"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
int21

#3151 Re: "Majstori" parkiranja

Post by int21 »

bordo_boy wrote:Da mi je uhvatiti nekoga od vas koji prijetite ovako preko foruma sa mjerama tipa : Treba mu gume izbušiti /ispuhati, treba mu farbu prosuti po autu, ili treba mu izgrebati farbu... da mi je jednog takvog zateči oko mog auta sa "sprovođenjem" vlastite politike... kroz šake bih ga propustio na licu mjesta...

Većina vas koji ovdje slikate neke "parking papke" ne dođete tu u vrijeme kada se parkiranje desilo, nego 2 sata kasnije. 100 puta sam bio u situaciji kada žurim i moram ostaviti auto u ono malo prostora koje mi je ostalo, na način da imam po 20 cm sa strana, i da se izvlačim iz auta ko zmija. Par sati kasnije, dolazim do auta, parking je poluprazan, a moj auto zjapi sada ukoso parkiran, poprijeko preko linije. Tada na scenu stupa lik s početka posta, koji sprovodi neki svoj hir, i proglašava me parking papkom...

Dakle, ako ima dovoljno parking mjesta (garaže, velika parkirališta... ) podržavam slikanje i akciju. U mjestima ispred zgrada i uskih prolaza, gdje je pronalazak parking mjesta rijetkost ,i gdje moraš ostaviti auto kako bilo, ova akcija po meni nema smisla.

Usput, koliko vas je zaista spremno nekome ispuhati gume, ili uništiti farbu, i koliko je vas to uopšte nekad uradilo ? Posao policije je da uklanja nepropisno parkirana auta, a nije na vama da istjerujete "pravdu". 8-)
Odmah da ti odgovorim....ja sam ti spreman unistiti farbu i gume ......
Koliko sam puta morao sici na cestu sa djetetom u kolicima dok vi "parking majstori" ostavljate svoje automobile na trotoar. Samo dvije minutice...... Boli mene neka stvar koliko ti minutica trebas, trotoar nije za parkiranje da ti je za apoteke trebalo.....

Zato ne kaki, ako nije predvidjen parking, nije, i nema se sta raspravljati o tvom vremenu, nadji parking, parkiraj i prosetaj....
DoradO

#3152 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

Image
Jeff Bingham

#3153 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Jeff Bingham »

DoradO wrote:Image

:thumbup: oduvijek sam zelio smarta samo zbog mogucnosti ovakvog parkiranja :D
johntra

#3154 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Na Zapadu žestoko kažnjavaju vozače Smarta zbog ovakvog parkiranja...
(ne)forumas

#3155 Re: "Majstori" parkiranja

Post by (ne)forumas »

ama da je najpijaniji ne bi imao sanse da se ovako parkira, ovom se 99,9% auto otelo 'kontroli' tj, nije ga ostavio u brzini, nije mu bila dignuta rucna i auto "prosetalo"
kokuz_sa wrote:Image
burek_in_space

#3156 Re: "Majstori" parkiranja

Post by burek_in_space »

kakavdanakneiskustvu wrote:

sigurno ovako parkira auto i u državi u kojoj živi
Ne vidim u chemu je problem, koshevi su ionako razvaljeni. :oops:
bordo_boy

#3157 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bordo_boy »

int21 wrote:
bordo_boy wrote:Da mi je uhvatiti nekoga od vas koji prijetite ovako preko foruma sa mjerama tipa : Treba mu gume izbušiti /ispuhati, treba mu farbu prosuti po autu, ili treba mu izgrebati farbu... da mi je jednog takvog zateči oko mog auta sa "sprovođenjem" vlastite politike... kroz šake bih ga propustio na licu mjesta...

Većina vas koji ovdje slikate neke "parking papke" ne dođete tu u vrijeme kada se parkiranje desilo, nego 2 sata kasnije. 100 puta sam bio u situaciji kada žurim i moram ostaviti auto u ono malo prostora koje mi je ostalo, na način da imam po 20 cm sa strana, i da se izvlačim iz auta ko zmija. Par sati kasnije, dolazim do auta, parking je poluprazan, a moj auto zjapi sada ukoso parkiran, poprijeko preko linije. Tada na scenu stupa lik s početka posta, koji sprovodi neki svoj hir, i proglašava me parking papkom...

Dakle, ako ima dovoljno parking mjesta (garaže, velika parkirališta... ) podržavam slikanje i akciju. U mjestima ispred zgrada i uskih prolaza, gdje je pronalazak parking mjesta rijetkost ,i gdje moraš ostaviti auto kako bilo, ova akcija po meni nema smisla.

Usput, koliko vas je zaista spremno nekome ispuhati gume, ili uništiti farbu, i koliko je vas to uopšte nekad uradilo ? Posao policije je da uklanja nepropisno parkirana auta, a nije na vama da istjerujete "pravdu". 8-)
Koliko sam puta morao sici na cestu sa djetetom u kolicima dok vi "parking majstori" ostavljate svoje automobile na trotoar. Samo dvije minutice...... Boli mene neka stvar koliko ti minutica trebas, trotoar nije za parkiranje da ti je za apoteke trebalo.....

Zato ne kaki, ako nije predvidjen parking, nije, i nema se sta raspravljati o tvom vremenu, nadji parking, parkiraj i prosetaj....
Bujrum... nadam se da ću te uhvatiti na djelu..
Ady88

#3158 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Ady88 »

bordo_boy wrote:
int21 wrote:

Al nas ima hebenih na ovom forumu :oops: Nedo bog da takvi kao ti dodu u moje naselje, neki dan gledam passat zagradio fiata, covjek izade izbusi mu gume i rikvercom mu sheba prednji dio passata kako je izlazio jer nije bilo mjesta :lol: svasta sam vidio po ovoj Dbr pa zato ako kad dodes pazi kako se parkiras :dance:
johntra

#3159 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Zato što je ovo vid nepravilnog parkiranja vozila, eto zašto...Ne moraš daleko ići, probaj ga ovako ostaviti u sred Beograda, pa ćemo vidjeti da li ćeš ga zateći kad se vratiš...
drekalica28

#3160 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drekalica28 »

Ovog "majstora" sam već dva puta vidjela da ovako parkira auto u BBI. :roll: I to nakon što je kokuz postavio sliku.
spreca

#3161 Re: "Majstori" parkiranja

Post by spreca »

steta sto ovo auto voza budala :-) :lol:
int21

#3162 Re: "Majstori" parkiranja

Post by int21 »

bordo_boy wrote:
int21 wrote:

Izvini jarane, ocito nisi skontao sta sam htio reci. Ali ocito je tebi bitniji tvoj auto nego moje dijete. Zato se ne nadaj da ces me uhvatiti na djelu jer zbog svog djeteta sam svasta u stanju da uradim.

Nadam se da si me sad razumio....
johntra

#3163 Re: "Majstori" parkiranja

Post by johntra »

Grievous wrote:Beograd nije na Zapadu :lol:
U nekim stvarima je za nas Zapad, nažalost...
bordo_boy

#3164 Re: "Majstori" parkiranja

Post by bordo_boy »

Da se razumijemo, pričaš sa nekim ko nikad nije auto ostavio na zelenoj površini, ili trotoaru na kojem je zabranjeno parkiranje... Objasnio sam ti u svom postu kako se često može pogrešno protumačiti nečije parkiranje kada je u pitanju linija. Npr. garaža u mercatoru, ja kad dolazim , neko je zauzeo 2 mjesta i ja da bih stao, moram nagaziti liniju... Poslije par sati, svi se raščiste, nigdje nikog na parkingu, stoji samo moje auto koje je nagazilo liniju. I onda je tvoj zaključak... Vidi konja, od ovolikog parkinga on liniju nagazio... O tome ti pričam...
Rauber

#3165 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Rauber »

Slazem se da se moze pogrijesiti jer ima kretena koji ostave tako auto da ni ti ne mozes bolje parkirati, a jedino je mjesto koje u tom trenutku imas.
Ali ovaj sa Passatom je kreten svoje vrste, ovdje nema greske i zasluzuje da mu se prisloni kljuc duz cijele jedne strane, siguran sam da bi tad lekciju naucio za sva vremena.
Samo sto je BBI pokriven videonadzorom i tesko da ce se naci neko koga zaboli za kamere.
A ne znam ni sta obezbjedjenje u BBI-u radi, X puta sam kruzio trazeci parking, a slobodnog mjesta bi bilo da nije slicnih kretena.
Last edited by Rauber on 18/09/2011 09:25, edited 1 time in total.
atko

#3166 Re: "Majstori" parkiranja

Post by atko »

za ovo nije dovoljno da si prirodno glup ... moras uzimati dodatne instrukcije definitivno :roll:
pirmin

#3167 Re: "Majstori" parkiranja

Post by pirmin »

Drugo mjesto na mojoj Top listi, zasluzeno :thumbup:
Control panel

#3168 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

danas u OBI-u. podzemna garaza odmah do vrata rezervisano za invalide. kada sam ulazio lika arap sa svojom hanumom pobuljenom, parkira ko sav sretan na invalidska mjesta. samo on parkirao ostala prazna. htjedoh mu reci, ma ko ga hebe.
izlazim iz obija kad nasi sa sveCkim registracijama parkiraju na ista mjesta s tim sto su zauzeli dva mjesta jer se ukoso parkirao. htjedoh reci jesi li to u sveCkoj naucio da se tako parkira, ali posto sam bio sa porodicom samo sam prosao.
ne znam je li mi vise krivo sto su tako bahati ili sto ih nisam upozorio.
quasar

#3169 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quasar »

dao bih im ja prijedlog z apunjenje budzeta:
vratite u ZOBS clan koji bi glasio otprilike ovako:

Parkiranje je dozvoljeno samo tamo gdje postoji znak P ili horizontalna signalizacija. U svim ostalim slucajevima je zabranjeno. Svako parkiranje na nedozvoljenom mjestu i svako koje zauzima vise od 1 iscrtanog mjesta kaznjavace se sa 30 KM.

Cas posla, a onda udri po garazama, naseljima, trznim centrima. Da vidis love, a da vidis onda i reda.
Honda NSX

#3170 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Honda NSX »

quasar wrote:dao bih im ja prijedlog z apunjenje budzeta:
vratite u ZOBS clan koji bi glasio otprilike ovako:

Parkiranje je dozvoljeno samo tamo gdje postoji znak P ili horizontalna signalizacija. U svim ostalim slucajevima je zabranjeno. Svako parkiranje na nedozvoljenom mjestu i svako koje zauzima vise od 1 iscrtanog mjesta kaznjavace se sa 30 KM.

Cas posla, a onda udri po garazama, naseljima, trznim centrima. Da vidis love, a da vidis onda i reda.
100% ZA za ovo iznad.
Lafo ćemo ih nešto obrukati slikama u forumu. osoba koja uopšte tako parkira već govori dovoljno o sebi, i da joj je svejedno za red, kulturu i civilizaciju. Još ćemu bit drago što mu je sliku njegovog auta neko stavio. Nema tu brukanja, taj samo kaznu razumije. Jer on nakon što tako parkira izače iz auta pa tu odma pored nos istrese ono rukom seljački........
p.s. iako bi za ovo trebalo novih 500000 policajaca da hodaju po parkinzima tako da je pomalo nerealno.....
Honda NSX

#3171 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Honda NSX »

bordo_boy wrote:Da se razumijemo, pričaš sa nekim ko nikad nije auto ostavio na zelenoj površini, ili trotoaru na kojem je zabranjeno parkiranje... Objasnio sam ti u svom postu kako se često može pogrešno protumačiti nečije parkiranje kada je u pitanju linija. Npr. garaža u mercatoru, ja kad dolazim , neko je zauzeo 2 mjesta i ja da bih stao, moram nagaziti liniju... Poslije par sati, svi se raščiste, nigdje nikog na parkingu, stoji samo moje auto koje je nagazilo liniju. I onda je tvoj zaključak... Vidi konja, od ovolikog parkinga on liniju nagazio... O tome ti pričam...
samo ovo stoji isto tako.... nema se na kraju realno šta pravda nekim mobitelima istjerivati......zakon je rješenje. Onda ne bilo ni ovih prvih što ostave usrano, pa da bi se parkiro mora onda i svak drugi ostaviti usrano. Dešava se ispred moje zgrade, samo nek jedan parkira ukrivo, moraju i svi drugi.
veki22

#3172 Re: "Majstori" parkiranja

Post by veki22 »

Image
Image

Morao sam i ja fotografisati ova dva primjera papanskog bestijalnog parkiranja
vanda

#3173 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vanda »

veki22 wrote:Image
Image

Vidi ih kakvi su :shock: i ja bih ovako parkirao da imam ovakvog jednog.. :oops:
spreca

#3174 Re: "Majstori" parkiranja

Post by spreca »

veki22 wrote:Image
Image

Ovu bijelu mecku mora da voza neki pederikos
just principe

#3175 Re: "Majstori" parkiranja

Post by just principe »

aj sto se ismija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked