Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
moonca

#3151 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

Henry Chinaski wrote:
moonca wrote:Ne znam zasto je ipak i ta rijec- 'ponosa'-- :-) --moglo se nesto 'prikladnije'.. :lol:
Gdje ćeš prikladnije? Da hoće neka hetero parada, rado bih pokazivao svoj ponos i mlatarao njim pred damama koje čežnjivo uzdišu.

-vala koliko ga hvalish-- vjerovatno je nako "umjetnicko djelo''--- de ga okaci na atribute--nece moderacija reagovati... :skoljka:
Henry Chinaski

#3152 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

moonca wrote:
Henry Chinaski wrote:
moonca wrote:Ne znam zasto je ipak i ta rijec- 'ponosa'-- :-) --moglo se nesto 'prikladnije'.. :lol:
Gdje ćeš prikladnije? Da hoće neka hetero parada, rado bih pokazivao svoj ponos i mlatarao njim pred damama koje čežnjivo uzdišu.

-vala koliko ga hvalish-- vjerovatno je nako "umjetnicko djelo''--- de ga okaci na atribute--nece moderacija reagovati... :skoljka:
Ma nije nešto, ali je moj....
CaneBos

#3153 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by CaneBos »

arzuhal wrote:
dječak sa šibicama wrote:Parada je samo pocetak.

Svako normalan ce reci "pa sta ima veze, neka se prosetaju", sto je neko normalno razmisljanje. Ali malo ko razumije da nakon prve, ide druga, pa treca parada, iako nakon prve svaka sljedeca gubi smisao jer, cemu :?

Medjutim, sve te parade imaju svoj plan i program, nakon 16. parade slijedi zahtjev za istospolnim brakovima, pravo na usvajanje djece, onda krene ovo sa slikovnicama, pa se kao u USA pocne nametati svoj djeci dakle ne samo djeci gej parova vec svakom djetetu da govori Roditelj 1 i Roditelj 2 jer ako kazes mama i tata onda se djeca iz "duginih brakova" nadju uvrijedjena, odjednom i "neprimjetno" djeca iz heteroseksualnih brakova gube svoje pravo da budu uvrijedjena i povrijedjena, jer "ako ih to vrijedja, onda su im roditelji homofobni zatucani idioti"... patern je jasan, okrece se cijeli sistem vrijednosti.

I sve pod plastom "nas ne vole zatucani vjerski idioti i homofobi" kme pe kme.

Stani bolan, ja nisam zatucani vjerski radikal, Samra je za mene isto sto i svaki drugi religijski fanatik koji lupeta gluposti, Samra je izjavom o logorima za pedere samo pokazala da je ona ona druga krajnost. To su dvije krajnosti, ima nas gomila koji smo u sredini. Koji ne zelimo ni da nam neka Samra namece svoje vrijednosti kao drustveno prihvatljive, ali ne zelimo ni da nam homoseksualci namecu svoje.
Ne zelimo da nam djeca po vrticima i skolama uce kako je pederluk kul i da im se serviraju slikovnice, sutra crtici, o filmovima i serijama je vec suvisno govoriti. Skoro da nema novijeg filma i serije u kojem nema gej parova, i uvijek su oni pozitivci i najbolji likovi u programu. To kao nije namjerno, to je kao slucajno, ma da ne bi.

Perfidna propaganda, jebote nema serije gdje nema nekog gej para, u svakoj seriji su oni. I uvijek savrseni, divni, posteni, visokomoralni, gud gajs, elem uzor i model kakav trebas biti.

Naravno da je to sve propaganda, necemo se praviti glupi, kao sto se decenijama kroz film servirala prica o mrskim komunistima i Sovjetima koji zele unistiti svijet ali tu je uvijek neki Rambo i neki James Bond da ih sprijeci, ili kako su kauboji bili dobri decki uvijek zgodni sa najljepsim konjem u kraju a indijanci zli koljaci i skidaci skalopova, ili kako nas Amerika uvijek odbrani od zlih zavojevaca iz drugih galaksija... tako sad i ovo. Propaganda, sa nekim ciljem.
Ti si već u drugoj rečenici spomenuo riječ/pojam koji je najveći neprijatelja queer ideologije (nisu svi homoseksualci pripadnici i branitelji queer diskursa, da budemo pošteni) ili kulture smrti, ofanzivnog nihilističkog narativa: normalno.

U konačnici je cilj poništiti sam pojam normalnosti, nečeg što sugerira nekakvu (bilo kakvu) normu. Taj cilj, koji pripada queer ideologiji, samo je jedan segment onog nihilističkog bezdana kojeg je Nietzsche prije više od sto godina detektovao, prepoznao i najavio sa "smrću Boga" u Evropi: prevrednovanje svih vrijednosti, smrt morala.

Nije dovoljno reći: homoseksualnost nije normalna (ali nije ni bolest!), ali može/treba/biti će zakonski i društveno (negdje i moralno) prihvatljiva. Zakon i društvo trebaju biti inkluzivistički otvoreni spram grupa takve seksualne orijentacije.
Dijelu homoseksualaca je ovo sasvim dovoljno, dalje i ne idu, dalje i ne traže. Drugi dio, onaj queer-evski se ne zadovoljava s ovim, oni žele nove vrijednosti.

Društvo i zakon moraju biti inkluzivni prema osobama s Downovim sindromom, ali se ne može stanje DS-a uzimati kao mjera nomalnog jer bi se te osobe onda morale opteretiti nekim stvarima koje nisu kadre iznijeti a što se smatra normalnim.

Dakle u tome je ključni problem kada je riječ o pravima homoseksualaca: normalno. Pa ako je homoseksualnost normalna, dio je norme, onda treba da se reklamira i da se kroz nastavu i odgoj djeca uči da je to sasvim normalno.

Krajnji cilj ovog narativa je poništavanje normalnosti kao takve, sam pojam postaje teret i suvišan, nema podjele na "normalne" i "nenormalne". Obrnuto, osoba koja se teoretski suprotstavi homoseksualnosti kao normalnoj bit će proglašena nenormalnom, karikiram.
Ovaj drugi dio je znatno veci, mocniji, organizovaniji, agresivniji..
broj dva

#3154 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

Na koji način homoseksualci nisu normalni ?
addy_sa

#3155 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by addy_sa »

G A Y I S O K
broj dva

#3156 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

addy_sa wrote:G A Y I S O K
Da. I hetero je OK. I aseksualno je ok. I biseksualno je ok. I stidljivost je ok, i pozuda je ok. Sve je to ok i normalno i svako po svom nagonu.
dorkcic

#3157 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by dorkcic »

harač wrote:ovi što bi da polemišu o "normalnosti", korisno zaboravljaju famozni problem "žena", za koje je do prošlog stoljeća, a i danas ponegdje, bilo nemoguće da se bave bilo čim u životu osim razmnožavanjem, da posjeduju imovinu, da imaju državljanstvo na svoje ime, da glasaju, da uopće izađu iz kuće bez muža ili zaštitnika. nije to bilo samo posljedica nekog lokalnog primitivizma, stvar je bila dublja: to nije bilo normalno, to je bilo suprotno globalnoj hiljadugodišnjoj tradiciji, božanstvenim zakonima (po takvom jednom opravdanju nosi naziv i nedavni film o drugom referendumu u švicarskoj iz 1971. koji je - opet jedva nekako - ženama dao pravo glasa: Divine Order). i spomenuti nietzsche se užasavao nad ovom idejom emancipacije žena - insistiranje na tome je tipični znak "plitkog uma" (BGE, 238), te - mnogi će se složiti s njim ovdje - vodi njenoj neminovnoj "regresiji".

naravno, stvari su drugačije (što bi galadrijel rekla: the world has changed... much that once was is lost, for none now live who remember it :D ), iako nas s vremena na vrijeme trzne neka korisna budala poput one zagrebačke o ženama koje nisu brze kao bolt (a on, haman, jeste)

i onda dolazimo do famozne situacije u kojoj žena koja se bavi nenormalnim stvarima (politikom, i to van kuće, međ muškinjem), odlučuje da definiše i utjeruje normalnost. aferim
:thumbup:
moonca

#3158 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

broj dva wrote:
Da. I hetero je OK. I aseksualno je ok. I biseksualno je ok. I stidljivost je ok, i pozuda je ok. Sve je to ok i normalno i svako po svom nagonu.
Naucno i raznim testovima homoseksualnot -- je izbacena kao -bolest ili ti poremecaj..jednostavno seksualna sklonost..
Interesantno je da procentualno -animozitet prema homosekualcima gaje vecinom muskarci i to i uz silu i agresiju -mada im lezbinizam ne smeta .

A sve u ulozi produzetka vrste -- da su oni ti -- jaki, nezavisni ..sebe nazivaju -mushkarcinama ... itd .. jahhhh ;-)
mali Ninja

#3159 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mali Ninja »

E sto se ovde moze covjek nacitati budalastina za 3 zivota malo je...
Cherry-Cherry

#3160 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Cherry-Cherry »

broj dva wrote:Na koji način homoseksualci nisu normalni ?
Normalno - ono što je opšteprihvaćeno u jednom društvu u određenom vremenu.
Norma - standard
Ako nešto nije opšteprihvaćeno, ne znači da je bolesno.
BarbaDue

#3161 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by BarbaDue »

broj dva wrote:
BarbaDue wrote:ja bi rekao da se ove njihove parade najprije mogu nazvati

Povorke-parade PRKOSA
Jeste prkos, jeste inat ali i ponos, ono u stilu "dosta ste mi govorli da nisam normalan/normalna sad se jebite i nazor me gledajte kako setam jer ko vam jebe mater imam pravo na to" Ili slicno, ne odgovaram za taj unutarnji monolog ali da ja bi tako razmisljo da sam u tim vodama.
Kako god, takvo stanje, razmišljanje i postupci nisu normalni. A vi i dalje pokušavajte da se stavite u njihovu kožu.
dadoka84

#3162 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by dadoka84 »

Vjerujem da velikoj većini ljudi nije bitno ko je gay a ko nije, bitnije im je da imaju dovoljno para do sljedeće plate. I kod mene u zgradi ima gay parova koji žive skupa. Niko nikome ne smeta. Ove parade su čista budalaština.
moonca

#3163 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

BarbaDue wrote:
broj dva wrote:
BarbaDue wrote:ja bi rekao da se ove njihove parade najprije mogu nazvati

Povorke-parade PRKOSA
Jeste prkos, jeste inat ali i ponos, ono u stilu "dosta ste mi govorli da nisam normalan/normalna sad se jebite i nazor me gledajte kako setam jer ko vam jebe mater imam pravo na to" Ili slicno, ne odgovaram za taj unutarnji monolog ali da ja bi tako razmisljo da sam u tim vodama.
Kako god, takvo stanje, razmišljanje i postupci nisu normalni. A vi i dalje pokušavajte da se stavite u njihovu kožu.
Vjerujem da i njima nije normalno sta im se desava-ali je nesto sto vjerovatno ne mogu kontrolisati.
Ramzess Veliki

#3164 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote:
broj dva wrote:
Naucno i raznim testovima homoseksualnot -- je izbacena kao -bolest ili ti poremecaj..jednostavno seksualna sklonost..
Interesantno je da procentualno -animozitet prema homosekualcima gaje vecinom muskarci i to i uz silu i agresiju -mada im lezbinizam ne smeta .

A sve u ulozi produzetka vrste -- da su oni ti -- jaki, nezavisni ..sebe nazivaju -mushkarcinama ... itd .. jahhhh ;-)
Pa eto udaj se onda za geja. :lol:
moonca

#3165 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

Ramzess Veliki wrote:
moonca wrote:
broj dva wrote:

Pa eto udaj se onda za geja. :lol:
..Pa da , ne mali broj samica i udovica biraju gay-a za prijatelja .... zajednicka putovanja, izlaske .. druzenja... :wink: no, intereantno nije mi poznat ni jedan slucaj da samac ili udovac bira lezbian za prijateljicu... :lol:
mayab

#3166 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mayab »

Henry Chinaski wrote:
Pa zar ti, Tita ti, stvarno misliš i očekuješ da na toj sarajevskoj paradi vidiš te likove egzibicioniste?
Ne znam, ako je sprdnja OK, ali ako zaista to očekuješ, razmisli dobro !
Ramzess Veliki

#3167 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

moonca wrote:
Ramzess Veliki wrote:Pa eto udaj se onda za geja. :lol:
..Pa da , ne mali broj samica i udovica biraju gay-a za prijatelja .... zajednicka putovanja, izlaske .. druzenja... :wink: no, intereantno nije mi poznat ni jedan slucaj da samac ili udovac bira lezbian za prijateljicu... :lol:
Lezbe svaki dan tripuju da su na PMS-u, ko ce to trpit. :roll:
Osim toga su agresivne i vole se marisat, a rijecnik im je soferski.

Pa ono za kafane se cine sasvim prikladno drustvo ... :D
Ramzess Veliki

#3168 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

mayab wrote:
Henry Chinaski wrote:
Pa zar ti, Tita ti, stvarno misliš i očekuješ da na toj sarajevskoj paradi vidiš te likove egzibicioniste?
Ne znam, ako je sprdnja OK, ali ako zaista to očekuješ, razmisli dobro !
Sto sta fali? Valjda ce biti napokon i lezbi egzibicionista, sto svaka parada mora biti da se samo muski pokazuju.

Hajde da podrzimo paradu ali da bude originalnija, nasa bosanska. Samo sa lezbama koje ce oskudno odjevene da se vrte oko onog raznja. :D
arzuhal

#3169 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by arzuhal »

Nisu isto parada i povorka... Na paradi je očekivati egzibicionizam, na povorci ne. Parada nosi drčnost, za razliku od mirne povorke... Iako smo mi kroz historiju imali i parada, ipak smo najbolji u povorkama, posebno izbjegličkim... Kod nas su se povorke uglavnom vezivale za jad i čemer, ono kada taljiga sirotinja, gazi kroz snijeg i blatnjavim bosanskim puteljcima... Zato mi je malo čudna sintagma povorka ponosa... Ne znam...
MarlboroGold

#3170 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Kad bolje razmislim stoji navedeno... ali gdje god pogledam izjednačavaju jedno s drugim.

Evo i na wikipediji
https://hr.wikipedia.org/wiki/Povorka_ponosa
Otto24

#3171 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Otto24 »

Nekada su povorke ponosa u Sarajevu odrzavane onako potiho, a ucesnici su poput komunistickih ilegalaca, u dvojkama i trojkama, setali gradom po nekadasnjem korzu, promicuci dalje prema tami Velikog parka praceni muskim glasovima i bosanskim psovkama:Ziku pedera mater im jebem, idu na pusenje kuraca!

Druzenja su se nastavljala po stanovima, podrumima kuca, ili u sarajevskim parkovima, gdje su elegantno obuceni muskarci naslonjeni na biste bosanskohercegovackih pisaca upraznjavali svoje homo ili hetero sklonosti. Valja kazati da su mnogi u carsiji i teferecili s takvima, jer su bili pristojni i kulturni ljudi u svakodnevnom zivotu.

Tada su homoseksualci i manijaci bili jednaki pred zakonom, a povrce i voce-biljke generalno, nisu imale dusu i bile zabranjene za jelo, kao sto ce biti sutra.

Bilo je i tada osobenjaka u mantilima koji su iskakali iz zbunja i haustora, samo sto nisu javno masturbirali pred djecom poput majmuna iz zooloskog vrta, kao sto danas rade. Bilo je to vrijeme kad se slavio rudar i udarnik socijalistickog rada Alije Sirotanovic, a ne jebanje dvojice muskaraca ispred sina Roka nasred kuhinje.

Nije nikakva tajna da djeca u rukama prosjaka uvijek spavaju, kao mladji brat i sestra od nestale Madeleine McCain - u mini seriji The Disappearance of Madeleine McCain, ali malo ko zna da su i starije gospodje u bivsoj Jugoslaviji imale bliske susrete sa napaljenim egzibicionistima.

Citam clanak objavljen u sarajevskom AS-u, 6. maja 1982. godine.

Prema nesluzbenim informacijama danas je u sarajevskom naselju Svrakino selo primjecena poremecena osoba odranije poznata organima gonjenja. U izvjestaju se navodi da su dvije starije gospodje sjedile na klupi u parku kad je ispred njih protrcao goli manijak. Jedna od dama se slagirala, druga nije bila dovoljno brza.
BarbaDue

#3172 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by BarbaDue »

moonca wrote:
BarbaDue wrote: Kako god, takvo stanje, razmišljanje i postupci nisu normalni. A vi i dalje pokušavajte da se stavite u njihovu kožu.
Vjerujem da i njima nije normalno sta im se desava-ali je nesto sto vjerovatno ne mogu kontrolisati.
I meni nije normalno da mene, moju ženu, dijete i mnogo onih koje poznajem svaki političar u ovoj državi handri. Naravno ne slažem se sa tim i borim se protiv toga ali na žalost kao pojedinac ne mogu ništa promijeniti.

A ovi LGBT, razumijete li vi za šta se oni bore!? Bore se za to da je potpuno normalno da iako ON i njegov muž nikako ne mogu napraviti svoje dijete da ga za nekih 20-30 godina kada im to neki omoguće kupe u specijaliziranim radnjama.

Bilo kome da je ovo normalno svejedno što ne pripada takvoj skupini za mene je i taj nenormalan i tačka!
broj dva

#3173 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

BarbaDue wrote:
moonca wrote:
BarbaDue wrote: Kako god, takvo stanje, razmišljanje i postupci nisu normalni. A vi i dalje pokušavajte da se stavite u njihovu kožu.
I meni nije normalno da mene, moju ženu, dijete i mnogo onih koje poznajem svaki političar u ovoj državi handri. Naravno ne slažem se sa tim i borim se protiv toga ali na žalost kao pojedinac ne mogu ništa promijeniti.

A ovi LGBT, razumijete li vi za šta se oni bore!? Bore se za to da je potpuno normalno da iako ON i njegov muž nikako ne mogu napraviti svoje dijete da ga za nekih 20-30 godina kada im to neki omoguće kupe u specijaliziranim radnjama.

Bilo kome da je ovo normalno svejedno što ne pripada takvoj skupini za mene je i taj nenormalan i tačka!

To, to, za to se bore ! I da mogu jebat djecu koju usvoje/kupe/naprave na 3D printeru !
S4mpion

#3174 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

Čuo sam bračne parove koji kažu kako bi voljeli dobiti kćerku, ili one koji bi voljeli dobiti sina, ali nijedan, pa čak ni onaj zagriženi liberal na baterije, nije izjavio kako bi volio imati dijete homoseksualca.

Malo mi je to čudno, da ne kažem neprincipijelno, za liberale koji 24 sata dnevno pričaju kako je homoseksualnost sasvim normalna(u okviru društvenih normi).
moonca

#3175 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

BarbaDue wrote:
moonca wrote:

Moguce da ce takve radnje i postojati u narednoh 20-30 godina.... za sve ljubitelje djece koju nece moci ili htjeti sami da 'prave'.

jer --
Only two thirds of Generation Z identify as solely heterosexual, in stark contrast to previous generations, a study has found.

Research by Ipsos Mori found that 66 per cent of young people, aged between 16 and 22, are "exclusively heterosexual" - the lowest figure of any generation.

Among millennials, 71 per cent say they are exclusively heterosexual, as do 85 per cent of those in "Gen X", and 88 per cent of baby boomers.
Ti mislis a i velikom broju nas je prva misao - da ce izmedju ostalog, malestirati tu djecu -kao sto je i bilo slucajeva kod hetero usvojitelja -
Locked