Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
JedanMova

#3151 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JedanMova »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
JedanMova wrote:
Jasta su, vjerujem ti :lol:

SDA jazavci
Ocito sam fulio dio gdje pise da je bitno u sta ti vjerujes...
Ma ne, vrlo si uvjerljiv, strani placenici, podrzani od amabasada, skolovani vani za koje je SDA Merhamet pri cemu si ti glasac sestorke, a ne SDA :D

Vrlo uvjerljivo, moram priznati :mrgreen:
I dalje mi nije jasno po cemu ti mislis da je meni ili bilo kome drugom ovde na forumu bitno u sta ti (ne)vjerujes.
Sto se mene licno tice, mozes vjerovati i u Deda Mraza i u vilenjake, a i u to sto pricas ako ce ti tako biti lakse nocu da zaspes.
Ja kad bih ti poceo pricati detalje "iz sestorke", Deda Mraz i vilenjaci bi bili lako probavljiva roba.

Jos jednom, tek da ostane zapisano - od 18-te godine pa sve do danas glasao na svim izborima i uvijek kontra desne politicke orjentacije. Izbori 2020 ce biti po svemu sudeci prvi na kojima cu crtati cica glisu, tek da mi ovi desni ne bi maznuli glas. A to sto pljujem po necemu sto sam zaokruzio je samo rezultat odredjenih spoznaja iz prve ruke. Da mi je otac rodjeni, ako ne valja - ne valja... al ne mozes promjeniti oca...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3152 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

ocel bitnut fasHunge iduce godine pred izbore de da i ja nesHa hajrujem od zeleniH termita...
bunk

#3153 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

izvrsni direktor wrote:
bunk wrote:@Cvrcak..
Apsolutno na istoj frekvenciji.
Ako je uslov za Nato kifla u Sa eto vam ga dovijeka..
Znaci dodjosmo do toga da je kifla sa svojom sestrom kocnicar za nato
Bgm kakvim si mozdanim vratolomijama iscitao iz ovoga gore vezu kifle i zapadne Alijanse ja nemam pojma,aferim :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3154 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote:
izvrsni direktor wrote:
bunk wrote:@Cvrcak..
Apsolutno na istoj frekvenciji.
Ako je uslov za Nato kifla u Sa eto vam ga dovijeka..
Znaci dodjosmo do toga da je kifla sa svojom sestrom kocnicar za nato
Bgm kakvim si mozdanim vratolomijama iscitao iz ovoga gore vezu kifle i zapadne Alijanse ja nemam pojma,aferim :lol:
Pa ti spomenu nato i kiflu kao uslov....kao da to od kifle ovisi a ne od sda koalicionih partnera sa vecinama u domovima naroda..
Last edited by izvrsni direktor on 06/10/2019 06:36, edited 1 time in total.
cvrčak_na_hedonizmu

#3155 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

JedanMova wrote: I dalje mi nije jasno po cemu ti mislis da je meni ili bilo kome drugom ovde na forumu bitno u sta ti (ne)vjerujes.
Sto se mene licno tice, mozes vjerovati i u Deda Mraza i u vilenjake, a i u to sto pricas ako ce ti tako biti lakse nocu da zaspes.
Ja kad bih ti poceo pricati detalje "iz sestorke", Deda Mraz i vilenjaci bi bili lako probavljiva roba.

Jos jednom, tek da ostane zapisano - od 18-te godine pa sve do danas glasao na svim izborima i uvijek kontra desne politicke orjentacije. Izbori 2020 ce biti po svemu sudeci prvi na kojima cu crtati cica glisu, tek da mi ovi desni ne bi maznuli glas. A to sto pljujem po necemu sto sam zaokruzio je samo rezultat odredjenih spoznaja iz prve ruke. Da mi je otac rodjeni, ako ne valja - ne valja... al ne mozes promjeniti oca...
Slazem se, oca ne mozes promijeniti, al bi barem trebo dilera da promijenis, prejaka je roba za tebe :D

Sad ozbiljno, nadahnuce i inspiracija, suza mi kunala citajuci :(

Trebao bi se baviti knjizevnjoscu, imas super opis i vrlo si uvjerljiv, odmah sam ti povjerovao :mrgreen:

Insajder sa spoznajama iz prve ruke, jos glasac sestorke :lol: jaka, realno :D
JedanMova

#3156 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JedanMova »

JedanMova wrote: I dalje mi nije jasno po cemu ti mislis da je meni ili bilo kome drugom ovde na forumu bitno u sta ti (ne)vjerujes.

Slazem se, oca ne mozes promijeniti, al bi barem trebo dilera da promijenis, prejaka je roba za tebe :D

Trebao bi se baviti knjizevnjoscu, imas super opis i vrlo si uvjerljiv, odmah sam ti povjerovao :mrgreen:

Da kojim slucajem ne znas onu staru narodnu o budali, sexu i kuci?
cvrčak_na_hedonizmu

#3157 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

JedanMova wrote:

Da kojim slucajem ne znas onu staru narodnu o budali, sexu i kuci?
Bolje da nam pises o onome sto znas iz prve ruke, a tice se sestorke 8-)

U jedinstvu je snOga
Kikibombona

#3158 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kikibombona »

bunk wrote:Kad protektovani skinu snsd u Bl ili Bijeljini ili Trebinju pricacemo.
A do to tog trenutka ovo je samo neuspjesni eksperiment...
Njajbolje bi bilo da NS i NiP preuzmu FBiH a da se SDA rahat pozabavi sa RS i preuzme BL i BN.
JedanMova

#3159 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JedanMova »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Bolje da nam pises o onome sto znas iz prve ruke, a tice se sestorke 8-)

U jedinstvu je snOga
Mozda je u jedinstvu snOga, al je zato u nezanju spas.
A nije sramota ne znati, sramota je ne znati a praviti se pametan... a tebi ide dobro 8-)

Nego, slozimo se da se ne slazemo i sto se mene tice ja sa tim zivjet mogu. Vrijeme ce pokazati svoje...
JedanMova

#3160 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JedanMova »

Kikibombona wrote:
bunk wrote:Kad protektovani skinu snsd u Bl ili Bijeljini ili Trebinju pricacemo.
Njajbolje bi bilo da NS i NiP preuzmu FBiH a da se SDA rahat pozabavi sa RS i preuzme BL i BN.
Ih, jos kad bi Sabina bila spremna za takav poduhvat. Da se ona pitala, ne bi NS ni na kantonu isao sa NiPom i ekipom
cvrčak_na_hedonizmu

#3161 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

JedanMova wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Bolje da nam pises o onome sto znas iz prve ruke, a tice se sestorke 8-)

U jedinstvu je snOga
Mozda je u jedinstvu snOga, al je zato u nezanju spas.
A nije sramota ne znati, sramota je ne znati a praviti se pametan... a tebi ide dobro 8-)

Nego, slozimo se da se ne slazemo i sto se mene tice ja sa tim zivjet mogu. Vrijeme ce pokazati svoje...
Dobro, o ti koji nam otvaras oci :D

Valja li iko iz sestorke, ko ne valja, zasto, ako mogu objasnjenja, argumenti, nesto
drug_profi

#3162 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Najgori su ovi "razocarani".
Ocekuju valjda Helmuta Kohla, Ronalda Reagana i Margaret Thatcher u stranci za koju su glasali, a ono dobiju obične Bošnje koji su po načelu entropije jednostavno morali primiti nešto iz svoje okoline.
A okolina je kako znamo toksična i korumpirana....
I onda oni razočarani... a jednako su pod uticajem iste entropije....
Porodice Foht

#3163 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Porodice Foht »

Slijedi li sada konacni juris Bakira i njegovih na Fortine utvrde, posto je prvi u SDA kazu kvalitetno pocistio i pospremio stranku?
high_volume

#3164 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by high_volume »

Porodice Foht wrote:Slijedi li sada konacni juris Bakira i njegovih na Fortine utvrde, posto je prvi u SDA kazu kvalitetno pocistio i pospremio stranku?
Juriš nije ni prestajao. Da imaju potreban broj ruku, juriš im i ne treba, dovoljan je samo jedan čovjek

Zanimljiva mi je ova situacja u kojoj je aktuelna Fortina Vlada proglašena najuspješnijom vladom, i vladom koja istovremeno radi u interesu svih građana KS, da je SDA pokušava srušiti ne birajući način i sredstva. Pa nije li u interesu i glasačima SDA da im životni prostor bude ugodniji i da imaju više prava i td :-)
strucnjakdemagog

#3165 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by strucnjakdemagog »

high_volume wrote:
Porodice Foht wrote:Slijedi li sada konacni juris Bakira i njegovih na Fortine utvrde, posto je prvi u SDA kazu kvalitetno pocistio i pospremio stranku?
Juriš nije ni prestajao. Da imaju potreban broj ruku, juriš im i ne treba, dovoljan je samo jedan čovjek

Zanimljiva mi je ova situacja u kojoj je aktuelna Fortina Vlada proglašena najuspješnijom vladom, i vladom koja istovremeno radi u interesu svih građana KS, da je SDA pokušava srušiti ne birajući način i sredstva. Pa nije li u interesu i glasačima SDA da im životni prostor bude ugodniji i da imaju više prava i td :-)

Boje se za radna mjesta. Plaše ih u stranci...
Dr. Kuca

#3166 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Dr. Kuca »

Dr. Kuca wrote:
Opet veze sa sdaom nemam niti sam kada imao niti xu imati. Jednom se opeko o sdp i vise nikad necu politiku shvatati ozbiljno boreci se za nekoga. Jala brat genije, milioner, svaka mu cast, a da sam fan takodjer nisam. Ali skidam kapu jer su napravili game changer.

Kifloni je sda i vazda ce biti. Dnka se tesko mjenja. Ovo sto sad radi je klasicno djecije ponasanje kad se naljuti na roditelje pa hir provodi.
Imas, jel cim pricas/pises tako voda ide na SDA mlin, jer su oni zapravo sistem, rasireni ko gangrena. Nebitno jel' glasas ili ne, pomazes im. Ono sto je potrebno jeste da se pocne malo i raditi, a ne samo i iskljucivo krasti ( SDA modus operandi ).

Ne borim se za nekoga, borim se za sebe i svoje, da zivimo u normalnoj drzavi. Nikada clan nijedne stranke.

Da se mi prvo rijesimo sda, dosta ih vise nakon 30 godina, da ih skinemo sa grbace, pa cemo lako sa Dinom, il su svi oni isti ;)

Dok je dine i dinica sda ce vladati vjecno.
cvrčak_na_hedonizmu

#3167 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Dr. Kuca wrote:
Dr. Kuca wrote:
Opet veze sa sdaom nemam niti sam kada imao niti xu imati. Jednom se opeko o sdp i vise nikad necu politiku shvatati ozbiljno boreci se za nekoga. Jala brat genije, milioner, svaka mu cast, a da sam fan takodjer nisam. Ali skidam kapu jer su napravili game changer.

Kifloni je sda i vazda ce biti. Dnka se tesko mjenja. Ovo sto sad radi je klasicno djecije ponasanje kad se naljuti na roditelje pa hir provodi.
Imas, jel cim pricas/pises tako voda ide na SDA mlin, jer su oni zapravo sistem, rasireni ko gangrena. Nebitno jel' glasas ili ne, pomazes im. Ono sto je potrebno jeste da se pocne malo i raditi, a ne samo i iskljucivo krasti ( SDA modus operandi ).

Ne borim se za nekoga, borim se za sebe i svoje, da zivimo u normalnoj drzavi. Nikada clan nijedne stranke.

Da se mi prvo rijesimo sda, dosta ih vise nakon 30 godina, da ih skinemo sa grbace, pa cemo lako sa Dinom, il su svi oni isti ;)

Dok je dine i dinica sda ce vladati vjecno.
Nista onda, bolje ostaviti SDA tu gdje jeste :thumbup:
DrugaGimnazija

#3168 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by DrugaGimnazija »

Zašto bi ovo bio uslov samo za šestorku, a ne i za SDA? Kad je SDA došla na vlast, Bošnjaci su bili i u BL, i u Bijeljini i u Trebinju. Poslije rata je njihov rezultat u RS-u u konstantnom padu. Za vrijeme SDA vladavine smo dobili i ovako jak i ekstreman SNSD.

Kad šestorka ostvari ovakav katastrofalan rezultat, možemo pričati o neuspjehu SDA proporcija.
Roccohljup

#3169 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Roccohljup »

Dobro pa ne rece da 6orka treba i teumpa skinuti da dokazu da vrijede :-)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3170 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

]
Ako su neki neuspjesni pokusaj samo zato sto ne mogu dpdika u banja luci da pobijede, kako se naziva stranka koja ne samo da ih ne moze da pobijedivecim dajesvoj glas i koalira s njima???
horkesh

#3171 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by horkesh »

izvrsni direktor wrote:]
Ako su neki neuspjesni pokusaj samo zato sto ne mogu dpdika u banja luci da pobijede, kako se naziva stranka koja ne samo da ih ne moze da pobijedivecim dajesvoj glas i koalira s njima???
Stranka koja izglasa Majkićku, a zauzvrat dobije mlaz toplog urina iz NSRS-a u vidu smjene Bratića. :-)
horkesh

#3172 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by horkesh »

DrugaGimnazija wrote:
Zašto bi ovo bio uslov samo za šestorku, a ne i za SDA? Kad je SDA došla na vlast, Bošnjaci su bili i u BL, i u Bijeljini i u Trebinju. Poslije rata je njihov rezultat u RS-u u konstantnom padu. Za vrijeme SDA vladavine smo dobili i ovako jak i ekstreman SNSD.

Kad šestorka ostvari ovakav katastrofalan rezultat, možemo pričati o neuspjehu SDA proporcija.
Bošnjaci su, nekad davno, imali skoro trećinu poslanika u NSRS-u. No, pošto je SDA-u važnije bilo upućivati jadne raseljenike iz Podrinja u Vogošću ili Visoko, kako bi se obezbijedila "važna" mjesta, danas smo tu gdje smo.

Historija sve to piše i pamti.
bunk

#3173 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Kakva konstrukcija..
A tko progura onaj zakon o prebivalistu?
The BEN10

#3174 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The BEN10 »

bunk wrote:Kakva konstrukcija..
Jesu li iz SDA toliko potpali pod uticaj bratskog HDZ-a pa su počeli pisati hrvatskim jezikom ili imamo hrvatske obavještajce koji glume SDA članove na forumu? :roll:
bunk

#3175 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

The BEN10 wrote:
bunk wrote:Kakva konstrukcija..
Jesu li iz SDA toliko potpali pod uticaj bratskog HDZ-a pa su počeli pisati hrvatskim jezikom ili imamo hrvatske obavještajce koji glume SDA članove na forumu? :roll:
:lol:
Iduce godine ne idem na more ..i vise ne gledam potjeru :mrgreen:
Locked