nemoguce je "definisati" grudi..i ne postoje vjezbe za definiciju i za masu..to je zabluda od prije...definicija i masa se rade u kuhinji...ako ne sredis ishranu..dzaba ti milion sklekova dnevno nece se nikad vidjetiNamčor wrote:Sklekove je odlicno raditi, ali nemoj ocekivati da ces s njima nabaciti grudi kao sto bi to ucinio u teretani. Mozes ih izdefinisati do u miofibrilu, ali si znatno ogranicen kada je u pitanju velicina grudi.L00d wrote:Znaci, sire sireNamčor wrote:Sto uze postavljas ruke, vise ti ide na triceps. Sto ih sire postavljas, vise ti ide na grudi.
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
enisss
#3151 Re: Teretana
-
enisss
#3152 Re: Teretana
pazi da su ti ruke i u visini ramena..ili cak ja radim i ispod te visine..jer ako ruke stavis previse ispred glave onda ce ti vjezba vise pogoditi ramenaL00d wrote:Znaci, sire sireNamčor wrote:Sto uze postavljas ruke, vise ti ide na triceps. Sto ih sire postavljas, vise ti ide na grudi.
- moa
#3153 Re: Teretana
Nije istina ovo i usko i siroko udara na prsa, stim kad postavis sire udara na gornji i srednji dio prsa a uzi ide unutra.L00d wrote:Znaci, sire sireNamčor wrote:Sto uze postavljas ruke, vise ti ide na triceps. Sto ih sire postavljas, vise ti ide na grudi.
- Namčor
#3154 Re: Teretana
@ Enis:
Za izgradnju misicia je potreban impuls, regeneracija i hrana. Impuls je povecanje tereta, u slucaju sklekova ti ne povecavas teret. Misic ce ti narasti onoliko koliko je potrebno i nece vise ugradjivati proteine, jer mu ne treba.
Sta je sada u ovome zabluda?
Definicija i masa se rade u kuhinji? To je pola istina, a moze isto biti neistina. Jedi svaki dan kilogram proteina, ali nemoj ici u teretanu - hoce li ti rast misic?
@ Moa:
Nije istina da sklekovi ne udaraju na triceps ako uze postavis ruke? Provjeri to molim te jos jednom.
By the way: u svakom planu i programu ces naci vjezbu uskog bendja za triceps, a za gornji i donji dio grudi postoji kosi (forward i reverse) i ravni bendj.
Za izgradnju misicia je potreban impuls, regeneracija i hrana. Impuls je povecanje tereta, u slucaju sklekova ti ne povecavas teret. Misic ce ti narasti onoliko koliko je potrebno i nece vise ugradjivati proteine, jer mu ne treba.
Definicija i masa se rade u kuhinji? To je pola istina, a moze isto biti neistina. Jedi svaki dan kilogram proteina, ali nemoj ici u teretanu - hoce li ti rast misic?
@ Moa:
Nije istina da sklekovi ne udaraju na triceps ako uze postavis ruke? Provjeri to molim te jos jednom.
By the way: u svakom planu i programu ces naci vjezbu uskog bendja za triceps, a za gornji i donji dio grudi postoji kosi (forward i reverse) i ravni bendj.
-
enisss
#3155 Re: Teretana
pa daj molim te!!!..Podrazumjeva se da ces raditi trening...jel ti mene zezas? :DDDNamčor wrote:@ Enis:
@ Moa:
ti sam sebe kompromitujes u ova dva posta...
Sto se tice grudi...njih je jako tesko pogoditi tako da je nemoguce pisati sta je pravilno a sta ne..recimo meni ravni bench uopste ne pogadja grudi..moram stalno da radim dipsove i kontra kosi bench da bi imao neki napredak...
- Namčor
#3156 Re: Teretana
Komplikujes Enise. Tvrdis da je nemoguce definisati grudi. To je prosto netacno
. Svaki misic mozes definisati, a granice postavlja genetika. To sto tebi ravni bendj ne udara na grudi ne mozes uzimati za pravilo. Moguce je da nepravilno radis, moguce da ne posjedujes geneticke predispozicije itd.
-
enisss
#3157 Re: Teretana
Ja nisam rekao da je nemoguce definisati grudi...molim te procitaj svaku rijec koju napisem...ja samo kazem..ako ne sredis ishranu pored treninga kojeg radis..tvoje grudi iako su savrsene..one se nece vidjeti jer ce preko njih biti salo..tj sloj masnog tkiva..Namčor wrote:Komplikujes Enise. Tvrdis da je nemoguce definisati grudi. To je prosto netacno. Svaki misic mozes definisati, a granice postavlja genetika. To sto tebi ravni bendj ne udara na grudi ne mozes uzimati za pravilo. Moguce je da nepravilno radis, moguce da ne posjedujes geneticke predispozicije itd.
Ja samo zelim reci ovdje ljudima da je ishrana najvaznija i da bez nje nema ni mase ni definicije....
TI samo ponavljas ono sto ja napisem
Ja genetski imam jaka ramena...uopste ih ne radim a najveca su na tijelu...morao sam da konbinujem razne vjezbe da bi nasao prave koje mi pogadjaju prsa...
- Namčor
#3158 Re: Teretana
Evo da kopiram sta si napisao:
nemoguce je "definisati" grudi..i ne postoje vjezbe za definiciju i za masu..to je zabluda od prije...definicija i masa se rade u kuhinji...ako ne sredis ishranu..dzaba ti milion sklekova dnevno nece se nikad vidjeti
Fino si napisao da je nemoguce definisati grudi. Umjesto sto si to napisao, mogao si me jednostavno dopuniti da je definicija nemoguce ukoliko se ne jede (vise kvalitetno nego kvantitetno). Mada je i to diskutabilno, definicija je jedno - a rast misica je drugo. Al' nebitno, necemo se sada beze prepucavati. Recimo da se nismo razumjeli, a sada se razumijemo: misic ce rasti samo ukoliko se trenira, odmara i hrani
nemoguce je "definisati" grudi..i ne postoje vjezbe za definiciju i za masu..to je zabluda od prije...definicija i masa se rade u kuhinji...ako ne sredis ishranu..dzaba ti milion sklekova dnevno nece se nikad vidjeti
Fino si napisao da je nemoguce definisati grudi. Umjesto sto si to napisao, mogao si me jednostavno dopuniti da je definicija nemoguce ukoliko se ne jede (vise kvalitetno nego kvantitetno). Mada je i to diskutabilno, definicija je jedno - a rast misica je drugo. Al' nebitno, necemo se sada beze prepucavati. Recimo da se nismo razumjeli, a sada se razumijemo: misic ce rasti samo ukoliko se trenira, odmara i hrani
-
Mustang1
#3160 Re: Teretana
Za sta je ova vjezba ? Trbusnjake ? 
-
enisss
#3161 Re: Teretana
poznat sam po tome da ne napisem cijelu recenicuNamčor wrote:Evo da kopiram sta si napisao:
Naravno...mora postojati jak trening...kvalitetna ishrana i naravno kvalitetan odmor...bez i jedne od ovih stvari je nemoguce napredovati....moguce je jedino ako si pocetnik...onda misici reaguju na bilo kakvo opterecenje...ovako...moras da se ubijas i ubijas
-
enisss
#3162 Re: Teretana
ovdje rade trbusnjaci al nekih 20%..ostalih 80% radi Musculus Iliopsoas koji se veze za kicmu i za femur...ove vjezbe rade samo ljudi koji se bave borilackim nekim sportom..tj..oni koju moraju da imaju jaku sredinu tijela..ili core strength..narocito je to bitno kod hrvaca i mma boraca...Mr. Brightside wrote:
- clav
#3163 Re: Teretana
gdje se u sarajevu mogu nabaviti bucice(10-15kg) i okvirno koliko da budem spreman da izletim ?
-
sabanss
#3164 Re: Teretana
Posto vidim da mozda nesto i znas o ovomeenisss wrote:ovdje rade trbusnjaci al nekih 20%..ostalih 80% radi Musculus Iliopsoas koji se veze za kicmu i za femur...ove vjezbe rade samo ljudi koji se bave borilackim nekim sportom..tj..oni koju moraju da imaju jaku sredinu tijela..ili core strength..narocito je to bitno kod hrvaca i mma boraca...Mr. Brightside wrote:
Ima li neko programe za rad u teretani koji nisu BB. Dakle vjezbe za ljude koji se bave odredjenim sportovima: npr. hrvanje, skijanje, tenis?
-
motorola01
#3165 Re: Teretana
Cijena tegova po kg je 3-4KM pa eto racunaj koliko ti treba i imas ih uzeti u vecini sportskih radnji.clav wrote:gdje se u sarajevu mogu nabaviti bucice(10-15kg) i okvirno koliko da budem spreman da izletim ?
-
motorola01
#3166 Re: Teretana
Radi sklekove sa stolice ili necega malo nizeg(recimo krevet) s tim da uradis 2-3 serije sa normalnim "hvatom" i 2-3 serije sa skroz uskim hvatom gdje rasiris sake i sastavis ruke dodirom palceva. Dalje, "baklava"L00d wrote:Znaci, sire sireNamčor wrote:Sto uze postavljas ruke, vise ti ide na triceps. Sto ih sire postavljas, vise ti ide na grudi.
-
motorola01
#3167 Re: Teretana
Znate li ikoga da pravi klupe? Naime meni treba klupa duzine od nekih 110 cm i koja ce na sebi imati samo onaj donji dio gdje se mogu raditi noge. Znate li ikoga da to radi i da zna uraditi, a da nije jedan od ona dva lika sa pika ( jedan je iz okoline TZ, a drugi negdje oko Zepca ) jer je jedan od njih muljator, a drugog nema nikad na piku i ne odgovara na poruke...
- adnansax
#3168 Re: Teretana
bio je jedan lik sa butmira ili iz hrasnice,mislim da i on ima negdje na piku..malo progooglaj,naci ces garant..nisam nista uzimao od njega ali sam negdje procitao da ima..pozzmotorola01 wrote:Znate li ikoga da pravi klupe? Naime meni treba klupa duzine od nekih 110 cm i koja ce na sebi imati samo onaj donji dio gdje se mogu raditi noge. Znate li ikoga da to radi i da zna uraditi, a da nije jedan od ona dva lika sa pika ( jedan je iz okoline TZ, a drugi negdje oko Zepca ) jer je jedan od njih muljator, a drugog nema nikad na piku i ne odgovara na poruke...
-
enisss
#3169 Re: Teretana
Sasvim slucajno znamsabanss wrote:Posto vidim da mozda nesto i znas o ovomeenisss wrote:ovdje rade trbusnjaci al nekih 20%..ostalih 80% radi Musculus Iliopsoas koji se veze za kicmu i za femur...ove vjezbe rade samo ljudi koji se bave borilackim nekim sportom..tj..oni koju moraju da imaju jaku sredinu tijela..ili core strength..narocito je to bitno kod hrvaca i mma boraca...Mr. Brightside wrote:
![]()
Ima li neko programe za rad u teretani koji nisu BB. Dakle vjezbe za ljude koji se bave odredjenim sportovima: npr. hrvanje, skijanje, tenis?
-
kween
#3170 Re: Teretana
cure u kojim teretanama trenirate.. 
- MedenoSrce
#3171 Re: Teretana
Ja treniram u Importane centru. Bila sam prije u teretani Sport life kod Zeljeznicke ali mi ne odgovara radno vrijeme ( treniram u periodu od 06-06:30 - 08:00h ujutro), sve ostalo je ok.
-
kween
#3172 Re: Teretana
pa bas kontam u importane danas sam se malo raspitala sta kako oko tog trajnog naloga jer kontam uzet n agodisnjem nivou clanarinu ...samo je glupo sto nemoze da se zaledi na vise mjeseci nego samo jedan plus platis mogli su min 2 max 3...
od 6:30 !! woow ti si def fantom kako mozesss
ja ne vidim sebe u 6 kad ustanem ..
vjerovatno se takmicis i to
onda razumijem 
od 6:30 !! woow ti si def fantom kako mozesss
vjerovatno se takmicis i to
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3173 Re: Teretana
Progym konza 
- MedenoSrce
#3174 Re: Teretana
Ne znam za trajni ja placam mjesec za mjesec, imali su akciju do 10.08 platis mjesec dobijes mjesec gratis mozda opet naprave takvo nesto.
ma ne takmicim ... jos
Kako ne jedem ugljikohidrate mogu ustati kad god, a puno mi je prakticnije tada odraditi trening (manja guzva, ostale obaveze) samo steta sto ne mogu da jedem dva sata prije al sta da se radi svako zlo za neko dobro.
ma ne takmicim ... jos
Kako ne jedem ugljikohidrate mogu ustati kad god, a puno mi je prakticnije tada odraditi trening (manja guzva, ostale obaveze) samo steta sto ne mogu da jedem dva sata prije al sta da se radi svako zlo za neko dobro.
-
kween
#3175 Re: Teretana
pa jel traje jos ta akcija ?? to mi nista nije spomenula danas..ako je do 10.8. trebalo bi da traje bar jedam mjesec bi onda uplatila tako..
ee cim si ti na nula UH nije sala znaci ako nisi jos ipak imas namjeru da se takmicis likee:) samo tesko je malo na prazan zeludac ako radis s tegovima mislim da nije preporucljivo ipak treba snaga , kardio je vec ok cak i plus mada je i to od slucaja do slucaja
ee cim si ti na nula UH nije sala znaci ako nisi jos ipak imas namjeru da se takmicis likee:) samo tesko je malo na prazan zeludac ako radis s tegovima mislim da nije preporucljivo ipak treba snaga , kardio je vec ok cak i plus mada je i to od slucaja do slucaja