Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
link wrote:@Filter ako imas neki koji ti zadaje probleme, javi koji je model i ja cu ti napisati kako da ga prebacis u router mode.
,hvala, nije problem postavki. problem zna biti do linije/poste/modema (ko bi ga znao) elem, radi par dana u rut modu i onda pomahnita. ima konekciju ali nema sinhro. restart ili reset uspostavi konekciju na par sati ili minuta i opet isto. rjeseno ruterom.
da napomenem, mijenjali smo 3 modema i svaki je prolupao nakon par dana.
link wrote:
onda vjerovatno losa parica ili neke smetnje na kablu. moras prijaviti smetnju pa ce oni vidjeti do cega je.
testirali, probali vako, nako, mijenjali kabl, mijenjali port u posti, kampovali haman kod mene. kad radi, radi ko beton. kad nece, mrtav konj... sve regulisano ruterom, sega i meni.
link wrote:
onda vjerovatno losa parica ili neke smetnje na kablu. moras prijaviti smetnju pa ce oni vidjeti do cega je.
testirali, probali vako, nako, mijenjali kabl, mijenjali port u posti, kampovali haman kod mene. kad radi, radi ko beton. kad nece, mrtav konj... sve regulisano ruterom, sega i meni.
Amateri... , ne mislim na tebe nego za te uposlenike .
jel ima neko voljan da mi objasni kako da nastimam konekcuju na dva racunara, znaci da se neovisno mogu konektovati na net. ali ne onaj fazon da imas konekciju cim upalis komp, znaci svaki posebno da se konektuje. sta je potrebno promijeniti u postavkama modema, u pitanju je Thompson 516i modem.
Samo da vam prijavim da sma ja jucer prebacio modem u router mode i konekcija je non stop pucala.Znaci nije moglo otvoriti stranice,a da konekcija ne pukne.Na kraju ga resetovao.Sad je do vas hocete li prebacivati u router mode ili ne...
Sad radio speedtest i ping 189,a brzina 0,49(treba biti 1,7)...Ne znam vise koliko cu izdrzati...Kako su uveli flat,pala brzina totalno...Ima li iko ovdje da je na telekablu pa da kaze iskustvo sa njima...Puca li konekcija i kakva je brzina,jer se ovo vise ne moze izdrzati..Dajes pare,a nemas uslugu koju trebas imati..I znate li da li se moze odjaviti u telekomu bilo koji dan?Tu mislim na to da recimo odjavim 10-og u mjesecu i da mi dodje racun samo za tih deset dana(10KM)...
Buduci da mi brzina jos uvijek nije na 2 mbps (na speedtest-u 1.09 mbps), samo da pitam treba li koga zvati u telecomu da se to rijesi (1444 ili 1422) ili samo cekati dok se ne nakane da povecaju ???
patriotkl wrote:Buduci da mi brzina jos uvijek nije na 2 mbps (na speedtest-u 1.09 mbps), samo da pitam treba li koga zvati u telecomu da se to rijesi (1444 ili 1422) ili samo cekati dok se ne nakane da povecaju ???
btw. rijec je o Full paketu.
Pokusaj raditi speedtest prema frankfurtu ili copenhagen ..prema Bh telecomu brzina je manja u odnosu na ostale servere..i ja sam na full paketu pa mi pokazuje od 1.4 - 1.6 prema telecomu.. iskljuci sve vezano za internet (torrenti,update, download itd..) ..samo browser i speedtest .. ako nije to to onda nisi prebacen na vecu brzinu pa cees ih morati zvati .. sretno.. pozdrav
patriotkl wrote:Buduci da mi brzina jos uvijek nije na 2 mbps (na speedtest-u 1.09 mbps), samo da pitam treba li koga zvati u telecomu da se to rijesi (1444 ili 1422) ili samo cekati dok se ne nakane da povecaju ???
btw. rijec je o Full paketu.
Pokusaj raditi speedtest prema frankfurtu ili copenhagen ..prema Bh telecomu brzina je manja u odnosu na ostale servere..i ja sam na full paketu pa mi pokazuje od 1.4 - 1.6 prema telecomu.. iskljuci sve vezano za internet (torrenti,update, download itd..) ..samo browser i speedtest .. ako nije to to onda nisi prebacen na vecu brzinu pa cees ih morati zvati .. sretno.. pozdrav
Tako i radim, a tokom DL-a najveca brzina je 135 kbps ... Nista, znaci sutra telefon u ruke ...
Ljudi, ja sam još u šoku Danas zvah podršku da vidim šta se dešava sa konekcijama, u čemu je problem. Ja u životu nisam ljubaznijeg momka i bolju podršku dobio, objasnio sve fino do čega bi moglo biti, on još tamo neke postavke pročačkao i zamolio me da ga nazovem sutra obavezno da provjeri radi li ili ne. Od tog poziva, speedtest uvijek zakuca 20ms ping, 3.50 mbps Ja još ne znam da li je ovo predznak sudnjeg dana, ovakva kvalitetna i ljubazna podrška
BadBoy wrote:Ljudi, ja sam još u šoku Danas zvah podršku da vidim šta se dešava sa konekcijama, u čemu je problem. Ja u životu nisam ljubaznijeg momka i bolju podršku dobio, objasnio sve fino do čega bi moglo biti, on još tamo neke postavke pročačkao i zamolio me da ga nazovem sutra obavezno da provjeri radi li ili ne. Od tog poziva, speedtest uvijek zakuca 20ms ping, 3.50 mbps Ja još ne znam da li je ovo predznak sudnjeg dana, ovakva kvalitetna i ljubazna podrška
A mozda ti je samo curio plin
Cekaj ba, niej jos prvi april
BadBoy wrote:Ljudi, ja sam još u šoku Danas zvah podršku da vidim šta se dešava sa konekcijama, u čemu je problem. Ja u životu nisam ljubaznijeg momka i bolju podršku dobio, objasnio sve fino do čega bi moglo biti, on još tamo neke postavke pročačkao i zamolio me da ga nazovem sutra obavezno da provjeri radi li ili ne. Od tog poziva, speedtest uvijek zakuca 20ms ping, 3.50 mbps Ja još ne znam da li je ovo predznak sudnjeg dana, ovakva kvalitetna i ljubazna podrška
A mozda ti je samo curio plin
Cekaj ba, niej jos prvi april
Hahah vidiš nisam provjerio SarajevoGas Joj ja se još taman fino našiljio da ih nalijepim, kad me frajer totalno razoruža ljubaznošću
Mislim da je ovo obavještenje zadobilo malo pažnje kod forumaša. http://www.bhtelecom.ba/pregled_stanja_ ... aa90a.html
Šta mislite da još uvedu ograničenje u korištenju neta ,npr da pretplatnici ADSL paketa mogu surfati samo na stranici BH telecoma
link wrote:
Amateri... , ne mislim na tebe nego za te uposlenike .
, ma sad, znanje na stranu, bili su voljni da se potrude oko NN usera.
Obavijest pretplatnicima ADSL paketa BH Telecoma
| 28-03-11 09:30
Obavještavamo pretplatnike BH Telecoma koji koriste ADSL pakete koji ne uključuju statičke IP adrese, da će im od 28.aprila 2011. godine za Internet pristup biti dodijeljena dinamička IP adresa, te omogućena samo jedna istovremena konekcija po pretplatničkom paketu.
zar je do sada moglo vise? ili se to odnosi na izlaze na modemu, jer ja koristim 2 trenutno?
nemozes na kompu nikako koristi.
Danas sam imao probleme oko 12-1 sa kucnim telefonom i mojom tv i haj proslo je nakon nekih pola sata ali nakon toga ako ukljucim tv konekcija jedva da radi najobicnija stranica se loada po pola minute. Jel iko imao slican problem?
savsvoj wrote:nemozes na kompu nikako koristi.
Danas sam imao probleme oko 12-1 sa kucnim telefonom i mojom tv i haj proslo je nakon nekih pola sata ali nakon toga ako ukljucim tv konekcija jedva da radi najobicnija stranica se loada po pola minute. Jel iko imao slican problem?
ja sam imao u utorak problema, zvao sam i rekli su mi da imaju određenih problema i da se trude da ih otklone u sto kracem roku. jucer je sve bilo u redu.