BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
eldžo

#3151 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by eldžo »

link wrote:@Filter ako imas neki koji ti zadaje probleme, javi koji je model i ja cu ti napisati kako da ga prebacis u router mode.
e drug jel mozes i meni reci to, ja sam sad gledao u router-u postavkama kad idem na 192.168.1.1. imaju 4 opcije:

Dynamic IP Address
Static IP Address
PPPoA/PPPoE
Bridge Mode
i u mene je trenutno ova 4. opcija.

jel to uredu?
Filter

#3152 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Filter »

link wrote:@Filter ako imas neki koji ti zadaje probleme, javi koji je model i ja cu ti napisati kako da ga prebacis u router mode.
:-D ,hvala, nije problem postavki. problem zna biti do linije/poste/modema (ko bi ga znao) elem, radi par dana u rut modu i onda pomahnita. ima konekciju ali nema sinhro. restart ili reset uspostavi konekciju na par sati ili minuta i opet isto. rjeseno ruterom.
da napomenem, mijenjali smo 3 modema i svaki je prolupao nakon par dana.
Filter

#3153 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Filter »

link wrote:
onda vjerovatno losa parica ili neke smetnje na kablu. moras prijaviti smetnju pa ce oni vidjeti do cega je.
testirali, probali vako, nako, mijenjali kabl, mijenjali port u posti, kampovali haman kod mene. kad radi, radi ko beton. kad nece, mrtav konj... sve regulisano ruterom, sega i meni.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3154 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Bobi »

Filter wrote:
link wrote:
onda vjerovatno losa parica ili neke smetnje na kablu. moras prijaviti smetnju pa ce oni vidjeti do cega je.
testirali, probali vako, nako, mijenjali kabl, mijenjali port u posti, kampovali haman kod mene. kad radi, radi ko beton. kad nece, mrtav konj... sve regulisano ruterom, sega i meni.
Amateri... :mrgreen: , ne mislim na tebe nego za te uposlenike :mrgreen: .
amelinoo

#3155 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by amelinoo »

jel ima neko voljan :-D da mi objasni kako da nastimam konekcuju na dva racunara, znaci da se neovisno mogu konektovati na net. ali ne onaj fazon da imas konekciju cim upalis komp, znaci svaki posebno da se konektuje. sta je potrebno promijeniti u postavkama modema, u pitanju je Thompson 516i modem.
kone

#3156 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

Samo da vam prijavim da sma ja jucer prebacio modem u router mode i konekcija je non stop pucala.Znaci nije moglo otvoriti stranice,a da konekcija ne pukne.Na kraju ga resetovao.Sad je do vas hocete li prebacivati u router mode ili ne...
Sad radio speedtest i ping 189,a brzina 0,49(treba biti 1,7)...Ne znam vise koliko cu izdrzati...Kako su uveli flat,pala brzina totalno...Ima li iko ovdje da je na telekablu pa da kaze iskustvo sa njima...Puca li konekcija i kakva je brzina,jer se ovo vise ne moze izdrzati..Dajes pare,a nemas uslugu koju trebas imati..I znate li da li se moze odjaviti u telekomu bilo koji dan?Tu mislim na to da recimo odjavim 10-og u mjesecu i da mi dodje racun samo za tih deset dana(10KM)...
patriotkl

#3157 Re: MojaTv BH telecom

Post by patriotkl »

Buduci da mi brzina jos uvijek nije na 2 mbps (na speedtest-u 1.09 mbps), samo da pitam treba li koga zvati u telecomu da se to rijesi (1444 ili 1422) ili samo cekati dok se ne nakane da povecaju ???

btw. rijec je o Full paketu.

Image
ala7

#3158 Re: MojaTv BH telecom

Post by ala7 »

patriotkl wrote:Buduci da mi brzina jos uvijek nije na 2 mbps (na speedtest-u 1.09 mbps), samo da pitam treba li koga zvati u telecomu da se to rijesi (1444 ili 1422) ili samo cekati dok se ne nakane da povecaju ???

Image
Pokusaj raditi speedtest prema frankfurtu ili copenhagen ..prema Bh telecomu brzina je manja u odnosu na ostale servere..i ja sam na full paketu pa mi pokazuje od 1.4 - 1.6 prema telecomu.. iskljuci sve vezano za internet (torrenti,update, download itd..) ..samo browser i speedtest .. ako nije to to onda nisi prebacen na vecu brzinu pa cees ih morati zvati .. sretno.. pozdrav :)
patriotkl

#3159 Re: MojaTv BH telecom

Post by patriotkl »

ala7 wrote:
patriotkl wrote:Buduci da mi brzina jos uvijek nije na 2 mbps (na speedtest-u 1.09 mbps), samo da pitam treba li koga zvati u telecomu da se to rijesi (1444 ili 1422) ili samo cekati dok se ne nakane da povecaju ???

Image
Pokusaj raditi speedtest prema frankfurtu ili copenhagen ..prema Bh telecomu brzina je manja u odnosu na ostale servere..i ja sam na full paketu pa mi pokazuje od 1.4 - 1.6 prema telecomu.. iskljuci sve vezano za internet (torrenti,update, download itd..) ..samo browser i speedtest .. ako nije to to onda nisi prebacen na vecu brzinu pa cees ih morati zvati .. sretno.. pozdrav :)
Tako i radim, a tokom DL-a najveca brzina je 135 kbps ... Nista, znaci sutra telefon u ruke ...
BadBoy

#3160 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by BadBoy »

Ljudi, ja sam još u šoku :D Danas zvah podršku da vidim šta se dešava sa konekcijama, u čemu je problem. Ja u životu nisam ljubaznijeg momka i bolju podršku dobio, objasnio sve fino do čega bi moglo biti, on još tamo neke postavke pročačkao i zamolio me da ga nazovem sutra obavezno da provjeri radi li ili ne. Od tog poziva, speedtest uvijek zakuca 20ms ping, 3.50 mbps :D Ja još ne znam da li je ovo predznak sudnjeg dana, ovakva kvalitetna i ljubazna podrška :D
EliasVeskot

#3161 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by EliasVeskot »

BadBoy wrote:Ljudi, ja sam još u šoku :D Danas zvah podršku da vidim šta se dešava sa konekcijama, u čemu je problem. Ja u životu nisam ljubaznijeg momka i bolju podršku dobio, objasnio sve fino do čega bi moglo biti, on još tamo neke postavke pročačkao i zamolio me da ga nazovem sutra obavezno da provjeri radi li ili ne. Od tog poziva, speedtest uvijek zakuca 20ms ping, 3.50 mbps :D Ja još ne znam da li je ovo predznak sudnjeg dana, ovakva kvalitetna i ljubazna podrška :D
A mozda ti je samo curio plin :D
Cekaj ba, niej jos prvi april :D
BadBoy

#3162 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by BadBoy »

EliasVeskot wrote:
BadBoy wrote:Ljudi, ja sam još u šoku :D Danas zvah podršku da vidim šta se dešava sa konekcijama, u čemu je problem. Ja u životu nisam ljubaznijeg momka i bolju podršku dobio, objasnio sve fino do čega bi moglo biti, on još tamo neke postavke pročačkao i zamolio me da ga nazovem sutra obavezno da provjeri radi li ili ne. Od tog poziva, speedtest uvijek zakuca 20ms ping, 3.50 mbps :D Ja još ne znam da li je ovo predznak sudnjeg dana, ovakva kvalitetna i ljubazna podrška :D
A mozda ti je samo curio plin :D
Cekaj ba, niej jos prvi april :D
Hahah vidiš nisam provjerio SarajevoGas :D Joj ja se još taman fino našiljio da ih nalijepim, kad me frajer totalno razoruža ljubaznošću :D
frndo

#3163 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by frndo »

Mislim da je ovo obavještenje zadobilo malo pažnje kod forumaša.
http://www.bhtelecom.ba/pregled_stanja_ ... aa90a.html
Šta mislite da još uvedu ograničenje u korištenju neta ,npr da pretplatnici ADSL paketa mogu surfati samo na stranici BH telecoma
Filter

#3164 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Filter »

Bobi wrote:
Filter wrote:
link wrote:
Amateri... :mrgreen: , ne mislim na tebe nego za te uposlenike :mrgreen: .
:zoka: , ma sad, znanje na stranu, bili su voljni da se potrude oko NN usera. :zoka: :mrgreen:
trimi68
Grijem se na: Plin
Horoskop: Stirjelac

#3165 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by trimi68 »

Image
Forsaken

#3166 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Forsaken »

Juce je stopo bihnet .... ne znam kako je sad
clarion_

#3167 Re: MojaTv BH telecom

Post by clarion_ »

Tiger 033 wrote:http://www.bhtelecom.ba/pregled_stanja_ ... aa90a.html

Obavijest pretplatnicima ADSL paketa BH Telecoma
| 28-03-11 09:30
Obavještavamo pretplatnike BH Telecoma koji koriste ADSL pakete koji ne uključuju statičke IP adrese, da će im od 28.aprila 2011. godine za Internet pristup biti dodijeljena dinamička IP adresa, te omogućena samo jedna istovremena konekcija po pretplatničkom paketu.
zar je do sada moglo vise? ili se to odnosi na izlaze na modemu, jer ja koristim 2 trenutno?
kone

#3168 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by kone »

trimi68 wrote:Image
Prijatelju ti si apsolutni rekorder na osnovu ovog pinga :D .Ja sam imao po 200 ping,ali 300 :D ...
goleta

#3169 Re: MojaTv BH telecom

Post by goleta »

Da li je neko od vas dobio onu mini tastaturu.
Moze li se ista na neki nacin iskoristiti za racunar
ala7

#3170 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

I dalje mogu uspostaviti PPPoE konekciju na dva racunara u kuci istovremeno.. Vjerovatno ogranicavaju na telefonsku paricu..
savsvoj

#3171 Re: MojaTv BH telecom

Post by savsvoj »

nemozes na kompu nikako koristi.
Danas sam imao probleme oko 12-1 sa kucnim telefonom i mojom tv i haj proslo je nakon nekih pola sata ali nakon toga ako ukljucim tv konekcija jedva da radi najobicnija stranica se loada po pola minute. Jel iko imao slican problem?
neki

#3172 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neki »

ala7 wrote:I dalje mogu uspostaviti PPPoE konekciju na dva racunara u kuci istovremeno.. Vjerovatno ogranicavaju na telefonsku paricu..
Pa pise u obavjesti da ce ograniciti na jednu tek od 28. aprila...moci ces i dalje uspostavljati na dva narednih mjesec dana :-)
ala7

#3173 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ala7 »

neki wrote:
ala7 wrote:I dalje mogu uspostaviti PPPoE konekciju na dva racunara u kuci istovremeno.. Vjerovatno ogranicavaju na telefonsku paricu..
Pa pise u obavjesti da ce ograniciti na jednu tek od 28. aprila...moci ces i dalje uspostavljati na dva narednih mjesec dana :-)
druze..moja greska.. mislio sam da je od 28.03.. jbg ..lapsuz moj.. pozdrav :-)
BarbaDue

#3174 Re: MojaTv BH telecom

Post by BarbaDue »

savsvoj wrote:nemozes na kompu nikako koristi.
Danas sam imao probleme oko 12-1 sa kucnim telefonom i mojom tv i haj proslo je nakon nekih pola sata ali nakon toga ako ukljucim tv konekcija jedva da radi najobicnija stranica se loada po pola minute. Jel iko imao slican problem?
ja sam imao u utorak problema, zvao sam i rekli su mi da imaju određenih problema i da se trude da ih otklone u sto kracem roku. jucer je sve bilo u redu.
BarbaDue

#3175 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by BarbaDue »

neki wrote:
ja sam takođe skopcao jos jedan racunar, zasto nam ukidaju tu mogucnost?
Locked