Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#3151 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Nekako sam i ja imao dojam da su karinaši ove sezone, znam da su bili u donjem dijelu tabele jedno vrijeme... sad pogledah, eno ih treći, 2 boda do prvog mjesta :-)
burek_in_space

#3152 Re: Real Madrid C.F.

Post by burek_in_space »

ultima_palabra wrote:Nekako sam i ja imao dojam da su karinaši ove sezone, znam da su bili u donjem dijelu tabele jedno vrijeme... sad pogledah, eno ih treći, 2 boda do prvog mjesta :-)
Pa to samo pokazuje u kojoj je banani :D francuski fudbal.
ratata

#3153 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

Zdravko Cholic wrote:
ratata wrote:
pa zar nije fuj sto su se "mocnici" fudbalskog biznisa toliko osilili da vise i ne kriju namjestaljke (i dvostruke arshine)
@ratata - koga god Real Madrid da izvuche, nema pravo zhalbe iz prostog razloga shto se radi o najuspjeshnijoj ekipi u Ligi shampiona, koja po osnovu tradicije predstavlja favorita u svakom mechu.
Druga stvar je to shto se Real sam diskriminisao unazad 5 godina, pa je za njega 1/8 finala predstavljala krajnji domet.
Uostalom, ja koji ne simpatishem Real ni najmanje, vidim njih ne kao favorita u ovom dvomechu, nego kao sigurnog uchesnika 1/4 finala. :wink:
eto vidis :D zar nije nepravedno da uopste nema pravo zalbe :oops:

ne znam kako je to RM sam sebe diskriminisao osim sto ga lokalni mediji, navijaci katalonskog kluba i pojedini samozvani "strucnjaci"(tipa Tule itd.) u poluvremenu utakmica LP na TV-u diskredituju na sebi svojstven polu-amaterski nacin :roll: :(

helem, ja sam pricao o namjestanju utakmica LP, i to svake sezone, otkad se igra u ovom formatu
Last edited by ratata on 17/12/2010 13:53, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#3154 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Zdravko Cholic wrote:
ultima_palabra wrote:Nekako sam i ja imao dojam da su karinaši ove sezone, znam da su bili u donjem dijelu tabele jedno vrijeme... sad pogledah, eno ih treći, 2 boda do prvog mjesta :-)
Pa to samo pokazuje u kojoj je banani :D francuski fudbal.
Pa prije bih rekao izjednačena liga u kojoj svako svakog može dobiti ;-) Kao i Bundesliga.
6 godina je dugo, pa sam zbog toga oprezan... imaju sad nekoliko kola u Kupu sa ovim sistemom po dvije utakmice, vjerovatno će im Mourinho u njima nabijati pobjednički mentalitet.
burek_in_space

#3155 Re: Real Madrid C.F.

Post by burek_in_space »

ratata wrote:

ne znam kako je to RM sam sebe diskriminisao osim sto ga lokalni mediji, navijaci katalonskog kluba i pojedini samozvani "strucnjaci"(tipa Tule itd.) u poluvremenu utakmica LP na TV-u diskredituju na sebi svojstven polu-amaterski nacin :roll: :(

helem, ja sam pricao o namjestanju utakmica LP, i to svake sezone, otkad se igra u ovom formatu
Diskriminacija = nemogucnost prolaska 1/8 finala 5 godina zaredom. Za klub takve reputacije, to je kriminalno.
ultima_palabra wrote: Pa prije bih rekao izjednačena liga u kojoj svako svakog može dobiti ;-) Kao i Bundesliga.
6 godina je dugo, pa sam zbog toga oprezan... imaju sad nekoliko kola u Kupu sa ovim sistemom po dvije utakmice, vjerovatno će im Mourinho u njima nabijati pobjednički mentalitet.
Ma jesu oni izjednacheniji u odnosu na ostale lige, ali zato placaju danak tome na eurosceni. Nisam se fino izrazio, mada mislim da se razumijemo shta zhelim reci. :-D
ratata

#3156 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

Zdravko Cholic wrote:
ratata wrote:

Zdravko Cholic wrote:Diskriminacija = nemogucnost prolaska 1/8 finala 5 godina zaredom. Za klub takve reputacije, to je kriminalno.
izvini Burek, al reputacija s tim nema veze,i sam znas da je lopta okrugla :oops:
kory_galaktikos

#3157 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

joj eee sad neznam sta da kazem..msm ono bilo bi vise nego ocekivano da eral prodje al zar nije tako bilo i prosle god hehe..sad je mene vise strah te proklete tradicije nego lyona samog...samo trebaju sebi izbit iz glave taj komplex i trebalo bi biti dobro..
al fudbalski gledano imaju 20 puta bolju ekipu...i veliki favorit al fudbal je zajebana strvar :run:
ratata

#3158 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

danas opet necemo primiti gol :wink: a Di Maria i Ronaldo ce se pobrinuti da se protivnicka mreza cijepa :mrgreen:
belafonte

#3159 Re: Real Madrid C.F.

Post by belafonte »

Sta ovo sutate penzionere cccc
ultima_palabra

#3160 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

A ja lopovluka u pm :x
fixer

#3161 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:A ja lopovluka u pm :x
Prestao sam da gledam.Lose igraju. Sta je bilo?
Charuga
Globalni moderator

#3162 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Pobjedit ce Real i sa igracem manje.
Charuga
Globalni moderator

#3163 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Plavih_11 wrote:Pobjedit ce Real i sa igracem manje.
Ni napisao nisam a Di Maria ubode .. :mrgreen:
fixer

#3164 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Plavih_11 wrote:
Plavih_11 wrote:Pobjedit ce Real i sa igracem manje.
Ni napisao nisam a Di Maria ubode .. :mrgreen:
:thumbup: Plavi, nisi mi omiljen covjek jer si navijac Barcelone, ali jesi mi najdrazi navijac Barcelone - ako ti ista znaci :D
Dobre vijesti :D :thumbup:
RMD

#3165 Re: Real Madrid C.F.

Post by RMD »

Oj poubijase se...13 zutih i dva crvena :lol:
Charuga
Globalni moderator

#3166 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Vecerasnja utakmica je bila nesto kao los protiv losijeg. Real ni slika one ekipe koja je mljela protivnike (sem barce) u proteklim utakmicama a Sevilla ko Sevilla, nastavlja niz poraza. A kako im je odbrana odlicno reagovala kod primljenog gola, to je cudo jedno .. :)
ratata

#3167 Re: Real Madrid C.F.

Post by ratata »

Di Maria KRALJ :thumbup:

samo vi pisite losa utakmica lose ovo lose ono, bodovi se pikaju a ostalo je sve nebitno :dance:
LeonardoAC

#3168 Re: Real Madrid C.F.

Post by LeonardoAC »

Nažalost, otkako nema Higuaina... relizacija ide sve lošije. Benzema bi mogo na proljeće u Čelik ako ovako nastavi.
madFlava

#3169 Re: Real Madrid C.F.

Post by madFlava »

LeonardoAC wrote:Nažalost, otkako nema Higuaina... relizacija ide sve lošije. Benzema bi mogo na proljeće u Čelik ako ovako nastavi.

hahaha jasta nego bi mogo :) posudice oni njega Sarajevu da ih iscupa iz krize :)
btw. sudija je pokrao utakmicu :D
ultima_palabra

#3170 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Ma sudija je bezveze unervozio utakmicu u zadnjih pola sata, nije uopšte bilo tako grubo :roll: RM je odigrao najlošiju utakmicu na Bernabeu u ovoj sezoni, a ni Sevilla nije nešto pokazala...
Ma govorim lopovluk zato što je svaka odluka išla na ruku Sevilli, niđe veze crveni za Carvalha, nekoliko pogrešnim ofsajda, pa čist penal nije sviran nad Granerom :-)
Uglavnom, ista meta isto odstojanje, gledamo se u novoj godini :) Ustvari, ima u srijedu kup protiv Levantea...
ultima_palabra

#3171 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

"My team is from another world. It has otherworldly character. It did the impossible with the absence of important men. I am more than happy with my side. It's a shame we have to play on Wednesday because my men deserve a holiday after the hard work they've done these past few months."

"I am calm thanks to the excellent work all my players did tonight. The match had the perfect conditions for Barcelona's cushion over us to grow larger. We lacked two players for practically doing nothing wrong against Zaragoza. Tonight's victory will be very frustrating for those who wanted us to lag 4 or 5 points behind Barcelona. This makes us stronger. Everything was ripe for us to drop points, but we didn't."

"I'm not tired of doing things I like to do, like training and playing. I don't feel any pressure, but I do get tired when I get a list that points out 13 serious mistakes made by the referee tonight and to have to defend my team. My team has to be defended because it deserves to. I'd rather ask for a meeting with the President. We speak every week. We will talk about my life during the period I've been coaching Real Madrid. We have a right to have differences of opinion. I want to defend Real Madrid and my team."

"I have a fantastic side, both on and off the pitch. We've been working very hard for six months and we've only earned one bad result. We've been playing quality football, earning good results and showcasing drive and devotion all this time. I am extremely proud to coach these players and this team."

"The stadium is always packed and the crowd always supports the team. People aren't stupid and they know this squad gives its all. I would prefer they cheered more, but I have no right to ask more of them. It's all down to coming from different cutlures in what regards behaviour at a stadium, that's all."

"I am very happy and feel very proud for Inter Milan's success in the FIFA Club World Cup. It was a great pleasure to train them, just as it is to coach Real Madrid. I thought Rafa Benitez would thank me for practically winning the title for him, but... Inter Milan fans would tell you how they really feel about it."
:mrgreen: Klasika... mislim da bi čovjek nakon kraja karijere trebao otvoriti katedru za motivaciju i PR :D
Charuga
Globalni moderator

#3173 Re: Real Madrid C.F.

Post by Charuga »

Napad zbog stalnog kritikovanja sudija
Mourinha kolega proglasio „plačljivkom“

Naravno da nije trebalo proći dugo vremena da portugalski stručnjak na klupi madridskog Reala, Jose Mourinho, oko sebe stvori "neprijatelje", one koji su spremni na svađu s njim.

Zato nikoga nije iznenadio komentar trenera Valencije Unaija Emeryja, koji se osvrnuo na stalne prigovore Mourinha na račun sudija, koji su kulminirali nakon nedjeljnog susreta u kojem je Real s 1-0 pobijedio Sevillu na Santiago Bernabeuu.

''Njegovi vapaji su kao dječiji plač. Ne znam kako bih uopšte komentarisao njega i njegove ispade, jer bi popis sudijskih grešaka, da ga pravimo ovdje u Valenciji, bio daleko duži", rekao je Emery, prenosi Dnevnik.hr.

Nešto blažije bio trener baskijskog Athletic Bilbaa Joaquin Caparros:
''Mislim da je nepotrebno komentarisati njegove komentare. To je sve dio fudbala i vjerovatno će i Sevilla u nekim novim utakmicama žaliti za 'oduzetim' bodovima od sudija. Kao i mi, kao i svi.''
ultima_palabra

#3174 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Mislim da je ova utakmica bila sve što je Mourinho mogao poželjeti... razlozi?
a) osvojili su 3 boda, drže priključak za Barcom
b) igrači su odigrali loše, a on je skrenuo pažnju sa njih na sebe, odnosno sudiju... igrači mu postaju odaniji
c) izvršio je pritisak na sudije za sljedeće utakmice
d) loša igra u napadu, pogotovo Benzeme mu daje pravo da traži novog napadača od Florentina
e) dobio je priliku da ga spusti Benitezu... ustvari to nema veze sa utakmicom :-D
LSD

#3175 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:Mislim da je ova utakmica bila sve što je Mourinho mogao poželjeti... razlozi?
a) osvojili su 3 boda, drže priključak za Barcom
b) igrači su odigrali loše, a on je skrenuo pažnju sa njih na sebe, odnosno sudiju... igrači mu postaju odaniji
c) izvršio je pritisak na sudije za sljedeće utakmice
d) loša igra u napadu, pogotovo Benzeme mu daje pravo da traži novog napadača od Florentina
e) dobio je priliku da ga spusti Benitezu... ustvari to nema veze sa utakmicom :-D
i pod f) po ko zna koji put je dokazao je papak i pizda od covjeka
Post Reply