Slučaj Dženan Memić
- JThomas
#3151 Re: Slučaj Dženan Memić
i koji je izvor da je alisa mutap bila na poligrafu?
-
karakters
#3152 Re: Slučaj Dženan Memić
Klix.JThomas wrote:i koji je izvor da je alisa mutap bila na poligrafu?
- JThomas
#3153 Re: Slučaj Dženan Memić
gdje, šta, kako, ko rekao...?
i hajd' i da jeste, kako to danas ispitivanje poligrafom može dokazati da ja juče ili prekjuče (kad sam dao drukčiji iskaz) nisam namjerno slagao? jel jebeni hari poter?
i hajd' i da jeste, kako to danas ispitivanje poligrafom može dokazati da ja juče ili prekjuče (kad sam dao drukčiji iskaz) nisam namjerno slagao? jel jebeni hari poter?
-
karakters
#3154 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa vjerovatno zavisi od toga da li ispitivač postavlja prava pitanja, šerlok. Isto ni ne vidim razlog da se poligraf ne koristi više puta.JThomas wrote:gdje, šta, kako, ko rekao...?
- JThomas
#3155 Re: Slučaj Dženan Memić
tebi je logično da isti lak bude na dva vozila različitih proizvođača, iz različitih država, različitih oblika karoserije i nekih frtalj vijeka razlike u vremenu proizvodnje. to bi, jel, i moglo biti. a nije ti logično da očevidac naprosto kaže šta je vidio, to ne može, ali baš nikako. ali drugi su teoretičari zavjere, a ti si glas razuma.
-
karakters
#3156 Re: Slučaj Dženan Memić
JThomas wrote:tebi je logično da isti lak bude na dva vozila različitih proizvođača, iz različitih država, različitih oblika karoserije i nekih frtalj vijeka razlike u vremenu proizvodnje. to bi, jel, i moglo biti. a nije ti logično da očevidac naprosto kaže šta je vidio, to ne može, ali baš nikako. ali drugi su teoretičari zavjere, a ti si glas razuma.
Jbg, precijenio sam te, i nisam neki glas i uho razuma.
- JThomas
#3157 Re: Slučaj Dženan Memić
gdje ima da je bila na poligrafu?
-
karakters
#3158 Re: Slučaj Dženan Memić
Na klixu. A i na temi.JThomas wrote:gdje ima da je bila na poligrafu?
- JThomas
#3159 Re: Slučaj Dženan Memić
ko kaže, šta kaže i po kojem izvoru?
-
karakters
#3160 Re: Slučaj Dženan Memić
Izvor je Alisa, odnosno njena porodica.JThomas wrote:ko kaže, šta kaže i po kojem izvoru?
Pošto ni Memić ni policija nisu demantovali tu u medijima objavljenu tvrdnju, a Mutap bi se izložila sumnji policije da je u saopštenu za javnost izmislila to poligrafsko testiranje, vjerujem da je testirana.Zašto ste gospodine Memiću sakrili od javnosti da je Alisa odmah bila na poligrafskom testiranju? Čak ste tvrdili u prisustvu nama bliskih osoba, da je poligraf položila zato što joj je dozvoljeno da psiholog prisustvuje testiranju? Niko ne može prisustvovati navedenom testiranju i koji psiholog može zaustaviti prirodne ljudske reakcije?
A bilo bi imbecilno od policije da ne testira poligrafski nekog ko priča kontradikcije, a treba biti ključni svjedok.
- JThomas
#3161 Re: Slučaj Dženan Memić
porodica koja u istom obraćanju kaže oni se napiju i ubiju, ne treba njima razlog.
zanimljivo, tu vam se ne miješaju sjećanja sa vanjskim sugestijama i tu ne pravite lance od pet-šest pojedinačno vrlo nevjerovatnih slučajnosti. tu idemo zdravo za gotovo.
zanimljivo, tu vam se ne miješaju sjećanja sa vanjskim sugestijama i tu ne pravite lance od pet-šest pojedinačno vrlo nevjerovatnih slučajnosti. tu idemo zdravo za gotovo.
-
karakters
#3162 Re: Slučaj Dženan Memić
JThomas wrote:porodica koja u istom obraćanju kaže oni se napiju i ubiju, ne treba njima razlog.
Ali ne mogu preveslati šerloka poput tebe.
Ma u biti, ako je Murizu OK, i meni je.
- Cherry-Cherry
#3163 Re: Slučaj Dženan Memić
Pa kako kad im odgovara.
- JThomas
#3164 Re: Slučaj Dženan Memić
a čime je bio sluđen policajac josip barić (slučajno bio prvi na licu mjesta i ovdje, i kod sanjina sefića, i kad je ćosićev mali skrhao auto), pa je o istom saslušanju alise mutap napravio dvije različite bilješke različitog sadržaja? je li se i njemu nešto pomiješalo pod uticajem njenog miješanja sjećanja i sugestija? kolektivna histerija koja je onda zarazile i one koji su izuzimali snimak?
je li to još jedna od silnih slučajnosti u ovom slučaju?
- JThomas
#3165 Re: Slučaj Dženan Memić
ne kažem ja da nije moguće da su sve to zaista slučajnosti. moguće je. ali u tom slučaju se pojedinačne vjerovatnoće množe. a ima ih koliko hoćeš.
-
karakters
#3166 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma ne znam ni ko je taj, eto ga vama šerlocima sa svim implikacijama različitih bilješki različitog sadržaja.JThomas wrote:a čime je bio sluđen policajac josip barić (slučajno bio prvi na licu mjesta i ovdje, i kod sanjina sefića, i kad je ćosićev mali skrhao auto), pa je o istom saslušanju alise mutap napravio dvije različite bilješke različitog sadržaja? je li se i njemu nešto pomiješalo pod uticajem njenog miješanja sjećanja i sugestija? kolektivna histerija koja je onda zarazile i one koji su izuzimali snimak?
- uglavnomja
#3167 Re: Slučaj Dženan Memić
JThomas wrote:kako će biti ista vrsta boje na vw kombiju iz osamdesetih i renou iz dvijehiljaditih?
ali molim kratko.
ako je kombi prefarban, nigdje ne pise da je fabricka boja kombija
- JThomas
#3168 Re: Slučaj Dženan Memić
evo još taze slučajnosti:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nezavis ... /180828109
https://www.klix.ba/vijesti/bih/nezavis ... /180828109
Također, pojedine karakteristike disciplinskih predmeta te posebno hronologija pojedinih radnji u postupku, govori o osmišljenom zastarijevanju ovih predmeta i to kako slijedi:
-Za disciplinski prekršaj počinjen 16.02.2016 godine u kojem zastara nastupa na dan 16.02.2017. godine, Jedinica za profesionalne standarde podnosi Izvještaj o sprovedenoj istrazi dana 15.02.2017 godine a disciplinski tužilac konstatuje zastaru na dan 24.02.2017.godine;
-Za disciplinski prekršaj počinjen između 19-22.02.2016 godine u kojem zastara nastupa na dan 22.02.2017. godine, Jedinica za profesionalne standarde podnosi Izvještaj o sprovedenoj istrazi dana 15.02.2017 godine, disciplinski tužilac zahtjeva pokretanje disciplinskog postupka na dan 20.02.2017.godine, a disciplinska komisija konstatuje zastaru 24.02.2017. godine;
-Za disciplinski prekršaj počinjen 29.02.2016 godine u kojem zastara nastupa na dan 29.02.2017. godine, Jedinica za profesionalne standarde podnosi Izvještaj o sprovedenoj istrazi dana 21.02.2017 godine, disciplinski tužilac zahtjeva pokretanje disciplinskog postupka na dan 24.02.2017.godine, a disciplinska komisija konstatuje zastaru 02.03.2017. godine;
-Za disciplinski prekršaj počinjen 09.02.2016 i 14.03.2016. godine godine u kojem zastara nastupa ili na dan 16.02.2017. godine ili na dan 14.03.2017. godine, Jedinica za profesionalne standarde konstatuje zastaru.
Nadzor nad radom Uprave policije i primjenom policijskih ovlaštenja je dodatno ugrožena činjenicom da se u godišnjem ocjenjivanju rada policijskih službenika pojedinim policijskim službenicima koji su gore navedeni data ocjena rada 'Odličan' što je jedan od bitnih uslova za napredovanje u službi. Činjenica je da je do toga došlo te su dva policijska službenika i unaprijeđena u viši čin.
Rješenje o ocjeni rada policijskih službenika koji su bili predmetom disciplinskog postupka zbog propusta u radu u predmetu 'Dženan Memić' za period 2017. godine, na prijedlog neposrednih rukovodioca, potpisao je Policijski komesar ocjenivši ih sa ocjenom 'odličan' i isti su činovani u viši čin.
- JThomas
#3169 Re: Slučaj Dženan Memić
i to može biti prefarban slučajno istim tipom boje i istom bojom kao taj clio. može, slažem se.uglavnomja wrote:JThomas wrote:kako će biti ista vrsta boje na vw kombiju iz osamdesetih i renou iz dvijehiljaditih?
ali molim kratko.
ali kako rekoh -vjerovatnoće se množe. ako su stvarno slučajnosti u pitanju.
- uglavnomja
#3170 Re: Slučaj Dženan Memić
pitao si bukvalno kako je moguca ista vrsta bojeJThomas wrote:i to može biti prefarban slučajno istim tipom boje i istom bojom kao taj clio. može, slažem se.uglavnomja wrote:JThomas wrote:kako će biti ista vrsta boje na vw kombiju iz osamdesetih i renou iz dvijehiljaditih?
ali molim kratko.
-
karakters
#3171 Re: Slučaj Dženan Memić
Fazon je kod značenja, odnosno konteksta tih "slučajnosti". OK, recimo da nije slučajnost, ali kada se tom namjernom postupku pokuša dati značaj i smisao, toga nema. Čim se ode u taj naredni korak, to pukne kao balon od sapunice.JThomas wrote:ne kažem ja da nije moguće da su sve to zaista slučajnosti. moguće je. ali u tom slučaju se pojedinačne vjerovatnoće množe. a ima ih koliko hoćeš.
Da ne uzimamo sada u račun vjerovatnoće pretpostavku o postojanju i ogromnom broju zavjerenika na različitim funkcijama, koji bi morali postojati ako je tačno ono što Memić tvrdi.
A onda uzmi u odnos "slučajnosti" "nevinog" Ljube Seferovića. Uzmi vjerovatnoću, vidi koliko ih je, pa vidi imaju li smisla u ukupnoj priči. Imaju, itekako, nisu to slučajnosti koje vise u zraku nego događaji od kojih svaki ima svoje logično mjesto u priči u kojoj je Ljubo ubica.
To kako ko šta percipira i vrednuje je svakako individualno, ali meni bogami izgleda, bez skoro imalo sumnje, da je Ljubo ubica i ne vidim da bilo kakva istraga može otići od njega, ko god da je bude vodio. Nažalost po Muriza Memića, samo istina oslobađa, a mislim da ju je on zaobišao i da će ostati još dugo da se muči tražeći je tamo gdje je nema.
Ta njegova priča bi imala smisla da je ono što mu je rekao njegov lažni očevidac E.M. bila istina. Bez nje su sve te "slučajnosti" koje si naveo u zraku, besmislene ako napraviš korak ka njihovom značenju u ukupnom mozaiku.
A te različite zabilješke, "skrivene zabilješke o udaru u ogradu (ovo sam proanalizirao)" i slične stvari su zgodne za nedorečena spominjanja, da ostave dojam argumenta, ali mi se čini da je sve to šuplje, barem je dosad bilo. Moguće je i da je policija fulala, pravila proceduralne greške, možda čak i muljala da ih ispravi, svašta je moguće. Ali ni u naznaci, iz svega, ne vidim želju da ne otkriju stvarnog ubicu.
- uglavnomja
#3172 Re: Slučaj Dženan Memić
uglavnomja wrote:pitao si bukvalno kako je moguca ista vrsta bojeJThomas wrote:i to može biti prefarban slučajno istim tipom boje i istom bojom kao taj clio. može, slažem se.uglavnomja wrote:
i kakvu vaznost ima slucajnst ili vjerovatnoca da su ciganski kombi i clio bivseg momka iste boje sa teorijom da je budnjo kriv?
- JThomas
#3173 Re: Slučaj Dženan Memić
a šta ja imam s tom teorijom pa ti to mene pitaš?
ja nemam svoju teoriju, ni u svojoj glavi. osim da se nešto namjerno krije i da je "malo" previše tih slučajnosti. jedno deset-dvanaest komada. i to je ako ove zastare protiv drotova računamo kao jednu. neka je svaka 1/2 vjerovatnoće (a nije, ali eto) da je stvarno slučajno - dolazimo do drugog reda šahovske table. a to se već onim zrnima žita iz priče ne može pokriti.
ali ako žito ne može, orasi već dobro i glasno zveckaju.
ja nemam svoju teoriju, ni u svojoj glavi. osim da se nešto namjerno krije i da je "malo" previše tih slučajnosti. jedno deset-dvanaest komada. i to je ako ove zastare protiv drotova računamo kao jednu. neka je svaka 1/2 vjerovatnoće (a nije, ali eto) da je stvarno slučajno - dolazimo do drugog reda šahovske table. a to se već onim zrnima žita iz priče ne može pokriti.
ali ako žito ne može, orasi već dobro i glasno zveckaju.
- Cherry-Cherry
#3174 Re: Slučaj Dženan Memić
Toliko je slučajnosti, da su morali angažovati svoje botove.
- azurna_obala
#3175 Re: Slučaj Dženan Memić
Nisam u toku, dokle je sad sve ovo? Sta je sljedeće?