IRAN

Post Reply
samo pitam

#3151 Re: IRAN

Post by samo pitam »

psydelija wrote:Francuska prijeti Iranu zracnim udarima!

Francuski izaslanik UN-a je upozorio je Iran na rizik vojnih udara ako nastavi provoditi svoj nuklearni program.
"Ako ne uspijemo danas dogovoriti s Irancima, postoji snažna opasnost od vojne akcije", izjavio je ambasador Gerard Araud tijekom rasprave u sjedištu UN-a u New Yorku., piše RT
Ranije ovog mjeseca, bivši američki potpredsjednik Dick Cheney rekao je kako vjeruje da će Izrael napasti Iran kako bi ga spriječio u razvoju nuklearnog oružja. Cheney je rekao za Newsmax TV da "Iran predstavlja egzistencijalnu prijetnju i da će Izrael učiniti sve što mora kako bi sačuvali svoj opstanak i sigurnost."
............................................................................................................................................

:x :evil: :x

ps. neverovatno o cemu oni otvoreno diskutuju... uzas!
još kad bi za ove pi.kaste Francuze neko drugi mogao ispuniti ovu njihovu želju, recimo Amerikanci, Britanci,Izrael bilo bi super :lol:
samo pitam

#3152 Re: IRAN

Post by samo pitam »

MufljuzMali wrote:
ps - ako procitas moje prijasnje postove vidjet ces da je meni iran izuzetno drag, samo ga jebe drzavni aparat
taj aparat vjerovatno ne bi bio tako ''jebljiv'' da je proamerički zar ne? :zzzz:
MufljuzMali

#3153 Re: IRAN

Post by MufljuzMali »

samo pitam wrote:
MufljuzMali wrote:
ps - ako procitas moje prijasnje postove vidjet ces da je meni iran izuzetno drag, samo ga jebe drzavni aparat
taj aparat vjerovatno ne bi bio tako ''jebljiv'' da je proamerički zar ne? :zzzz:
samo mi jos reci sta znaci proamericki pa da se lakse dogovorimo :-)
bandini

#3154 Re: IRAN

Post by bandini »

samo pitam wrote:
MufljuzMali wrote:

posto samo pitas rekoh samo da ti odgovorim

nema to nikakve veze sa amerikom, tamo vlada tiranija, ljudi se vjesaju za sitnicu, kamenuju, imas vjersku policiju
i vi hocete da kazete da je to normalno razmisljanje u 21. stoljecu
objesit pedera samo zato sto je peder, da ne ulazimo sada u to da li ti ili ja ne volimo pedere, ali objesit covjeka samo jer ima drugacije seksualno opredjeljenje, koji nikom nista nazao nije ucinio, e to nije normalno pa da i ahmed i nedzad kazu drugacije

lik je postao neka vrsta boga, kuju ga u nebesa, a realno ispodprosjecan je i politicar i drzavnik

i jos nesto vezano za ameriku, ona jeste puno zla ucinila, ali jel iran dobar samo zato sto je protiv amerike
ako je neko protiv nekog zla, nije nuzno da i on sam nije zao
to je isto kao da kazes staljin se borio protiv hitlera koji je bio zlo, e prema tome staljin je dobar, jest malo sutra
MUNAFIK

#3155 Re: IRAN

Post by MUNAFIK »

Saburli saburli ako Bog da brzo ce doci vrijeme kada ce na planeti vladati jednini pravedni i morlani sistem a to je Serijat... Samo strpljivo :thumbup:
bandini

#3156 Re: IRAN

Post by bandini »

MUNAFIK wrote:Saburli saburli ako Bog da brzo ce doci vrijeme kada ce na planeti vladati jednini pravedni i morlani sistem a to je Serijat... Samo strpljivo :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
MUNAFIK

#3157 Re: IRAN

Post by MUNAFIK »

bandini wrote:
MUNAFIK wrote:Saburli saburli ako Bog da brzo ce doci vrijeme kada ce na planeti vladati jednini pravedni i morlani sistem a to je Serijat... Samo strpljivo :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mozda nas to zakaci i za vrijeme naseg zivotnog vijeka pa budmo se skupa smijali ako Bog da :thumbup:
bandini

#3158 Re: IRAN

Post by bandini »

MUNAFIK wrote:
bandini wrote:
Mozda nas to zakaci i za vrijeme naseg zivotnog vijeka pa budmo se skupa smijali ako Bog da :thumbup:

molim te vrati se na temu
a tema je IRAN
samo pitam

#3159 Re: IRAN

Post by samo pitam »

@"bandini"
tamo vlada tiranija, ljudi se vjesaju za sitnicu, kamenuju, imas vjersku policiju
naravno, tamo inače postoje posebni timovi, patroliraju ulicama iranskih gradova, optužuju, procesuiraju i osuđuju na licu mjesta ko sudac Dred :-)
lik je postao neka vrsta boga, kuju ga u nebesa, a realno ispodprosjecan je i politicar i drzavnik
pa ikako u šiizmu ima dosta tog kulta ličnosti, ne bih rekao da ovog trenutnog predsjednika toliko kuju u zijezde..a poštovanje kao prema predsjedniku, i kao čovjeku koji se odupira anglocionističkoj huškačkoj, i imperijalističkoj ideologiji koja ima moto '' ili ste sa nama ili protiv nas, a ako ste protiv nas onda ste terosti'' :-) :-) naravno da će postojati sipmatije prema takvom liku koji ima dovoljno hrabrosti da u lice zločincima i tiranima kaže da su tirani i zločinci.. :wink:
tamo vlada tiranija, ljudi se vjesaju za sitnicu, kamenuju, imas vjersku policiju
ovo je tiranija prijatelju:

Jedan od najopasnijih njemačkih silovatelja pušten je na slobodu unatoč upozorenjima stručnjaka da je samo pitanje vremena kada će opet napasti, prenosi Bild.

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/najopa ... obodu.html

Silovatelj studentice u Tuzli pušten na slobodu

http://www.hercegovina.info/vijesti/vij ... na-slobodu

TRI MLADIĆA su u noći s ponedjeljka na utorak brutalno silovala sedamnaestogodišnju Riječanku, a da stvar bude još gora, jedan od napadača bio je privremeno na slobodi, jer je čekao na novo suđenje iako je zbog silovanja već osuđen na četiri godine zatvora

http://www.index.hr/vijesti/clanak/malo ... 62348.aspx

37-GODIŠNJI silovatelj Jason Jeal oslobođen je zatvorske kazne jer je žrtvu silovao dok je mjesečario, javljaju britanski mediji. :shock: :-) :-) :-)

http://www.index.hr/vijesti/clanak/engl ... 09993.aspx

Silovatelj oslobođen zbog sučeva drijemeža :-) :roll:

http://www.24sata.hr/sokantno/silovatel ... meza-17667
Lee Woodward prvi je put silovao 17-godišnjakinju iz Sharpnessa u Britaniji. Zbog drijemeža suca Huttona prvo suđenje 2001. godine je poništeno, a na drugom su ga oslobodili. Dvije godine kasnije Woodward je ponovno silovao, ovaj put 18-godišnjakinju. No djevojka nije imala hrabrosti suočiti se sa silovateljem te se ovaj još jedanput izvukao. Tek je nakon trećeg zločina završio gdje mu je mjesto, u zatvoru. Sudac Jamie Tabor QC ga je osudio na neodređeno robijanje, bez mogućnosti pomilovanja prije nego minimalno odsluži osam i pol godina. Pospanom sucu s početka priče kancelar je naredio da se ispriča, no 74-godišnjak je izjavio: - Uopće se ne sjećam slučaja.
itd itd itd....
a evo kako Ahmed i Nedžad, njih dvojica zajedno, :D to rješavaju u Iranu

Iran:Pogubljeno 11 ljudi zbog silovanja i trgovine drogom

http://forum.krstarica.com/showthread.p ... 94ba87abcf

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

a ti meni sad kaži, u kojoj sankciji zločinac više uživa, u vješanju ili roštiljanju na el.stolici kao u USA !? :D

i za kraj, Ahmedinedžad u svojim studentskim danima u borbi protv zlih sila na ulicama Teherana :D

Image
bandini

#3160 Re: IRAN

Post by bandini »

tebi je ocigledno drago kad nekog objese
da imaju vjersku policiju koja patrolira ulicama, ne osude te na licu mjesta al si da izvines najebo
a sudjenja su im fer i postena, kao da 5 nacista sudi zidovu

ja zaista ne znam odakle toliko odusevljenje iranom, zemlja napacena, ruse se ljudska prava na svakom mjestu
jel ti stvarno mislis da pedera treba ubiti, ili da zenu koja je pocinila preljubu treba kamenovati???
iskreno mi odgovori, da znam s kim pricam

vec sam rekao u prvom postu amerika jeste zla al to iran ne cini manjim zlom, dao sam cak i poredjenje hitlera i staljina ali ti si to laganim manevrom izbjegao

i ovdje mi postavljas neke vijesti, kao oslobodjeni pa jel treba ubit svakog covjeka, kako ti kao vjernik sto pretpostavljam da jesi, mozes pozivati na ubijanje, pa bog ce im sudit nemoj ti
derion

#3161 Re: IRAN

Post by derion »

Iran je rijetko imao sreće sa vladarima u posljednjih 100 godina, i svakako da su za to u velikoj mjeri zaslužni Velika Britanija I SAD, ali ova teokratija koja vlada zemljom već 30 godina je neprihvatljiva zbog svoje nedemokratičnosti i neljudskosti. Zato će i morati pasti (dobro, nije samo zbog toga, nego ima tu i nafte, minerala i geopolitike). Tužna vijest za iranski narod je što će zemljom nažalost najvjerovatnije vladati snage koje su direktno povezane sa Washingtonom i Londonom.
samo pitam

#3162 Re: IRAN

Post by samo pitam »

bandini wrote:tebi je ocigledno drago kad nekog objese
da imaju vjersku policiju koja patrolira ulicama, ne osude te na licu mjesta al si da izvines najebo
a sudjenja su im fer i postena, kao da 5 nacista sudi zidovu

ja zaista ne znam odakle toliko odusevljenje iranom, zemlja napacena, ruse se ljudska prava na svakom mjestu
jel ti stvarno mislis da pedera treba ubiti, ili da zenu koja je pocinila preljubu treba kamenovati???
iskreno mi odgovori, da znam s kim pricam

vec sam rekao u prvom postu amerika jeste zla al to iran ne cini manjim zlom, dao sam cak i poredjenje hitlera i staljina ali ti si to laganim manevrom izbjegao

i ovdje mi postavljas neke vijesti, kao oslobodjeni pa jel treba ubit svakog covjeka, kako ti kao vjernik sto pretpostavljam da jesi, mozes pozivati na ubijanje, pa bog ce im sudit nemoj ti
to što ja mislim i kakve stavove imam sasvim je irelevantno za iranski sudski sustav..
ljudi imaju zakon, državni zakon, kojeg se možeš pridržavati ili ne, ako se pridržavaš niko te neće presresti na ulici i maltretirati iz čistog ćejfa, niko te neće istresati iz gaća i gdje ćeš morati da se naguzuješ da ti i dupe pregledaju ne bi li tamo našli kakvo opasno oružje :D ( kako se činilo jedno vrijeme, ne znam da li se čini još uvijek, u USA ) ako se ne pridržavaš zakona, kršiš ga i logično da ćeš biti sankcionisan, pa tako je valjda u svim zemljama..

nego reci mi jesu li ovi suci u Iranu, po tvom mišljenju, fer i pošteni prema svojim građanima kao što su ''fer i pošteni'' suci u USA prema crncima ??
vec sam rekao u prvom postu amerika jeste zla
pa što si onda ti toliko oduševljen Amerikom ? :-?
ne treba ubiti svakoga čovjeka...zar sam ja to negdje rekao ili implicirao ? :-) izvini ali valjaš gluposti...
kako ti kao vjernik sto pretpostavljam da jesi, mozes pozivati na ubijanje, pa bog ce im sudit nemoj ti
opet nebuloze, gdje pozivam na ubijanje? :shock:

zakon koji je zvanični zakon Irana je šerijatski zakon, dakle Božiji zakon objavljen u svetoj Knjizi..u njemu su jasne doredbe koje uređuju ljudsku zajednicu..zakon mora postojati, inače bi u društvu vladala anarhija..naravno da će zločinci kao i svaki čovjek odgovarati pred Bogom za djela koja čine, no to ne znači da do smrti može raditi što mu volja, jer kao što rekoh to bi prouzrokovalo nered, i ugrožavalo opstanak ljudske zajednice uopće..
zamisli dođe neki tip tebi u kući zgrabi tvoju ženu, kćerku ili sestru i siluje je pred tvojim očima! šta bi uradio ? sjeo i gledao i rekao '' neka, Bog će njega kazniti na budućem svijetu '' :-) ili pokušao ga spriječiti ??

kada bi neko silovao moju ženu, kćerku ili sestru a kad bih se ja dokopao tog lika, vjeruj mi da bi on molio da ga ubijem, umirao bi mjesec dana, ali smrt mu ne bi došla...po hiljadu puta požalio bi što ga je majka rodila i što je stvoren na ovaj svijet.. :x
e vidiš ali pošto ja nemam pravo da tako kažnjavam ljude, jer ko zna što bih ja u bijesu i afektu bio spreman da učinim njemu onda zbog svega toga postoji zakon, koji sprječava mene da se osvetim na način na koji bih ja to možda htio, i sprječava i uklanja takve likove poput tog siledžija koji ugrožavaju čast, zdravlje i život neke žene..

šerijatska sankcija za takvog zločinca je jednostavno smrt, ( i vjeruj mi, ponavljam opet, vješanje je nagrada u poređenju sa onim što bih mu ja učinio !)..jednostavno ga objese i kraj priče..moja žena, kćerka i sestra ali i žene, kćeri i sestre, majke drugih ljudi su sigurne od tog zločinca..tako da će neki krkan koji eventualno ima namjeru da to učini dobro promisliti hoće li se obrušiti na neku ženu i djevojku ako zna da će sigurno završiti na konopcu...

ti osjećaš empatiju prema tom zločincu, prema siledžiji, ubici, dileru droge a ne osjećaš empatiju prema njihovim žrtvama ! koji humanista... :lol: :-)
psydelija

#3163 Re: IRAN

Post by psydelija »

u iranu (u zatvorskom krugu) obesena tri dilera droge... :thumbup:

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/252937/Ir ... -narkotika
MufljuzMali

#3164 Re: IRAN

Post by MufljuzMali »

samo pitam wrote:
to što ja mislim i kakve stavove imam sasvim je irelevantno za iranski sudski sustav..
ljudi imaju zakon, državni zakon, kojeg se možeš pridržavati ili ne, ako se pridržavaš niko te neće presresti na ulici i maltretirati iz čistog ćejfa, niko te neće istresati iz gaća i gdje ćeš morati da se naguzuješ da ti i dupe pregledaju ne bi li tamo našli kakvo opasno oružje :D ( kako se činilo jedno vrijeme, ne znam da li se čini još uvijek, u USA ) ako se ne pridržavaš zakona, kršiš ga i logično da ćeš biti sankcionisan, pa tako je valjda u svim zemljama..

slazem se, nece te niko iz cistog cejfa presrest ali te itekako hoce uhapsit jer neko odluci da si politicki nepodoban. takodjer ce te maltretirati i iznudjivati iskaz. hapsiti tvoju familiju radi ucjene.

ps - nisi mi odgovorio na "pro-americko " :x
bandini

#3165 Re: IRAN

Post by bandini »

@samo pitam
ti si ocigledno pogrijesio podforum
mislim da si htio da ovo napises na temu o "sta ste vi danas kuhali"
jer si nam spremio izvrstan sataras, od lazi i dezinformacija, stavljanja rijeci u usta sagovorniku, i sa malim dodatkom obmanjivanja, cisto radi ukusa

nece te istresati iz gaca to stoji
al na koji nacin oni saznaju da je neko peder, da li se ti pederi stvarno toliko masovno jebavaju i to po ulicama, pa onda ovi saznaju da su pederi

ja ovdje ne pisem o nepostivanju zakona, vec iskljucivo o njegovoj surovosti, gluposti, i pogresnom upotrebom, mislis da bi ahmedinedzad bio objesen da uzima drogu, bi malo sutra

dalje ko je rekao da sam ja odusevljen amerikom, nadji ijedan post o tome???
rekao sam da je ona zlo po citav svijet, ali i iran je zlo, iran je zlo po svoj narod, a to sto je iran protiv amerike ga ne cini manjim zlom, i nemoj vise da mi stavljas rijeci u usta, stvarno pretjerujes

i ovdje stalno spominjes neke silovatelje, ubice, a ja konstantno govorim o homoseksualcima i preljubnicima
al ti valjda ne smijes da budes iskren i da kazes da bi ti najradije svakog homoseksualca i preljubnika kamenovao il objesio, a kad vec njih krenemo onda svakog ko nije vjernik, sto da ne
psydelija

#3166 Re: IRAN

Post by psydelija »

derion wrote:Iran je rijetko imao sreće sa vladarima u posljednjih 100 godina, i svakako da su za to u velikoj mjeri zaslužni Velika Britanija I SAD, ali ova teokratija koja vlada zemljom već 30 godina je neprihvatljiva zbog svoje nedemokratičnosti i neljudskosti. Zato će i morati pasti (dobro, nije samo zbog toga, nego ima tu i nafte, minerala i geopolitike). Tužna vijest za iranski narod je što će zemljom nažalost najvjerovatnije vladati snage koje su direktno povezane sa Washingtonom i Londonom.
:lol:
posto vidim u daljem delu posta da nisi ironican, pitam se je li moguce da pljackase i ubice nazivas dobrotvorima?
anglosaksonski varvari su sistematski gotovo citav vek unistavali iransko drustvo i iranske resurse.
problem koji varvari ka iranu vide nije ni ahmadinedzad, a jos manje homenini, problem lezi u tome kako se docepati resursa. njima je nebitno ko vlada dole, bitno je da oni imaju nad "crnim zlatom" kontrolu (primer je x: s.a., libija, sadamov irak, uae, bahrain...).
ja ipak mislim da angosaksonski varvari nisu kadri da proliju toliko krvi da bi instalirali marionetsku vladu u teheranu, jer mimo krvi, drugacije iranci nece pokleknuti (pod uslovom da rat izgube).
bandini

#3167 Re: IRAN

Post by bandini »

psydelija wrote:
derion wrote:Iran je rijetko imao sreće sa vladarima u posljednjih 100 godina, i svakako da su za to u velikoj mjeri zaslužni Velika Britanija I SAD, ali ova teokratija koja vlada zemljom već 30 godina je neprihvatljiva zbog svoje nedemokratičnosti i neljudskosti. Zato će i morati pasti (dobro, nije samo zbog toga, nego ima tu i nafte, minerala i geopolitike). Tužna vijest za iranski narod je što će zemljom nažalost najvjerovatnije vladati snage koje su direktno povezane sa Washingtonom i Londonom.
posto vidim u daljem delu posta da nisi ironican, pitam se je li moguce da pljackase i ubice nazivas dobrotvorima?
anglosaksonski varvari su sistematski gotovo citav vek unistavali iransko drustvo i iranske resurse.
problem koji varvari ka iranu vide nije ni ahmadinedzad, a jos manje homenini, problem lezi u tome kako se docepati resursa. njima je nebitno ko vlada dole, bitno je da oni imaju nad "crnim zlatom" kontrolu (primer je x: s.a., libija, sadamov irak, uae, bahrain...).
ja ipak mislim da angosaksonski varvari nisu kadri da proliju toliko krvi da bi instalirali marionetsku vladu u teheranu, jer mimo krvi, drugacije iranci nece pokleknuti (pod uslovom da rat izgube).

a jok dobice ga
realno amerika da hoce i smije tek tako da napadne iran, sravnila bi ga sa zemljom
samo pitam

#3168 Re: IRAN

Post by samo pitam »

MufljuzMali wrote:
samo pitam wrote:

slazem se, nece te niko iz cistog cejfa presrest ali te itekako hoce uhapsit jer neko odluci da si politicki nepodoban. takodjer ce te maltretirati i iznudjivati iskaz. hapsiti tvoju familiju radi ucjene.

ps - nisi mi odgovorio na "pro-americko " :x
jel to opisuješ Gvantanamo i Ebu Grejb ? :dance:
samo pitam

#3169 Re: IRAN

Post by samo pitam »

bandini wrote:
psydelija wrote:

a jok dobice ga
realno amerika da hoce i smije tek tako da napadne iran, sravnila bi ga sa zemljom
pa vjerovatno bi..ali poenta je u tome što ne smije :D
a ravnjanje cijelih gradova i sela ( što bi vjerovatno prouzrokovalo stotine hiljada mrtvih civila, žena i djece-a s obzirom na dosadašnju američku praksu to ne bi bilo nikakvo iznenađenjenje... ) nije potvrda da se taj rat i dobio ... :wink:
bandini

#3170 Re: IRAN

Post by bandini »

pa vjerovatno bi..ali poenta je u tome što ne smije :D
a ravnjanje cijelih gradova i sela ( što bi vjerovatno prouzrokovalo stotine hiljada mrtvih civila, žena i djece-a s obzirom na dosadašnju američku praksu to ne bi bilo nikakvo iznenađenjenje... ) nije potvrda da se taj rat i dobio ... :wink:
pa ameri ne smiju tek tako napasti nikoga, i ove dosad sto su napali, napravili su razlog da ih napadnu
tako da ako im budu htjeli da napadnu iran, oni ce vec naci neki razlog da napadnu
a tu iran nema sanse
pricajmo sta hocemo amerika je vojna velesila, i otiso bi ahmed dje i ovi njegovi drugari diktatori
zavrzlama

#3171 Re: IRAN

Post by zavrzlama »

Ameri napadaju onda kad imaju minimum 25-30% stanovnista te drzave na svojoj strani...tog procenta Iranaca protiv "Nedzada i Ahmeda", a na strani USA nemaju...tako da Ameri nece napast Iran dok ne osiguraju tu podrsku....

A Amerima je lakse/jeftinije preko Turske diplomatskim putem odraditi smjenu vlasti u Iranu i dovesti novu garnituru koja ce biti prozapadno orijentisana, nego uci u rat sa 80 milionskom drzavom...
psydelija

#3172 Re: IRAN

Post by psydelija »

MufljuzMali wrote:1) iran NIJE jednako represivan kao sve ostale zemlje na svijetu. nemojmo se igrati igri relativiranja zla. to barem ljudi sa balkana moraju znati.
2) zakoni se moraju postovati ali postoje i procedure za mijenjanje istih. u iranu su te procedure skoro ne postojece, odnosno jedna veoma mala grupa ljudi odlucuje o vecini.
3) da li molim te likvidacije ljudis poredis sa seksualnim odogojem. reci da se salis. molim te.
5) ne diferenciras stvari jer ako pogledas svoje postove na ovoj temi, svi su izrazito proiranski, dapace meni skoro kao da su refleksni. uopste nije bitno sta neko kaze protiv irana, ti ces mu po automatizmu protivrijecit. generalno, u mojim ocima imas suvise determinisan stav na osnovu stvari koje si negdje drugo procitao a nisi sam vidio ili se barem potrudio da saznas i nesto vise o protu argumentima / verzijama "istine". zvucis kao skoro kao onaj iracki ministar za informisanje :D ja jos nisam vidio niti jedan tvoj kritican post o iranu.
7) neodlucan. kao podrzavas iran a ne islam, ali zato napadas ameriku jer je protiv irana i islama :run:
u principu, para mi usi (oci :skoljka: ) da branis jedan sistem koji sistematski ugnjetava, muci i ubija ljude drugacijeg misljenja i pokusavas zato naci opravdanja. od jedno 10ak meni veoma bitnih ljudi iz irana 6 je emigriralo u zadnjih 4 godine. ja mislim da je to veoma relevantan podatak. to su dijelom ljudi sa izgradjenim karijerama i porodicama, koji nisu djeca od 20 godine bez pretjeranih korijena. znaci, nesto ih debelo muci kad odlucuju da napuste.
.
a) u iranu su 90% srecni ljudi... represiju na svojoj kozi oseti 5% (neposlusnika) i ostalih 5% i ne znaju sta je to.
b) svuda mala, ali mocna grupa odlucuje nad vecinom... primer bosne. unistise vas politicari, pricaju vam nacionalne bajke, a oni sve siri i bogatiji... represija uma!
c) nijedna likvidacija nije ucinjena bez razloga i odluke visestepenih sudova... to su ljudi koji su se tesko ogresili o zakonu te zemlje! cesto se potencira "obesen homic", a niko ne kaze da je pritom taj isti silovao nekog deckica.
smrtna kazna je za ljude (kriminalce), a igre va*ine i pe*isa sa cetvorogodisnjom decom je poremcaj uma.
e) zasto bih ja bio kritican ka iranu? ja ne citam pehlavijeve tabloide i ne gledam cnn, bbc i dr. kanale, tako da i ne znam sta se tacno dole desava. :)
sve ovo sto iznosim su moja licna iskustva sa tom zemljom i tim ljudima... meni da bi nesto rasaznao o iranu nisu potrebni anti iranski blogeri i neki frustrirani iranci kojima se neda vec 30 godina da se spricaju po parkovima i ka*aju na istim... oni su kao sto sam pod "a" i napisao, debela manjina u tom drustvu.
g) ja ovde prvenstveno pisem o iranu, a ja nisam kriv sto je iran ustrojen na nacelima kurana pa se i vere kad-kad moramo dotaci.
americku politiku cu napadati uvek i svuda, jer su to varvari i najveci problemi danasnje zajednice ljudskog roda.
meni je iskreno zao svakog emigranta... tesko je kada se kamen pomeri smesta. no, one probleme koje nisu imali u iranu, dobice na zapadu po ceni te tzv slobode.... ja recimo imam kolegu akademskog slikara koji se posle 4 godine politickog azila vratio za iran.

ps. sup da ti je bar iran drag, ako ne volis mule... :D
recimo, meni ne smetaju britanci ko britanci, vec njihov imperijalisticki (pljackaski) drzavni aparat koji je pokrao (i jos krade) sve sto se dalo ukrasti, od evrope, afrike, do azije i amerike, a pritom su i nemilosrdni egzikutori.
psydelija

#3173 Re: IRAN

Post by psydelija »

bandini wrote:a jok dobice ga
ja nigde i ne osporavam ameriku kao vojnu (a jos uvek i ekonomsku) super silu.
realno je to da amerika moze da unisti iransku (kao i sve druge) infrastrukturu, ali narod i ideju, tesko.
poenta zivota nije biti varvarin, vec ono drugo...
bandini

#3174 Re: IRAN

Post by bandini »

c) nijedna likvidacija nije ucinjena bez razloga i odluke visestepenih sudova... to su ljudi koji su se tesko ogresili o zakonu te zemlje! cesto se potencira "obesen homic", a niko ne kaze da je pritom taj isti silovao nekog deckica.
smrtna kazna je za ljude (kriminalce), a igre va*ine i pe*isa sa cetvorogodisnjom decom je poremcaj uma.
ti i par kolega stalno izbjegavate ovo pitanje
homoseksualac i pedofil nije isto, mozda ih ti jednako mrzis ali to nije isto
homoseksalci su osobe koje svjesno ulaze u seksualni odnos sa osobom istog spola
pedofil je osoba koja seksualno iskoristi dijete
tacka
e sad u iranu se vjesaju pedofili, ne mogu stvarno reci da mi to smeta, jer djeca nisu nista duzna
ali isto tako se vjesaju i pederi, i to nije u redu, bez obzira kome se to svidja ili ne
ljudi nisu nista lose uradili

dakle pederi se isto tako vjesaju kao i pedofili
ili ovo nije tacno???
bandini

#3175 Re: IRAN

Post by bandini »

psydelija wrote:
bandini wrote:a jok dobice ga
ja nigde i ne osporavam ameriku kao vojnu (a jos uvek i ekonomsku) super silu.
realno je to da amerika moze da unisti iransku (kao i sve druge) infrastrukturu, ali narod i ideju, tesko.
poenta zivota nije biti varvarin, vec ono drugo...

slazem se za poentu zivota
slazem se i za ameriku, da su varvari
ali ne mogu da se slozim sa tim da tebi ahmedinedzad i trenutni sistem u iranu nije problem i jos da ga velicas
iran je nekad bio na visokom stupnju razvoja, a sami su sebi dopustili da im se ovo desi
iran je zemlja u kojoj se konstantno krse ljudska prava
Post Reply