vracam na Svabe i taj mentalitet, pa ljudi su nakon one katastrofe na EURU 2000-te rekli "dosta ba ljudi, generacija nam je kar.ina, obrukali smo se" i nakon toga izgradili ne znam koliko ono kampova za djecu i fudbalskih akademija sirom zemlje te ulozili oko 100-njak miliona eura u razvoj fudbala, pa zato sad imaju strasnu generaciju, a mi cemo i dalje zivjet od onoga "ma ne treba on trenirat i zalagat se,zna on lopte..." :zzzz:
Rookie

#3163 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Rookie »

alphonse kauders wrote:Ipak najviše mu zamjeram da od dva igrača koji se ofirno ne odazovu (Ibričić i Begović), jedan dobije trajni ban iz reprezentacije, a drugi mu danas igra u prvoj postavi - sramota!
Stvarno super post. Osim ovog dijela. Begović se nije ni javio kad je dobio poziv za Slovačku, pa je onda za Meksiko rekao da jednostavno neće doći! I pored toga, za ovu utakmicu ga je Sušić zvao, što je po meni vrlo neprincipijelno(pa čak možda i poziv za Meksiko, nakon Slovačke), i Begović ga je i treći put odbio! Stvarno mi nije jasno kako je to neki prestrogi i trajni ban, po tebi, i kako bi trebao selektor da ispreklinje njegov povratak. Nije ni čudo od golmana, što se vidjelo u švedskoj kanonadi. Na izlijetanjima je tragikomičan.
LSD

#3164 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by LSD »

fosil wrote:
Što da ne :? meni ni Džeko ni Spahić niti bilo koji igrac nisu idoli, meni licno...šta :? oni nezamjenjivi, jel :?: gdje to piše?? ko to kaže?? ne onanišem na Džekine golove u wolsburgu ili Cityu niti sam kad to radio, ne zanimaju me njegove cifre i transferi jer sve to njegove licne stvari...zanima me samo šta radi u selekciji i zabija li u dresu selekcije golove.
Mada ne mislim da je Džeko veceras bio najlošiji jer je bio sam u napadu, izolovan i bez podrške i bez adekvatnih lopti/asistencija...u prvom se bar nešto pokušao boriti, ali u rumuni namazani pod 2-3 mu svežu na leđa i ne može ni maci....imao je jedan skok i šut glavom pored gola i to su sve lopte koje je dobio o veznjaka...e sad što mi ocekujemo od njega da bude Messi, uzme loptu i sam predribla petoricu rumuna - to je prica za malu djecu i laku noc.
Sušić je u pravu kad kaže:
http://www.youtube.com/watch?v=DC4r-Yxe ... page#t=40s
todd_smith

#3165 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by todd_smith »

jutarnji wrote:
fosil wrote: Smije li Pape u utorak poceti bez Spahica i Dzeke u prvih 11.
Zasto?
Da potvrdi da je 100% idiot?
Ono qrcenje i vadjenje Dzeke iz igre je samo dokaz qrca od trenera.
ne, to je upravo ono sto treba da uradi...pocne utakmicu sa Ibisevicem i Muslimovicem, i neka bude to hladan tus "standardnim zvijezdama"
KPNCTNJAH

#3166 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by KPNCTNJAH »

smoki_choko wrote:sta im ovo "THE" predstavlja,

Image
Trebalo je pisati 'Bosnjaci su Turci bez otadzbine', ali su glupani zadnji dio parole okrenuli naopako :lol:
mire - ložač

#3167 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by mire - ložač »

u tekmi sa Albanijom kapiten (po meni Rahimić) a alkoholičari svi na tribine .....

Sjećam se tekme protiv Portugala i Ćire koji ne želi da čuje za Misimovića ( a jebali smo mu sve po spisku ) .....

Što bi rekli Ameri : nije sve onako kako se na prvi pogled čini ....

Dagi moji MANEKENI ( igrači ) stara sarajevska švalerska glasi:

SINE NE JEBE LIJEP NEGO UPORAN !!!
jutarnji

#3168 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jutarnji »

todd_smith wrote:
ne, to je upravo ono sto treba da uradi...pocne utakmicu sa Ibisevicem i Muslimovicem, i neka bude to hladan tus "standardnim zvijezdama"
matere ti?
izvesti dzeku kad gubis je ravno posipanju pepelom i ucenjem kulije naopako po preporukama konjicije.
je li tesko shvatiti razliku izmedju ferarija i yuge, edina i muslimovica?
jutarnji

#3169 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jutarnji »

KPNCTNJAH wrote:

Image
Trebalo je pisati 'Bosnjaci su Turci bez otadzbine', ali su glupani zadnji dio parole okrenuli naopako :lol:
da smo pametni ovakve fasisticke parole bi pretvorili u 3:0
edit: 0:3 8-)
zecko_kupuz

#3170 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by zecko_kupuz »

BHF_Manijak wrote: @Sasvim_obican, ne zanosi se previse bice ti lakse...Volim i ja buraz, pravo volim repku, ali vjeruj mi da tu ima 10% ljudi kojima je stalo do onih navijaca koji prelaze kilometre i kilometre da ih bodre, sve goli shupak buraz, pusti ti te price po novinama "za navijace ovo za navijace ono", kad papcima danas nije bio motiv onaj fastistcki transparent podrske hebenom Ratku, sta onda treba bit?! Umjesto da naguze Rumune nakon toga, njih zaboli djon a sto?! JEr ih zaboli i za repku i drzavu ba, znaju da ce se svojim vilama i jahtama vratit, skupim bolidima i hanumama, otic malo na ljetovanje i onda opet pare ubirat u Lyonu, Manchesteru, Monpellieru, itd....Nismo mi ba zapad i da imamo taj osjecaj patriotizma, gledam Svabe, on jebo te usadi jednom Tunizaninu Khediri ili poljaku Kloseu ko da je Svabo, da on gine za reprezentaciju, a sto?! Jer mu je sve dao, njegovo je samo da igra, a nase ne moze ni hepo kocka nalozit nit transparent podrske supku Ratku! :( :roll: Sta dalje pricati i komentarisati??? JEdnostavno mentalitet je nesto sto najvise jebe nas narod u svim segmentima, od ekonomije do sporta! Znam da zvuci isfrustrirano nakon poraza, ali nakon onog "jebem i tebe i navijace", sta covjek da vise kaze?! Ma upravo to, hebe se njima vecini za nas ba, oni odose svojim standardnim zivotima, a repka im je rekreacija nazalost, kakav zar kakva borba!
Kad si u nekom "emotivnom" modu, ova ti priča apsolutno vrijedi. Ali postani na momenat grubo realan i vidi na šta to liči - ovi momci su uspjeli bez ikakve pomoći našeg društva. Sami su se izborili za sadašnji status, nikom ništa ne duguju.
Možda im reprezentacija predstavlja rekreaciju, možda i prestiž (bez obzira kakva ona bila), ti igrači ti uvijek mogu odbrusiti da nisu dužni nikome podnositi račune, tu su svojom voljom, a traženi su, potrebni su. Ne možeš ih okrivljavati što su se izbirikali u životu i sada leže na parama. Da ne govorim da ih uvijek prati tuđi osjećaj zavisti, s vremena na vrijeme i grube uvrede i samo im treba na um pasti - koji će mi ku.ac sve ovo?! I ćaos, adios amigos.

Zar nemaju patriotizma? Kakvog patriotizma? Prema državi koja nije kihnula za njih? Solidarnost i dužnost prema narodu koji ih počesto ispod oka pogleda i otkriva licemjerstvo na svakom koraku? Možda da igraju za predivna planinska jezera, rijeku Unu i livanjski sir. Takav patriotizam bih nekako i razumio, jer jedino to nam danas vrijedi. :P
Neka hvala, neko zdravije i osvještenije društvo će ih više poštovati. Neću koristiti jedan poraz za sklapanje velikih mudrosti, ali NAŠI IGRAČI NEMAJU TRAJNOG MOTIVA NA TERENU. :!: Nemaju takav osjećaj dužnosti. Opravdano.
todd_smith

#3171 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by todd_smith »

jutarnji wrote:
todd_smith wrote:
matere ti?
izvesti dzeku kad gubis je ravno posipanju pepelom i ucenjem kulije naopako po preporukama konjicije.
iko ko prati repku ce ti reci da je Muslimovic jedini napadac, od 3-4 sto imamo, da bilo kad da udje barem pokaze malo drskosti,prkosi i bori se, vise nego ostali...zato taj kometar o ferariju i yugi ti ne pije vode
KPNCTNJAH

#3172 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by KPNCTNJAH »

jutarnji wrote:
KPNCTNJAH wrote:

Image
da smo pametni ovakve fasisticke parole bi pretvorili u 3:0
edit: 0:3 8-)
Realno trebalo bi ovo sve poslati UEFI... za manje stvari su se dobijale kazne, pa makar jednu utakmicu da odigraju pred praznim tribinama...
jutarnji

#3173 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by jutarnji »

todd_smith wrote:iko ko prati repku ce ti reci da je Muslimovic jedini napadac, od 3-4 sto imamo, da bilo kad da udje barem pokaze malo drskosti,prkosi i bori se, vise nego ostali...zato taj kometar o ferariju i yugi ti ne pije vode
ok je Zlatan, al` u kombinaciji sa Dzekom, dok bih ja Vedada poslao na klupu Vlasica iz Turbeta i pored toga
sto mislim da je ok lik.
denimb

#3174 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by denimb »

libertyBiH wrote:
Plavih_11 wrote:
BegA_ wrote:Sušić: Glup sam bio što sam vjerovao pojedinim igračima

Safet Sušić se veoma razočaran pojavio na pres konferenciji nakon poraza BiH u Bukureštu. Priznao je da je napravio veliku grešku kada promijenio sastav koji je pobijedio Rumuniju na Bilinom polju.

„Glup sam bio što sam vjerovao pojedinim igračima, što sam promijenio ekipu koja je pobijedila na Bilinom polju. Vedad Ibišević me nikada nije iznevjerio, no dosta pojedinaca večeras jeste“, kazao je Sušić.

Na pitanje da kaže u koga se razočarao, Sušić je odbio govoriti o konkretnim imenima...

„Ima ih puno, ne bih sada o imenima, sve što sam rekao vama i njima ću reći u hotelu, čak ću biti i puno oštriji“, govorio je Pape dok je iznervirano udarao šakom od sto.

Sušić je svjestan da smo ovim porazom napravili veliku korak unazad, kada je Euro 2012 u pitanju.

„Definitivno smo izgubili sve šane za prvo mjesto. Sada moramo držati trku za drugo mjesto. Ono što je također loše, jeste da smo Rumune vratili u igru i sada ne mogu obećati da ćemo dobiti Albaniju. Poslije ovakve sramotne predstave ne bih mogao obećati ni pobjedu protiv Lukesmburga. Jednostavno, ne znam kako da odredim sastav za Albaniju, možda da stavim 20 kuglica pa da izvlačim, ne znam...“, govorio je Pape.

„Pojedinci su umislili da su igrači, ali nisu ni „i“ od igrača... Vjerovatno nisu svjesni koliko ne znaju. Ovo govorim jer me nije strah hoću li sutra biti selektor ili ne. Mjesecima smo ovo gradili, a sve se raspalo u 90 minuta. Sramota i katastrofa“, završio je Sušić.

E moj Pape... :sad:
Sad ili nikad moj Pape! Ako im sad ne odrzis lekciju i ne napravis selekciju tj, ne dovedes neke nove igrace koji ce barem davati 150% snage za drzavni dres, neces nika. Sad je vrijeme a i cika Osim je tu da pomogne ..

Evo bas preko FB prijatelja koji su bili u Rumuniji saznadoh da su pojedinci (Dzeko,Spaha,Keno) lumpovali do sitnih sati sa Rumunkama..... :(

Sta reci vise o ovome, Susic se ponasa kao da je taoc tih igraca a ne sef, ali moji zivci su skuplji od toga pa pozdrav do daljnjega...
Dialer

#3175 Re: BiH - Rumunija / Rumunija-BiH

Post by Dialer »

jutarnji wrote:
todd_smith wrote:
matere ti?
Dzeko je karna veceras i zadnji par tekmi za repku. Klupa ko i u cityu :thumbup:
Locked