Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rida1976

#3151 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by rida1976 »

Jazzy.ba wrote:Kinezi su uradili hlađenje bolje nego kod originala, a imaju i neke konektore koje nema original. :D
Na originalu 500hd hlađenje je odrađeno bez greške..ne znam koju prednost ima u tom segmentu kopija..istina da kopija ima taj usb, ali i to se na originalu da riješiti vrlo jednostavno i brzo..original se sad vani može naći i ispod 300 eura kad je 500hd u pitanju..ja, da sam na tvom mjestu, ako je već budžet ograničen zamolio bih nekog vani da mi kupi vu+ solo original..on ti je cca 200 eura..za veliku vecinu korisnika nista bolje od ovog ne treba
http://www.hm-sat-shop.de/hdd-receiver- ... r-pvr.html
belami1111

#3152 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by belami1111 »

Čuj 300 za 500HD original !!!
Pa za 225 može kupiti DM800se kineza ..i nema da brineš ( preporuka Ferrari ) radi ko zmaj nemoj se bojati ne postoje nikakve bombe i trice i kučine na E2...
Možeš i VU+ koneza V3 na njega ide i originalni softver kad nadogradiš sekurity čip , a ako zamjeniš tuner iz kineza za originalni VU+ tuner ( 40 eura ) dobiješ faktički originalni mox , pošto je sekuriti čip na tuneru...
Tako batali priče kao kinez nevalja , sad se i u original i kopiju ugrađuju iste komponente i jedni i drugi se rade u Kini.
P.S mala prednost originala kod daljinca !!! :bih: :bih:
Jazzy.ba

#3153 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

Gluposti da se kinez grije, restartuje, kvari i sl mogu iznjeti samo oni koji su izvalili silni kesh na original, a znaju da i klon radi isti posao za duplo manje love.
rida1976

#3154 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by rida1976 »

Jazzy.ba wrote:Gluposti da se kinez grije, restartuje, kvari i sl mogu iznjeti samo oni koji su izvalili silni kesh na original, a znaju da i klon radi isti posao za duplo manje love.
Onda su budale svi oni koji kupuju bilo sta original..ukljucujuci i apple..ti vjerovatno da imas original dmm bi pricao potpuno drugacije.. Kao sad recimo sto pricas za iphone.. U pravilu je uvijek najbolje ono sto ti imas..vjerovatno
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3155 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by un1ted »

Da vas pitam, svi koji "kudite" kineza, da li ste ga probali vise od mjesec dana !?
Pitam jer je tako sa svim stvarima, kinez clone ne valja, dok apple, HTC, SAMSUNG, Nokia valjaju i oni su space shuttle za ostale.
clarion_

#3156 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

rida1976 wrote:
Jazzy.ba wrote:Gluposti da se kinez grije, restartuje, kvari i sl mogu iznjeti samo oni koji su izvalili silni kesh na original, a znaju da i klon radi isti posao za duplo manje love.
Onda su budale svi oni koji kupuju bilo sta original..ukljucujuci i apple..ti vjerovatno da imas original dmm bi pricao potpuno drugacije.. Kao sad recimo sto pricas za iphone.. U pravilu je uvijek najbolje ono sto ti imas..vjerovatno
:lol: :lol: :lol: :lol:
Maharadza

#3157 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Maharadza »

rida1976 wrote:
Nisu svi budale što kupuju original, već samo oni što kupuju apple proizvod, bilo original ili kopiju! :mrgreen:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#3158 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Hame_ »

un1ted wrote:Da vas pitam, svi koji "kudite" kineza, da li ste ga probali vise od mjesec dana !?
Pitam jer je tako sa svim stvarima, kinez clone ne valja, dok apple, HTC, SAMSUNG, Nokia valjaju i oni su space shuttle za ostale.
Držao sam lani u lijevoj ruci original iPhone, u desnoj nov kinez iPhone (kopiju).

Razlika nebo i zemlja.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3159 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by un1ted »

Naravno, tu se slazem :) Te kopije su smece, ali da ima dobrih kopija i to je realnost :)
belami1111

#3160 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by belami1111 »

Maharadza wrote:
rida1976 wrote:
Nisu svi budale što kupuju original, već samo oni što kupuju apple proizvod, bilo original ili kopiju! :mrgreen:
Kakve sad ima veze kopia Iphone sa kopiom dreamboxa...
Eto ja tvrdim da kopije Dreamboxa Ferrari rade isto kao i originalni boxovi ,a duplo su jeftiniji.
juan

#3161 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by juan »

Jazzy.ba wrote:
Radi li vam mojawebtv na nstream playeru? Ja nikako da je pokrenem. Hoce na kompu a nece na resiveru.
de mi malo objasni kako to stim nStreamom? jel taj samo radi na Enigmi 2?

sto se tice kloova dreamboxa i klonova od ostalih proizvodjaca (ukljucujuce apple), nemoze se uopste uporedjivati.
ima klonova db koji su u istoj fabrici napravljeni, samo nisu dobili orginal SIM ko orginalni DB.
a ja od 2009 koristim klon i platio 100KM (DM500) za njega, pa kupio ocu, pa kupio burazu, pa kolegi itd. uglavnom 7 klonova, svi stariji od 3 god neki DM500 a neki DM800 i niti jedan nije crko, bombirao il zapalio cjeli stan :D. Stime, DB samo klon, a ko ima para neka baca pare i nek se tjesi da ima original.
Kao i sa applom, bolje dat 2.000€ za macbook, nego 800€ za bolji laptop od recimo Acera. samo da raja vidi da imam truhlu jakbuku ;)
imas shopova (sat-media-world.com) koji na klonove Dm800SE i DM500HD daju i garanciju od godinu dana. Preporucujem SIM 2.10 umjesto SIM ferari
Jazzy.ba

#3162 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

Da nStream na Enigma2.
Danguba

#3163 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Danguba »

Da i ja kazem svoje misljenje iz iskustva.
Prvi DM bio mi je 600 PVR kojega sam platio 300 eura (original). Svako malo ili se sam restartuje ili ga ja moram restartovati pa cak iz struje iskopcavati. Grijao se ko lud ili je meni tako izgledalo. Nikada se nije pokvario i eno ga jos radi.

Prije dvije godine kupio sam DM800 HD PVR (clon) i kako sam ga postavio samo jednom mu promijenio listu (pojavljivao mi se zeleni ekran) i evo ga radi ko doxa. Platio ga 120 eura. Upravo sada sam pogledao koliko je zagrijan, nije ni pola od onoga originalnog.

Sta reci? Ustedio sam i ako ga moram baciti za pare originala mogu kupiti jos jedan clon.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#3164 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Hame_ »

Večeras sam pričao s prijateljem glede DB500HD original i klona.

Kaže isto ti je to, jedino nemoj skidati važnije update (nešto kao firmware i tako to). Image komocione ubacuješ, liste kanala, ponaša se isto kao i originalni, nema nikakvih bombi, tih, ne grije se,.. ma sve isto original.

Eh sad, kako sam upamtio 500S nije kao original, ali ovaj 500HD je iz iste tvornice i ko original.

Isto tako i za 800HD SE - ja klon ja orginal, kaže isto ti je :)

I ja, kod nega kući je DB8000. Koristi ga bez poklopca onog gornjeg :D
juan

#3166 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by juan »

Jazzy.ba wrote:Da nStream na Enigma2.
o kako onda? instaliras taj plug-in u db, pokrenes player u db i onda? jel to nesto fazon CS il moras biti musterija mojeTV (t.j. nista za mene :) )

@danguba, greska na slici: ono treba da pise made FOR Germany a ne IN Germany. sve db su u kini pravljene..
Jazzy.ba

#3167 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

Moras biti musterija ADSL-a BH telekoma i musterija MojaWebTv ono mjesecno 1KM ukljucis na portalu telekoma. Ne moras imati MojuTv.
Hercegoviina

#3168 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Hercegoviina »

treba mi neko sto daje cs a da nije skup
Jazzy.ba

#3169 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

Vidi pik.
juan

#3170 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by juan »

Jazzy.ba wrote:Moras biti musterija ADSL-a BH telekoma i musterija MojaWebTv ono mjesecno 1KM ukljucis na portalu telekoma. Ne moras imati MojuTv.
ahaaaa nista onda. za nas vani toga znaci nema.
steta
Rottweiler

#3171 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

BH Telecom nudi sam IPTV i za dijasporu ;)

A sta ste se zakacili dreamboxa, kao da je to jedini resiver na svijetu, imatu puno boljih i jeftinijih opcija od DMM ;)
Maharadza

#3172 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Maharadza »

Može li mi neko ovdje preporučiti gdje bi u gradu mogao uzeti kakav digitalni resiver, po mogućnosti nov i sa garancijom?! Treba mi obični samo za ASTRA tj. Njemačke kanale, a imam već jedan stari strong koji obavlja dobar posao a ovaj drugi bi za vikendice da se ima šta gledati po potrebi! Nemojte samo reći robot, kod njih ne bi uzeo ništa ni da mi poklanjaju! Znači treba mi onaj najobičniji dig. resiver, samo ne znam gdje se to može uzeti sa dobrom garancijom?! :D
mickey2012

#3173 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mickey2012 »

Maharadza wrote:Može li mi neko ovdje preporučiti gdje bi u gradu mogao uzeti kakav digitalni resiver, po mogućnosti nov i sa garancijom?! Treba mi obični samo za ASTRA tj. Njemačke kanale, a imam već jedan stari strong koji obavlja dobar posao a ovaj drugi bi za vikendice da se ima šta gledati po potrebi! Nemojte samo reći robot, kod njih ne bi uzeo ništa ni da mi poklanjaju! Znači treba mi onaj najobičniji dig. resiver, samo ne znam gdje se to može uzeti sa dobrom garancijom?! :D
Nemas u Sarajevu prodavnice sat opreme.
Maharadza

#3174 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Maharadza »

mickey2012 wrote:
Maharadza wrote:Može li mi neko ovdje preporučiti gdje bi u gradu mogao uzeti kakav digitalni resiver, po mogućnosti nov i sa garancijom?! Treba mi obični samo za ASTRA tj. Njemačke kanale, a imam već jedan stari strong koji obavlja dobar posao a ovaj drugi bi za vikendice da se ima šta gledati po potrebi! Nemojte samo reći robot, kod njih ne bi uzeo ništa ni da mi poklanjaju! Znači treba mi onaj najobičniji dig. resiver, samo ne znam gdje se to može uzeti sa dobrom garancijom?! :D
Nemas u Sarajevu prodavnice sat opreme.
Pa ima li iko da to na pik-u nudi a da je provjereno pouzdan?!
Jazzy.ba

#3175 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Jazzy.ba »

Digitalis Novi Travnik.
Post Reply