Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
johnnykola

#3151 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by johnnykola »

Donnie bombašica. :D :D :D
adda_sa

#3152 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by adda_sa »

war of the worlds sa tom kruzom
blindness, sa juliane moore
hancock, will smith
district 9, tezi smor :roll:
omar little

#3153 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by omar little »

dale cooper wrote:
omar little wrote:al fakat dugo nije bilo interstellar rasprava, bas bile uthinule. sace bit veselje. :D
Jebiga, nisam učestvovao u tim prvim raspravama...pa halali. :mrgreen:
nisam bila sarkasticna, fakat dugo nije bilo interstellar picvajza. prije mjesecima nisi mogao otvoriti bilo koju filmsku temu da se neko ne kolje oko toga. :D
dale cooper

#3154 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

omar little wrote:
dale cooper wrote:
omar little wrote:al fakat dugo nije bilo interstellar rasprava, bas bile uthinule. sace bit veselje. :D
Jebiga, nisam učestvovao u tim prvim raspravama...pa halali. :mrgreen:
nisam bila sarkasticna, fakat dugo nije bilo interstellar picvajza. prije mjesecima nisi mogao otvoriti bilo koju filmsku temu da se neko ne kolje oko toga. :D
Nisam ni mislio da si sarkastična. Sjećam se da je bilo...polemika :mrgreen: ali nisam bio učesnik.
Ali me fakat interesuje na šta Donnie konkretno misli pod onim epitetima kojima je opisala film. :zoka: :D
KB9

#3155 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by KB9 »

johnnykola wrote:Donnie bombašica. :D :D :D
klasicni i ociti trol al hajde de, bar je zivnula tema :mrgreen:
annoy

#3156 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by annoy »

I meni je los Interstellar
I Marsovac
:evil:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3157 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Truba »

distrikt mi se svidio za razliku od čapija
a blindes se sjećam za razliku od desetina filmova iz tog vremena
možda ima mana ali 7/10
ultima_palabra

#3158 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by ultima_palabra »

Interstellar do pola 10/10, od pola 5/10... sve skupa 7,5.
Donnie Smith

#3159 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Donnie Smith »

...samo nek' se zdravo.

:saveta:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3160 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by pici »

:facepalm:

Image
Filter

#3161 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Filter »

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
http://www.imdb.com/title/tt1935859/?ref_=fn_al_tt_1

lose, lose, lose. klisei, nedovrseno, likovi nabacani... petica i to na lijepe oci.
Point.

#3162 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Point. »

Interstellaru nije mjesto na ovoj temi.
Raigor Stonehoof

#3163 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Raigor Stonehoof »

Point. wrote:Interstellaru nije mjesto na ovoj temi.
kako za koga
Donnie Smith

#3164 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Donnie Smith »

annoy wrote:I meni je los Interstellar
I Marsovac
Meni je Martian bio onako, gledljiv. Moglo se izdržati. :-D
I Gravity. Polugledljiv. Interstellar žalosno nezanimljiv. S filmovima ovakve tematike se mora biti posebno oprezan pogotovo što se desetljećima gledatelje bombardira kontrapričama- jesmo/nismo bili na Mjesecu; svi se onda pravolinijski stavljaju u ulogu astrofizičara i traže rupe u filmu, a ovdje ih je na pretek. Ima dosta recenzija na račun ovog filma, sve su stručnije od nas laika, a poenta je svake (od ovih što sam ja na njih nabasala) da je film kul za uzrast do 15 godina. Na Kliksu očito imamo puno maloljetnika. I puno netolerancije i neslobode govora i prizemnog rječnika...sreća pa imamo i admine. Hvala im :gunjastajl:

Ono, mišljenje je kao i dupe, svako ga ima. A ukusima ne vrijedi. Pa čemu onda izbijanje pjene na usta (pojedincima) pri negativnim komentarima na račun nekog filma koji se eto, nekome i svidio. Na šta ste spremni tek onda, kad su u pitanju krupnije stvari, ozbiljnije od filmova, u stvarnom životu. Ma ni na šta, sve borci s tastaturama... :D
Ne kontam lako pjenjive likove nikako. Gdje su nestale zdrave rasprave o filmovima, o bilo čemu.

Eh sad, s teškom mukom na ovu temu pridodajem film:
The Eiger Sanction (1975)
Svi koji me znaju, a i oni koji me ne znaju, i oni znaju :D da mi je Clint Eastwood Ahilova peta. Sve što je on ikad snimio, meni je vrijedno hvalospjeva :D
Ali, tri noći zaredom sam razvlačila ovaj Eiger i još ga nisam dokrajčila. Imam još koju minutu, valjda včrs stignem. Malo je i do godina, nije isto gledati 1980. film snimljen pet godina ranije i isti film gledati u 2016. Ima remek djela kojima godine ne mogu ništa, ovdje to nije slučaj. Clint na visini dodijeljene mu uloge, pentranje po planinama uvijek mi oduzme dah, one gole tete tu i tamo, :D sve ostalo, tanko. Pasivna, deja vu radnja, koja ničim ne može da zadrži/održi pažnju gledatelja.
dale cooper

#3165 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

Donnie Smith wrote:
annoy wrote:I meni je los Interstellar
I Marsovac
Meni je Martian bio onako, gledljiv. Moglo se izdržati. :-D
I Gravity. Polugledljiv. Interstellar žalosno nezanimljiv. S filmovima ovakve tematike se mora biti posebno oprezan pogotovo što se desetljećima gledatelje bombardira kontrapričama- jesmo/nismo bili na Mjesecu; svi se onda pravolinijski stavljaju u ulogu astrofizičara i traže rupe u filmu, a ovdje ih je na pretek. Ima dosta recenzija na račun ovog filma, sve su stručnije od nas laika, a poenta je svake (od ovih što sam ja na njih nabasala) da je film kul za uzrast do 15 godina. Na Kliksu očito imamo puno maloljetnika. I puno netolerancije i neslobode govora i prizemnog rječnika...sreća pa imamo i admine. Hvala im :gunjastajl:

Ono, mišljenje je kao i dupe, svako ga ima. A ukusima ne vrijedi. Pa čemu onda izbijanje pjene na usta (pojedincima) pri negativnim komentarima na račun nekog filma koji se eto, nekome i svidio. Na šta ste spremni tek onda, kad su u pitanju krupnije stvari, ozbiljnije od filmova, u stvarnom životu. Ma ni na šta, sve borci s tastaturama... :D
Ne kontam lako pjenjive likove nikako. Gdje su nestale zdrave rasprave o filmovima, o bilo čemu.

Eh sad, s teškom mukom na ovu temu pridodajem film:
The Eiger Sanction (1975)
Svi koji me znaju, a i oni koji me ne znaju, i oni znaju :D da mi je Clint Eastwood Ahilova peta. Sve što je on ikad snimio, meni je vrijedno hvalospjeva :D
Ali, tri noći zaredom sam razvlačila ovaj Eiger i još ga nisam dokrajčila. Imam još koju minutu, valjda včrs stignem. Malo je i do godina, nije isto gledati 1980. film snimljen pet godina ranije i isti film gledati u 2016. Ima remek djela kojima godine ne mogu ništa, ovdje to nije slučaj. Clint na visini dodijeljene mu uloge, pentranje po planinama uvijek mi oduzme dah, one gole tete tu i tamo, :D sve ostalo, tanko. Pasivna, deja vu radnja, koja ničim ne može da zadrži/održi pažnju gledatelja.
Ne znam zašto uopšte spominjati slijetanje na mjesec u kontekstu ovog filma? I nema tu kontrapriča. Ima istina
(da smo bili na mjesecu) i teorije zavjere o kojima ne vrijedi ni diskutovati jer do sada nisu proizvele ni jedan
validan dokaz o suprotnom. Nauka iza Interstellara je ponekad vjerodostojna i utemeljena na činjenicama,
a ponekad rastegnuta do krajnjih granica. Međutim, da li je u tome zaista problem kod ovoga filma, ako znamo da je i
Interstellar kao i mnogi drugi filmovi iz istog žanra ipak samo znanstvena fikcija? Je li to stvar zbog koje ovaj film
nazivaš negledljivim i smećem? Ja nisam pretjerano lupao glavu o tome dok sam gledao film, nego sam uživao u putovanju koje
je po meni ipak bilo zanimljivo i zabavno. Nisam pretjerano bio oduševljen završnom dionicom filma, ali ipak mogu reći da sam
generalno uživao u priči ispričanoj u Interstellaru, koja je negdje na tragu priča velikana sci-fi žanra.

Govoriš kako ne razumiješ o izbijanju pjene pojedinaca pri negativnim komentarima i o potrebi zdrave rasprave
o filmovima i drugim stvarima, a onda tako prizemno svedeš publiku kojoj se sviđa ovaj film na 15-godišnjake.
A sva tvoja rasprava se svodi na par riječi i epiteta tipa glup, dosadan, bezveze, smeće itd. Gdje ti je tu zdrava
rasprava? :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3166 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by _BataZiv_0809 »

dale cooper wrote: Postoji velika mogućnost da je sve to plod njegove mašte. Meni su bile super zabavne Batemanove recenzije tada popularnih muzičara.
Dio o Phil Collinsu i Genesis je genijalan. :oops:
A jos sve to prica dvjema kuravama koje se polagano skidaju :evil:
dale cooper

#3167 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

_BataZiv_0809 wrote:
dale cooper wrote: Postoji velika mogućnost da je sve to plod njegove mašte. Meni su bile super zabavne Batemanove recenzije tada popularnih muzičara.
Dio o Phil Collinsu i Genesis je genijalan. :oops:
A jos sve to prica dvjema kuravama koje se polagano skidaju :evil:
Da, tajming je upravo ono što je sjajno kod ovih scena. Slično je i sa Huey Lewisom i scenom kada
komada Paula Allena. :mrgreen: I Phil Collins i Huey Lewis su bili tada na vrhuncu karijere (mislim na 80-te).
Dva hitmejkera sa vrhunski isproduciranim (pre-produciranim) i ispoliranim catchy pop pjesmama,
koje su kao savršen soundtrack za ove proračunate, emotivne bogalje i ljudske ljušture sa Wall Streeta. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3168 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by _BataZiv_0809 »

dale cooper wrote:
Da, tajming je upravo ono što je sjajno kod ovih scena. Slično je i sa Huey Lewisom i scenom kada
komada Paula Allena. :mrgreen: I Phil Collins i Huey Lewis su bili tada na vrhuncu karijere (mislim na 80-te).
Dva hitmejkera sa vrhunski isproduciranim (pre-produciranim) i ispoliranim catchy pop pjesmama,
koje su kao savršen soundtrack za ove proračunate, emotivne bogalje i ljudske ljušture sa Wall Streeta. :D
I nacin na koji je on to elaborirao je sjajan. :thumbup:
dale cooper

#3169 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

_BataZiv_0809 wrote:
dale cooper wrote:
I nacin na koji je on to elaborirao je sjajan. :thumbup:
Lik Patricka Batemana kao i lik Gordon Gekka iz filma Wall Street (kojeg glumi Michael Douglas) su
dva primjera koja odlično opisuju mindset tog poslovnog svijeta brokerskih high rollera iz Reganovih
80-tih, čije je ponašanje i greed is good parola dovelo do ovoga što imamo danas.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3170 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by _BataZiv_0809 »

dale cooper wrote:
Lik Patricka Batemana kao i lik Gordon Gekka iz filma Wall Street (kojeg glumi Michael Douglas) su
dva primjera koja odlično opisuju mindset tog poslovnog svijeta brokerskih high rollera iz Reganovih
80-tih, čije je ponašanje i greed is good parola dovelo do ovoga što imamo danas.
Da, oni su reprezenti uskrsnuca materijalizma tokom 80-tih, mogli bi posluziti kao ilustracija za termin Yuppie i kao snazan simbol Reganove Amerike.
dale cooper

#3171 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by dale cooper »

_BataZiv_0809 wrote:
dale cooper wrote:
Da, oni su reprezenti uskrsnuca materijalizma tokom 80-tih, mogli bi posluziti kao ilustracija za termin Yuppie i kao snazan simbol Reganove Amerike.
Upravo tako. :thumbup:
Jack Be Nimble

#3172 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Jack Be Nimble »

Nakon prvog gledanja Intestellera je bilo ono WTF :-? ...ali do sada ga pregledao 6 puta. Odlican film! Priznajem da sam hodao po internetu, razradjivao tematiku, ganjao sve moguce podcastu po pitanju takvih tema. Prvi film koji sam licno kupio od 2002.

Marsovac je dobra knjiga i sva sreca Ridley je uspio napraviti solidan film po istoj.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3173 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by _BataZiv_0809 »

Marsovac je solidan film ali mu zamjeram one scene kad se na silu pokusava biti duhovito.

Interstellar, sjajan film, definitivno se mora nekoliko puta pogledati, mada me Mekonahej blago razocarao izvedbom.
Jack Be Nimble

#3174 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Jack Be Nimble »

_BataZiv_0809 wrote:Marsovac je solidan film ali mu zamjeram one scene kad se na silu pokusava biti duhovito.

Interstellar, sjajan film, definitivno se mora nekoliko puta pogledati, mada me Mekonahej blago razocarao izvedbom.
Knjiga je bila mnogo smjesnija, ja sam se valjao od smijeha citajuci stranice. To je jedina mana filma sto nisu uspjeli da preslikaju tu duhovitost. Opet nije isto imati uvod od 5 stranica i skontas koliko je sjeban pa onda nesto izvali, u poredjenju od 15 sekundi nekakve montaze i onda Damon nesto izvali.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3175 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by _BataZiv_0809 »

Jack Be Nimble wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Marsovac je solidan film ali mu zamjeram one scene kad se na silu pokusava biti duhovito.

Knjiga je bila mnogo smjesnija, ja sam se valjao od smijeha citajuci stranice. To je jedina mana filma sto nisu uspjeli da preslikaju tu duhovitost. Opet nije isto imati uvod od 5 stranica i skontas koliko je sjeban pa onda nesto izvali, u poredjenju od 15 sekundi nekakve montaze i onda Damon nesto izvali.
Ma dobro, ali brate da ti prva recenica kad ugledas ljude poslije svega sto si prosao bude: joj imate odvratan ukus u muzici :-) Ne znam, meni je to nekako sve djelovalo kao humor na silu. Mozda je do mene.
Post Reply