eto,to je ta "logika" bez logike...potpuno odsustvo ikakvog poštovanja za napore desetina hiljada naučnika!!! onih koji potroše živote hebote da bi pomakli znanje za 1 mm. i onda dođu TALIBANČINE i sve to pomahnu metlom... u sekundi.. BAM.. NEJMAAaaa FAJronattttSarafcina wrote:Prenj wrote:Onaj ko postavi neku tezu je obavezan da to dokazuje.hrasno38 wrote:
A jeste verifikovana negacija ovih ljudi sa foruma???????
super
samo da to jos shvate ovi koji tvrde da ne postoji
i da kazem jos onome "treba li dokazivati za sva obicna brda..."
ako tvrdis bilo sta o tim brdima.. trebas to dokazati.
Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
pravimjernik
-
ludvig
Ovaj znanje - pravimjernik je 100% bolesna osoba.pravimjernik wrote:znanje ima sve pobrojano,i više.... a osmanagić nema ništa od tog što si naveo!!!!!!! pa kako onda da se znanje spusti na nivo jedne ublehe,pa ljudi moji,nemojmo tražit nemoguće- neće se valjda naučnici spuštat na nivo bjednika ko što smo ti i ja bolan hrasno...il to možda čenga zagovara komunizam u kom smo svi jednaki?????hrasno38 wrote: A da bi izasao nekome na megdan u nauci onda moras imati neko ime, neko prezime i neko zvanje
Je li ko od cijenjenih diskutanata cuo za nekog naucnika koji se zove ili preziva Znanje? Pravimjernik? Hajmo guglat, mozda nadjemo sta
Ako mislis da zaustavis rad fondacije moraces da izadjes iz anonimnosti te izazvati Osmanagica na duel.
Ovako ostajes samo sprdnja ostalim forumasima.
-
El-bosniaco
pa kad mu vidis kako pravi te slike, misli obrukati osmanagica, a sam sebe bruka a i ne primjeti to, jer kad ga vidi covjek ovako neozbiljana ovako
jadno i zalosno
ja mislim da je znanje i pravimjernik jedna te ista osoba
koji su to klocevi covjece, umjesto da kazu ja se zovem taj i taj, piramida u visokom ne postoji zbog toga i toga, dokaz je to i to itd
onda bi vrijedno bilo diskusije
a oni jadnici po istom tragu cijelo vrijeme
ma nije vama lahko
haj vozdra
ja mislim da je znanje i pravimjernik jedna te ista osoba
koji su to klocevi covjece, umjesto da kazu ja se zovem taj i taj, piramida u visokom ne postoji zbog toga i toga, dokaz je to i to itd
onda bi vrijedno bilo diskusije
a oni jadnici po istom tragu cijelo vrijeme
ma nije vama lahko
- kekec
Hrasno, posto si me, na indirektan nacin, upitao, evo ti kraci odgovor.hrasno38 wrote:Momcino, u pravu si da nije bitno ali upravo se stalno apostrofira na zanimanje Osmanagica a koje nije niti blizu necega sto bi asociralo na ovo sto radi. Posto vidim da si ti advokat prozvanih (nema veze sto si autolimar) onda svojim klijentima prenesi ovo gore sto sam im napisao. A sto se tice diskusije o ovoj temi po tvom razmisljanju od nas niko ne bi imao pravo da diskutuje jer svi diskutujemo na osnovu onoga rekla-kazala a jedini je Osmanagic bio na Visocici. i prijatelju kad tebe budem nesto pitao ocekivat cu da mi i odgovoris a ovako pokrivanje istomisljenika samo potvrdjuje moju teoriju o vasem kukavicluku i o Osmanagicevoj hrabrosti da svojim imenom i prezimenom stane iza necega sto zaista izgleda tesko za povjerovati ali ne i nemoguce. Nemoguce stvari su prestale davno postojati.kekec wrote:Ponestalo municije, pa se koriste corci tipa: "Sta si po zanimanju, Zasto si anoniman" i sl.![]()
Ako nemate novih argumenata o postojanju piramida, nemojte se provaljivati sa glupim pitanjima.![]()
Kakve veze ima da li je neko ekonomista, pravnik ili istoricar. Citaj sta pise i sa kojim cinjenicama nastupa.![]()
Evo, ja sam autolimar. I sta onda.
Hoces li diskutovati na osnovu mog zanimanja ili na osnovu sadrzaja mojih postova?
Ako nema novih argumenata za ili protiv, obradjujte i diskutujte o vec iznesenim ili se za.jebajite na fin nacin.
Ostavite se svadje i peckanja na licnoj osnovi. Tema je PIRAMIDE/A, a ne mi kao pojedinci.
Nisam niciji advokat. Imam svoj stav o piramidi i njega iznosim, od pocetka ove teme. Moje pisanje si ocigledno pratio povrsno, ali me sada kritikujes detaljno. Nema veze. Svoga stava se drzim, nikoga ne pokrivam i nisam niciji advokat. I da sam jedini koji ne vjeruje u postojanje piramida, ako to mislim, nicije misljenje me nece promjeniti. Samo otkrivanje, odnosno otkopavanje piramida moze to uraditi i u tom slucaju cu se izvinuti i priznati svoju gresku.
Drugo, da si bolje pratio, nigdje Semira nisam obezvjedjivao ili ruzno o njemu napisao. Cak naprotiv. Njega smatram osobom koja je "zaljubljena" u piramide do nekog fanatizma. Njegova opsesija je ga dovela do ove situacije (tvrdnje da je Visocica piramida). I kao sto mnogi strastveni obozavaoci, sakupljaci,... izgube pojam o realnom, tako je i on od brda "napravio" piramidu. Ne postavljam pitanje njegovog obrazovanja jer samtram da ono i nije bitno, odnosno da covjek i van redovnog skolovanja moze steci znanje koje ne mora biti nimalo manje od onoga koje se stice tokom redovnog skolovanja.
Trece. Zasto bi se neko na ovom forumu otkrivao, odnosno odavao svoj pravi identitet. Nema potrebe. Moji postovi govore o meni, tvoji o tebi i tako dalje. Iznosenje dokaza, cinjenicnog stanja je bitnije od nasih pravih imena. Normalno je da se Semir pojavljuje javno i sa punim podacima. Zar moze drugacije? I da li je ovaj forum javnost. Ako ja napisem svoje ime i iznosim suprotne tvrdnje od Semirovih (tima uz njega), znaci li to da cu biti pozvan u neku TV emisiju ili biti intervjuiran od nekog novinara. NE. Ovakvih kao ja ima mnogo. S druge strane zalosno je sto se ova prica provlaci jednosmjerno, odnosno sto se u medijima mogu naci stavovi koji govore o piramidama kao o vec otkrivenom, pronadjenom, stvarnom objektu. Misljenja osoba koje se protive tvrdnji da je Visocica piramida su marginalizovana, nema ih vise u javnosti.
Cetvrto.
Argumenti - dokazi da je brdo piramida, koji se iznose od strane Semira i ljudi oko njega su toliko suplji, da onaj, koji imalo poznaje odredjenu problematiku, moze samo slatko da se nasmije.
Primjer: ( http://www.piramidasunca.ba/ )
Navodim samo jedan primjer dokaza, primjer koji mnogi, koji ne poznaju materiju, jednostavno preskoce i o njemu ne razmisljaju...., uzvisenju Visocica, za koju smo vec dokazali da je vjestacka piramida, a ne prirodna formacija, zbog:
-
-
- fluvijalne geomorfologije piramide
-
- ...
A sta je to fluvijalna geomorfologija piramide? Da ne ulazim u strucno objasnjenje, jednostavno prevedeno to znaci:
Piramida je nastala radnom vodenog toka ! Nidje veze.
Jos mnogo supljih dokaza ima na spisku, o njima sam pisao, da ih ne ponavljam.
Semir i ekipa moraju naci arheoloski materijal koji se sastoji od samog ist.procesa, odnosno, moraju otkopati nesto, a onda ce se moci sa sigurnoscu reci, da li je to piramida, stari grad, nekropola ili...Historijski najvažniji izvori su pisani izvori, što znači da je određena osoba opisala određeni događaj u kojem je učestvovala ili je čula o istom. Za ovakav izvor se ne može predvidjeti da je u potpunosti tačan, u svakom detalju se nalazi mogućnost da je pisac ili pripovjedač namjerno ili nenamjerno ostavio pogrešne podatke. Nasuprot tome arheološki material se sastoji od ostataka samog historijskog procesa, zbivanja i sastoji se samo od istine (Malmer 1988:12).
( strana 5. Prirucnik za arheologiju, Sead Pilav,
http://www.piramidasunca.ba/ajaxfiles/p ... logiju.doc )
Licno, volio bih i bio bih neizmjerno radostan da je/su Piramida stvarnost. Bilo bi to stvarno velicanstveno za Bosnu. Ali "mojne nime saltera" kako se nekada obicavalo reci, ako si htio nekome skrenuti paznju, na fin nacin, da te ne zajebava u zdrav mozak.
Za sada mozemo se samo igrati gluhih telefona.
-
pravimjernik
tako to izgleda kad učači kurana prešaltaju u petu. pa onako kako tumače kuran počnu prenosit i na stvarni život. oni smatraju da je kuran vrhunac nauke. niđe veze -kad leteći ćilimi zamjene avione u vazdušnom saobraćaju -e tad će u visokom bit i piramide!kekec wrote:Hrasno, posto si me, na indirektan nacin, upitao, evo ti kraci odgovor.hrasno38 wrote:Momcino, u pravu si da nije bitno ali upravo se stalno apostrofira na zanimanje Osmanagica a koje nije niti blizu necega sto bi asociralo na ovo sto radi. Posto vidim da si ti advokat prozvanih (nema veze sto si autolimar) onda svojim klijentima prenesi ovo gore sto sam im napisao. A sto se tice diskusije o ovoj temi po tvom razmisljanju od nas niko ne bi imao pravo da diskutuje jer svi diskutujemo na osnovu onoga rekla-kazala a jedini je Osmanagic bio na Visocici. i prijatelju kad tebe budem nesto pitao ocekivat cu da mi i odgovoris a ovako pokrivanje istomisljenika samo potvrdjuje moju teoriju o vasem kukavicluku i o Osmanagicevoj hrabrosti da svojim imenom i prezimenom stane iza necega sto zaista izgleda tesko za povjerovati ali ne i nemoguce. Nemoguce stvari su prestale davno postojati.kekec wrote:Ponestalo municije, pa se koriste corci tipa: "Sta si po zanimanju, Zasto si anoniman" i sl.![]()
Ako nemate novih argumenata o postojanju piramida, nemojte se provaljivati sa glupim pitanjima.![]()
Kakve veze ima da li je neko ekonomista, pravnik ili istoricar. Citaj sta pise i sa kojim cinjenicama nastupa.![]()
Evo, ja sam autolimar. I sta onda.
Hoces li diskutovati na osnovu mog zanimanja ili na osnovu sadrzaja mojih postova?
Ako nema novih argumenata za ili protiv, obradjujte i diskutujte o vec iznesenim ili se za.jebajite na fin nacin.
Ostavite se svadje i peckanja na licnoj osnovi. Tema je PIRAMIDE/A, a ne mi kao pojedinci.
Nisam niciji advokat. Imam svoj stav o piramidi i njega iznosim, od pocetka ove teme. Moje pisanje si ocigledno pratio povrsno, ali me sada kritikujes detaljno. Nema veze. Svoga stava se drzim, nikoga ne pokrivam i nisam niciji advokat. I da sam jedini koji ne vjeruje u postojanje piramida, ako to mislim, nicije misljenje me nece promjeniti. Samo otkrivanje, odnosno otkopavanje piramida moze to uraditi i u tom slucaju cu se izvinuti i priznati svoju gresku.
Drugo, da si bolje pratio, nigdje Semira nisam obezvjedjivao ili ruzno o njemu napisao. Cak naprotiv. Njega smatram osobom koja je "zaljubljena" u piramide do nekog fanatizma. Njegova opsesija je ga dovela do ove situacije (tvrdnje da je Visocica piramida). I kao sto mnogi strastveni obozavaoci, sakupljaci,... izgube pojam o realnom, tako je i on od brda "napravio" piramidu. Ne postavljam pitanje njegovog obrazovanja jer samtram da ono i nije bitno, odnosno da covjek i van redovnog skolovanja moze steci znanje koje ne mora biti nimalo manje od onoga koje se stice tokom redovnog skolovanja.
Trece. Zasto bi se neko na ovom forumu otkrivao, odnosno odavao svoj pravi identitet. Nema potrebe. Moji postovi govore o meni, tvoji o tebi i tako dalje. Iznosenje dokaza, cinjenicnog stanja je bitnije od nasih pravih imena. Normalno je da se Semir pojavljuje javno i sa punim podacima. Zar moze drugacije? I da li je ovaj forum javnost. Ako ja napisem svoje ime i iznosim suprotne tvrdnje od Semirovih (tima uz njega), znaci li to da cu biti pozvan u neku TV emisiju ili biti intervjuiran od nekog novinara. NE. Ovakvih kao ja ima mnogo. S druge strane zalosno je sto se ova prica provlaci jednosmjerno, odnosno sto se u medijima mogu naci stavovi koji govore o piramidama kao o vec otkrivenom, pronadjenom, stvarnom objektu. Misljenja osoba koje se protive tvrdnji da je Visocica piramida su marginalizovana, nema ih vise u javnosti.
Cetvrto.
Argumenti - dokazi da je brdo piramida, koji se iznose od strane Semira i ljudi oko njega su toliko suplji, da onaj, koji imalo poznaje odredjenu problematiku, moze samo slatko da se nasmije.
Primjer: ( http://www.piramidasunca.ba/ )Navodim samo jedan primjer dokaza, primjer koji mnogi, koji ne poznaju materiju, jednostavno preskoce i o njemu ne razmisljaju...., uzvisenju Visocica, za koju smo vec dokazali da je vjestacka piramida, a ne prirodna formacija, zbog:
-
-
-
- ...
A sta je to fluvijalna geomorfologija piramide? Da ne ulazim u strucno objasnjenje, jednostavno prevedeno to znaci:
Semir i ekipa moraju naci arheoloski materijal koji se sastoji od samog ist.procesa, odnosno, moraju otkopati nesto, a onda ce se moci sa sigurnoscu reci, da li je to piramida, stari grad, nekropola ili...Historijski najvažniji izvori su pisani izvori, što znači da je određena osoba opisala određeni događaj u kojem je učestvovala ili je čula o istom. Za ovakav izvor se ne može predvidjeti da je u potpunosti tačan, u svakom detalju se nalazi mogućnost da je pisac ili pripovjedač namjerno ili nenamjerno ostavio pogrešne podatke. Nasuprot tome arheološki material se sastoji od ostataka samog historijskog procesa, zbivanja i sastoji se samo od istine (Malmer 1988:12).
Licno, volio bih i bio bih neizmjerno radostan da je/su Piramida stvarnost. Bilo bi to stvarno velicanstveno za Bosnu. Ali "mojne nime saltera" kako se nekada obicavalo reci, ako si htio nekome skrenuti paznju, na fin nacin, da te ne zajebava u zdrav mozak.
Za sada mozemo se samo igrati gluhih telefona.
što su talibani? jer svakog ko im se suprotstavi ispsuju -povegete da nisu patriote ko oni...
- Macuser
Rekoh li ja da smo narucili 150 letecih cilima iz Irana, kojima ce da pilotira lav sa svojom uzom porodicom koji ce da izgovaraju ime Allaha pri slijetanju i uzletanju. Aerodrom ce biti na zaravnatom vrhu piramide. Sef kontrolnog centra ce biti El-bosniaco. Aerodrom ce se zvati "Kod Osmana - age".
-
Sarafcina
jednom si upozoren za svrstavanje. stoga ako se meni obracas s ovim "talibancine"...odgovor ti je .... iiiish iiiish glupa kokosko.pravimjernik wrote:eto,to je ta "logika" bez logike...potpuno odsustvo ikakvog po¹tovanja za napore desetina hiljada nauènika!!! onih koji potro¹e ¾ivote hebote da bi pomakli znanje za 1 mm. i onda doðu TALIBANÈINE i sve to pomahnu metlom... u sekundi.. BAM.. NEJMAAaaa FAJronattttSarafcina wrote:Prenj wrote: Onaj ko postavi neku tezu je obavezan da to dokazuje.
super
samo da to jos shvate ovi koji tvrde da ne postoji
i da kazem jos onome "treba li dokazivati za sva obicna brda..."
ako tvrdis bilo sta o tim brdima.. trebas to dokazati.
ako pricas generalno, nema potrebe da citiras mene.
i u tom slucaju preporucujem malo naucne literature (kreni od definicija, popper nije los), pa shvati sta znaci nauka (vrati se i na stare postove od tvog kolege znanja i mene) i naucna spoznaja.
i da te ne citiram... skontaj da znanje, dokle god se potpisuje tako, on je samo jedan anonimac na forumu, gdje je jednak svakom hamalu, muji, meni, fati koji se isto tako ne potpisu.
A zasigurno, ima ovdje ljudi koji isto tako imaju i znanja i zvanja, ali autoritet ne grade poturanjem titule pod nos, nego kvalitetom napisanog.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
E slusaj me sad majmune jedan. Zasto uopste ubacujes Kuran u ovu raspravu. Cisto da ti kazem, ja nisam musliman i ne ucim Kuran papcino naduvana. Sta je tvoj vrhunac nauke? Preseravanja iz duboke tame svoga brloga ko posljednja ona stvar, surfas po internetu i nabijas imena na iracionalnu peticiju, pa se u tome ponekad i zeznes pa ponekoga nabacis i dva puta. Kakvi Talibani kretenu jedan!!!!!! Ovdje su ljudi koji su svojim zivotima branili ovu zemlju i krvlju ispisavali njenu istoriju da bi ti mogao da palamudis. Ovdje su ljudi koji ne misle isto kao ti i odmah su Talibani i ucaci Kurana. Ljudi koji mastaju i zele dobro ovoj zemlji su Talibani! A sta si onda ti? Jedna nula koja jedva ceka da se ovoj zemlji nesto lose desi da bi ti iz svoga brloga mogao da pises referate i omalovazavao svakoga ko misli drukcije od tebe i tvojih ahbaba. Vi ste isti oni sto su preko TV-a gledali 92 godine desavanja naroda ispred Holideja, isti oni sto ovdje sa podsmjehom citate o ljudima sto sada svaki dan stoje na Marin Dvoru, vi ste oni sto uzivate u potcjenjivanju, vi ste oni novokomponovani kvazi-intelektualci koji bi izgubili i ovce nacrtane na papiru, ma vi ste jednostavno receno dno-dna. I neodoljivo me podsjecate na one crtace Pedijevih majmuna jer vi ste u stanju da radite samo iz sjene a kada se pojavite budete predmeti podsmjeha. Bole vas strasno vase vlastite frustracije pa u najobicniju raspravu o usranoj piramidi i u svojoj nemoci ubacujete vjerske pamflete i segmente iz 1001 noci. Ja volim svoju zemlju, volim njene ljude i volim kad se o njoj prica u pozitivnom svjetlu pa makar to bile i price iz 1001 noci. E pa Rudolfe pogledaj onaj crtani film o jelenu Rudolfu mozda nesto i naucis jer to je taman gradivo za tvoj uzrast.pravimjernik wrote:tako to izgleda kad učači kurana prešaltaju u petu. pa onako kako tumače kuran počnu prenosit i na stvarni život. oni smatraju da je kuran vrhunac nauke. niđe veze -kad leteći ćilimi zamjene avione u vazdušnom saobraćaju -e tad će u visokom bit i piramide!kekec wrote:Hrasno, posto si me, na indirektan nacin, upitao, evo ti kraci odgovor.hrasno38 wrote: Momcino, u pravu si da nije bitno ali upravo se stalno apostrofira na zanimanje Osmanagica a koje nije niti blizu necega sto bi asociralo na ovo sto radi. Posto vidim da si ti advokat prozvanih (nema veze sto si autolimar) onda svojim klijentima prenesi ovo gore sto sam im napisao. A sto se tice diskusije o ovoj temi po tvom razmisljanju od nas niko ne bi imao pravo da diskutuje jer svi diskutujemo na osnovu onoga rekla-kazala a jedini je Osmanagic bio na Visocici. i prijatelju kad tebe budem nesto pitao ocekivat cu da mi i odgovoris a ovako pokrivanje istomisljenika samo potvrdjuje moju teoriju o vasem kukavicluku i o Osmanagicevoj hrabrosti da svojim imenom i prezimenom stane iza necega sto zaista izgleda tesko za povjerovati ali ne i nemoguce. Nemoguce stvari su prestale davno postojati.
Cetvrto.
Primjer: ( http://www.piramidasunca.ba/ )Navodim samo jedan primjer dokaza, primjer koji mnogi, koji ne poznaju materiju, jednostavno preskoce i o njemu ne razmisljaju...., uzvisenju Visocica, za koju smo vec dokazali da je vjestacka piramida, a ne prirodna formacija, zbog:
-
-
-
- ...
Za sada mozemo se samo igrati gluhih telefona.![]()
što su talibani? jer svakog ko im se suprotstavi ispsuju -povegete da nisu patriote ko oni...
Administratori neka me slobodno banuju imat ce potpuno pravo nakon ovog moga posta ali ovo je bilo jace od mene.
-
Allhambra
Nisam mislila da me jos nesto na Sa-X forumu moze sokirati, pravo dugo nisam navracala bas iz razloga sto se ovdje uvijek nekako razmnozavaju i to uspjesno oni glupi-nelogicni-ruzni-prljavi-zli, a vidim da je glupost ovdje stvarno poprimila monstrozne razmjere. U skladu s dimenzijama teme, izgleda, paralelno.
Sram vas bilo. Tolika doza neznanja, ignorancije apsolutne, zlobe i idiotizma, jos u kombinaciji sa apsolutnim odsustvom zdravog razuma i logike, pa mislim stvarno zaista ste idioti...NEMREM BOLIVIT.
Necu prozivati neke po nikovima jer se nisam zamarala tako nevaznim podacima, pa cu samo poredati ono sto ja mislim o svemu, kao laik.
Posto ovdje kako sam vidjela svakako sami laici trune zadnjih 130 stranica, a veliki broj njih tj mislim da nije veliki broj, vise je pozitivnog svijeta ali se jave sa par postova i odustanu logikom pametniji popusta, a oni davezi negativni su toliko dosadno uporni, - eto reci cu i ja koju kao laik.
Interesantno mi je da se cak ne postavlja ona situacija 50:50 sanse, vec se apriori tvrdi da covjek nije u pravu i da zeli Boze ostetiti nam drzavu formiranjem Fondacije. To je takva notorna glupost sto pisete da je to van svake pameti. A sanse su puno vise od 50 % u korist piramide, to je jasno ko dan vec svima, osim izgleda na ovom forumu nekih egomanijaka koji uzivaju kontrirati.
Dakle, LOGIKA i LOGICNI ZAKLJUCCI MENE LAIKA:
- Fondacije se osnivaju kada imaju razlog i cilj, a novci ce pristizati kako budu pristizali dokazi i razlozi da se naucno istrazivanje nastavi. Dosad postoji i vise nego dovoljno dokaza i razloga da se istrazivanje nastavi.
Inace, u cijelom svijetu se rade naucna istrazivanja, i to je normalna stvar. Idiotizam je pricati da neko tu ganja neku korist za sebe, jer Fondacija kao institucija je samo tijelo koje je formirano radi unaprijedjenja odredjenog projekta ili projekata, u ovog slucaju - arheoloski pronalazak. Jel tako ? Idemo dalje.
- Covjek zadnjih 15 godina obilazi slicne lokalitete po svijetu, istrazuje i pise knjige na temu. Imate li vi ikakvog pojma sta je definicija alternativne povijesti ? Koliko morate imati znanja i koliko se mora istrazivati da dovedete u pitanje aktualne istine ? Puno. Jako puno.
- Otkrice piramida u Bosni sto je vec sad neupitno, nije samo nase, to je svjetsko otkrice, i sve kad bi svi Bosanci bili skepticni - to je arheolosko naslijedje planete - svjetska bastina, i sve kad niko iz BiH ne bi jednu marku ulozio u nju, pare ce se iz cijelog svijeta skupiti, ne sekirajte se. Mogu se kladiti da BH politicari na to i racunaju, oni svakako imaju bolje planove s parama drzavnim, ko i dosad. A neki na formu pricaju o nekakvoj uroti Semira i nasih politicara i pranju novca ? Pa mozete li biti gluplji ikako ??? Semiru je kao naucniku stalo do otkrica dok nase politicare zaboli ona stvar, oni uvijek gledaju samo sebe i vlastiti interes, inace nam drzava ne bi izgledala kako izgleda.
- Fondacija je neophodna i novci su nekakvi neophodni SAMO ZATO sto ne mozete otkopati piramidu za dva mjeseca ! To je posao od 20-30 godina, jer se svaki onaj uglacani kamen treba rascesljati da se otkrice arheolosko ne unisti, to vam je cesljanje metlicama od sada pa 30 godina, tu ne pomaze moderna tehnologija. I to ne moze raditi jedan covjek. Tako, da vam Semir nista ne moze servirati u mjesec dana, i da hoce !
- Semiru svaka cast, covjek je genijalac, i atipicni Bosanac definitivno. Prepametan, normalan, nenametljiv, skroman i voli svoj posao. Vecina ljudi koje ja ovdje srecem po Sarajevu - ne radi nista jer je sladje trachati po kafanama i ne odmaci od SSS, a pritom su najpametniji, najjaci i najbolji. A ustvari su jadni, apsolutno, i samo lijece svoje komplekse na boljima od sebe iz dana u dan, onima koji se trude da nesto promijene.
- Jeli ikom od provokatora na forumu koji se provaljuju sa peticijom i slicnim glupostima palo na pamet da je covjek vec par decenija u Americi gdje fino zivi, putuje po svijetu radi istrazivanja, - da je covjek u Bosnu dosao jer ga je dovelo otkrice a ne potreba da prevari nekog ? I zasto bi ? On bi tu bio najveci gubitnik. Covjek nije glup, izasao je sa svojim tezama tek kad je dobio i naucne dokaze za ono sto je pretpostavljao, kao sto bi i svako od nas uradio. Simple as that. I vjerovatno ne moze sebi doci od raznih kontriranja kvazi-naucnih koja pocnu i zavrse sa "ja ne mogu da vjerujem".
Ljudi bozji, nije naucnik onaj koji ne vjeruje, nije inteligentan i obrazovan covjek onaj koji ne istrazuje, ne otkriva, ne pokusava. Sve stvari koje nam danas olaksavaju zivot neko je nekad otkrio ni iz cega, i zapanjio okolinu. I sad su nam normalne.
Cak ovo nisu apstraktne stvari. Ne morate vjerovati u dusu ili duhovne istine, jer je to vas izbor i oku nevidljivo, i Semir, iako pise o tim temama takodje, vas ne ubjedjuje u to.
Covjek je otkrio piramide, to je bar vidljivo i materijalno i u cemu je problem ???
- I na kraju, pa jebem mu mater, pa jeli normalno da ispod brda budu uglacane ploce poredane jedna na drugu i jeli u vasim selima ovih sto tako nadobudno sumnjaju i ismijavaju sve ovo- imaju ista takva brda ? Ko je tu lud ? Ili ste vi isti kao primitivni Visocani koji su - UGLACANE PLOCE pronadjene u prirodi - koristili kao gradjevisnki materijal, nijednom se ne upitajuci otkud one tu ? Jos su gori BH arheolozi koji su sve to gledali, normala. Pa sta bi to moglo biti ? Gradjevisnki materijal, da se nadje, onako, slucajno ostavljen, prije hiljada godina, da bude pri ruci Visocanima ? Dajte ljudi, ne budite smjesni, razmisljajte logicno.
Ja nisam nikad bila u Visokom, al kad sam prvi put vidjela tu fckn planinu na slici rekla sam da je neko tu definitivno lud, BRDO je u obliku satora, cetiri jednake strane, okrenute prema stranama svijeta !!! End of story !
Nema tu sta da se prica vise, ne znam u sta su gledali, i Visocani i nasi arheolozi, covjeku je bilo dosta da jednom dodje u Visoko i skonta da nema brda na svijetu koje moze tako izgledati. To je jasno svakom sa vise od tri mozdane celije.
130 stranica se provaljujete djecaci, 130 stranica nam sramotite drzavu -ovo je internet, ljudi ovo citaju, i lijecite vlastite komplekse inferiornosti.
Vas je problem sto ne vjerujete ni u sta na ovom svijetu, i to je vase licno dusevno siromastvo. Cak i kad vidite dokaze ne vjerujete, sto je stvarno odraz samo najogranicenijih umova.
Ja znam da je ipak puno vise ljudi koji razmiju i cijene ono sto je Osmanagicev trud i rad donio nasoj zemlji.
Nista u BiH, ni negativno ni pozitivno, zadnjih koliko hocete godina ne moze se mjeriti sa publicitetom koji ce ovo dobiti. I sa pozitivnom paznjom i interesom koju ce svijet imati za BiH.
Bosna vise nece biti zemlja entiteta, holokausta, rata.
Biti ce zemlja piramida.
I ta cinjenica zavijek ce promijeniti ne samo svjetsku povijest kakvu smo poznavali, vec i sudbinu i buducnost nase jadne napacene zemlje.
I hvala Bogu na tome.
Piramide su gradjene da budu komunikacija sa Bozanskim silama, one su gradjene na odredjenim, energijom prozetim tackama na planeti Zemlji, na posebnim mjestima. I tvrdi se da njihov vrh crpi svemirsku energiju koja se zatim spusta u podnozje i emitira u okolinu. Kako drukcije objasniti silan energetski naboj u podnozju piramida ?
Sve to znaci da su nekad ove nase prostore naseljavali puno pametniji, produhovljeniji i vrijedniji od nas. A mi bi trebalo da danas znamo vise, i budemo napredniji i bolji od predaka. ( Mos si misliti...)
To znaci da je ova nasa zemlja ipak jedno posebno mjesto. Na sta trebamo biti ponosni.
Pocnite se tako ponasati, tupsoni jedni.
Sram vas bilo. Tolika doza neznanja, ignorancije apsolutne, zlobe i idiotizma, jos u kombinaciji sa apsolutnim odsustvom zdravog razuma i logike, pa mislim stvarno zaista ste idioti...NEMREM BOLIVIT.
Necu prozivati neke po nikovima jer se nisam zamarala tako nevaznim podacima, pa cu samo poredati ono sto ja mislim o svemu, kao laik.
Posto ovdje kako sam vidjela svakako sami laici trune zadnjih 130 stranica, a veliki broj njih tj mislim da nije veliki broj, vise je pozitivnog svijeta ali se jave sa par postova i odustanu logikom pametniji popusta, a oni davezi negativni su toliko dosadno uporni, - eto reci cu i ja koju kao laik.
Interesantno mi je da se cak ne postavlja ona situacija 50:50 sanse, vec se apriori tvrdi da covjek nije u pravu i da zeli Boze ostetiti nam drzavu formiranjem Fondacije. To je takva notorna glupost sto pisete da je to van svake pameti. A sanse su puno vise od 50 % u korist piramide, to je jasno ko dan vec svima, osim izgleda na ovom forumu nekih egomanijaka koji uzivaju kontrirati.
- Fondacije se osnivaju kada imaju razlog i cilj, a novci ce pristizati kako budu pristizali dokazi i razlozi da se naucno istrazivanje nastavi. Dosad postoji i vise nego dovoljno dokaza i razloga da se istrazivanje nastavi.
Inace, u cijelom svijetu se rade naucna istrazivanja, i to je normalna stvar. Idiotizam je pricati da neko tu ganja neku korist za sebe, jer Fondacija kao institucija je samo tijelo koje je formirano radi unaprijedjenja odredjenog projekta ili projekata, u ovog slucaju - arheoloski pronalazak. Jel tako ? Idemo dalje.
- Covjek zadnjih 15 godina obilazi slicne lokalitete po svijetu, istrazuje i pise knjige na temu. Imate li vi ikakvog pojma sta je definicija alternativne povijesti ? Koliko morate imati znanja i koliko se mora istrazivati da dovedete u pitanje aktualne istine ? Puno. Jako puno.
- Otkrice piramida u Bosni sto je vec sad neupitno, nije samo nase, to je svjetsko otkrice, i sve kad bi svi Bosanci bili skepticni - to je arheolosko naslijedje planete - svjetska bastina, i sve kad niko iz BiH ne bi jednu marku ulozio u nju, pare ce se iz cijelog svijeta skupiti, ne sekirajte se. Mogu se kladiti da BH politicari na to i racunaju, oni svakako imaju bolje planove s parama drzavnim, ko i dosad. A neki na formu pricaju o nekakvoj uroti Semira i nasih politicara i pranju novca ? Pa mozete li biti gluplji ikako ??? Semiru je kao naucniku stalo do otkrica dok nase politicare zaboli ona stvar, oni uvijek gledaju samo sebe i vlastiti interes, inace nam drzava ne bi izgledala kako izgleda.
- Fondacija je neophodna i novci su nekakvi neophodni SAMO ZATO sto ne mozete otkopati piramidu za dva mjeseca ! To je posao od 20-30 godina, jer se svaki onaj uglacani kamen treba rascesljati da se otkrice arheolosko ne unisti, to vam je cesljanje metlicama od sada pa 30 godina, tu ne pomaze moderna tehnologija. I to ne moze raditi jedan covjek. Tako, da vam Semir nista ne moze servirati u mjesec dana, i da hoce !
- Semiru svaka cast, covjek je genijalac, i atipicni Bosanac definitivno. Prepametan, normalan, nenametljiv, skroman i voli svoj posao. Vecina ljudi koje ja ovdje srecem po Sarajevu - ne radi nista jer je sladje trachati po kafanama i ne odmaci od SSS, a pritom su najpametniji, najjaci i najbolji. A ustvari su jadni, apsolutno, i samo lijece svoje komplekse na boljima od sebe iz dana u dan, onima koji se trude da nesto promijene.
- Jeli ikom od provokatora na forumu koji se provaljuju sa peticijom i slicnim glupostima palo na pamet da je covjek vec par decenija u Americi gdje fino zivi, putuje po svijetu radi istrazivanja, - da je covjek u Bosnu dosao jer ga je dovelo otkrice a ne potreba da prevari nekog ? I zasto bi ? On bi tu bio najveci gubitnik. Covjek nije glup, izasao je sa svojim tezama tek kad je dobio i naucne dokaze za ono sto je pretpostavljao, kao sto bi i svako od nas uradio. Simple as that. I vjerovatno ne moze sebi doci od raznih kontriranja kvazi-naucnih koja pocnu i zavrse sa "ja ne mogu da vjerujem".
Ljudi bozji, nije naucnik onaj koji ne vjeruje, nije inteligentan i obrazovan covjek onaj koji ne istrazuje, ne otkriva, ne pokusava. Sve stvari koje nam danas olaksavaju zivot neko je nekad otkrio ni iz cega, i zapanjio okolinu. I sad su nam normalne.
Cak ovo nisu apstraktne stvari. Ne morate vjerovati u dusu ili duhovne istine, jer je to vas izbor i oku nevidljivo, i Semir, iako pise o tim temama takodje, vas ne ubjedjuje u to.
Covjek je otkrio piramide, to je bar vidljivo i materijalno i u cemu je problem ???
- I na kraju, pa jebem mu mater, pa jeli normalno da ispod brda budu uglacane ploce poredane jedna na drugu i jeli u vasim selima ovih sto tako nadobudno sumnjaju i ismijavaju sve ovo- imaju ista takva brda ? Ko je tu lud ? Ili ste vi isti kao primitivni Visocani koji su - UGLACANE PLOCE pronadjene u prirodi - koristili kao gradjevisnki materijal, nijednom se ne upitajuci otkud one tu ? Jos su gori BH arheolozi koji su sve to gledali, normala. Pa sta bi to moglo biti ? Gradjevisnki materijal, da se nadje, onako, slucajno ostavljen, prije hiljada godina, da bude pri ruci Visocanima ? Dajte ljudi, ne budite smjesni, razmisljajte logicno.
Ja nisam nikad bila u Visokom, al kad sam prvi put vidjela tu fckn planinu na slici rekla sam da je neko tu definitivno lud, BRDO je u obliku satora, cetiri jednake strane, okrenute prema stranama svijeta !!! End of story !
Nema tu sta da se prica vise, ne znam u sta su gledali, i Visocani i nasi arheolozi, covjeku je bilo dosta da jednom dodje u Visoko i skonta da nema brda na svijetu koje moze tako izgledati. To je jasno svakom sa vise od tri mozdane celije.
130 stranica se provaljujete djecaci, 130 stranica nam sramotite drzavu -ovo je internet, ljudi ovo citaju, i lijecite vlastite komplekse inferiornosti.
Vas je problem sto ne vjerujete ni u sta na ovom svijetu, i to je vase licno dusevno siromastvo. Cak i kad vidite dokaze ne vjerujete, sto je stvarno odraz samo najogranicenijih umova.
Ja znam da je ipak puno vise ljudi koji razmiju i cijene ono sto je Osmanagicev trud i rad donio nasoj zemlji.
Nista u BiH, ni negativno ni pozitivno, zadnjih koliko hocete godina ne moze se mjeriti sa publicitetom koji ce ovo dobiti. I sa pozitivnom paznjom i interesom koju ce svijet imati za BiH.
Biti ce zemlja piramida.
I ta cinjenica zavijek ce promijeniti ne samo svjetsku povijest kakvu smo poznavali, vec i sudbinu i buducnost nase jadne napacene zemlje.
I hvala Bogu na tome.
Piramide su gradjene da budu komunikacija sa Bozanskim silama, one su gradjene na odredjenim, energijom prozetim tackama na planeti Zemlji, na posebnim mjestima. I tvrdi se da njihov vrh crpi svemirsku energiju koja se zatim spusta u podnozje i emitira u okolinu. Kako drukcije objasniti silan energetski naboj u podnozju piramida ?
Sve to znaci da su nekad ove nase prostore naseljavali puno pametniji, produhovljeniji i vrijedniji od nas. A mi bi trebalo da danas znamo vise, i budemo napredniji i bolji od predaka. ( Mos si misliti...)
To znaci da je ova nasa zemlja ipak jedno posebno mjesto. Na sta trebamo biti ponosni.
Last edited by Allhambra on 04/02/2006 01:54, edited 3 times in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Svaka cast i moj naklon!Allhambra wrote:Nisam mislila da me jos nesto na Sa-X forumu moze sokirati, pravo dugo nisam navracala bas iz razloga sto se ovdje uvijek nekako razmnozavaju i to uspjesno oni glupi-nelogicni-ruzni-prljavi-zli, a vidim da je glupost ovdje stvarno poprimila monstrozne razmjere. U skladu s dimenzijama teme, izgleda, paralelno.
Cak ovo nisu apstraktne stvari. Ne morate vjerovati u dusu, ili sudbinu, ili duhovne istine, jer je to vas izbor i oku nevidljivo, i Semir, iako pise o tim temama takodje, vas ne ubjedjuje u to.
Biti ce zemlja piramida.
I hvala Bogu na tome.
-
Sarafcina
moderatori
mogu li se brisati postovi sa sa slikama koje se vec vrte na temi
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=22956
ovo bespotrebno zasipanje slikama stvarno nema smisla.
mogu li se brisati postovi sa sa slikama koje se vec vrte na temi
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=22956
ovo bespotrebno zasipanje slikama stvarno nema smisla.
-
Shoshana
Dokaza nema. A i da ima, valjda bi trebalo da istrazivanje nastave naucnici, a ne kvazinaucnici.Allhambra wrote:
Dosad postoji i vise nego dovoljno dokaza i razloga da se istrazivanje nastavi.
Inace, u cijelom svijetu se rade naucna istrazivanja, i to je normalna stvar.
Ma jok. Ne treba znanje. Treba samo gledati Stargate, citati Daniken-a i prepisivati od Robert M. Schoch-a. A u turizam idu svi koji para za to imaju- Covjek zadnjih 15 godina obilazi slicne lokalitete po svijetu, istrazuje i pise knjige na temu. Imate li vi ikakvog pojma sta je definicija alternativne povijesti ? Koliko morate imati znanja i koliko se mora istrazivati da dovedete u pitanje aktualne istine ? Puno. Jako puno
Prvo, Semir nije naucnik, to je valjda svima dosad jasno. A svijet - ubi se svijet istrazujuci bosansku piramidu - toliko im je stalo. I ono malo clanaka sto su objavile ozbiljne novine, objavile su pod ubjedjenjem da je Osmanagic arheolog. A politicari....jel' to oni isti sto su Semiru dali dozvolu da kopa po vec poznatom nalazistu? E, vidis, ovdje se slazemo...imaju oni neke koristi iz toga... Samo bas nesto ne mislim da je tvoja logika isla tako daleko...Otkrice piramida u Bosni sto je vec sad neupitno, nije samo nase, to je svjetsko otkrice, i sve kad bi svi Bosanci bili skepticni - to je arheolosko naslijedje planete - svjetska bastina, i sve kad niko iz BiH ne bi jednu marku ulozio u nju, pare ce se iz cijelog svijeta skupiti, ne sekirajte se....Semiru je kao naucniku stalo do otkrica dok nase politicare zaboli ona stvar, oni uvijek gledaju samo sebe i vlastiti interes, inace nam drzava ne bi izgledala kako izgleda.
Da li si ti procitala ijednu od Semirovih knjiga? Teze mu premasuju sve mogucnosti dokazivanja... A i nije istina... Teze je iznio - a dokaze jos uvijek cekamo....izasao je sa svojim tezama tek kad je dobio i naucne dokaze za ono sto je pretpostavljao...
Nije. Vec je jednom dokazano da su te ploce dio nekropole. A, za one koji tvrde da za nekropolu nema dokaza, dovoljno se zapitati odakle ispadose ona dva kostura sto ih Semir iskopa? Pa izmedju ostalog, sve i da ih ima (piramida) da li bi ti zaista dala jednom Osmanagicu (koji veze sa arheologijom nema) i jednom svrsenom studentu arheologije da ih otkopavaju?...jeli normalno da ispod brda budu uglacane ploce poredane jedna na drugu...
Semir. Sto ne pokupi sve te svoje dokaze koji obaraju svu dosadasnju nauku, pa lijepo ne zapuca pred Nobelovu komisiju i pokupi (barem jedan) milion dolara i time sebi obezbjedi i slavu i potreban kapital za dalja ceprkanja po bosanskim brdima!Ko je tu lud ?
Drz' se ti bozanskih sila i mani se logike.Piramide su gradjene da budu komunikacija sa Bozanskim silama.
-
Sarafcina
@shoshana 
nije dokazano da je nekropola
, bar ja nisam vidio taj dokaz.
semirovo objasnjenje za kosture zvuci dovoljno ubjedljivo.
da li semir treba istrazivati.... sam ne treba. ako dovede arheologe, u svakom slucaju.
da li je problem u "svrseni student arheologije", jer koliko ja znam, ako je svrseni student ekonomije, onda se naziva dipl.ekonomista.... pa valjda to zakon propisuje i ako zakon kaze arheolog, onda je ok.
a ako cemo politizovat, onda u svakom slucaju ne bih dopustio da se iskopavanjem bave bolesnici poput nekih s foruma.
nije dokazano da je nekropola
da li semir treba istrazivati.... sam ne treba. ako dovede arheologe, u svakom slucaju.
da li je problem u "svrseni student arheologije", jer koliko ja znam, ako je svrseni student ekonomije, onda se naziva dipl.ekonomista.... pa valjda to zakon propisuje i ako zakon kaze arheolog, onda je ok.
a ako cemo politizovat, onda u svakom slucaju ne bih dopustio da se iskopavanjem bave bolesnici poput nekih s foruma.
-
A-ZO
sta znaci kad je narod povodljiv? povodljiv iz ocaja jer jedino vrijedno sto smo uradili bilo je i proslo prije 22 godine (XIV-ZOI)... kakav je to gen koji zanese ljude da vjeruju na silu, pa makar u bilo sta? hljeba i igara, je li to u pitanju? ako trenutno nisu stranacka obecanja, jeste nesto drugo, jeste trece, jeste david copperfield, sad ovo, ma samo nek je fikcija, samo da je nestvarno, nesto nevidljivo, samo da nije ono sto zaista jeste - istina.
-
Shoshana
Vidis, svakom svoje. Ni ja nisam vidjela dokaze za piramidu.Sarafcina wrote:@shoshana
nije dokazano da je nekropola, bar ja nisam vidio taj dokaz.
A za arheologa, i ne kazem da svrseni student nije arheolog, nego ukazujem na cinjenicu da je donedavno jedini (sada ih valjda ima jos jedan svrseni i jedan buduci) arheolog u strucnom timu koji se bavi arheoloskim iskopavanjima covjek koji je tek zavrsio fakultet.
Ja bih malo strucniji tim za iskopavanje...Ako je vec tol'ko znacajno
-
kahro
Tacno da su postovi izbrisani i ja nisam rekao da anketa na sarajevo-x nije objektivna, rekao sam samo da je bila anketirana tek nakon same objave o piramidi i njenim prvim vijestima, kada je mnogo vise ljudi mislilo da je u pitanju neka "provala". Da se sad obnovi anketa vjerujem da bi rezultati bili slicni ovima na http://www.piramidasunca.com Uostalom svako ima pravo na svoje misljenje a u demokratskom sistemu svi imamo pravo da kazemo ono sto mislimo....terapija wrote:
Uglavnom komentar se odnosio na anketu sa http://www.piramidasunca.com
Pitao sam, kako moze osoba koja je izjavila da slicna anketa na Sa-X.com nije objektivna, tvrditi da je objektivna ova na navedenom link-u???
Ne postoji nacin kojim se to moze dokazati, jednostavno, situacija je tipa "moja rijec protiv vase" i niko nije vise ili manje u pravu.
Dakle, iznosenje tvrdnji bez argumenata; po meni to nema smisla.
PEACE
-
zoka
S obzirom da se egipatske i nase piramide nalaze na oko 30 tak stepeni istocne sirine a meksicke na 80tak zapadne sirine to je ugao od 120 stepeni, e sad kako u krugu ima 360 stepeni najvjerovatnije da postoji jos jedan par piramida negdje austraija indonezija ii cak otocja u pacifiku, a mozda su te najstarije piramide jos potopljene vodom.
-
Allhambra
Soshani nekakvoj i macuseru nekakvom - i uostalom kakvi su to nikovi ?!
Iz vasih mailova se vidi da nista niste rekli - niti uspjeli u bilo cemu pobiti moj mail, ili Semira i njegove tvrdnje, ono na cemu se zasniva negativan stav pojedinaca na ovom forumu je u - demonstriranju vlastite gluposti, ispraznosti i neobrazovanja.
Kazes da covjek nije iznio dokaze nikakve - Tuko jedna, procitaj ponesto od onog sto je dosad izneseno pred javnost o piramidi.
A ja od skole imam prilicno, sto domace sto medjunarodne.
U vise oblasti.
Tako da mi nije potrebno da mi bjelosvjetski jadnici "pojasnjavaju" cega treba da se drzim ili ne drzim.
Ja sam za razliku od vas "pametnih" - citala knjige iz ove oblasti i slicnih podrucja, kao i ono sto pise Semir, koji ne izmislja nikakvu toplu vodu, on nije od juce u ovom poslu i zna sta prica.
A profil ShoShonke i slicnih nikova je da - im je zivot toliko besmislen da zive od dvije sapunice dnevno, jedu, i spavaju, i usput - mrze citav svijet, a posebno one koji su - pametniji, hrabriji, odvazniji, obrazovaniji, koji su u zivotu nesto vidjeli, proputovali, naucili...
Jer im zavide i osjecaju se manje vrijedni, zapostavljeni. Zasto ?
Nije im jasno kako ne mogu razumjeti nesto o cemu se prica.
Radite na sebi i svojoj edukaciji, pa cete razumjeti.
A sto se bozanskih sila tice - onaj ko misli da je ovaj svijet samo materijalan, definitivno nije vrijedan svijesti homo sapiensa, i dzaba trosi zrak na planeti u obliku covjeka, bio bi korisniji kao kakav muflon, recimo.
I da, rijetko sam tu, tako da mi nemojte zamjeriti sto se necu upustati u nekakve diskusije i rasprave, zbog slicnih tupsona koji se prave pametni tako sto misle da svojim kratkim mailovima tipa " vid ovog " kao spustaju nekom na ovom forumu, mi se i neda dolaziti.
Mene zanimaju samo sadrzajne rasprave sa inteligentnim i obrazovanim pojedincima, ne stjupidna naduravanja.
Pa za sve eventualne buduce gluposti koje ste mislili napisati, a ja necu vjerovatno biti nazocna da odgovorim, kako imam pametnija posla u zivotu - racunajte da sam vam spustila, ko sad recimo, i ko sto bih mogla u svako doba u zivotu.
Iz vasih mailova se vidi da nista niste rekli - niti uspjeli u bilo cemu pobiti moj mail, ili Semira i njegove tvrdnje, ono na cemu se zasniva negativan stav pojedinaca na ovom forumu je u - demonstriranju vlastite gluposti, ispraznosti i neobrazovanja.
Kazes da covjek nije iznio dokaze nikakve - Tuko jedna, procitaj ponesto od onog sto je dosad izneseno pred javnost o piramidi.
A ja od skole imam prilicno, sto domace sto medjunarodne.
U vise oblasti.
Tako da mi nije potrebno da mi bjelosvjetski jadnici "pojasnjavaju" cega treba da se drzim ili ne drzim.
Ja sam za razliku od vas "pametnih" - citala knjige iz ove oblasti i slicnih podrucja, kao i ono sto pise Semir, koji ne izmislja nikakvu toplu vodu, on nije od juce u ovom poslu i zna sta prica.
A profil ShoShonke i slicnih nikova je da - im je zivot toliko besmislen da zive od dvije sapunice dnevno, jedu, i spavaju, i usput - mrze citav svijet, a posebno one koji su - pametniji, hrabriji, odvazniji, obrazovaniji, koji su u zivotu nesto vidjeli, proputovali, naucili...
Jer im zavide i osjecaju se manje vrijedni, zapostavljeni. Zasto ?
Nije im jasno kako ne mogu razumjeti nesto o cemu se prica.
Radite na sebi i svojoj edukaciji, pa cete razumjeti.
A sto se bozanskih sila tice - onaj ko misli da je ovaj svijet samo materijalan, definitivno nije vrijedan svijesti homo sapiensa, i dzaba trosi zrak na planeti u obliku covjeka, bio bi korisniji kao kakav muflon, recimo.
I da, rijetko sam tu, tako da mi nemojte zamjeriti sto se necu upustati u nekakve diskusije i rasprave, zbog slicnih tupsona koji se prave pametni tako sto misle da svojim kratkim mailovima tipa " vid ovog " kao spustaju nekom na ovom forumu, mi se i neda dolaziti.
Mene zanimaju samo sadrzajne rasprave sa inteligentnim i obrazovanim pojedincima, ne stjupidna naduravanja.
Pa za sve eventualne buduce gluposti koje ste mislili napisati, a ja necu vjerovatno biti nazocna da odgovorim, kako imam pametnija posla u zivotu - racunajte da sam vam spustila, ko sad recimo, i ko sto bih mogla u svako doba u zivotu.
Last edited by Allhambra on 04/02/2006 11:18, edited 1 time in total.