FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
johntra

#3151 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

slucajan wrote:Ako nogometaši Željezničara pobijede Zrinjski, da li će u 2. pretkolu Champions league 2009/10. biti nositelj ili neće :?:
ako Sarajevo ode u Uefa ligu, da li će u Prvoj ligi Federacije imati veći koeficijent ili možda čak biti nositelj?

a što se tiče stolica...kad vam je toliko bilo neudobno i neugodno, što niste počeli lomiti stolice u petom ili 10 minutu, nego tek nakon 80 i neke minute?
tu priču o frustracijama zbog manjka mjesta i da su se lomile stolice zobg toga, okači mačku o rep...
stolice su se lomile samo iz jednog razloga: jer ste izgubili od mnogo slabijeg ŽELJE i tu su nastale frustracije..tako ste dokazali da ste horde, al papaka i đikana...
elSaik

#3152 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Baltazar_khan wrote:
perke wrote: Olimpik ce snositi stetu koja se napravi tokom njihovih utakmica na Grbavici. Znaci, do njih je hoce li rizikovati i dati vam sansu da pokazete fgr-mentaliti ili ce vas smjestiti gdje ste uvijek i bili, na istok.
Predsjednik Olimpika, Nijaz Gracić, dokazani pitar :D

I ne boj se, neće vam niko lomit stadion ako bude komfora. Zadnji put se lomilo zbog frustracije i nervoze, jer je bila strašna gužva u malom dijelu sjevera kojem nam vazda dajete. Bilo je više ljudi nego što može da stane u onom "kavezu". Dobro, ništa čudno za vašu upravu, vazda ste bili bezobrazni. Toga samo u africi ima. Platiš kartu od 15 maraka, i dobiješ mjesto na tribini gdje strahuješ za svoj život, hoće li se desiti kakav stampedo sličan heyselu :x
Dok na evropskim utakmicama sarajeva karta za komforni istok i zapad košta 10 maraka.

I... Apsolutno opravdavam gnjev kad se lome stolice u takvim situacijama. Ono što tražite, to i dobijete :thumbup:
Zanimljiv je zaista način vaše borbe protiv skučenosti - palite stolice?! Valjda da napravite prostora, šta već. :| I svakako, niko vas nije ni tjerao da idete na sjever. Na istoku je baš bilo sasvim dovoljno prostora. :mrgreen:
perke

#3153 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

ćiro wrote:
perke wrote:
nije frka, drugi put vam sljeduje komforni istok za 30km pa otkidajte beton i lupajte se njime u glavu govoreci "Kako nam je dobro bilo gore na sjeveru" :oops: iskreno, ne bih zeliio da opet dodje do incidenta kao zadnji put ali vam je suplja prica da je to nastalo "zbog nedostatka prostora"

eto nek vam "gospodin Gracic" da citav sjever za sebe pa da vidimo sta ce biti... nadam se da je "gospodinu" ostalo novca od transfera za stetu
30 km nije prepreka tome da Sarajevo ostane bez podrške, a vi ste već dokazali, ne da je prepreka, već ne premostiva prepreka. Toliko o odanosti i vjernosti.
zadnji put kad sam s tobom diskutovao dobio sam bananu ni zbog cega pa cu te zamoliti da me vise ne kvotas :oops:
Adi_vp

#3154 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Baltazar_khan wrote: I... Apsolutno opravdavam gnjev kad se lome stolice u takvim situacijama. Ono što tražite, to i dobijete :thumbup:
Niko te s ove teme nije pito jel ti to opravdavas ili ne,a te fraze tipa sto trazimo to i dobijemo ostavi za prikrajka neke sveske.Isto tako mozes i kuci ostat ako mislis da ne dobijes komfor za cijenu ulaznice.Meni komfor ne treba ,ja ga sam sebi stvaram.Da vidis komfora u Kaknju na groblju,livada pukla a mene zaboli za komfor.A iz tog komfora grmi Zeljooo...E to je komfor koji ti nikada neces imati :D
Baltazar_khan

#3155 Re: FK Zeljeznicar

Post by Baltazar_khan »

elSaik wrote: Zanimljiv je zaista način vaše borbe protiv skučenosti - palite stolice?! Valjda da napravite prostora, šta već. :| I svakako, niko vas nije ni tjerao da idete na sjever. Na istoku je baš bilo sasvim dovoljno prostora. :mrgreen:
Tako se i vama treba uraditi. Postaviti ogradu na pola juga, na hasetu, postaviti zaštitare i kornjače pored ograde, i onda da vidite kako je to kad ti neko diše u facu sa svih strana :x
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3156 Re: FK Zeljeznicar

Post by Chmoljo »

Baltazar_khan wrote:
elSaik wrote: Zanimljiv je zaista način vaše borbe protiv skučenosti - palite stolice?! Valjda da napravite prostora, šta već. :| I svakako, niko vas nije ni tjerao da idete na sjever. Na istoku je baš bilo sasvim dovoljno prostora. :mrgreen:
Tako se i vama treba uraditi. Postaviti ogradu na pola juga, na hasetu, postaviti zaštitare i kornjače pored ograde, i onda da vidite kako je to kad ti neko diše u facu sa svih strana :x
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

eee onda nema zarade... nema ekonomske računice 8-)
Adi_vp

#3157 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

johntra wrote: a što se tiče stolica...kad vam je toliko bilo neudobno i neugodno, što niste počeli lomiti stolice u petom ili 10 minutu, nego tek nakon 80 i neke minute?
tu priču o frustracijama zbog manjka mjesta i da su se lomile stolice zobg toga, okači mačku o rep...
stolice su se lomile samo iz jednog razloga: jer ste izgubili od mnogo slabijeg ŽELJE i tu su nastale frustracije..tako ste dokazali da ste horde, al papaka i đikana...
:thumbup: Da ne pisem seminarski bezzz :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3158 Re: FK Zeljeznicar

Post by -LIBERO- »

Sta se ba raspravljate sa gilipterima koji svoj klub bojkotuju za derbi u svom gradu (ovo je vec diskutabilno :D )radi "velikih"cijena karata :shock: :D

A ta prica ko ce gdje biti na Grbavici,jos samo cekam da napisu da ce nam te plave curice zabraniti :lol: da prodjemo Grbavicom :mrgreen:

e moji manijaci... :skoljka: :run:
Baltazar_khan

#3159 Re: FK Zeljeznicar

Post by Baltazar_khan »

Chmoljo wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne brini, dosta se zaradilo od evropskih utakmica :wink:

A i nije stvar zarade i love, već stvar obraza i časti. Godinama nas provocirate na ovaj način sa prostorom koji nam dajete na grbavici. Hej bolan, pa u Lukavici dobijemo cijelu tribinu, a vi se prema nama ponašate kao nacisti prema židovima u 2 svjetskom ratu :x
johntra

#3160 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

-LIBERO- wrote:A ta prica ko ce gdje biti na Grbavici,jos samo cekam da napisu da ce nam te plave curice zabraniti :lol: da prodjemo Grbavicom :mrgreen:
e moji manijaci... :skoljka: :run:
hoće li nas to opasni pitari prebiti? :lol:
ne moramo mi vama ništa zabraniti...vi svaki put dokažete kako ste veći papci...da ne koristim naziv seljaci, jer su to ljudi koji doprinose društvu, za razliku od vas....
elSaik

#3161 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Baltazar_khan wrote:
Chmoljo wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne brini, dosta se zaradilo od evropskih utakmica :wink:

A i nije stvar zarade i love, već stvar obraza i časti. Godinama nas provocirate na ovaj način sa prostorom koji nam dajete na grbavici. Hej bolan, pa u Lukavici dobijemo cijelu tribinu, a vi se prema nama ponašate kao nacisti prema židovima u 2 svjetskom ratu :x
Dobijete i kod nas čitav istok. Ko god je otišao na sjever otišao je svjestan toga šta ga očekuje. Prostora koji je vama svaku tekmu namijenjen je sasvim dovoljan. To što vi ne želite da se rasporedite kako treba na istok i sjeveroistok, to je već nešto sasvim drugo.

edit: Što se cijena karata tiče, istu cijenu su i naši navijači plaćali za gledanje utakmice sa te tribine, tako da vam je i to prazna priča.
slucajan

#3162 Re: FK Zeljeznicar

Post by slucajan »

johntra wrote:
slucajan wrote:Ako nogometaši Željezničara pobijede Zrinjski, da li će u 2. pretkolu Champions league 2009/10. biti nositelj ili neće :?:
ako Sarajevo ode u Uefa ligu, da li će u Prvoj ligi Federacije imati veći koeficijent ili možda čak biti nositelj?

a što se tiče stolica...kad vam je toliko bilo neudobno i neugodno, što niste počeli lomiti stolice u petom ili 10 minutu, nego tek nakon 80 i neke minute?
Ne vidim razlog za odgovor pitanjem, naročito takvim koje si ti postavio.

Ja sam svoje postavio s obzirom da je Željezničar već šampion BiH, a na tvoje ću odgovoriti da se iskreno nadam da neće doći do našeg ispadanja u Prvu ligu Federacije, jer je ostalo još 27 utakmica u kojima očekujem našu grčevitu borbu za opstanak i na kraju i opstanak, kao i svake godine, naravno.

P.S.

Jedino u što sam siguran ako Sarajevo ode u UEFA ligu je... Da će tebi, kao i većini tvojih drugarica sa tribine, pući čir na želucu.
Last edited by slucajan on 21/08/2009 19:56, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#3163 Re: FK Zeljeznicar

Post by Baltazar_khan »

elSaik wrote: Dobijete i kod nas čitav istok. Ko god je otišao na sjever otišao je svjestan toga šta ga očekuje. Prostora koji je vama svaku tekmu namijenjen je sasvim dovoljan. To što vi ne želite da se rasporedite kako treba na istok i sjeveroistok, to je već nešto sasvim drugo.
Saiče, usporedi šta vi dobijete kad dolazite na hasetu, a šta mi kad dolazimo kod vas.

Vi dobijete cijeli jug, koji ima sjedeća mjesta, i poveći dio zapadne tribine, koja također ima sjedeća mjesta.
Mi dobijemo vaš istok, koji je usput rečeno sve osim tribine. Nema stolica, kamenje na sve strane. Dobijemo onaj kavez na sjeveru koji također nema sjedeća mjesta, ima samo beton. Doduše dobijemo i onaj djelić gdje ima stolica ali to nije ništa u usporedbi sa tim šta vi dobijete kad gostujete nama. Nemoj samo da kažeš da je to radi toga što smo kao eto, spremni da pravimo nerede :skoljka: Sjećam se vas, i onog derbija, kad je Ćelo Ismet fijakerom pravio krugove oko atletske staze :D Tad ste bukvalno DEVASTIRALI južnu tribinu, polomili stotine stolica, uletili na teren, napali Noukena, i Mirsada Dedića (doduše, tad je deda jednog od vas poslao na travnjak, sjećam se toga dobro, bio sam tad na istoku, sve se vidilo lijepo kako šalje lijevim krošeom pomahnitalog štrumfa na zemlju :oops: :D )... Izgleda da ste zaboravili taj vaš bijes i primitivizam, koji se nije nikad desio na našim terenima, do tad.
Bordo_

#3164 Re: FK Zeljeznicar

Post by Bordo_ »

posle rome,celzija kluz uspjeva odkinut bod sarajevu :thumbup:
Petit_Beurre

#3165 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

Fordas wrote:
Seyo_TM wrote:
Nevjerujem da ce na -7 uopste da se odigra utakmica.
Inace vas godinama krasi orginalnost, pa ne cude izjave ove vrste :roll:

Mislim ko ste vi da uslovljavate sta ce Olimpik uraditi sa posjetiocima na svojoj utakmici?? Kakva oholost, majko moja. je li to jedna od vas 'pobjeda' nad sarajevom i njegovim navijacima? I onda se cudite kad vam neko otkine par stolica, pa ako Hordama zabrane prilaz sjeveru treba cumez kompletan devastirat :x
Poslije ovakvih komentara treba napisati pismo Upravi i ZAHTJEVATI da se ne dozvoli ulazak na sjevernu tribinu. Eto vam istok, kukajte, psujte, palite beton, grizite ga, cupajte korov,navijajte evropski, dirajte se, radite šta vam volja.

Ne znam uopšte što im odgovarate, jer će im na kraju biti kako im se odredi. Poserem im se na komfor, ko da žive u četverospratnim vilama, zamt sa bazenima i saunama, pa navikli na komfor. Bože sačuvaj.
johntra

#3166 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

slucajan wrote:
johntra wrote:

Ne vidim razlog za odgovor pitanjem, naročito takvim koje si ti postavio.

Ja sam svoje postavio s obzirom da je Željezničar već šampion BiH, a na tvoje ću odgovoriti da se iskreno nadam da neće doći do našeg ispadanja u Prvu ligu Federacije, jer je ostalo još 27 utakmica u kojima očekujem našu grčevitu borbu za opstanak i na kraju i opstanak, kao i svake godine, naravno.

P.S.

Jedino u što sam siguran ako Sarajevo ode u UEFA ligu je... Da će tebi, kao i većini tvojih drugarica sa tribine, pući čir na želucu.

hvala na pitanju, al dobro sam...nemam čir na želucu, a također ni masu mojih istomišljenika na tribinama...s druge strane, vi ste ih imali i to više puta...al hajde, čir na želucu se može izliječiti, al problemi u glavi teško, vrlo teško...uostalom, vi to dokazujete sa svakim napisanim postom o NAŠEM klubu na ovom pdf-u...
i da, moje pitanje ima smisla koliko i tvoje...znači ironično-zajebantska forma...sreća što vam je sada lakši raspored, pa kao, mogli bi ušićariti nekoliko bodova...inače, mrka kapa...
Deriguz

#3167 Re: FK Zeljeznicar

Post by Deriguz »

Kada fudbalski klub sarajevo bude imalo vlastiti stadion, onda ce njegovi dosadni navijaci moci pricati o prostoru koji stadion pruza. Naravno da OLIMPIJSKI stadion (kojeg vi zakupljujete) pruza komfor, jer je izgradjen da ga pruza, i manijaci kao navijaci kluba iz OLIMPIJSKOG Sarajeva imaju puno pravo da uzivaju sav komfor tog stadiona. Hvala :)
chinese_water

#3168 Re: FK Zeljeznicar

Post by chinese_water »

"I onda se cudite kad vam neko otkine par stolica, pa ako Hordama zabrane prilaz sjeveru treba cumez kompletan devastirat "

I onda se cudite kad vam kazem da vam ne bi bio problem da predsjednik FKS bude onaj mamlaz iz Haag-a :oops:
perke

#3169 Re: FK Zeljeznicar

Post by perke »

Baltazar_khan wrote:
elSaik wrote: Dobijete i kod nas čitav istok. Ko god je otišao na sjever otišao je svjestan toga šta ga očekuje. Prostora koji je vama svaku tekmu namijenjen je sasvim dovoljan. To što vi ne želite da se rasporedite kako treba na istok i sjeveroistok, to je već nešto sasvim drugo.
Saiče, usporedi šta vi dobijete kad dolazite na hasetu, a šta mi kad dolazimo kod vas.

Vi dobijete cijeli jug, koji ima sjedeća mjesta, i poveći dio zapadne tribine, koja također ima sjedeća mjesta.
Mi dobijemo vaš istok, koji je usput rečeno sve osim tribine. Nema stolica, kamenje na sve strane. Dobijemo onaj kavez na sjeveru koji također nema sjedeća mjesta, ima samo beton. Doduše dobijemo i onaj djelić gdje ima stolica ali to nije ništa u usporedbi sa tim šta vi dobijete kad gostujete nama. Nemoj samo da kažeš da je to radi toga što smo kao eto, spremni da pravimo nerede :skoljka: Sjećam se vas, i onog derbija, kad je Ćelo Ismet fijakerom pravio krugove oko atletske staze :D Tad ste bukvalno DEVASTIRALI južnu tribinu, polomili stotine stolica, uletili na teren, napali Noukena, i Mirsada Dedića (doduše, tad je deda jednog od vas poslao na travnjak, sjećam se toga dobro, bio sam tad na istoku, sve se vidilo lijepo kako šalje lijevim krošeom pomahnitalog štrumfa na zemlju :oops: :D )... Izgleda da ste zaboravili taj vaš bijes i primitivizam, koji se nije nikad desio na našim terenima, do tad.
ispravka, na Gradskom stadionu AFH ne DOBIJAMO vec IMAMO toliko prostora jer je taj stadion i nas koliko i vas :D jasno je da je bilo incidenata s obje strane, nekad s razlogom a nekad i bez, zato ne vidim smisla ovoj konverzaciji pogotovo na ovoj temi

neko rece ovde da je tekma sa Zrinjskim u nedelju, mada mi se cini da je ipak sutra, moze li neko potvrditi?
Petit_Beurre

#3170 Re: FK Zeljeznicar

Post by Petit_Beurre »

Koliko znam naš termin je uvijek nedjelja.
The 51st State

#3171 Re: FK Zeljeznicar

Post by The 51st State »

elSaik wrote:
Fordas wrote:Zasto Horde tretirate kao stoku koja samo rusi i pali? Sta onda trebate ocekivati? Mislis da je noramalno da protivnicke navijace godinama tretiras kao stoku a da ti oni to ne uzvrate? :x
je li Grbavica jedini stadion na svijetu koji ima stolice? Na Bilinom polju stolice su tu deset godina pa niko niti jednu NIKAD nije dotakao!? Posto ste vi najfilozofi na svijetu pokusajte dokuciti ZASTO?

Ma pusti tu pricu..... znamo svi o cemu se radi... vas mentalitet je problem. Vi bi da ste 'gornji' pa makar i kroz stolice. Jadno :cry:

Na potezu je Gracic, pa neka dokaze koliki je gospodin.
Nije to pojava koju se treba opisivati sa filozofskog već sa sociološkog aspekta. Pokušat ću ti to opisati. Na raznim gostovanjima vas ide beznačajan dio. Par stotina, u vrh glave. Tu se osjećate nesigurno. Na tuđem ste terenu, nema vas mnogo, i zbog tog silnog straha ne smijete da divljate. Međutim, na Grbavici, zbog specifičnog gostovanja u sopstvenom gradu, bude vas mnogo više, osjećate se slobodnije i kao posljedica toga vaše divljaštvo izlazi na vidjelo. 8-) Ukratko rečeno, što je krdo veće, veća je i šteta koju proizvodi stoka.
cuj malog partizanovca, frlja se terminima, a jos da je kad na gostovanje otiso. ali eto recimo da si upravu, kako vi manijacki ubermensovi tretirate tu problematiku gostovanja sa psiholoskog aspekta da budem precizan kad vec ti nisi...
Adi_vp

#3172 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Grbavica,nedelja 20.30.h Zeljo-Zrinjski 100%.
Info ko ne zna,Milan Culum nema pravo nastupa protiv Zrinjskog jer ima 3 zuta.
Koga nema bez njega se mora :D Amar Amar Osim Osim :D
chinese_water

#3173 Re: FK Zeljeznicar

Post by chinese_water »

Baltazar_khan wrote:

kao ni program obilaska atletskom stazom glavnog gradskog jalijasa u kociji i navijanje na zvucnike :oops:
a stadion AFH je isto zeljin,olimpikov,velezov, slavijin koliko i vas :D samo sto ste jedini vi primorani igrati na njemu :D
johntra

#3174 Re: FK Zeljeznicar

Post by johntra »

hahahahhaa...fakat kad se sjetim te tekme...prolazi Ćelo u fijakeru, a sa sjevera se ori ĆEeeeeeeeeeeeeeeelo.....delirijum....hahahahha....bolje su navijali tada, nego na utakmici :D
LSD

#3175 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

hajde pustite menzesaše na ovoj temi,ne dajite im pažnje ni povoda da se ovdje tovare i pišu gluposti.
Što se tice godišnjih i polugodišnjih...ponovo su se štampale karte jer ni najoptimisticniji (iz same fabrike) nisu ocekivali da ce se prvi talas karata sav rasprodati...najnoviji info,raja se opasno pretplacuje na sjeveru...samo u zadnja 3 dana je prodato oko 300 karata (mahom godišnje).
Post Reply