Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pakica_

#3151 Re: Gdje u Sa......

Post by pakica_ »

Cholina_Lokica wrote:
pakica_ wrote:zna li neko ima li gdje jeftinijih kucica za vece pse? ne sad 50 KM, al' eto do jedno 150? to bi bilo 'vako :thumbup:
ili makar gdje bi se mogao naci jeftiniji materijal, jer je obi da Bog sacuva skup, k'o da mahagonij gledam hehe :D
Odes fino u kakvu pilanu, narezu ti i voila, pravi :D Nedavno pravili kucicu, izaso me materijal za kera veceg od Baste 80ak km koliko mogu da se sjetim :D jos ostalo viska za jos jednu :D
ih.. dje ima tih pilana, ociju ti :D jesam pravi gotovan, jelde haha :D
a i bio bi mi merak da sama to sklepam, al' eto vidis, ne znam dje ic po drvo i stiropor :D
samoTEgledam

#3152 Re: Gdje u Sa......

Post by samoTEgledam »

pakica_ wrote:
Cholina_Lokica wrote:
pakica_ wrote:zna li neko ima li gdje jeftinijih kucica za vece pse? ne sad 50 KM, al' eto do jedno 150? to bi bilo 'vako :thumbup:
ili makar gdje bi se mogao naci jeftiniji materijal, jer je obi da Bog sacuva skup, k'o da mahagonij gledam hehe :D
Odes fino u kakvu pilanu, narezu ti i voila, pravi :D Nedavno pravili kucicu, izaso me materijal za kera veceg od Baste 80ak km koliko mogu da se sjetim :D jos ostalo viska za jos jednu :D
a i bio bi mi merak da sama to sklepam, al' eto vidis, ne znam dje ic po drvo i stiropor :D
Pilana:
Latitude: 43°52'22.79"N
Longitude: 18°16'57.85"E

Ima nekih daski:
Latitude: 43°49'51.68"N
Longitude: 18°17'27.75"E

Edit: Radio djeci tobogan; Prva verzija daske iz OBI-ja sve istruhlo za nepune 2 godine iako su bile ofarbane sve po propisu (zeznuo ih onaj neki lijepak kojim su komadi lijepljeni, raspalo se sve na suncu);
Druga verzija, radovi u toku, daska puna (colarica :) ) prajmer i prvi sloj farbe nabačeni - očekivani vijek trajanja 10+ godina ;-) .
CherryLips

#3153 Re: Gdje u Sa......

Post by CherryLips »

nula37 wrote:gdje kupiti glinu za otisak nogica ili rukica dijece...
ono kao neki set ili slicno ne znam da li me razumjete..nesto slicno ovome..?
Image
Image
Ko da sam od nekog cula da je taj set bio u DM-u...al ne uzmi me za rijec 100 %...
chengaba

#3154 Re: Gdje u Sa......

Post by chengaba »

pakica_ wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Imaš kućica za psa na putu prema Baricama (od Zmajevca ako kreneš), gdje je raskrsnica koja se odvaja za Podhrastove. Vidjet ćeš sa lijeve strane drvenarije nekakve. Imaš granap još nekakav tu, završava ti se naselje tu otprilike.

A ja sam sam napravio kućicu, sa kosim krovom (na jednu vodu). Nije puno posla, pogotovo ako imaš daske. Stiropor uzmeš u Penny-u.
Irm@

#3155 Re: Gdje u Sa......

Post by Irm@ »

Ciprol

#3156 Re: Gdje u Sa......

Post by Ciprol »

Irm@ wrote:a gdje ce biti ovaj Vatrin vrt

http://www.klix.ba/vijesti/bih/caffe-sl ... 120629049#
i ja se pitam :/
bull21

#3157 Re: Gdje u Sa......

Post by bull21 »

Na kesici za šećer piše Ferhadija 4.
Silent.Hunter

#3158 Re: Gdje u Sa......

Post by Silent.Hunter »

Ima kupiti dobrih kacketa ?
Jeftino a dobro :D Neću skupo a loše :lol: :lol:
kojeime

#3159 Re: Gdje u Sa......

Post by kojeime »

Silent.Hunter wrote:Ima kupiti dobrih kacketa ?
Jeftino a dobro :D Neću skupo a loše :lol: :lol:
Jeftino na pijaci. Srednje do skupo Intersport. Skupo po radnjama tipa Tom Tailor. Ova neka Manga i slicno mozda?

Jeftino, a dobro? Kaze izreka: Ako je skupo ne mora biti dobro. Ali ako je jeftino, sigurno nije dobro.

Ja sam sebi kupovao u Intersportu (naisao na snizenju za 10KM) i u Lafumi (skupo, 30ak KM, ali dobro). Medjutim, na ovim vrucinama i na ovom skupom se promijeni boja od znoja kao i na ovom jeftinom :)

Meni je osim kvaliteta vazno da nema neki veliki amblem ili logo. Jezim se od velikih loga i natpisa na odjeci. Pa sam spreman vise platiti za kacket na kojem ili nista ne pise ili ima neki diskretan amblem, nego malo platiti a da mi se nekakava metalna ploca od pola kilograma ljulja na vrh glave.
respo

#3160 Re: Gdje u Sa......

Post by respo »

stometarka na c vili-malti ima ona prodavnica poljooprema tako nesto i ima tih sjemena pa vidi imaju li lavandu
Hemera

#3161 Re: Gdje u Sa......

Post by Hemera »

semlaca wrote:Gdje kupiti lavandu, po mogućnosti u saksiji ili eventualno sjeme pa da sama posijem? :sax:
lavandu u saksiji imaš u rasadniku mbm raznih nekih vrsta
CherryLips

#3162 Re: Gdje u Sa......

Post by CherryLips »

semlaca wrote:Gdje kupiti lavandu, po mogućnosti u saksiji ili eventualno sjeme pa da sama posijem? :sax:
Vidjela sam lavandu u Agricomu u Hadzicima...
Reglan

#3163 Re: Gdje u Sa......

Post by Reglan »

Gdje je Henna tatoo u Sarajevo,je li neko radio i kakva su iskustva.
Rade li slova ili samo one neke slike?
Banksy

#3164 Re: Gdje u Sa......

Post by Banksy »

OBI, različite visine i cijene, sniženo, vrlo povoljno.
Za sijanje je kasno.
jeca fleetwoodmac

#3165 Re: Gdje u Sa......

Post by jeca fleetwoodmac »

Helou svima,

Postoji li u Sarajevu neka radnja, gift shop ili nešto slično gdje se može kupiti neka stvarčica, sitnica ili majica sa printom poznatih rock i metal zvijezda? Treba mi tako neki poklon za dečka u vezi Black Sabbatha ili Ozzya..? Netko zna!? :mrgreen:
Ciprol

#3166 Re: Gdje u Sa......

Post by Ciprol »

jeca fleetwoodmac wrote:Helou svima,

Postoji li u Sarajevu neka radnja, gift shop ili nešto slično gdje se može kupiti neka stvarčica, sitnica ili majica sa printom poznatih rock i metal zvijezda? Treba mi tako neki poklon za dečka u vezi Black Sabbatha ili Ozzya..? Netko zna!? :mrgreen:
nađeš sliku i nek ti printaju :)
Michun

#3167 Re: Gdje u Sa......

Post by Michun »

Ciprol wrote:
jeca fleetwoodmac wrote:Helou svima,

nađeš sliku i nek ti printaju :)
na skenderiji, poneses sliku na usb sticku i naprave ti na solji za caj/kafu kad se naspije toplo pojavi se lik. tako nekako. na platou.
Morales

#3168 Re: Gdje u Sa......

Post by Morales »

Gdje kupiti skaja ili vještačke kože u SA?
Jara

#3169 Re: Gdje u Sa......

Post by Jara »

...se prodaju male bijele table po kojima se piše flomasterima, veličine, otprilike, kao format A4? U knjižarama, znam, ali kojim, da ne lutam po ovoj vrućini?
muhanata

#3170 Re: Gdje u Sa......

Post by muhanata »

povoljno izrađuju pečate i reklame ( one koje se mogu lijepiti na staklo) ? Naglasak na povoljno :D
chengaba

#3171 Re: Gdje u Sa......

Post by chengaba »

Jara wrote:...se prodaju male bijele table po kojima se piše flomasterima, veličine, otprilike, kao format A4? U knjižarama, znam, ali kojim, da ne lutam po ovoj vrućini?
Svjetlost kod Ekonomije
Jara

#3172 Re: Gdje u Sa......

Post by Jara »

chengaba wrote:
Jara wrote:...se prodaju male bijele table po kojima se piše flomasterima, veličine, otprilike, kao format A4? U knjižarama, znam, ali kojim, da ne lutam po ovoj vrućini?
Svjetlost kod Ekonomije
Hvala :)
Mr. Brightside

#3173 Re: Gdje u Sa......

Post by Mr. Brightside »

Jara wrote:
chengaba wrote:
Svjetlost kod Ekonomije
Hvala :)
javi nam za cijene :D :-D
Irm@

#3174 Re: Gdje u Sa......

Post by Irm@ »

muhanata wrote:povoljno izrađuju pečate i reklame ( one koje se mogu lijepiti na staklo) ? Naglasak na povoljno :D
ne znam koliko je para..ali znam da svi koji iole hoce da se to kvalitetni uradi nose u BBI dolje kod Konzuma u print shop ;-)
SarajevoBH

#3175 Re: Gdje u Sa......

Post by SarajevoBH »

U kojem intersportu je veci izbor odjece ,dobrinja ili pofalici?
Post Reply