Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
vjeshalica

#3151 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by vjeshalica »

moonca wrote:Uvijek ih je bilo. Zene su samostalnije , skolovanije- dakle i novcano stabilnije - dovoljan razlog da ne trpe nista sto im ne godi.
Zavisi gdje...ovdje kod nas i nisu bas
Josnuvijek vlada misljenje da joj je mjesto u kuci i u "skladnom" braku nego da poradi na sebi i svom drustvenom zivotu
Nije kakav uspjeh udati se za lika kojeg su izreklamirali na nekom seoskom teferiDZu,koji irgati krvavo pa sjebe pola plate u kafani i koji nije dalje otisao od rostiljanja na selu...nemam nista protiv teferica ni rostiljanja na selu,ali poenta upoznavanja i okolnosti mnogo govore...nijedna zena ne bi trebala sebi dozvoliti da ovisi od nekog...ovdje je zena u 90% slucajeva ovisna cak i ako radi,jer joj je mentalni sklop takav,nametnuta misljenja formiraju licnost pogotovo ako zivis u zatvorenom prostoru gdhe nemas dodira sa civilizacijom i drugacijim oblicima drustvenih vrijednosti
insomnia78

#3152 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by insomnia78 »

Pretjera ga i ti
alibaba_i_30_godina

#3153 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by alibaba_i_30_godina »

Al' baš ga pretjeraste. Nije ovo, nije ono, a možda si i ti kriv ... pa uvijek postoje 2 strane u svakoj priči, šta očekujete?!
moonca

#3154 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

Nije pretjerala--citajuci ove momka ovdje - jaoo -- patrijahalno stanje-- nesto nije u redu s vama... zanima me je li to iz kuce ili okoline.... :-)
scarface32

#3155 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by scarface32 »

alibaba_i_30_godina wrote:Al' baš ga pretjeraste. Nije ovo, nije ono, a možda si i ti kriv ... pa uvijek postoje 2 strane u svakoj priči, šta očekujete?!
Ma jarane tu si u pravu.Mislim uvijek postoje dvije strane price. Na njegovoj sam strani , jer majka se nije potrudila dobiti dijete, i to mi nikako nije jasno. Njega krivim sto vjerovatno godinama joj ga nije umocio, pa zena skontala kad neces ti ima ko hoce.
moonca

#3156 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

scarface32 wrote: Ma jarane tu si u pravu.Mislim uvijek postoje dvije strane price. Na njegovoj sam strani , jer majka se nije potrudila dobiti dijete, i to mi nikako nije jasno. Njega krivim sto vjerovatno godinama joj ga nije umocio, pa zena skontala kad neces ti ima ko hoce.

pitanje - jel'tebe ono prijateljica blokirala na fb?
pustopoljina

#3157 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by pustopoljina »

vjeshalica wrote:
moonca wrote:Uvijek ih je bilo. Zene su samostalnije , skolovanije- dakle i novcano stabilnije - dovoljan razlog da ne trpe nista sto im ne godi.
Zavisi gdje...ovdje kod nas i nisu bas
Josnuvijek vlada misljenje da joj je mjesto u kuci i u "skladnom" braku nego da poradi na sebi i svom drustvenom zivotu
Nije kakav uspjeh udati se za lika kojeg su izreklamirali na nekom seoskom teferiDZu,koji irgati krvavo pa sjebe pola plate u kafani i koji nije dalje otisao od rostiljanja na selu...nemam nista protiv teferica ni rostiljanja na selu,ali poenta upoznavanja i okolnosti mnogo govore...nijedna zena ne bi trebala sebi dozvoliti da ovisi od nekog...ovdje je zena u 90% slucajeva ovisna cak i ako radi,jer joj je mentalni sklop takav,nametnuta misljenja formiraju licnost pogotovo ako zivis u zatvorenom prostoru gdhe nemas dodira sa civilizacijom i drugacijim oblicima drustvenih vrijednosti
Covjece, al' si kivna :-)
vjeshalica

#3158 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by vjeshalica »

Na sta sceri?
pustopoljina

#3159 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by pustopoljina »

vjeshalica wrote:Na sta sceri?
Na "nas".
Nikad vise razvoda, nego sad :-)
alibaba_i_30_godina

#3160 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by alibaba_i_30_godina »

Ovo postoje polako sapunica.

scarface32

#3161 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by scarface32 »

moonca wrote:
scarface32 wrote: Ma jarane tu si u pravu.Mislim uvijek postoje dvije strane price. Na njegovoj sam strani , jer majka se nije potrudila dobiti dijete, i to mi nikako nije jasno. Njega krivim sto vjerovatno godinama joj ga nije umocio, pa zena skontala kad neces ti ima ko hoce.

Ne uvaljujem se udatim.
moonca

#3162 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

scarface32 wrote:
moonca wrote:

Ne uvaljujem se udatim.
nisam te to pitala?
scarface32

#3163 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by scarface32 »

sta si pitala?
moonca

#3164 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

8-) --
scarface32

#3165 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by scarface32 »

jest. sto?
moonca

#3166 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

..ispravno.. :wink:
scarface32

#3167 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by scarface32 »

moonca wrote:..ispravno.. :wink:

Mislim da grijesis.
Nije imala razloga.
moonca

#3168 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

scarface32 wrote:

Mislim da grijesis.
Nije imala razloga.
..ako pises kao ovdje -ubacujes 'vulgarne' izraze... moguce da je jedan od razloga -- samo ti zelim pomoci , pazi na rijecnik :-)
scarface32

#3169 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by scarface32 »

moonca wrote:
scarface32 wrote:

Mislim da grijesis.
Nije imala razloga.
..ako pises kao ovdje -ubacujes 'vulgarne' izraze... moguce da je jedan od razloga -- samo ti zelim pomoci , pazi na rijecnik :-)
Koja je to vulgarna rijec? Umocio? E onda ti nisi cula vulgarne rijeci.
vjesticanametli

#3170 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by vjesticanametli »

U početku Gabrijela živi u štali, nema jednu nogu, gluhonijema je, slijepa, nepismena i siromašna. Nema za hranu pa mora jesti šljunak.

Poslije 100 epizoda Gabrijela i vidi i čuje
U 120-toj epizodi izraste joj noga.

U 150-toj epizodi postaje direktor banke.

U 250-toj epizodi dobije napad slijepog crijeva, svi muškarci u seriji plaču.

U 300-toj epizodi saznaje da ima oca, brata, majku, očuha, jetrvu i svekrvu, i da su svi oni veoma bogati te je samim tim i ona bogata nasljednica. Svi muškarci u seriji plaču.

U 312-toj epizodi saznaje da joj je otac sam sebi brat blizanac a da joj je majka umrla čim se rodila. Svi plaču, naročito se u tome ističu muški likovi.

Dvije epizode kasnije banka koju vodi bankrotira, svi je mrze, ona plače, svi u seriji plaču. Plače i režiser, i scenarist, i ko-scenarist.

Ta epopeja traje cca 20 epizoda.

U 340 epizodi vraća se do štale u kojoj se rodila i tamo joj gatara kaže da će imati sreće u životu. Plače Gabrijela, plače gatara, plaču svi muškarci u seriji, plače moja baka koja prati tu seriju, plačem i ja jer je Gabrijeli konačno krenulo.

Na kraju, poslije 500 epizode proročanstvo se ispuni, moja baka počinje pratiti drugu španjolsku ser iju u kojoj, na početku, Lusinda živi u štali, nema jednu nogu, gluhonijema je i slijepa …
moonca

#3171 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

scarface32 wrote:
moonca wrote:
scarface32 wrote:
Mislim da grijesis.
Nije imala razloga.
Koja je to vulgarna rijec? Umocio? E onda ti nisi cula vulgarne rijeci.
Ja Sam zensko..NE volim te izraze..zbilja su ruzne...ako ih nastavish koristiti.necu ti odgovarati.
scarface32

#3172 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by scarface32 »

Moonca hoces me blokirati? :D :D :D
moonca

#3173 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

.. ne... :zoka:
vjeshalica

#3174 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by vjeshalica »

pustopoljina wrote:
vjeshalica wrote:Na sta sceri?
Na "nas".
Nikad vise razvoda, nego sad :-)
Ocito me nisi shvatila
Govorim da veliki broj razvoda govori nesto
I nisam kivna na razvedene vec naprotiv drago mi je da ljudi shvataju da je bolje dobar razvod nego sjeban brak i da ne treba jesti govna zbog toga sta ce drugi neko reci
Ima ovdje osoba koji promicu razvod kao veoma tragicno iskustvo,pogotovo za djecu,iako nece da priznaju da je gori prisilan brak nego razvod za sviju pa i za djecu
Previse se djeci podilazi u periodu kad oni nisu za to i previse im se idealizira i zive u svijetu "prihvatljivo je sve" jer smo u braku,zato se i odgajaju u pogresnom smjeru....
moonca

#3175 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

Kakav je to 'dobar razvod'?
Post Reply