Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nemam ga kod sebe ali sam ga imao priliku malo čupkati i izrada je stvarno dobra a o podršci da ne govorim.
Imaš na izbor 4.2 i 4.4 romove, 8gb je rom za pohranu pa barem danas kartice nisu skupe 7$ je 16gb.
Ovaj s minideala dolazi sa 4.2 androidom.
daramo wrote:Nemam ga kod sebe ali sam ga imao priliku malo čupkati i izrada je stvarno dobra a o podršci da ne govorim.
Imaš na izbor 4.2 i 4.4 romove, 8gb je rom za pohranu pa barem danas kartice nisu skupe 7$ je 16gb.
Ovaj s minideala dolazi sa 4.2 androidom.
aha, znam to za kartice. Ali mu je bas fino opala cijena. Za 320KM sa octa core i 2GB RAM-a
Koji su trenutno najbolji uredjaji jer sam totalno ispao iz fazona?
Izmakao mi je Oneplus, pa razmisljam da l' da ga uzmem sad za 2 dana, kada ce biti dostupan bez pozivnice.
Trazim uredjaj slicnih karakteristika (displej samo manji ili isti, nikako veci ).
Vidim ima ljudi koji prate ovo trziste, pa zasto ne pitati.
XIAOMI se cini odlican, a i cijena mu je niska ili sam ja nesto previdio?
Da li je sada pravo vrijeme za kupovinu telefona ili je bolje sacekati malo, jer dolaze novi modeli high end uredjaja?
boshniak wrote:
Nije baš isto,nije ni velika razlika ali opet mogla bi se uštedit koja marka, s'obzirom da je KM vezana za EUR po fiksnom kursu znači isti su i kupovni i srednji i prodajni kurs, a za ostale valute razlikuju se kupovni od prodajnog, i razlikuju se čak i od banke do banke, evo recimo na 1949deal mobitel TCL s720 košta 109,99USD ili 91,73EUR
109,99USD po prodajnom kursu NLB banke to iznosi:
109,99x1,713123=188,42KM
a cijena istog mobitela u Eurima iznosi 91,73EUR, i pošto je uvijek 1EUR = 1,955830KM dobijemo
91,73x1,955830= 179,40KM
Znači ušteda na jednom mobitelu od 9KM nije ni toliko zanemarljiva.
Son1 wrote:Koji su trenutno najbolji uredjaji jer sam totalno ispao iz fazona?
Ukoliko misliš na "slabije kod nas poznate kineze" evo moje liste sa uređajima na koje bi trebao obratiti pozornost:
Meizu MX4; MX4 Pro
OnePlus One
Xiaomi Mi4; Mi3
IUNI U2; U3
ZTE Nubia Z7; Z7 Mini, Z7 Max, Z5S
OPPO Find 7; Find 7A; N3
Vivo Xplay3S, XShot
Smartisan T1
Zopo ZP999
Lenovo Vibe X2; Z2
Son1 wrote:Koji su trenutno najbolji uredjaji jer sam totalno ispao iz fazona?
Ukoliko misliš na "slabije kod nas poznate kineze" evo moje liste sa uređajima na koje bi trebao obratiti pozornost:
Meizu MX4; MX4 Pro
OnePlus One
Xiaomi Mi4; Mi3
IUNI U2; U3
ZTE Nubia Z7; Z7 Mini, Z7 Max, Z5S
OPPO Find 7; Find 7A; N3
Vivo Xplay3S, XShot
Smartisan T1
Zopo ZP999
Lenovo Vibe X2; Z2
Hvala puno, idem sad u potragu.
Trenutno je duel izmedju LG G3 i OPO, ali moram prvo da pregledam ovu listu.
boshniak wrote:
Gdje si uspio dobiti cjene u EUR na 1949deal?
Pa kad otvoriš neki artikal, lijevo od cijene imaš opciju da izabereš valutu, ali nemaš ništa od toga jer kad te preusmjeri na paypal opet plaćaš u dolarima.
boshniak wrote:
Gdje si uspio dobiti cjene u EUR na 1949deal?
Pa kad otvoriš neki artikal, lijevo od cijene imaš opciju da izabereš valutu, ali nemaš ništa od toga jer kad te preusmjeri na paypal opet plaćaš u dolarima.
Ma znam da kinezi nisu bas glupi da bi gubili, kazem ti kod njih je glavna obracunska valuta USD, i sve se ravna prema njemu.
Novi sam na forumu i prvi mi je put da ovako nesto koristim, zato izvinite ako napravim neku gresku i tome slično
Pozdrav svima...
Prije 15 dana sam dobio telefon iz Kine Elephone G4, to je ona pošiljka sto je strašno puno kasnila preko Singapurske poste. Nije prošlo ni 48h, zvučnik (veliki) je prestao da radi. Tu ne prestaju problemi, nakon nekih 5 dana javlja se novi problem, naime ostavio sam mobitel da se puni i preko noci je napunio samo 15% baterije, dok sljedecu noc nije napunio ni 5% baterije. Kontaktiro sam sekretaricu strance to2c.com i ona mi je rekla da posaljem mobitel nazad, al javio se novi problem naša posta ne salje baterije jer nam zakon ne zadovoljava. Tako da sam odustao od te akvizicije i odnio mobitel na servis da vidim sta je problem i majstor mi je rekao da mi je crkla baterija da nije mobitelu nista. Naravno probao sam i druge punjace al' nije upalilo, al' kad mi je majstor stavio bateriju na škoer ona se za nekih 15 minuta napunila 10%. Sad mi tu nista nije jasno.
ZANIMA ME DA LI U SARAJEVU GDJE POSTOJI SERVIS ZA OVE KINEZE I DA LI SE MOŽE NEGDJE KUPITI BATERIJA ZA Elephone G4 2050 mAh? Da li neka druga baterija od drugog mobitela odgovara za ovaj G4.
Svaki savjet je dobro došao, ipak vi imate vise iskustva od mene.
HVALA
tuzniMali wrote:Novi sam na forumu i prvi mi je put da ovako nesto koristim, zato izvinite ako napravim neku gresku i tome slično
Pozdrav svima...
Prije 15 dana sam dobio telefon iz Kine Elephone G4, to je ona pošiljka sto je strašno puno kasnila preko Singapurske poste. Nije prošlo ni 48h, zvučnik (veliki) je prestao da radi. Tu ne prestaju problemi, nakon nekih 5 dana javlja se novi problem, naime ostavio sam mobitel da se puni i preko noci je napunio samo 15% baterije, dok sljedecu noc nije napunio ni 5% baterije. Kontaktiro sam sekretaricu strance to2c.com i ona mi je rekla da posaljem mobitel nazad, al javio se novi problem naša posta ne salje baterije jer nam zakon ne zadovoljava. Tako da sam odustao od te akvizicije i odnio mobitel na servis da vidim sta je problem i majstor mi je rekao da mi je crkla baterija da nije mobitelu nista. Naravno probao sam i druge punjace al' nije upalilo, al' kad mi je majstor stavio bateriju na škoer ona se za nekih 15 minuta napunila 10%. Sad mi tu nista nije jasno.
ZANIMA ME DA LI U SARAJEVU GDJE POSTOJI SERVIS ZA OVE KINEZE I DA LI SE MOŽE NEGDJE KUPITI BATERIJA ZA Elephone G4 2050 mAh? Da li neka druga baterija od drugog mobitela odgovara za ovaj G4.
HVALA
tuzniMali wrote:ZANIMA ME DA LI U SARAJEVU GDJE POSTOJI SERVIS ZA OVE KINEZE
Pogledaj u Uni Expert-u, oni bi trebali imati servis za Elephone jer u prodaji imaju malte ne sve Elephone modele
Mislim da oni nece popravljati uredaje koji nisu kupljeni kod njih, znam jer je moj frend isto zvao za touch screen.
Ma bar da ovi nasi dileri drze normlanije cjene uz neku manju marzu, ja bih prvi kupovao ovdje u BiH, nebi se zajebavao sa carinom a pogotovo kad ti se nesto pokvari na uredaju , imas ga gdje odnijeti i morati ti prizanti granciju pogotovo ako si dobio fiskalni racun, a ovako u Kini mozes zaboraviti garanciju, , ali evo vidim ovaj UNIEXPERT drzi ELEPHONE p6i 300KM , G7 429KM , pa jebote po mobitelu deru po 100-130km zarade
tuzniMali wrote:Novi sam na forumu i prvi mi je put da ovako nesto koristim, zato izvinite ako napravim neku gresku i tome slično
Pozdrav svima...
HVALA
valjuga wrote:Pa zar je taj elephone tako rinaka od uređaja???
Da li si pitao to2c.com da li bi primili uređaj bez baterije.
nema sile onoj tamo objasniti da ovi nasi ne daju da se salje baterija. Ona samo govori my dear posaljite mobitel nazad. A postarina je 55KM, kad sam peh rekla bi gdje je baterija ovo mi ne uvažavamo i vratila bi mi posiljku izgubio bi 50 KM i 2 mjeseca vremena hahaha
A elephone je dobra marka, sestra mi ima P7 mini radi bez greske, nego ja sam peh i to je to
tuzniMali wrote:ZANIMA ME DA LI U SARAJEVU GDJE POSTOJI SERVIS ZA OVE KINEZE
Pogledaj u Uni Expert-u, oni bi trebali imati servis za Elephone jer u prodaji imaju malte ne sve Elephone modele
Mislim da oni nece popravljati uredaje koji nisu kupljeni kod njih, znam jer je moj frend isto zvao za touch screen.
Ma bar da ovi nasi dileri drze normlanije cjene uz neku manju marzu, ja bih prvi kupovao ovdje u BiH, nebi se zajebavao sa carinom a pogotovo kad ti se nesto pokvari na uredaju , imas ga gdje odnijeti i morati ti prizanti granciju pogotovo ako si dobio fiskalni racun, a ovako u Kini mozes zaboraviti garanciju, , ali evo vidim ovaj UNIEXPERT drzi ELEPHONE p6i 300KM , G7 429KM , pa jebote po mobitelu deru po 100-130km zarade
svakako cu se sutra svratiti u Uni Expert da vidims ta kazu, nista me ne kosta, hvala
Pa imaš paypal pukni case pa ćeš vidjeti kako će promijeniti priču, mislim da su sada uveli da prodavač mora pokriti troškove vraćanja, nisi ti kriv što mobitel ne radi traži da onda pokriju troškove vraćanja.
Jesi li siguran da je do baterije, ako je problem baterija traži da ti pošalju novu i to moraju free samo stisni ako treba i preko paypala.
Ovi naši imaju tu cijenu jer moraju pokriti garanciju, jeste da pretjeruju ali tako je sve u ovoj banana državi i kineski trgovci tako rade, šta mislite zašto se najviše reklamiraju Cubot, Elephone, Doogee itd.
Jednostavno ti uređaji su u izradi jeftiniji i veća je marža kineskim prodavačima, ako padne i koji refund opet su u plusu.
Zahvaljujući paypalu sad smo sigurni barem 180 dana, poslije toga je garancija nikakva, iako je bilo slučajeva da su ljudi ostvarili garanciju i u tom periodu, sve ovisi od shopa.
daramo wrote:Pa imaš paypal pukni case pa ćeš vidjeti kako će promijeniti priču, mislim da su sada uveli da prodavač mora pokriti troškove vraćanja, nisi ti kriv što mobitel ne radi traži da onda pokriju troškove vraćanja.
Jesi li siguran da je do baterije, ako je problem baterija traži da ti pošalju novu i to moraju free samo stisni ako treba i preko paypala.
Ovi naši imaju tu cijenu jer moraju pokriti garanciju, jeste da pretjeruju ali tako je sve u ovoj banana državi i kineski trgovci tako rade, šta mislite zašto se najviše reklamiraju Cubot, Elephone, Doogee itd.
Jednostavno ti uređaji su u izradi jeftiniji i veća je marža kineskim prodavačima, ako padne i koji refund opet su u plusu.
Zahvaljujući paypalu sad smo sigurni barem 180 dana, poslije toga je garancija nikakva, iako je bilo slučajeva da su ljudi ostvarili garanciju i u tom periodu, sve ovisi od shopa.
Nebi vjerovao ali kineski web selleri, rade na marži od 10-15% ( uređaj od 90USD imaju na njemu 9-12USD , dok nasi pucaju 100KM zarade) , tako da je zarada vrlo mala, ali ciljaju na količinu prodanih uređaja.
Zatraži cjenik od ELEPHONE-a, DOOGEE, i CUBOTA pa ćeš vidjeti wholesale price za dilere i preprodavače, i onda ih usporedi sa ovim cjenama po kojima mi kupujemo ( i u kojima je uracunat shipping) . Ja imam trenutno cjenik od ELEPHONE-a i DOOGEE, ako nekom treba mogu poslati
Ne znam ja sam čuo da je kolega iz HR kontaktirao proizvođača, ne prodavača (Shop) za cijenu za dealere.
Predstavio se kao uvoznik mobitela za HR i da mu treba većina, ponudili su mu cijene već od 40$ u pitanju je Cubot.
To vi mislite ali Kinezi uzmu dobru maržu na tim markama na kvalitenijim je malo manja, sad koliko je istina ne znam ali mislim da je tako, pogledajte samo kako reklamiraju taj Cubot čak gizhcina i ozbiljniji portali i shopovi.