Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
julisiz es grant

#3151 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by julisiz es grant »

muha_sa wrote:
julisiz es grant wrote:
muha_sa wrote: ne bi ni tebi ništa falilo da nas upoznaš :)
Ne sumnjam...volio bi :)
Ne mislim da ste loši nijedan, naprotiv...nego brate smoriste ponekad :)
sve znam :-) zar nam nije dosta crnjaka majka mu stara :-) sve i jednu temu na kojoj su crnjaci treba podjahkad zajebancijom malkice razvodnit. Kome smeta nek sjedi i kuka dok ne prestane il prijavit moderaciji a boMMe ima i ono ko nešto foe :lol:

mislite da su nama cvjetale ruže :? :? ne cvjetaju mi ni sad i živim nekim hajmo rec normalnim životom :-) šta sad treba--da cim oci ujutro otvorim i pogledam kroz prozor kukam na vrijeme, jal sunce jal oblacno jal snijeg pada :-)
libo me racku--prilagodim se situaciji i furaj

uh :-) jesam se rasprico Tito dragi :lol:
begam dok me nije Chmoljo u rudnik poslo :lol: :run:
:thumbup: :kiss:
vjesticanametli

#3152 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by vjesticanametli »

lmo wrote::meza:
Image
:lol: :run:
Ciken fajt :mrgreen:
muha_sa

#3153 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by muha_sa »

Matijevic_Vlado wrote:Muha forumski huligan :mrgreen:
Nikad robom dobri naš JajanU :lol:

evo dobre price za ovu temu :-D
svakodnevno gledam ljude ko od brda odvaljeni po vas dan peglaju raju--deviza, kupona :-) garant imaju hejbet zemlje koja je zapuštena iliti u korov zarasla :-)

Jasmina Cusic-diplomirana profesorica engleskog jezika i književnosti :thumbup:

https://faktor.ba/vijest/jasmina-zaposl ... mlje/17977
dezurni_ucenik

#3154 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by dezurni_ucenik »

Radio Sarajevo wrote:
Ne znam tačno koji je proces i da li je tačna ova priča, ali evo možeš i ovako...

https://www.kakopedija.com/1439/kako-postati-advokat/

Pripravnički možeš uvijek džaba kod nekog odraditi, ali jok, kod nas bi ljudi odmah milju i po, a ne znaju sijalicu zamijeniti.

Koliko sam uhljeb, valjda dokazuje da nikad nisam radio u državnoj firmi, otac mi leži na Kovačima, a majka penzioner. Svaku marku sam svojim radom zaradio. I da... Zajebao sam se u životu i završio FPN, ali vjeruj mi da se i od toga mogu napraviti pare, bez ikakve štele, ali moraš raditi. Bez motike nema hljeba...

Dzaba mozes pripravnicki uvijek odraditi ali nije istina da svi zele da rade odmah za milju i po. To je izmisljotina. Ne znam nikoga ko se bunio za pripravnicku sicu od platu. Isto tako mozes ti i nastaviti dzaba raditi, volontirati i sebe tjesiti da je to drustveno-korisni rad ali znaj da neko od tog tvog rada ima finu korist. Ta tvoja prica ne zivimo u Americi pa da se forsira bez motike nema hljeba. Da je tako ne bismo bili drzava sa najvecim brojem nezaposlenih u Evropi. Mozda nismo broj 1 ali sigurno je da smo pri vrhu. A i to nesto govori. Pa nemoguce je da su svi ljencuge i da niko ne zeli da radi. Ti si uspio super neka si. Mislis da je lako advokat postati? Moze svako poloziti pravosudni mozes otvoriti kancelariju. Pitanje je koliko ces imati klijenata. Mislis da je svaki advokat uspjesan? U svakom slucaju vrijedi probati ali uspjeh ti nije zagarantovan. Nismo mi uredjeno drustvo. Ako sam te sta uvrijedio za roditelje, izvini.
Niemand

#3155 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Niemand »

Ja u ove postove evo, covjek trazi, placa, nece niko-ne vjerujem. Kad je forumas hamza trazio posao, od silnih forumskih biznismena nidje nikog. A covjek je trazio bilo sta, da zaradi 10-20 km, nebitno kolko i bio spreman da radi sve. Bio je sretan kad je na pijaci zaradio 20km i dobio paprike uz to.

Mislim da mu je na kraju dozer pomogao.

Nadam se da se hamza nece sta naljutiti ako uopste cita ove teme, al mnogi su debelo odmakli od stvarnosti i ne vide dalje od svog nosa. Oni mogu zaraditi u bosni neke cifre i ubijedjeni su da moze svako, samo eto, ne zeli raditi. :roll:

Da je i meni naci te roze naocale makar na sat vremena da odmorim mozak i ne vidim nista oko sebe.
detroit-mercy

#3156 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Radio Sarajevo wrote:
Jimmy McNulty wrote:Jaran mi je bio student generacije. Prosjek 9.6. Prepišao Pravni. U Sudu BiH čovjek mu otvoreno kaže da neće dobiti posao jer nema prezime. Dok odrađuje pripravnički, jedno po jedno se zapošljava, a njemu noga. Na fakultetu mu ne daju da bude asistent, pola predmeta dobije. Pola. Ne cijeli, nego pola.

Ali reći ću mu da ima na Stupu mjesto vulkanizera, može se zaradit i 1400.
Zato će dobiti posao u njemačkom sudu, čim pređe granicu.
Jebi ga, od 436 hiljada nezaposlenih valjda bi se naslo par njih koji bi radili za 1400 kermi kod vulkanizera :mrgreen:.
Ma nece raja da radi :mrgreen:.
stakasa

#3157 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by stakasa »

Niemand wrote:Ja u ove postove evo, covjek trazi, placa, nece niko-ne vjerujem. Kad je forumas hamza trazio posao, od silnih forumskih biznismena nidje nikog. A covjek je trazio bilo sta, da zaradi 10-20 km, nebitno kolko i bio spreman da radi sve. Bio je sretan kad je na pijaci zaradio 20km i dobio paprike uz to.

Nadam se da se hamza nece sta naljutiti ako uopste cita ove teme, al mnogi su debelo odmakli od stvarnosti i ne vide dalje od svog nosa. Oni mogu zaraditi u bosni neke cifre i ubijedjeni su da moze svako, samo eto, ne zeli raditi. :roll:

Da je i meni naci te roze naocale makar na sat vremena da odmorim mozak i ne vidim nista oko sebe.
Bravo, odlican post! Kurcenje sa Bjelasnicama, Australijom, nekretninama, standardom, kad treba dat pedeset maraka nigdje nikog
Nivelacija

#3158 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nivelacija »

duminjo wrote:
Nivelacija wrote:Ko ganja vani treba ganjati Svicu, Norvesku, Svedsku, Ameriku., Irsku, Britaniju.

Moj rodjak se 2015 vratio iz Amerike u Njemacku kao da je blize Bosni itd, jedva odradio 12 mjeseci ugovora i pobjegao nazad, kaze da je blize Bosna Njemackoj po standardu nego Njemacka Americi.

A bolje i u Njemackoj ko ovdje nema nista, niti zeli ha ja.

Biti ce zanimljivo pratiti stanje u Njemackoj dok i ovaj milion-dva migranata progovori njemacki jezik itd...Ode i Merkelova koja je digla sve to, drzala stabilnost. Sada primaju sve i svasta jer ekonomija stagnira zbog nedostatka radnika pa ne prave probleme ni stancanim diplomama za 15 dana. A to mora imati posljedice.
Moj rodjak isto otiso iz njemačke u ameriku. Odradio jedva par mjeseci i Pobjego nazad u Njemačku da Zivi i radi ko coek. Ne moze tamo od mekisakanaca, kubanaca i afrikanaca da prismrdi. Jos sad kad tramp sroza ameriku, mora i to imati posljedice.

Isto strina tako pricala za svedsku a od mamine jaranice, snaha prica za irsku. Haos, sve pred raspadom
Izvini ali porediti Ameriku i Njemacku je smijesno i neozbiljno.
Kao da ja napisem da se neko vratio iz Njemacke u Bosni da zivi i radi kao covjek jer u Njemackoj ne moze od afganistanaca.

Poselami tu strinu i snahu, valjda se ne raspadnu.
ExNihilo

#3159 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ExNihilo »

1GB wrote:
ExNihilo wrote:
1GB wrote: Kad se male ruke sloze... Ja bih na vasem mjestu nama to prijavio :oops:
Ne bih da ti kvarim užitak seljoberske rasprave o tome ko može kupiti veći stan na Marijin Dvoru. :D :sax:
Jesi barem uzivao u citanju prastarih komentara anonimnih forumasa? Divno :mrgreen:

Ps.: Nemam blage o cemu pricas, al eto..
Jesi to zaboravio fijasko stana kraj vječne vatre? :D Neka bolan, tu sam ja da te podsjetim.

Kad smo već kod podsjećanja, ovako si nekada pisao o voljenom Havani.

sta-bi-dali-da-se-vratite-kuci-u-bih-t1 ... #p13934220
512MB wrote:Smijemol mi dijasporasi imat bar jednu temu a da nam se ne prijeti sa kljucanjem i da nam muha/havana/mekbourne (lol vidilo melbourna nije) ne sole pamet kako je rajvosa san snova :)
sta-bi-dali-da-se-vratite-kuci-u-bih-t1 ... #p13929979
512MB wrote:
HAVANA wrote:
512MB wrote: Aha, toga nema vani :oops:
Ovakvih nema.Planine na 20 minuta na kojoj sam jednu dzenitu prvi put za sisu uhvatio,na skije stao,druge na kojoj sam se izgubio,zbog cega me mati odrala od batina,tu me i tata na platou prvi put pustio da vozim auto,trece gdje smo pive tukli uz harisa dzinovica,mora za 4 sata gdje sam prvi put zaplivao,skocio,divio se na svirci drugom nacinu, pa i ja kupio gitaru da odsviram tu pisi mi, cuvenu,na koju trebu maznes salom...Sjecanja i osjecaj se ne moze platiti.Svaki list,cosak,ulica...imaju svoju pricu.U kojoj uzivam.Te tamo nake planine su divne.Krasne.Turisticki do 7 dana.To je tudje.Tu su tudje price,zivot i sjecanja.Meni je ovo bitno,mnogo mi znaci da hodam stazama djetinjstva.Bitni su mi prijatelji,komsije,familija.Necu da mi mater i otac umru a da sam ja negdje daleko.Necu da mi sestra ostane sama,ne bas dobrog zdravlja.Sve te divne planine i mjesta...negdje,mogu platiti.Ovaj osjecaj koji me cini sretnim i ispunjenim ne mogu,.
Gitara, vino, sise, gasi i ovu temu :D

sta-bi-dali-da-se-vratite-kuci-u-bih-t1 ... #p13934376
512MB wrote:
muha_sa wrote:ovdje nema razmjene iskustava vec odmah pljuvacina :-)
jedva se ceka da se popljuje BiH--popljuje se Sarajevo :-) popljuje neko uspješan :-)
jedva se doceka da Džeko fuli zicer da mu jebu sve po spisku i da mu kažu da je obicni kloc
da juce Džmhur ne uze ono finale kakva bi to pljuvacina bila--živco živcani, hoce on onu iz Srbije da sa sobom voda......................

i tako dalje i tako bliže :-)

hajd sad vozdra :run: Havanaaaaaaa--možda naletim na fuka :-D pripremi mi jedno 500 maraka---istice mi registracija a imam samo petobu u džepu
registracija 540

cenera cu ostavit da imam za ne daj bože
A sad prelistaj zadnjih deset stranica i nadji ijedan komentar gdje je neko pljuvao po sarajevu il vrjedjao nekog dole. Ako ja kazem necu u rajvosa jer je infrastruktura za kurca, naletite ti i havana i osjecate se popljuvanim, pa vam se pridruze pajde madner i melbourne (pa iz nekih cudnih razloga sara) i opletete po dijaspori.

Sto se tice "uspjesnosti", ja havani zelim sve najbolje od srca, ali izdavat stanove i auta nije ultimativni dokaz uspjeha il nesto cemu bi se trebao sad diviti, bar za mene nije, neznam za druge.

Uživaj. :thumbup: :sax:
melac

#3160 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by melac »

1GB wrote:
Jimmy McNulty wrote:Jaran mi je bio student generacije. Prosjek 9.6. Prepišao Pravni. U Sudu BiH čovjek mu otvoreno kaže da neće dobiti posao jer nema prezime. Dok odrađuje pripravnički, jedno po jedno se zapošljava, a njemu noga. Na fakultetu mu ne daju da bude asistent, pola predmeta dobije. Pola. Ne cijeli, nego pola.

Ali reći ću mu da ima na Stupu mjesto vulkanizera, može se zaradit i 1400.
Sto studira koji kurac nesto gdje nema hljeba i gdje ocigledno nema potrage (jer ne bi zaposljavali familije tamo)?
Moralo bi biti hljeba za one najbolje.
1GB

#3161 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

ExNihilo wrote: Uživaj. :thumbup: :sax:
Meni jest dosadno, jer ovaj seminar me satra u pojam... al ti jarane si kritican :lol:
ExNihilo

#3162 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ExNihilo »

1GB wrote:
ExNihilo wrote: Uživaj. :thumbup: :sax:
Meni jest dosadno, jer ovaj seminar me satra u pojam... al ti jarane si kritican :lol:
Barem ne jedem vlastita govna, ako me razumiješ. :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#3163 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Jimmy McNulty »

Radio Sarajevo wrote:
I mi sad tebi treba vjerovati da je neki tamo lik imao prosjek 9,9 (ili koliko već), da je onda njemu tamo neki lik rekao da ne može bez tamo nekog prezimena dobiti dobru poziciju...

Jebote, znam da je forum i da su argumenti često subjektivni, ali za kvalitet argumenata bi bilo dobro naoružati se statističkim podacima, primjerima koji su provjerljivi itd., a ne ovako...
Jbg, nemam pametnija posla no lagat po forumu.
JThomas

#3164 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by JThomas »

stakasa wrote:
Niemand wrote:Ja u ove postove evo, covjek trazi, placa, nece niko-ne vjerujem. Kad je forumas hamza trazio posao, od silnih forumskih biznismena nidje nikog. A covjek je trazio bilo sta, da zaradi 10-20 km, nebitno kolko i bio spreman da radi sve. Bio je sretan kad je na pijaci zaradio 20km i dobio paprike uz to.

Bravo, odlican post! Kurcenje sa Bjelasnicama, Australijom, nekretninama, standardom, kad treba dat pedeset maraka nigdje nikog
pretjeruje se s obje strane. nigdje na svijetu se ne prolazi bogzna kako sa "daj da radim bilo šta". a s druge strane, zavarivači, keramičari, monteri grijanja i sve što je navedeno prolaze sve bolje i kod nas i vani. potražnja raste u odnosu na ponudu i prispjeli su svugde. oni koji rade samostalno - prije da ne mogu stići nego da traže posao preko foruma. dobrim dijelom upravo zato što je "nepopularno" u odnosu na poslove sa kravatom, isto i ovdje i vani.

međutim, opet s treće strane - to su vrlo konkretni zanati, konkretne vještine, koje se baš i ne uče preko noći da radiš kako treba. i nije baš hajd' prekvalifikuj se. hajd' postani dobar mehaničar za kamione :mrgreen: ne može baš na dugme niti na kursu...
belfy

#3165 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by belfy »

muha_sa wrote:
paladinka wrote:
belfy wrote:nije on ni prvi ni zadnji koji je ovo primjetio. ja sam zadnji put rekao da ste naspamali dvije stranice glupostima na ovoj istoj temi koje su se svodile gdje bi mogli na kafu i ko ce kome doci. fakat smoriste.
Ja sam to isto pisala prije par stranica , ali bas su dosadni sa uvjek istom pricom. Tema se bas fino razvije i onda upad , ali uvjek ista prica , milion puta ponovljena.
imaš dvije mogucnosti :D

prijaviš moderaciji--klikneš na onaj usklicnik :D

turiš nas na foe :D

odabereš koja ti se djasvi
upravo tako. ja sam zadnji put koristio taj usklicnik bas na ovoj temi gdje ste naspamali dvije i pol stranice spama. ti ces njemu na dorucak, on nece biti tu, on ti rekao da ce ostaviti pare, ti njemu...pa on tebi... i pobrisase se dvije stranice tih preseravanja, a niko ni upozorenje nije dobio od ucesnika u preseravanju.

svi smo ovdje dovoljno dugo i vjerujem da nikome ne smeta sporadicna zahebancija, ali ne stalno i ne na svakoj temi gdje se jave iste osobe i pricaju iste stvari. ja sam preko ovog foruma dobio dosta konkretnih stvari koje su ostvarene, ali niti jedna nije potekla od vasih zahebancija koje se ponavljaju i ponavljaju. a nekako ste konkretni...

niko ne kaze da ste losi ljudi, samo da niste teroristi.
1GB

#3166 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 1GB »

ExNihilo wrote: Barem ne jedem vlastita govna, ako me razumiješ. :D
Ja bih frustracije ipak lijecio negdje drugdje, a ne na forumu, a ti kako znas i umijes :D
detroit-mercy

#3167 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Ma mene jos uvijek interesuje onaj vulkanizer sa Stupa sto stalno trazi radnike za 1400kmova :mrgreen:. Sta je razlog da mu stalno trebaju radnici:
a) siri posao munjevitom brzinom
b) konkurencija nudi vise
c) nece raja da radi
d) all of the above
:mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3168 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

Nece ga ovdje naci. Piskarala na forumu nisu za vulkanizerske radnje svakako.
detroit-mercy

#3169 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:Nece ga ovdje naci. Piskarala na forumu nisu za vulkanizerske radnje svakako.
Pa izgleda da ih ne moze nigdje naci, cim mu stalno trebaju :mrgreen:.
Nego stvarno, 436 hiljada nezaposlenih, frajer nudi 1400kmova (vise nego dobra plata) i fali mu radnika, sto li :mrgreen: ?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3170 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Nece ga ovdje naci. Piskarala na forumu nisu za vulkanizerske radnje svakako.
Nego stvarno, 436 hiljada nezaposlenih, frajer nudi 1400kmova (vise nego dobra plata) i fali mu radnika, sto li :mrgreen: ?
Nema toliko stvarno nezaposlenih nit to moze svako radit. Probaj dizat po cijeli dan gume sa felgama pa ces vidjet.
JThomas

#3171 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by JThomas »

majstora stvarno fali, i posljedično tome im je dobro. ali majstora.
detroit-mercy

#3172 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote:
Nema toliko stvarno nezaposlenih nit to moze svako radit. Probaj dizat po cijeli dan gume sa felgama pa ces vidjet.
Koliko visoko to dizes gume sa felgama :mrgreen:.
Btw, kod mene u komsiluku imaju 3 mjesta za promjenu guma i kako vidim nije bas nesto da je posao pretjerano fizicki. Pneumatski pistolji, dizalice, sve automatika, ne vidim da je nesto previse tesko. Ima masa tezih posolova pa ljudi rade.
Nego cudi me, 1400 i liku stalno treba radna snaga.
Opet ti kazes da je do radne snage :mrgreen:
Znaci nece raja da radi :mrgreen: .
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3173 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by _BataZiv_0809 »

detroit-mercy wrote: Koliko visoko to dizes gume sa felgama :mrgreen:.
Btw, kod mene u komsiluku imaju 3 mjesta za promjenu guma i kako vidim nije bas nesto da je posao pretjerano fizicki. Pneumatski pistolji, dizalice, sve automatika, ne vidim da je nesto previse tesko. Ima masa tezih posolova pa ljudi rade.
Radio sam svojevremeno i teze sljakerske poslove. Nemas pojma kako je npr. teska obicna kanta jupola kad u njoj sa petog sprata bez lifta snosis šut a onda unosis pjesak :run: a dnevnica ti 50 kuna i sendvic.

Pitanje svih pitanja je koliko radis za tih 1400 KM, nije plata jedino mjerilo kvaliteta radnog mjesta.
cassius

#3174 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by cassius »

šupljiranje uzduz i poprijeko. Bosanski standard.
belfy

#3175 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by belfy »

_BataZiv_0809 wrote:
detroit-mercy wrote: Koliko visoko to dizes gume sa felgama :mrgreen:.
Radio sam svojevremeno i teze sljakerske poslove. Nemas pojma kako je npr. teska obicna kanta jupola kad u njoj sa petog sprata bez lifta snosis šut a onda unosis pjesak :run: a dnevnica ti 50 kuna i sendvic.

Pitanje svih pitanja je koliko radis za tih 1400 KM, nije plata jedino mjerilo kvaliteta radnog mjesta.
upravo si izrekao ono sto je bit ove teme, iako zastupas suprotnu tezu.
Post Reply