MJAU - da wrote:milojicabrzi" - je li ovo tvoje mišeljene važi i za centar, novo sarajevo i sl? Npr. ja sam našla pravo dobar stan oština Centar koji je 66m2, ali se kompletno sve mora renovirati. I ja sad hoću pregovarati oko cvijene, znači da je realno da idem do 15.000 KM spustiti? Mislim, da se cjekam, a da ne ispadne da se cigančim.
Hvala na savjetima.
Kad kazem cijena renoviranja, mislim na svu stolariju (unutrasnju dakle vrata i stokove), kao i prozore, kompletne podove u laminat, pločice kupatilo i kuhinja, komplet voda, sanitarni cvor, struja nanovo razvodjenje + nova ulazna blindo vrata, kosta cca 15-20 hiljada KM, ovisno od kvalitete materijala. Ako hoces parket, malo bolju stolariju unutra i sl. moze to ici i do 25 000 KM, ali iole ozbiljnog renoviranja nema ispod 15 hiljada, za stan od 60-ak kvadrata.
Neki delegati pod renoviranjem podrazumjevaju krecenje i novi laminat, ali to je foluska, pravo renoviranje obuhvata sve sto sam naveo.
Cijena je ista, bio ti u centru ili na Ilidzi, jedino ako je austro-ugarska gradnja, ona je malo zahtjevnija za renoviranje, prozori i vrata su veci itd.
U sustini, cijena renovniranja najvise ovisi od kvalitete materijala, dakle sta ugradjujes, zato moze oscilirati izmedju 15-25 hiljada KM.