Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
daramo
#3151 Re: eBay - Vaša iskustva
OK, nisam znao da veličina paketa određuje cijenu pregleda a Kinez (BIC shop) bezveze okomotao zaštitne folije jedno 3-4 kruga, paket velik a u njemu nije ni pola kile.
Što se tiče mobitela naletio sam na ova dva shopa, vidio sam da u racent orders ima i narudžbi iz BiH tako da je valjda sigurno a i imaju dosta dobar rating na aliexpress i prihvaćaju paypal.
http://www.doeschance.com/index.php
http://www.mincomobile.com/
Možda bi čak uzeo i ovaj neki jeftiniji android mobitel ali me brine carina, koliko bi bilo carine na mobitel od 60$ isplati li se uopće?
Što se tiče mobitela naletio sam na ova dva shopa, vidio sam da u racent orders ima i narudžbi iz BiH tako da je valjda sigurno a i imaju dosta dobar rating na aliexpress i prihvaćaju paypal.
http://www.doeschance.com/index.php
http://www.mincomobile.com/
Možda bi čak uzeo i ovaj neki jeftiniji android mobitel ali me brine carina, koliko bi bilo carine na mobitel od 60$ isplati li se uopće?
- seoBIH
#3152 Re: eBay - Vaša iskustva
Carina izmedju 50 i 60KM na taj iznos...
-
zara79
#3153 Re: eBay - Vaša iskustva
Narucivala sam neke sitnice s ebaya i to iskljucivo free shipping, ali me zanima je li neko narucivao etericna ulja, baze, butere i slicno za rucnu izradu npr. svijeca, sapuna i krema. Naime, cijene su mnogo nize nego kod nas (po komadu cca 2S), ali ne znam kako nasa carina gleda na ovakve stvari ili ce opet biti zavisi kakve sam srece 
-
quarterback
#3154 Re: eBay - Vaša iskustva
a zasto ocekujes bilo kakav problem ako vrijednost ne prelazi 50 KM po paketu ?
- _Reds_
#3155 Re: eBay - Vaša iskustva
Et tacno ne mogu da vjerujem. Ja danas na poslu na terenu kad zove čovjek kaže stigo paket. Reko' hajd ti meni donesi na posao, kontajući da ću morati da platim. I tako bi, donese momak, reko koliko sam dužan, kaže on meni nisi ništa. Znači nisam platio ni otvaranje paketa, ma ništa. Kinez napisao na paketu da je bio vrijedna 30 dolara, iako mu ja to ni tražio nisam.123456789 wrote:Jbga, ja sam to 100x spomenuo, sami smo sebi krivi sto smo dopustili takve stvari.
Evo ti iskustvo momka od neki dan, pa ti vidi sta je morao platiit http://www.klix.ba/forum/carina-u-bih-p ... l#p8775159
Samo bih te zamolio, kada dodje da podjelis s nama svoje utiske i proceduru jer s Fedexom jos nisam 100% upoznat.
Eh sad jednio da mi šta naknadno pošalju, ali ne vjerujem.
Et vjeruj mi da je i ovo mene itekako pozitivno iznenadilo.
- seoBIH
#3156 Re: eBay - Vaša iskustva
WOW, i ja sam iznenadjen
Stvarno cudno...je li to sto si kupio veliko, malo !? Je li moguce proguglat i naci stvarnu vrijednost !?
Ne mogu ti nista naknadno naplatiti, tj kada preuzmes artikal.Eh sad jednio da mi šta naknadno pošalju, ali ne vjerujem.
- _Reds_
#3157 Re: eBay - Vaša iskustva
Moguće je sa Ebaya kupljeno. sSve fino ima ona 2-3 popratna papira. A to što sam kupio, je teško 1,2 KG. Eto vjeruj mi i ja se iznenadio. Kinez je valjda poslao fakturu uz ono i naopisao 30 dolara.123456789 wrote:WOW, i ja sam iznenadjenStvarno cudno...je li to sto si kupio veliko, malo !? Je li moguce proguglat i naci stvarnu vrijednost !?
Ne mogu ti nista naknadno naplatiti, tj kada preuzmes artikal.Eh sad jednio da mi šta naknadno pošalju, ali ne vjerujem.
A stvarna vrijednost tih artikala i varira izmedju 30 i 200 dolara u zavisnosti od kvaliteta materijala od kojeg je pravljen.
- zgiba
#3158 Re: eBay - Vaša iskustva
Jucer mi je stigao paket iz UK, poslat 28.05.

-
bull21
#3159 Re: eBay - Vaša iskustva
Čekam i ja evo knjigu iz UK već 2-3 sedmice. Prijatelj ih Hrvatske isto tako čeka već više od mjesec dana knjigu. Očito je da je negdje kod njih zapelo.
-
shandrprcSA
#3160 Re: eBay - Vaša iskustva
zgiba wrote:Jucer mi je stigao paket iz UK, poslat 28.05.![]()
je li Vam poslano preko Standard Int'l Postage ili Royal Mail Airmail?bull21 wrote:Čekam i ja evo knjigu iz UK već 2-3 sedmice. Prijatelj ih Hrvatske isto tako čeka već više od mjesec dana knjigu. Očito je da je negdje kod njih zapelo.
- zgiba
#3161 Re: eBay - Vaša iskustva
Ovaj od 28.05. je Standard Int'l Postage.shandrprcSA wrote:zgiba wrote:Jucer mi je stigao paket iz UK, poslat 28.05.
je li Vam poslano preko Standard Int'l Postage ili Royal Mail Airmail?bull21 wrote:Čekam i ja evo knjigu iz UK već 2-3 sedmice. Prijatelj ih Hrvatske isto tako čeka već više od mjesec dana knjigu. Očito je da je negdje kod njih zapelo.
Danas su mi stigla dva poslata Royal Mail Airmail 12.06. i 21.06, a stigla isti dan
-
bull21
#3162 Re: eBay - Vaša iskustva
Royal mail bi trebao biti i moj. Ali nije danas stigao 
-
amelinoo
#3163 Re: eBay - Vaša iskustva
trebao bih nešto naručiti sa dealextreme ali za prijatelja i da dođe na njegovu adresu.
da li sad oni gledaju adresu sa dealextreme ili sa paypal?
da li sad oni gledaju adresu sa dealextreme ili sa paypal?
- ZOB
#3164 Re: eBay - Vaša iskustva
Pozdrav,već duže vremena razmišljam o pokretanju karticu za kupovinu preko interneta odnosno ako ne grješim internet bankarstvo,pa mi treba savjet jer vidim da ste dosta upoznati ovdje o tim stvarima,može te li mi molim vas reći ako budem išao u Raffaisen banku kakav vid kartice moram tražiti odnosno šta im navesti da želim da bi dobio karticu sa kojom mogu vršiti kupovinu preko interneta odnosno da je mogu koristiti preko PayPal-a i kako se kreću cijene pokretanje takve kartice,ili ne mora neophodno biti ova banka ako imate neku drugu da mi preporučite koja je možda jeftinija ili bolja bio bi zahvalan.Hvala
- _Reds_
#3165 Re: eBay - Vaša iskustva
Odes i trazis visa electron karticu recimo u Unicredti banci, i to je sve. Karticu dobijes za 15 tak dana. Besplatno je izdavanje kartice, a naplacuju ti vodjenje racuna ja mislim markicu ako imas prometa taj mjesec, ako nemaš onda ništa. Dok u Raiffaisen naplacuju cini mi se 1.5 KM svaki mjesec bez obzira.ZOB wrote:Pozdrav,već duže vremena razmišljam o pokretanju karticu za kupovinu preko interneta odnosno ako ne grješim internet bankarstvo,pa mi treba savjet jer vidim da ste dosta upoznati ovdje o tim stvarima,može te li mi molim vas reći ako budem išao u Raffaisen banku kakav vid kartice moram tražiti odnosno šta im navesti da želim da bi dobio karticu sa kojom mogu vršiti kupovinu preko interneta odnosno da je mogu koristiti preko PayPal-a i kako se kreću cijene pokretanje takve kartice,ili ne mora neophodno biti ova banka ako imate neku drugu da mi preporučite koja je možda jeftinija ili bolja bio bi zahvalan.Hvala
Sve što ti treba je lična karta i onaj obrazac o prebivalištu iz cipsa.
-
Chuckie
#3166 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne trazis visa electron karticu vec trazis otvaranje tekuceg racuna u bilo kojoj banci (samo ne Hypo) uz koji automatski dobijas visa electron kao instrument raspolaganja sredstvima na racunu koja ide i na net. Pozeljne banke su RF, Unicredit, Intesa.
- _Reds_
#3167 Re: eBay - Vaša iskustva
Pa kad dodje u banku i kaze treba mu kartica, naravno da ce mu otvoriti racun, jer ona mora biti vezana za nesto.Chuckie wrote:Ne trazis visa electron karticu vec trazis otvaranje tekuceg racuna u bilo kojoj banci (samo ne Hypo) uz koji automatski dobijas visa electron kao instrument raspolaganja sredstvima na racunu koja ide i na net. Pozeljne banke su RF, Unicredit, Intesa.
A tekuci račun možeš da otvoris i bez kartice.
-
Chuckie
#3168 Re: eBay - Vaša iskustva
Ja imam tekuce racune u 3 banke i uz sve imam visa karticu bez da sam je trazio.
-
pathyeshme
#3169 Re: eBay - Vaša iskustva
Nije istina.Chuckie wrote:Ja imam tekuce racune u 3 banke i uz sve imam visa karticu bez da sam je trazio.
U RF konkretno (jer sa njom poslujem) kad otvoriš tekući račun imaš samo račun bez kartice, i u tom slučaju uopšte ne uzimaju proviziju za vođenje računa (moguće da je za studente tako, znam da mi proviziju nisu uzimali). Kartica je druga stvar, za nju puniš poseban zahtjev i dobijaš poseban broj računa, a provizija za održavanje računa je 1.99 KM mjesečno.
- seoBIH
#3170 Re: eBay - Vaša iskustva
To nije tekuci racun vec se zove drugacijm imenom. Ne mogu se sjetiti sada kako..
-
Chuckie
#3171 Re: eBay - Vaša iskustva
Lupas. Govorim o tekucem racunu gradjana (ne studentskim fazonima, zavrsio sam sa studijem). Kada se otvori tekuci racun dobijas po automatizmu visa electron karticu. Cuj poseban racun. Zahtjev se popunjava za kreditne revolving kartice i minus. Ali to nije predmet rasprave.pathyeshme wrote:Nije istina.Chuckie wrote:Ja imam tekuce racune u 3 banke i uz sve imam visa karticu bez da sam je trazio.
U RF konkretno (jer sa njom poslujem) kad otvoriš tekući račun imaš samo račun bez kartice, i u tom slučaju uopšte ne uzimaju proviziju za vođenje računa (moguće da je za studente tako, znam da mi proviziju nisu uzimali). Kartica je druga stvar, za nju puniš poseban zahtjev i dobijaš poseban broj računa, a provizija za održavanje računa je 1.99 KM mjesečno.
- seoBIH
#3172 Re: eBay - Vaša iskustva
Zbog ovoga je DHL povecao svoje marze na 58KMHrvatskoj se ukida sav carinski nadzor nad unosom ili trgovinom robe između nje i ostalih zemalja članica. To će ponajviše pogodovati online trgovini koja je do sada, preko procijenjenog iznosa od 160 kuna, bila oporezivana. Online trgovina dokinut će trgovačke marže uvoznika i distributera koje su do sada plaćane, isto kao što će cijene proizvoda dodatno pasti zbog manjeg ulaganja prodavača određenog proizvoda koji je robu morao izlagati u dućanima s najmom i zaposlenim prodavačkim osobljem. Roba će ipak prolaziti granični kontrolu koja je po nadzorom MUP-a.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3173 Re: eBay - Vaša iskustva
Narucio ja jednu dzidzu iz Njemacke, jeftinije nego kod kineza
, postarina 0,99 €, dosla za 3 dana
.Samo sto švabo napisa na kutiji cijenu tacno u cent
plus faktura A4 foormat...ajjj
.
- ZOB
#3174 Re: eBay - Vaša iskustva
Hvala vam na odgovorima konkretno me to zanimalo kako ide ta procedura oko pokretanje kartice,još jednu stvar da pitam kako se kreće carina npr oko proizvoda za ličnu higijenu,radi se o proizvodu od 10 $ koliko bi se kretala carina na to ?,ako je već negdje spomenuto izvinjavam se nisam baš upoznat pa pitam.
- kako to
#3175 Re: eBay - Vaša iskustva
Moze li se promijeniti jezik na ebay.de, na engleski? Kako?