Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#3151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ultima_palabra
Mi smo partija lijevog centra.
Ako Zdravko koji je predsjednik Nove Socijalisticke Partije tvrdi da je BiH ljevica u ideoloskim problemima on vjerovatno ima razloga da to kaze.
Nama se, gledano iz centra, cini da je ta ocjena generalno tacna.
p.k.
Ako Zdravko koji je predsjednik Nove Socijalisticke Partije tvrdi da je BiH ljevica u ideoloskim problemima on vjerovatno ima razloga da to kaze.
p.k.
- vivaldi
#3152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Otkako je haretov kapital uplovio nema vise nezavisnosti. Ustvari bilo sta da procitas ili pogledas sve ti je jasno. Recesija je ubila posljednje slovo od rijeci nezavisnost u svim medijima. Mediji sad mogu prezivjeti samo od politike..komeba wrote:I jos jedno pitanje...komeba wrote:Pedja,zasto vas nema na podrucju zapadne Hercegovine?
Mislim,mozda NS postoji tamo,ali ne vidim da ste uopste aktivni na tom podrucju,a ni koaliciju sa nekom vecinski hrvatskom strankom ne uzimate u obzir,kao sto ste koalirali sa Krsmanovicem u RS..
Da li smatrate da su BH Dani u sukobu interesa?
Barem sto se tice onoga "nezavisni bh medij".Mislim da promovisanje NS i pljuvanje po SDP-u postaje krajnje neukusno.
-
NKVD
#3153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jel ovo Pećku Silajdžić, ko onomad Lagum (malo debelom bila Švedska, za one sa jeftinijim kartama!) obećao ambasadorsku poziciju?
- vivaldi
#3154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Abacija, u Federaciji su covjece pokradene milijarde donacije. Istraga i kojekave komisije to vec godinama istrazuju i skoro sam siguran da ce biti nekih rezultata "vec" do kraja ovog vijeka. Svakih 15 dana vec godinama isplivavaju razne milionske afere. Poslije 10 godina jos uvijek se ne zna ni konacna trasa koridora 5C kroz Federaciju.Abacija wrote:Nema kompromisa sa nekim ko je fasista i ko ekonomski unistava citavu drzavu a istovremeno i "nas najbolji entitet". Pitaj Krsmanovica da li je za zakon za zabranu fasistickih organizacija.
U glavnom gradu i federacije i drzave najkapitalniji projekat (a da nije privatna investicija) je biciklisticka staza, polovni tramvaji i par stotina metara trotoara
Ali je zato dobar drug Zlaja.. Sto rece Covic kod Djakovica nedavno, SDP ima clana predsjednistva, gradonacelnika Sarajeva, x drugih nacelnika, a vjecno glume opoziciju i nikada da preuzmu odgovornost.
-
red label
#3155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Maksimalističko ? zavisi od polazišta,rekao bih da bi pandam bošnjačkom zahtjevu za ukidanjem entitetskog glasanja čitaj entiteta bio zahtjev da se BiH pripoji Srbiji i onda da se tako uvećana teritorija Srbije podijeli na "ekonomske regije"-LIBERO- wrote:red label wrote:Entitetsko glasanje je pravo a pravo se ne može zloupotrebljavati.Pedja Kojovic wrote: Entitetsko glasanje ne smije biti zloupotrebljavano kao do sada. Ono treba postojati samo za vrlo mali broj, vrlo precizno odredjeni broj pitanja.
Missim da RS neće pristati ni kakvo sužavanje entitetskog glasanja a ako se Federacija smatra oštećenom postojanjem entitetskog glasanja , samostalan put joj je uvijek otvoren i to će biti toplo pozdravljeno od građana i vlasti RS.
Upravo ovakva maksimalisticka shvatanja zivota i jesu najveca prepreka normalnom zivotu na ovim podrucjima.
Ti bi da se odcijepis,nesto,od nekoga,a ovi drugi bi nesto da ukinu,jel' da ..i tako dugo i sretno zivite u suzivotu na samom repu svih pozitivnih desavanja cijeloga kontinenta.![]()
![]()
Bravo branioci "srpstva","bosnjastva" i "hrvatstva"...moje pleme je jace od tovga,stas' sad'![]()
A sto se tice upotrebe ovoga "nacionalnog interesa",slazem se da se treba precizno definisati za koje oblasti i u kojim slucajevima se moze rabiti taj veto. Jer suludo je da ostane kao do sada. Da se upotrijebi pravo "nacionalnog veta" radi izvoza drvene gradje po manjoj cijeni,ili da se omoguci uvoz nekontrolisane kolicine flasirane vode iz susjednih zemalja.![]()
![]()
E ako su to nacionalni interesi,i ako to nije zloupotreba tog veta radi interesa pojedinih grupacija koje zele da se obogate na racun busanja u prsa da stite nacionalni interes,e onda neznam stvarno.
Dohavizajte se ljudi dragi,sta vam je...nacionalizam vam je mozak popio.
Primjeri korišćenja ent. glasanja koje si naveo, na prvi pogled svima izgledaju neprihvatljivo ali interes kons.naroda i entiteta je širok pojam i ponekad može da se podudara sa interesom neke druge zemlje ili tajkuna.
Last edited by red label on 24/06/2010 20:49, edited 2 times in total.
- 1gorstak
#3156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zato sto je pitanje ustavne reforme otvoreno jer postojeci ustav krsi ljudska prava (recimo Fincija i Sejdica). Ta je diskriminacija bila povod da se prije 5 godina pitanje revizije ustava uopste otvori. Mi moramo uraditi reviziju ustava, sada smo na to obavezani i presudom suda u Strazburu a kada taj paket ustavnh reformi prodje parlamentarnu proceduru, to je to, pitanje revizije ustava se vise nece otvarati bar sljedecih 20 godina. Zato u ovu neizbjeznu ustavnu reformu moramo ubaciti sto je vise moguce i bez ogranicavanja entitetskog glasanja ne smije biti ni ustavne reforme, jer bi se povrsnom reformom (kakva je na primjer bila Aprilski paket) prokockalo u dogledno vrijeme jedinu sansu da se rijesi problem blokada drzave.ajdin.kahrovic wrote:Zasto mislis da imamo samo jednu sansu za sustinsku ustavnu reformu?1gorstak wrote:-"Mi smatramo da treba precizno odrediti pitanja koja imaju status "nacionalnog interesa" i samo u tim slucajevima dozvoliti entitetsko glasanje ili etnicki veto."Dozer wrote:Na koji nacin NS misli uvesti bilo kakve pozitivne promjene u pravcu jacanja gradjanskih prava, jacanja ekonomije, promjena u obrazovanju i uopste jacanja drzave BiH, a da pri tome uopste ne zadire u radikalne Ustavne promjene, poput ukidanja entiteskog glasanja, recimo...?
-"Entitetsko glasanje ne smije biti zloupotrebljavano kao do sada. Ono treba postojati samo za vrlo mali broj, vrlo precizno odredjeni broj pitanja."
Ono sto mi nije jasno je kada bi to Nasa Stranka otvorila pitanje ogranicavanja entitetskog glasanja. Evo iz ovih Pedjinih odgovora vidimo da Nasa Stranka podrzava to ogranicavanje. Posto mi imamo samo jednu sansu za sustinsku ustavnu reformu, postavlja se pitanje da li bi Nasa Stranka insistirala na ukljucivanju u taj paket i ogranicavanje entitetskog glasanja, ili je taj stav Nase Stranke nesto generalne prirode, tipa : "Mi smatramo da u Africi ne bi trebalo biti gladne djece" ....
Posto sam ja tebi objasnio zasto mislim da (u dogledno vrijeme, bar par decenija) imamo samo jednu sansu za sustinsku reformu ustava, budi fer pa objasni zasto mislis da bi se (kada bi se i s kim bi se) krenulo u tu neku zamisljenu drugu fazu u kojoj bi se konacno otvorilo i pitanje zloupotreba entitetskog glasanja.
- Dozer
#3157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hm...sad ispada da sam ja ters zato sto postavljam pitanja oko kojih treba malo dublje promisliti i na koja bi trebalo dati malo detaljnije i suvislije odgovore od pukih nabrajanja zelja i ideja? Interesantno, zaista...buzzer wrote:kol'ko se ja u tersluk razmijem - exemplar par excellenceDozer wrote:Ja sam za ukidanje oba entiteta i bar pola kantona...Sta sam ja?!![]()
no sve je to ok sve dok medju pedjinim redovima ne vidis galopirajuce velikosrpske trojanske konje.
Velikosprske, cetnicke, ustaske, balijske i slicne konje i budalastine ne vidim u NS (sto ne znaci da ih pojedinacno nema), ali to niposto ne znaci da je NS sad neka opcija koja zaista nudi svjetlo na kraju tunela.
Sve dok ne vidim bar dio detaljnih odgovora na pitanja koja sam postavio prije dvije stranice, a i ranije, ja jednostavno ne mogu prihvatiti da je to sto NS, ili bilo koja druga stranka, govori i obecava da ce nam svima biti bolje samo zato sto oni to tako zele ili kazu nesto u sta trebam i povjerovati. Lijepo je imati program, lijepo je imati statut, jos je ljepse imati liste zelja i namjera koje se ogledaju u manifestima i deklaracijama, ali sve je to ravno nicemu do onog momenta u kojem ce postojati i neki papir sa opisanim aktivnostima kojima bi se ostvarilo zamisljeno.
Evo opet par pitanja na koja treba dati odgovore, preformulisanih radi lakseg razumijevanja, a vec smo ovdje vidjeli da se promjene u svemu ovome zele:
1. Kakvim konkretnim zakonskim prijedlozima NS namjerava poboljsati obrazovanje?
2. Kojim konkretnim ekonomskim i drugim mjerama NS namjerava poboljsati ekonomiju?
3. Na koji nacin, konkretan, NS namjerava smanjiti medjuetnicku i medjureligijsku netrpeljivost i mrznju?
4. Kojim i kakvim zakonima i aktivnostima NS namjerava stati u kraj kriminalu, korupciji i nepotizmu?
5. Koji su to konkretni koraci koje bi NS preduzela da zastiti i potstakne domacu privredu?
6. Na koji nacin bi NS smanjila broj ljudi u postojecim socijalnim kategorijama, odnosno kako bi zaposlila radno sposobne ljude iz tih kategorija?
7. Da li bi NS isla na smanjenje administracije, i kako (pri tome se ne misli na cinovnicke pozicije, nego ministarske, savjetnicke i sve ostale viserangirane u 14 vlada)?
Sve su ovo goruci problemi s kojima se nova vlast mora uhvatiti u kostac i koje jednostavno ne moze i ne smije ni zanemariti ni izbjeci, inace nema nikakve svrhe od promjene vlasti...
Ko u predizbornoj kampanji ponudi kvalitetnije programe, a pogotovo jasne aktivnosti na rjesavanju gornjih problema, taj bi mozda i mogao ocekivati neki rezultat. Otherwise, opet cemo imati inercijske izbore na koje nece izaci 50% glasaca, a vec znamo kako zavrsavaju takvi izbori...
-
NKVD
#3158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Na pitanja iz gornje poruke imaš odgovore u Peđinim postovima. Oni možda nisu na jednom mjestu niti su u formi koja bi te zadovoljila ali su meni poprilično jasni stavovi i planovi NS-a.
Siguran sam da će oni, kako se izbori budu približavali, biti i precizniji te uspjeti iste iskomunicirati do tradicionalno nepovjerljivog i ters glasača. Uz to će, nažalost ali realno, morati deverati i sa ovima što stranku optužuju za četništvo i nastavag velikosrpske agresije te baliluk i amaterizam sa druge strane.
Vrlo je dobra i indikativna izjava čelnika SDP-a nakon jučerašnjeg objavljivanja lista gdje su podcrtali važnost zajedničkog djelovanja "sličnih stranaka". Sem ako Lagum nije ponovo mislio praviti pakt sa šuftom Fahrom kao onomad kad je Alijansa bila na vlasti.
Siguran sam da će oni, kako se izbori budu približavali, biti i precizniji te uspjeti iste iskomunicirati do tradicionalno nepovjerljivog i ters glasača. Uz to će, nažalost ali realno, morati deverati i sa ovima što stranku optužuju za četništvo i nastavag velikosrpske agresije te baliluk i amaterizam sa druge strane.
Vrlo je dobra i indikativna izjava čelnika SDP-a nakon jučerašnjeg objavljivanja lista gdje su podcrtali važnost zajedničkog djelovanja "sličnih stranaka". Sem ako Lagum nije ponovo mislio praviti pakt sa šuftom Fahrom kao onomad kad je Alijansa bila na vlasti.
- draganbl
#3159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Slična pitanja sam postavio prije otprilike mjesec dana. Nisam dobio odgovore.Dozer wrote: Evo opet par pitanja na koja treba dati odgovore, preformulisanih radi lakseg razumijevanja, a vec smo ovdje vidjeli da se promjene u svemu ovome zele:
1. Kakvim konkretnim zakonskim prijedlozima NS namjerava poboljsati obrazovanje?
2. Kojim konkretnim ekonomskim i drugim mjerama NS namjerava poboljsati ekonomiju?
3. Na koji nacin, konkretan, NS namjerava smanjiti medjuetnicku i medjureligijsku netrpeljivost i mrznju?
4. Kojim i kakvim zakonima i aktivnostima NS namjerava stati u kraj kriminalu, korupciji i nepotizmu?
5. Koji su to konkretni koraci koje bi NS preduzela da zastiti i potstakne domacu privredu?
6. Na koji nacin bi NS smanjila broj ljudi u postojecim socijalnim kategorijama, odnosno kako bi zaposlila radno sposobne ljude iz tih kategorija?
7. Da li bi NS isla na smanjenje administracije, i kako (pri tome se ne misli na cinovnicke pozicije, nego ministarske, savjetnicke i sve ostale viserangirane u 14 vlada)?
- draganbl
#3160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svaka čast na postu.vivaldi wrote:Abacija, u Federaciji su covjece pokradene milijarde donacije. Istraga i kojekave komisije to vec godinama istrazuju i skoro sam siguran da ce biti nekih rezultata "vec" do kraja ovog vijeka. Svakih 15 dana vec godinama isplivavaju razne milionske afere. Poslije 10 godina jos uvijek se ne zna ni konacna trasa koridora 5C kroz Federaciju.Abacija wrote:Nema kompromisa sa nekim ko je fasista i ko ekonomski unistava citavu drzavu a istovremeno i "nas najbolji entitet". Pitaj Krsmanovica da li je za zakon za zabranu fasistickih organizacija.
U glavnom gradu i federacije i drzave najkapitalniji projekat (a da nije privatna investicija) je biciklisticka staza, polovni tramvaji i par stotina metara trotoara. Vecina javnih preduzeca je vise u rubrici skandalozno nego ekonomija. Sto i onaj Inzcko jednom rece (kad ga vec spomenuh sta je s njim? Jel ziv?) nije dodik kriv sto miljackom flase plutaju.., a ti opleo po ekonomskom fasizmu iz rs-a, a od ovog nesretnog krsmanovica i nase stranke pokusavas da napravis drzavnog neprijatelja broj 2 iako su oboje (bar jos uvijek) sitni igraci na politickoj sceni
![]()
Ali je zato dobar drug Zlaja.. Sto rece Covic kod Djakovica nedavno, SDP ima clana predsjednistva, gradonacelnika Sarajeva, x drugih nacelnika, a vjecno glume opoziciju i nikada da preuzmu odgovornost.
Sve ovo što si ti napisao sam na skoro svakoj temi htio napisati i ja, ali pošto ne živim u Federaciji (ako me sjećanje služi, ti živiš u Sarajevu), nisam sebi davao za pravo da pišem nešto u šta nisam 100% siguran.
Ako je ovo što si ti napisao tačno, onda definitivno u BiH imamo više od jednog Dodika.
- seln
#3161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Upadljiva je jedna stvar u diskusiji izmedju pro i kontrasa NS: buzzer&co se nadju strasno uvrijedjeni ako im se ucini (kazem ucini, jer ne mora biti tako) da je neko napao Bojana ili Zdravka (ili bilo kojeg drugog funkcionera). Kriticar odmah bude proglasen agentom ljevice (najveceg problema u BiH, po Krsmanovicu), buzzer pravi vodoo lutke sa njegovim likom i sl. Ali, isti taj buzzer, a bogami i ostali obozavaoci lika i djela, bez imalo ustezanja vrijedjaju funkcionere ostalih stranaka, a najradije SDP-a. Tako je Lagumdzija Staljin, Lagum, diktator, Iznogud, Behmen je Metuzalem, Hadzic mafijas...granice uvreda su otvorene, kao i kompleksi pojedinaca.
- buzzer
#3162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
prije ce biti da nisi halalio malo vremena da ih procitas. a sve odgovore na gore postavljena pitanja mozes naci ako se vratis i procitas temu od pocetka. mozes otici i na http://www.glasometar.ba i kad zavrsis aplikaciju uporediti svoje rezultate sa politickim partijama. neka od pitanja su tamo zastupljena.draganbl wrote:Slična pitanja sam postavio prije otprilike mjesec dana. Nisam dobio odgovore.Dozer wrote: Evo opet par pitanja na koja treba dati odgovore, preformulisanih radi lakseg razumijevanja, a vec smo ovdje vidjeli da se promjene u svemu ovome zele:
eh sad, ako bas insistirate na detaljima tipa kojom rukom ce zastupnici nase stranke glasati u parlamentu, koje boje kravate ce nositi srijedom i kojom nogom ce zenske zastupnice praviti prvi od predvidjenih koraka za rjesavanje nagomilanih problema... onda cete vjerovatno tu vrstu preciznosti morati potraziti kod drugih stranaka. ili apstinencijom podrzati status quo.
- buzzer
#3163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zajednicko djelovanje je neminovno ako se iskreno namjerava spasavati zemlju od raspada. da li je iskren gazda stranke koja je izbacila sa liste covjeka koji je svoj karakter i principijelnost dokazao kad mu se o glavi radilo (bogic bogicevic), ostaje da se vidi. ja licno ne vjerujem. ipak, kad se govori o alijansi, treba biti fer pa reci da je to bio ogroman projekat sa puno ukljucenih faktora koji su je "oblikovali" i na to lagumdzija nije imao presudan uticaj, ali jeste imao na propast alijanse. no, to nije tema ove emisije.NKVD wrote: Vrlo je dobra i indikativna izjava čelnika SDP-a nakon jučerašnjeg objavljivanja lista gdje su podcrtali važnost zajedničkog djelovanja "sličnih stranaka". Sem ako Lagum nije ponovo mislio praviti pakt sa šuftom Fahrom kao onomad kad je Alijansa bila na vlasti.
- ultima_palabra
#3164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa evo Peđa i Krsmanović kažu da SDP i NS nisu slične stranke, čak štaviše SDP je bošnjački SNSD i sličnobuzzer wrote:zajednicko djelovanje je neminovno ako se iskreno namjerava spasavati zemlju od raspada. da li je iskren gazda stranke koja je izbacila sa liste covjeka koji je svoj karakter i principijelnost dokazao kad mu se o glavi radilo (bogic bogicevic), ostaje da se vidi. ja licno ne vjerujem. ipak, kad se govori o alijansi, treba biti fer pa reci da je to bio ogroman projekat sa puno ukljucenih faktora koji su je "oblikovali" i na to lagumdzija nije imao presudan uticaj, ali jeste imao na propast alijanse. no, to nije tema ove emisije.NKVD wrote: Vrlo je dobra i indikativna izjava čelnika SDP-a nakon jučerašnjeg objavljivanja lista gdje su podcrtali važnost zajedničkog djelovanja "sličnih stranaka". Sem ako Lagum nije ponovo mislio praviti pakt sa šuftom Fahrom kao onomad kad je Alijansa bila na vlasti.
- buzzer
#3165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ne znam gdje si to procitao, podastri citatom.ultima_palabra wrote:Pa evo Peđa i Krsmanović kažu da SDP i NS nisu slične stranke, čak štaviše SDP je bošnjački SNSD i sličnobuzzer wrote:zajednicko djelovanje je neminovno ako se iskreno namjerava spasavati zemlju od raspada. da li je iskren gazda stranke koja je izbacila sa liste covjeka koji je svoj karakter i principijelnost dokazao kad mu se o glavi radilo (bogic bogicevic), ostaje da se vidi. ja licno ne vjerujem. ipak, kad se govori o alijansi, treba biti fer pa reci da je to bio ogroman projekat sa puno ukljucenih faktora koji su je "oblikovali" i na to lagumdzija nije imao presudan uticaj, ali jeste imao na propast alijanse. no, to nije tema ove emisije.NKVD wrote: Vrlo je dobra i indikativna izjava čelnika SDP-a nakon jučerašnjeg objavljivanja lista gdje su podcrtali važnost zajedničkog djelovanja "sličnih stranaka". Sem ako Lagum nije ponovo mislio praviti pakt sa šuftom Fahrom kao onomad kad je Alijansa bila na vlasti.zar biste koalirali sa takvom strankom
nisi valjda mislio na zadnju pedjinu repliku tebi:
osim toga, pedja je u vise navrata naglasavao otvorenost ns za suradnju sa sdp-om. cak je i apelirao na nas sa kracim fitiljem da ne otezavamo tu sradnju nasim prepiranjem. budimo odgovorni, nemojmo konstruisati.ultima_palabra
p.k.
- ultima_palabra
#3166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne konstruišem ja ništa, konstruišu Zdravko i Peđa. Da, mislio sam na taj odgovor, a ovo je bilo pitanje:

Meni se sve čini jasno ovdje... Znači Komšić, Šućur, Pudarić, Magazinović i ostali su u SDP-u ikebane tipa Džerard Selman i Anton Kasipović - to je stav podlaca, a ja za podlace ne glasamultima_palabra je napisao/la:
KRSMANOVIĆ: Otkad sam potpisao sporazum sa Našom strankom nastali su veliki problemi na svim stranama. Po prvi put se počela razotkrivati srpska socijaldemokratija i bošnjačka socijaldemokratija. Izjave koje su dolazile od gdin. Behmena za Dobrovoljačku i izjave koje su dolazile od Dodika za Tuzlansku kapiju izazvale su nešto što je mene čvrsto opredijelilo da je ovo što radi NSP i NS prava multietičnost, uvažavanje i mogućnost da se razgovorom nađu moguća rješenja. Lažna demokratija i multietičnost u rukovodstvima stranaka sa tzv. podobnim Srbima, kao što su Desnica Radivojević, Miro Lazović ili ovamo na drugoj strani Džerald Selman, stvarala je međunarodnoj zajednici privid socijaldemokratskih lijevih partija, a u principu su bile na granici nacisocializma da ne upotrijebim težu riječ. Onda je to najbolji primjer izjave Milorada Dodika za Tuzlansku kapiju ili takve slične izjave, da ne dozvolite majci da položi cvijeće u Dobrovoljačkoj ulici. To je nešto što je pokazalo da je najveći problem u BiH njena ljevica. Po meni, ljevice u BiH, prave i iskrene nema i ovaj sporazum koji smo gdin. Bajić i ja potpisali po prvi put predstavlja nešto što to na pravi način razotkriva. Odatle zapravo i svi napadi na mene i na ovu koaliciju - upravo iz centara koje sam spomenuo - od Milorada Dodika iz Banjaluke i od SDP-a iz Sarajeva.
Odron nad odronima
@Peđa, kakav je tvoj komentar na izjavu koalicionog partnera? Jesu li po tebi SDP i SNSD dva lica iste medalje?
- buzzer
#3167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nek ti na to pitanje pedja odgovori. njega si i pitao. mene hem nisi pitao, hem bi to opet bilo dodatno otezevanje eventualne suradnje sdp-a i ns. a i meni se sve cini jasno. ne cuh da reis optuzuje sdp za islamofobiju nakon sto je lipovaca odrijesio (budzetsku) kesu.ultima_palabra wrote:Ne konstruišem ja ništa, konstruišu Zdravko i Peđa. Da, mislio sam na taj odgovor, a ovo je bilo pitanje:Meni se sve čini jasno ovdje... Znači Komšić, Šućur, Pudarić, Magazinović i ostali su u SDP-u ikebane tipa Džerard Selman i Anton Kasipović - to je stav podlaca, a ja za podlace ne glasamultima_palabra je napisao/la:
KRSMANOVIĆ: Otkad sam potpisao sporazum sa Našom strankom nastali su veliki problemi na svim stranama. Po prvi put se počela razotkrivati srpska socijaldemokratija i bošnjačka socijaldemokratija. Izjave koje su dolazile od gdin. Behmena za Dobrovoljačku i izjave koje su dolazile od Dodika za Tuzlansku kapiju izazvale su nešto što je mene čvrsto opredijelilo da je ovo što radi NSP i NS prava multietičnost, uvažavanje i mogućnost da se razgovorom nađu moguća rješenja. Lažna demokratija i multietičnost u rukovodstvima stranaka sa tzv. podobnim Srbima, kao što su Desnica Radivojević, Miro Lazović ili ovamo na drugoj strani Džerald Selman, stvarala je međunarodnoj zajednici privid socijaldemokratskih lijevih partija, a u principu su bile na granici nacisocializma da ne upotrijebim težu riječ. Onda je to najbolji primjer izjave Milorada Dodika za Tuzlansku kapiju ili takve slične izjave, da ne dozvolite majci da položi cvijeće u Dobrovoljačkoj ulici. To je nešto što je pokazalo da je najveći problem u BiH njena ljevica. Po meni, ljevice u BiH, prave i iskrene nema i ovaj sporazum koji smo gdin. Bajić i ja potpisali po prvi put predstavlja nešto što to na pravi način razotkriva. Odatle zapravo i svi napadi na mene i na ovu koaliciju - upravo iz centara koje sam spomenuo - od Milorada Dodika iz Banjaluke i od SDP-a iz Sarajeva.
Odron nad odronima
@Peđa, kakav je tvoj komentar na izjavu koalicionog partnera? Jesu li po tebi SDP i SNSD dva lica iste medalje?
- draganbl
#3168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije mi bilo teško da se vratim par postova unazad. Pronašao sam ovo:buzzer wrote:prije ce biti da nisi halalio malo vremena da ih procitas. a sve odgovore na gore postavljena pitanja mozes naci ako se vratis i procitas temu od pocetka. mozes otici i na http://www.glasometar.ba i kad zavrsis aplikaciju uporediti svoje rezultate sa politickim partijama. neka od pitanja su tamo zastupljena.draganbl wrote:...
eh sad, ako bas insistirate na detaljima tipa kojom rukom ce zastupnici nase stranke glasati u parlamentu, koje boje kravate ce nositi srijedom i kojom nogom ce zenske zastupnice praviti prvi od predvidjenih koraka za rjesavanje nagomilanih problema... onda cete vjerovatno tu vrstu preciznosti morati potraziti kod drugih stranaka. ili apstinencijom podrzati status quo.
Na moja pitanja, p.k. je odgovorio da oni za sve to znaju odgovore, ali "neće da ih kažu da im neko ne bi ukrao ideje", te da citiram Kojovićadraganbl wrote:Ja sam postavio 10 pitanja u vezi sa konkretnim ekonomskim i društvenim problemima.
1. Pitanje obrazovanja, planova i programa za osnovne i srednje škole. Pitanje visokoškolskih ustanova. Akreditacija, implementacija Bolonje, problem velikog broja univerziteta itd.
2. Pitanje zdravstvenog fonda
3. Pitanje penzionog fonda
4. Pitanje statusa boraca, RVI i porodica poginulih u RS i federaciji
5. Pitanje policije
6. Pitanje evroatlanskih integracija
7. Koje zakone je NS spremila i čeka da preuzme vlast da bi ih usvojila?
8. Koje zakone i druge podzakonske akte će NS staviti u proces donošenja po preuzimanju vlasti?
9. Na koji način NS misli riješiti pitanje uticaja dijaspore?
10. Na koji način NS misli riješiti zategnute odnose sa susjedima?
Znači, ne vidim razlog zašto ismijavaš forumaše koji žele konkretne odgovore na konkretna pitanja o politici Naše stranke, poredeći njihova pitanja sa glupostima kao što su kravate i ženske noge.Tu vrstu egzaktnosti koju vi zahtjevate ja nisam u stanju ponuditi.
Jednom sam ti blagonaklono skrenuo pažnju da ne ulaziš u otvorene sukobe sa forumašima bez potrebe. Ponovo si to uradio, ničim izazvan. I ponovo ti blagonaklono skrećem pažnju: Nemoj ulaziti u otvorene sukobe sa forumašima bez potrebe. Ništa time nećeš postići.
- ultima_palabra
#3169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne kontam kakve veze ima reis i islamofobija u ovoj pričibuzzer wrote:nek ti na to pitanje pedja odgovori. njega si i pitao. mene hem nisi pitao, hem bi to opet bilo dodatno otezevanje eventualne suradnje sdp-a i ns. a i meni se sve cini jasno. ne cuh da reis optuzuje sdp za islamofobiju nakon sto je lipovaca odrijesio (budzetsku) kesu.
- Dozer
#3170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Halalio sam ja i te kako dovoljno vremena da sve procitam, i upravo zato i postavljam gornja pitanja. Karikiranjem se nista postici nece, jer daleko od toga da mene zanima bilo sta od ovoga sto si pobrojao. Ali, na sva gornja pitanja se moze dati vrlo kratak i precizan odgovor koji bi, vjerujem, zadovoljio vecinu forumasa. Medjutim, problem je u tome sto neki odgovori, i ako se uzme u obzir centrovska ili gradjanska platforma NS, zahtijevaju direktnu koliziciju sa nekim postojecim stanjima, a to bi onda znacilo i da se NS javno i direktno konfrontira prema etnicarima, a istovremeno i prema glasacima koji spadaju u odredjene kategorije (administracija, recimo).buzzer
prije ce biti da nisi halalio malo vremena da ih procitas. a sve odgovore na gore postavljena pitanja mozes naci ako se vratis i procitas temu od pocetka. mozes otici i na http://www.glasometar.ba i kad zavrsis aplikaciju uporediti svoje rezultate sa politickim partijama. neka od pitanja su tamo zastupljena.
A po glasometru...ispada da se NS i ja bas pretjerano i ne slazemo - 52% u totalu
Ni SDP mi previse nije "naklonjen" - 55%
Ispade da mi Fahro nudi najbolja rjesenja - 62%
-
Pedja Kojovic
#3171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mislim da bi bilo vrlo zanimljivo kad bi neko mogao postavljati na ovaj forum jedno po jedno pitanje iz glasometra i da onda o svakom razgovaramo. Zatim sljedece itd.
p.k.
p.k.
- buzzer
#3172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
spominjanjem podlaca si me asocirao na taj detalj.ultima_palabra wrote:Ne kontam kakve veze ima reis i islamofobija u ovoj pričibuzzer wrote:nek ti na to pitanje pedja odgovori. njega si i pitao. mene hem nisi pitao, hem bi to opet bilo dodatno otezevanje eventualne suradnje sdp-a i ns. a i meni se sve cini jasno. ne cuh da reis optuzuje sdp za islamofobiju nakon sto je lipovaca odrijesio (budzetsku) kesu.Samo skrećem pažnju da se ne može u istom danu nekoga nazivati lažnom ljevicom i bošnjačkim Dodikom, i pozivati na koaliciju sa istim. Nije principijelno, jebi ga...
- Suti i trpi
#3173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zar nije podlo od SDPa sto kandiduju Komsica za predstavnika hrvatskog naroda, iako Komsica ne podrzava 90% Hrvata? Zar nije podlo od SDP sto cine sve da puknu samarcinu vecini Hrvata tako sto ce HRVATSKOG CLANA PREDSJEDNISTVA IZABRAT BOSNJACI. Ako ovo nije podlost, onda ne znam sta je. SDP radi protiv volje 90% hrvatskog stanovnistva i tako direktno ugrozava njihovu konstitutivnost i ravnopravnost sa ostala dva naroda. Sta bi Bosnjaci rekli da ih predstavlja Dzerard Selman ili Srbi da ih predstavlja Desnica Radivojevic? Zapitajte se kako bi vi reagovali u tom slucaju, pa ce te onda shvatit kako se Hrvati osjecaju (ako vas uopste zanima). Ovdje se samo gleda kako ZAJEBAT onog drugog, kako ga ucinit marginalnim, a svoju poziciju konstantno poboljsavat. Mislim da je HINJSKA politika pogubna po ovu drzavu.ultima_palabra wrote:Ne konstruišem ja ništa, konstruišu Zdravko i Peđa. Da, mislio sam na taj odgovor, a ovo je bilo pitanje:Meni se sve čini jasno ovdje... Znači Komšić, Šućur, Pudarić, Magazinović i ostali su u SDP-u ikebane tipa Džerard Selman i Anton Kasipović - to je stav podlaca, a ja za podlace ne glasamultima_palabra je napisao/la:
Odron nad odronima
- Dozer
#3174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moze P.K.
Evo prvog seta od 3 pitanja sa Glasometra, iz kategorije "Zdravstvena politika, zapošljavanje, socijalna, boračka i izbjeglička politika", na preskok:
1. Socijalnu pomoć trebaju dobijati oni koji su najsiromašniji, a ne oni koji imaju prava stečena u ratu?
2. Važnije je poticati zapošljavanje mladih, nego starijih od 40 godina?
3. Popis stanovništva ne treba da se održi prije potpune implementacije Aneksa VII Daytonskog sporazuma (aneks o povratku stanovništva na predratna prebivališta)?
A neka diskusija ide kratko, bez kilometarskih postova. Slazem se - Ne slazem se, uz eventualno kratko pojasnjenje u dvije-tri recenice.
@Suti i trpi
Ne, zasto bi bilo podlo to sto SDP kandiduje Komsica kao Hrvatskog clana predsjednistva? Zeljko nije Hrvat? Nije, naravno, po njegovom licnom ubjedjenju on je nacionalno Bosanac, ali etnicki "nastiman" Ustav ga trpa da bude Hrvat. E pa, ako su etnicari htjeli tako, onda su fulili da u Ustav ugrade i dio koji bi rekao: "Za HR clana predsjednistva BiH se moze kandidovati i biti izabran samo neko iz redova HDZ-a, za Srpskog iz redova SDS-a, a za Bosnjackog iz redova SDA". Nije li ovo imbecilno? Naravno da jeste, i to znamo i ti i ja, a i svi ostali.
Za svakog clana predsjednistva pravo glasanja imaju SVI gradjani BiH, i sta je u tome sporno? Demokratija je to brale, nema "cile-mile", a onda da bude samo - Mile
.
Niko nikome ne brani da sutra glasa za Dodika ako bi bio kandidat za Srpskog clana predsjednistva, zar ne? Gdje to pise i po kojem to zakonu sutra svi Srbi ne mogu glasati za Fahru, ili svi Bosnjaci za Komsica, ili svi Hrvati za Izetbegovica?
E sad, to sto su mentalni sklopovi ljudi u BiH toliko isprani pa misle da ce sutra jesti zlatnim (etnickim) kasikama ako imaju "svog" clana u nakaradi od predsjednistva, to je vec stvar upravo tih pojedinacnih mentalnih sklopova.
Svi smo svjedoci da ni jednom narodu u BiH nije ni za mrvu bolje zato sto imamo tri umjesto jednog predjsednika (kao svaka normalna drzava). Dapace, svima je sve gore i gore, jer pored ta tri ETNICKA predsjednika, koje svi mi placamo ZAJEDNO, placamo i sve njihove pratece budalastine, administracije, putovanja, supljiranja na sve strane, itd. itd.
Evo prvog seta od 3 pitanja sa Glasometra, iz kategorije "Zdravstvena politika, zapošljavanje, socijalna, boračka i izbjeglička politika", na preskok:
1. Socijalnu pomoć trebaju dobijati oni koji su najsiromašniji, a ne oni koji imaju prava stečena u ratu?
2. Važnije je poticati zapošljavanje mladih, nego starijih od 40 godina?
3. Popis stanovništva ne treba da se održi prije potpune implementacije Aneksa VII Daytonskog sporazuma (aneks o povratku stanovništva na predratna prebivališta)?
A neka diskusija ide kratko, bez kilometarskih postova. Slazem se - Ne slazem se, uz eventualno kratko pojasnjenje u dvije-tri recenice.
@Suti i trpi
Ne, zasto bi bilo podlo to sto SDP kandiduje Komsica kao Hrvatskog clana predsjednistva? Zeljko nije Hrvat? Nije, naravno, po njegovom licnom ubjedjenju on je nacionalno Bosanac, ali etnicki "nastiman" Ustav ga trpa da bude Hrvat. E pa, ako su etnicari htjeli tako, onda su fulili da u Ustav ugrade i dio koji bi rekao: "Za HR clana predsjednistva BiH se moze kandidovati i biti izabran samo neko iz redova HDZ-a, za Srpskog iz redova SDS-a, a za Bosnjackog iz redova SDA". Nije li ovo imbecilno? Naravno da jeste, i to znamo i ti i ja, a i svi ostali.
Za svakog clana predsjednistva pravo glasanja imaju SVI gradjani BiH, i sta je u tome sporno? Demokratija je to brale, nema "cile-mile", a onda da bude samo - Mile
Niko nikome ne brani da sutra glasa za Dodika ako bi bio kandidat za Srpskog clana predsjednistva, zar ne? Gdje to pise i po kojem to zakonu sutra svi Srbi ne mogu glasati za Fahru, ili svi Bosnjaci za Komsica, ili svi Hrvati za Izetbegovica?
E sad, to sto su mentalni sklopovi ljudi u BiH toliko isprani pa misle da ce sutra jesti zlatnim (etnickim) kasikama ako imaju "svog" clana u nakaradi od predsjednistva, to je vec stvar upravo tih pojedinacnih mentalnih sklopova.
Svi smo svjedoci da ni jednom narodu u BiH nije ni za mrvu bolje zato sto imamo tri umjesto jednog predjsednika (kao svaka normalna drzava). Dapace, svima je sve gore i gore, jer pored ta tri ETNICKA predsjednika, koje svi mi placamo ZAJEDNO, placamo i sve njihove pratece budalastine, administracije, putovanja, supljiranja na sve strane, itd. itd.
Last edited by Dozer on 25/06/2010 14:08, edited 4 times in total.
-
NKVD
#3175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Peđa, ispravi me ako griješim, ali su mi svijevremeno ptičice (jeda frajer iz Njemačke, što bi reko vice reis) spominjale sasvim konkretne kontakte između NS i Bogićevića. Ima li ispod tog dima ikakve vatre? S obzirom da su on i SDP već odavno bivši jarani...