tablete protiv parazita treba da se daju svaka 3-4 mjeseca.. brzom brzinom mu to dajte, ohanite sa poslasticama i jedan dan mu nemojte nista davati da jede, da bi se organizam ocistio iznutra.. ja svojima jednom u dvije do tri sedmice pravim gladni taj i taj dan su samo na vodi i eventualno jogurtu.. pa kad to sve zgotovite, ako se stolica vrati u normalu, ne morate mijenjati hranu, a ako se ne vrati u normalu, onda mu trazite novu hranu, jer psi trebaju imati cvrstu stolicuPartizzanka wrote:Mogu biti paraziti??? Uuu on je popio tabletu nekad jesenas (tako su nam rekli ujusen u u proljece).
U posljednje vrijeme dajemo mu puno onih schmackos cuda mozda je od toga.
Jede samo royal canin za kokere vec 5 god (da mjenjamo?)
Cese se jedno 5-6 dana tako intenzivno ali i ne kaki redovno
Danas smo bili vani 2x nije kakio
Skuhala sam rize i pilecih prsa pa je to jeo danas
Ako ne bude bolje do utorkq valja nam vetu jer mislim da ga muci ovo (kod nas nista ne radi do utorka)
Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
pakica_
#3151 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
- Sofija89
#3152 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Mozete li mi pomoci na sto da obratim paznju prilikom odabira psa i uzgajivacnice?
Malo sam razgledala po piku i ovaj mi se oglas cini profesionalan :
http://www.pik.ba/artikal/6778196/dober ... weet-home/
Malo sam razgledala po piku i ovaj mi se oglas cini profesionalan :
http://www.pik.ba/artikal/6778196/dober ... weet-home/
-
anjaistkrank
#3153 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ovo kome god sam ja rekao, kaze mi da sam lud i da mrzim svog psa...pakica_ wrote:tablete protiv parazita treba da se daju svaka 3-4 mjeseca.. brzom brzinom mu to dajte, ohanite sa poslasticama i jedan dan mu nemojte nista davati da jede, da bi se organizam ocistio iznutra.. ja svojima jednom u dvije do tri sedmice pravim gladni taj i taj dan su samo na vodi i eventualno jogurtu.. pa kad to sve zgotovite, ako se stolica vrati u normalu, ne morate mijenjati hranu, a ako se ne vrati u normalu, onda mu trazite novu hranu, jer psi trebaju imati cvrstu stolicu
a @Zhìxin, na koga si ti na vilsu naletio sa belgijanerom, kad je na vilsu jedini moj belgijaner pusten.. ?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3154 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja svoju da stavim na dijetu sa jogurtom, pojela bi nas u kući 
-
febo_acm
#3155 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Muzijak, 4 godine ima. Cesto hoda lik sa nekom curom. Vidio sam ga.jos 2-3 puta poslije toga. Taj lik ima jedno 40-tak godina.anjaistkrank wrote:@Zhìxin, na koga si ti na vilsu naletio sa belgijanerom, kad je na vilsu jedini moj belgijaner pusten.. ?
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
-
pakica_
#3156 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
nek' oni gledaju svoj pos'oanjaistkrank wrote:ovo kome god sam ja rekao, kaze mi da sam lud i da mrzim svog psa...pakica_ wrote:tablete protiv parazita treba da se daju svaka 3-4 mjeseca.. brzom brzinom mu to dajte, ohanite sa poslasticama i jedan dan mu nemojte nista davati da jede, da bi se organizam ocistio iznutra.. ja svojima jednom u dvije do tri sedmice pravim gladni taj i taj dan su samo na vodi i eventualno jogurtu.. pa kad to sve zgotovite, ako se stolica vrati u normalu, ne morate mijenjati hranu, a ako se ne vrati u normalu, onda mu trazite novu hranu, jer psi trebaju imati cvrstu stolicu
a @Zhìxin, na koga si ti na vilsu naletio sa belgijanerom, kad je na vilsu jedini moj belgijaner pusten.. ?
- Idemedosumom
#3157 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Lijep pozdrav svima!
Treba mi savjet u vezi pasa. Do sada nikad nisam imao cuku (samo mace
), tako da nemam nikakvog iskustva. Potreban mi je pas čuvar, da čuva posjed, da laje kada se stranci priblize i sl.
Jedan prijatelj mi savjetuje da nabavim šarplaninca ili njemačkog ovčara. Sta kolege s foruma savjetuju? I gdje nabaviti?
Hvala
Treba mi savjet u vezi pasa. Do sada nikad nisam imao cuku (samo mace
Jedan prijatelj mi savjetuje da nabavim šarplaninca ili njemačkog ovčara. Sta kolege s foruma savjetuju? I gdje nabaviti?
Hvala
- KatarinaKosaca
#3158 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Uvijek za čuvanje -tornjak. Bosanac, prilagođen klimi, uvjetima, jako, jako dobar čuvar, vjeran, pametan, uravnotežen, voli djecu, idealan za čuvanje i posjed.Idemedosumom wrote:Lijep pozdrav svima!
Treba mi savjet u vezi pasa. Do sada nikad nisam imao cuku (samo mace), tako da nemam nikakvog iskustva. Potreban mi je pas čuvar, da čuva posjed, da laje kada se stranci priblize i sl.
Hvala
- KatarinaKosaca
#3159 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
A gdje nabavit, možeš i udomiti mješanca, divni su to psi i jako zahvalni. Lično sam skeptična prema odgajivačnicama koje se puno reklamiraju, nabijanju cijene, a malo nude. Ako se odlučiš za ovčara samo vodi računa da roditelji nisu u sordstvu, ostalo je sve do odgoja, njege i pažnje. Iako, ti komotno možeš ići na udomljavanje nekog velikog psa-mješanca.
-
pakica_
#3160 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
imas nevjerovatno dobrih cuvara po ulici.. odmah imas golemo pasce, ne moras cekat' da naraste
sto se tice njemackog ovcara, tu moras da pazis kakve su mu noge i ledja, a to neces vidjeti dok ne naraste, ako tad skontas da je u djavolu, kasno se tada kajati.. 'elem, prosetaj mahalom, ziher sam da ce ti neki pujdo zapast za oko
sretno!
-
anjaistkrank
#3161 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
To moze biti Niki. Zobrin momakZhìxin wrote:Muzijak, 4 godine ima. Cesto hoda lik sa nekom curom. Vidio sam ga.jos 2-3 puta poslije toga. Taj lik ima jedno 40-tak godina.anjaistkrank wrote:@Zhìxin, na koga si ti na vilsu naletio sa belgijanerom, kad je na vilsu jedini moj belgijaner pusten.. ?
-
hzsa22
#3162 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Za ove sto ganjaju "rasne" pse.. Imate u vogosci Norveska narodna pomoc koja se bavi uzgojem i obukom njemackih i belgijskih ovcara za deminiranje.. S obzirom da je obuka uzasno skupa i zahtjevna, cesto doniraju puppy-e koji nemaju "savrsene" predispozicije za to. 
-
PeppermintSA
#3163 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
kako se može stupiti u kontakt s njima? Imaju li fejs, broj, mejl, faxhzsa22 wrote:Za ove sto ganjaju "rasne" pse.. Imate u vogosci Norveska narodna pomoc koja se bavi uzgojem i obukom njemackih i belgijskih ovcara za deminiranje.. S obzirom da je obuka uzasno skupa i zahtjevna, cesto doniraju puppy-e koji nemaju "savrsene" predispozicije za to.
-
febo_acm
#3164 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
hzsa22 wrote:Za ove sto ganjaju "rasne" pse.. Imate u vogosci Norveska narodna pomoc koja se bavi uzgojem i obukom njemackih i belgijskih ovcara za deminiranje.. S obzirom da je obuka uzasno skupa i zahtjevna, cesto doniraju puppy-e koji nemaju "savrsene" predispozicije za to.
Kojeg ono ti mjesanca imas?
-
febo_acm
#3165 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Mislim da smo Nikija upoznaali prije 5-6 sedmica, vida ga neki visok lik ako se ne varam... I on je bio sa nekom curom. E taj Niki je lajao na Lili kao lud
A bio je svezan.
- Idemedosumom
#3166 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Joj kako mi se sviđa ovaj kavkaski ovcar:

Citao sam da su i oni dobri cuvari, samo su skupi
Jel neko imao iskustva s ovom rasom?

Citao sam da su i oni dobri cuvari, samo su skupi
Jel neko imao iskustva s ovom rasom?
-
safran
#3167 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Sladak je ali i moj glas ide za tornjaka.
- KatarinaKosaca
#3168 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
safran wrote:Sladak je ali i moj glas ide za tornjaka.
Od mog tornjaka
-
febo_acm
#3169 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Možeš li postaviti koju sliku svog tornjaka, znam da i ih je bilo davno 
-
safran
#3170 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma mene je Bella (mater moje tornjakuše) kupila za sva vremena. Hoću da im je otmem.KatarinaKosaca wrote:safran wrote:Sladak je ali i moj glas ide za tornjaka.![]()
![]()
![]()
Od mog tornjaka
- KatarinaKosaca
#3171 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Postavim sutra, nemam na ovom računaru.Zhìxin wrote:Možeš li postaviti koju sliku svog tornjaka, znam da i ih je bilo davno
-
Haman
#3172 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Kad bih ja pravio neku kracu listu za mene dopadljivih pasa, redosjed bi bio sledeci.
1. Doberman

2.Americki akita inu

3. Argentinska doga

4.Buvije

1. Doberman
2.Americki akita inu

3. Argentinska doga

4.Buvije

-
Haman
#3173 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
[quote="Haman"]Kad bih ja pravio neku kracu listu za mene dopadljivih pasa, redosjed bi bio sledeci.
1. Doberman

2.Americki akita inu

3. Argentinska doga

4.Buvije

1. Doberman
2.Americki akita inu

3. Argentinska doga

4.Buvije

-
Haman
#3174 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
Nigdje ne vidim mogucnost da izbrisem duplo postavlkjen tekst?
-
pakica_
#3175 Re: Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i komentari
haman, ti koji se busas znanjem o psima i poznavanjima "predstavnika svoje rase" bi trebao znati da argentinac nije doga..