Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
vivace

#3151 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ja pocela da jedem bas onako,ko da nikad nisam jela. :x
ka0406

#3152 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

graue_maus

#3153 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

ka0406 wrote:Image

Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: bas je dobro............................. i ja sam cesto sanjala da pusim pa mi u snu naumpadne da sam prestala .......... :lol: :lol: :lol:
Pasiflora

#3154 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

Dobro jutro :-D
Dakle, prestalo se brojati (prefurao se mjesec :D ). Mada povremeno jos i pozelim zapaliti, pocela sam osjecati, doduse samo na cesti (kad neko prodje sa cigarom pored mene) da mi je malo... To mi znatno vraca nadu da cu ikada moci reci da mi cigare smrde - jer meni jos fakat mirisu.
@vivace, kako ide? 17. ili 18.dan?
vivace

#3155 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ne mogu da se setim da li je 17 ili 18 dan. poceo je sa krizom.mali narkic hoce svoju hranu da bi me na kraju ubio.bas jaka jedna kriza,ali izdrzavamo. izdrzavamo.doslo mi da odem kod burazera i da ga pitam za jednu cigaru,ali on sledi upute.rekla sam mu jos pre da ako trazim cigarete da mi ne daje.

pada sneg,ja gledam i razmisljam kako bi bilo lepo zapaliti,makar i na terasi. :D
ka0406

#3156 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

Ja nisam zapalila vec 40-tak dana ... ali jos uvijek imam problem kada sam kod kuce, stalno mi nesto fali, nedostaje... Prije sam se tako radovala petku poslijepodne kada izlazim iz ureda i imam cijeli vikend ispred sebe... a sada nista, bas mi je ovaj osjecaj bezveze. Da samo hoce proci. Bojim se da me na kraju ne vrati na isto. A kako nisam osjecala nikakve poteskoce zbog pusenja, tako sada ni ne osjecam neko poboljsanje. I to jos dodatno otezava ....
winnie

#3157 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by winnie »

Već godina i pet-šest mjeseci kako se ne zagađujem. A neki dan, na utakmici, umalo da zapalim. Sreća pa uvališe odmah ona dva gola...
Šalim se, ne bih opet nema teorije. :D
vivace

#3158 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ma nemoj da se sekiras.mozdas ti nikakva poboljsanja ne osecas,ali ona su sigurna...krvni sudovi,srce,mozak...verovatno si kratko pusila. trci malo pa da vidis razliku.
graue_maus

#3159 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

ka0406 wrote:Ja nisam zapalila vec 40-tak dana ... ali jos uvijek imam problem kada sam kod kuce, stalno mi nesto fali, nedostaje... Prije sam se tako radovala petku poslijepodne kada izlazim iz ureda i imam cijeli vikend ispred sebe... a sada nista, bas mi je ovaj osjecaj bezveze. Da samo hoce proci. Bojim se da me na kraju ne vrati na isto. A kako nisam osjecala nikakve poteskoce zbog pusenja, tako sada ni ne osjecam neko poboljsanje. I to jos dodatno otezava ....
nadji neku zanimaciju kod kuce neki hobi ili tome slicno , ili bavi se nekim sportom ..........
graue_maus

#3160 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

vivace wrote:ne mogu da se setim da li je 17 ili 18 dan. poceo je sa krizom.mali narkic hoce svoju hranu da bi me na kraju ubio.bas jaka jedna kriza,ali izdrzavamo. izdrzavamo.doslo mi da odem kod burazera i da ga pitam za jednu cigaru,ali on sledi upute.rekla sam mu jos pre da ako trazim cigarete da mi ne daje.

pada sneg,ja gledam i razmisljam kako bi bilo lepo zapaliti,makar i na terasi. :D
pa da ti se guza smrzne na ovoj hladnoci .........
vivace

#3161 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

ka0406 wrote:Ja nisam zapalila vec 40-tak dana ... ali jos uvijek imam problem kada sam kod kuce, stalno mi nesto fali, nedostaje... Prije sam se tako radovala petku poslijepodne kada izlazim iz ureda i imam cijeli vikend ispred sebe... a sada nista, bas mi je ovaj osjecaj bezveze. Da samo hoce proci. Bojim se da me na kraju ne vrati na isto. A kako nisam osjecala nikakve poteskoce zbog pusenja, tako sada ni ne osjecam neko poboljsanje. I to jos dodatno otezava ....
cigareta je i psihicka navlaka.samo izdrzi. procitaj onu knjigu allena carra toga se i ja bojim,da necu nista slatko osecati,ali izgleda da cu se samo udebljati. juce sam imala krizu sa gladju :-) pa sam se spremila da uzmem kakav burek ili piticu i pojela sam kao da mi je zadnji dan zivota. :-)
mzungu

#3162 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by mzungu »

Danas peti dan...cudno, jos ne kriziram :shock:
ka0406

#3163 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by ka0406 »

graue_maus wrote:
nadji neku zanimaciju kod kuce neki hobi ili tome slicno , ili bavi se nekim sportom ..........
Ukljucila sport i masu drugih zanimacija ... ali to nije to .. opet nesto fali ...
Naravno, ne planiram pusiti, ali me ovaj osjecaj praznine ili neceg sto ne znam ni opisati stvarno opasnoo zivcira...
vivace

#3164 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

mzungu wrote:Danas peti dan...cudno, jos ne kriziram :shock:
pa koliko si pusila?
mzungu

#3165 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by mzungu »

vivace wrote:
pa koliko si pusila?
On je u pitanju :D , a konzumirao sam cigarete oko 10g
vivace

#3166 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

mzungu wrote:
vivace wrote:
pa koliko si pusila?
On je u pitanju :D , a konzumirao sam cigarete oko 10g
ja stalno brkam polove...izvini druze on.. :D
Joker88

#3167 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Joker88 »

sutra ce mi biti 2 sedmice :thumbup:
Pasiflora

#3168 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Pasiflora »

Joker88 wrote:sutra ce mi biti 2 sedmice :thumbup:
Jako dobro :thumbup: , idemo dalje :-D
vivace

#3169 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by vivace »

Joker88 wrote:sutra ce mi biti 2 sedmice :thumbup:

svaka cast :thumbup: :-D
Joker88

#3170 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Joker88 »

hvala, i vama svaka cast :thumbup:
graue_maus

#3171 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

ka0406 wrote:
Ukljucila sport i masu drugih zanimacija ... ali to nije to .. opet nesto fali ...
Naravno, ne planiram pusiti, ali me ovaj osjecaj praznine ili neceg sto ne znam ni opisati stvarno opasnoo zivcira...
neznam koliko dugo si pusila, ali sve treba svog vremena............ primjecujem na sebi , bila sam teski ovisnik o cigaretama .......nedaj boze da mi fale , smak svijeta bi bio , nemogu nigdje bez cigareta pomanut se , odma mi je nesto falilo ...........neki strahovi su se potajno podvukli pod kozu, ko manje se vrijedan , manje siguran bez cigarete , prikriva nervozu , sta cu sa rukama itd nema kraja .......svi moji prijatelji puse , prvi dana nisam isla na kafu bojala sam se da me ne povuce da zapalim ..........
sad nije ni to problem mogu piti kafu i gledat kako drugi puse.........
drugi_profil

#3172 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drugi_profil »

Sve je do vas. Ako zelite da se rjesite robovanja i trovanja, prihvaticete te osjecaje "u tranziciji". Ubrzo cete steci nove navike i praznina ce da nestane. Mozda zatreba i godina, ali ako ste svjesni sa cime se i zasto borite, to nije problem.
shmizlica

#3173 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

men' se čini da mi je dva mjeseca..........ili tu negdje. više apsolutno ne razmišljam o garci.....sad se trebam riješiti ovisnosti o čipsu :-) to će biti mnogo teže :D
Joker88

#3174 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Joker88 »

shmizlica wrote:men' se čini da mi je dva mjeseca..........ili tu negdje. više apsolutno ne razmišljam o garci.....sad se trebam riješiti ovisnosti o čipsu :-) to će biti mnogo teže :D
predji na sjemenke :D ne debljaju, cips ti je nezdrav kao i cigare
shmizlica

#3175 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by shmizlica »

Joker88 wrote:
shmizlica wrote:men' se čini da mi je dva mjeseca..........ili tu negdje. više apsolutno ne razmišljam o garci.....sad se trebam riješiti ovisnosti o čipsu :-) to će biti mnogo teže :D
predji na sjemenke :D ne debljaju, cips ti je nezdrav kao i cigare
a kao ja ne znam............e moj ti, ne konzumiram ja čips otkad ne pušim nego mnogo, mnogo duže :D i znam da je pflju, al eto zaletim se.........doduše uspijevam kontrolisati količinu...i nije svaki dan, al huh....volem
Post Reply