Nista mi se jos nije razvalilo, sem sto mi se svaki put "zapale" diskovi, malo dimi i to je to
Biciklom kroz Sarajevo
- DadoHacked
#3151 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Skakavac je pravi merak za biciklo 
Nista mi se jos nije razvalilo, sem sto mi se svaki put "zapale" diskovi, malo dimi i to je to
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3152 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Gdje se imaju kupiti naljepnice capriolo?
- cappy_tempo
#3153 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Boljd golf 2 zaljepirashtiman wrote:Gdje se imaju kupiti naljepnice capriolo?
-
maximilijana
#3154 Re: Biciklom kroz Sarajevo
rashtiman wrote:Ocemo krugMa.Le.Na wrote:ja tersova![]()
kakav giro di sarajevo..da mi napravimo "tersovi sarajeva"
suteci..u koloni
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#3155 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nisam ni mislio da se Giramo sa njimamaximilijana wrote:rashtiman wrote:Ocemo krugMa.Le.Na wrote:ja tersova![]()
kakav giro di sarajevo..da mi napravimo "tersovi sarajeva"pa da svi u miru napravimo jednu voznju po Sa
suteci..u koloni
- kokuz_sa
#3156 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sta je ono jucer u vilsu bilo..jedno 30 biciklista svi u plavim majicama
- kokuz_sa
#3157 Re: Biciklom kroz Sarajevo
danas tj veceras po prvi put udje u onu radnju kod skole na cengic vili
i da pohvalim vala osoblje tj momka koji je saslusao sta mi trebao
onda lijepo objasnio i pomogao
stvarno odnos s kupcima za 10
i napade me ker s povodca..tj nije to ni ker to je neki cuko tipa pacova sa velikom bijelom dlakom..koji je poceo skakat na mene i biciklo a vlasnica "nacifrana cura sa fensi kerom i umjetnim noktima i umetcima u kosi od konjskog repa"
se nasla u cudu kad sam kera zvizno nogom jer mi je zagrizao ram od bicikla
steta sto sam bio u drustvu njeznije polovine inace bi i gazvaricu nabio nogom radi onakvog ponasanja i rijecnika
i napade me ker s povodca..tj nije to ni ker to je neki cuko tipa pacova sa velikom bijelom dlakom..koji je poceo skakat na mene i biciklo a vlasnica "nacifrana cura sa fensi kerom i umjetnim noktima i umetcima u kosi od konjskog repa"
steta sto sam bio u drustvu njeznije polovine inace bi i gazvaricu nabio nogom radi onakvog ponasanja i rijecnika
Last edited by kokuz_sa on 20/08/2011 20:45, edited 1 time in total.
- bombašica
#3158 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Misliš na Otoci, TREK???
- kokuz_sa
#3159 Re: Biciklom kroz Sarajevo
bit ce da je ono cengic vila-kvadrant al eto moze i otoka..od merkura kad se krene ka mostu bosmalovombombašica wrote:Misliš na Otoci, TREK???

Last edited by kokuz_sa on 20/08/2011 20:49, edited 1 time in total.
- naja22
#3160 Re: Biciklom kroz Sarajevo
trebao si joj traziti brojkokuz_sa wrote:danas tj veceras po prvi put udje u onu radnju kod skole na cengic vili
-
AS_sa
#3161 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nek si ga udario, i on je tebe ujeo, tacnije ujeo ti biciklo ...kokuz_sa wrote:danas tj veceras po prvi put udje u onu radnju kod skole na cengic vili
valjal sta ta "nacifrana cura sa fensi kerom i umjetnim noktima i umetcima u kosi od konjskog repa" ??
- kokuz_sa
#3162 Re: Biciklom kroz Sarajevo
AS_sa wrote:nek si ga udario, i on je tebe ujeo, tacnije ujeo ti biciklo ...kokuz_sa wrote:danas tj veceras po prvi put udje u onu radnju kod skole na cengic vili
steta sto sam bio u drustvu njeznije polovine inace bi i gazvaricu nabio nogom radi onakvog ponasanja i rijecnika![]()
valjal sta ta "nacifrana cura sa fensi kerom i umjetnim noktima i umetcima u kosi od konjskog repa" ??

to je marka kera
a gazdarica vala znas kako izgledaju one utegnute cure sto izlaze po bazenima....ruzna u faci al sise ko kosarkaske lopte
-
AS_sa
#3163 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ha ya ... to su one sto im je tajo kupio silikone da ne potonu na bazenu ... 
-
smijesni_ste
#3164 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Zar kvadrant nije sa druge strane Miljacke?kokuz_sa wrote: bit ce da je ono cengic vila-kvadrant al eto moze i otoka..od merkura kad se krene ka mostu bosmalovom
- kokuz_sa
#3165 Re: Biciklom kroz Sarajevo
moze biti,mada tu imam jarana koji zivi i uvijek govori zivi u kvadrantu pa tako valjda mi ostalo d ai ja kazem kvadrantsmijesni_ste wrote:Zar kvadrant nije sa druge strane Miljacke?kokuz_sa wrote: bit ce da je ono cengic vila-kvadrant al eto moze i otoka..od merkura kad se krene ka mostu bosmalovom....čisto iz znatiželje...sry na OFF-u ^^
-
smijesni_ste
#3166 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Mislim da jaran griješi
.-.mislim mozda i ti ljudi tamo zovu tako (mada prvi put cujem)...ali ovaj poznatiji sa ustaljenim nazivom je sa druge strane Miljacke....ali zanimljivo da često u vezi sa cengic vilom 1 i 2 postoje dileme kod ljudi..pa i kod mene....gdje je šta, gdje je granica itd

Last edited by smijesni_ste on 20/08/2011 22:56, edited 2 times in total.
- poznanik
#3167 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kako bi postupio da se nečije dijete u vožnji zabije u tvoj bicikl, i ošteti ga? A još da si sam, bez "nježnije" polovice...kokuz_sa wrote:...i napade me ker s povodca...a vlasnica ...se nasla u cudu kad sam kera zvizno nogom jer mi je zagrizao ram od bicikla
- kokuz_sa
#3168 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nije bilo dijete..bio je ker.i nije se zabio nego je potrcaoneka 2-3metra prema meni skocio i zibima uhvatio za ram na mjestu gdje treba da stoji boca.na ljude i djecu pazim,ne vozim brzo sem kad je cista stazapoznanik wrote:Kako bi postupio da se nečije dijete u vožnji zabije u tvoj bicikl, i ošteti ga? A još da si sam, bez "nježnije" polovice...kokuz_sa wrote:...i napade me ker s povodca...a vlasnica ...se nasla u cudu kad sam kera zvizno nogom jer mi je zagrizao ram od bicikla
cak sam i pored kera prolazio u drugoj brzini..al ker je bio pusten na povodcu bar 5-7metara i samo se zaletio na mene
a gazdarica nije uspijela da povuce povodac i zaustavi kera
- bombašica
#3169 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Slažem se sa tobom, totalno su OK, pristupačni, stručni....destka!kokuz_sa wrote:bit ce da je ono cengic vila-kvadrant al eto moze i otoka..od merkura kad se krene ka mostu bosmalovombombašica wrote:Misliš na Otoci, TREK???
-
kojeime
#3170 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Polako mi voznja bicikom kroz Sarajevo gubi ljepotu. Sa jedne strane lijepo mi je vidjeti sve vise biciklista. Sa druge strane biciklisticka kultura sve gora. Prebrza voznja, ne gledaju ispred sebe, biciklistickom trakom voze ili sredinom ili jedan pored drugog ako ih je dvoje ili vise, slusalice u usima pa ne cuju kada im prilazis sa ledja ili sa strane a kako cesto ne gledaju ispred sebe ni kada nailazis im u susret ne primjecuju te do momenta kada se skoro sudaris, koliko god zvonio. Sve ono sto smo kao problem navodili kod trkaca na ulicama i motociklista se pojavljuje kod biciklista. Steta.
Da sam rekreativni, vikend biciklista mozda ne bih te stvari primjecivao, ali vozeci svaki dan vec godinama primjecujem da je kultura biciklista iz dana u dan sve gora.
Da sam rekreativni, vikend biciklista mozda ne bih te stvari primjecivao, ali vozeci svaki dan vec godinama primjecujem da je kultura biciklista iz dana u dan sve gora.
-
semso_bonaparte
#3171 Re: Biciklom kroz Sarajevo
da se samocitiram sto se tice vikend biciklista
drugi put daj cuki svoju nogu da imammakar malo mesa a i meksa mu je tvoja noga nego ram
tako te nece poznanik pitati glupa pitanja
hebalo ga pasce, vazda se on nadje kakit o zivotinjama
@kokuzsemso_bonaparte wrote:Molim vas da mi odgovorite, da li dobro postupam pri "bicikletanju".
- Uvijek se drzim krajne desne strane pa bila to cesta, biciklisticka ili trotoar.
Da li postupam ispravno, jer vidim da mnogi voze bicikla gdje god i kako god pa tako smetaju ostalim biciklistima, pa kada dodje do mimoilazenja na usikm biciklistickim stazama dolazi do panicnog trzanja ruckama i kocenja, sto moze dovesti do pada ili ne daj Boze do povrede.
-Kada preticem sporijeg uvijek to radim sa lijeve strane, kao sto bi to i sa autom ucinio. Isto i ja ocekujem preticanje lijevim stranom, jer se vec drzim kajne desne strane.
Primjetio sam da ako sam ja sporiji, da me nekada copor biciklista opkoli i pretice sa svih strana, tako da ja stisnem zube pocnem kociti i ocekujem udarac.
-Kada nas je vise uvijek insistiram da se vozi u koloni, tak ostavljamo mjesta za brze od nas da nas preteknu a smanjujemo rizik sudara izmejdu nas ili sudar sa pjesakom ili da nas neko ne "pokupi".
Najvise volim kada ljudi izajdu da voze bicikla i da bace suplju i tako voze jedan pored drugog i zauzmu ili tortoar il i komplet biciklisticku, ili ako stanu da porazgovaraju na jedinom izlazu sa biciklisticke pa ste vi prisiljeni kociti i provlaciti se izmedju njih. Zar za tako nesta, bacanje suplje, ne postoji kafana, ili nedaj Boze pomaci se u stranu ne smetati ostalima.
Ovo su samo neki primjeri koji mi nisu jasni. Znaci ja se pitam da li postupam ispravno, vidim da ovdje ima iskusnijih biciklista od mene pa bi vas molio da mi pomognete sa svjetima. Hvala
O pjesacima i njihovom ignorisanju zvonceta, trube, brodske sirene ne bi ovom prilikom jer bi nam trebalo vise stranica.
drugi put daj cuki svoju nogu da imammakar malo mesa a i meksa mu je tvoja noga nego ram
- hakazvaka
#3172 Re: Biciklom kroz Sarajevo
tona nema jer je reklama namjenjena za displej ispred BBI centra
- poznanik
#3173 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Zbog ubjeđenja da je tanka linija između represije nad životinjom i represije nad čovjekom, uvijek su mi bile zanimljive osobe koje mogu nauditi zdravlju i životu živog bića - životinje ili čovjeka, svejedno, a sve zbog nanesene materijalne štete, posebno zbog minorne materijalne štete. U tu grupu ubrajam i njihove zaštitnike i istomišljenike.semso_bonaparte wrote:@kokuz
Bojim se za nečije dijete, koje, u nesposobnosti ili nepažnji, udari tokom vožnje u bicikl ovakvih osoba. Ne vjerujem da bi ga vlasnik oštećenog bicikla pogladio rukom po glavi i oprostio štetu ogrebanog rama
Spucati žestoko nogom psića koji je zagrizao ram bicikla i oštetio boju, ne može svaki junak
- kokuz_sa
#3174 Re: Biciklom kroz Sarajevo
prije svega ne cuvam ram od bicikla,bajk nije nesto ni vrjedan vala pa da sizim jer ogreban ili ne..za mene je bajk sredstvo za preci od tacke A do B,vazno je samo da je ispravan tj da moze vrtiti se tako da nisam od onih koji ga paze maze i placu ako se ogrebe..poznanik wrote:Zbog ubjeđenja da je tanka linija između represije nad životinjom i represije nad čovjekom, uvijek su mi bile zanimljive osobe koje mogu nauditi zdravlju i životu živog bića - životinje ili čovjeka, svejedno, a sve zbog nanesene materijalne štete, posebno zbog minorne materijalne štete. U tu grupu ubrajam i njihove zaštitnike i istomišljenike.semso_bonaparte wrote:@kokuz
Bojim se za nečije dijete, koje, u nesposobnosti ili nepažnji, udari tokom vožnje u bicikl ovakvih osoba. Ne vjerujem da bi ga vlasnik oštećenog bicikla pogladio rukom po glavi i oprostio štetu ogrebanog rama![]()
Spucati žestoko nogom psića koji je zagrizao ram bicikla i oštetio boju, ne može svaki junak
ker je bio agresivan,dobra je ona poslovica u moalim bocicama otrov se cuva
spucao ga zestoko bas i nisam,da jesam ne bi cuko vise ni ustao
on se zaletio na mene,prvo se zaletio na stopalo i pedalu,valjda kako s eokrece pa na to prvo i kako sam podigao nogu on je skocio i zagrizao ram..
eto vidio si sliku cuke tj koja je rasa..vjeruj da ga je cura jedva cuvala koliko je to cudo agresivno i nasrtljivo
- cappy_tempo
#3175 Re: Biciklom kroz Sarajevo
poznanik ocigledno ne vozis bajk ili nikad nisi imao problem sa njima. Nije malo 3 mjeseca lezati i cijeli zivot vuci diskus herniju zbog idiota koji nije cuvao haskija