Njemačka ima jasnu sliku o tome ko za ovo u velikoj mjeri snosi odgovornost, navodi se u saopćenju
Milorad Dodik ALL ABOUT
- vee-jay
#3151 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- vee-jay
#3152 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Onoga dana kad su odlucili da napuste Rijeku i odu za Prijedor su ustvari izvrsili samoubistvo. Sad su mogli kao penzioneri citav dan pecati ribu i suncati se po Jadranu...dallton wrote: Prije rata su živjeli u Rijeci, također kao podstanari. Dušan se penzionirao tek odnedavno, ali nije uspio ostvariti penziju za rad u Hrvatskoj. U Rijeci je radio 20-30 godina, ona 10, i upravo te godine, kada su napustili Rijeku, trebala je dobiti stan. Martići nisu znali niti pretpostavljali da su Nada i Dušan u kreditima.
- vee-jay
#3153 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
evo, odgovori dallton:Apostate wrote:
Slazem se, samo pitanje u vezi 3. izjave. U slucaju secesije RS-a, na koji nacin ona nestaje, i ko ce Dodika otpremit tamo gdje mu je mjesto? Sve to zvuci OK, ali mislim da nije realno.
inace - cisto hipoteticki - nestaje na onaj nacin na koji je nastala a za Dodika ce se pobrinuti sam Dodik...dallton wrote: da ne raspravljamo hipoteticki, kad se to desi provjericemo...nije se vjerovalo da se i karadzicu ili milosevicu moze bilo sta desiti, pa na kraju sta bi?
-
dallton
#3154 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
eto to ti je odgovor - "nihil nihilum destructio et nihillo" - i to bi mogao biti i nacionalni moto pc-a "iz praha si postao u prah ces se i pretvoriti"
- kiky
#3155 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nemogu da vjerujem da je jedna institucija kriva što ganja kriminalce (uz to to joj je i zadatak). nemogu da vjerujem da se još uvijek potenciraju neke neregularnosti u radu sipa-e kad takvih nije bilo. državni tužioci i direktor sipa-e su i svi oni radnici tamo svi do portira su znali šta ide i kako ide samo što se oval direktor prepo jer to nije mogao spriječit a to mu je bio zadatak. pa je sve prošlo po fazonu: vi predajte al nemojte mene mješat u to jel če mi dodo .............................................................................. i mater
interesantno je da je dodo odmah po objavi prijave protiv njega '' znao za neregularnosti i nepoštivanje postupka''
a znao je upravo zato jer kad nije mogo spriječit oduzimanje dokumentacije iz B.L. odmah je stupio na snagu plan b tj. opstrukcija rada kroz njegov kadar (direktor sipa-e). pa zar mislite da su lukač & co toliki levati pa neznaju proceduru.
direktor se iz početka nije izjašnjavao, pa je rekao da je sve u redu i da sa prijavom ide kao i sa svime ostalim pa je promjenio priču kad je vidio da ohr ne staje na stranu sipa-e i da dodo može lajat koliko hoče ( čuj paralelni kanali djelovanja u instituciji koja je pod kontrolom mz)
i na kraju, uloga samog ohr-a i raffija u svemu tome je jako čudna ( eu je tražila da ide i raffi, pošto su ameri otjerali lajčaka, jer on stoji iza poteza sipa-e. normalno niko nije i neče ni otiči niti bit kažnjen jer zato nema razloga. sve je rađeno po pravilima.
a dodo i direktor sipa-e če imati šta da objasne javnosti.
interesantno je da je dodo odmah po objavi prijave protiv njega '' znao za neregularnosti i nepoštivanje postupka''
a znao je upravo zato jer kad nije mogo spriječit oduzimanje dokumentacije iz B.L. odmah je stupio na snagu plan b tj. opstrukcija rada kroz njegov kadar (direktor sipa-e). pa zar mislite da su lukač & co toliki levati pa neznaju proceduru.
direktor se iz početka nije izjašnjavao, pa je rekao da je sve u redu i da sa prijavom ide kao i sa svime ostalim pa je promjenio priču kad je vidio da ohr ne staje na stranu sipa-e i da dodo može lajat koliko hoče ( čuj paralelni kanali djelovanja u instituciji koja je pod kontrolom mz)
i na kraju, uloga samog ohr-a i raffija u svemu tome je jako čudna ( eu je tražila da ide i raffi, pošto su ameri otjerali lajčaka, jer on stoji iza poteza sipa-e. normalno niko nije i neče ni otiči niti bit kažnjen jer zato nema razloga. sve je rađeno po pravilima.
a dodo i direktor sipa-e če imati šta da objasne javnosti.
- kiky
#3156 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
evo upravo čitam da nijemac nije dao intervju nezavisnim..... dodika i klapu treba pod hitno u zatvor
- bijelo_dugme
#3157 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ja propagandekiky wrote:evo upravo čitam da nijemac nije dao intervju nezavisnim..... dodika i klapu treba pod hitno u zatvor
Sutra nece sigurno o demantu pisat
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3158 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
firebird wrote:Evo Dodo dobio podrsku iz Njemacke.http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... na-balkanuNjemačka nezadovoljna načinom podnošenja izvještaja SIPA-e Tužilaštvu BiH protiv premijera RS Milorada Dodika...
Njemačka nije zadovoljna načinom podnošenja izvještaja Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/ Tužilaštvu BiH protiv premijera Republike Srpske /RS/ Milorada Dodika i nekoliko osoba iz Srpske i neko mora snositi posljedice zbog toga, izjavio je državni ministar u Ministarstvu inostranih poslova Njemačke Gernot Erler.
"Naravno, razumjet ćete da vam ne mogu ništa reći oko eventualne krivice ili nevinosti bilo koga, ali i mi smo pažljivo proučili cijeli taj postupak i zaključili da on nije bio proveden prema pravilima. Bilo je puno neregularnosti", rekao je Erler.
On je dodao da se to mora razjasniti i da Njemačka smatra da neko mora snositi posljedice zbog toga.
"Jako je loše kada se to dešava sa takvim institucijama, koje djelimično stoje pod kontrolom i pod uticajem OHR-a i međunarodne zajednice, koje se moraju posebno striktno držati pravila. Zbog toga smo nezadovoljni načinom na koji je to provedeno", naveo je Erler.
Odgovarajući na pitanje šta bi se desilo da u Njemačkoj zamjenik šefa Savezne policije uputi izvještaj u Savezno tužilaštvo u vezi sa predsjednikom jedne njemačke savezne zemlje bez znanja direktora policije i glavnog tužioca, Erler je rekao da je to teško uporediti, jer Njemačka ima institucije koje funkcionišu prema pravu i propisima, a nije ni pod kontrolom međunarodne zajednice.
e sada da je pravna država pa da se "nezavisne" i "dnevni avaz" optuze za sirenje medjudrzavnickih opstrukcija i laži.......http://www.biznis.ba//index.php?option= ... &Itemid=59
NJEMAČKA AMBASADA U BIH: DRŽAVNI TAJNIK MVP-A NIJE DAO INTERVJU NEZAVISNIM NOVINAMA Ispis
00:00 / 15.03.2009.
gernot_erler_top.jpg
Državni tajnik njemačkog Ministarstva vanjskih poslova Gernot Erler nije dao intervju banjalučkom dnevniku Nezavisne novine koji je objavljen u jučerašnjem izdanju a koji su prenijeli i neki drugi mediji u ...
... BiH, saopćeno je iz Ambasade Savezne Republike Njemačke u Sarajevu.
Da je takav intervju dat, sadržavao bi izjave koje je državni tajnik Erler naglašavao u svim razgovorima koje je vodio u Bosni i Hercegovini.
Naime, državni tajnik je naglasio da su pokušaji potkopavanja Bosne i Hercegovine kao cjelovite države eklatantno proturječni u odnosu na Dejtonski mirovni sporazum i da iz tog razloga ti pokušaji nailaze na masivni otpor međunarodne zajednice. RS nikada neće moći kao samostalna država pristupiti EU, nego samo kao dio cjelovite države BiH.
Glede aktualne retorike i neispunjavanja pet ciljeva trenutno nije moguće donijeti odluku da se zatvori Ured visokog predstavnika (OHR).
Njemačka ima jasnu sliku o tome ko za ovo u velikoj mjeri snosi odgovornost, navodi se u saopćenju.
(Biznis.ba / Fena)
-
palermo
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#3160 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
hitan odgovor iz nezavisnih
de .BA objavite audio zapise i nelaprdajte mnogo inaće će švabe da vas pojedu za užinu kolko ste se uskoprcali 
a eve zapisa
http://www.nezavisne.com/var/dokumenti/ ... -inter.MP3
jaoooo šo se .BA kacite sa germanima svakako vam pokupovaše općine-opštine ....pa u belo roblje ondakan
u cilju ugleda i novinarske profesijehttp://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... lerom.html
Nezavisne novine stoje iza intervjua sa Gernotom Erlerom
Datum: 15.03.2009 14:26
Autor: N.N.
Redakcija "Nezavisnih novina" u cjelosti stoji iza intervjua sa saveznim ministrom Njemačke Gernotom Erlerom, objavljenog u subotu, 14. marta, u "Nezavisnim novinama".
Nezavisne novine stoje iza intervjua sa Gernotom Erlerom
Redakcija "Nezavisnih novina" u cjelosti stoji iza intervjua sa saveznim ministrom Njemačke Gernotom Erlerom, objavljenog u subotu, 14. marta, u "Nezavisnim novinama".
Novinar Dejan Šajinović, koji je stalno zaposlen u redakciji "Nezavisnih novina" i saradnik njemačkog radija Deutsche Welle, je u utorak, 10. marta, preko zaposlenika Kancelarije Ambasade u Banjaluci Mihaela Resanovića, telefonskim putem na broj Kancelarije, zamolio za intervju s ministrom Erlerom za "Nezavisne novine".
Narednog dana intervju je odobren i zakazan za 15 časova 11. marta u prostorijama Kancelarije Ambasade u Banjaluci.
Pored novinara Šajinovića i ministra Erlera, u prostoriji su tokom intervjua bili prisutni Milan Radulović, fotoreporter "Nezavisnih novina", Joakim Šmit, ambasador SR Njemačke, Bruno Bromer, šef Kancelarije Ambasade, kao i dvoje Erlerovih saradnika.
Novinar Šajinović je ministra Erlera i ambasadora Šmita prije početka intervjua pitao da li je potrebna autorizacija teksta prevedenog sa njemačkog jezika, s obzirom na to da je cijeli intervju urađen na njemačkom jeziku, na šta su oni odgovorili da to nije potrebno.
Novinar Šajinović je poznat Ambasadi dugi niz godina. Između ostalog, Ambasada je više puta za Dejana Šajinovića, o trošku njemačke vlade, organizovala studijska putovanja i novinarska usavršavanja u Njemačkoj, i to isključivo kao novinara "Nezavisnih novina".
Redakcija "Nezavisnih novina" ne ulazi u motive i razloge zbog kojih je Julia de Cuveland, ataše za štampu njemačke ambasade, izdala saopštenje da Erler nije dao intervju za "Nezavisne novine", što otvara i pitanje kome je u stvari zasmetalo to što je ministar Erler izjavio u intervjuu.
Time je njemačka ambasada nanijela veliku štetu ugledu "Nezavisnih novina" i novinaru Dejanu Šajinoviću, te redakcija traži javno izvinjenje.
Takođe, redakcija "Nezavisnih novina" obavijestiće i njemačke medije i udruženja novinara o ovom događaju i staviti im na raspolaganje audio-zapis i fotografije tokom intervjua.
"Nezavisne" razmatraju i druge pravne mjere u cilju zaštite ugleda "Nezavisnih novina", ali i novinarske profesije u cjelini.
a eve zapisa
http://www.nezavisne.com/var/dokumenti/ ... -inter.MP3
jaoooo šo se .BA kacite sa germanima svakako vam pokupovaše općine-opštine ....pa u belo roblje ondakan
-
dallton
#3161 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jest, jest, a slavna srpska vojska ih porazi u svjetskom ratu vol. 1 and 2, al se oni vratise u igrici "trade merchants" i pokupovase sve...nego kako se stiti konstitutivnost u slucaju kad stranci kupe opstinu? jel predvidio dejton to 
- vee-jay
#3162 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
jeste rekao je, sve sto u NN pise izjava je 1:1
istina je isto da je to bio tek mali dio intervijua ali je receno receno...
...mene jedino interesuje zasto se to toliko tematizira, zar Dodik stvarno misli na ovaj nacin srusiti tuzbu? stvarno nonsens...
ps. ne mogu da vjerujem da je je momak novinar "deutsche welle" -> ako neko ima ikakve vezice sa ovom firmom, zelio bih da apliciram. nisam zurnalista, ali ekonomista i govorim njemacki 1000 puta bolje od doticnog.
...mene jedino interesuje zasto se to toliko tematizira, zar Dodik stvarno misli na ovaj nacin srusiti tuzbu? stvarno nonsens...
ps. ne mogu da vjerujem da je je momak novinar "deutsche welle" -> ako neko ima ikakve vezice sa ovom firmom, zelio bih da apliciram. nisam zurnalista, ali ekonomista i govorim njemacki 1000 puta bolje od doticnog.
-
dallton
#3163 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
proveo godinu dana u agenciji u Bonnu koja je radila skupa s Deutsche Welle centralom u istoj zgradi- dijelili osoblje, izvore informacija itd...nakon upoznavanja svih novinara s balkana koji rade za deutsche welle (a uglavnom su ili stazisti ili ne bas poznati likovi), @vee-jay bi vjerovatno bio glavni i odgovorni urednik i to ne balkanske sekcije nego evroazijskevee-jay wrote:jeste rekao je, sve sto u NN pise izjava je 1:1
nego nastavlja se serija samoubojstava u pcu
Ubojstvo i samoubojstvo u Doboju Ispis E-mail
BiH - Crna kronika | Nedjelja, 15 Ožujak 2009
Image
M
ilan Miletić (63) iz sela Grabovića u općini Doboj ubio je svoju suprugu Zagorku (54), a zatim izvršio samoubojstvo. Milan je Zagorku usmrtio hitcima iz pištolja, a zatim je nazvao sina i rekao da je ubio majku. Potom je sebi oduzeo život. Ubojstvo i samoubojstvo dogodilo se u blizini dvorišnog objekta Miletića u Grabovici.
Sin Dragan Miletić kaže da ne zna da su njegovi roditelji imali probleme, te da su živjeli u skladnim odnosima.
On nije mogao govoriti o mogućim motivima ovog stravičnog događaja.
Policija je izvršila uviđaj, zajedno sa tužiteljem, koji je naredio obdukciju stradalih.
-
dallton
#3164 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
tekst pisan za srbiju, izvor pescanik.net - doduse u BiH nam nije potrebno objasnjenje, samo se osvrnes po forumu i prepoznas likove o kojima autorica govori...tekst je reakcija na lavinu napada koji su usljedili nakon objavljivanja teksta slavenke drakulic "zasto necu doci u beograd?"
posto se bosna vazda zadnja izvuce i najgore prodje, mislim da ovakav tekst nece biti napisan u pcu gotovo pa nikad - jer je gore opisano temelj pc-a...da ne bude zabune: gore napisano misljenje dijeli 0.1 posto stanovnistva srbije odnosno 0.00000000000000000001 stanovnistva pc-aIstorija kao privatno vlasništvo
Mirjana Miočinović
14.03.2009.
Kako jedan gotovo ispovedni tekst, pisan sa setom, u kojem se mešaju tuga i radost prisećanja, u kojem ima kajanja zbog ogrešenja o drugog, u kojem autroka nikad ne vidi sebe u poziciji nekog ko izriče "poslednje istine", niti svoju "interpretaciju istine" shvata i saopštava "kao jedino moguću, istinitu i pravu", već kao imperativ postavlja samo potragu za istinom, suočavanje sa istinom, verujući u njeno otrežnjujuće dejstvo, kao što je u to verovala kada je, uz lične tegobne posledice, iznosila ono što je nepobitna istina o "njenoj sredini", kako takav tekst može da izazove toliku provalu gneva, toliku količinu cinizma, takvu bujicu sladunjave patetike, stavljenih, jednako gnev, cinizam i patetika, u "odbranu naše stvari"?
Razloge tome vidim u našoj percepciji Drugog, kome nije dozvoljeno (pored mnogo čega drugog što mu nije dozvoljeno) da nas vidi onakvima kakvi jesmo, već samo onakvima kakvima bismo želeli da smo. A mi smo, sudeći po ogledalcu u kojem se ogledamo: "dostojanstven i kreativan narod, ponosan na svoju istoriju" (a u našu istoriju, hteli mi to ili ne, ulaze i njene dve poslednje decenije, ergo, mi treba da budemo i na njih ponosni), nama je darovana (od koga ako ne od Boga) "velika osetljivost za umetnost. Osetljivost za lepotu, slobodu i istinu", mi imamo vrlo istančan "osećaj za dert i uživanje" (a o tome svedoči Bora Stanković, pa to, po prirodi stvari, važi jednom za svagda), mi patimo i stradamo zbog svoje samosvojnosti (što bi značilo da smo antropološka pojava bez presedana, izuzetak koji ne potvrđuje nijedno pravilo), zbog toga što želimo da budemo "svoji", "slobodni" i "da odlučujemo o svojoj sudbini", a okruženi smo "pigrom masom", robovima, u kojima nema "božanske iskre", te im sloboda i nije potrebna. I usuditi se ne samo reći ljudima takvog soja (recimo na nekom splavu ili na privatnoj žurki), no i napisati na stranicama bečkih novina, da "Srbi žive u poricanju svoje nedavne prošlosti" i da "u srpskom društvu, izgleda, ne postoji želja da se sazna istina" (i to kurzivom, čiju snagu isticanja ne može da umanji ni ona diskretna sumnja koju u sebi sadrži reč izgleda), to je odveć blasfemično sa svoje "neistinosti", valjda, da na to "ne vredi trošiti mnogo reči".
Uprkos svemu, utrošeno je mnogo reči da bi se Drugom zapušila usta, i to što prljavijim krpama, da bi mu se dalo do znanja da mi određujemo ko može pisati "politički obojene tekstove" i kakva se boja pri tom koristi, da mi propisujemo žanrove i meru "ideologije i politike" u njima.
A meni ne izgleda, no znam i tvrdim, po cenu da me "mladi lavovi" smatraju "svetopopraviteljkom", jer ih istorija s pravom uči da one (oni) mogu biti vrlo opasna bića, da mi "živimo u poricanju svoje prošlosti" (onda kad je znamo, jer bez toga nema poricanja) i da u nama "ne postoji želja da se sazna istina" (onda kada smo dovoljno mladi), jer istina je obavezujuća, ona remeti san, ona ruši iluzije. Poricanjem istine brišu se tragovi, odbijanjem da se ona sazna čuva se lagodno osećanje "nevinosti", pravo na pogrešne zaključke, na pogrešne odgovore na postavljena pitanja. Recimo na ovo: "Zašto su nas bombardovali u srcu Evrope?". I ovo pitanje nije metafizičko (mada se javlja u larmoajantnom kontekstu koji mu daje takav prizvuk), da bi se u odgovoru na njega moglo prepustiti "meditacijama". Ono je zapravo vrlo, vrlo ovozemaljsko, i na njega se može odgovoriti precizno, nedvosmisleno, samo ako se ne poriče ono što je prethodilo toj godini (1999), sve ono što se tokom deset godina dešavalo u "srcu Evrope" u prvom redu zahvaljujući Nama.
A evo šta se dešavalo. Mi smo, "braćo i sestre", prvi zasipali cvećem tenkove kada su krenuli da ograđuju i čiste prostor samo za nas (jer biti srećan značilo je tada, i ne samo tada, živeti u raju jednorodnih), mi smo prvi posle Drugog svetskog rata podigli koncentracione logore (Omarska, Keraterm..."Smrt voli lepa imena" reći će Miodrag Stanisavljević), naša je soldateska držala pod opsadom tri i po godine Sarajevo, u "srcu Evrope" dakle, da bi se na njenim poligonima učili gađanju iz snajpera što golobrada deca, što opskurni "prijatelji srpskog naroda", pisci sličnog dara i istih uverenja koje je imao vođa tog istog, srpaskog naroda (imena se ne pominju jer ih autorka smatra odioznim), naši su sveštenici blagosiljali ubice pred njihove pohode na Druge, mi smo ubili "u srcu Evrope", za samo tri dana, 8000 ljudi i potom premeštali iz jame u jamu njihova tela ne bismo li zavarali tragove (za tu je rabotu bilo potrebno jako, jako mnogo Srba, ma kako ovi bili poslovično vredni), mi smo, skloni "dertu i uživanju", kakve nas je Bog dao, silovali na stotine žena onih Drugih, mi smo sa "svete srpske zemlje Kosova" prognali 800.000 Drugih, poubijali čitave porodice, a njihove leševe prenosili u hladnjačama, koje smo potom bacali u reke i jezera, da bismo ove danas nazivali "biserima našeg turizma". I mi bismo da sve to poreknemo i da našu decu poštedimo istine, da bi ona, živeći u svetu ogrezlom u lažima, završavala u okrilju "Obraza", "Narodnog stroja", "Dveri"..., da bi nosila na svojim majicama likove ratnih zločinaca, da im, uprkos "njihovoj osetljivosti za lepo", ne bi smetala njihova zadrigla lica, njihova onespokojavajuća ružnoća i da bi iz njihovog osećanja "nezaslužene" prikraćenosti buknula osvetnička ozlojeđenost koja ne bira predmet na kojem bi se iskalila, promašujući obavezno pravog krivca.
To što je Slavenka Drakulić toliko uzburkala ovdašnju javnost (koja se uglavnom i ponaša kao "Aleksa Žunjić, špijun ovdašnji"), samo je dokaz da je zavera ćutanja široko prihvaćena, da su mnogi i mnogi, što pismeni, što oni koji misle da su pismeni, spremni da zaoštre svoja pera, i, kao osnovci nekad, zaspu (ovog puta bez kazne) "krmačama" nezgodna mesta naše istorije.
Možda će jednoga dana neko mlad na toj pogledu ugodnoj fasadi iza koje se skriva istina o poslednjih dvadeset godina naše istorije, napisati: "Džabe ste krečili". Možda će to biti kći Danice Vučenić. Stoga pozdrav njoj i njenoj majci.
-
Abacija
#3165 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Znaci on je stvarno izjavio ovo?vee-jay wrote:jeste rekao je, sve sto u NN pise izjava je 1:1
"Naravno, razumjet ćete da vam ne mogu ništa reći oko eventualne krivice ili nevinosti bilo koga, ali i mi smo pažljivo proučili cijeli taj postupak i zaključili da on nije bio proveden prema pravilima. Bilo je puno neregularnosti", rekao je Erler.
On je dodao da se to mora razjasniti i da Njemačka smatra da neko mora snositi posljedice zbog toga.
"Jako je loše kada se to dešava sa takvim institucijama, koje djelimično stoje pod kontrolom i pod uticajem OHR-a i međunarodne zajednice, koje se moraju posebno striktno držati pravila. Zbog toga smo nezadovoljni načinom na koji je to provedeno", naveo je Erler.
Dodo je citavo vrijeme bio upoznat sa dizanjem optuznice protiv sebe ali je odigrao malu predstavu sa svojim pulenom (zaboravih mu ime), direktorom SIPA-e. Dodo je satjeran u cosak i sva ta prica oko nepravilnosti postupka prilikom dizanja optuznice je samo pustanje dima da se sakrije vlastita nemoc. Jer kako bi Dodo drugacije mogao objasniti svom pucanstvu da direktor nije mogao sacuvati svog vozda od neugodnosti. Vazno je unistavati zajednicke institucije u BiH jer je tako naredjeno iz Beograda.vee-jay wrote:...mene jedino interesuje zasto se to toliko tematizira, zar Dodik stvarno misli na ovaj nacin srusiti tuzbu? stvarno nonsens...
-
Abacija
#3166 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
I ovdje vise nije vazan Dodik nego ovaj Erler. Evo sta Josip Vricko pise o tome:
Slučaj Erler
Piše: Josip Vričko
16/03/09
http://oslobodjenje.ba/index.php?option ... &Itemid=46
Na prvi pogled, dakle već i na sam naslov u Nezavisnim novinama “Neko iz SIPA mora da snosi posljedice“, nešto mi je bilo sumnjivo. Savezni ministar Njemačke Gernot Erler, čovjek koji je prošloga tjedna, usred banjolučkoga kremlja, Miloradu Dodiku u brk skresao kako Republika Srpska, za razliku od Bosne i Hercegovine, nije - i nikada neće biti - država, u interwievu banjalučkom dnevniku prometnuo se, u biti, u odvjetnika eresovskoga vožda. Štoviše, konstatirao je kako njegova vlada nije zadovoljna ponašanjem SIPA baš u “slučaju Dodik“, optuživši pritom i OHR i međunarodnu zajednicu za suučesništvo u nečemu što se, eto, u Njemačkoj nikako ne bi moglo dogoditi, te imperativno zatražio da (netko) snosi posljedice.
Međutim; istoga dana, u subotu kada je razgovor s njemačkim ministrom objavljen, reagiralo je, doduše sa zadrškom - tek, naime, kasno poslijepodne - njemačko veleposlanstvo u BiH. Erler, kažu, nije razgovarao s novinarom Nezavisnih, a da i jeste, tvrde, rekao bi ono što je (i) govorio tijekom svoje bosanskohercegovačke turneje. Za EU (i Njemačku) postoji samo BiH.
U redakciji nas uvjeravaju kako šest ljudi može potvrditi svaku ministrovu riječ koja je objavljena. Uostalom, sve je i snimano. Jasno, istina će se vrlo brzo utvrditi. No, pitanje je govori li ovaj “slučaj“ više o bh. novinarstvu ili o ponašanju međunarodnih poklisara čija je nezgrapnost u javnim istupima na ovim prostorima gotovo poslovična? I jedno i drugo, ma koliko se ova konstatacija (možda) doimala demagoškom. Naši mediji, osobito oni poslovno-politički snažno umreženi, ne prezaju ni od čega, a ino-diplomate se u Bosni ponašaju puno komotnije negoli negdje drugdje. Kod kuće pogotovo.
- kinu
#3167 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Stari ljudi imaju dobre poslovice , a ovdje bi izgleda pasala ona " Vuk dlaku mijenja al ćud nikada ".Abacija wrote:I ovdje vise nije vazan Dodik nego ovaj Erler. Evo sta Josip Vricko pise o tome:
Slučaj Erler
Piše: Josip Vričko
16/03/09
http://oslobodjenje.ba/index.php?option ... &Itemid=46
Na prvi pogled, dakle već i na sam naslov u Nezavisnim novinama “Neko iz SIPA mora da snosi posljedice“, nešto mi je bilo sumnjivo. Savezni ministar Njemačke Gernot Erler, čovjek koji je prošloga tjedna, usred banjolučkoga kremlja, Miloradu Dodiku u brk skresao kako Republika Srpska, za razliku od Bosne i Hercegovine, nije - i nikada neće biti - država, u interwievu banjalučkom dnevniku prometnuo se, u biti, u odvjetnika eresovskoga vožda. Štoviše, konstatirao je kako njegova vlada nije zadovoljna ponašanjem SIPA baš u “slučaju Dodik“, optuživši pritom i OHR i međunarodnu zajednicu za suučesništvo u nečemu što se, eto, u Njemačkoj nikako ne bi moglo dogoditi, te imperativno zatražio da (netko) snosi posljedice.
Međutim; istoga dana, u subotu kada je razgovor s njemačkim ministrom objavljen, reagiralo je, doduše sa zadrškom - tek, naime, kasno poslijepodne - njemačko veleposlanstvo u BiH. Erler, kažu, nije razgovarao s novinarom Nezavisnih, a da i jeste, tvrde, rekao bi ono što je (i) govorio tijekom svoje bosanskohercegovačke turneje. Za EU (i Njemačku) postoji samo BiH.
U redakciji nas uvjeravaju kako šest ljudi može potvrditi svaku ministrovu riječ koja je objavljena. Uostalom, sve je i snimano. Jasno, istina će se vrlo brzo utvrditi. No, pitanje je govori li ovaj “slučaj“ više o bh. novinarstvu ili o ponašanju međunarodnih poklisara čija je nezgrapnost u javnim istupima na ovim prostorima gotovo poslovična? I jedno i drugo, ma koliko se ova konstatacija (možda) doimala demagoškom. Naši mediji, osobito oni poslovno-politički snažno umreženi, ne prezaju ni od čega, a ino-diplomate se u Bosni ponašaju puno komotnije negoli negdje drugdje. Kod kuće pogotovo.
J..e se njima za nas oni ovdje dođu da klepaju pare , a mi pored njih možemo i pocrkat.
- vee-jay
#3168 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Jeste. Tako je izjavioAbacija wrote: Znaci on je stvarno izjavio ovo?"Naravno, razumjet ćete da vam ne mogu ništa reći oko eventualne krivice ili nevinosti bilo koga, ali i mi smo pažljivo proučili cijeli taj postupak i zaključili da on nije bio proveden prema pravilima. Bilo je puno neregularnosti", rekao je Erler.
Da, ali kako mu na tom putu moze pomoci rat protiv MZ i EU? Od gore navedene izjave meni je jeda druga izjava Erlera MNOGO vaznija:Abacija wrote:Dodo je citavo vrijeme bio upoznat sa dizanjem optuznice protiv sebe ali je odigrao malu predstavu sa svojim pulenom (zaboravih mu ime), direktorom SIPA-e. Dodo je satjeran u cosak i sva ta prica oko nepravilnosti postupka prilikom dizanja optuznice je samo pustanje dima da se sakrije vlastita nemoc. Jer kako bi Dodo drugacije mogao objasniti svom pucanstvu da direktor nije mogao sacuvati svog vozda od neugodnosti. Vazno je unistavati zajednicke institucije u BiH jer je tako naredjeno iz Beograda.vee-jay wrote:...mene jedino interesuje zasto se to toliko tematizira, zar Dodik stvarno misli na ovaj nacin srusiti tuzbu? stvarno nonsens...
Drugo je kad ovo izjavi Komsic ili napise Pecanin ili kad to izjavi oficijelni predstavnik najjace zemlje u Evropi i clanice PIKa.„ Dodik koristi radikalnu retoriku koja ide do zahtjeva za pravom na otcjepljenje Republike Srpske. Ja sam gospodinu Dodiku u Banja Luci veoma jasno dao do znanja da je u EU potpuno isključena mogućnost prihvatanja odvojene RS. Nama je neprihvatljiva Dodikova igra u kojoj on sve to u ličnim razgovorima negira, a onda u javnim nastupima koristi još radikalniju separatističku retoriku."
- dobrovoljac
#3169 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Čovjek buzdovan, bez imalo kućnog odgoja.
-
zavrzlama
#3170 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodik je posljednji pas gonic velikosrpskog staba iz Beograda,ja znam da ce mnogi reci "doci ce Dodik poslije Dodika" hoce ali ne Dodik sa kapitalom s kojim ce kupovati rusku i srbijansku elitu da podrzavaju genocidnu tvorevinu...Dodik je ispucao sav kredit kod MZ(kosovo) rasprodao sve sto se rasprodati moglo,pokrao sebi i ekipi oko sebe i sad jedino preostaje zakuhavanje ne bi li se sve te promasene investicije i politicke zelje koje nisu ostvrene nekako prikrile sopstvenom narodu....daljnje Dodikovo negiranje BIH i drzanje iste u stanju polu-rata je za MZ veoma opasno jer MZ je cilj da sva tri naroda u BIH ostanu da zive, jer ako se desi da bilo koji od BIH naroda dozivi politicki ili ekonomski slom, bi znacilo i promjenu odnosa snaga u BIH..Dodika je zaglibio duboko i MZ jedino preko Srbije moze naci rjesenje da se Dodik povuce iz politike a da to sve prodje na bezbolan nacin bez zadiranja u ego kako Dodika a tako isto i moralno stanje srpskog naroda u BIH..svjesni su i srbi u BIH da je Dodik krenuo na put propasti ali ratne rane i moralni porazi koje je dozivio srpski narod su tesko premostive da bi danas radi Dodika i ekipe oko njega MZ isla na kaznajvanje cjelokupne rs-e...problem je sto su velikosrbi drzajuci sve poluge moci,medije,TV,radio i finansije stvorili jako uporiste gdje se glas opozicije i zdravog razuma ne moze cuti,tako da su srbi kao narod jednostavno paralizovani i onemoguceni da se bore protiv Dodika...a Dodik udara tamo gdje taj narod najvise boli a to je karakter i svrha zbog cega su srbi ginuli u proslom ratu,predstavljajuci im BIH kao glavnog neprijatelja i suzivot kao siguran put u nestanak srba iz BIH...posto je Dodik ispucao sve adute i potrosio sve marifetluke za nadati se je sledecim koraciam od istog:
- postepeno povlacenje srba iz drzavnih institucija
-blokiranje uplata za PDV
-izrezirana hapsenja nesrba i pojacano djelovanje rs-a na medjunarodsnom planu kao samostalne drzave
-mogucnost da Srbija prebaci ratka mladica u BIH i da ga dodikova policija uhapsi i Dodik dobije pohvale od MZ i skine pritisak sa sebe i rs-a..
-ponovno trazenje partnera u dijelu hrvatskog naroda za podjelom BIH ili federalizacijom iste..
-pojacano djelovanje tkz. nevladinih organizacija ala Canak i demonstracije protiv zle BIH..
Rjesenje je u Srbiji...Cavic i Ivanic cekaju mig.
- postepeno povlacenje srba iz drzavnih institucija
-blokiranje uplata za PDV
-izrezirana hapsenja nesrba i pojacano djelovanje rs-a na medjunarodsnom planu kao samostalne drzave
-mogucnost da Srbija prebaci ratka mladica u BIH i da ga dodikova policija uhapsi i Dodik dobije pohvale od MZ i skine pritisak sa sebe i rs-a..
-ponovno trazenje partnera u dijelu hrvatskog naroda za podjelom BIH ili federalizacijom iste..
-pojacano djelovanje tkz. nevladinih organizacija ala Canak i demonstracije protiv zle BIH..
Rjesenje je u Srbiji...Cavic i Ivanic cekaju mig.
-
Abacija
#3171 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Moze mu se dok god EU vodi "soft" politiku.vee-jay wrote:
Da, ali kako mu na tom putu moze pomoci rat protiv MZ i EU?
-
dallton
#3172 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
najveca je sega sto se fola EU puse "mi jedinstvo, globalni igrac, protuteza americi" blablablablabla...a u jednoj bosni od 4 miliona ljudi ne hebe ih niko ni za suve sljive, ne mogu minijaturni konflikt da rijese, a oni bi kao da se mjesaju u srednji istok ili jos nesto goreAbacija wrote:Moze mu se dok god EU vodi "soft" politiku.vee-jay wrote:
Da, ali kako mu na tom putu moze pomoci rat protiv MZ i EU?
- vee-jay
#3173 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
SVE je upravo onako kako su nam Nadrealisti proseravali po malim ekranima. Ja fakat i ne znam zasto mi hocemo u EU kada ce ona prije ili kasnije nestati. Bolje bi nam bilo da trazimo da postanemo dio Amerike kao Havajidallton wrote:najveca je sega sto se fola EU puse "mi jedinstvo, globalni igrac, protuteza americi" blablablablabla...a u jednoj bosni od 4 miliona ljudi ne hebe ih niko ni za suve sljive, ne mogu minijaturni konflikt da rijese, a oni bi kao da se mjesaju u srednji istok ili jos nesto goreAbacija wrote:Moze mu se dok god EU vodi "soft" politiku.vee-jay wrote:
Da, ali kako mu na tom putu moze pomoci rat protiv MZ i EU?izgleda da je EU sto se tice spoljne politike najbolje drzati kao americkog potrcka - eto ameri nesto urade, a onda nek "prosvjetljeni" evropljani prave kuce i bolnice, i nek se ne mjesaju u stvari za odrasle
Postoje dvije stvari koje organski ne podnosim:
-> evropska birokratija i
-> evropska licemjernost
-
dallton
#3174 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nastavlja se niz samoubistava u prijedoru - bolji entitet je bolji u svemu

Razim Dž. (70) iz Ljubije kod Prijedora izvršio je samoubistvo ručnom bombom jutros oko 5.00 časova u podrumu nedaleko od porodične kuće.
Policija i ljekar mrtvozornik obavili su uviđaj i konstatovali da je riječ o samoubistvu. Motiv ovog čina nije poznat.
Vinko P. (77) iz Gornje Ravske kod Ljubije ubio se juče iz puške u svojoj kući.
Starac je ostavio oproštajno pismo u kojem je naveo da se na ovaj očajnički korak odlučio zbog bolesti, saznaje Srna u prijedorskoj policiji.
-
Abacija
#3175 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Interesantno je kako se vecina licemjernih osoba upravo trpa da rade u birokratiji.vee-jay wrote:
Postoje dvije stvari koje organski ne podnosim:
-> evropska birokratija i
-> evropska licemjernost