MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
- vješalica
#3151 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
pa može biti 
- johnny_blazze
#3152 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
a daj ba ispade da ti stari mora biti bakir da budes obicni policajac, znam dosta raje koja je primljena na proslom konkursu veze nemaju sa strankama ni sda ni sdp ni sdu, za inspektora vjerujem da je rezervisano samo za guzonje, ali za policajca ne moras biti blizak strankama ( ali i dalje ti treba neko da pogura)Harvester of Sorrow wrote:Bio sam kod nekoliko ljudi, pretezno SDA-ovci, i nesto manje kod SDP-a, a sve zbog rodjaka koji je zainteresiran.
Minstar se nista ne pita, skoro pa ne mocan. Prosle godine SDA-ovac i jedan visokopozicioniran MUP-ovac su na kraju sve rijesili. SDA ne dozvoljava SDP da pridje ovome. Ove godine, kazu, da idu "zasluzni momci koji su iznijeli izbore a regrutirani od strane SDA". Mnogi su vec zaposleni po opstinama gdje je SDA dobila izbore. Prosle godine veliki broj momaka iz prigradskih opstina Sarajeva su zavrsili na Vrcama, prednjacila je jedna opstina. Sin S.Z., nije prosao prosli put a hvalio se da ce zavrsiti u specijalnoj, tako da je ovaj put otac rekao "prvo prolazi moj, ovaj put, pa onda ostali". Stele su prejake. Oko 15 ljudi je proslo regularno jer se mora ispostovati neka norma. Bilo je ljudi koji nisu mogli uraditi ni tri skleka(komandirima posebno upali uoci) a bilo je i onih koji su imali poteskoce sa citanjem i pisanjem(zamislite kako kod njih ide pismeni i ostalo). Znate li koji uslovi vladaju na Vracama u toku zime? Nema grijanja danima, hrana nikakva. U jednom trenutku su imali 35 ljudi pustenih na kucno lijecenje. Bilo je i nekoliko starijih 72., 75.,79 .,godiste (koje ja znam, radio sam sa njima osiguranja), ok stari policajci, izbaceni iz sluzbe,ali proslo je i par sa jakom stelom te starosti.
Uglavnom, spisak zavrsi kod SDA-ovca koji izmijeni imena, izbaci jedne- druge ubaci. Da ih nije stid ubacivali bi bez konkursa ali ovi jaci dobiju rijesene pismene tako da se i to ispostuje. Znate i sami da do skoro nije bilo konkursa.
Ljudi koji imaju stelu sigurno ne komentiraju ovu temu i nema ih na forumu. Pisem samo zbog ljudi koji ne znaju sta se desava a bili su odlicni na pismenom i fizickom prijemnom. Psihologinja (mupova ambulanta) je takodjer i rodica jednog bivseg, penzioniranog MUP-ovca, koji se jos uvijek "pita".
SDA vlada MUP-om, tako je kako je.
-
Violeta123
#3153 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
kad ti rodjak bude imo test 48+ tacnih odgovora na svoje znanje
fiziku 8+ na svoju sposobnost
polozen psiho test i nebude primljen onda se javi brate lahko je mastat o stelama a nista se nije naucilo niti spremilo samo stele stele stele ee zbog takvih ublehaskih prica mnogo raje i pusi foru neuce a mogli bi proci opusteno ljudi koji su faxove zavrsavali naslusaju se svega i svasta gradskih ublehaskih prica kad ovo gore navedeno zadovolji i ne nadje se u prvih 130 onda se javi......!
polozen psiho test i nebude primljen onda se javi brate lahko je mastat o stelama a nista se nije naucilo niti spremilo samo stele stele stele ee zbog takvih ublehaskih prica mnogo raje i pusi foru neuce a mogli bi proci opusteno ljudi koji su faxove zavrsavali naslusaju se svega i svasta gradskih ublehaskih prica kad ovo gore navedeno zadovolji i ne nadje se u prvih 130 onda se javi......!
Last edited by Violeta123 on 06/07/2014 11:06, edited 1 time in total.
- johnny_blazze
#3154 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
a fakat nisu mi jasni sta demotivisete raju da sto vise njih odustane, nisam izasao na konkurs niti zelim biti policajac, ali sto demotivisete, bori se trudi se i nikad ne odustaj kad tad ce neko prepoznati rad i trud, nema rada koji se eventualno nije isplatioVioleta123 wrote:kad ti rodjak bude imo test 48+ tacnih odgovora na svoje znanje
polozen psiho test i nebude primljen onda se javi brate lahko je mastat o stelama a nista se nije naucilo niti spremilo samo stele stele stele ee zbog takvih ublehaskih prica mnogo raje i pusi foru neuce a mogli bi proci opusteno ljudi koji su faxove zavrsavali naslusaju se svega i svasta gradskih ublehaskih prica kad ovo gore navedemo zadovolji i nenadje se u prvih 130 onda se javi......!
-
MUP_KS
#3155 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Koliko žena moraju primiti ?
-
Violeta123
#3156 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ma nema to veze za zene prima se 130 prvih po bodovima ko je u 130 proce
Last edited by Violeta123 on 06/07/2014 11:05, edited 1 time in total.
-
MUP_KS
#3157 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ako je u 130 npr 50 žena,ne moze to tako ima odrjeden broj za zene
-
sency ly
#3158 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Niko ničiju NAFAKU neće uzeti, sa štelom ili bez štele. Ne znam samo zašto ljudima psihu toliko nabijate s tim štelama. Umjesto da ljudi odu opušteni na ljekarski i psiho test i sve normalno završe pa šta dragi Bog da, otići će u grču i pod stresom ...
- vješalica
#3159 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Kriteriji su za zene slabiji na testu fizickom tako da ko seprogura upast ce da sad postoji neki konkretan broj ne postoji mozda imaju procenat koji ganjaju da imaju u buducnostiMUP_KS wrote:Ako je u 130 npr 50 žena,ne moze to tako ima odrjeden broj za zene
-
Harvester of Sorrow
#3160 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
sole2mio
Nisam policajac, ni kadet bio. Jesam zavrsio kriminalistiku, ni sam ne znam zasto, ali nikad nisam osjetio da bi to radio. Posao u policiji je tezak poziv, koliko god neki mislili da nije. Poseban je to rezim zivota, karaktera, covjek se izmijeni. Znam to jer u familiji radi veliki broj policajaca. Komentari ovdje na forumu su razliciti ali garantovano da ce najveci broj ljudi ove godine doci na Vraca kroz "intervenciju" ljudi iz SDA i IZBiH. Mnogi ce raditi ovaj posao i boriti se da se nadju na spisku jer nema posla u nasoj zemlji a ovo je posao do penzije. Znate li da ove godine nije bilo konkursa na sarajevskoj Medresi? Mozda je ovo ne bitna informacija ali tako je. Ocevi razmisljaju il policajac il hodza, pogotovu ovi cija djeca nisu za faklulteta.
Ova tema me zainteresirala jer poznajem mnogo momaka koji su se kao i ovaj, i prosli put prijavili na konkurs. Poznajem dobar broj momaka sa treninga(razlicite vjestine), koji su kako u fizickom tako i u svakom drugom smislu spremni. Volio bih da mnogi od njih prodju jer su to sve karakterni momci. Navala je jaka jer je ovo, kazu, zadnji konkurs jer ce uskoro startati srednja skola unutrasnjih poslova- osnovna policijska obuka.
A pored toga imaju trogodisnji plan da stari policajci, mjenja se sistem skroz, odu sa ulice i bude sve interventa sto znaci da se veliki broj mladih ljudi, sposobnih treba naci na ulici. Upravo zbog toga ovo nije u redu, nije se smjelo dozvoliti da u policiji zavlada haos, ne u policiji.
Ko prodje vidjece MUP-ovce koji dolaze na Vraca u privatnim autima koja vrijede vise od 100.000km, odakle im?
Prosle godine je malo bilo placanja ali je bilo. Pretezno je to usluga za uslugu.
Garantovano, prosle godine JEDAN covjek je ubacio preko 15 ljudi, samo jedan covjek. Ljudi kao da prave svoju privatnu vojsku. Vidjecete kako ce proci ove godine odabir za specijalnu, komandiri gore sve pricaju, cuce se.
SDU N.P, je ok covjek, skroz dobar i prica se da on nije dao sinu S.Z da prodje prosle godine bez konkursa. Sef uniformisane policije Kant. Sar., ce takodjer ubaciti odredjeni broj "svojih".
Neko je napisao "ispada da za sve treba zaledje stranke, Bakira", tesko je shvatiti ali treba, za svaki drzavni posao, tako je
Nisam policajac, ni kadet bio. Jesam zavrsio kriminalistiku, ni sam ne znam zasto, ali nikad nisam osjetio da bi to radio. Posao u policiji je tezak poziv, koliko god neki mislili da nije. Poseban je to rezim zivota, karaktera, covjek se izmijeni. Znam to jer u familiji radi veliki broj policajaca. Komentari ovdje na forumu su razliciti ali garantovano da ce najveci broj ljudi ove godine doci na Vraca kroz "intervenciju" ljudi iz SDA i IZBiH. Mnogi ce raditi ovaj posao i boriti se da se nadju na spisku jer nema posla u nasoj zemlji a ovo je posao do penzije. Znate li da ove godine nije bilo konkursa na sarajevskoj Medresi? Mozda je ovo ne bitna informacija ali tako je. Ocevi razmisljaju il policajac il hodza, pogotovu ovi cija djeca nisu za faklulteta.
Ova tema me zainteresirala jer poznajem mnogo momaka koji su se kao i ovaj, i prosli put prijavili na konkurs. Poznajem dobar broj momaka sa treninga(razlicite vjestine), koji su kako u fizickom tako i u svakom drugom smislu spremni. Volio bih da mnogi od njih prodju jer su to sve karakterni momci. Navala je jaka jer je ovo, kazu, zadnji konkurs jer ce uskoro startati srednja skola unutrasnjih poslova- osnovna policijska obuka.
A pored toga imaju trogodisnji plan da stari policajci, mjenja se sistem skroz, odu sa ulice i bude sve interventa sto znaci da se veliki broj mladih ljudi, sposobnih treba naci na ulici. Upravo zbog toga ovo nije u redu, nije se smjelo dozvoliti da u policiji zavlada haos, ne u policiji.
Ko prodje vidjece MUP-ovce koji dolaze na Vraca u privatnim autima koja vrijede vise od 100.000km, odakle im?
Prosle godine je malo bilo placanja ali je bilo. Pretezno je to usluga za uslugu.
Garantovano, prosle godine JEDAN covjek je ubacio preko 15 ljudi, samo jedan covjek. Ljudi kao da prave svoju privatnu vojsku. Vidjecete kako ce proci ove godine odabir za specijalnu, komandiri gore sve pricaju, cuce se.
SDU N.P, je ok covjek, skroz dobar i prica se da on nije dao sinu S.Z da prodje prosle godine bez konkursa. Sef uniformisane policije Kant. Sar., ce takodjer ubaciti odredjeni broj "svojih".
Neko je napisao "ispada da za sve treba zaledje stranke, Bakira", tesko je shvatiti ali treba, za svaki drzavni posao, tako je
-
mi_mica
#3161 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Pozdrav, zeljela bih pitati zna li iko da li tetovaza predstavlja neki problem na ljekarskom pregledu? 
-
sole2mio
#3162 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Koliko je provjerena ta inf da nece biti vise konkursa, ja jesam dobio informacju od osobe iz mupove ambulante da radi na tome da se pokrene ta skola sto si ti naveo i da ce samo to biti mogucnost pristupa u policiju, ali nisam dobio inf da je ovo zadnji konkurs i da ce se to uskoro uspostaviti.Harvester of Sorrow wrote:sole2mio
-
Harvester of Sorrow
#3163 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
tetovaza moze proci, ovisi od dimenzija, ali mali smijesak onome ko gleda te tetovaze i to je to
mnogim nisu pravili problem zbog toga
nema vise konkursa za cin policajca
informacija dolazi od jedne od odgovornih osoba za promjenu dosadasnjeg sistema
dobro je te ga je ikako i bilo koji su to prevaranti
- vješalica
#3164 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ih,ako bude škola,i tu će biti prevara i štela ko svojevremeno kad se upisivalo u srednje škole,pa štela za prijemni pa ovo i ono 
-
sole2mio
#3165 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Harvester of Sorrow wrote:tetovaza moze proci, ovisi od dimenzija, ali mali smijesak onome ko gleda te tetovaze i to je to
Znaci osobe koje su vec zavrsile srednju skolu nece moci zavrsavati to i zaposljavati se u policiji ?
-
MUP_KS
#3166 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Vješalice koliko ima sveukupno bd
-
szlaja
#3167 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Neka neko napise sta je sve bilo na ovom ljekarskom i psihotestu.
Sta slijedi nakon ovoga? Jel svi idu na intervju? Kako je bilo prosli put?
Sta slijedi nakon ovoga? Jel svi idu na intervju? Kako je bilo prosli put?
-
MUP_KS
#3168 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Peglativno,pogotovo psiho test,danas su momka zbog tetovaze na nogi skinuli,jednoh radi vida oar su njih poslalu na hiv i hepatitis testiranje i mene ortopedu
-
soldier26
#3169 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
kako je izgledao taj psihotest ?? jesil imao neke razgovore ili samo u pisanoj formi? daj docaraj nam malo MUP_KS svi smo ko puska napeti 
-
MUP_KS
#3170 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
250 pitanja pismeno 36 kockice slazes ugl dosadna i glup pitanja,onda skidanja kod glavnog doktora,koji trazi dlaku u jaju 
-
MUP_KS
#3171 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
250 pitanja pismeno 36 kockice slazes ugl dosadna i glup pitanja,onda skidanja kod glavnog doktora,koji trazi dlaku u jaju 
-
soldier26
#3172 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Doslovno recenoMUP_KS wrote:250 pitanja pismeno 36 kockice slazes ugl dosadna i glup pitanja,onda skidanja kod glavnog doktora,koji trazi dlaku u jaju
-
sole2mio
#3173 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
MUP_KS wrote:Peglativno,pogotovo psiho test,danas su momka zbog tetovaze na nogi skinuli,jednoh radi vida oar su njih poslalu na hiv i hepatitis testiranje i mene ortopedu
Pa koliko je osoba palo to je inf koja nas zanima, i zasto su tebe poslali tu ? I jesu li vam rekli ista sta dalje ?
I jel bio kakav razgovor sa nekim ? pozz
-
Violeta123
#3174 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
MUP_KS wrote:250 pitanja pismeno 36 kockice slazes ugl dosadna i glup pitanja,onda skidanja kod glavnog doktora,koji trazi dlaku u jaju
jeli se na sva pitanja odgovara sa DA ILI NE
jel taj sto je pao na vidu bas nevidi nikako ili ako malo nevidis padas ili ima tolerancije
jel se znaju odma rezultati ako sve prodjes znaci zadovoljio odma kazu i za psiho test i za sve ostale
i kolko se otprilike zadrzis tamo od pola 8 pa do kolko
ako moze odg hvala
-
MUP_KS
#3175 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ma ja kockice se slazu 35 pitanja,20 minuta onda psiho test 250 pitanja,to za vid nez kako racunaju dioptrije,i zube gledaju ne smije biti kvarnih zuba,ugl su rigorozniji nego prosle god,tetovaze ne tolerišu na nekim mjestima,a zadrzi se od pola 8 do 12 odprlike